Dodaj do ulubionych

To w Polsce będzie można

02.09.14, 22:50
tankować na Łukoilu, czy nie będzie można?

tvn24bis.pl/informacje,187/ue-odetnie-rosje-od-finansowania-komisja-europejska-zaproponowala-nowe-sankcje,464269.html
Bo się już pogubiłem w tych sankcjach. Tyle ich jest, że idzie się pogubić.
Obserwuj wątek
    • jane-panzram Re: To w Polsce będzie można 02.09.14, 23:09
      Lac na Lukoil, oni maja paliwo z tej samej rozlewni co inne stacje, trzeba by nigdzie nie tankowac.
      Nowe sankcje. Fajnie rewelacja, ciekawe za ile bedzie gaz w zimie, jak Ruscy zaczna "remontowac" gazociag. Kuzwa, rachunki bede miala astronomiczne.

Ile, do licha ile do ich lbow bedzie docieralo, ze sankcje sa nieskuteczne, jak nie ma innych dzialan? Np. dozbrajania Ukraincow?
    • snajper55 Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 02:25
      Nigdzie nie można tankować, bo to z ruskiej ropy. Z gazu też trzeba zrezygnować. Trzeba Putina złapać za gardło i nie puszczać. Niech się udławi ropą i zatruje gazem, skoro naszych pysznych jabłek nie chce żreć.

S.
      • inocom Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 08:45
        snajper55 napisał:

> Nigdzie nie można tankować, bo to z ruskiej ropy. Z gazu też trzeba zrezygnować
        > . Trzeba Putina złapać za gardło i nie puszczać. Niech się udławi ropą i zatruj
        > e gazem, skoro naszych pysznych jabłek nie chce żreć.

Przypomina to, Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma.

A tam giną ludzie z powodu wybuchu gazu.
        www.tvn24.pl/gina-na-ukrainie-a-w-swiadectwie-zgonu-wpisuje-sie-im-wybuch-gazu-zawal-wylew,464485,s.html
      • volupte Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 12:01
        Rope mamy nie tylko ruska. Na dystrybutorach powinno byc napisane z jakiej rop jest ta benzyna. Pisza ile ma domieszek spirytu , moga i o ,,wkładzie" ropy.
        • snajper55 Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 12:31
          volupte napisał:

> Rope mamy nie tylko ruska. Na dystrybutorach powinno byc napisane z jakiej rop
          > jest ta benzyna. Pisza ile ma domieszek spirytu , moga i o ,,wkładzie" ropy.

A ta nieruska skąd jest sprowadzana i jak oddzielana od ruskiej?

S.
          • inocom Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 13:27
            snajper55 napisał:

> volupte napisał:
            >
            > > Rope mamy nie tylko ruska. Na dystrybutorach powinno byc napisane z jakie
            > j rop
            > > jest ta benzyna. Pisza ile ma domieszek spirytu , moga i o ,,wkładzie" ro
            > py.
            >
            > A ta nieruska skąd jest sprowadzana i jak oddzielana od ruskiej?

Za pomocą egzorcystów :)
          • volupte Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 13:36
            A jaki problem? Wystarczy na dystrybutorze napisać :-) Gdybym miał stacje paliwowa , juz dzis bym napisał , że paliwo u mnie nie pochodzi z ropy rosyjskiej i podniósł cene o 10 gr. :-) Patriotyzm musi kosztować;-)
            • snajper55 Re: To w Polsce będzie można 04.09.14, 11:33
              volupte napisał:

> A jaki problem? Wystarczy na dystrybutorze napisać :-) Gdybym miał stacje paliw
              > owa , juz dzis bym napisał , że paliwo u mnie nie pochodzi z ropy rosyjskiej i
              > podniósł cene o 10 gr. :-) Patriotyzm musi kosztować;-)

Fakt. Na dystrybutorze można wszystko napisać. :) Na przykład "Benzyna z polskiej ropy z Karlina z pierwszego tłoczenia, rafinowana na zimno. Produkt regionalny". :) Tylko czy te 10 gr to nie za mało?

S.
              • volupte Re: To w Polsce będzie można 04.09.14, 14:33
                Raczej nie za mało. Aż tacy patriotyczni nie jestesmy aby zapłacic za to wiecej niż 10 gr.:-)
    • stary_anonim Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 05:26
      UE jeszcze w łgarstwie nie dorównuje Tuskowi

wszystko przed nami
    • zapijaczony_ryj Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 08:58
      inocom napisał:

> tankować na Łukoilu, czy nie będzie można?
      >
      > tvn24bis.pl/informacje,187/ue-odetnie-rosje-od-finansowania-komisja-europejska-zaproponowala-nowe-sankcje,464269.html
      > Bo się już pogubiłem w tych sankcjach. Tyle ich jest, że idzie się pogubić.
      • inocom Ale pokropioną. 03.09.14, 09:01
        zapijaczony_ryj napisał:

> inocom napisał:
        >
        > > tankować na Łukoilu, czy nie będzie można?

Taka firma jak Orlen musi mieć pewnie swojego kapelana.
      • veglie Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 11:55
        zapijaczony_ryj napisał:

> inocom napisał:
        >
        > > tankować na Łukoilu, czy nie będzie można?
        > >
        > > tvn24bis.pl/informacje,187/ue-odetnie-rosje-od-finansowania-komisja-europejska-zaproponowala-nowe-sankcje,464269.html
        > > Bo się już pogubiłem w tych sankcjach. Tyle ich jest, że idzie się pogubi
        > ć.
        >
        >
        Tankujesz polską wytworzoną z rosyjskiej ropy...
        • volupte Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 12:06
          Również z polskiej i OECD :-)
          • veglie Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 12:11
            volupte napisał:

> Również z polskiej i OECD :-)

Tak jak szwajcarska czekolada mimo, że kakaowiec tam nie rośnie.:)
            • volupte Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 12:15
              www.pgnig.pl/pgnig/com/8387?r%2Cnews%2CfromCtx=588&r%2Cnews%2CnewsId=63751 Nie mamy kakaowca ale mamy ropę :-) Nie wiesz jaka tankujesz:-)
            • snajper55 Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 12:32
              veglie napisał:

> volupte napisał:
              >
              > > Również z polskiej i OECD :-)
              >
              > Tak jak szwajcarska czekolada mimo, że kakaowiec tam nie rośnie.:)

Jednak kupując czekoladę dajesz zarobić uprawiającemu kakaowce. A chodziło o to, aby nie zarabiał.

S.
              • inocom Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 13:31
                snajper55 napisał:

> veglie napisał:
                >
                > > volupte napisał:
                > >
                > > > Również z polskiej i OECD :-)
                > >
                > > Tak jak szwajcarska czekolada mimo, że kakaowiec tam nie rośnie.:)
                >
                > Jednak kupując czekoladę dajesz zarobić uprawiającemu kakaowce. A chodziło o to
                > , aby nie zarabiał.

Sprzedając wysoko-przetworzoną czekoladę zarabiałby więcej, ten kakaowiec. A tak tylko od niego ziarna kupują.
                • volupte Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 13:39
                  Najpierw musiałby sie nauczyc robić dobra czekoladę :-)
              • veglie Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 15:35
                snajper55 napisał:

> veglie napisał:
                >
                > > volupte napisał:
                > >
                > > > Również z polskiej i OECD :-)
                > >
                > > Tak jak szwajcarska czekolada mimo, że kakaowiec tam nie rośnie.:)
                >
                > Jednak kupując czekoladę dajesz zarobić uprawiającemu kakaowce. A chodziło o to
                > , aby nie zarabiał.
                >
                > S.

Dlatego autorzy bojkotu powinni przesiąść się na konie,osiołki lub rowery.
                • inocom Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 19:37
                  veglie napisał:

> Dlatego autorzy bojkotu powinni przesiąść się na konie,osiołki lub rowery.

Albo tankować u Pieprzyka za 5.02 ostatnio.
                  www.pieprzyk.pl/o_grupie.php
                  Tak przy okazji po ile ostatnio ON stoi u Ciebie?

• volupte Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 19:42
                    W sobote na Lukoilu on 4.99 na Auchan 4.96 Warszawa
                    • inocom Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 20:25
                      volupte napisał:

> W sobote na Lukoilu on 4.99 na Auchan 4.96 Warszawa

3 grosze przeboleję :)
                      • veglie Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 20:33
                        inocom napisał:

> volupte napisał:
                        >
                        > > W sobote na Lukoilu on 4.99 na Auchan 4.96 Warszawa
                        >
                        > 3 grosze przeboleję :)

Śmigasz do Warszawy? :)
                        • inocom Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 20:56
                          veglie napisał:

> inocom napisał:
                          >
                          > > volupte napisał:
                          > >
                          > > > W sobote na Lukoilu on 4.99 na Auchan 4.96 Warszawa
                          > >
                          > > 3 grosze przeboleję :)
                          >
                          > Śmigasz do Warszawy? :)

Przeboleję rawiczanina. Dla 3 gr "zaoszczędziłbym" na pełnym baku 1.50 zł, tracąc pół baku :)

A o Pieprzyku nie wspomniałem bez kozery. Ponoć facet zaczynał od marchewki.
                          Samsung zaczynał od glonów morskich i barakud :) Kto dziś o tym pamięta?
                          Dziś imperium prostego chłopa Pieprzyka to
                          www.pieprzyk.pl/struktura_grupy.php
                          Ciekawe kiedy wejdzie w High Tech.
                          • volupte Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 21:05
                            Nadal troche mam opory przed tankowaniem na niefirmowych stacjach. Tyle tam ,,wynalazków " sprzedawano że nie moge oporu jeszcze pokonać.
                            • veglie Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 21:10
                              volupte napisał:

> Nadal troche mam opory przed tankowaniem na niefirmowych stacjach. Tyle tam ,,w
                              > ynalazków " sprzedawano że nie moge oporu jeszcze pokonać.

Ja też i chyba nie pokonam.
                              • inocom Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 21:20
                                veglie napisał:

> volupte napisał:
                                >
                                > > Nadal troche mam opory przed tankowaniem na niefirmowych stacjach. Tyle t
                                > am ,,w
                                > > ynalazków " sprzedawano że nie moge oporu jeszcze pokonać.
                                >
                                > Ja też i chyba nie pokonam.

Rawicz to chyba w Wielkopolsce? Ponoć Wielkopolanie słyną z solidności. Na Krzemienieckiej tankuje cała flota DB Schenker.
                                • veglie Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 21:42
                                  inocom napisał:

> veglie napisał:
                                  >
                                  > > volupte napisał:
                                  > >
                                  > > > Nadal troche mam opory przed tankowaniem na niefirmowych stacjach.
                                  > Tyle t
                                  > > am ,,w
                                  > > > ynalazków " sprzedawano że nie moge oporu jeszcze pokonać.
                                  > >
                                  > > Ja też i chyba nie pokonam.
                                  >
                                  > Rawicz to chyba w Wielkopolsce? Ponoć Wielkopolanie słyną z solidności. Na Krz
                                  > emienieckiej tankuje cała flota DB Schenker.

Nie chyba a na pewno.Pieprzyk może mieć korzenie na Dolnym Śląsku ...:)
                                  • inocom Re: Tankując na Orlenie też tankujesz ruską 03.09.14, 22:07
                                    veglie napisał:

> > Rawicz to chyba w Wielkopolsce? Ponoć Wielkopolanie słyną z solidności.
                                    > Na Krz
                                    > > emienieckiej tankuje cała flota DB Schenker.
                                    >
                                    > Nie chyba a na pewno.Pieprzyk może mieć korzenie na Dolnym Śląsku ...:)

Albo gdzieś na wschodzie :)
                            • inocom Od tego jest państwo byś nie miał oporów. 04.09.14, 16:53
                              volupte napisał:

> Nadal troche mam opory przed tankowaniem na niefirmowych stacjach. Tyle tam ,,w
                              > ynalazków " sprzedawano że nie moge oporu jeszcze pokonać.

Choć Cię po części rozumiem. We Włoszech tankowałem w takiej budzie, dosłownie jak u nas autogazy zaczynały. Też miałem obawy, ale paliwa w baku przy kresce. Wziąłem 10 litrów i żałowałem, że tak mało (z powodu obaw). Na takim paliwie, to jeszcze w życiu nie jeździłem. Było super.
    • volupte Re: To w Polsce będzie można 03.09.14, 12:20
      moto.onet.pl/bojkotujesz-lukoil-zastanow-sie-czy-to-ma-sens/g9wlp
      • inocom Koszt ropy w ON jest znikomy 04.09.14, 12:22
        volupte napisał:

> moto.onet.pl/bojkotujesz-lukoil-zastanow-sie-czy-to-ma-sens/g9wlp

Ważne jest, co się dzieje z resztą kasy. Czy zostaje w krajach cywilizowanych idzie do dzikusów na wspieranie terrorystów.
        Polska na tym nic nie traci. Wpływy z podatków takie same, bo nie kupując na stacji L kupisz na stacji O, B, S, itd.
        • volupte Re: Koszt ropy w ON jest znikomy 04.09.14, 14:40
          Jednak na końcu łańcuszka finansowego jest ,,dochód po opodatkowaniu" , a on moze wspierac ruskich terrorystów. niezalezna.pl/58326-lukoil-wycofa-sie-z-polski-nasza-akcja-trwa-nie-kupujemy-rosyjskiego-autogazu-i-maszyn-rolnicz Jednak wydaje mi sie ze Lukoil w Polsce jedzie na stratach z powodu duzych wczesniej inwestycji.
          • inocom Re: Koszt ropy w ON jest znikomy 04.09.14, 16:48
            volupte napisał:

> Jednak na końcu łańcuszka finansowego jest ,,dochód po opodatkowaniu" , a on moze wspierac ruskich terrorystów. niezalezna.pl/58326-lukoil-wycofa-sie-z-polski-nasza-akcja-trwa-nie-kupujemy-rosyjskiego-autogazu-i-maszyn-rolnicz Jednak wydaje mi sie ze Lukoil w Polsce jedzie na stratach z powodu duzych wczesniej inwestycji.

Skrzyżowanie Bardzka - Armii Krajowej (Wrocław). Na samym skrzyżowaniu Łukoil, BP i samoobsługowa.
            100 m dalej jeszcze Shell i Statoil. 500 m dalej drugi Łukoil i Pieprzyk. 700 m dalej kolejna stacja. Na odcinku km powinni jeszcze z 8 stacji paliwowych postawić :) Dodając jeszcze 500 m masz znów Shell i dwa Orleny ) na kolejnym skrzyżowaniu.

Z taką lokalizacją to pewnie znajdą klienta na kupno. Tam jeszcze
            • volupte Re: Koszt ropy w ON jest znikomy 04.09.14, 17:40
              Podobna sytuacja jest w Warszawie na Puławskiej. Stacje wszystkich firm a na dodatek Real i Auchan, ale dzieki temu to chyba najtańsze miejsce do tankowania w Warszawie. Np. w Kostancinie jest tylko Orlen, a tam cena zazwyczaj ok 40 gr. wyzsza na kazdym rodzaju paliwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka