Dodaj do ulubionych

Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadrości o

26.08.14, 08:31
CV, o to, że miał odwagę kiedy inni maszerowali potulnie ze sztormówkami? Może o to, że Michnik ma autorytet i to międzynarodowy?Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • gtxl3 Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 26.08.14, 08:36
      1zzarda napisał:

> CV, o to, że miał odwagę kiedy inni maszerowali potulnie ze sztormówkami? Może
      > o to, że Michnik ma autorytet i to międzynarodowy?Dlaczego?

Nie tylko Michnik miał odwagę. Przypomnij sobie jeszcze kto np....podpowiem Ci pierwszą literę, zaczyna się na "M"
      • zapijaczony_ryj tAk, tylko , ze Macierewicz zidiociał i dalej idio 26.08.14, 08:40
        gtxl3 napisał:

> 1zzarda napisał:
        >
        > > CV, o to, że miał odwagę kiedy inni maszerowali potulnie ze sztormówkami?
        > Może
        > > o to, że Michnik ma autorytet i to międzynarodowy?Dlaczego?
        >
        > Nie tylko Michnik miał odwagę. Przypomnij sobie jeszcze kto np....podpowiem Ci
        > pierwszą literę, zaczyna się na "M"
        >
        >
        cieje coraz bardziej, a Michnik nadal jest normalny!
      • mietowe_loczki Modzelewski? 26.08.14, 09:51
        • gtxl3 Re: Modzelewski? 26.08.14, 09:57
          Karol Modzelewski, dla mnie wielka postać.
          Ale, jeszcze był inny na "M"
          • scoutek Re: Modzelewski? 26.08.14, 10:31
            gtxl3 napisał:

> Karol Modzelewski, dla mnie wielka postać.
            > Ale, jeszcze był inny na "M"

miło czytać, że o Michniku i Modzelewskim myślisz podobnie
            a ten jeszcze jeden na M to Kornel?
            • gtxl3 Re: Modzelewski? 26.08.14, 10:34
              scoutek napisała:

> gtxl3 napisał:
              >
              > > Karol Modzelewski, dla mnie wielka postać.
              > > Ale, jeszcze był inny na "M"
              >
              > miło czytać, że o Michniku i Modzelewskim myślisz podobnie
              > a ten jeszcze jeden na M to Kornel?
              >

Też ziomalko.Jest jeszcze jeden na "M" a kończy się na "cz"
              Cokolwiek by o nim nie powiedzieć obecnie.....
              • scoutek Re: Modzelewski? 26.08.14, 10:45
                o Macierewiczu już Ryjek napisał, więc o nim nie wspomniałam

jeśli o niego chodzi, to rzeczywiście był
                zakładał KOR i działał
                ale krótko
                i się zmył
                znaczy zgłupiał
                • gtxl3 Re: Modzelewski? 26.08.14, 14:10
                  scoutek napisała:

> o Macierewiczu już Ryjek napisał, więc o nim nie wspomniałam
                  >
                  > jeśli o niego chodzi, to rzeczywiście był
                  > zakładał KOR i działał
                  > ale krótko
                  > i się zmył
                  > znaczy zgłupiał

Jak zawsze z ziomalką muszę się zgodzić.
                  Macierewicz, był, działał, sprzeciwiał się w okresie PRL władzy, zakładał KOR- chwała mu za to.Czyli tak jak napisałem w pierwszym poście, nie tylko Michnik na literę "M" ma tzw. chlubny życiorys.
                  Modzelewski,Morawiecki,Macierewicz literę "M" ... też go mają.
                  Zgadzasz się ...ziomalko?
                  • scoutek Re: Modzelewski? 26.08.14, 14:42
                    owszem :)
                    tylko szkoda, że się potem drogi rozeszły
                    i umysły również
                    • gtxl3 Re: Modzelewski? 26.08.14, 14:49
                      scoutek napisała:

> owszem :)
                      > tylko szkoda, że się potem drogi rozeszły
                      > i umysły również

c'est la vie...ziomalko. Nic na to nie poradzimy.
              • erte2 Re: Modzelewski? 27.08.14, 20:32
                gtxl3 napisał:
                Jest jeszcze jeden na "M" a kończy się na "cz"
                Wiem ! Wiem !!! Mickiewicz ! Adam !! Ten od "Litwo, Ojczyzno moja"...
                • gtxl3 Re: Modzelewski? 27.08.14, 20:34
                  erte2 napisał:

> gtxl3 napisał:
                  > Jest jeszcze jeden na "M" a kończy się na "cz"
                  > Wiem ! Wiem !!! Mickiewicz ! Adam !! Ten od "Litwo, Ojczyzno moja"...

Bingo !!!
          • wiosnaludzikow Re: Modzelewski? 26.08.14, 21:46
            Modzelewski dla mnie też wielkim jest !
      • x2468 Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 26.08.14, 20:04
        No właśnie Na m czyli Michnik.
    • zapijaczony_ryj Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 26.08.14, 08:38
      człowieka, a mozna by nim obdzielić ze stu "prawicowców" i zostaliby bohaterami Solidarności.
      Poza tym każda miernota zazdrosci wybitności innym, nie mylić z wyPitnością
      • bew-is Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 26.08.14, 08:49
        Masz racje. Michnik to czlowiek o stu twarzach. Z jednej strony walczyl z komuna a z drugiej ukochal komunistow nad zycie vide: "przyjazn" z Urbanem, Jaruzelskim czy Kiszczakiem.
        • gtxl3 Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 26.08.14, 08:54
          bew-is napisał(a):

> Masz racje. Michnik to czlowiek o stu twarzach. Z jednej strony walczyl z komun
          > a a z drugiej ukochal komunistow nad zycie vide: "przyjazn" z Urbanem, Jaruzels
          > kim czy Kiszczakiem.

Michnik zdobył się na to, czego katolików uczą od kołyski a oni nie potrafią tego zrobić.
          Wybaczył swoim prześladowcom.
          Prędzej on znajdzie się w niebie, niż niejeden prawicowy oszołom, który nienawidzi i nie potrafi wybaczyć.
          • wiosnaludzikow Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 27.08.14, 05:06
            Wybaczyć GTX a ukochać to spora różnica, której nie zauważyłeś lub nie chcesz zauważyć.
            gtxl3 napisał:

> bew-is napisał(a):
            >
            > > Masz racje. Michnik to czlowiek o stu twarzach. Z jednej strony walczyl z
            > komun
            > > a a z drugiej ukochal komunistow nad zycie vide: "przyjazn" z Urbanem, Ja
            > ruzels
            > > kim czy Kiszczakiem.
            >
            > Michnik zdobył się na to, czego katolików uczą od kołyski a oni nie potrafią te
            > go zrobić.
            > Wybaczył swoim prześladowcom.
            > Prędzej on znajdzie się w niebie, niż niejeden prawicowy oszołom, który nienawi
            > dzi i nie potrafi wybaczyć.
          • piotr7777 Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 27.08.14, 16:07
            > Michnik zdobył się na to, czego katolików uczą od kołyski a oni nie potrafią te
            > go zrobić.
            > Wybaczył swoim prześladowcom.

Wybaczyć jedno a bratać się i chwalić za rzekomy honor to już krok za daleko. A. Michnik przeszedł podobną transformację jak świnie u Orwella.
            > Prędzej on znajdzie się w niebie, niż niejeden prawicowy oszołom, który nienawi
            > dzi i nie potrafi wybaczyć.

No tak - bo Michnik nie nienawidzi nikogo - on tylko z miłości pozywa swoich licznych przyjaciół.
        • 1zzarda Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 26.08.14, 09:18
          I to jest powód nienwiści, że Jaruzelskiego....?
        • zapijaczony_ryj Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 26.08.14, 09:53
          bew-is napisał(a):

> Masz racje. Michnik to czlowiek o stu twarzach. Z jednej strony walczyl z komun
          > a a z drugiej ukochal komunistow nad zycie vide: "przyjazn" z Urbanem, Jaruzels
          > kim czy Kiszczakiem.

Nie insynuuj mnie czegos czego nie napisałem
        • man_sapiens Re: Bo uwiera ich jego życiorys, zyciorys jednego 27.08.14, 01:23
          Nic nie wiem o przyjaźni Michnika z Urbanem, Jaruzelskim czy Kiszczakiem. Ty coś wiesz? Myślisz, że jak się kogoś nie obrzuca obelgami a na dodatek z nim rozmawia, to się z nim przyjaźni?
          Michnik traktuje ludzi jako ludzi. Najwyraźniej potrafi odróżnić człowieka od systemu, którego ten jest elementem, poglądy od osoby. Stara się też zrozumieć czyjeś motywacje, uznać dobre intencje. Wśród złych poglądów i działań kogoś szuka i znajduje też pozytywne intencje, poglądy, działania. To złe?
          Michnik nie jest człowiekiem o stu twarzach, jesteś normalny. Za to jego zaciekli wrogowie mają prymitywnie totalitarny sposób myślenia: jak się uznaje komunizm za zły system, to trzeba nienawidzić wszystkich, który w jakiś sposób z komunizmem byli związani, i to jeszcze do n-tego pokolenia. Michnika nie cierpią, przez kontrast do niego wyraźnie widać ich totalitaryzm i prymitywizm.
    • mariner4 Prawica nienawidzi każdego, kto 26.08.14, 09:40
      myśli samodzielnie.
      M.
    • mietowe_loczki Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 26.08.14, 09:52
      Z powodu jego nadprzeciętnego intelektu. I na miłość boską przestańmy tych ludzi nazywać prawicowcami!
      • 1zzarda Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 26.08.14, 10:01
        To oni tak mówią
    • wiosnaludzikow Zabawny jesteś 26.08.14, 10:29
      A dlaczego Michnik nienawidzi prawicy ?

pS
      To nie moj pogląd ale próbuję Ci pomóc abyś zrozumiał jak się ośmieszasz tymi propagandowymi i hejterskimi polucjami:(
      • 1zzarda Re: Zabawny jesteś 26.08.14, 12:11
        Wiosno a ten wniosek to fusów?
    • dobry-termin Pisze(sz)cie o nienawidzi, a sami nienawidzicie! 26.08.14, 10:59
      Mam na myśli Platformę Obywatelską.
      Pana Michnika jako współtwórcę tego nienawistnego traktowania wszystkich nie myślących tak jak PO - nie wspomnę.
      • zapijaczony_ryj Re: Pisze(sz)cie o nienawidzi, a sami nienawidzic 26.08.14, 12:15
        dobry-termin napisał(a):

> Mam na myśli Platformę Obywatelską.
        > Pana Michnika jako współtwórcę tego nienawistnego traktowania wszystkich nie my
        > ślących tak jak PO - nie wspomnę.

Nikt aż tak nie nienawidzi jak Naczelny Idiota, który zasiał tę nienawiść
        • dobry-termin Re: Pisze(sz)cie o nienawidzi, a sami nienawidzic 26.08.14, 12:39
          dowody masz ?
      • wiosnaludzikow Re: Pisze(sz)cie o nienawidzi, a sami nienawidzic 26.08.14, 14:55
        dobry-termin napisał(a):

> Mam na myśli Platformę Obywatelską.
        > Pana Michnika jako współtwórcę tego nienawistnego traktowania wszystkich nie my
        > ślących tak jak PO - nie wspomnę.
        Widać to jaskrawo na tym forum.
        • 1zzarda Re: Pisze(sz)cie o nienawidzi, a sami nienawidzic 26.08.14, 16:02
          Dziadek z Wermachtu to czyj pomysł i kiedy zaistniał?
          • gtxl3 Re: Pisze(sz)cie o nienawidzi, a sami nienawidzic 26.08.14, 20:55
            1zzarda napisał:

> Dziadek z Wermachtu to czyj pomysł i kiedy zaistniał?

Co to ma wspólnego z tematyka wątku?
            Michnika ktoś o to oskarżył,że jego dziadek służył w Wehrmachcie?
    • rccc a kto lubi oszustow intelektualnych? 26.08.14, 15:13
      jak to Herbert okreslil
      • x2468 Re: a kto lubi oszustow intelektualnych? 26.08.14, 20:08
        Ten sam Herbert który stwierdził ze Polska to choroba weneryczna? Dla takich jak ty autorytet? Płacą ci w rublach?
        • rccc Re: a kto lubi oszustow intelektualnych? 26.08.14, 21:29
          Michnika okreslil bardzo delikatnie :)

a tobie placa w szeklach? :)
    • wiosnaludzikow A jak Niesiołowski ocenia Michnika ? 26.08.14, 20:48
      Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym się najbardziej brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację, lansuje twardą antykościelną i antypolską opcję polityczną.
      Stefan Niesiołowski
      • volupte Re: A jak Niesiołowski ocenia Michnika ? 26.08.14, 21:01
        Kiedy?
        • wiosnaludzikow Re: A jak Niesiołowski ocenia Michnika ? 26.08.14, 21:18
          volupte napisał:

> Kiedy?
          Niesiołowski był mocno dorosły. Miał koło 50 ki
          ...a co może Michnik się zmienił :)
    • areyoubetter Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 07:53
      To proste - zazdrosci intelektu. Prawica nie ma nikogo o zblizonym chocby formacie....
      • wiosnaludzikow Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 08:12
        To Michnik nie jest z prawicy ?
        Odpowiadasz na:

areyoubetter napisała:

> To proste - zazdrosci intelektu. Prawica nie ma nikogo o zblizonym chocby forma
        > cie....
        • 1zzarda Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 08:17
          Kpisz?
      • piotr7777 Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 16:03
        > To proste - zazdrosci intelektu. Prawica nie ma nikogo o zblizonym chocby forma
        > cie....

A prof. Kieżun to pies?
    • 2kecaw Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 08:04
      Autorytet ? Z też niektórzy opakowanie utożsamiają z towarem

pozdrawiam kecaw
    • m.c.hrabia Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 08:20
      nie tylko Michnika ,
      prawica to genetyczna nienawiść do wszystkich którzy mają inne zdanie i nie stoją
      pod ich "znakiem"
      • gtxl3 Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 16:08
        m.c.hrabia napisał:

> nie tylko Michnika ,
        > prawica to genetyczna nienawiść do wszystkich którzy mają inne zdanie i nie sto
        > ją
        > pod ich "znakiem"

Jakbyś kundelku opowiedział o sobie samym.
        Nic dodać,nic ując.
        • m.c.hrabia Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 16:19
          wi
          widzę, że cię wiosenne wymioty napadły , lekarz ci potrzebny.
          • sten44 Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 16:54
            Nie potrafi jak normalny Polak pokazać napletka. I ponoć zginął w Holokauście. Zjawa?
        • wiosnaludzikow Re: Dlaczego prawica nienawidzi Michnika? Z zadro 27.08.14, 19:53
          gtxl3 napisał:
          > Jakbyś kundelku opowiedział o sobie samym.

Dokładnie tak ! Jeszcze ocenia innych w tej kwestii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka