gtxl2 Re: Historia pana oceni. 25.05.14, 18:09 remez2 napisał: > R.I.P. Tak, historia oceni pana gen. Jaruzelskiego. Wyrazy współczucia dla żony Barbary i córki Moniki. Nienawidziłem generała po ogłoszeniu stanu wojennego, potem zmieniłem zdanie.... R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Historia pana oceni. 25.05.14, 18:28 gtxl2 napisał: > Tak, historia oceni pana gen. Jaruzelskiego. > Wyrazy współczucia dla żony Barbary i córki Moniki. > Nienawidziłem generała po ogłoszeniu stanu wojennego, potem zmieniłem zdanie... pełna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Historia pana oceni. 25.05.14, 18:18 remez2 napisał: R.I.P. ------------------------------ A dlaczego ja nie moge?! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Historia pana oceni. 25.05.14, 18:21 ... nie dożyjesz - i bardzo dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:02 No to będzie wojna o grób...... Ciekawe czy PBK zda egzamin.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:04 1zzarda napisał(a): > No to będzie wojna o grób...... Ciekawe czy PBK zda egzamin.... Dlaczego wojna? Przecież mamy przećwiczone procedury chowania prezydentów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:05 To zaraz zobaczysz reakcję niepokornych..... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:15 niby racja, wystarczy gruba koperta. I Jaruzelski ląduje na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:17 ... zemściłbyś się na zmarłym??? Odpowiedz Link Zgłoś
yooop Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:10 Niech mu ziemia lekką będzie. prawda jest taka, że faktyczna ocena historyczna, czy była to postać pod względem historycznym pozytywna czy negatywna będzie możliwa za 200-300 lat. Na dzień dzisiajeszy ja przynajmniej mogę napisać, że jest to postac bardzo kontrowersyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:21 yooop napisał: > Niech mu ziemia lekką będzie. prawda jest taka, że faktyczna ocena historyczna, > czy była to postać pod względem historycznym pozytywna czy negatywna będzie mo > żliwa za 200-300 lat. Sądzę, że już za jakieś 70 lat będzie ona możliwa. Może nawet trochę wcześniej. > Na dzień dzisiajeszy ja przynajmniej mogę napisać, że jes > t to postac bardzo kontrowersyjna... Niewątpliwie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:11 . Na dzień dzisiajeszy ja przynajmniej mogę napisać, że jest to postac bardzo kontrowersyjna... Był taką postacią....nie on jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
irekwj Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:11 dzięki niemu uniknęliśmy losu Ukrainy. IPN zrozpaczony, robota przecieka im przez palce. Umierają im na złość, a przecież kogoś muszą podsadzić dla utrzymania posadek. Sprawa wymknęła się im spod kontroli, bo na śmierć na pewno zgody by mu nie wydali. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy.ida.do.paki 25 maja 2014 25.05.14, 17:16 To może być pamiętna data. Okrągły stół i nocna zmiana przegrywają eurowybory a tego samego dnia odchodzi ich zwierzchnik. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: 25 maja 2014 25.05.14, 17:43 To może być ta ciekawa koincydencja... Odpowiedz Link Zgłoś
orbitron Pozstanie w mojej pamięci 25.05.14, 17:19 jako porządny, uczciwy, taktowny i kulturalny człowiek, który w latach osiemdziesiątych za wszelką cenę nie chciał dopuścić aby Polskę nie spotkało to, co teraz dzieje się na Ukrainie. Cześć Jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Pozstanie w mojej pamięci 25.05.14, 18:14 W pelni podzielam Twoja opinie...[ ' ]. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pozstanie w mojej pamięci 25.05.14, 18:54 też mi to przechodzi przez głowę. Ale bardziej po 1989 roku. Zielonych (czerwonych) ludzików mieliśmy na swoim terenie więcej, niż czarnych ludzików teraz. No musiał ktoś ich powstrzymać, na pewno nie był to Janeczek II czy wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 17:21 R.I.P. słuszny wiek. koniec męki ostatnich miesięcy i cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
zwid Na każdego to kiedyś przyjdzie, ale ten człowiek 25.05.14, 17:50 odszedł z godnością i nie musi się stydzić swojego życia. Oczywiści miał chwile mało chwalebne, ale w podsumowaniu życia, trzeba mu oddać, że więcej zrobił dobrego, niż złego. A 13.12.1981 ustrzegł Polskę przed rozlewem krwi w wojnie domowej. Jeśli Bóg istnieje, to go osądzi, ale tak na moje wyczucie, to będzie to osąd znacznie lepszy od większości książąt kościoła takich jak - Rydzyk, Hoser, Głódź, Bertone, Wesołowski... Cześć jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na każdego to kiedyś przyjdzie, ale ten człow 25.05.14, 18:16 wypisz te dobre, dla potomności. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:23 wal śmiało - rób koszulkę... Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:29 sclavus napisał: > wal śmiało - rób koszulkę... Akurat nie Jaruzelski promował i patronował konkursowi z tym durnym hasłem, a Gazeta Wyborcza. Tak więc bardziej logiczne byłoby, gdyby takie koszulki pojawiły po pewnej innej osobie w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:34 Jak już - dla mnie - po bliźniakach... Adam M odwalił kawał dobrej roboty a koszulka, jeśli to robota GW, to był to wspaniały pomysł na amok... toczący Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:36 Więc rozumiem, że nie będziesz hipokrytą i nie będziesz miał nic przeciwko temu, żeby takie koszulki pojawiły się pod śmierci Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:42 instant.crush napisał: > Więc rozumiem, że nie będziesz hipokrytą i nie będziesz miał nic przeciwko temu > , żeby takie koszulki pojawiły się pod śmierci Michnika? przecież nikt nie wymaga, by wszyscy płakali po czyjejś śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:44 przecież nikt nie wymaga, by wszyscy płakali po czyjejś śmierci Dokładnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:49 scoutek napisała: > > instant.crush napisał: > > > Więc rozumiem, że nie będziesz hipokrytą i nie będziesz miał nic przeciwk > o temu > > , żeby takie koszulki pojawiły się pod śmierci Michnika? > > przecież nikt nie wymaga, by wszyscy płakali po czyjejś śmierci Przecież nie o konieczności, aby wszyscy płakali, piszę, tylko o czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:55 scoutek napisała: > przecież nikt nie wymaga, by wszyscy płakali po czyjejś śmierci Czyżby? Czy nie ma nacisku, aby zachowywać się konformistycznie? Płakać po papieżu, być hetero, być katolikiem? Stąd wzięła się akcja "Tiszert dla wolności" (a nie akcja "Nie płaczę po papieżu"): "Kampania społeczna Tiszert dla Wolności powstała w połowie 2004 roku. Jej organizatorem jest Fundacja dla Wolności. Naszym celem jest pobudzenie dyskusji na temat tolerancji i praw grup mniejszościowych. Chcemy oduczać potępiania tych, którzy żyją według innych niż nasze wartości. (...) Akcja polega na rozpowszechnianiu koszulek - jednoosobowych billboardów - z hasłami sygnalizującymi istotne kwestie, np. "jestem lesbijką", "jestem bezrobotny", "byłem w więzieniu", "jestem Arabem"." S. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:00 snajper55 napisał: > scoutek napisała: > > > przecież nikt nie wymaga, by wszyscy płakali po czyjejś śmierci > > Czyżby? Czy nie ma nacisku, aby zachowywać się konformistycznie? Płakać po papi > eżu, być hetero, być katolikiem? zauważ która strona ten konformizm premiuje Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:04 scoutek napisała: > > snajper55 napisał: > > > scoutek napisała: > > > > > przecież nikt nie wymaga, by wszyscy płakali po czyjejś śmierci > > > > Czyżby? Czy nie ma nacisku, aby zachowywać się konformistycznie? Płakać p > o papi > > eżu, być hetero, być katolikiem? > > zauważ która strona ten konformizm premiuje Ta, która z całej tej akcji zapamiętała tylko jedno hasło. S. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:07 snajper55 napisał: > Ta, która z całej tej akcji zapamiętała tylko jedno hasło. > > S. Ty byś nie zapamiętał hasła typu "Nie płakałem po Geremku/Mazowiecki/Jaruzelskim,itp." i nie uważałbyś, że jest głupie i nieprzyzwoite? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:11 instant.crush napisał: > Ty byś nie zapamiętał hasła typu "Nie płakałem po Geremku/Mazowiecki/Jaruzelski > m,itp." i nie uważałbyś, że jest głupie i nieprzyzwoite? Nie płakałem po Geremku i nie czułem presji, abym darł szaty. Po śmierci papieża rozpętała się medialna histeria. S. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:12 snajper55 napisał: > instant.crush napisał: > > > Ty byś nie zapamiętał hasła typu "Nie płakałem po Geremku/Mazowiecki/Jaru > zelski > > m,itp." i nie uważałbyś, że jest głupie i nieprzyzwoite? > > Nie płakałem po Geremku i nie czułem presji, abym darł szaty. Po śmierci papież > a rozpętała się medialna histeria. > > S. To nie jest odpowiedź na moje pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:15 instant.crush napisał: > To nie jest odpowiedź na moje pytanie:) Gdyż nie wiem co bym zapamiętał. Gdyby jakieś inne hasło było ciągle przypominane tak jak hasło "NPPP", to pewnie bym je zapamiętał. Tak jak zapamiętałem "Bo zupa była za słona". S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 "Sorry, taki mamy klimat" - wiesz dlaczego 25.05.14, 19:30 opinia publiczna zapamiętała właśnie to jedno zdanie, mimo że Bieńkowska udzielała setek wywiadów? Naprawdę trzeba ci tłumaczyć, dlaczego milionom wyborców Cimoszewicz kojarzy się głównie ze (słynnym już dziś) komentarzem "trzeba było się ubezpieczyć"? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Sorry, taki mamy klimat" - wiesz dlaczego 25.05.14, 19:36 indeed4 napisał: > opinia publiczna zapamiętała właśnie to jedno zdanie, mimo że Bieńkowska udziel > ała setek wywiadów? > > Naprawdę trzeba ci tłumaczyć, dlaczego milionom wyborców Cimoszewicz kojarzy si > ę głównie ze (słynnym już dziś) komentarzem "trzeba było się ubezpieczyć"? Pewnie dlatego, że były potem ciągle powtarzane. Do znudzenia. Oba te hasła dotyczyły pojedynczego zdarzenia (w odróżnieniu od hasła "Jestem gejem" czy "Usunęłam ciążę"), a więc były łatwiej zapamiętywane. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 19:45 A nie wiesz czasem, dlaczego były powtarzane? I to akurat te, a nie inne? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 19:53 indeed4 napisał: > A nie wiesz czasem, dlaczego były powtarzane? I to akurat te, a nie inne? :-) Bo najbardziej drażniły zwolenników pewnej wizji Polski? Wizji Polski - dojnej krowy i Polaków w 100% katolików płaczących po papieżu. Nawet hasło "Usunęłam ciążę" było dla nich mniej ważne. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 20:07 A może drażniły przeciwników pewnej wizji Polski? Polski, której usiłuje narzucić swoje poglądy garstka wojujących ateistów z obsesją na punkcie Kościoła, skupionych wokół GW, czyli środowiska laickiej lewicy - hm? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter.mr Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 20:11 indeed4 napisał: > A może drażniły przeciwników pewnej wizji Polski? Polski, której usiłuje narzuc > ić swoje poglądy garstka wojujących ateistów z obsesją na punkcie Kościoła, sku > pionych wokół GW, czyli środowiska laickiej lewicy - hm? Nie słuchaj proboszcza mamy dziś 2014 rok . Ja jestem ateistą ,antyklerykałem a w 2010 głosowałem na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 21:10 indeed4 napisał: > A może drażniły przeciwników pewnej wizji Polski? Polski, której usiłuje narzuc > ić swoje poglądy garstka wojujących ateistów z obsesją na punkcie Kościoła, sku > pionych wokół GW, czyli środowiska laickiej lewicy - hm? Widzisz, mnie nie drażni hasło "Nie płakałem po Geremku", gdyż nie uważam, że jest obowiązek, aby płakać po Geremku. Innych drażni hasło "Nie płakałem po papieżu". Bo oni nie są w stanie wyobrazić sobie Polaka, który nie płacze po papieżu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 "Nie płakałem po Giwi" 25.05.14, 21:48 czy policzyliłeś już, ile takich (jak to określiłeś "prowokacyjnych") haseł GW z szybkością światła wykasowała z żałobnego wątku, który tu wisiał przez 3 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Nie płakałem po Giwi" 26.05.14, 22:58 indeed4 napisał: > czy policzyliłeś już, ile takich (jak to określiłeś "prowokacyjnych") haseł GW > z szybkością światła wykasowała z żałobnego wątku, który tu wisiał przez 3 mies > iące? Chyba nie odróżniasz buczenia na cmentarzu czy bazgrania po żałobnych klepsydrach od obojętności wobec czyjejś śmierci. S. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 20:14 snajper55 napisał: > Bo najbardziej drażniły zwolenników pewnej wizji Polski? Tak, wmawiaj sobie, że to jest powodem, to może łatwiej będzie udawać, że to nie przez to, że to hasło jest po prostu nieprzyzwoite. Śmierć generalnie zawsze była w Polsce darzona szacunkiem i nie ma to nic wspólnego z płaczącymi katolikami i medialną histerią. W głównym nurcie została przekroczona wtedy pewna granica, której nie powinno się przekraczać. No, ale tych, którzy to wtedy akceptowali, dotknie to prędzej czy później, gdy będą opłakiwać tych, którzy akurat im są bliscy. Wtedy może zrozumieją, jeśli jeszcze to do nich nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 20:36 Obawiam się niestety, że takimi argumentami nie przekonasz żadnego wojującego ateisty - oni mają mentalność klasycznej sekty, szansę na wywołanie (jakiejkolwiek!) refleksji ma tylko to, co napisałeś do sclavusa... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter.mr Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 20:46 indeed4 napisał: > Obawiam się niestety, że takimi argumentami nie przekonasz żadnego wojującego a > teisty - oni mają mentalność klasycznej sekty, Masz taki pogląd bo tak cie dominująca sekta ukształtowała -- www.youtube.com/watch?v=l_IzG_YmmCc Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 21:12 instant.crush napisał: > Tak, wmawiaj sobie, że to jest powodem, to może łatwiej będzie udawać, że to ni > e przez to, że to hasło jest po prostu nieprzyzwoite. Uważasz, że nieprzyzwoicie jest nie płakać po papieżu? No to jesteś adresatem tego hasła i innych podobnych haseł. To dla ciebie i tobie podobnych była ta akcja. S. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 25.05.14, 21:19 snajper55 napisał: > Uważasz, że nieprzyzwoicie jest nie płakać po papieżu? No to jesteś adresatem t > ego hasła i innych podobnych haseł. To dla ciebie i tobie podobnych była ta akc > ja. > > S. Albo udajesz, że nie rozumiesz albo naprawdę nie rozumiesz. Mi papież zwisa. Chodzi o uszanowanie śmierci i żałoby. Ja mógłbym oczywiście nie płakać, że na przykład ktoś z Twoich bliskich umarł, ale gdybym ostentacyjnie oznajmiał Ci, że ja nie będę płakał po Twoim bliskim, chociaż Ty przeżywasz żałobę, to chyba zgodzisz się, że byłoby to nieprzyzwoite i nie na miejscu? I o to właśnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie dogadasz się. 25.05.14, 22:27 to nieodrodny wychowanek tego środowiska - M. Rybiński ma rację, fałsz i obłuda im wycieka uszami... "Zabawne, czy może raczej groteskowe jest to, że konkurs, który ma między innymi wspierać walkę z hipokryzją, zorganizowała"Gazeta Wyborcza". Ta sama "Gazeta", która publikuje album "Nasz papież", a obwieszcza to na billboardach i w reklamach skonstruowanych tak, że może się wydawać, iż Jan Paweł II był papieżem "Gazety Wyborczej". Jest to ta sama "Gazeta", która wielokrotnie strofowała Polaków, że nie wsłuchują się dostatecznie w nauki Ojca Świętego. Ta sama, która celebrowała żałobę po papieżu" forum.gazeta.pl/forum/w,66,24245793,24245793,_Nie_plakalem_po_papiezu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie dogadasz się. 26.05.14, 23:09 indeed4 napisał: > to nieodrodny wychowanek tego środowiska - M. Rybiński ma rację, fałsz i obłuda > im wycieka uszami... To zabawne, że cudze poglądy są dla ciebie fałszem i obłudą, jeśli tylko są inne od twoich. Ty nie jesteś w stanie zrozumieć, że ktoś może myśleć inaczej. > "Zabawne, czy może raczej groteskowe jest to, że konkurs, który ma między > innymi wspierać walkę z hipokryzją, zorganizowała"Gazeta Wyborcza". Ta > sama "Gazeta", która publikuje album "Nasz papież", a obwieszcza to na > billboardach i w reklamach skonstruowanych tak, że może się wydawać, iż Jan > Paweł II był papieżem "Gazety Wyborczej". A co ma jedno z drugim wspólnego? Uważasz,że walka z konformizmem to walka z papieżem? > Jest to ta sama "Gazeta", która wielokrotnie strofowała Polaków, że nie > wsłuchują się dostatecznie w nauki Ojca Świętego. Nie strofowała tylko opisywała fenomen bicia pokłonów przed osobą, której się nie słucha (w obu znaczeniach tego słowa). > Ta sama, która celebrowała żałobę po papieżu" Tym różni się GW od prawicowej prasy, która nie ma szacunku dla zmarłych. Przykładu nie trzeba daleko szukać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coś takiego! Bardzo to wszystko dziwne... 26.05.14, 23:02 instant.crush napisał: > Albo udajesz, że nie rozumiesz albo naprawdę nie rozumiesz. Mi papież zwisa. Ch > odzi o uszanowanie śmierci i żałoby. Ja mógłbym oczywiście nie płakać, że na pr > zykład ktoś z Twoich bliskich umarł, ale gdybym ostentacyjnie oznajmiał Ci, że > ja nie będę płakał po Twoim bliskim, chociaż Ty przeżywasz żałobę, to chyba zgo > dzisz się, że byłoby to nieprzyzwoite i nie na miejscu? I o to właśnie chodzi. Byłoby mi obojętne oznajmianie przez ciebie, że nie płakałeś po moich bliskich. Bo i dlaczegóż miałbyś po nich płakać? To tak, jakbyś oznajmił: nie jadłem na śniadanie owsianki. Toż mnie to ani ziębi, ani grzeje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter.mr Re: "Sorry, taki mamy klimat" - wiesz dlaczego 25.05.14, 19:37 indeed4 napisał: > Naprawdę trzeba ci tłumaczyć, dlaczego milionom wyborców Cimoszewicz kojarzy się głównie ze (słynnym już dziś) komentarzem "trzeba było się ubezpieczyć"? Mściwe prymitywne stado nie płacące podatków tak zareagowało wiecznie nauczone ze jak bieda to państwo da , to po co mieli się ubezpieczać . Brawo Cimoszewicz !! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus A pamiętasz? 25.05.14, 21:03 ... dzięki ci panie, że zabrałeś Geremka do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: A pamiętasz? 25.05.14, 21:11 sclavus napisał: > ... dzięki ci panie, że zabrałeś Geremka do siebie... Tak, pamiętam, głupie i haniebne. Różnica polega jednak na tym, że nie można odpowiadać za każdego idiotę, czy grupkę idiotów, którzy coś wykrzykują prywatnie, a tu chodzi o MEDIA GŁÓWNEGO NURTU, które kształtują jakość dyskusji publicznej i standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: nie ja , a gazeta wyborcza ma wprawę 25.05.14, 21:05 "twoi" mają wprawę w czym innym - na przykład: "dzięki ci panie, że zabrałeś Geremka do siebie" Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:24 hordol napisała: > ..... No i co?....ktoś ci każe płakać po gen. Jaruzelskim? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie było takiej akcji 25.05.14, 18:42 Była akcja "Tiszert dla wolności". Polegała na noszeniu koszulek z prowokującymi napisami, typu: MAM AIDS MASTURBUJĘ SIĘ JESTEM MURZYNEM NIE CHODZĘ DO KOŚCIOŁA MAM OKRES itp S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A o tym haśle nie zapomniałeś? 25.05.14, 18:59 wyborcza.pl/1,75515,2718840.html www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/5,53581,2780498,Tiszerty_dla_wolnosci.html?i=7 Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Nie. Było ich wiele. Ty pamiętasz tylko to je 25.05.14, 19:03 Wielu je pamięta, bo jest wyjątkowo głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie. Było ich wiele. Ty pamiętasz tylko to je 25.05.14, 19:05 instant.crush napisał: > Wielu je pamięta, bo jest wyjątkowo głupie. Mylisz się. Było tak samo trafne jak hasło "Jestem gejem" czy "Nie chodzę do kościoła". Jak było trafne widać po tym, jak zapadło w pamięć tych, którzy oczekiwali płaczu po wszystkich. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dlaczego wymieniłeś hasła, akurat z wyjątkiem TEGO 25.05.14, 19:08 o którym było najgłośniej? bi.gazeta.pl/im/4/2782/z2782924Q,NIE-PLAKALEM-PO-PAPIEZU---to-haslo-Pawla-Bravo-z-W.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlaczego wymieniłeś hasła, akurat z wyjątkiem 25.05.14, 19:13 indeed4 napisał: > o którym było najgłośniej? Bo to było już wielokrotnie wymieniane. Kłamano nawet, że była akcja "nie płaczę po papieżu". Była akcja "Tiszert dla wolności" z wieloma hasłami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ok, idiotyczne hasło było częścią akcji GW 25.05.14, 19:18 no i co w związku z tym - co to zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ok, idiotyczne hasło było częścią akcji GW 25.05.14, 19:34 indeed4 napisał: > no i co w związku z tym - co to zmienia? Nie GW tylko Fundacja dla wolności. To zmienia, że w akcji nie chodziło o papieża, tylko o walkę z konformizmem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Czy GW była "partnerem akcji" 25.05.14, 19:41 i objęła nad nią patronat medialny? (dół strony) www.tiszert.pl/tiszertdlawolnosci/ Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy GW była "partnerem akcji" 25.05.14, 19:51 indeed4 napisał: > i objęła nad nią patronat medialny? (dół strony) > > www.tiszert.pl/tiszertdlawolnosci/ Tak, tak samo jak Amnesty International. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Czy GW była "partnerem akcji" 25.05.14, 19:57 Tak jak Feminoteka, Kampania przeciwko Homofobii i Amnesty International (hasło "jestem więźniem")? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy GW była "partnerem akcji" 25.05.14, 20:00 indeed4 napisał: > Tak jak Feminoteka, Kampania przeciwko Homofobii i Amnesty International (hasło > "jestem więźniem")? Po co te retoryczne pytania? S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Czy GW była "partnerem akcji" 25.05.14, 20:09 Po co piszesz o AI, skoro zadaję proste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Podsumujmy - GW była partnerem akcji 25.05.14, 20:21 "Tiszert dla Wolności", której częścią była koszulka ze słynnym hasłem "Nie płakałem po papieżu". Czy chciałbyś do tego coś dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Podsumujmy - GW była partnerem akcji 25.05.14, 21:16 indeed4 napisał: > "Tiszert dla Wolności", której częścią była koszulka ze słynnym hasłem "Nie pła > kałem po papieżu". > > Czy chciałbyś do tego coś dodać? Owszem. Wyróżnianie spośród partnerów akcji GW a spośród haseł hasła o papieży jest rozpaczliwą próbą ratowania tezy, że była to akcja GW pod hasłem "Nie płakałam po papieżu". Jest to nieprawda. Była to akcja "Tiszert dla wolności" organizowana przez jedną z fundacji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie zapomnij o wyróżnianiu "Taki mamy klimat" 25.05.14, 21:32 Bieńkowskiej i setek wypowiedzi innych polityków, również PiS. Ach te okropne, złe media - nie wiadomo dlaczego czepiają się porządnych ludzi i bez powodu "wyróżniają", oraz podle nagłaśniają niektóre ich wypowiedzi, prawda? szukaj.gazeta.pl/wyszukaj/artykul?query=taki+mamy+klimat+bie%F1kowska+&dxx=126213 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie zapomnij o wyróżnianiu "Taki mamy klimat" 26.05.14, 23:10 indeed4 napisał: > Bieńkowskiej i setek wypowiedzi innych polityków, również PiS. > > Ach te okropne, złe media - nie wiadomo dlaczego czepiają się porządnych ludzi > i bez powodu "wyróżniają", oraz podle nagłaśniają niektóre ich wypowiedzi, praw > da? > > szukaj.gazeta.pl/wyszukaj/artykul?query=taki+mamy+klimat+bie%F1kowska+&dxx=126213 Dlaczego złe? Skoro dzięki temu podwyższają swoją sprzedaż zaspakajając takie czy inne potrzeby swoich czytelników, to jest to racjonalne. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy GW była "partnerem akcji" 25.05.14, 21:13 indeed4 napisał: > Po co piszesz o AI, skoro zadaję proste pytanie? Dlatego, że ty wybierasz spośród partnerów GW, aby ratować swoją tezę o akcji GW. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: A o tym haśle nie zapomniałeś? 25.05.14, 19:03 indeed4 napisał: > wyborcza.pl/1,75515,2718840.html > > www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/5,53581,2780498,Tiszerty_dla_wolnosci.html?i=7 indeed....prawiczku....ciesz się, kto ci zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: A o tym haśle nie zapomniałeś? 26.05.14, 05:04 gtxl2 napisał: > indeed4 napisał: > > > wyborcza.pl/1,75515,2718840.html > > > > www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/5,53581,2780498,Tiszerty_dla_wolnosci.html?i=7 > indeed....prawiczku....ciesz się, kto ci zabrania? Przecież nie o to mu chodziło. Próbuje wykazać sympatykom Jaruzelskiego jak bardzo mogła boleć wierzących, jak prymitywna była akcja lewactwa : nie płakałem po papieżu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A o tym haśle nie zapomniałeś? 26.05.14, 23:13 wiosnaludzikow napisał: > Przecież nie o to mu chodziło. Próbuje wykazać sympatykom Jaruzelskiego jak bar > dzo mogła boleć wierzących, jak prymitywna była akcja lewactwa : nie płakałem > po papieżu. Czy by cię bolało, gdyby jakaś obca osoba nosiła koszulkę z oznajmieniem, że nie płakała po twojej matce? (nie było żadnej akcji "Nie płakałem po papieżu"). S. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 18:55 pewnie, i masz do tego prawo. Tylko nie równaj obrońcy pedofilów, do Jaruzelskiego - choćby z szacunku do dzieci. Jaruzelski nie krzywdził dzieci pośrednio, ani bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: pamiętacie akcję" nie płakałem po papieżu"? 25.05.14, 19:12 hordol napisała: > ..... Po stronie prawej jest stanowczo mniej takich podłych ludzi. Spodziewam się ze strony prawej mniej agresywnych komentarzy niż po stronie lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
student_zebrak brak mozliwosci wpisow na glownej mowi sama za sib 26.05.14, 03:51 ie. Najwieksza przysluge zrobia Jaruzelskiemu, gdy sprawa odbiedzie sie po cichu, w rodzinnej atmosferze. Czas narodu oplakujacego wielkiego przywodcy juz minal. Pamietam te "rozpacz" w 1953. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [*] 25.05.14, 18:12 zostawić go Historii trzeba - nie dzisiejszym, IPeeNowskim historykom.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:14 nareszcie, skończy się szczekanie debili spod krzyża! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:16 cillian1 napisał: > nareszcie, skończy się szczekanie debili spod krzyża! Co to "szczekanie" ma wspólnego ze śmiercią Jaruzelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:17 niedługo zrozumiesz. Żyjącego tykali, podobno umarłych szanują, albo milczą./ :) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:19 cillian1 napisał: > niedługo zrozumiesz. > Żyjącego tykali, podobno umarłych szanują, albo milczą./ > :) Mnie to nie interesuje....debili jest multum, z jednej i z drugiej strony. Ja mam szacunek dla zmarłych,i nie powiem o nich złego słowa. Właśnie dlatego, że jestem ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:56 znaczy nigdy nie krytykowałeś Stalina czy Hitlera? Tylko nie pisz, że to inna sprawa! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:17 cillian1 napisał: > nareszcie, skończy się szczekanie debili spod krzyża! Tak sądzisz? To sobie obejrzyj: www.youtube.com/watch?v=IjI7xft8_sA S. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:18 luzik, mnie cieszy, że jeden argument został wytrącony z ręki debila spod krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:20 cillian1 napisał: > luzik, mnie cieszy, że jeden argument został wytrącony z ręki debila spod krzyż > a. Jaki argument? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:51 > Jaki argument? żyjący "wróg". Co śmieszniejsze, debile spod krzyża zawsze atakują wtedy, gdy są zagrożeni. Myślę, że Jaruzelski widział, po co rodzina kaczyńskich, wzięła się na terenach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Panie Generale 25.05.14, 18:21 jola.iza1 napisała: > [*] > Dziękuję za wszystko. Jolu...on Ciebie już nie słyszy....podziękuj żonie, córce....... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:24 Niech spoczywa w spokoju. (*) Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:37 Cóż - nikt z nas nie wie co jest tam po tej drugiej stronie. I jeśli jest tam ten Najwyższy to nie człowiek lecz On osądzi i wyda sprawiedliwy wyrok. Nie mnie wobec tego oceniać niejednoznaczną postać jaką był Pan Generał Jaruzelski pozostawiam jego osąd Najwyższemu i historii. RIP Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:43 xkx2 napisał: > pozostawiam jego osąd Najwyższemu i historii Najwyższy i Historia są ci wdzięczni Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:45 Nie mnie wobec tego oceniać niejednoznaczną postać jaką był Pan Generał Jaruzelski pozostawiam jego osąd Najwyższemu i historii. RIP Na pewno będzie podlegał osądowi historii..... Odpowiedz Link Zgłoś
thisisrussia2014 Re: Towarzyszy cenzorów ci u nas dostatek 25.05.14, 18:38 wielki człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
tmmacht Re: Towarzyszy cenzorów ci u nas dostatek 26.05.14, 19:02 To doprawdy śmieszne. Generał jest dla mnie nikim. Nie dlatego że wydał rozkaz strzelania do robotników, wprowadził stan wojenny, czynnie uczestniczył w mordowaniu żołnierzy wyklętych. Tak można bez końca wyliczać osiągnięcia Pana Wojciecha. Człowiek który był wraz z rodziną zesłany przez Stalinowców na Syberię, gdzie zmarł (zginął) jego ojciec. Następnie przez całe swoje pozostałe życie bezwzględnie służy swoim oprawcom i nawet na łożu śmierci broni tych wyborów nie jest godzien być nazywany nie tylko patriotom ale nawet człowiekiem honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Towarzyszy cenzorów ci u nas dostatek 26.05.14, 23:50 " patriotom" polski język być trudna języka, prawda Prawdziwy Wolaku??? A o Generale piszesz bzdety z d... niegramotnego korwinowca... Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:42 Mam mieszane uczucia. Mimo wszystko umarł człowiek, więc rodzinie wyrazy współczucia. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
thisisrussia2014 Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 18:44 jak to było? rozdziobią nas kruki wrony ... Odpowiedz Link Zgłoś
thisisrussia2014 Re: Nie tylko wielki 25.05.14, 18:43 gdyby nie On wielu z plujących nie byłoby na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Nie tylko wielki 25.05.14, 18:49 thisisrussia2014 napisała: > gdyby nie On wielu z plujących nie byłoby na świecie Na szczęście, to nie dzięki niemu jestem na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Nie tylko wielki 25.05.14, 18:53 adamusb napisał: > thisisrussia2014 napisała: > > > gdyby nie On wielu z plujących nie byłoby na świecie > > Na szczęście, to nie dzięki niemu jestem na tym świecie. Bingo !!! za to,że jesteś podziękuj swojemu ojcu i matce. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Nie tylko wielki 25.05.14, 18:55 gtxl2 napisał: > adamusb napisał: > > > thisisrussia2014 napisała: > > > > > gdyby nie On wielu z plujących nie byłoby na świecie > > > > Na szczęście, to nie dzięki niemu jestem na tym świecie. > > > > Bingo !!! za to,że jesteś podziękuj swojemu ojcu i matce. > > > gtxl2 Właśnie dziś to zrobiłem, dziękując mojej mamie, za te wszystkie lata, kiedy się ze mną męczyła :D Odpowiedz Link Zgłoś
tmmacht Re: Nie tylko wielki 26.05.14, 19:04 gdyby nie On wielu porządnych ludzi dożyłoby śmierci naturalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Nie tylko wielki 26.05.14, 23:51 Jakieś szczegóły tej głębokiej wolskiej myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Wojciech Jaruzelski nie żyje 25.05.14, 19:10 Odszedł wielki kawałek historii Polski. RIP Odpowiedz Link Zgłoś