volupte 28.05.14, 19:02 Tak wyglada jeden z kaczorowych sukcesów gospodarczych. gielda.onet.pl/orlen-nie-wyklucza-sprzedazy-rafinerii-w-mozejkach,18489,5639611,1,news-detal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobry-termin Re: Sukces 29.05.14, 09:16 Pewnie już zapomiałeś o tym, że od siedmiu lat rządzi PO i wszelkie działania pisu są przez przedstawicieli Platformy z gruntu natychmiast odrzucane ? Pomijam fakt, czy takie działanie jest słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sukces 29.05.14, 09:24 > Pewnie już zapomiałeś o tym, że od siedmiu lat rządzi PO i wszelkie działania pisu są > przez przedstawicieli Platformy z gruntu natychmiast odrzucane ? Pewnie przed objęciem władzy przez PO rafineria przynosiła krociowe zyski? I których przedstawicieli PiS masz na myśli? I o jakich działaniach pisu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-termin Re: Sukces 29.05.14, 09:30 Minęło siedem lat, a ty ciągle tylko pis i pis - jak nawiedzony. Nic mi do pisu ani do po. Ale tak dla zasady... Wiesz jak daleko w tym czasie zaszli inni? ... Ech, daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sukces 29.05.14, 09:33 > Minęło siedem lat, a ty ciągle tylko pis i pis Ja? Ciągle pis i pis, w dodatku jak nawiedzony? Coś ci się wyraźnie pomyliło. Zadałem ci konkretne pytania dotyczące twojej tezy, ale jeżeli uważasz, że to "pis i pis" to na przyszłość sam o pisie nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sukces 29.05.14, 11:02 ... a PiS ciągle tylko: gdybyśmy rządzili, to..., gdy dojdziemy do władzy, to... A przecież już rządzili i to przy znacznej, światowej hossie... - i co zrobili z tą hossą??? Z gooFna miodu się nie zrobi, ale z miodu gooFno - łatwo... a PiS doskonale zna procedurę!! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 10:35 Rządzenie PO od siedmiu lat , nie ma wplywu na przymuszenie przez rząd Zbawcy , Orlenu do zakupu Możejek. Tak PiS rozwijał przemysł. Ze stocznia były podobne pomysły , budować statki dopłacając do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 10:46 volupte napisał: > Rządzenie PO od siedmiu lat , nie ma wplywu na przymuszenie przez rząd Zbawcy , > Orlenu do zakupu Możejek. Tak PiS rozwijał przemysł. Ze stocznia były podobne > pomysły , budować statki dopłacając do nich. a teraz wystaw fakturę. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sukces 29.05.14, 10:51 Napisz, że to wina PO. Wszystko jedno, czy będziesz miał rację, Ludzik i tak się nie zająknie o fakturach. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 10:56 Już zamilkł . Nie podał danych swojej firmy. To pewnie wina PO ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 11:00 Odpowiadasz na: sverir napisał: > Napisz, że to wina PO. Wszystko jedno, czy będziesz miał rację, Ludzik i tak si > ę nie zająknie o fakturach. Po co kłamiesz ? Przejrzyj moje dyskursy z xkx2 , Zbysiem, Adamsem, którzy też wystawiają faktury :) Nie twórz wirtualnej rzeczywistości. To wszystko jest tu w archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sukces 29.05.14, 11:12 Po co mam obserwować archiwum, skoro i bez niego widzę,że nie masz jednej miary wobec bezkrytycznych zwolenników PiS i bezkrytycznych zwolenników PO? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 11:08 Zażyczyłeś faktury . Służę uprzejmie , proszę o dane do faktury . Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Sukces 29.05.14, 11:13 volupte napisał: > Zażyczyłeś faktury . Służę uprzejmie , proszę o dane do faktury . No widzisz. Masz problem ze zrozumieniem prostych zdań a co dopiero z rozumieniem bardziej skomplikowanych rzeczy. Nie napisałem abyś mi wystawił fakturę. Napisałem abyś teraz wystawił fakturę. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 11:18 No widzisz. Masz problem ze zrozumieniem prostych zdań a co dopiero z rozumieni em bardziej skomplikowanych rzeczy. Nie napisałem abyś SOBIE zażyczył faktury , tylko prosiłem o dane do faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Dokładnie! Jest to "sukces" całego POPiSu 29.05.14, 11:14 a nie tylko PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Dokładnie! Jest to "sukces" całego POPiSu 29.05.14, 11:19 Jakieś uzasadnienie , że i PO do tego dilu z Możejkami należy? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:19 volupte napisał: > Tak wyglada jeden z kaczorowych sukcesów gospodarczych. gielda.onet.pl/orlen-nie-wyklucza-sprzedazy-rafinerii-w-mozejkach,18489,5639611,1,news-detal L. Nieslychanie demagogiczny komentarz! Czy by to bylo kupione podczas rzadow SLD, PiS, czy PO taka bylaby konsekwencja dzisiaj, niezalezna od jakiejkolwiek opcji politycznej! A powody sa wylozone w artykule! Po co tyle szczekania ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 12:23 To było kupione za rządów PiS i pod naciskiem tego rzadu , odtrąbione jako sukces . Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:29 volupte napisał: > To było kupione za rządów PiS i pod naciskiem tego rzadu , odtrąbione jako suk > ces . L. Kaziutek! To mogloby byc kupione za jakichkolwiek rzadow, zaden z nich nie byl w stanie przewidziec zachowan wladz litewskich! J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sukces 29.05.14, 12:46 Ale zostało kupione za rządów wysyPiSka, Januszek, i odtrąbione jako wielki sukces w usłużnych wysyPiSku mainstrimowych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 12:47 Tylko nikt inny takich pomyslow nie miał , jak kupno Mozejek. Tylko slepy biznesmen mógł nie widzieć jaka to ryzykowna inwestycja , ponieważ dostawa ropy byla rurociagiem od konkurenta w tym przetargu na rafinerię wiadomosci.onet.pl/swiat/wikileaks-ujawnia-kto-wstrzymal-dostawy-ropy-do-mozejek-orlenu/jh669 Rurociag poszedł ,,do remontu" który nadal trwa:-) Nóż w plecy od Litwinów , to zgoda , trudno było przewidzieć, ale przez to płacą Litwini drozej za paliwo od Polaków www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa/pb95 Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Sukces 29.05.14, 13:44 volupte napisał: > Tylko nikt inny takich pomyslow nie miał , jak kupno Mozejek. Tylko slepy biznesmen mógł nie widzieć jaka to ryzykowna inwestycja , L. Ty widze tez expert; umowa zawarta w maju , klopoty z dostawa zaczynaja sie w lipcu, czy Orlen mogl jeszcze odstapic od umowy ? Merytoryczna strona jakiegokolwiek dealu zajmuja sie specjalisci "en la matière" nie politycy, oni (politycy ) sie pod tym podpisuja (tak jak bylby to zrobil kazdy rzad w owych czasach) J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:36 L. Hehe, najlepiej to Rosji sprzedac (gwoli sprawiedliwosci)..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sukces 29.05.14, 12:46 Jakby dali dobrą cenę to dlaczego nie, Januszek? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sukces 29.05.14, 12:52 Ich dobra cena to było kilkadziesiat procent mniej niz zapłacono.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Sukces 29.05.14, 12:53 religijnych.uczuc.obraza napisał(a): > Jakby dali dobrą cenę to dlaczego nie, Januszek? L. A sa jakies inne mozliwosci do rozwazenia ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś