Dodaj do ulubionych

Igrzyska Olimpijskie obraz nędzy Polski

26.08.04, 02:30
Kwas pojechał dzisiaj obejrzeć siatkarzy do hali Przyjaźni i Pokoju w
Atenach. Dziwię się trochę, że nie do Madrytu po pamiętnym wkopaniu bramki na
Wembley, ale cóż...w tym sezonie bardziej 'trendy' jest akurat Grecja.
Zastanawia mnie jakie refleksjie nachodziły pana prezydenta po tak tragicznym
dniu dla polskich sportowców. Czy przyszło mu może na myśl, aby wzorem
zaangażowanej społecznie żony uczynić coś pożytecznego ze swojej
zadeklarowanej miłości do sportu? Może jakieś wzniosłe hasło pt. '1000
stadionów na 1000-lecie', albo w podczas przygotowań do Igrzysk: 'każdy
zawodnik wykonuje 200% normy'. Wielka czwórka czyli Jędrzejczak, Małysz,
Kusznierwicz i Korzeniowski wiosny nam nie uczyną. Przestaliśmy się liczyć w
nauce, zarżnęliśmy kulturę a teraz patrzymy jak kona polski sport. Jeśli w za
Heglem mam mówić o stanie ducha w narodzie, to stwierdzam, że społeczeństwo
polskie właśnie go wyzionęło.
Obserwuj wątek
    • rolotomasi Re:Igrzyska Olimpijskie obrazem nędzy PrzezydemtaK 26.08.04, 02:50
      Na forSport znalazłem wpis o tym, jak wpłynął na wynik samym wejściem swym na
      salę Wóc Fat Ol. W meczu z Tunisem Nasi prowadzili gładkie 2 : 0. Po entransie
      zrobiło się 2 : 2, a potem wymęczone 3 : 2. Tak wygląda korelacja obecności Ale-
      Xandra II z wynikami sportowymi. O innych jego związkach ze sferami było wyżej,
      - z przegranymi sferami - mam na myśli.
    • bush_w_wodzie jesli idzie o siatkowke 26.08.04, 03:04
      witaj katharsis :)

to wejscie do osemki to byl najwiekszy sukces od 24 lat. w grupowej fazie dali
      popalic przegrywajac z grecja i francja i gubiac glupio sety. i to w takiej
      looserskiej grupie

co prawda zapasnicy sie zapasli
      bokser przechytrzyl
      luczniczki przestrzelily

ala mamy super-plywaczke
      no i jestesmy podobno kajakowa potega
      czyzby kierunek bornholm?
      jestem dumny ze jestem w wodzie

• Gość: MACIEJ Re: jesli idzie o siatkowke IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.04, 06:09
        Az przykro patrzec na popisy Polakow ktorzy zostali w Polsce.
        • rolotomasi Re: Jeśli idzie o ~Sport~ 26.08.04, 13:56
          Pytanie do Polonusów: Jak Usa skłoniła sędziów do wydania dwóch Złotych medali,
          w tym jeden swoim, of course. (sport był zimowy, ale jednak)
          • Gość: milicjant Widziałem na igrzyskach towarzysza prezydenta. IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 26.08.04, 14:17
            Nie wyglądał nędznie.
            • Gość: katarsis Re: Widziałem na igrzyskach towarzysza prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:06
              Gość portalu: milicjant napisał(a):

> Nie wyglądał nędznie.

Tak? A w jakiej dyscyplinie nas reprezentował? Może ilości odwiedzanych zawodów
              przez głowę państwa w ciągu prezydenckiego cyklu? Ilości nieudanych dla Polaków
              zawodów dodajmy.
          • Gość: katarsis Re: Jeśli idzie o ~Sport~ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:11
            Ja także byłam za USA. Nie odpowiadała mi stronniczość sędziów w tym pojedynku,
            którzy nawet oczywiste sytuacje Amerykanów interpretowali na korzyść Greków.
            Cieszę się, że Hellas odpadli.
      • Gość: katarsis Re: jesli idzie o siatkowke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:18
        bush_w_wodzie napisał:
        witaj katharsis :)
        witaj Busz :)
        >jestem dumny ze jestem w wodzie

Możesz też być dumny, że jesteś Busz.
        Uesejewo pod wodzą pływającego prezydenta narazie najwyżej sklasyfikowane w
        olimpijskim rankingu zdobyczy medalowych.

Do listy falstartów dodam:
        - ciężarowiec miał ugięte kolana
        - kajak Pastuszki był za lekki
        - koń Horwata poniósł.

Czy prezydent dalej Atenach?
        Jego obecność przynosi pecha. PKOl powinien zaprotestować.
        • bush_w_wodzie Re: jesli idzie o siatkowke 26.08.04, 17:32
          Gość portalu: katarsis napisał(a):

> bush_w_wodzie napisał:
          > witaj katharsis :)
          > witaj Busz :)
          > >jestem dumny ze jestem w wodzie
          >
          > Możesz też być dumny, że jesteś Busz.
          > Uesejewo pod wodzą pływającego prezydenta narazie najwyżej sklasyfikowane w
          > olimpijskim rankingu zdobyczy medalowych.

ano doom-ny jestem. osobiscie zapowiedzialem phelpsowi ze jak sie w tej wodzie
          nie postara to go wysle na wakacje do guantanamo

>
          > Do listy falstartów dodam:
          > - ciężarowiec miał ugięte kolana

mowil ze mial proste. moze go czarzasty trenowal?

> - kajak Pastuszki był za lekki

bo przed nia przebiegl baranek a motylek odlecial

> - koń Horwata poniósł.

czytalem ze odmowil pokonywania przeszkod ten kon co sie dostal horbaczowi.
          moze w ramach samoobrony?

> Czy prezydent dalej Atenach?

nie ma pojecia

> Jego obecność przynosi pecha.
          > PKOl powinien zaprotestować.

mnie sie wydaje ze pkol tez przynosi pecha. oni tam musza naprawde niezle
          imprezowac.
          • bush_w_wodzie ostatnie doniesienia - kon ktory mowi 26.08.04, 17:34
            bush_w_wodzie napisał:

> > - koń Horwata poniósł.
            >
            > czytalem ze odmowil pokonywania przeszkod ten kon co sie dostal horbaczowi.
            > moze w ramach samoobrony?

ten kon ponoc mowil. i powiedzial ze on moze co najwyzej zaspiewac i zatanczyc
            • leszek.sopot Kon lubil chyba trawke a nie skoki 26.08.04, 17:45
              bush_w_wodzie napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
              >
              > > > - koń Horwata poniósł.
              > >
              > > czytalem ze odmowil pokonywania przeszkod ten kon co sie dostal horbaczow
              > i.
              > > moze w ramach samoobrony?
              >
              > ten kon ponoc mowil. i powiedzial ze on moze co najwyzej zaspiewac i zatanczyc

Ale przynajmniej Polak bardzo ladnie sie zachowal w stosunku do tego konia -
              poklepal i poglaskal, tak jakby tej klaczy wszystko przebaczal.
              Zapewnie nie widziales ruska, ktory tak sie wsciekl na swego konia, ze zaczal
              go po prostu bic. Wygwizdano go. A Polak, choc nie ukonczyl konkurencji dostal
              oklaski.
            • Gość: katarsis Re: ostatnie doniesienia - kon ktory mowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:59
              bush_w_wodzie napisał:

> ten kon ponoc mowil. i powiedzial ze on moze co najwyzej zaspiewac i zatanczyc

A potem dodał: mógłbym nawet sobie skoczyć, ale po co?
              • bush_w_wodzie alexis ii 26.08.04, 18:41
                to ladnie ze on tej klaczce podziekowal.

a wiecie jak sie nazywala? alexis ii
            • Gość: jack Re: ostatnie doniesienia - kon ktory mowi IP: *.proxy.aol.com 26.08.04, 19:16
              widzialem ten numer. Ten kon wogole nie chcial skakac przez przeszkody.
              Jest taki przepis w piecioboju, ze jak kon odmowi 2x skakania przez przszkode
              to sie ja omija. Takim sposobem ominal cztery przeszkody i na 5-tej
              przeszkodzie nerwy sedziom (moze przepis) nie wytrzymaly i wycofaly go z
              gonitwy.
      • leszek.sopot jesli idzie o kajaki 26.08.04, 17:40
        bush_w_wodzie napisał:

> witaj katharsis :)
        > ala mamy super-plywaczke
        > no i jestesmy podobno kajakowa potega
        > czyzby kierunek bornholm?
        > jestem dumny ze jestem w wodzie

Obys nie byl za lekki jak ten polski kajak:(
        • bush_w_wodzie Re: jesli idzie o kajaki 26.08.04, 18:43
          leszek.sopot napisał:

> Obys nie byl za lekki jak ten polski kajak:(

ponoc 3 dni temu byl ciezszy. czyzby szykowal sie na wybory?

no ja bardzo przepraszam ale tu sie mozna juz tylko smiac
          • Gość: katarsis Re: jesli idzie o kajaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 18:54
            A jam mam propozycję byśmy następne Igrzyska w Pekinie zbojkotowali i udali, że
            to z powodów politycznych. Przynajmnej zyskamy uznanie w oczach organizacji
            broniących praw człowieka, które w podzięce zamiast chińskich będą kupować
            polskie produkty :)
            Aż przykro patrzeć jak tylko chód nam wychodzi. Może chociaż powalczymy o nową
            dyscyplinę np. chodzenie do tyłu. O, w tym bylibyśmi dobrzy. Albo tonięcie na
            czas. Rzut mięsem...czemu nie?
            • leszek.sopot Re: jesli idzie o kajaki 26.08.04, 18:58

> A jam mam propozycję byśmy następne Igrzyska w Pekinie zbojkotowali i udali,
              że
              >
              > to z powodów politycznych. Przynajmnej zyskamy uznanie w oczach organizacji
              > broniących praw człowieka, które w podzięce zamiast chińskich będą kupować
              > polskie produkty :)
              > Aż przykro patrzeć jak tylko chód nam wychodzi.

Jaki tam chod tylko... A plywanie i skakanie (zima)!!

> Może chociaż powalczymy o nową
              > dyscyplinę np. chodzenie do tyłu. O, w tym bylibyśmi dobrzy. Albo tonięcie na
              > czas. Rzut mięsem...czemu nie?

• Gość: katarsis Re: jesli idzie o kajaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:16
                leszek.sopot napisał:

Jaki tam chod tylko... A plywanie i skakanie (zima)!!

Leszku, chyba nie chcesz rozpoczynać drażliwego tematu sportów zimowych.
                Zdążyliśmy się już pogodzić z tym, ze zima w naszym kraju trwa za krótko by
                mieć znaczące osiągnięcia w sportach zimowych, a ty chcesz znowu rozdrapywać
                rany?
                • leszek.sopot Re: jesli idzie o kajaki 26.08.04, 20:28

> leszek.sopot napisał:
                  >
                  > Jaki tam chod tylko... A plywanie i skakanie (zima)!!
                  >
                  > Leszku, chyba nie chcesz rozpoczynać drażliwego tematu sportów zimowych.
                  > Zdążyliśmy się już pogodzić z tym, ze zima w naszym kraju trwa za krótko by
                  > mieć znaczące osiągnięcia w sportach zimowych, a ty chcesz znowu rozdrapywać
                  > rany?

Niby u nas najdluzsze sa jesienie i wiosny - czyli sezon pilkarski. Jednak o
                  pilce tez bym wolal nie rozwijac dyskusji:(
            • bush_w_wodzie nie badz taka pewna 26.08.04, 19:01
              nasz piekny kraj dresiarstwem stoi i ulicami wieczorem strach piechota chodzic.
              mlodziez wydawaloby sie bitna. a na igrzyskach co? jedyny bokser z szansami na
              medal nie chce sie bic. judocy daja soba pomiatac. zapasnicy wychudzeni

tylko ta woda jakos dziwnie szczesliwa i za nic nie idzie zrozumiec dlaczego
          • leszek.sopot Re: jesli idzie o kajaki 26.08.04, 18:55
            bush_w_wodzie napisał:

> leszek.sopot napisał:
            >
            > > Obys nie byl za lekki jak ten polski kajak:(
            >
            > ponoc 3 dni temu byl ciezszy. czyzby szykowal sie na wybory?

albo plakac, to przeciez jakas tragikomedia (glownie z tym koniem)

>
            > no ja bardzo przepraszam ale tu sie mozna juz tylko smiac
            • bush_w_wodzie szczerze mowiac 26.08.04, 19:05
              ta sprawa bardzo zle swiadczy o organizatorach. na takiej imprezie zwierzaki
              powinny byc wyrownane. teraz jeszcze tylko czeka nas pare wywrotek kajakow
              dyskwalifikacja roberta korzeniowskiego przez sedziow a potem byle do malysza.
              • leszek.sopot Re: szczerze mowiac 26.08.04, 20:34
                bush_w_wodzie napisał:

> ta sprawa bardzo zle swiadczy o organizatorach. na takiej imprezie zwierzaki
                > powinny byc wyrownane.

Ja sie dziwie, dlaczego w tym 5-boju nie moga przyjezdzac ze swoimi konmi. Moze
                tez powinni zlikwidowac konie a wprowadzic jazde na rowerze gorskim.

> teraz jeszcze tylko czeka nas pare wywrotek kajakow
                > dyskwalifikacja roberta korzeniowskiego przez sedziow a potem byle do malysza.

Oby z Malyszem nie bylo tak jas minionej zimy - jednak po tej olimpiadzie juz
                mnie nic nie zdziwi.
            • Gość: katarsis Re: jesli idzie o kajaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:11
              A z kajakiem Pastuszki?

4 lata z życiorysu wycięte i co?
              Bo kajak był za lekki...o 150 dkg
              • leszek.sopot Re: jesli idzie o kajaki 26.08.04, 20:31

> A z kajakiem Pastuszki?
                >
                > 4 lata z życiorysu wycięte i co?
                > Bo kajak był za lekki...o 150 dkg

NIE 150 dkg ale 15 gram!!!!!!!!!!!!!
                czyli 1,5 dkg (o ile sie nie myle) - a co gorsze, waga kajaku moze wynosic plus
                minus 12 gram :-(((
                • Gość: katarsis Re: jesli idzie o kajaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 20:44
                  leszek.sopot napisał:

> Gość portalu: katarsis napisał(a):
                  >
                  > > A z kajakiem Pastuszki?
                  > >
                  > > 4 lata z życiorysu wycięte i co?
                  > > Bo kajak był za lekki...o 150 dkg
                  >
                  > NIE 150 dkg ale 15 gram!!!!!!!!!!!!!
                  > czyli 1,5 dkg (o ile sie nie myle) - a co gorsze, waga kajaku moze wynosic
                  plus
                  >
                  > minus 12 gram :-(((

Czyli gdyby było plus 3 gram to mielibyśmy szanse na medal?
                  A to pech.
                  • leszek.sopot Re: jesli idzie o kajaki 26.08.04, 21:07
                    Ciekawe ile wazyla Pastusza, bo czyz nie powinno sie wazyc kajaka z dziewczyna
                    w srodku? No bo jakie znaczenia ma waga kajaka, jesli czlek w srodku jest
                    ciezszy od konkurencji?
    • douglasmclloyd Re: Igrzyska Olimpijskie obraz nędzy Polski 26.08.04, 17:24
      katarsis napisała:

> Kwas pojechał dzisiaj obejrzeć siatkarzy do hali Przyjaźni i Pokoju w
      > Atenach. Dziwię się trochę, że nie do Madrytu po pamiętnym wkopaniu bramki na
      > Wembley, ale cóż...w tym sezonie bardziej 'trendy' jest akurat Grecja.
      > Zastanawia mnie jakie refleksjie nachodziły pana prezydenta po tak tragicznym
      > dniu dla polskich sportowców. Czy przyszło mu może na myśl, aby wzorem
      > zaangażowanej społecznie żony uczynić coś pożytecznego ze swojej
      > zadeklarowanej miłości do sportu? Może jakieś wzniosłe hasło pt. '1000
      > stadionów na 1000-lecie', albo w podczas przygotowań do Igrzysk: 'każdy
      > zawodnik wykonuje 200% normy'. Wielka czwórka czyli Jędrzejczak, Małysz,
      > Kusznierwicz i Korzeniowski wiosny nam nie uczyną. Przestaliśmy się liczyć w
      > nauce, zarżnęliśmy kulturę a teraz patrzymy jak kona polski sport. Jeśli w za
      > Heglem mam mówić o stanie ducha w narodzie, to stwierdzam, że społeczeństwo
      > polskie właśnie go wyzionęło.

Kwas znowu przyniósl naszym pecha.
      • Gość: Palnick W sprawie przynoszenia pecha IP: *.stenaline.com 26.08.04, 19:54
        Katoland opuszczony przez boga :))))))))))))
        Autor: Gość: Palnick IP: *.stenaline.com
        Data: 26.08.2004 19:44 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
        Dlaczego my Chrystus Narodów z którego łona wyszedł JPII - boski ojciec święty
        jesteśmy tak boleśnie olewani przez Jahwe?
        Mamy modlitewnik olimpijski, kapelana... i co?
        Może po prostu wystarczy pracować nad sobą, modły pozostawiając nieudacznikom i
        starcom? Może zamiast czarów trzeba mieć dobrych trenerów?
        Jak to jest, że kraj wiedziony przez św.św. Rydzyka, Jankowskiego, Paetza,
        Śliwińskiego, Gocłowskiego wprost do nieba; w takiej niełasce Jahwe się znalazł?
        Może nasi przewodnicy reprezentują przeciwną boskiej opcję?

• leszek.sopot Re: W sprawie przynoszenia pecha 26.08.04, 20:37
          Gość portalu: Palnick napisał(a):

> Katoland opuszczony przez boga :))))))))))))
          > Autor: Gość: Palnick IP: *.stenaline.com
          > Data: 26.08.2004 19:44 + dodaj do ulubionych wątków
          >
          > + odpowiedz na list
          >
          > ------------------------------------------------------------------------------
          -
          > -
          > Dlaczego my Chrystus Narodów z którego łona wyszedł JPII - boski ojciec
          święty jesteśmy tak boleśnie olewani przez Jahwe?

Nie wiesz dlaczego? Bo to bogowie na Olimpie rzucali dyskiem, a w gaju oliwnym
          sportow nie bylo.

• goniacy.pielegniarz Nie jest gorzej, po prostu nie jest lepiej 26.08.04, 18:49
      Nasi sportowcy nie są gorsi niż byli kilka lat temu oni sami czy inni Polacy,
      którzy odnosili sukcesy. Oni po prostu się nie rozwijają, w odróżnieniu od
      swoich konkurentów. A dlaczego tak się dzieje? To już jest sprawa bardziej
      złożona. Główną przyczyną jest zapewne brak pieniędzy. Ale jest też kilka
      rzeczy, które dzieją się wokół sportu, a które akurat z pieniędzmi nie mają dużo
      wspólnego. Można by pewnie długo wymieniać, zaczynając od
      pseudodziałaczy-biznesmenów od siedmiu boleści, którzy bardziej się nadają na
      stadion dziesięciolecia, żeby tam robić swoje prymitywne interesy, a na
      podejściu do sportu i sukcesów kończąc. I to podejście do sukcesów jest
      najbardziej interesujące, zarówno z punktu widzenia zawodników, jak i atmosfery,
      jaka panuje wokół tego. Banałem byłoby powiedzieć, że spoczywamy na laurach, ale
      tak niestety jest. Weźmy na przykład polskich piłkarzy. Ilu możemy wymienić
      takich, którzy rozwinęli się po przejściu do zagranicznego klubu? Raczej mamy do
      czynienia z sytuacją, gdzie odchodzą jako "gwiazdy", a rzeczywistość zachodnia
      okazuje się bardzo brutalna. Kryszałowicz wrócił do polskiej ligi, a miał być
      superstrzelcem Bundesligi, Karwan wrócił, nie pokazując absolutnie niczego, a o
      Kałużnym, o którym słyszałem jakiś bełkot w mediach w pewnym momencie, że jest
      jednym z najlepszych defensywnych pomocników na świecie, nawet nie wspominam.
      Co do całej atmosfery wokół sukcesów też można dużo mówić. Z Hołowczyca zrobiono
      jakąś megagwaizdę rajdów samochodowych, a przecież ten gość nic naprawdę
      znaczącego nie osiągnął. Ot, choćby ostatnio słyszałem taką zajawkę na temat
      tego turnieju Tomaszewskiego dla młodych talentów w tenisie. Reklamując ten
      turniej, stwierdzono na przykład, że wyszły z niego takie osoby jak Magdalena
      Grzybowska i Marta Domachowska. Litości! No bądźmy szczerzy, kto to w ogóle
      jest? Jeżeli to mają być odniesienia dla młodych sportowców, to czekajmy aż za
      kilkadziesiąt lat igrzyska będą organizowane w Polsce. Doping już może będzie
      legalny, a państwo może z chęci odniesienia sukcesów dorzuci się na jakieś
      sterydy dla naszych olimpijczyków.
      • Gość: katarsis Jak nie jest lepiej to znaczy że jest gorzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:07
        No tak. W sporcie panuje pogoda dla bogaczy. Jeśli się nie ma pieniędzy należy
        mieć talenty samorodne lub najlepsze warunki motoryczne jak biegacze z Kenii,
        którzy są krzyżówką człowieka i antylopy.
        Niemniej powszechne sa przypadki nadawania obywatelstwa doskonałym sportowcom
        jeśli cierpi się na niedobór własnych talentów jak np. czynią Niemcy w boksie.

Talentów uważam nam nie brakuje, ale przepadają gdzieś w czeluściach braku
        pieniędzy, pomysłów na rozwój ich dalszej kariery lub paraliżu organizacyjnego
        wspomnianych przez Pielęgniarza działaczy. Nie wiem jak w innych dyscyplinach -
        podam na przykładzie siatkówki. W ciągu ostatnich 6-ciu lat dwa razy
        zdobywaliśmy mistrzostwa świata juniorów ogrywając np. takie zespoły jak
        Brazylia. Tymczasem rozwój idzie w niewłaściwym kierunku lub coś dziwnego roi
        się w tych umysłach, ze z występów w najlepszych ligach świata wracają z
        hukiem.
        • rolotomasi Z ostatniej chwili >> Kuń, Który Nie Skacze 26.08.04, 20:10
          " Ale przynajmniej Polak bardzo ładnie zachował się w stosunku do tego konia -
          poklepał i pogłaskał, tak jakby tej klaczy wszystko przebaczał. [..] choć nie
          ukończył konkurencji dostał oklaski. "

Z ostatniej chwili >>
          Radiowa Agencja JuPiAjEj doniosła, że Nasz Pięcio-Bojowy jeździec olimpijski
          otrzymał-był burzliwe brawka tzw. spontany, za popisowe wykonanie koń-cowego
          numeru:Już poza konkursem skonsumował-ci on mianowicie i publicznie kostki cukru
          przeznaczone dla chabety, krórą to był uprzednio wyklepał za jej przymusową
          darowiznę, gdyż sam jest łasuchem, ale nie śiwinią.
          Parkurowi reporterzy snują przypuszczenia, że Nasz Ułan już uprzednio był-
          podbierał należne kasztance łakocie, co przypłacił-był, jak wszyscy widzieli,
          powrotem na piechotę u boku nie-kon-tentnej koniny.
          To, że kuń jest żwierzę słodkolubne potwierdza mastalerz w wywiadzie udzielonym
          dla Lokalnego Radia Białka k.Krasnegostawu, jak podano w serwisie poobrokowym.
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja to jest antypolski spisek! 26.08.04, 20:15
            wpierw waga kajaku się zmienia i powoduje dyskwalifikacje naszej zawodniczki a
            potem ten bokser który nie wie czy wygrywa czy przegrywa...nie powinnismy bra ć
            udziału w tych pogańskich igrzyskach! dobrze zrobił cesarz Teodozjusz zakazujac
            ich organizacji!
            • Gość: jack Re: to jest antypolski spisek! IP: *.proxy.aol.com 26.08.04, 20:22
              powinniscie wzorem talibow wogole zakazac uprawiania sportu i
              spotkan "prawdziwych Polakow" z poganami.
              Bo noz sie na was wqrwia, jak ten kon, co nie chcial skakac.
              • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: to jest antypolski spisek! 26.08.04, 20:36
                a jak wytłumaczyć fakt złośliwego kajaku który zmienia swa masę na niekorzyść
                dla zawodnika? toz to szczyt perfidii ktos musiał maczać w tym palce!!
                • Gość: jack Re: to jest antypolski spisek! IP: *.proxy.aol.com 26.08.04, 20:42
                  Moze to oznaczac, ze do mierzenia ciezaru kajaka u siebie, uzywali wagi
                  oszczednosciowo kupionej od ruskich na stadionie XX-ecia o tolerancji +/- 1 kg.
                  • nowy.oszolom.z.radia.maryja uważam ze konkurs skoków powinien byc anulowany 26.08.04, 20:46
                    Pod uwagę nalezy brac tylko te trzy pozostałe konkurencje
                • leszek.sopot Re: to jest antypolski spisek! 26.08.04, 20:42
                  nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> a jak wytłumaczyć fakt złośliwego kajaku który zmienia swa masę na niekorzyść
                  > dla zawodnika? toz to szczyt perfidii ktos musiał maczać w tym palce!!

a moze to byl palec Bozy? Pytanie, czy nie aby starotestamentowy?
                  • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: to jest antypolski spisek! 26.08.04, 20:47
                    to chyba jakaś fatwa...Teodozusz wiedzial co robi likwidujac ten pogański i
                    bezbozny cyrk...
                  • bush_w_wodzie powoli staje sie jasne 26.08.04, 20:52
                    podobno na tej olimpiadzie pierwsze zloto w historii zdobyl izraelczyk.
                    zaczynamy sie domyslac kto nam podskrobuje kajaki i piolunem karmi konie
              • leszek.sopot brac przyklad od wyznawcow islamu? 26.08.04, 20:41
                Gość portalu: jack napisał(a):

> powinniscie wzorem talibow wogole zakazac uprawiania sportu i
                > spotkan "prawdziwych Polakow" z poganami.
                > Bo noz sie na was wqrwia, jak ten kon, co nie chcial skakac.

No i powinnismy brac przyklad z wyznawcow islamu, jak ten iranczyk co to nie
                chcial walczyc z Zydem. Miarczynski niestety scigal sie na desce z zydem i
                przegral. Dla prawdziwych Polakow to pewnie wstyd niepojety.
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: brac przyklad od wyznawcow islamu? 26.08.04, 20:48
                  a tak na marginesie czy igrzyska są koszerne? i czy Zydzi mogą startować w
                  szabat?
                  • leszek.sopot Re: brac przyklad od wyznawcow islamu? 26.08.04, 21:09
                    nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> a tak na marginesie czy igrzyska są koszerne? i czy Zydzi mogą startować w
                    > szabat?

Nie mam pojecia, moze tak jak i katolicy dostaja jakis odpust?
          • Gość: katarsis Re: Z ostatniej chwili >> Kuń, Który Nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 20:40
            he he. Czyli przegraliśmy, ale ponownie odnieślismy moralne zwycięstwo.
            Tak jak w meczu z Brazylią. Sprano nam skórę, ale darmo jej nie oddaliśmy.
            Cofając się wstecz nie można zapomnieć o jednej setnej Renaty Mauer-Różańskiej
            i sprawy porywistego wiatru podczas zawodów łuczniczych.
            • nowy.oszolom.z.radia.maryja no cóż ..biednemu zawsze wiatr w oczy wieje... 26.08.04, 20:49
            • bush_w_wodzie jeszcze skurcze urbanczyka 26.08.04, 20:50
              slaby wiatr ciezkich mistralowcow
              kontuzja stopy skoczka wzwyz

nie ma to jak dobrze rany rozdrapac

najbardziej szkoda tej kajakarki. ewidentna wina ekipy. takze piecioboisty ktory
              nie dal rady narowistej alexis ii
              • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: jeszcze skurcze urbanczyka 26.08.04, 20:51
                no i ten bokser Rżany który myslał ze wygrywa...dobry kawałek do serialu świat
                wg Kiepskich...
              • Gość: jmk Re: jeszcze skurcze urbanczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:14
                Ta "norowista " chabeta została oderwana od furmanki -to jak miała skakać
                ale najważniejsza to jest propaganda sukcesu- gross tych dziennikarzy to spadek
                po komunie jeśli nie wiekowo to mentalnie- tylko propaganda sukcesu a tam w
                Atenach nikt tego kitu juz nie kupuje,pomijam tu postawe zawodników ale po co
                pojechała ta banda działaczy-zamiast pomagać zawodnikom w takich sprawach
                technicznych to te sukinsyny zwiedzaja chyba na krzywy ryj zabytki- i to jest
                GRANDA- zlikwidować tych s,,,ów i cały ten pkol z piszczykiem czy paszczykiem -
                jedna cholera jak się nazywa ten stary zgred@!!!!
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: jeszcze skurcze urbanczyka 26.08.04, 21:18
                  specjalnie dali takiego konia naszemu zawodnikowi by go upokorzyć! to był
                  ewidentny spisek!
              • Gość: katarsis Re: jeszcze skurcze urbanczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:19
                Że nie wspomnę o tym jak rozpoczęliśmy te igrzyska jeszcze przed oficjalnym
                otwarciem, gdy nasza gimnastyczka spadła z równoważni ulegając groźnemu
                wypadkowi. Musiano odesłać ją do kraju w kołnierzu usztywniajacym.

Dosyć, dosyć. Toż to jakieś fatum. A nasze morale siatkarskiej drużyny
                Sebastian świderski co rusz ulegał jakimś kontuzjom. W jednym artykule
                namisano, że ktoś wykonał i nakłuwa jego laleczkę voodoo.

A tu zdjęcie jak Horbacz leci z konia:
                ateny2004.interia.pl/aktualnosci/informacje/news?inf=537007
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: jeszcze skurcze urbanczyka 26.08.04, 21:22
                  nie wiem czy czy się smiać czy płakac
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja to wszystko przez Kwasniewskiego!! 26.08.04, 21:23
                  To on naszym sportowcom przynosi pecha!!
                • leszek.sopot Nie szerz plotek i nieprawdy:) 26.08.04, 22:33

> Że nie wspomnę o tym jak rozpoczęliśmy te igrzyska jeszcze przed oficjalnym
                  > otwarciem, gdy nasza gimnastyczka spadła z równoważni ulegając groźnemu
                  > wypadkowi. Musiano odesłać ją do kraju w kołnierzu usztywniajacym.
                  >
                  > Dosyć, dosyć. Toż to jakieś fatum. A nasze morale siatkarskiej drużyny
                  > Sebastian świderski co rusz ulegał jakimś kontuzjom. W jednym artykule
                  > namisano, że ktoś wykonał i nakłuwa jego laleczkę voodoo.
                  >
                  > A tu zdjęcie jak Horbacz leci z konia:
                  > ateny2004.interia.pl/aktualnosci/informacje/news?inf=537007

Polak nie spadl z konia ani razu - ogladalem transmisje.
                  • Gość: katarsis Re: Nie szerz plotek i nieprawdy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:10
                    leszek.sopot napisał:

> Polak nie spadl z konia ani razu - ogladalem transmisje.

A gdzie niby napisałam, że doleciał. Mocno się zesunął. No.
                    • leszek.sopot Re: Nie szerz plotek i nieprawdy:) 26.08.04, 23:13
                      Niech ci bedzie:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka