w11mil 25.05.14, 23:32 JKM nawiązuje w rozmowie z dziennikarzem Agory do "1984" Orwella Dziennikarz zapisuje wypowiedź: "Mieliście seanse nienawiści dokładnie jak w 1984 roku" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lech1966 Re: GW pismem dla postępowych inteligentów 26.05.14, 02:11 w11mil napisała: > JKM nawiązuje w rozmowie z dziennikarzem Agory do "1984" Orwella > Dziennikarz zapisuje wypowiedź: "Mieliście seanse nienawiści dokładnie jak w 19 > 84 roku" Niedoedukowany redaktor. Klasyka propagandy. Najlepszą obrona jest atak. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: GW pismem dla postępowych inteligentów 26.05.14, 06:45 w11mil napisała: > JKM nawiązuje w rozmowie z dziennikarzem Agory do "1984" Orwella > Dziennikarz zapisuje wypowiedź: "Mieliście seanse nienawiści dokładnie jak w 19 > 84 roku" Dobre ! No cóż Agora od paru lat tnie koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: GW pismem dla postępowych inteligentów 27.05.14, 09:28 Cieszy mnie dziennik "Gazeta Wyborcza". To że mam dla kogoś żyć. Ukraina potrzebuje swojego odpowiednika "Gazety Wyborczej". Pisma promującego społeczeństwo obywatelskie i demokratyczne. Ostatnio przeczytałem że kraj ten ogłosił wystąpienie ze Wspólnoty Niepodległych Państw. Z Rosją Ukraina będzie szczęśliwa. Sytuacja Ukrainy przypomina losy Polski z drugiej połowy XVIII wieku. Mamy do czynienia z wiosną narodu. Budzenie się poczucia narodowego. Pojawił się nawet król Staś w postaci premiera Jaceniuka. Moim zdaniem to Rosja nie chce ułożonych stosunków z Ukrainą. Ukraina powinna liczyć na serdeczną pomoc ze strony krajów wchodzących w skład Wspólnoty Niepodległych Państw. Odpowiedz Link Zgłoś