07.08.14, 18:46
Głupi ten Hartman jak but. Przypiął sie do jakiegos przejęzyczenia Franka ( któremu procent z promilem sie pomylił) i lansuje ze w KK jest dwa procent pedofilii , znaczy jeden na 50 sukienkowych. Tylko z siebie durnia w TV teraz robi.
Obserwuj wątek
    • czlowiek_i_tamci Re: Hartman 07.08.14, 18:49
      DObrze, że nie chodzi w sukienkach, a jak w sukienkach chodzi lewak to to bije nazioli po bożemu, a nie gwałci dzieci.
      • douglasmclloyd Re: Hartman 07.08.14, 20:43
        czlowiek_i_tamci napisał:

> DObrze, że nie chodzi w sukienkach, a jak w sukienkach chodzi lewak to to bije
        > nazioli po bożemu, a nie gwałci dzieci.

Skoorwysyny trafiają się w każdej profesji, ale na czole tego wypisane nie mają, żeby można ich łatwo wyeliminować.
        • snajper55 Re: Hartman 07.08.14, 22:14
          douglasmclloyd napisał:

> Skoorwysyny trafiają się w każdej profesji, ale na czole tego wypisane nie mają
          > , żeby można ich łatwo wyeliminować.

Ksiądz to nie profesja, to Boże powołanie.

Że też dobry pan Bóg tylu pedofilów powołuje do stanu duchownego... Musi ich lubić.

S.
          • douglasmclloyd Re: Hartman 07.08.14, 22:18
            snajper55 napisał:

> douglasmclloyd napisał:
            >
            > > Skoorwysyny trafiają się w każdej profesji, ale na czole tego wypisane ni
            > e mają
            > > , żeby można ich łatwo wyeliminować.
            >
            > Ksiądz to nie profesja, to Boże powołanie.

Czepiasz się, wiadomo o co chodzi.

> Że też dobry pan Bóg tylu pedofilów powołuje do stanu duchownego... Musi ich lu
            > bić.

Osobiście nie znam żadnego, a ty?
    • snajper55 To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 20:35
      volupte napisał:

> Głupi ten Hartman jak but. Przypiął sie do jakiegos przejęzyczenia Franka ( któ
      > remu procent z promilem sie pomylił) i lansuje ze w KK jest dwa procent pedofil
      > ii , znaczy jeden na 50 sukienkowych. Tylko z siebie durnia w TV teraz robi.

"Według danych arcybiskupa Silvano Tomasi odsetek pedofilów wśród księży wynosi 1,5-5%. Zgodnie z innymi źródłami jest to 4%."

pl.wikipedia.org/wiki/Przest%C4%99pstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Ko%C5%9Bciele_katolickim

S.
      • douglasmclloyd Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 20:44
        I co masz zamiar z tym fantem zrobić? Mordować pedofilów?
        • gat45 Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 20:48
          douglasmclloyd napisał:

> I co masz zamiar z tym fantem zrobić?
          >

Zadać kłam wpisowi założycielskiemu. A Ty dlaczego od razu o mordowaniu ? I po co ?
      • volupte Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 20:47
        Mało wiarygodne. Raczej tyle co w danym społeczeństwie. Jest jakaś przyczyna by było wiecej?
        • gat45 Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 20:51
          Chyba można by się takiej przyczyny doszukać - to bardzo specyficzna profesja, więc i zgłaszają się do niej z pewnością osoby nie będące dokładnym odzwierciedleniem społeczeństwa. Ale to temat dla socjologów i psychologów.
          • volupte Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 22:08
            Zgodziłbym sie z informacja że homoseksualizm jest częściej, ale pedofilia.
            • douglasmclloyd Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 22:17
              volupte napisał:

> Zgodziłbym sie z informacja że homoseksualizm jest częściej, ale pedofilia.

Niektórzy nie rozumieją słów i pojęć, którymi operują.
            • piq odsetek homo wpływa na odsetek pedofilów,... 09.08.14, 15:07
              ...z badań wynika, że wśród homoseksualistów odsetek pedofilów jest od 11 do 20 razy wyższy niż wśród hetero. A zamknięte społeczności jednopłciowe to raj dla homoseksualistów.
              • jane-panzram Re: odsetek homo wpływa na odsetek pedofilów,... 09.08.14, 15:10
                źródło daj
                • piq źródła miałem na starym dysku,... 09.08.14, 19:26
                  ...który mi się spieprzył, ale zachowały się na forum moje posty oparte na tych źródłach:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,137699231,137706057,wyrazilem_sie_nieprecyzyjnie_za_co_przepraszam_.html
                  forum.gazeta.pl/forum/w,29,141740163,141743668,ja_sie_za_nich_nie_wstydze_.html
                  Ostatnio ocenia się, że wśród męskiej populacji homo odsetek ze skłonnościami pedofilnymi kształtue się na poziomie między 9 a 40% (co wyjaśnia aktywność środowisk pedrylskich w USA, Niemczech i Holandii w sprawie legalizacji homoseksualnej pedofilii męskiej). 96% pedofilów to mężczyźni. Około 1/3 ofiar pedofilii to chłopcy. Homoseksualistów w społeczeństwie jest około 3%. A zatem orientacja 1/33 populacji odpowiada za 1/3 czynów zabronionych wobec nieletnich, cała reszta za 2/3.
                  • jane-panzram Re: źródła miałem na starym dysku,... 09.08.14, 19:52
                    logika, którą stosujesz jest dlatego niebezpieczna, bo tak łatwo ją podważyć!
                    Ty z tego faktu, że 1/3 ofiar pedofilów to chłopcy - wyciągasz wniosek, że za to odpowiadają homoseksualiści.
                    No bo tak można skrócić twoje wyliczenia.
                    Problem w tym, że pedofilia, to jest oddzielna od hetero czy homo orientacji odchyłka. I hetero pedofil spokojnie może się zainteresować chłopcem.
                    W tym tkwi słabość takiego wyliczania!
                    • piq chcesz źródeł,... 09.08.14, 22:43
                      ...a tego, co dostajesz, nie chce ci się przeczytać. 86% pedofilów, którzy zaatakowali chłopców, określa się jako homo- lub biseksualiści. Więc idź i nie chrzań więcej.
              • volupte Re: odsetek homo wpływa na odsetek pedofilów,... 09.08.14, 15:17
                Ale Hartman stawia tezę że pedofili w polskim kościele jest ok. 700. I gdyby to tylko powiedział to , pies go drapał , ale on w tej dyskusji powtarzał to jak mantrę.
                • piq to dowód na to, jakim jest pajacem,... 09.08.14, 18:38
                  ...ktoś przytomny powinien go spytać o liczbę homoseksualistów wśród księży. Okazałoby się, że Hartman przytacza liczby dla siebie niekorzystne.

Ale przy okazji: księży w Polsce jest około 29 tysięcy, jeśli z tego 700 jest pedofilami, to daje to odsetek około 2,4%. Czyli mniej więcej taki sam odset, co w społeczeństwie cywilnym (dr Gene Abel w badaniach amerykańskich podaje od 1 do 5%). Hartman jest manipulatorskim cymbałem.
                  • volupte Re: to dowód na to, jakim jest pajacem,... 09.08.14, 18:43
                    Księży i zakonników jest ok.35 tys. ( sprawdzałem) Hartman twierdzi ze 2% to pedofile i powołuje sie na Franciszka. I pół biedy że tak sobie twierdzi , ale w tej dyskusji co w tv prowadził , to mu sluzyło za argument wielokrotnie powtarzany , tak jakby nic innego nie umial powiedziec i to mnie zirytowało:-) Bo w sumie niewiele mnie księża interesuja , bo nie jestem wierzący.
                    • piq mnie też księża nie interesują,... 09.08.14, 19:29
                      ...bo jestem chrześcijaninem, ale poza kościołami. Natomiast denerwuje mnie, gdy schowany za naukowym tytułem bezwzględny cyngiel ideologiczny manipuluje przekazem w imię "słuszności politycznej". To jest kanalia.
                      • volupte Re: mnie też księża nie interesują,... 09.08.14, 19:47
                        Chyba raczej tylko głupek z tytułem. Cala dyskusja była żenujaca , bo dyskutował z młodym człowiekiem którego chciał ,,po profesorsku" z góry potraktować morałami , a jak ten okazal sie za mocny to ta mantre zaczął powtarzać , bo argumentów zabrakło:-)
        • sclavus Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 21:44
          Celibat!
          Celibat i "łatwość w sięganiu po zdobycz"!!
          ... bądź co bądź, jest to profesja posiadająca bardzo duże zaufanie... wśród najmłodszych szczególnie...
          I dlatego takiemu hydraulikowi jest o wiele trudniej :D
          • snajper55 Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 22:17
            sclavus napisał:

> Celibat!
            > Celibat i "łatwość w sięganiu po zdobycz"!!
            > ... bądź co bądź, jest to profesja posiadająca bardzo duże zaufanie... w
            > śród najmłodszych szczególnie...
            > I dlatego takiemu hydraulikowi jest o wiele trudniej :D

Chyba jednak przede wszystkim celibat ściąga pedofilów i homoseksualistów. Nikt nie będzie się dziwić, że ksiądz baby nie ma.

S.
            • douglasmclloyd Re: To nie jest przejęzyczenie. 07.08.14, 22:19
              snajper55 napisał:

> Chyba jednak przede wszystkim celibat ściąga pedofilów i homoseksualistów. Nikt
              > nie będzie się dziwić, że ksiądz baby nie ma.

Dokładnie, dlatego celibat powinien zostać zniesiony.
              • piq celibat to bardzo późny wynalazek,... 09.08.14, 15:51
                ...w Polsce jeszcze w XIII wieku księża miewali rodziny.

Celibat księży był rozszerzeniem obowiązku "czystości" w służbie ołtarza (czyli powstrzymania się od współżycia w okresie, gdy miało się służbę i dostęp do miejsc uświęconych) na resztę życia, albowiem współżycie powodowało w wielu religiach stan rytualnej nieczystości.

Mam wrażenie, że celibat w kościele katolickim został zadeklarowany w momencie, gdy władza świecka i duchowa przeniknęły się, a w następstwie interesy rodzinne, majątkowe i polityczne (bo kościół pojawił się w sferze materii i władzy) zaczęły wpływać na rozprzężenie moralne w ówczesnym kościele (około VIII wieku wprowadzono "domyślnie" nakaz, ale explicite około X-XI). Posiadanie rodziny skłaniało niektórych duchownych np. do protekcji dla krewnych, handlowania urzędami kościelnymi i doprowadzania do dziedziczności funkcji, a to były choroby raczej świata świeckiego.

Dodatkowym czynnikiem był fakt, że reforma gregoriańska wyszła z kluniackiego, a więc zakonnego, kręgu intelektualnego, gdzie celibat był oczywistością.

Nawiasem mówiąc to późny indoirański element w nauce kościoła, ponieważ asceza nie była wśród Żydów częsta, a od mędrca-nauczyciela (rabbiego) wymagano nawet, by był żonaty. Raczej jest to element indoirańskiej koncepcji wycofanego ze świata mędrca-risziego, który wyrzeka się spraw materialnych dla stanu poświęcenia się i roztopienia w bóstwie. Warto pamiętać, że po czasach Attyli wiele plemion czy też klanów (w tym np. Frankowie, Sasi, na północy elity skandynawskie, a także Słowianie) powoływało się na scyto-sarmackie pochodzenie, a praktyki religijne w środkowej Europie miały na przełomie antyku i średniowiecza rodowód irański wprost.
            • sclavus Re: To nie jest przejęzyczenie. 09.08.14, 13:38
              ... nie ściąga a rodzi!!!
              Facet się upiera, że ma jakieś powołanie a hormony mówią mu: a wała!... - to sięga po to, co najłatwiejsze...
              I tak to się toczy :D
              PeeS - dzisiaj wyczytałem o zakonniku, który molestował i gwałcił od dwudziestu lat... wykorzystując zaufanie, jakim był obdarzany ze względu na swój status
              • jane-panzram Re: To nie jest przejęzyczenie. 09.08.14, 15:14
                to by budziło podejrzenie,że jeśli ty się znajdziesz wśród wielości dzieci, to mógłbyś "stać się" pedofilem, bo poczujesz władzę.Boisz się teraz?
                Ewentualnie :wśród przedszkolanek/ków powinien być większy odsetek pedofilii niż w normalnym społeczeństwie.

Tak naprawdę, to w tej sprawie nie chodzi o to, ilu tam tych pedofilów jest i czy bycie księdzem "rodzi" pedofilstwo [jest to teza bez podstaw, jak i powyższe twierdzenia] - tylko o to, że Kościół od dawna chronił pedofili i nadal jest posucha w tym temacie...
    • kucyk_trojanski Re: Hartman 07.08.14, 20:49
      Franek sie nie przejezycza,Franek klamie (a kto to jest franek?)
      • volupte Re: Hartman 07.08.14, 22:11
        Skat wiesz że sie nie przejęzyczył , jesli nie wiesz kto?
    • judeosceptyk Re: Hartman 08.08.14, 15:38
      Hartman OK - dobrze, ze jest waszym frontmenem
      Taki wyjatkowo antypatyczny i przyglupi zbok robi wam swietna "reklame"
      • karbat Re: Hartman 08.08.14, 16:10
        judeosceptyk napisał:

> Hartman OK - dobrze, ze jest waszym frontmenem
        > Taki wyjatkowo antypatyczny i przyglupi zbok robi wam swietna "reklame"

porusza tematy tabu w katolandzie, wiec jest to ... antpatyczny przyglupi zbok .....
        wytyka sqrwielstwa , oblude wiec jest to ... antpatyczny przyglupi zbok .....

nie musisz pisac, kim sa twoi idole

• volupte Re: Hartman 08.08.14, 16:24
          W Polsce jest ok. 35000 ksiezy . Hartman twierdzi ze 700 to pedofile. www.fronda.pl/a/pedofilia-ksiezy-jakie-sa-prawdziwe-dane-w-polsce,32729.html
    • wiosnaludzikow Re: Hartman 08.08.14, 17:01
      Zdecydowanie popieram.
      Odpowiadasz na:
      volupte napisał:

> Głupi ten Hartman jak but. Przypiął sie do jakiegos przejęzyczenia Franka ( któ
      > remu procent z promilem sie pomylił) i lansuje ze w KK jest dwa procent pedofil
      • taziuta Re: Hartman 09.08.14, 19:38
        wiosnaludzikow napisał:

> Zdecydowanie popieram.

Popierasz zamiatanie pedofilii w kościele pod dywan?
    • piq Hartman jest Biniendą katolożerców, ... 09.08.14, 15:56
      ... użytecznym cynglem polityczno-medialnym. I nierzetelną intelektualnie karykaturą uczonego. Wypisz wymaluj eksperci Macierewicza, tylko na odwrót.
    • kolter-rm Re: Hartman 09.08.14, 20:18
      volupte napisał:

On jest głupi czy Ty ??

Papież Franciszek: problem pedofilii dotyczy 2 proc. duchownych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka