23.09.14, 20:37
Rzadko, nawet u nas, zdarza się coś takiego. W TVP Info usłyszałem:

1. Górnicy żądają, by deficytowe kopalnie łączyć z dochodowymi firmami, które będą na nich pracować.
2. Górnikom należy dawać dopłaty, bo oni te pieniądze wydają i tworzą zysk innych firm i dają ludziom pracę.

Chce się rzygać.
Można prosić o komentarze?

--
Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Skandal 23.09.14, 20:46
      Rówiez należy dawać kasę bezrobotnym , albo wszystkim którzy chcą kasy. Wydadza i inni beda mieli pracę:-)
      • simera16 Re: Skandal 23.09.14, 20:50
        volupte napisał:

> Rówiez należy dawać kasę bezrobotnym , albo wszystkim którzy chcą kasy. Wydadza
        > i inni beda mieli pracę:-)
        >
        No nic tylko PiS do rządzenia dopuścić, a oni dadzą wszystkim!
        • dystans4 Re: Skandal 24.09.14, 09:59
          Wszyscy będą dawać "pracę w regionie". Pieniędzy będzie tyle, że będzie się nimi tapetować ściany.
          Inne towary będą na kartki. Specprzydziały otrzymają działacze, członkowie PiS, koalicjantów PiS oraz związkowcy.
      • pies_na_czarnych Re: Skandal 24.09.14, 17:49
        volupte napisał:

> Rówiez należy dawać kasę bezrobotnym , albo wszystkim którzy chcą kasy. Wydadza
        > i inni beda mieli pracę:-)

a jak ty będziesz bezrobotnym?
    • czan-dra Re: Skandal 23.09.14, 20:57
      Argumenty nie do zbicia, ja też tak chcę, nie będę pracował, niech inni na mnie pracują, ale kasę w ząbkach mają mi przynosić, piękne.
      • dystans4 Re: Skandal 23.09.14, 23:04
        W ogóle to piękny pomysł: dajcie mi pieniądze, ja będę kupować wasze produkty i dzięki temu będziecie zarabiać. Dam wam pracę, będzie ją mieć dzięki mnie, właściwie powinniście być mi wdzięczni.
        • pies_na_czarnych Re: Skandal 24.09.14, 17:57
          dystans4 napisał:

> W ogóle to piękny pomysł: dajcie mi pieniądze, ja będę kupować wasze produkty i
          > dzięki temu będziecie zarabiać. Dam wam pracę, będzie ją mieć dzięki mnie, wła
          > ściwie powinniście być mi wdzięczni.
          >

Słuchaj. Nie wiem jak to jest w waszym "kapitalizmie". Ja pracując mam prawo do zasiłku dla bezrobotnych bez względu moich vermogen.
          • volupte Re: Skandal 24.09.14, 20:19
            I dlatego jestes na zasiłku?
    • sclavus Re: Skandal 23.09.14, 21:05
      można by sprywatyzować, ale kto to kupi ... z takimi górnikami??
    • douglasmclloyd Węgiel był ważny kiedy trzeba było utrzymać komunę 23.09.14, 21:12
      przy życiu. Dzisiaj nikt go nie potrzebuje, nikt nie prosi - pomożecie? Coraz ważniejszą rolę odgrywa gaz i energia odnawialna, ale górnikom nie ma kto tego powiedzieć.
      • 99venus Re: Węgiel był ważny kiedy trzeba było utrzymać k 23.09.14, 21:26
        górnikom to mówi każdego dnia każda gazeta i wszystkie inne media.oni chyba mało kumaci.
      • gtxl3 Re: Węgiel był ważny kiedy trzeba było utrzymać k 24.09.14, 17:27
        douglasmclloyd napisał:

> przy życiu. Dzisiaj nikt go nie potrzebuje, nikt nie prosi - pomożecie? Coraz w
        > ażniejszą rolę odgrywa gaz i energia odnawialna, ale górnikom nie ma kto tego p
        > owiedzieć.
        >

Widać "chopie" że mieszkasz albo na Księżycu albo na Madagaskarze.
        Na pewno nie w Polsce.
        • douglasmclloyd Re: Węgiel był ważny kiedy trzeba było utrzymać k 24.09.14, 18:49
          gtxl3 napisał:

> Widać "chopie" że mieszkasz albo na Księżycu albo na Madagaskarze.
          > Na pewno nie w Polsce.

Widać, że nosa poza Polskę nie wystawiłeś. Nikt polskiego węgla nie chce.
    • inocom Re: Skandal 23.09.14, 21:22
      buldog2 napisał:

> Rzadko, nawet u nas, zdarza się coś takiego. W TVP Info usłyszałem:
      >
      > 1. Górnicy żądają, by deficytowe kopalnie łączyć z dochodowymi firmami, które b
      > ędą na nich pracować.
      > 2. Górnikom należy dawać dopłaty, bo oni te pieniądze wydają i tworzą zysk inny
      > ch firm i dają ludziom pracę.
      >
      > Chce się rzygać.
      > Można prosić o komentarze?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,154859878,154859878,Tak_sie_zarabia_kase_frajerzy_.html
    • mariner4 Nie będę powtarzał, więc link: 24.09.14, 09:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,154785393,154864893,Rzecz_w_tym_ze_gornicy_zwiazki_zawopdowe_.html
      W Polsce prawie każdy chce zyć na cudzy koszt.
      M.
      • dystans4 Re: Nie będę powtarzał, więc link: 24.09.14, 10:29
        Prawie każdy chciałby tak żyć. Ale żyją górnicy, związkowcy, inne mafie, Chofmany i Bulteriery i inni "miernej reputacji". I Martusia z przychówkiem.
        • gtxl3 Re: Nie będę powtarzał, więc link: 24.09.14, 17:09
          dystans4 napisał:

> Prawie każdy chciałby tak żyć. Ale żyją górnicy, związkowcy, inne mafie, Chofma
          > ny i Bulteriery i inni "miernej reputacji". I Martusia z przychówkiem.
          >

Ja bym chciał żyć tylko tak, jak ksiądz proboszcz z najlichszej parafii.
          Nie sieje, nie orze...a zbiera.
    • w_v_w Emiraty czekaja... 24.09.14, 09:49
      Wawerka
    • ave.duce Re: Skandal 24.09.14, 10:49
      praca.trovit.pl/praca-g%C3%B3rnik
    • smutas13 Re: Skandal 24.09.14, 10:49
      Zawsze byli roszczeniowi. Pieszczochy komunizmu.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Skandal 24.09.14, 16:52
      jeszcze trochę, to zażądają podpięcia się pod NBP, wszak zysk co roku wysoki i czarne złoto jak najbardziej zasługuje, żeby prawdziwe go wspomogło
      • gtxl3 Re: Skandal 24.09.14, 17:00
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> jeszcze trochę, to zażądają podpięcia się pod NBP, wszak zysk co roku wysoki i
        > czarne złoto jak najbardziej zasługuje, żeby prawdziwe go wspomogło

Wam się wszystkim we łbach poprzewracało. Nie darmo mówią, że między PiS a PO niewielka różnica jeżeli chodzi o "yntelekt".
    • wiosnaludzikow Re: Skandal 24.09.14, 17:28
      buldog2 napisał:

> Rzadko, nawet u nas, zdarza się coś takiego. W TVP Info usłyszałem:
      >
      > 1. Górnicy żądają, by deficytowe kopalnie łączyć z dochodowymi firmami, które b
      > ędą na nich pracować.
      To poparcie dla pomysłu Tuska.
    • sverir Re: Skandal 24.09.14, 17:50
      > 2. Górnikom należy dawać dopłaty, bo oni te pieniądze wydają i tworzą zysk innych firm i dają
      > ludziom pracę.

W połowie mają rację. Faktycznie wydają pieniądze, dają zarobić innym, a ponieważ obsługa ich kopalni kosztuje, to i w ten sposób pieniądze mają inne firmy wraz z pracownikami. Jednak na tej zasadzie zysk dawałby każdy, kto dostaje jakiekolwiek środki do wydawania, podobnie jak każda firma, która zajmowałaby się np. przestawianiem krzeseł w pomieszczeniu i na tym zarabiała.
      • volupte Re: Skandal 24.09.14, 18:06
        To propozycja dalszych zasiłków dla górników.
      • dystans4 Re: Skandal 25.09.14, 11:00
        Mogłaby także zarabiać na wystawianiu faktur. Np. 100.000 zł. za "wystawienie niniejszej faktury".
    • volupte Re: Skandal 24.09.14, 18:10
      Płaszczak przed chwilą popisał się światłą myślą. ,,Putin dotuje ten sprzedawany nam węgiel , a dochody z tego węgla idą na zbrojenia i wojnę." To dopiero ekonomista , dotowane a dochodowe:-)
      • sverir Re: Skandal 24.09.14, 18:35
        Płaszczak ukradł wagon wódki, sprzedał za pół ceny, a pieniądze przepił. Stąd trzymają się go takie pomysły.
        • wiosnaludzikow tonie tak powiedział Błaszczak 24.09.14, 18:43
          sverir napisał:

> Płaszczak ukradł wagon wódki, sprzedał za pół ceny, a pieniądze przepił. Stąd t
          > rzymają się go takie pomysły.
          Błaszczak powiedział, że ukradł wagon wódki, sprzedał za pół ceny i oddał wszystkie pieniądze za ukradzioną wódkę a to co mu zostało przepił.
        • x2468 Re: Skandal 24.09.14, 19:59
          Stad 30% poparcie dla Paranoików i Swołoczy.Une lubiom take biznesy.
      • wiosnaludzikow Re: Skandal 24.09.14, 18:41
        volupte napisał:

> Płaszczak przed chwilą popisał się światłą myślą. ,,Putin dotuje ten sprzedawan
        > y nam węgiel , a dochody z tego węgla idą na zbrojenia i wojnę." To dopiero ek
        > onomista , dotowane a dochodowe:-)
        ooo tak Błaszczak to wybitny ekonomista :) W ogóle w PiSie jest wielu takich wybitnych ekonomistów.
    • ave.duce Re: Skandal 24.09.14, 23:07
      ... nie tylko zarządy spółek węglowych i rząd stoją za obecną sytuacją w górnictwie. Winę ponoszą też związkowcy, chociaż ani myślą się do tego przyznawać. ...
      • dystans4 Re: Skandal 25.09.14, 10:57
        Związkowcy z Wrzodakiem Zygmuntem (LPR) doprowadzili do ruiny świetnie prosperujący Ursus. Poza tym FSO, stocznie i wiele, wiele innych firm.
    • jola.iza1 Re: Skandal 25.09.14, 01:43
      szacki.blog.polityka.pl/2014/09/24/rzad-zarzad-nierzad/
      A Ty się czepiasz górnikA, a zco taki górnik, jak czyta, że :
      www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1241639
      • volupte Re: Skandal 25.09.14, 07:54
        Wojtus zazdrośnik:-) Bywało więcej biznes.onet.pl/rekordowe-odprawy-prezesow-kto-dostal-najwiecej,18490,5424724,13764385,fotoreportaze-detal-galeria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka