scoutek 09.07.14, 11:07 HGW odwoła dyrektora szpitala, prof. Chazana szkoda, że to musiało trwać tak długo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapijaczony_ryj Brawo Pani prezydent -tak trzymać 09.07.14, 11:09 Mengele odwołany Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "Mengele odwołany" 09.07.14, 11:29 zważywszy na jego zawodową biografię i dokonania to przecież Menel'e. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: "Mengele odwołany" 10.07.14, 09:47 Cos ci sie popyrtalo w twoim malym rozumku lionold To przeciez Mengele masowo abortowal dzieci i eksperymentowal na ludzkich plodach a Chazan tego wlasnie nie chcial uczynic. > zważywszy na jego zawodową biografię i dokonania to przecież Menel'e. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: Brawo Pani prezydent -tak trzymać 10.07.14, 05:47 zapijaczony_ryj napisał: > Mengele odwołany > Nie szkodzi -przywrócimy .Obalając obecnego z teczki . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Brawo HGW! 09.07.14, 11:20 scoutek napisała: > HGW odwoła dyrektora szpitala, prof. Chaza > na > > szkoda, że to musiało trwać tak długo Długo? Wolała, aby nic jej nie można było zarzucić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Brawo HGW! 09.07.14, 11:54 snajper55 napisał: > Długo? Wolała, aby nic jej nie można było zarzucić. mam taką nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
psiogon Re: lepiej późno niż wcale. syjoniści do syjamu 09.07.14, 11:23 z każdym dniem mojego życia nieuchronnie rośnie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w d..... . Dramatycznie zaś spada liczba tych, którzy chcieliby to zrobić za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Polska to potęga urodzin dzieci 09.07.14, 11:27 Spieszymy je robić ,by je HGW wraz z Arłukowiczem nie wyskrobała. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw2104 Re: Polska to potęga urodzin dzieci 09.07.14, 11:29 I nie oddawajmy panom w kieckach. kontakt24.tvn24.pl/temat,kompletnie-pijany-ksiadz-przewozil-4-latke,127714,html?categoryId=496 Czyżby ksiądz-tatuś ? Ksiądz-pedofil ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polska to potęga urodzin dzieci 09.07.14, 11:46 jaroslaw2104 napisał(a): > I nie oddawajmy panom w kieckach. > kontakt24.tvn24.pl/temat,kompletnie-pijany-ksiadz-przewozil-4-latke,127714,html?categoryId=496 > Czyżby ksiądz-tatuś ? > Ksiądz-pedofil ? Pewnie chciał małolatę na furę wyhaczyć. Tak to się teraz określa? S. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: Polska to potęga urodzin dzieci 10.07.14, 05:48 jaroslaw2104 napisał(a): > I nie oddawajmy panom w kieckach. > kontakt24.tvn24.pl/temat,kompletnie-pijany-ksiadz-przewozil-4-latke,127714,html?categoryId=496 > Czyżby ksiądz-tatuś ? > Ksiądz-pedofil ? Piszesz o Piesiewiczu ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_zapijaczony_ryj Prezesowych nie wyskrobie 09.07.14, 12:13 taniarada napisał(a): > Spieszymy je robić ,by je HGW wraz z Arłukowiczem nie wyskrobała. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Polska to potęga urodzin dzieci 09.07.14, 13:45 Czy można trafić na głupszy wpis? Pewnie można! ... ale po cholerę szukać, kiedy jest - twój - pod ręką... *** uFielbiam tÓmaństFo!! *** ... to jest polka - polkatolka - z przytęputkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale. syjoniści do syjamu 09.07.14, 11:55 psiogon napisał: a na temat coś potrafisz napisać? bo, że kopiować umiesz to już widzimy Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: lepiej późno niż wcale. syjoniści do syjamu 09.07.14, 13:42 ... księża na księżyc a debile do Tworek - to tylko tak, dla skompletowania... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: lepiej późno niż wcale. syjoniści do syjamu 10.07.14, 05:49 sclavus napisał: > ... księża na księżyc a debile do Tworek - to tylko tak, dla skompletowania... Tak źle życzysz rządowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 11:30 scoutek napisała: szkoda, że to musiało trwać tak długo A ja sądzę, że natychmiastowe zarządzenie kontroli i podjęcie decyzji niezwłocznie po zapoznaniu się z jej wynikami, to jest w sam raz. -------------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Wrona i inne zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 11:38 A w interesie niezawisłości III RP, minister spraw zagranicznych winien w trybie pilnym wezwać na dywanik nuncjusza papieskiego celem wyjaśnienia działań agenta Watykanu, arcybiskupa Jędraszewskiego podważających polskie prawo w kwestii kary nałożonej na Szpital profesora Mengele poprzez publiczne wezwanie do wiernych do złożenia się na rzecz pokrycia tej kary. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:48 Jestem za! ... nie zrobi tego jedna bo zbyt bogobojny on ci... :D Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 11:55 damakier1 napisała: w tym sensie to i owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_anonim Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 11:32 kiedy pokażą wyskrobki bufetowej w formalinie? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:38 Jak rządzą oszuści.Zbrodniarzowi wyprawiają pogrzeb państwowy.Bandytów uniewinniają .Wartości chrześcijańskie niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:41 Rozmawiasz sam/-a ze sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:47 Na Twitterze pojawiły się przy tym sugestie, że dzisiejsza decyzja funkcjonariuszki Platformy Obywatelskiej miało na celu także przykrycie wniosku opozycji o wotum nieufności dla rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:50 Nie obchodzą mnie paranoje polskiej psychoprawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:51 Prof. Bogdan Chazan nie chciał zabić chorego dziecka, które poczęli „na szkle” jego koledzy po fachu. Mimo, że sam sprzeciwia się zapłodnieniu in vitro, każde istniejące życie ludzkie jest dla niego świętością. Choć dołożył wszelkich starań, by uratować upragnione i długo wyczekiwane dziecko pacjentki, która do niego trafiła, został okrzyknięty przestępcą. Według mediów„odmówił pomocy kobiecie, której płód był uszkodzony”. Kto sformułował to stwierdzenie? Lobby proaborcyjne czy pacjentka, która mogła złożyć „reklamację” na źle przeprowadzoną kosztowną procedurę in vitro? Wygląda na to, że wściekła nagonka na prof. Chazana ma zamaskować brutalną prawdę o zapłodnieniu „na szkle” Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:53 Tymczasem obsesji psychoprawicy ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 09.07.14, 11:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:57 Tymczasem w rzeczywistości równoległej... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:59 Mam pytanie: Czy w sytuacji kiedy pani HGW pozbawiając pana prof. Chazana pracy za to, że broni życia, opowiada się za zabijaniem dzieci nienarodzonych, może nadal przyjmować komunię świętą? Czy podejmując taką decyzję nie popadła w stan grzechu ciężkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:01 taniarada napisał(a): > Mam pytanie: Czy w sytuacji kiedy pani HGW pozbawiając pana prof. Chazana pracy > za to, że broni życia, opowiada się za zabijaniem dzieci nienarodzonych, może > nadal przyjmować komunię świętą? Czy podejmując taką decyzję nie popadła w stan > grzechu ciężkiego? Został pozbawiony stanowiska za złamanie prawa. Chciałbyś, aby przestępca kierował szpitalem? S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:11 snajper55 napisał: > taniarada napisał(a): > > > Mam pytanie: Czy w sytuacji kiedy pani HGW pozbawiając pana prof. Chazana > pracy > > za to, że broni życia, opowiada się za zabijaniem dzieci nienarodzonych, > może > > nadal przyjmować komunię świętą? Czy podejmując taką decyzję nie popadła > w stan > > grzechu ciężkiego? > > Został pozbawiony stanowiska za złamanie prawa. Chciałbyś, aby przestępca kiero > wał szpitalem? > > S. Napisałem Ci wcześniej jakie prawo złamał? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 13:06 taniarada napisał(a): > Napisałem Ci wcześniej jakie prawo złamał? Polskie prawo złamał. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 10.07.14, 05:52 snajper55 napisał: > taniarada napisał(a): > > > Mam pytanie: Czy w sytuacji kiedy pani HGW pozbawiając pana prof. Chazana > pracy > > za to, że broni życia, opowiada się za zabijaniem dzieci nienarodzonych, > może > > nadal przyjmować komunię świętą? Czy podejmując taką decyzję nie popadła > w stan > > grzechu ciężkiego? > > Został pozbawiony stanowiska za złamanie prawa. Chciałbyś, aby przestępca kiero > wał szpitalem? > > S. A ministerstwem to może ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 10.07.14, 11:57 mayaca napisał: > A ministerstwem to może ? Też nie może. Chazan jest ministrem? S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:07 Nie umiecie przyjąć prawdy .To jest wasze pole popisów. Niszczenie takich ludzi jak prof.Chazan kolejną hańbą tego nienormalnego kraju. Ciekawe,że nikt nie podnosił takiego larum kiedy zmarły dwie bliźniaczki w łonie matki,której nie zrobiono na czas cesarskiego cięcia. Tamtą sprawę szybko wyciszono. A pamiętacie sprawę córeczki naszego olimpijczyka Bartłomieja Bonka? Dziewczynka niedawno zmarła, jakoś nie słyszałam słów potępienia i sankcji wobec tamtych "lekarzy". Jestem pewna,że prof. Chazan uratowałby te dzieci. A jest potępiany i poniewierany przez ten nasz zdziczały establiszment. A wszystko dlatego,że Pan Profesor otwarcie deklaruje swoją Wiarę. Za to ja mam nadzieję,że ta pani pseudo-prezydent odpowie kiedyś za to, że pozbawiła setki kobiet rzetelnej i prawdziwej opieki zdrowotnej.Umiecie tylko nadawać do administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:10 Czyli w imię wiary można łamać prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:30 Jesli nie slyszales wtedy glosow krytyki to widocznie dotknela cie przejsciowa gluchota. Co do profesora (niestety) chazana ijego zdolnosci ratowania takiej pewnosci nie mam, bardzo w tym bowiem jest pomocna umiejetnosc czytania obrazu USG, ktora u rzeczonego "profesora" ponoc mocno szwankuje. Wiara natomiast to jest cos bardzo osobistego, czego sie bynajmniej nie powinno "deklarowac publicznie" - to jakis rodzaj ekshibicjonizmu. A co do "pani pseudoprezydent - o ile wiem HGW zostala wybrana w waznych wyborach i ten wybor a wlasciwie wole pozostawienia JEj na urzedzie potwierdzilo referendum. O ile wiem Pani Prezydent nie zagrozila zwolnieniem wszystkim pracownikom szpitala "profesora Chazana" czy jak sie on tam oficjalnie zwie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:33 felinecaline napisała: > A co do "pani pseudoprezydent - o ile wiem HGW zostala wybrana w waznych wybora > ch i ten wybor a wlasciwie wole pozostawienia JEj na urzedzie potwierdzilo refe > rendum. dwukrotnie została wybrana to juz druga kadencja HGW na tym stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:07 taniarada napisał(a): > może > nadal przyjmować komunię świętą? Czy podejmując taką decyzję nie popadła w stan > grzechu ciężkiego? pani prezydent m. st. Warszawy dostaje pieniądze za wykonywanie swoich obowiązków, nie należy do nich przyjmowanie komunii i tłumaczenie się ze swoich grzechów ciężkich czy lekkich jakichkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 12:27 > opowiada się za zabijaniem dzieci nienarodzonych, może nadal przyjmować komunię świętą? Czy osoba postępująca wbrew zapisom Katechizmu Kościoła Katolickiego, może nadal być traktowana jako katolik, otrzymywać wsparcie funkcjonariuszy i przyjmować komunię świętą? Przypomnę, że ten dokument jest oficjalną wykładnią doktryny katolickiej i postępowanie wbrew niemu jest z definicji postępowaniem wbrew tej doktrynie. W związku z tym czy prof. Chazan, postępując niezgodnie z nauką Kościoła, wciąż powinien otrzymywać wsparcie ze strony funkcjonariuszy? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 13:02 Na szczęście, mimo haniebnego konkordatu, doktryna katolicka nie jest jeszcze stanowionym prawem w Polsce. Choć stado katotalibów cały czas do tego dąży. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 14:01 Póki co, tylko niektóre oszołomy próbują stawiać "prawo boskie" nad stanowionym... A ty, jeśli chcesz dyskutować w sposób rzeczowy, stosuj w dyskusji realia a nie jakieś oksymorony... Dziecko nienarodzone, to właśnie taki oksymoron bo jeśli dziecko - to narodzone a jeśli nienarodzone, to zaledwie płód... ... a w przypadku tego akurat, to płód-potworek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 10.07.14, 05:55 sclavus napisał: > Póki co, tylko niektóre oszołomy próbują stawiać "prawo boskie" nad stanowionym > ... > A ty, jeśli chcesz dyskutować w sposób rzeczowy, stosuj w dyskusji realia a nie > jakieś oksymorony... > Dziecko nienarodzone, to właśnie taki oksymoron bo jeśli dziecko - to narodzone > a jeśli nienarodzone, to zaledwie płód... > ... a w przypadku tego akurat, to płód-potworek!!! To najwyższe prawo . Bez względu czy to się wam podoba czy nie . Wara wszystkim od moich wyborów . Oszołom to w twoim wydaniu komplement . Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 10.07.14, 08:19 mayaca napisał: > Wara wszystkim > od moich wyborów . tak tak samo Chazan powinien odczepić się od wyboru pacjentki pełnoletnia, w pełni władz umysłowych a potraktował ją jak pętaka niepełnosprawnego umysłowo ps. a dziecko nie żyje od wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 10.07.14, 11:59 mayaca napisał: > To najwyższe prawo . Bez względu czy to się wam podoba czy nie . Wara wszystkim > od moich wyborów . Oszołom to w twoim wydaniu komplement . A tobie (i innym chazanopodobnym) wara od wyborów innych. Chcesz sobie rodzić takie dziecko, to twoja sprawa ale wara od zabraniania innym aborcji w takich przypadkach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 11:58 taniarada napisał(a): myślisz, że jak wrzaśniesz to twoje argumenty będą ważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 13:56 Ciekawe jest to, co zapodajesz bo najwyraźniej, życie tej kobiety miał głęboko w doopie, tak, jak tego potworka, którego "uratował" i którego - po uratowaniu - też ma głęboko w doopie... Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 14:18 taniarada napisał(a): .. Mimo, że sam sprzeciwia się zapłodnieniu in vitro, każde istniejące życie ludzkie jest dla niego świętością. Od kiedy ? Czyżby od momentu kiedy uznał że już wystarczająco dorobił się na skrobankach ? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 10.07.14, 09:46 taniarada napisał(a): > pacjentka, która mogła złożyć „reklamację” > na źle przeprowadzoną kosztowną procedurę in vitro? Wygląda na to, że > wściekła nagonka na prof. Chazana ma zamaskować brutalną prawdę o zapłodnieniu > „na szkle” O taniej rady lepsza jest dobra rada. Daję ci ją - za darmo: przestań bać się używać rozumu, według twojej wiary dał ci go przecież bóg. Wady płodu takie jak rozszczep twarzy czy bezmózgowie zdarzają się także przy ciążach powstałych w błogosławiony sposób - to są wady genetyczne. Wiem, że co bardziej wzmożeni katolicy wierzą, że coś takiego jak genetyka nie istnieje, ale to jest fakt. W procedurze zapłodnienia in-vitro nie ingeruje się mechanizmy genetyczne. Wśród płodów powstałych in-vitro ilość wad genetycznych jest taka sama jak wśród płodów powstałych w sposób naturalny, ich źródłem jest pechowa kombinacja genów matki i ojca, przy której powstałe w wyniku naturalnych mutacji wady w jednym z zestawów genów nie są kompensowane przez drugi zestaw genów. Taki złośliwy a okrutny rodzaj totolotka (niektórzy uważają, że to nie totolotek tylko działanie boga). Rzeczywistość bywa bezlitosna wobec przesądów, guseł i zabobonów - zaufaj rozumowi, to jedno z lepszych dzieł przyrody (albo boga - jak kto woli). Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie ma co się dziwić w tym kraju 09.07.14, 13:52 ... może postartasz się być bardziej szczegółowy i zapodasz, jakie to te wartości "chrześcijańskie" są, coooo??? A ja ci przystępnie wyjaśnię (jak chłop krowie), skąd się one wartości w chrześcijaństwie wzięły! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:50 ... późno pytasz! Zbyt późno!! ... wzięli i przerobili na szczepionki... (chyba cię zaszczepili taką bo reakcje w sam raz na "po szczepieniu") Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 11:46 Chazan może znaleźć zatrudnienie w stworzonej z własnych środków niepublicznej placówce paramedycznej, gdzie będzie sprawdzał chrześcijankom gęstość śluzu. Nikt mu nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 11:59 ta napisała: > Chazan może znaleźć zatrudnienie w stworzonej z własnych środków niepublicznej > placówce paramedycznej, gdzie będzie sprawdzał chrześcijankom gęstość śluzu. Ni > kt mu nie broni. Tam także nie będzie mu wolno prawa łamać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:29 snajper55 napisał: > ta napisała: > > > Chazan może znaleźć zatrudnienie w stworzonej z własnych środków niepubli > cznej > > placówce paramedycznej, gdzie będzie sprawdzał chrześcijankom gęstość ślu > zu. Ni > > kt mu nie broni. > > Tam także nie będzie mu wolno prawa łamać. Owszem. Nie napisałam przecież, że gdziekolwiek prawo łamać można. Zarzuty z trzech niezależnych kontroli są poważne. Nieprawidłowości w prowadzeniu dokumentacji medycznej, CELOWE zwlekanie z poinformowaniem pacjentki o stanie faktycznym co uniemożliwiło podjęcie jej suwerennej decyzji co do terminacji ciąży, do której miała prawo wg aktualnych kodeksów. Także podejmowanie decyzji nie leżących w kompetencjach Chazana i naciski na podległy personel wykorzystując zależność służbową, skłaniające podwładnych do łamania prawa. Chazan nie tylko powinien stracić stanowisko, ale i odpowiadać karnie. I mam nadzieję, że postępowanie prokuratorskie i sąd go nie miną. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: lepiej późno niż wcale 10.07.14, 05:57 snajper55 napisał: > ta napisała: > > > Chazan może znaleźć zatrudnienie w stworzonej z własnych środków niepubli > cznej > > placówce paramedycznej, gdzie będzie sprawdzał chrześcijankom gęstość ślu > zu. Ni > > kt mu nie broni. > > Tam także nie będzie mu wolno prawa łamać. > > S. Bedzie mógł określić zakres wykonywanych zabiegów . Tego żadne prawo mu nie broni . Przynajmniej miłośnicy skrobanek będą mieli czarno na białym ....... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 10.07.14, 12:01 mayaca napisał: > Bedzie mógł określić zakres wykonywanych zabiegów . Tu też mógł. Nikt go nie zmuszał do podpisania z NFZ kontraktu obejmującego aborcje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: lepiej późno niż wcale 11.07.14, 05:14 snajper55 napisał: > mayaca napisał: > > > Bedzie mógł określić zakres wykonywanych zabiegów . > > Tu też mógł. Nikt go nie zmuszał do podpisania z NFZ kontraktu obejmującego abo > rcje. > Owszem ,ale to nie to samo co prywatna klinika . W tej może ponieść straty,w szpitalu za działanie na niekorzyść ,mógłby spodziewać się smutnych panów o 5 tej rano . > S. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:00 Langsam,langsam,aber sicher :-) A to już sporo punktów w wyborach samorządowych,właściwie H G-W ma nastepną kadencję w kieszeni,nie tylko z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:03 No zobaczymy co mu da w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:15 Specjalnie to moherowe loczki to nie umieją rozmawiać.Jedynie wklejać słowa .Tak zwany popielarski . Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:24 Napisała taniarada, uprzednio zrobiwszy w wątku 7 wklejek nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:16 Możliwe,że poszło tak łatwo,bo on od pażdziernika przechodzi na emeryturę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:21 alistair-p napisał: > Możliwe,że poszło tak łatwo widzę, że też należysz do zaskoczonych decyzją HGW Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:32 Nie do końca :-) Przewidywałem taki koniec Chazana,ale nie taki szybki.Od przedstawienia ostatniego dokumentu H G-W nie mineło chyba nawet 24 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:36 alistair-p napisał: > Nie do końca :-) Przewidywałem taki koniec Chazana,ale nie taki szybki.Od przed > stawienia ostatniego dokumentu H G-W nie mineło chyba nawet 24 godz. a ja myślałam, że to nie znajomy Chazan prosił HGW o to, by go nie zwalniała a wszyscy jej znajomi biskupi ale może rzeczywiście to kwestia emerytury profesora Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:38 alistair-p napisał: > Przewidywałem taki koniec Chazana,ale nie taki szybki.Od przed > stawienia ostatniego dokumentu H G-W nie mineło chyba nawet 24 godz. Widocznie dowody łamania prawa były bezsprzeczne. To była trzecia komisja z rzędu, która nie miała wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:07 HGW musiała wywalić profesora Mengele, bo inaczej sama by miała poważne kłopoty. wiadomosci.onet.pl/warszawa/hanna-gronkiewicz-waltz-podjela-decyzje-prof-chazan-zostanie-odwolany/kkpf5 "SLD złożył we wtorek do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez Hannę Gronkiewicz-Waltz. Politycy Sojuszu zarzucają jej niedopełnienie obowiązków wynikających z nadzoru nad miejskim szpitalem Św. Rodziny, w tym nieodwołanie Chazana. Sojusz zapowiada jednak, że jeżeli Gronkiewicz-Waltz zdecyduje się w środę na zdymisjonowanie Chazana, to dotyczący prezydent Warszawy wniosek złożony do prokuratury zostanie wycofany." Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:10 alistair-p napisał: > Możliwe,że poszło tak łatwo,bo on od pażdziernika przechodzi na emeryturę :-) Uważasz, że Chazan z prawą do emerytury nie kierowałby po październiku szpitalem, gdyby nie to odwołanie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 15:15 mietowe_loczki napisała: > No zobaczymy co mu da w zamian. Może mu coś da, a może nie da mu niczego. Jeśli coś da, to założysz o tym wątek. Ale na razie nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:24 Ile dzieci „poczętych w ten sposób ma tak poważne nieprawidłowości rozwojowe? — Ile z nich, będących pod opieką klinik in vitro, zostaje zabitych w łonie matek? — Ile kobiet ma świadomość głębokiego niedorozwoju ich dzieci, zanim podjęta zostaje decyzja o aborcji? — Jakie fakty ukrywają salonowi medycy, którzy nakręcają biznes swoim klinikom?Może odpowiesz alistair-p.Do wyborów nie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:35 Piszę o konkretnej decyzji administracyjnej.Złamano prawo i winny został ukarany.O czym tu pisać? Na twoje pytania może odpowie poseł (przepraszam) Jaworski. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:10 taniarada napisał(a): > Ile dzieci „poczętych w ten sposób ma tak poważne nieprawidłowości rozwo > jowe? > > — Ile z nich, będących pod opieką klinik in vitro, zostaje zabitych w łon > ie matek? Żadne dzieci nie są zabijane. S. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: lepiej późno niż wcale 10.07.14, 09:49 > Ile dzieci „poczętych w ten sposób ma tak poważne nieprawidłowości > rozwojowe? Tyle samo, ile dzieci powstałych wskutek wytrysku spermy do pochwy lub w okolice wejścia do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:32 Mohery i tak na nia nie zagłosuja , tylko na wksazanego pisdaka , więc zrobiła rozsadnie. Może duch świety wskazał jej drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:39 Ciekawe, jak prof. Chazan będzie się migał - jakieś zwolnienie lekarskie może? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:11 ave.duce napisała: > Ciekawe, jak prof. Chazan będzie się migał - jakieś zwolnienie lekarskie może? Pracownika w ciąży nie można zwolnić... :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: lepiej późno niż wcale 11.07.14, 05:18 ave.duce napisała: > Ciekawe, jak prof. Chazan będzie się migał - jakieś zwolnienie lekarskie może? Przecież to nie Kiszczak . Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 12:48 scoutek napisała: > HGW odwoła dyrektora szpitala, prof. Chaza > na > > szkoda, że to musiało trwać tak długo Równocześnie Pani H. Gronkiewicz -Waltz powiedziała (cytuję za GW) ".... że w sprawie klauzuli sumienia uważa podobnie jak Rzecznik Praw Obywatelskich: że to NFZ powinien wskazywać placówkę, w której można dokonać aborcji, a nie lekarz...." Dlatego bardzo mnie ciekawi jak uzasadni zwolnienie i czy będzie kierować się przepisami prawa. > Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 12:56 remik.bz napisał: > Równocześnie Pani H. Gronkiewicz -Waltz powiedziała (cytuję za GW) ".... że w s > prawie klauzuli sumienia uważa[...] > czy będzie kierować się p > rzepisami prawa. właśnie dlatego, że kieruje się przepisami prawa nie ma znaczenia to, że uważa co uważa w kwestii klauzuli sumienia to jest jej prywatna sprawa, a prawo jest inne Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 12:59 scoutek napisała: > remik.bz napisał: > > Równocześnie Pani H. Gronkiewicz -Waltz powiedziała (cytuję za GW) ".... > że w s > > prawie klauzuli sumienia uważa[...] > > czy będzie kierować się p > > rzepisami prawa. > > właśnie dlatego, że kieruje się przepisami prawa nie ma znaczenia to, że uważa > co uważa w kwestii klauzuli sumienia > to jest jej prywatna sprawa, a prawo jest inne Dlatego właśnie jestem ciekaw uzasadnienia zwolnienia. Moim zdaniem będzie bardzo trudno uzasadnić to tak , aby nie złamać prawa. PS piszesz ,że prawo jest inne. Moze wiesz na podstawie jakich przepisów bedzie to zwolnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 15:03 > Dlatego właśnie jestem ciekaw uzasadnienia zwolnienia. Moim zdaniem będzie bard > zo trudno uzasadnić to tak , aby nie złamać prawa. Złamanie prawa przez pracownika jest niewystarczającym powodem do zwolnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 15:51 Tego, że Chazan naruszył prawo nie kwestionuje nikt. Co najwyżej niektórzy próbują formułować jakieś pokraczne usprawiedliwienia. A wiec podstawa zwolnienia jest jasna, oczywista i bardzo mocna. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 13:05 remik.bz napisał: > Równocześnie Pani H. Gronkiewicz -Waltz powiedziała (cytuję za GW) ".... że w s > prawie klauzuli sumienia uważa podobnie jak Rzecznik Praw Obywatelskich: że to > NFZ powinien wskazywać placówkę, w której można dokonać aborcji, a nie lekarz.. > Dlatego bardzo mnie ciekawi jak uzasadni zwolnienie i czy będzie kierować się p > rzepisami prawa. "Uważanie" pani Gronkiewicz oraz "uważanie" Chazana pozostawmy na boku, to są ich prywatne "uważania". Chazan złamał prawo, bo poprzez CELOWE działania odwlekając informację o ciężkim uszkodzeniu płodu uniemożliwił pacjentce skorzystanie ze swoich praw. To wystarczy, by stracił stanowisko. Dodatkowo złamał inne przepisy, o czym pisałam w poprzednim poście. Prokuratura powinna zająć się ta sprawą i wyjaśnić, czy Chazan ma przeszkolenie, uprawnienia i UMIEJĘTNOŚĆ oceniania USG płodów. Niewykluczone jest, że mataczył z powodu niekompetencji i wówczas nie tylko sprawa karna, ale i postępowanie przed sądem lekarskim mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 13:32 ta napisała: > Chazan złamał prawo, bo poprzez CELOWE działania odwlekając informację o ciężki > m uszkodzeniu płodu uniemożliwił pacjentce skorzystanie ze swoich praw. Rozumiem ,ze to jest oficjalne stanowisko pracodawcy poparte wyrokiem sadowym. To wyst > arczy, by stracił stanowisko. To by wystarczyło , gdyby task rzeczywiście było. A jesli tak nie było to trzeba trzymać się zapisów Kodeksu Pracy. > > Prokuratura powinna zająć się ta sprawą i wyjaśnić, czy Chazan ma przeszkolenie > , uprawnienia i UMIEJĘTNOŚĆ oceniania USG płodów. Niewykluczone jest, że matacz > ył z powodu niekompetencji i wówczas nie tylko sprawa karna, ale i postępowanie > przed sądem lekarskim mu się należy. Najważniejsze w tym jest słowo "niewykluczone". Przy zwolnieniu Trzeba miec pewność a nie przypuszczać , "nie-wykluczać". PS Niewykluczone jest również to ,ze na Jowiszu jest życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 13:38 Remik, jak zwykle mataczysz napisałeś: > Rozumiem ,ze to jest oficjalne stanowisko pracodawcy poparte wyrokiem sadowym. pracodawca może wywalić dyscyplinarnie na pysk BEZ wyroku sądowego tylko na podstawie Kodeksu Pracy a wywalony może się odwoływać i iść do sądu nikt tego Chazanowi nie broni > Najważniejsze w tym jest słowo "niewykluczone". Przy zwolnieniu Trzeba miec pew > ność a nie przypuszczać , "nie-wykluczać". i dlatego HGW oparła się na trzech ekspertyzach, z których jasno wynika, że Chazan złamał prawo musiała je mieć, by się nie bać ew. rozgrywki sądowej Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 14:05 scoutek napisała: > > > pracodawca może wywalić dyscyplinarnie na pysk BEZ wyroku sądowego tylko na pod > stawie Kodeksu Pracy > a wywalony może się odwoływać i iść do sądu > nikt tego Chazanowi nie broni No i pewnie będzie sąd, sprawa jest zbyt ważna (klauzula sumienia) dla milionów Polaków > > > > i dlatego HGW oparła się na trzech ekspertyzach, z których jasno wynika, że Cha > zan złamał prawo > musiała je mieć, by się nie bać ew. rozgrywki sądowej Przed sądem pewnie będą kolejne ekspertyzy . Zobaczymy co sąd powie. Klauzula sumienia to nie "chlanie wódy w pracy" > > Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 15:04 > No i pewnie będzie sąd, sprawa jest zbyt ważna (klauzula sumienia) dla milionów Polaków Sąd pracy nie będzie jednak rozstrzygał na temat klauzuli sumienia, tylko czy podstawy zwolnienia były wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 15:57 sverir napisał: > > No i pewnie będzie sąd, sprawa jest zbyt ważna (klauzula sumienia) dla mi > lionów Polaków > > Sąd pracy nie będzie jednak rozstrzygał na temat klauzuli sumienia, tylko czy p > odstawy zwolnienia były wystarczające. Tym bardziej, że nikt nie kwestionuje prawa Chazana jako lekarza do odmowy aborcji. Naruszenie obowiązków pracowniczych polegało na czymś zupełnie innym i jeśli miało związek z klauzulą sumienia, to luźny. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek remik, nie łżyj 09.07.14, 15:52 Sprawa nie dotyczy w żaden sposób klauzuli sumienia, ponieważ nikt poważny nie kwestionuj tego, że Chazan mógł się na klauzulę sumienia powołać i tego żaden spór nie dotyczy. Tym bardziej, nie został zwolniony za "powołanie się na klauzulę sumienia". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz no to za co go zwolniono? 09.07.14, 18:36 spokojny.zenek napisał: > Sprawa nie dotyczy w żaden sposób klauzuli sumienia, ponieważ nikt poważny nie > kwestionuj tego, że Chazan mógł się na klauzulę sumienia powołać i tego żaden s > pór nie dotyczy. Tym bardziej, nie został zwolniony za "powołanie się na klauzu > lę sumienia". No to powiedz wrescie za co go zwolniono. Rozumiem ,ze znasz treść wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: no to za co go zwolniono? 09.07.14, 18:48 Ano wygląda, że za to, że się na klauzulę NIE POWOŁAŁ, choć mógł. W każdym razie brak dokumentów stwierdzających że się powoływał, za to są takie, które wskazują że mataczył i łamał prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: no to za co go zwolniono? 09.07.14, 18:56 ta napisała: > Ano wygląda, że za to, że się na klauzulę NIE POWOŁAŁ, choć mógł. > > W każdym razie brak dokumentów stwierdzających że się powoływał, za to są takie > , które wskazują że mataczył i łamał prawo. No to wiesz za co go zwolniono czy nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: no to za co go zwolniono? 09.07.14, 18:57 Czytac umie? To przeczyta. Gronkiewicz podała przyczyny w punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: no to za co go zwolniono? 09.07.14, 19:14 remik.bz napisał: > No to wiesz za co go zwolniono czy nie wiesz? Za niepotrzebne przeciąganie procedur i niepoinformowanie pacjentki o zbliżającym się granicznym terminie dopuszczalności legalnego przerwania ciąży. Naprawdę jesteś tak ograniczony umysłowo, że nie potrafisz tego zrozumieć? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16298153,Nie_tylko_szpital_Sw__Rodziny__Inne_placowki_rowniez.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz no wreszcie wydukaliscie to 09.07.14, 19:47 Dzieki, wreszcie udało sie to usłyszeć. pvf napisał: > remik.bz napisał: > > > No to wiesz za co go zwolniono czy nie wiesz? > > Za niepotrzebne przeciąganie procedur i niepoinformowanie pacjentki o zbliżając > ym się granicznym terminie dopuszczalności legalnego przerwania ciąży. A przestrzeganie procedur i poinformowanie pacjentki to.... oznacza akceptowanie , a wręcz bardzo konkretne działanie w kierunku zabójstwa dziecka. A więc klauzula sumienia. a wiec problem dla sądu. A wiec bardzo wazny wyrok ( czy nasze prawo zmusza ludzi , aby wbrew własnemu sumieniu przestrzegali procedur prowadzących wprost do zabójstwa?) > Naprawdę jesteś tak ograniczony umysłowo, że nie potrafisz tego zrozumieć? Tak , jestem ograniczony, bo na powaznie traktuję klauzule sumienia a nie dla jaj , jak Ty Nowoczesny "Europejczyku" Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: no wreszcie wydukaliscie to 09.07.14, 21:48 Ty łajdaku. Jesteś odrażający. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: no wreszcie wydukaliscie to 10.07.14, 11:50 > Tak , jestem ograniczony, bo na powaznie traktuję klauzule sumienia Jeżeli tak na poważnie traktujesz klauzulę sumienia, to na pewno zrozumiesz, gdy lekarz dokonuje jednak tej aborcji i zabija - w Twoim rozumieniu - dziecko. Na pewno też zrozumiesz, jeżeli jakiś lekarz, powołując się na klauzulę sumienia, odmówi wykonania zabiegu lub operacji, które miałyby uratować życie Tobie lub bliskiej Ci osobie. Skoro tak poważnie klauzulę sumienia traktujesz, to z pewnością drażni cię, że nie może się na nią powołać urzędnik wydający decyzję w Twojej sprawie, ale może się na nią powołać lekarz. Z pewnością nie przeszkadzałoby Ci, gdyby urzędnik wydał decyzję odmowną uzasadniając to Twoim postępowaniem niezgodnym z moralnością urzędnika, nawet gdyby taka decyzja z mocy prawa powinna być pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: no to za co go zwolniono? 09.07.14, 21:46 remik.bz napisał: > No to powiedz wrescie za co go zwolniono. To jest tajne, ohydny manipulatorze? Jest jakaś trudność z ustaleniem tego w kilka sekund? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ciekawe za co go zwolni? 09.07.14, 13:48 remik.bz napisał: > ta napisała: > > > Chazan złamał prawo, bo poprzez CELOWE działania odwlekając informację o ciężki > > m uszkodzeniu płodu uniemożliwił pacjentce skorzystanie ze swoich praw. > > Rozumiem ,ze to jest oficjalne stanowisko pracodawcy poparte wyrokiem sadowym. Wyrok nie jest niezbędny aby pracownika zwolnić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:51 scoutek napisała: > HGW odwoła dyrektora szpitala, prof. Chaza > na > > szkoda, że to musiało trwać tak długo No i bedzie jednego wybitnego specjalisty mniej. No ale specjalistow ci u nas dostatek wiec jeden mniej lub wiecej..... > > Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 12:57 pis_da_deby napisał: > No i bedzie jednego wybitnego specjalisty mniej. > No ale specjalistow ci u nas dostatek wiec jeden mniej lub wiecej..... to znakomity specjalista w swojej dziedzinie może łamać prawo? kolejne genialne podejście do tematu Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz czy specjalista może łamać prawo? 09.07.14, 13:02 scoutek napisała: > pis_da_deby napisał: > > No i bedzie jednego wybitnego specjalisty mniej. > > No ale specjalistow ci u nas dostatek wiec jeden mniej lub wiecej..... > > to znakomity specjalista w swojej dziedzinie może łamać prawo? > > kolejne genialne podejście do tematu Nie wiem czy Pan Chazan złamł prawo. Ale wiem , ze gdy prawo łamał kardiochirurg dr G to media ( a z nimi przeciwnicy PiS-u) wręcz wyły ,ze "nic sie stało, bo to znakomity specjalista" Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy specjalista może łamać prawo? 09.07.14, 13:11 remik.bz napisał: > Nie wiem czy Pan Chazan złamł prawo. ty nie wiesz ale trzy komisje wydały już opinie pokontrolne, że tak na ich podstawie HGW wydała taką decyzję musiała mieć twarde dowody, bo z tego co wiem o pani prezydent to myśli podobnie do prof. Chazana i było jej ciężko opowiedzieć się po tej przeciwnej stronie ale widać nie miała wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: czy specjalista może łamać prawo? 09.07.14, 13:19 scoutek napisała: > remik.bz napisał: > > Nie wiem czy Pan Chazan złamł prawo. > > ty nie wiesz > ale trzy komisje wydały już opinie pokontrolne, że tak > na ich podstawie HGW wydała taką decyzję > musiała mieć twarde dowody, bo z tego co wiem o pani prezydent to myśli podobni > e do prof. Chazana i było jej ciężko opowiedzieć się po tej przeciwnej stronie > ale widać nie miała wyjścia Poczekamy, zobaczymy. Sprawy zwolneiń pracownika reguluje Kodeks Pracy a nie opinie komisji lekarskich. > Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: czy specjalista może łamać prawo? 11.07.14, 05:29 Gdyby profesor Chazan był miłośnikiem miłościwie nam panującej dynastii lemingów, gdyby był częścią tego plastikowego świata obłudy i fałszu ,jaki prezentują rządzący ,włos nie spadłby mu z głowy . Ilu lekarzy codziennie błędnie diagnozuje choroby , nieumiejętnie ja leczy prowadząc do zgonu ? I nikt nie drze japy na cała zasrana Europe o złamaniu prawa. W tym przypadku zagrożenia życia matki nie było . No ,ale Chazan to moher . No, żeby był chociaż homoseksualny ,to może by udało się go wybronić . Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:04 Nie jest bynajmniej znakomitym specjalista w swojej dziedzinie ktos, kto nie potrafi zinterpretowac (oczywiscie prawwidlowo) obrazu USG. Od czasu studiow, specjalizacji i blogiego okresu sjrobankowego medycyna nieco sie zmienila, zyslala nowe metody i sprzet. Zmienil sie i Chazan, stajac sie nagle zaprzysieglym antyskrobaczem, ale zapomnial, ze w tym zawodzie nalezy stale sie doksztalcac, niezaleznie od juz posiadanego stopnia naukowego - wrecz przeciwnie, ten stopien raz zdobyty zobowiazuje tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:09 scoutek napisała: > to znakomity specjalista w swojej dziedzinie może łamać prawo? > > kolejne genialne podejście do tematu Prawo nie powinno nikomu narzucac obowiazku dzialania niezgodnego z jego sumieniem a jezeli to robi to trzeba sie na cos zdecydowac. Profesor sie zdecydowal a prawo pozbawi tysiace pacjentek mozliwosci jego pomocy. Jest sie z czego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:14 pis_da_deby napisał: > Prawo nie powinno nikomu narzucac obowiazku dzialania niezgodnego z jego sumien > iem tak? to mogę dać ci w buźkę bejsbolem? moje sumienie każe mi przywalić i .....? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:41 scoutek napisała: > tak? > to mogę dać ci w buźkę bejsbolem? > moje sumienie każe mi przywalić i .....? > Jezeli ci to twoje sumienie nakazuje to musisz sie na cos zdecydowac. Sprobuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:20 pis_da_deby napisał: > Prawo nie powinno nikomu narzucac obowiazku dzialania niezgodnego z jego sumien > iem Nie musiał przeprowadzać zabiegu. Gdyby poinformował pacjentkę o stanie płodu nie zwlekając celowo (!) pacjentka mogłaby podjąć suwerenną i zgodną z prawem decyzję. Działanie Chazana jej tę możliwość zabrało! >a jezeli to robi to trzeba sie na cos zdecydowac. Profesor sie zdecydowal a > prawo pozbawi tysiace pacjentek mozliwosci jego pomocy. > Jest sie z czego cieszyc Chazan zdecydował się mataczyć w imię swojego nawróconego "sumienia". Szpital nie upada, w nim pracują dziesiątki wykształconych ludzi, którzy nadal będą wykonywać swoje obowiązki. Chazan z całą pewnością nie opiekuje się obecnie "tysiącami" pacjentek. Raczej pełni funkcje ozdobne i reprezentacyjne, jak to zwykle starzy "profesorowie" :) Czarną, codzienną robotę wykonują jego podwładni, więc nie martw się tak o pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:34 ta napisała: > Chazan z całą pewnością nie opiekuje się obecnie "tysiącami" pacjentek. "tysiącami" pacjentek oraz ich płodami opiekował się czule za pieniądze do 1989 roku jak niejaki Piecha, następny nawrócony Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:46 scoutek napisała: > ta napisała: > > Chazan z całą pewnością nie opiekuje się obecnie "tysiącami" pacjentek. > > "tysiącami" pacjentek oraz ich płodami opiekował się czule za pieniądze do 1989 > roku jak niejaki Piecha, następny nawrócony Wtedy nie miał sumienia, ale potem kupił jakieś używane na pchlim targu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 13:13 pis_da_deby napisał: > No i bedzie jednego wybitnego specjalisty mniej. > No ale specjalistow ci u nas dostatek wiec jeden mniej lub wiecej..... Może profesora Chazana zastąpi profesor Szczypińska? S. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 13:11 zachodem słońca. Pani HGW nie podjęła jeszcze żadnych kroków w tym kierunku jedynie takie kroki zapowiedziała ale bez żadnych konkretów. Wielce prawdopodobne jest że ostateczne podjęcie decyzji zostanie odwleczone w czasie tak aby Chazan mógł bez przeszkód we wrześniu odejść na "zasłużoną" emeryturę wraz ze wszystkimi wynikającymi z tego profitami. Chazan powinien zostać ze swej funkcji zwolniony w trybie natychmiastowym dyscyplinarnie, tylko to gwarantuje że przynajmniej w znikomym stopniu zostanie ukarany za to czego dokonał. Obecna sytuacja Chazana jest tożsama z "wizami" do USA. Obietnicę możliwości wjazdu do USA kupujemy sobie za własne pieniądze u ambasadora ale ostateczna decyzja czy tam wjedziemy czy nie należy do urzędnika imigracyjnego na lotnisku. Tak więc pani HGW niby nam obiecała że zwolni bo kontrola wykazała to co dla większości było oczywiste ale decyzję może podejmie po osobistej konsultacji z duchem świętym i jakimś arcybiszkoptem. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 13:23 inna57 napisała: > zachodem słońca. > > Pani HGW nie podjęła jeszcze żadnych kroków w tym kierunku jedynie takie kroki > zapowiedziała ale bez żadnych konkretów. Wielce prawdopodobne jest że ostateczn > e podjęcie decyzji zostanie odwleczone w czasie tak aby Chazan mógł bez przeszk > ód we wrześniu odejść na "zasłużoną" emeryturę wraz ze wszystkimi wynikającymi > z tego profitami. Chazan powinien zostać ze swej funkcji zwolniony w trybie nat > ychmiastowym dyscyplinarnie, Kodeks Pracy bardzo wyraźnie mówi kiedy mozna pracownika zwolnic dyscyplinarnie. Podaj proszę przesłanke kodeksową tego zwolnienia dyscyplinarnego, o które tak zabiegasz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 13:26 remik.bz napisał: > Kodeks Pracy bardzo wyraźnie mówi kiedy mozna pracownika zwolnic dyscyplinarnie > . Podaj proszę przesłanke kodeksową tego zwolnienia dyscyplinarnego, o które ta > k zabiegasz. Art. 52. § 1. Pracodawca może rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika w razie: 1) ciężkiego naruszenia przez pracownika podstawowych obowiązków pracowniczych, 2) popełnienia przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, które uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku, jeżeli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem, S. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 13:34 snajper55 napisał: > > > . Podaj proszę przesłanke kodeksową tego zwolnienia dyscyplinarnego, o kt > óre ta > > k zabiegasz. > > Art. 52. > > § 1. Pracodawca może rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownik > a w razie: > > 1) ciężkiego naruszenia przez pracownika podstawowych obowiązków pracowniczych, > > 2) popełnienia przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, kt > óre uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku, jeżeli przest > ępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem, > No i , który przypadek tu miał miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 13:39 remik.bz napisał: > No i , który przypadek tu miał miejsce? oba Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 14:06 scoutek napisała: > remik.bz napisał: > > > No i , który przypadek tu miał miejsce? > > oba Jesli HGW tak uzasadni , to ciekawe czy sąd podzieli jej zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 14:08 a skąd pewność, że Chazan pójdzie do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 14:11 scoutek napisała: > a skąd pewność, że Chazan pójdzie do sądu? Ja mam nadzieję, że pójdzie jako oskarżony. Ale pewności nie mam. Nasza prokuratura niechętnie oskarża łamiących prawo katotalibów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 14:12 scoutek napisała: > a skąd pewność, że Chazan pójdzie do sądu? > Pewności nie ma oczywiście. Ale nie wyobrażam sobie , aby kwestii klauzuli sumienia , tak waznej dla milionów obywateli nie wyjaśnic oficjalnie przed sądem. Chazan jest osoba ważna dla katolików, jest autorytetem i zna wagę sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 14:15 remik.bz napisał: > Chazan jest osoba ważna dla katolików, jest autorytetem i zna wagę sprawy. tak tak szczególnie dlatego jest autorytetem, że przez wiele lat brał udział w - jak to nazywacie - zabijaniu dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek remik, nie manipuluj! 09.07.14, 15:54 Co konkretnie chciałbyś "wyjaśniać przed sądem" prymitywny manipulatorze? Czy jest jakaś wątpliwość co do treść klauzuli sumienia? Chazan rażąco naruszył swoje obowiązki pracownicze i z kluzulą sumienia nie miało to akurat NIC wspólnego. Wbrew kłamstwu powtarzanemu przez takich bezczelnych gebelsów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 15:06 Zgubiłem się trochę: kiedy ktoś wydał prawomocne orzeczenie o popełnieniu przez Chazana przestępstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Nie chwalcie dnia przed 10.07.14, 09:43 Widzisz jakby ci to najprościej wytłumaczyć. W wypadku naruszenia dyscypliny pracy pracodawca ma prawo pracownika zwolnić w dowolnym trybie. Pracownik ma prawo od tej decyzji się odwołać do Sądu Pracy. Ale do czasu orzeczenia przez SP jest na zielonej trawce i kropka. W omawianym przypadku pracownik naruszył dyscyplinę pracy co zostało potwierdzone opiniami ekspertów i teraz to pracownik może się w ciągu 7 dni odwołać od tej decyzji lub nie. O tym czy Chazan popełnił przestępstwo będą rozstrzygać sądy powszechne i to zarówno w procesie karnym jak i cywilnym z powództwa pokrzywdzonej. Pokrzywdzona będzie miała również prawo być oskarżycielem posiłkowym w powództwie karnym. Wokół tej sprawy szczęśliwie powstał już taki medialny szum więc nawet prokuratura będzie się pilnowała żeby nie wyjść na katotaliban (choć w większości tak jest) i sprawa zostanie doprowadzona do końca. A to tylko po to żeby w przyszłości jeden z drugim wyznaniowo wzmożony nie przedkładał wiary nad pacjenta. Nikt Chazana nie zmuszał do zostania lekarzem i do tego ginekologiem tym bardziej że w PRL-u jakoś go sumienie nie gryzło i skrobał za kasę na potęgę. A i jego życie wykazuje że dekalog to on raczej miał zawsze w bardzo głębokim poważaniu (nieślubne dziecko, rozwód). Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Nie chwalcie dnia przed 10.07.14, 11:59 > Widzisz jakby ci to najprościej wytłumaczyć. W wypadku naruszenia dyscypliny pracy > pracodawca ma prawo pracownika zwolnić w dowolnym trybie. Nie w przypadku naruszenia dyscypliny pracy, tylko w przypadku ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych. > Pracownik ma prawo od tej decyzji się odwołać do Sądu Pracy. Co nie oznacza, że pracodawca może zwolnić pracownika w dowolnym momencie. W przeciwnym wypadku mamy odrażająco instrumentalne traktowanie praw i obowiązków. Równie dobrze Chazan mógł powiedzieć, że przecież pacjentka może skarżyć szpital, a nawet pozwać jego samego, więc sąd rozstrzygnie, a skoro tak, to szkody jego działaniem nie ma. > W omawianym przypadku pracownik naruszył dyscyplinę pracy co zostało potwierdzone opiniami > ekspertów Bez ekspertów Ci powiem, że podstawą zwolnienia może być ciężkie naruszenie obowiązków pracowniczych, a nie dowolne. > O tym czy Chazan popełnił przestępstwo będą rozstrzygać sądy powszechne i to zarówno w > procesie karnym jak i cywilnym z powództwa pokrzywdzonej. W procesie cywilnym na pewno nie będzie sąd rozstrzygał, czy Chazan popełnił przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 13:34 A znasz warunki umowy o pracę Chazana zawarte z organem założycielskim szpitala? Jesteś pewien, że ten rodzaj umowy ( np. szczególny kontrakt) nie uwzględnia możliwości zwolnienia w trybie natychmiastowym? Chazanowi należy się nie tylko natychmiastowy wylot, ale i sprawa karna, która ukoronuje jego starania o wyświęcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 14:10 ta napisała: > A znasz warunki umowy o pracę Chazana zawarte z organem założycielskim szpitala > ? > Jesteś pewien, że ten rodzaj umowy ( np. szczególny kontrakt) nie uwzględnia mo > żliwości zwolnienia w trybie natychmiastowym? Nie znam. Podejrzewam ,że żaden z forumowiczów też nie zna. Dlatego poruszamy się w tej samej "przestrzeni prawnej" czyli w sferze domysłów , przypuszczeń , własnych checi. A w przypadku zwolnienia, sprawa i tak skończy się w sądzie. Będzie to bardzo ciekawa sprawa dotycząca klauzuli sumienia. A to sprawa bardzo ważna dla milionów obywateli. Sam jestem ciekaw wyroku sadowego. I nie zazdroszczę sądowi , nie będzie miał lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 14:18 remisiu kochany ,nie będzie żadnej sprawy sądowej . Dyrektorzy to nie pracownicy najemni . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 14:20 remik.bz napisał: > Będzie to bardzo ciekawa sprawa dotycząca klauzuli sumienia. A to sprawa bardzo > ważna dla milionów obywateli. Sam jestem ciekaw wyroku sadowego. I nie zazdros > zczę sądowi , nie będzie miał lekko. Nie klauzuli sumienia, tylko złamania prawa. "Raport kontrolny zostanie przekazany stołecznej prokuraturze, która prowadzi śledztwo ws. "narażenia pacjenta na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu przez lekarza szpitala im. Świętej Rodziny w Warszawie w związku z odmową przeprowadzenia zabiegu usunięcia ciąży". Mamy zaplanowane przesłuchanie matki dziecka. Ma to nastąpić w najbliższym czasie, prawdopodobnie w lipcu - informowała ostatnio prokurator Katarzyna Calów-Jaszewska, zastępująca rzecznika warszawskiej prokuratury okręgowej. Dodała, że sam Chazan będzie przesłuchany na końcu. Musimy zacząć od pokrzywdzonej - w zależności od tego, co ona powie, będziemy wykonywać dalsze czynności - wyjaśniła. Kontrola stołecznego Ratusza nie była jedyną, jaką przeprowadzono w placówce po nagłośnieniu sprawy odmowy aborcji. Pod koniec czerwca Rzecznik Praw Pacjenta Krystyna Barbara Kozłowska stwierdziła, że w szpitalu doszło do naruszenia prawa pacjentki do informacji i prawa do zgłoszenia sprzeciwu od orzeczenia lub opinii lekarskiej. Z kolei w ubiegłym tygodniu minister zdrowia Bartosz Arłukowicz poinformował, że NFZ nałożył na szpital karę w wysokości około 70 tysięcy złotych. Oprócz NFZ i Rzecznika Praw Pacjenta kontrolę w placówce przeprowadził również konsultant krajowy w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Jak informował minister zdrowia, prof. Stanisław Radowicki uznał, że w szpitalu doszło do naruszenia prawa." www.rmf24.pl/fakty/polska/news-gronkiewicz-waltz-jest-podstawa-do-rozwiazania-stosunku-prac,nId,1465057 S. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 15:13 > Będzie to bardzo ciekawa sprawa dotycząca klauzuli sumienia. A to sprawa bardzo > ważna dla milionów obywateli. Sąd nie może wyrokiem zmienić brzmienia przepisów. Może orzec,że to konkretne złamanie przepisów ustawy nie było wystarczającym powodem do zwolnienia. Może orzec, że w ogóle do złamania przepisów ustawy nie doszło. Może też orzec, że to konkretne złamanie przepisów ustawy jest absolutnie wystarczającym powodem, żeby pracownik-lekarz poniósł konsekwencję. Nie może natomiast sąd orzec, wbrew przepisom ustawy, że powoływanie się na klauzulę sumienia jest bezwarunkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 17:32 remik.bz napisał: > Będzie to bardzo ciekawa sprawa dotycząca klauzuli sumienia. A to sprawa bardzo > ważna dla milionów obywateli. W tej historii nie chodzi o klauzulę sumienia.Doskonale o tym wiesz. Poniżej wypowiedź forumowicza, klarowna. Czytaj i nie kręć, jak w przypadku, gdy przekonywałeś, że lizanie kolan księżulka bez gaci jest wyrazem integracji młodzieży z ich duszpasterzem... szats69 "Nycz kłamie. Chazan nie odwołał się do klauzuli sumienia, ponieważ jej zastosowanie wymaga poczynienia odpowiedniej adnotacji w dokumentacji wraz z uzasadnieniem, poinformowanie wprost o tym fakcie pacjentki i na koniec wskazanie jej innego lekarza. Nic z tych rzeczy Chazan nie zrobił, tak więc nie skorzystał z przewidzianej w prawie klauzuli sumienia, ponieważ rządzi się ona opisanymi przeze mnie procedurami. Można z niej skorzystać tylko w ten sposób. Tak więc na gruncie prawnym Chazan wcale z klauzuli sumienia nie skorzystał, a jedynie opracował intrygę, która miała na celu doprowadzić do niepotrzebnego cierpienia i traumy kobietę, jak i zwielokrotnić i wydłużyć cierpienie i wegetację płodu. Chazan ubezwłasnowonił kobietęm odmówił jej prawa do informacji i zmusił do rodzenia pozbawiając ją podmiotowości, sprawczości i autonomii co do kierowania swoim własnym życiem. Chazan popełnił przestępstwo. Ja się zgadzam, że należy udoskonalić prawo. W taki sposób, aby na poważne publiczne stanowiska nie dopuszczać osób, które nie potrafią/nie chcą wykonywać swoich obowiązków. Prawo nie zmusza do postępowania wbrew sumieniu - z tego co wiem nie ma przymusu być lekarzem. Nycz w co drugim zdaniu mija się z prawdą. Znamienne też, że żaden "dostojnik" kościelny nie zainteresował się traumą matki, którą spowodował Chazan. Jak i wegetacją dziecka na morfinie. Postanowił natomiast stanąć w obronie człowieka majętnego i w dobrym zdrowiu. To właśnie on potrzebuje pomocy. To jest ta moralność katolicka, to jest to sumienie. To raczej antyetyka. " Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 18:53 ta napisała: > remik.bz napisał: > > > Będzie to bardzo ciekawa sprawa dotycząca klauzuli sumienia. A to sprawa > bardzo > > ważna dla milionów obywateli. > > W tej historii nie chodzi o klauzulę sumienia.Doskonale o tym wiesz. W tej historii chodzi o klauzule sumienia. Doskonale o tym wiesz. Chodzi o klazule sumienia decydenta-szefa szpitala. Problem polega na tym czy taki szef bezposrednio nie wykonujacy aborcji moze z uwagi na klazule sumienia odmówic wykonania aborcji w jego placówce. Podobno nie moze . Ale to tylko podobno. Zobaczymy co powie sąd. I będzie to bardzo wazne zarówno dla lekarzy jak i dla szefów placówek. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 19:54 A nie przyszło Ci do głowy, że Chazan,w przededniu przejścia na emeryturę, robi sobie darmowy PR, bo zamierza zająć się polityką, np. jako przyszły poseł PiS? To do tego cynika mi pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Sprawa w sądzie będzie ciekawa 09.07.14, 21:57 remik.bz napisał: > W tej historii chodzi o klauzule sumienia. Nie. W tej sprawie NIE chodzi o klauzulę sumienia. NIKT nie kwestionowął i nie kwestionuje prawa Chazana do powołania isę na klauzulę sumienia. Sprawa dotyczy czegoś zupełnie innego i DOSKONALE to wiesz, łajdacki kłamco. Doskonale o tym wiesz. Chodzi o klaz > ule sumienia decydenta-szefa szpitala. NIE MA czegoś takiego i nigdy nie będzie. Klauzula sumienia dotyczy lekarza, nie dotyczy kierownika jednostki organizacyjnej. Jako lekarz mógł Chazan odnmówić i NIKT tego nei kwestionuje, łgarzu prymitywny. Jako kierownik jednostki organizacyjnej miał natomiast przestrzegać prawa i ZAWSZE tak będzie. Problem polega na tym czy taki szef bezp > osrednio nie wykonujacy aborcji moze z uwagi na klazule sumienia odmówic wykona > nia aborcji w jego placówce. NIE MA żadnego takiego problemu, bo ta sprawa jest jasna i nie budzi żadnych wątpliwości, bezczelny chamski manipulatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Nie chwalcie dnia przed 09.07.14, 17:13 inna57 napisała: > zachodem słońca. > > Pani HGW nie podjęła jeszcze żadnych kroków w tym kierunku jedynie takie kroki > zapowiedziała ale bez żadnych konkretów Na konferencji prasowej, która jest zalinkowana w pierwszym poście tego wątku, HGW powiedziała: "Decyzja zapadła w środę, po tym jak ratusz otrzymał raport z kontroli w szpitalu św. Rodziny. - Wnioski są podstawą do rozwiązania stosunku pracy z prof. Chazanem - powiedział na konferencji prasowej prezydent Warszawy. - Decyzja już zapadła i została przekazana do szpitala." Nie rozumiem więc, czemu piszesz, że HGW nie podjęła jeszcze żadnych kroków skoro wyraźnie masz napisane, że właśnie podjęła. A już ciąg dalszy, począwszy od słów: Wielce prawdopodobne jest że ostateczne podjęcie decyzji zostanie odwleczone w czasie tak aby Chazan [...] - to zupełne kuriozum. Skrytykować kogoś nie za to, co zrobił, ale za własną projekcję tego, co zrobić może - to zaiste majstersztyk. "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Wrona i inne zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 14:17 scoutek napisała: (...) > szkoda, że to musiało trwać tak długo Myślę, że trwało tyle ile powinno. Potrzeba trochę czasu na przeprowadzenie kontroli, zapoznanie się z treścią umów podpisanych przez Chazana jako dyrektora szpitala z NFZ i sprawdzenie, czy sposób działania szpitala treść tych umów naruszył. Potem należy sformułowac wnioski pokontrolne i przedstawić je stronom związanym ze sprawą. Na pierwszy rzut oka każdy może powiedzieć, że Chazan złamał prawo, ale chyba warto sprawdzić, czy w swietle kontraktu który podpisał, nie miał prawa do działań (czy zaniechań) których się dopuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 14:33 Ale akurat w takim wypadku logicznym było zawieszenie w pełnieniu obowiązków do czasu sprawdzenia wszystkich wątpliwości. Nie zawieszając Chazana w obowiązkach sprowokowano "wiece poparcia" pod szpitalem. Do tego nasze kochane media zrobiły z Chazana gwiazdę i celebrytę zamiast ograniczyć się do czystych informacji bez roztrząsania "mądrości" panów Terlikowskich, Żalków czy Jaworskich którzy z chrześcijaństwem mają niewielki kontakt za to gęby pełne frazesów. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 14:36 inna57 napisała: > Ale akurat w takim wypadku logicznym było zawieszenie w pełnieniu obowiązków do > czasu sprawdzenia wszystkich wątpliwości. jest na urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 15:06 Urlop kontra zawieszenie w pełnieniu obowiązków, no cóż, ja widzę różnicę i to zwłaszcza merytoryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 14:59 inna57 napisała: > Nie zawieszając Chazana w obowiązkach sprowokowano "wiece poparcia" pod szpital > em. A zawieszenie nie sprowokowałoby takich wieców? S. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 15:13 Jako osoba zawieszona w obowiązkach nie miałby prawa wstępu do szpitala. Wtedy paniusie z krzyżykami i różańcami musiałyby jednak gdzie indziej urządzać swoje manifestacje. A media urządzając relację life z tego "wiekopomnego" wydarzenia potwierdzają jedynie że obecnie oglądanie programów informacyjnych jest tak samo passé jak oglądanie dtv w czasach PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 15:14 Najlepszym rozwiązaniem politycznym byłoby wypowiedzenie Konkordatu! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: lepiej późno niż wcale 09.07.14, 16:03 Odwoła, gdy ten wróci ze zwolnienia lekarskiego po urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz problem klauzuli sumienia 09.07.14, 18:49 scoutek napisała: > > szkoda, że to musiało trwać tak długo Wbrew temu co sugeruja różne Wszystkowiedzące Zenki z prawniczymi klapkami na oczach ew. proces sadowy dla opinii publicznej bedzie jednak problemem klauzuli sumienia. Podkreślam: dla opini publicznej a dle dla grupy prawniczej. Kontrolerzy wyraźnie stwierdzili ,ze na klauzulę sumienia moze powołać się konkretny lekarz (osoba fizyczna ) wskazana do dokonania aborcji. Ale nie "administrator" działajacy w imieniu osoby prawnej (szpitala). Moim zdaniem jako Wolaka szef/dysrektor/administrator osoby prawnej tez moze powolać sie na klauzule sumienia. W koncu jest decydentem w tej sprawie. Ale o tym rozstrzygnie sąd. To bedzie ważny wyrok, bo będa musieli o nim pamietać dyrektorzy/szefowie innych placówk. No a na razie to zaraz wyjdzie problem tych dwóch szpitali , które wcześnij odmówiły aborcji. Rozumiem ,ze HGW tez odwoła ich szefów :) Ps ciekawe kto ucziwy po takiej nagonce w tej sprawie zechce szefować szpitalom ? Podkreslam : uczciwy , wierny zasadom a nie "zasadom" dr G. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: problem klauzuli sumienia 09.07.14, 18:57 Skorzystanie z prawa do odwołania się do klauzuli sumienia wymaga po pierwsze zaznaczenia tego faktu w historii choroby. Chazan tego nie uczynił dlatego, że musiałby przedstawić pacjentce wyniki badań wskazujących na letalne uszkodzenie płodu. Mataczył i ukrywał przed nią te wyniki tak długo, by minął czas możliwości dokonania legalnej aborcji. To przestępstwo. I możesz się zdziwić, jak wykażą Chazanowi, że wolał kłamać, oszukiwać zwlekać, słowem intrygować zamiast powołać się na klauzulę, choć mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz prawnicze sztuczki 09.07.14, 19:00 ta napisała: > Skorzystanie z prawa do odwołania się do klauzuli sumienia wymaga po pierwsze z > aznaczenia tego faktu w historii choroby. Chazan tego nie uczynił dlatego, że m > usiałby przedstawić pacjentce wyniki badań wskazujących na letalne uszkodzenie > płodu. Mataczył i ukrywał przed nią te wyniki tak długo, by minął czas możliwo > ści dokonania legalnej aborcji. To przestępstwo. > > I możesz się zdziwić, jak wykażą Chazanowi, że wolał kłamać, oszukiwać zwlekać, > słowem intrygować zamiast powołać się na klauzulę, choć mógł. Chcesz tego czy nie ew. proces będzie dla ludzi/mediów (nie dla prawników oczywiscie) dotyczył klauzuli sumienia. A takie argumenty jak powyzej beda odbierane przez opinie publiczna (katolicka część ) jako prawnicze sztuczki. Obydwoje o tym wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: prawnicze sztuczki 09.07.14, 19:02 > iscie) dotyczył klauzuli sumienia. A takie argumenty jak powyzej beda odbierane > przez opinie publiczna (katolicka część ) jako prawnicze sztuczki. Przez katolików - nie ma wątpliwości. Reszta będzie myślała samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: prawnicze sztuczki 09.07.14, 20:02 A dokładniej przez katotalibów. Reszta (95% społeczeństwa) katolików i nie-katolików będzie myślała samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: prawnicze sztuczki 09.07.14, 21:27 remik.bz napisał: > Chcesz tego czy nie ew. proces będzie dla ludzi/mediów > (nie dla prawników oczywiscie) dotyczył klauzuli sumienia. Jeśli mąż bratanicy prezesa Kaczyńskiego wystąpi z powództwem cywilnym przeciwko szpitalowi i imiennie prof. Chazanowi - to pewnie tak - będzie również dotyczył klauzuli sumienia i jej interpretacji prawnej. Jeśli prof. Chazan wystąpi do sądu o przywrócenie do pracy, spór będzie dotyczył prawa właściciela szpitala do rozwiązania umowy z powołanym przez siebie dyrektorem, jeśli ten nie przestrzega obowiązujących przepisów, a więc głównie tego, czy prezydent HGW jest właściwą osobą do rozwiązania stosunku pracy, a instytucje opiniujące są uprawnione do wydawania opinii oraz czy tryb i forma wypowiedzenia są zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Jesteś łajdakiem. 09.07.14, 21:50 remik.bz napisał: > Chcesz tego czy nie ew. proces będzie dla ludzi/mediów (nie dla prawników oczyw > iscie) dotyczył klauzuli sumienia. Już się zaczęła odrażająca kampania kłamstw, która ma niedoinformowanym ludziom to wmówić. A ty się do tej kampanii ochoczo przyłączasz. Jesteś łajdakiem. Cuchnie od ciebie, naśladowco gebelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: prawnicze sztuczki 09.07.14, 23:07 remik.bz napisał: > Chcesz tego czy nie ew. proces będzie dla ludzi/mediów (nie dla prawników oczyw > iscie) dotyczył klauzuli sumienia. A takie argumenty jak powyzej beda odbierane > przez opinie publiczna (katolicka część ) jako prawnicze sztuczki. Wymóg prawidłowego prowadzenia dokumentacji medycznej jest koniecznością i ujawnianie zaniedbań w tym zakresie NIE JEST prawniczą sztuczką. Wykazano nieprawidłowości w dokumentacji oraz celowe przewlekanie procedur, by upłynął termin dopuszczalnej prawem aborcji. Takie są fakty. W dokumentacji medycznej nie ma wpisu o powołaniu się na klauzulę sumienia przez lekarza prowadzącego ciążę (ani przez Chazana) , tak więc powołania się na klauzule NIE BYŁO. To co Chazan mówi obecnie, to krętactwa i kłamstwa. Jak sądzisz, ile wyszkolonemu specjaliście z certyfikatem uprawniającym do wykonywania USG zajmuje ocena wyniku badania ? Panu Chazanowi kilka(naście?) dni ! Ignorant to, nieuk czy oszust ? Wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: problem klauzuli sumienia 09.07.14, 20:01 Otóż to. Lekarzowi odmawiając wykonania świadczenia ma obowiązek: - wskazać pacjentce lub pacjentowi realne możliwości uzyskania tego świadczenia u innego lekarza lub w innym zakładzie opieki zdrowotnej, - uzasadnić i odnotować ten fakt w dokumentacji medycznej, - uprzednio powiadomić na piśmie przełożonego, gdy wykonuje swój zawód na podstawie stosunku pracy lub w ramach służby. Wiemy, że niczego takiego Chazan nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz poczekamy, zobaczymy 09.07.14, 20:17 1tomasz1 napisał: > Otóż to. > Lekarzowi odmawiając wykonania świadczenia ma obowiązek: > - wskazać pacjentce lub pacjentowi realne możliwości uzyskania tego świadczenia > u innego lekarza lub w innym zakładzie opieki zdrowotnej, > - uzasadnić i odnotować ten fakt w dokumentacji medycznej, > - uprzednio powiadomić na piśmie przełożonego, gdy wykonuje swój zawód na podst > awie stosunku pracy lub w ramach służby. > Wiemy, że niczego takiego Chazan nie zrobił. Alez wiemy o tym doskonale, że nie zrobił. I powie , ze "nie zrobił" z uwagi na klauzule sumienia. Gdyby zrobił, to brałby udział (posrednio, jako decydent) w zabiciu dziecka. Zobaczymy jak sąd ustosunkuje sie do takiej argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: poczekamy, zobaczymy 09.07.14, 20:24 Nie zrozumiałeś. Ustawodawca wyraźnie zaznaczył, co lekarz musi zrobić, żeby z klauzuli skorzystać. Sprawa jest jasna, wiemy to i bez rozprawy sądowej. Dlatego uważam, że Chazan to cynik, który postanowił wykorzystać ten fakt medialny, by zaistnieć teraz w polityce. Tak jak kiedyś cynicznie dorabiał się na przerywaniu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz nie zrozumiałeś 09.07.14, 20:37 1tomasz1 napisał: > Nie zrozumiałeś. Ustawodawca wyraźnie zaznaczył, co lekarz musi zrobić, żeby z > klauzuli skorzystać. Sprawa jest jasna, wiemy to i bez rozprawy sądowej. Nie zrozumiałes. Ustawodawca zajął sie wyłącznie lekarzem bezposredno wykonujacym zabieg. Nie ma zapisów prawnych dotyczących decydenta. A takim był prof Chazan. Mówiąc wprost- gdyby prof Chazan jako decydent polecił/wskazał kogos do aborcji i ten odmówił wykonania- byłoby OK. Gdyby nie odmówił- to dziecko by nie zyło- ale tez byłoby OK. Ale prof Chazan nie wskazał , nie realizował procedur, bo byłoby to jego zdaniem współuczestnictwo w ew. zabójstwie. I to jest problem klauzuli sumienia. I to jest problem dla sądu. Czy decydent może "nie decydować" , nie realizowac procedur z uwagi na klazule sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: nie zrozumiałeś 09.07.14, 20:46 Ależ mylisz się ponownie. Słynny już art. 30 ustawy o zawodzie lekarza wyraźnie mówi, że bezprawne jest stosowanie praktyki publicznych deklaracji o niewykonywaniu przerywania ciąży. Nie istnieje wszak żadne „zbiorowe sumienie" wszystkich zatrudnionych w danej placówce lekarzy, nie istnieje też "nadrzędne sumienie Chazana" narzucane lekarzom mu podległym. Jest to sprzecznej z prawem polskim. Do tego żadna rozprawa sądowa nie jest potrzebna. A Chazan za kilka miesięcy wypłynie w... Prawie i Sprawiedliwości (nomen omen). :) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz lekarz- decydent 09.07.14, 21:04 1tomasz1 napisał: > Ależ mylisz się ponownie. > Słynny już art. 30 ustawy o zawodzie lekarza wyraźnie mówi, że bezprawne jest s > tosowanie praktyki publicznych deklaracji o niewykonywaniu przerywania ciąży. N > ie istnieje wszak żadne „zbiorowe sumienie" wszystkich zatrudnionych w da > nej placówce lekarzy, nie istnieje też "nadrzędne sumienie Chazana" narzucane l > ekarzom mu podległym. Jest to sprzecznej z prawem polskim. > Do tego żadna rozprawa sądowa nie jest potrzebna. Ale bez wątpienia istnieje indywidualne sumienie Chazana , lekarza i decydenta równocześnie. I w sprawie klauzuli tego indywidualnego sumienia lekarza-decydenta niech sie wypowie sąd. Będzie to bardzo ważne orzeczenie. Stwierdzenie ,ze sumienia lekarza-decydenta nie ma wiekszego znaczenia, ze lekarz- decydent musi podporządkować sie przepisom prawa państwowego wbrew indywidualnemu sumieniu moze w praktyce oznaczać dyskryminacje katolików przy obsadzaniu stanowisk w słuzbie zdrowia . > A Chazan za kilka miesięcy wypłynie w... Prawie i Sprawiedliwości (nomen omen). > :) To nie jest przedmiotem dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: lekarz- decydent 09.07.14, 21:23 > > Ale bez wątpienia istnieje indywidualne sumienie Chazana , lekarza i decydenta > równocześnie. I w sprawie klauzuli tego indywidualnego sumienia lekarza-decyden > ta niech sie wypowie sąd. > Będzie to bardzo ważne orzeczenie. Stwierdzenie ,ze sumienia lekarza-decydenta > nie ma wiekszego znaczenia, ze lekarz- decydent musi podporządkować sie przepis > om prawa państwowego wbrew indywidualnemu sumieniu moze w praktyce oznaczać dys > kryminacje katolików przy obsadzaniu stanowisk w słuzbie zdrowia . Wytłumaczyłem Ci już, że interpretacja klauzuli wyraźnie stanowi, że lekarz decydent nie może stanowić "zbiorowego sumienia" w ramach w ramach danej placówki. Chazan nie może narzucać podległym mu lekarzom stosowanie klauzuli. Co do dyskryminacji lekarzy katolików. W wielu krajach funkcjonują listy lekarzy powołujących się na klauzulę sumienia i odmawiających wykonywania określonych świadczeń zdrowotnych. Po prostu lekarze, którzy zamierzają z tej klauzuli skorzystać, składają odpowiednie deklaracje. Lista jest jawna. > To nie jest przedmiotem dyskusji. Jest. Ważna są też powody jakimi się kierował. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: lekarz- decydent 10.07.14, 02:18 1tomasz1 napisał: >> > Wytłumaczyłem Ci już, że interpretacja klauzuli wyraźnie stanowi, że lekarz dec > ydent nie może stanowić "zbiorowego sumienia" w ramach w ramach danej placówki. Ok, to Twoja interpretacja. Sąd moze miec inną interpretację. Może Ty się mylisz , moze ja. (Tylko Zenek Kulturalny nigdy sie nie myli, on jest posiadaczem jedynej prawdy a ludzi o innym zdaniu obrzuca obelgami). Co złego jest w tym , że sąd RP zweryfikuje nasze zdania w tej sprawie? A (jak zauwazył Wariant) mozemy miec dwa procesy: jeden -pacjentki przeciwko szpitalowi, drugi dotyczący zwolnienia prof Chazana. Poczekamy, zobaczymy. > > > Jest. Ważna są też powody jakimi się kierował. No i pewnie w ew. procesach te powody będa wazne. Jak na razie to ani ja ani Ty nie znamy tych powodów. Mozemy jedynie przypuszczać. Ale to będzie problem dla sądu a w tej dyskusji (czy istnieje indywidualne sumienie lekarza-decydenta i jak to sie ma do "zbiorowego sumienia") moim zdaniem jest to problem nieistotny. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: lekarz- decydent 10.07.14, 09:23 Skoro sprawa nie dotyczyła w żaden sposób - jak już jest całkiem jasne - klauzuli sumienia, to sąd nie będzie się klauzulą sumienia zajmował i nie będa potrzebne żadne twoje "interpretacje" manipulatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: lekarz- decydent 09.07.14, 21:53 remik.bz napisał: > Ale bez wątpienia istnieje indywidualne sumienie Chazana , lekarza i decydenta > równocześnie. I w sprawie klauzuli tego indywidualnego sumienia lekarza-decyden > ta niech sie wypowie sąd. Bo ty byś tak chciał? wypowie się o tym, co będzie przedmiotem sprawy a nie o klauzuli sumienia, która z cała sprawą nei ma NIC wspólnego. I doskonae to wiesz, patologiczny łgarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: lekarz- decydent 09.07.14, 21:58 Pytanie dlaczego Chazan nie poinformował pacjentki, że zamierza skorzystać, czy narzucić podwładnym skorzystanie z klauzuli? Utrzymywał ją w niewiedzy. Teraz w prawicowych mediach, gdzie jest go pełno, kreuje się na męczennika za wiarę. Jaki piękny początek kariery politycznej. Aż dziwne, że niektórzy się na to nabierają. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: lekarz- decydent 09.07.14, 22:02 1tomasz1 napisał: > Pytanie dlaczego Chazan nie poinformował pacjentki, że zamierza skorzystać, czy > narzucić podwładnym skorzystanie z klauzuli? Utrzymywał ją w niewiedzy. Odpowiedź na to pytanie jest niestety dość klarowna. > Aż dziwne, że niektórzy się na to nabierają. Ludzie kochają być tak oszukiwani, co zresztą widać w bardzo wielu wątkach na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: lekarz- decydent 09.07.14, 22:08 Chazan dokładnie przewidział jaką burzę wywoła i co na tym zyska. Był świetnie przygotowany do kampanii medialnej. Posłużył się biedną kobietą, by po przejściu na emeryturę rozpocząć polityczną prawicową karierę. Cyniczny cwaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: nie zrozumiałeś 09.07.14, 21:05 a ponieważ Piecha został europosłem to pewnie Chazana zrobią kandydatem na kandydata na ministra zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: nie zrozumiałeś 09.07.14, 21:25 Facet przed emeryturą postanowił jeszcze zrobić się sławnym. Potem pojedzie na tym koniku. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Duch Święty ją dotkną palcem bożym? 09.07.14, 23:11 scoutek napisała: > HGW odwoła dyrektora szpitala, prof. Chaza > na > > szkoda, że to musiało trwać tak długo Bo inaczej tego pojąć nie sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mjunhy Re: Duch Święty ją dotkną palcem bożym? 31.01.15, 14:42 obóz oświęcim tu mamy Odpowiedz Link Zgłoś