28.05.14, 19:02
Tak wyglada jeden z kaczorowych sukcesów gospodarczych. gielda.onet.pl/orlen-nie-wyklucza-sprzedazy-rafinerii-w-mozejkach,18489,5639611,1,news-detal
Obserwuj wątek
    • dobry-termin Re: Sukces 29.05.14, 09:16
      Pewnie już zapomiałeś o tym, że od siedmiu lat rządzi PO i wszelkie działania pisu są
      przez przedstawicieli Platformy z gruntu natychmiast odrzucane ?
      Pomijam fakt, czy takie działanie jest słuszne.
      • sverir Re: Sukces 29.05.14, 09:24
        > Pewnie już zapomiałeś o tym, że od siedmiu lat rządzi PO i wszelkie działania pisu są
        > przez przedstawicieli Platformy z gruntu natychmiast odrzucane ?

Pewnie przed objęciem władzy przez PO rafineria przynosiła krociowe zyski? I których przedstawicieli PiS masz na myśli? I o jakich działaniach pisu piszesz?
        • dobry-termin Re: Sukces 29.05.14, 09:30
          Minęło siedem lat, a ty ciągle tylko pis i pis - jak nawiedzony. Nic mi do pisu ani do po. Ale tak dla zasady... Wiesz jak daleko w tym czasie zaszli inni? ... Ech, daj spokój.
          • sverir Re: Sukces 29.05.14, 09:33
            > Minęło siedem lat, a ty ciągle tylko pis i pis

Ja? Ciągle pis i pis, w dodatku jak nawiedzony? Coś ci się wyraźnie pomyliło. Zadałem ci konkretne pytania dotyczące twojej tezy, ale jeżeli uważasz, że to "pis i pis" to na przyszłość sam o pisie nie pisz.
          • sclavus Re: Sukces 29.05.14, 11:02
            ... a PiS ciągle tylko: gdybyśmy rządzili, to..., gdy dojdziemy do władzy, to...
            A przecież już rządzili i to przy znacznej, światowej hossie... - i co zrobili z tą hossą???
            Z gooFna miodu się nie zrobi, ale z miodu gooFno - łatwo... a PiS doskonale zna procedurę!!
      • volupte Re: Sukces 29.05.14, 10:35
        Rządzenie PO od siedmiu lat , nie ma wplywu na przymuszenie przez rząd Zbawcy , Orlenu do zakupu Możejek. Tak PiS rozwijał przemysł. Ze stocznia były podobne pomysły , budować statki dopłacając do nich.
        • wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 10:46
          volupte napisał:

> Rządzenie PO od siedmiu lat , nie ma wplywu na przymuszenie przez rząd Zbawcy ,
          > Orlenu do zakupu Możejek. Tak PiS rozwijał przemysł. Ze stocznia były podobne
          > pomysły , budować statki dopłacając do nich.
          a teraz wystaw fakturę.
          • volupte Re: Sukces 29.05.14, 10:48
            Nie stać cię biedaku :-)
            • sverir Re: Sukces 29.05.14, 10:51
              Napisz, że to wina PO. Wszystko jedno, czy będziesz miał rację, Ludzik i tak się nie zająknie o fakturach.
              • volupte Re: Sukces 29.05.14, 10:56
                Już zamilkł . Nie podał danych swojej firmy. To pewnie wina PO ;-)
              • wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 11:00
                Odpowiadasz na:

sverir napisał:

> Napisz, że to wina PO. Wszystko jedno, czy będziesz miał rację, Ludzik i tak si
                > ę nie zająknie o fakturach.
                Po co kłamiesz ?
                Przejrzyj moje dyskursy z xkx2 , Zbysiem, Adamsem, którzy też wystawiają faktury :)
                Nie twórz wirtualnej rzeczywistości. To wszystko jest tu w archiwum.
                • sverir Re: Sukces 29.05.14, 11:12
                  Po co mam obserwować archiwum, skoro i bez niego widzę,że nie masz jednej miary wobec bezkrytycznych zwolenników PiS i bezkrytycznych zwolenników PO?
            • wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 10:58
              ....ale nie dla mnie !
              • volupte Re: Sukces 29.05.14, 11:08
                Zażyczyłeś faktury . Służę uprzejmie , proszę o dane do faktury .
                • wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 11:13
                  volupte napisał:

> Zażyczyłeś faktury . Służę uprzejmie , proszę o dane do faktury .
                  No widzisz. Masz problem ze zrozumieniem prostych zdań a co dopiero z rozumieniem bardziej skomplikowanych rzeczy.
                  Nie napisałem abyś mi wystawił fakturę.
                  Napisałem abyś teraz wystawił fakturę.
                  • volupte Re: Sukces 29.05.14, 11:18

No widzisz. Masz problem ze zrozumieniem prostych zdań a co dopiero z rozumieni
                    em bardziej skomplikowanych rzeczy.
                    Nie napisałem abyś SOBIE zażyczył faktury , tylko prosiłem o dane do faktury.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukces 29.05.14, 11:48
            Paweł kazał ci to napisać?
      • tornson Dokładnie! Jest to "sukces" całego POPiSu 29.05.14, 11:14
        a nie tylko PiSu!
        • volupte Re: Dokładnie! Jest to "sukces" całego POPiSu 29.05.14, 11:19
          Jakieś uzasadnienie , że i PO do tego dilu z Możejkami należy?
    • lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:19
      volupte napisał:

> Tak wyglada jeden z kaczorowych sukcesów gospodarczych. gielda.onet.pl/orlen-nie-wyklucza-sprzedazy-rafinerii-w-mozejkach,18489,5639611,1,news-detal
      L. Nieslychanie demagogiczny komentarz!
      Czy by to bylo kupione podczas rzadow SLD, PiS, czy PO taka bylaby konsekwencja dzisiaj, niezalezna od jakiejkolwiek opcji politycznej!
      A powody sa wylozone w artykule!
      Po co tyle szczekania ?
      J.C.
      • volupte Re: Sukces 29.05.14, 12:23
        To było kupione za rządów PiS i pod naciskiem tego rzadu , odtrąbione jako sukces .
        • lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:29
          volupte napisał:

> To było kupione za rządów PiS i pod naciskiem tego rzadu , odtrąbione jako suk
          > ces .
          L. Kaziutek! To mogloby byc kupione za jakichkolwiek rzadow, zaden z nich nie byl w stanie przewidziec zachowan wladz litewskich!
          J.C.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukces 29.05.14, 12:46
            Ale zostało kupione za rządów wysyPiSka, Januszek, i odtrąbione jako wielki sukces w usłużnych wysyPiSku mainstrimowych mediach.
          • volupte Re: Sukces 29.05.14, 12:47
            Tylko nikt inny takich pomyslow nie miał , jak kupno Mozejek. Tylko slepy biznesmen mógł nie widzieć jaka to ryzykowna inwestycja , ponieważ dostawa ropy byla rurociagiem od konkurenta w tym przetargu na rafinerię wiadomosci.onet.pl/swiat/wikileaks-ujawnia-kto-wstrzymal-dostawy-ropy-do-mozejek-orlenu/jh669 Rurociag poszedł ,,do remontu" który nadal trwa:-) Nóż w plecy od Litwinów , to zgoda , trudno było przewidzieć, ale przez to płacą Litwini drozej za paliwo od Polaków www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa/pb95
            • lauriane Re: Sukces 29.05.14, 13:44
              volupte napisał:

> Tylko nikt inny takich pomyslow nie miał , jak kupno Mozejek. Tylko slepy biznesmen mógł nie widzieć jaka to ryzykowna inwestycja ,
              L. Ty widze tez expert; umowa zawarta w maju , klopoty z dostawa zaczynaja sie w lipcu, czy Orlen mogl jeszcze odstapic od umowy ?
              Merytoryczna strona jakiegokolwiek dealu zajmuja sie specjalisci "en la matière" nie politycy, oni (politycy ) sie pod tym podpisuja (tak jak bylby to zrobil kazdy rzad w owych czasach)
              J.C.
    • lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:36
      L. Hehe, najlepiej to Rosji sprzedac (gwoli sprawiedliwosci).....
      J.C.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukces 29.05.14, 12:46
        Jakby dali dobrą cenę to dlaczego nie, Januszek?
        • volupte Re: Sukces 29.05.14, 12:52
          Ich dobra cena to było kilkadziesiat procent mniej niz zapłacono.:-)
        • lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:53
          religijnych.uczuc.obraza napisał(a):

> Jakby dali dobrą cenę to dlaczego nie, Januszek?
          L. A sa jakies inne mozliwosci do rozwazenia ?
          J.C.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukces 29.05.14, 13:51
            Pewnie masz jakieś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka