magalik 28.04.06, 16:56 dalej w nich pierzecie? ja od samego poczatku w dzidziusiu i zastanawiam sie od kiedy mozna juz na zwykle sie przerzucic i razem z naszymi prac ubranka. jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninjo Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 17:17 ja na poczatku pralam w platkach mydlanych, ok. 3 miesiecy temu przeszlam na Vizir Sensitive i bylo ok. Ale z kolei ok. 1 mies. temu pojawily sie suche placki na skorze. I teraz bardzo trudno mi dojsc do tego czy to skaza bialkowa czy alergia pokarmowa czy kontaktowa na ten proszek (tylko taka z opoznionym zaplonem). I teraz zaluje, ze przeszlam na zwykly, bo chociaz wydaje mi sie, ze ta alergia to nie od proszku, to nie jestem pewna i jest mi bardzo ciezko znalezc winowajce Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 17:20 Te suche placki też mamy - smarujemy całe ciałko 2 razy dziennie jakimś emolientme - teraz lekobazą. Z brzuszka sie pozbyliśmy ale z rączek trochę trudniej. Tam gdzie jest gorzej smaruję kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 17:28 Piore ciagle w Jelpie.Mały ma delikatną skorkę, skazę białkową.Próbowałam już go kąpać w czymś innym niz oilatum i efekt był taki ,że po tygodniu mały miał szorstką skórę.Proszku wole na razie nie zmieniać i niewywoływać wilka z lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zitke Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 19:23 od poczatku pralam i piore w persilu sensitiv zero alergi i suchych plam . Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 19:29 Przez pierwsze 6 tygodni prałam w proszkach dla dzieci, po 6 tyg piorę w Arielu,razem z naszymi rzeczami.Ubaranka są ladnie doparne,zero alergii i podrażnien. Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 19:39 Ja odpoczątku prałam w proszku który zawsze używałam. Żadnych alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: proszki dla dzieci 28.04.06, 23:06 Spróbować można, najwyżej wrócisz do Dzidziusia. Wszystko zależy od danego dziecka. Ja np. od 4 lat piorę rzeczy dziecięce tylko w Jelpie. Wszystkie odstępstwa źle się kończyły. A;e to nasze doświadczenia. U innych wcale tak być nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: proszki dla dzieci 29.04.06, 10:01 od jakiegos czasu piore razem z naszymi i w normalnych proszkach i plynach do plukania mam tylko taka jedno zasade ze skonczonym praniu nastawiam pralke na jeszcze jedno dodatkowe plukanie bez plynu zmiekczajacego zeby miec pewnosc ze wszystkie detergenty sie dobrze z ubran wyplukaly Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: proszki dla dzieci 29.04.06, 10:29 od poczatku w loveli, jest ok, pare razy zdarzylo mi sie wrzucic pojedyncze sztuki z naszymi pranymi w arielu i tez jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: proszki dla dzieci 29.04.06, 12:56 Ja juz piore od 2 m-cy w Persil żelu Sensitive,jest ok.Nie ma uczulen,wiec juz zostane przy nim Odpowiedz Link Zgłoś