Dodaj do ulubionych

Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlezie.

05.09.14, 08:56
Mało im, ze doi biednych ludzi na pogrzebach i ślubach, to teraz podwójnie będzie doił narzeczonych.
A swoją drogą to ja osobiście uważam to za skandal, zeby kościół przygotowywał młodych ludzi do małżeństwa. Przecież księża nie mają w tej materii zielonego pojęcia, ani w współżyciu z osobą o płci odmiennej, ani z w zakładaniu rodziny, czy wychowywaniu dzieci!
To tak jak by Jarozbaw chciał uczyć Polaków jak żyć:
www.tvn24.pl/przeglad-prasy-nabrani-na-kursy-przedmalzenskie,465249,s.html
Obserwuj wątek
    • bogucjusz Głupota ludzka to największy kapitał w tym kraju. 05.09.14, 09:02
      Dlatego KRK tak się tu bogaci.
    • dobry-termin [...] 05.09.14, 09:17
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • 99venus Re: Nie KK lecz jakiś oszust, może z Platformy? 05.09.14, 09:57
        lepiej być zdegenerowanym ormowcem niż zdegenerowanym parafianinem.i nie kłam.obowiązek odbycia "nauk" przedmałzeńskich jest i nauki na których opowiada sie frajerom głupoty też sa.
        • dobry-termin Re: Nie KK lecz jakiś oszust, może z Platformy? 05.09.14, 10:06
          szkoda "venus" że nie czytasz tego wątka w całości. Pewnie nie zrozumiałeś.
          Chodzi o oszustów którzy bez zgody Kurii chcą "uczyć" Teraz zrozumiałeś?
          Nie było w ogóle żadnej mowy o obowiązku i frajerach. Nie przystępujesz do sakramentów?
          Twoja sprawa. Czy reszta to dla Ciebie frajerzy...? Dzielisz Polaków Kolego, masz zresztą wielką
          wprawę bo od siedmiu lat czyni tak Platforma... PO-spiesznie przypisując to pisowi...
          • zapijaczony_ryj PO, dzieli Polaków?-dobre 05.09.14, 10:10
            dobry-termin napisał(a):

> szkoda "venus" że nie czytasz tego wątka w całości. Pewnie nie zrozumiałeś.
            > Chodzi o oszustów którzy bez zgody Kurii chcą "uczyć" Teraz zrozumiałeś?
            > Nie było w ogóle żadnej mowy o obowiązku i frajerach. Nie przystępujesz do sakr
            > amentów?
            > Twoja sprawa. Czy reszta to dla Ciebie frajerzy...? Dzielisz Polaków Kolego, m
            > asz zresztą wielką
            > wprawę bo od siedmiu lat czyni tak Platforma... PO-spiesznie przypisując to pis
            > owi...

Przychodzi Jarozbaw na spotkanie z wyborcami.
            Dostaje pytanie o czym dzisiaj będzie prawił.
            A dzisiaj to was skłócę wszystkich ze wszystkimi, a na koniec wam wmówię, ze to nie ja-odpowiedział.
            Cytuję to z NW
    • 99venus Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 10:03
      masz pecha ryjku,zaraz cenzura cię zdejmie jak w przypadku pomnika.a szkoda.to taka dobra wizytówka narodowych przygłupów.
      • zapijaczony_ryj Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 10:07
        99venus napisał:

> masz pecha ryjku,zaraz cenzura cię zdejmie jak w przypadku pomnika.a szkoda.to
        > taka dobra wizytówka narodowych przygłupów.

A niby dlaczego ma iść na osła?
        Przecież nic nie łamie. Tylko szkoda, ze wypowiedzi UBeka pochlastano.
        • 99venus Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 10:09
          jak chciałem wysłac komentarz pojawiło sie okienko z napisem,że wątek skasowany.
        • dobry-termin Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 10:09
          nie idziesz Kolego na osła boś ubek-ormowiec.
          Ja za prawdę muszę zapłacić, tylko plewy nic nie kosztują!
          • zapijaczony_ryj Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 10:11
            dobry-termin napisał(a):

> nie idziesz Kolego na osła boś ubek-ormowiec.
            > Ja za prawdę muszę zapłacić, tylko plewy nic nie kosztują!

Oj uwiera cię ten twój życiorys.
            Ja się swojego nie wstydzę.
      • 99venus errata 05.09.14, 10:07
        przepraszam,to nie cały wątek został skasowany a jedynie wpis oszalałego patrioty.
        • kolter Re: errata 08.09.14, 17:41
          99venus napisał:

> przepraszam,to nie cały wątek został skasowany a jedynie wpis oszalałego patrioty.

Należałoby jeszcze ustalić jakich to barw i czemu żółto białych ten patriota broni
    • judeosceptyk Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 14:42
      a co ? bierzesz slub koscielny ?
      • zapijaczony_ryj Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 06.09.14, 08:25
        judeosceptyk napisał:

> a co ? bierzesz slub koscielny ?

Ja nie, ale wśród młodzieży to teraz jest modne
    • wykress Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 05.09.14, 16:40
      Nie rozumiesz, zapijaczony ryju! ... że nikt nikogo nie zmusza do ślubu kościelnego!
      I to chyba wyczerpuje ten temat?! .... jarzysz? :-)
      • zapijaczony_ryj Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 15:48
        wykress napisał:

> Nie rozumiesz, zapijaczony ryju! ... że nikt nikogo nie zmusza do ślubu koście
        > lnego!
        > I to chyba wyczerpuje ten temat?! .... jarzysz? :-)

CZytaj ze zrozumieniem, a potem dopiero odpisuj. Nikt nie zmusza, ale każda panna młoda chciała by mieć śłub w welonie przed ołtarzem, bo taki jest teraz moda i trend.
        kumasz, czu mam powtórzyć?
        • wykress Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 21:50
          zapijaczony_ryj napisał:

>
          > CZytaj ze zrozumieniem, a potem dopiero odpisuj. Nikt nie zmusza, ale każda pan
          > na młoda chciała by mieć śłub w welonie przed ołtarzem, bo taki jest teraz moda
          > i trend.
          > kumasz, czu mam powtórzyć?

no nie no! ... jak taka "moda i trend" to jasna sprawa, że w welonie i przed ołtarzem, ksiądz ma udzielic tego ślubu, koniec kropka! ...... i bez zbędnych pytań ;-)

Pozdrawiam cieplutko (?);-))
      • kolter Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 17:47
        wykress napisał:

> Nie rozumiesz, zapijaczony ryju! ... że nikt nikogo nie zmusza do ślubu kościelnego!
        > I to chyba wyczerpuje ten temat?! .... jarzysz? :-)

No fakt , poza babcią dziadkiem jednym i drugim ,mamusią i tatusie jednym i drugim , wsiowym społeczeństwem które zaszczuje wyłamującego się , to rzeczywiście nikt .
        • wykress Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 19:49
          kolter napisał:

> No fakt , poza babcią dziadkiem jednym i drugim ,mamusią i tatusie jednym i dru
          > gim , wsiowym społeczeństwem które zaszczuje wyłamującego się , to rzeczywiście
          > nikt .
          >

..... jeśli wziąłeś ślub dla babci dziadka mamusi tatusia czy sąsiadów! .... to jesteś dupkiem i niedojrzałym maminsynkiem i lepiej byłoby dla wszystkich, żebyś go nie brał! .....

...między innymi stąd mamy takich jak Ty, forumowych płaczków, wiecznie szukających winnych swojego życiowego nieudacznictwa! (?);-/
          • kolter Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 20:05
            wykress napisał:

> kolter napisał:
            >
            >
            > > No fakt , poza babcią dziadkiem jednym i drugim ,mamusią i tatusie jednym
            > i dru
            > > gim , wsiowym społeczeństwem które zaszczuje wyłamującego się , to rzeczy
            > wiście
            > > nikt .
            > >
            >
            >
            > ..... jeśli wziąłeś ślub dla babci dziadka mamusi tatusia czy sąsiadów! .... to
            > jesteś dupkiem i niedojrzałym maminsynkiem i lepiej byłoby dla wszystkich, żeb yś go nie brał! .....

Synus strach do sukienki duchownej i jej wizji piekła odszedł ode mnie w 11 roku życia , od tej pory nie bywam na waszych śmiesznych spędach ćwierć inteligentów

> ...między innymi stąd mamy takich jak Ty, forumowych płaczków, wiecznie szukających winnych swojego życiowego nieudacznictwa! (?);-/

Znajdź podnóżku plebana :)) głupcze choć jeden taki post albo odszczekaj jak kundel
            • wykress Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 21:03
              cała twoja forumowa twórczość to jeden wielki lament! ... spadaj cioto!
              • kolter Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 22:31
                wykress napisał:

> cała twoja forumowa twórczość to jeden wielki lament! ... spadaj cioto!

Ciota to twoja plebana suko ksywa
          • taniarada Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 20:38
            Ale temat zastępczy i pomału się wykrywają Ormowcy ,sbecy.Ci co płaczą po ślepcu Jaruzelu.Synkowie poczerwoni .Durne cytowanie i powielanie tematu na forum kraj.zapijaczonemu brakło inwencji o PIS.Do snajpera ten wątek .Bidulek czeka na takie tematy.
            • kolter Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 20:43
              taniarada napisał(a):

> Ale temat zastępczy i pomału się wykrywają Ormowcy ,sbecy.Ci co płaczą po ślepc u Jaruzelu.

Masz na myśli tych których akta bezprawnie oddał solidaruch Kozłowski niejakiemu Glempowi , było tam 2 tys kleszych nazwisk i pseudonimów konfidenckich

Synkowie poczerwoni .Durne cytowanie i powielanie tematu na forum kr aj.zapijaczonemu brakło inwencji o PIS.Do snajpera ten wątek .Bidulek czeka na
              > takie tematy.

Nie lubisz moherowa dziewico prawdy , oj nie lubisz
    • plater-2 Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 06.09.14, 08:15
      Pogrzeb z udzialem ksiedza i ślub kościelny nie sa obowiązkowe.
      Nauki przedslubne nie dotycza seksuologii, a etyki małżeństwa. Prowadza je, jak wynika z linku, osoby świeckie, żyjące w małzeństwie.

• zapijaczony_ryj Kantuja i okradaja nas przy każdej okazji 08.09.14, 15:48
        www.tvn24.pl/zarzuty-dla-bylego-proboszcza-katedry-wojska-polskiego,466142,s.html
        • samantha.1 Musisz wcześniej napisać testament, 08.09.14, 17:30
          a w nim zastrzec rodzinie ,żeby nie robili cyrku z księdzem
          na twoim pogrzebie.Tylko się czasem nie rozmyśl,jak twój idol, śp.Jaruzel
          Wtedy nikt cię nie okantuje hahaha...,ale wy "komuchami" jesteście tylko dla
          doczesnych korzyści,jak ta z kosą staje przy łóżku,to.....sam sobie dopowiedz!
          • kolter Re: Musisz wcześniej napisać testament, 08.09.14, 17:45
            samantha.1 napisała:

> a w nim zastrzec rodzinie ,żeby nie robili cyrku z księdzem
            > na twoim pogrzebie.Tylko się czasem nie rozmyśl,jak twój idol, śp.Jaruzel
            > Wtedy nikt cię nie okantuje hahaha...,ale wy "komuchami" jesteście tylko dla
            > doczesnych korzyści,jak ta z kosą staje przy łóżku,to.....sam sobie dopowiedz!

Kolejne załgane PISIatko które wierzy ze 92 latek naćpany morfiną widział aniołki i się na katolicką kupę nawrócił :))

Ty niemota a zobacz na kartce z kazaniami jakie masz twój pleban kiedy takie kazania zaczął opowiadać i czemu w 1911 roku i czemu idiota nadal komunę utożsamia z ludźmi wyzwolonymi spod pęt katolicyzmu ?
      • kolter Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 17:39
        plater-2 napisała:

> Pogrzeb z udzialem ksiedza i ślub kościelny nie sa obowiązkowe.

Kłamiesz !! są jak najbardziej dla tych durni którzy w to jeszcze wierzą, co złodziejska mafia wykorzystuje dla wzbogacenia .

> Nauki przedslubne nie dotycza seksuologii, a etyki małżeństwa. Prowadza je, jak wynika z linku, osoby świeckie, żyjące w małzeństwie.

W tym wypadku a w innym ksiądz o skłonnościach homoseksualnych których jest 30% .
    • ludwik_7125 Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 17:37
      Czy jest taki okres, że kiedyś nie kantował?
      • sten44 Re: Kościół Katolicki kantuje wszystkich ile wlez 08.09.14, 17:52
        Już to robi od 1800 lat. Dziwne, ze Ziemia przestała być plaska po 1700 latach płaskości. Jak ktoś kto potrafi czytać może być wyznawca jakiejkolwiek wiary. Nie wiedzy. Wiary
    • 2kecaw chyba nigdy..................... 08.09.14, 17:54
      Chyba nigdy nie chrzciłeś, nie chowałeś , nie pokochałeś i się nie ożeniłeś się , że tak pie....sz

czy ty żyjesz w innym świecie ?
      • sten44 Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 18:18
        Ty obiągałeś pod sukienką i kładłeś mu jeszcze na tace. Dziwne, ze wierzysz w Żyda analfabetę
        • kolter Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 20:09
          sten44 napisał:

Dziwne, ze wierzysz w
          > Żyda analfabetę

Mylisz się 2 tys lat temu w Izraelu chłopcy chodzili do szkoły zorganizowanych przez stronnictwo religijne faryzeuszy . Tam raczej analfabetów nie było , czego nie można powiedzieć o katolickiej Europie nawet w XX wieku
      • kolter Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 20:07
        2kecaw napisał:

> Chyba nigdy nie chrzciłeś, nie chowałeś , nie pokochałeś i się nie ożeniłeś się , że tak pie....sz

Nigdy nie kropiłem , chowałem bez klechy, no a czy ja mam ateista być taboretem u jakiejś religiantki ?

> czy ty żyjesz w innym świecie ?

No a ty w jakim ?
        • taniarada Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 20:45
          Kolter jest jedyny.To młyn na jego wodę.On żyje w swoim urojonym świecie .On może wszystkich obrażać.I jeszcze myśli że ma rację.Jego ruszyć to panienka strzeli focha.
          • kolter Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 20:57
            taniarada napisał(a):

> Kolter jest jedyny.To młyn na jego wodę.On żyje w swoim urojonym świecie .

Ja mam urojony świat w którym kler jest be a ty masz jaki skoro w twoim to same aniołki ?

>On może wszystkich obrażać.

Konkretnie kogo obraziłem , dawaj przykładka ??

> jeszcze myśli że ma rację.

Ja wiem ze mam rację w innych wypadkach nie odzywam sie .

>Jego ruszyć to panienka strzeli focha.

Ale Ty gupia jesteś :))
      • 99venus Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 20:43
        uważasz,że są to sprawy dostepne wyłącznie parafialnym?
        skąd się u was tyle ciemnoty i prostactwa bierze?
        • taniarada Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 20:53
          Czlowieku venus,wyskocz z internetu i się poglądaj dookoła, a tak to warjacji dostajesz.A pisali nie dawno ,że chamstwo i paranoia tylko,wśród pisowców
          • 99venus Re: chyba nigdy..................... 08.09.14, 21:06
            i to się zgadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka