superspec 22.02.14, 18:54 ostro handlował z Ukrainą. kiev.trade.gov.pl/pl/ukraine/article/detail,419,Wymiana_handlowa_pomiedzy_Polska_a_Ukraina.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adherent1 Re: Kraj 22.02.14, 19:14 superspec napisał: > ostro handlował z Ukrainą. Ważniejsze są przewidywania na przyszłość. - Zwiększy się import surowców - Ukraina będzie musiała sprzedawać taniej - Zmniejszy się eksport - Ukraina nie będzie miała pieniędzy na import. Jakie są Wasze prognozy? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Kraj 22.02.14, 20:31 Mało danych. Najwięcej zależy od utrzymania płynności finansowej, co jest możliwe tylko w przypadku otrzymania kolejnych kredytów. To prawdopodobne, ale trudno mówić o ich wysokości. Nie wiadomo, czy będą pieniądze na nośniki energii dla przemysłu w Zagłębiu Donieckim, i po ile będą. Jeśli ropa i gaz podrożeją, większość przemysłu stanie (jest niewydajny). Moim zdaniem spadnie i eksport,i import. W najlepszej sytuacji będą firmy nastawione na eksport, ale nie z energochłonnej czarnej metalurgii. Bezpośrednio związane z zagranicznymi kontrahentami. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Eksport na Ukrainę może spaść nawet o 30-40 proc. 24.02.14, 15:11 www.ekonomia.rp.pl/artykul/2,1089386-Eksport-na-Ukraine-moze-spasc-nawet-o-30-40-proc-.html Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Eksport na Ukrainę może spaść nawet o 30-40 p 24.02.14, 15:49 A ja bez (K)ozery powiem pińcet. Wróżbici się znaleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Agencje towarzyskie mogą jeszcze wchłonąć ... 24.02.14, 15:51 chateau napisał: > A ja bez (K)ozery powiem pińcet. > > Wróżbici się znaleźli. > Podoba mi się słowo "wchłonąć" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Agencje towarzyskie mogą jeszcze wchłonąć ... 24.02.14, 15:53 Lubisz wchłaniać? Chwal się na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś