Dodaj do ulubionych

Danuta Huebner dzentelmenem

24.06.14, 10:56
Na slowa Rostowskiego o komuszce i Sikorskiego o"nadeta baba"zareagowala jak dama i dypolomata i... dzentelmen.
Rostowski w 1/16 dzentelemenem,a Sikorski skundlil sie.
Obaj panowie wychowali sie w Anglii.na Zachodzie, a maniery maja z Dalekigi Wschodu.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 11:04
      dziewczynka.z.zapalkami1 napisał:

> Na slowa Rostowskiego o komuszce i Sikorskiego o"nadeta baba"zareagowala jak da
      > ma i dypolomata i... dzentelmen.
      > Rostowski w 1/16 dzentelemenem,a Sikorski skundlil sie.
      > Obaj panowie wychowali sie w Anglii.na Zachodzie, a maniery maja z Dalekigi Wsc
      > hodu.
      Szacunek.
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 11:29
      Przykro mowic o jezyku wszystkich tych nagran,ale to po prostu saambo.
      Wiecej nas,dam,w polityce,a bedzie wiecej kultury.
      Oczywiscie,ze nie mam na mysli,Kepy,Wrobel,no i tej,jak jej tam,tej profesor z PiS...
      • kucyk_trojanski Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 12:37
        ta z pis to chyba Pawlowicz
    • man_sapiens Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 12:58
      Huebner jak najbardziej pokazała klasę. A może po prostu zachowała się jak normalny, przyzwoity i rozsądny człowiek w takiej sytuacji - tylko kontrast w stosunku do różnych Hoffmanów, Błaszczaków itp. jest tak duży.

Twoje pretensje do manier Rostowskiego i Sikorskiego są bezpodstawne. Jeżeli dwóch ludzi w rozmowie w cztery oczy obgaduje czyjś charakter, to o co się czepiać? Gdyby któryś z nich oczerniał Huebner, że zrobiła coś be, to byłoby chamstwo. Ale to, że jeden z nich uważa ją za osobę, która przez 17 lat była członkinią PZPR a drugi uważa, że ona zadziera nosa - w czym problem? Co do zadzierania nosa nie wiem, nie znam jej, ale nie byłaby pierwszym politykiem na świeczniku, który taki jest. Czepianie się o to, że w PRLu była w komunistycznej partii to moim zdaniem gruba przesada (tym bardziej że wystąpiła z partii w 1987), ale Rostowski nie jest pierwszym ani ostatnim w Polsce, który to wypomina.

Czy naprawdę sobie wyobrażasz, że w prywatnej rozmowie a cztery oczy ktoś będzie mówił do dobrego znajomego:
      - "Radek, w osobie pani Huebner wyraźnie przeszkadza mi to, że przez przez 17 lat była członkiem partii komunistycznej. Na dodatek nie mam wiele sympatii do dam po 60 ciągle jeszcze aktywnych zawodowo. Myślę, że jej wystawienie z listy PO nie było rozsądne i trochę psuje obraz PO wśród jej wiernych wyborców".
      A na to drugi
      - "Wiesz, Wincenty, ja mam z kolei wrażenie, że często zdarza jej się wywyższać i z politowaniem traktować innych. To nie jest miłe."
      W cztery oczy dobrzy znajomi (a może i przyjaciele) rozmawiają tak właśnie, jak to robili Rostowski z Sikorskim - skrótami, przerysowaniami, czasem grubym słowem. Nie histeryzuj.
      • luci-c Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 13:14
        do man_sapiens,
        manie_sapiensie,rozmowa obu dzentelmentow dotyczyla kilkunastu watkow i we wszystkich
        zaprezentowali podobna klase jak z pania Huebner.
        Toc to jakas podkultura.
        dziewczynka,podpalaczka chyba ma racje
        • man_sapiens Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 16:35
          Wybierz się z kumplami na piwo, rozmawiajcie o czym chcecie - o piłce nożnej, dziewczynach, samochodach a zwłaszcza o polityce. Włącz na początku dyktafon w twoim telefonie (tylko nic o tym kumplom nie mów) i potem nam to nagranie zademonstruj tu na FK
          Z przyjemnością posłuchamy wyszukanego języka, górnolotnych przenośni, malowniczych opisów, śmiałych hiperbol, cytatów ze światowej prozy i poezji.
        • chateau Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 16:47
          Oprócz wzmożenia moralnego mamy jeszcze estetyczne.
          Mój sąsiad jest oburzony plugawym językiem polityków. Powiedział, że "w życiu by się tak k*rwa nie wyraził w porządnej restauracji."
          • kucyk_trojanski Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 16:52
            akceptuje wulgaryzmy tylko jako literacko-artystyczne ozdobniki,a nie znaki interpunkcyjne
      • spite_wisnie Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 16:57
        > Twoje pretensje do manier Rostowskiego i Sikorskiego są bezpodstawne.

Maniery to dopiero pokazali po taśmach. Forma przeprosin Rostowskiego była żenująca. Uzgodnił z nią to? Czy brał z zaskoczenia? To podchodziło pod jakieś molestowanie. I te brawa.
    • mao111 Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 13:20
      Chętnie posłucham prywatnych rozmów pani Huebner.
      • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 13:50
        to nagraj sorry,chcialam powiedziec to porozmawiaj
        • mao111 Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 14:06
          Obcemu raczej niewiele by powiedziała, a na pewno nie to co myśli.
          • kucyk_trojanski Re: Danuta Huebner dzentelmenem 24.06.14, 15:36
            Ja jestem zwykly kucyk ze stajenki,a wypowiadam sie kulturalnie,a nawet patetycznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka