Dodaj do ulubionych

Lemingom polecam p. Żakowskiego

26.09.14, 11:51
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,16707062,_Paranoja_polskiego_skapstwa__populizmu__tabloidyzacji_.html#BoxWiadTxt

Piękna ilustracja poziomu etycznego zwolenników PO
Obserwuj wątek
    • remez2 Wprawdzie nie jestem lemingiem - 26.09.14, 12:10
      Nie widziałem nigdy na pierwszej stronie polskiej gazety tytułu: To skandal, że polski premier zarabia tylko 15 tys. zł.
      Ja natomiast nie widziałem nigdy na pierwszej stronie polskiej gazety tytułu: To skandal, że
      emeryt po kilkudziesięciu latach pracy otrzymuje 844 zł brutto.
      btw - 15 tys. zł o których pisze J.Żakowski to jedynie otrzymywana gotówka.
    • zapijaczony_ryj Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:12
      PiS_dzielec i tak tego nie zrozumie, bo to dla niego za trudne, a Żakowski powiedział prawdę:
      " Polskie poczucie sprawiedliwości wyje, kiedy ktoś dostaje dużo. Milczy, kiedy ktoś dostaje mało. Nie widziałem nigdy na pierwszej stronie polskiej gazety tytułu: To skandal, że polski premier zarabia tylko 15 tys. zł."

Osobiscie tez podzielam jego zdanie
      • rccc Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:19
        Premiera i innych członków rządu powinno byc stać na płacenie za ośmiorniczki z własnej kieszeni a nie być zmuszonym do używania jakichs głupich kart kredytowych.
        To ponizajace :)

Tak to sobie moze Żakowski murzynom tłumaczyć.
        • remez2 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:26
          rccc napisał:
          > Tak to sobie moze Żakowski murzynom tłumaczyć.
          Sorki, nie murzynom tylko durniom.
          • rccc Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:43
            Powinien był dac tych murzynów w cudzysłów bo nie o nich mi chodzilo a o nawiązanie do "bbłyskotliej" wypowiedzi Radosława podczas konsumpcji ośmiorniczek
            • remez2 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 13:00
              :-)))
          • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 15:19
            remez2 napisał:

> rccc napisał:
            > > Tak to sobie moze Żakowski murzynom tłumaczyć.
            > Sorki, nie murzynom tylko durniom.
            AD 2006(IV RP) Dr J Kluczyk wyjeżdza(wylatuje) do londyńskiej kliniki leczyć alergiczny katar(Nie płaci składek na NFZ) RED J Paradowska i red J żAKOWSKI robią z nim wywiad....
            Pierwsze pytanie 1 pary dziennikarstwa RP3:Panie Doktorze jak się Pan czuje będąc "zmuszony" być tysiące kilometrów(3 h lotu własnym odrzutowcem) od żony,dzieci,...
            Dr J Kluczyk:Tragicznie!!
      • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:29
        15 tys PLN (?) + Chata(willa),fura,komura,wikt,cygara(z ambasady w Hawanie),koniaki,wycieczki życia(Peru,Chiny,RPA.....),sukienki ,rajTuski itp da żony,służbowe garnitury,koszule,buty.....
        PIT premiera za 2012-225000 PLN(oficjalnie) + nieopodatkowana dieta poselska +........
        • x2468 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 18:42
          Jaka willa załgany durniu? Tusk mieszka z rodzina w przedwojennym bloku.
          • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 22:41
            x2468 napisał:

> Jaka willa załgany durniu? Tusk mieszka z rodzina w przedwojennym bloku.
            >
            NA ul Parkowej w Warszawie,ciulu.Jest willa(służbowa) darmowa,czasem mieszkają w niej aktualni zięcie.
    • jane-panzram Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:40
      MISTRZ
      kolejny dowód, że Żakowski to nadworny pajac PO
      wcześniej kwiczał, że ABW nie zrobiła ostrzejszego wjazdu na Wprost. Teraz mówi "och, wy zazdrośnicy, sami byście chcieli zarabiać 2 milionki w rok i dlatego wyjeta, wy ZAZDROŚNICY ŹLI!!!".
      MISTRZ. Ten człowiek osiąga poziom Lisa - a poziom Lisa dawno osiągnął dno.

PO się upartyjnia, puszczają już wszelkie hamulce.
      Lemingi zaś nie widzą nic złego w Ostachowiczu. Mistrzostwo świata i okolic ^^
    • humbak Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 12:41
      Jak się zastanowi, jak definiowany jest osobnik określany lemingiem, polecanie mu Żakowskiego jest jak życzenie pasatowi pomyślnych wiatrów.
      • w11mil Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 14:05
        Nie zgadzam się! Róznica polega na tym, iż pan Żakowski jest mądrzejszy od klasycznego leminga. W języku angielskim ten rodzaj mądrości określa się jako "streetwise".
        • humbak Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 21:48
          Mądrość jest pojęciem trudno definiowalnym. Miałem na myśli to, że stereotypowy leming wypowiedzi i dzieła zebrane Żakowskiego traktuje jak lekturę podstawową.
          Co do terminu, spotkałem się z formą streetsmart (może funkcjonują obie), ale nie pasuje to za bardzo do Żakowskiego.
        • remez2 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 21:53
          w11mil napisała:

> Nie zgadzam się! Róznica polega na tym, iż pan Żakowski jest mądrzejszy od klas
          > ycznego leminga. W języku angielskim ten rodzaj mądrości określa się jako "stre
          > etwise".
          Cwany, obrotny - to nie są synonimy mądrości.
    • wiosnaludzikow Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 13:55
      Bzdura . Tak twierdzę.
      Problem nie jest z wysokości zatrudnienia ale w ominięcie procedury konkursowej. Skąd wiadomo czy jakis spec od wizerunku innej korporacji nie skusi się rywalizować o tak wysoką pensję?
      • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 14:19
        Godki-szmotki,prywatny biznes bije się o takich speców pijaru jak Igor O!? Kazio Marionetkowicz też był "rozrywany" przez tuzy biznesu,nawet zagraniczne a dziś? Działa "wywiadowczo" tylko w TiViNic.
      • jane-panzram Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 14:54
        Ale on nie poszedł na stanowisko pijarowca Orlenu - tylko wszedł do samego ZARZĄDU spółki. To są dwie odległe jak galaktyki sprawy. On miał Orlenem zarządzać, a nie mu pijar robić %)

Czyli człowiek, który nic o rynku paliwowym nie wie, tylko zna się na pijarze - ma zarządzać spółką paliwową. Bez wiedzy, bez umiejętności, bez przygotowania.
        • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 15:24
          10! PIJAROWIEC od Donka zarządza w Zarządzie spółki gdzie rząd ma 10 % akcji!?
          • wiosnaludzikow Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:02
            Może będzie Ci to trudno pojąć ale czasami mając np. 10 % akcji w spółce rządzisz całą spółką. Nie zastanawiaj się nad tym bo nie dasz rady. Uwierz !
            • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:12
              wiosnaludzikow napisał:

> Może będzie Ci to trudno pojąć ale czasami mając np. 10 % akcji w spółce rządzi
              > sz całą spółką. Nie zastanawiaj się nad tym bo nie dasz rady. Uwierz !
              Czyli te procentowe udziały w spółce to pic na wodę(jak Możejki) Władiimir Władiimirowicz siem wnerwi i....ORLEN stanie się gminnym orlikiem.
              • wiosnaludzikow Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:20
                zoil44elwer napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                >
                > > Może będzie Ci to trudno pojąć ale czasami mając np. 10 % akcji w spółce
                > rządzi
                > > sz całą spółką. Nie zastanawiaj się nad tym bo nie dasz rady. Uwierz !
                > Czyli te procentowe udziały w spółce to pic na wodę(jak Możejki) Władiimir Wład
                > iimirowicz siem wnerwi i....ORLEN stanie się gminnym orlikiem.
                Proszę przyjmij na wiarę, że to nie jest pic i tak jest.
                • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:36
                  Wiara gdzie decyduje 1 % akcji (złotej) w spółce to wiara w kapitalizm(wolny rynek)?
        • volupte Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 18:05
          Glupstwo piszesz. Sprawdz zarzad orlenu.
          • x2468 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 18:46
            Przecież to jest głąb do kwadratu i do tego notoryczny łgarz -konfabulator.
      • wujcio44 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 20:57
        PiS ludziku
        W Statucie spółki PKN Orlen S.A. jest przepis, który stanowi, że MSP dowolnie wskazuje Zarząd.
        • volupte Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 22:33
          Trochę ściemniasz:-)
    • sclavus Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 15:27
      Tylko dla pisiąt!!!
      właśnie go przeczytałem i uważam, że ma baaaardzo dużo racji... a wcale zwolennikiem PO nie jestem...
      Cala ta nagonka na Ostachowicza i Wasiak, to typowe dla Polaka-katolika: nienawistna zawiść!!!
      • w11mil nieprawda! 26.09.14, 15:33
        sclavus napisał:
        > Cala ta nagonka na Ostachowicza i Wasiak, to typowe dla Polaka-katolika

Niemiec-protestant też by się oburzył (nie wspomnę już o Żydzie wyznania mojżeszowego)
        • jane-panzram Re: nieprawda! 26.09.14, 16:00
          Ateusz też się przy tym krzywi, a muslim by nie zdzierżył.
        • wiosnaludzikow Re: nieprawda! 26.09.14, 16:11
          w11mil napisała:

> sclavus napisał:
          > > Cala ta nagonka na Ostachowicza i Wasiak, to typowe dla Polaka-katolika
          >
          > Niemiec-protestant też by się oburzył (nie wspomnę już o Żydzie wyznania mojżes
          > zowego)
          Tusk jako Polak - katolik powiedział , że było to przynajmniej niezręczne.
          Nie przejmuj się baranami, którzy zawsze bronią każdej decyzji PO, każdej wpadki PO i piszą tu, że nie są zwolennikami PO. To świry :)
          • sclavus Re: nieprawda! 26.09.14, 22:03
            ... aleś zaświrował!!!
            Jak znajdziesz post, w którym bronię decyzji PO i usprawiedliwiam wpadki PO ... stawiam ci Ciechany do skutku, czyli aż się spijesz, jak świnia!!!
        • sclavus Re: nieprawda! 26.09.14, 22:00
          by-się???
          Znaczy, przypuszczasz tylko?
          ja nie przypuszczam - na całym świecie, ludzie tacy jak Ostachowicz, po dłuższej pracy w administracji państwowej (za grosze), idą do biznesu a pomagają im byli "pracodawcy"... przy okazji podtrzymuję, co napisałem: nienawistna zawiść, to typówka polkatoli
          • zoil44elwer Re: nieprawda! 26.09.14, 23:19
            Geniusz Tymochowicz(stwórca gwiazd-meteorytów)odszedł.Do innych,służbowych zadań?
      • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 15:52
        Zawiść:geniusz Igor O-200 TYS PLN/M-C...Przeciętny Polak:200 tys PLN za 7-8 lat! Lech tW/ssyn Bolka z POpowa:O take Polskie walczyliśmy.ChłopEk z Popowa na Dworku w Gdańsku,Radek S w Chobieliinie,BMK z RUSKIEJ BUDY do BELWEDERU a szaraczki pod most KIERBEDZIA.
      • wiosnaludzikow Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:02
        Ominięcie procedury konkursowej ! Tak trudno to pojąć ?
        • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:18
          wiosnaludzikow napisał:

> Ominięcie procedury konkursowej ! Tak trudno to pojąć ?
          Konkurs na członka zarządu? Igor O nie miał zaliczonych kursów.Beata S(awicka) zaliczyła taki kurs.
          • wiosnaludzikow Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 16:21
            zoil44elwer napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
            >
            > > Ominięcie procedury konkursowej ! Tak trudno to pojąć ?
            > Konkurs na członka zarządu? Igor O nie miał zaliczonych kursów.Beata S(awicka)
            > zaliczyła taki kurs.
            Tak konkurs na cżłonka zarządu.
            • jane-panzram Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 17:10
              Gdyby był konkurs na członka zarządu, to my byśmy mieli takie same szanse, jak Ostachowicz - czyli zerowe. Ani niczym nie zarządzał, ani się zna na rynku paliwowym.

Ale lepiej o tym nie mówić, bo się leming jeden z drugim oburzy, że jestesmy katolikami (?), które atakują, bo zawiść niechrześcijańska nas ogarnęła.
      • wiosnaludzikow Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 19:59
        Tuska słowa :
        "Napatrzyłem się na ludzi władzy, którzy myślą, że wszystko im wolno. Których pazerność nie zna granic. Ale dziś mówię z całą powagą: koniec z ich przywilejami. Weźmiemy za to odpowiedzialność - mówił"
        Typowe dla Polaka katolika Tuska. nie ?
        • zoil44elwer Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 23:27
          wiosnaludzikow napisał:

> Tuska słowa :
          > "Napatrzyłem się na ludzi władzy, którzy myślą, że wszystko im wolno. Których p
          > azerność nie zna granic. Ale dziś mówię z całą powagą: koniec z ich przywilejam
          > i. Weźmiemy za to odpowiedzialność - mówił"
          > Typowe dla Polaka katolika Tuska. nie ?
          DonalT:Byłem kilkaset razy w gdańskim szpitalu psychiatrycznym!?
    • volupte Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 18:03
      Co to ma wspolnego z lemingami.? To raczej pisdaki darli łacha na ta ,,niesprawiedliwosc".
      • x2468 Re: Lemingom polecam p. Żakowskiego 26.09.14, 18:49
        Wtedy było jak powiedział obergnom suszne:
        tvn24bis.pl/informacje,187/570-tys-zl-premii-na-do-widzenia-do-rekordu-daleko,200524.html
    • indeed4 A ja p. ministra Grabarczyka 26.09.14, 19:00
      "Schetyna na pewno myśli o tym, jak z tej roli najlepiej się wywiązać, a jako patriota PO, myśli o pomyślności naszego ugrupowania w wyborach samorządowych, parlamentarnych i prezydenckich"

wiadomosci.onet.pl/kraj/zarzad-platformy-rozmawia-o-listach-wyborczych-i-sytuacji-wewnetrznej-partii/81qhs

Od dziś nie mówię "antykaczystowski taliban z FK" tylko "patrioci Platformy" z FK... :-)))
    • wiosnaludzikow A jakim POpulistą był Tusk w 2005 roku 26.09.14, 19:56
      Cytat z Tuska :
      "Napatrzyłem się na ludzi władzy, którzy myślą, że wszystko im wolno. Których pazerność nie zna granic. Ale dziś mówię z całą powagą: koniec z ich przywilejami. Weźmiemy za to odpowiedzialność - mówił Tusk "
      Znowu okazał się nieskuteczny lub oszustem :)
      • indeed4 Dajcie spokój, oni wszyscy dobrzy. 26.09.14, 20:12
        wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/95519,dziwne-przypadki-prezydenckiego-kuzyna.html

spółki państwowe czy media wszystkie rządzące partie traktują jak łup - tak było, jest i będzie.
        • indeed4 Rok 2003 - rekordzista z SLD 26.09.14, 22:46
          twitter.com/dawidcecuIa/status/515132823414788097/photo/1
          • wiosnaludzikow Re: Rok 2003 - rekordzista z SLD 27.09.14, 05:56
            indeed4 napisał:

> twitter.com/dawidcecuIa/status/515132823414788097/photo/1
            ....bo jeszcze by przeszedł do " konkurencyjnego funduszu ochrony środowiska" :)
            ...ale Tusk POstanowił ( w 2005 r.) z takimi praktykami skończyć i w 2007 wprowadził nowe standardy :
            www.youtube.com/watch?v=Bj5fz7a-Q9c
            • indeed4 Re: Rok 2003 - rekordzista z SLD 27.09.14, 07:23
              A ten prezes, co "po trzech dniach dostał 700 tysięcy odprawy" (o którym w klipie mówi Tusk) to ten Papuga, czy jeszcze inny?
              • wiosnaludzikow Re: Rok 2003 - rekordzista z SLD 27.09.14, 07:47
                indeed4 napisał:

> A ten prezes, co "po trzech dniach dostał 700 tysięcy odprawy" (o którym w klip
                > ie mówi Tusk) to ten Papuga, czy jeszcze inny?
                Nie wiem. To w tym co ja chciałem przekazać nie ma znaczenia.
                Dla mnie istotne jest to, że Tusk po prostu oszukał wyborców. Mnie też.
                • indeed4 Re: Rok 2003 - rekordzista z SLD 27.09.14, 08:11
                  Problem w tym, że ty się czujesz oszukany, ale taki x248 i 3/4 "patriotów Platformy" z FK wręcz przeciwnie - mimo ewidentnej wpadki niczym lwy bronią swojej umiłowanej, "kryształowo czystej" PO (a potem wielkie zdziwienie, że ludzie nazywają ich lemingami, ech...)
      • x2468 Re: A jakim POpulistą był Tusk w 2005 roku 26.09.14, 22:30
        Nieskuteczny oszust (miedzy innymi dzięki niczego nie potrafiącemu Ostachowiczowi) został Prezydentem Europy a wy" znafcy" byliście jesteście i będziecie do końca waszego nędznego życia zerami plwaczami za parę groszy. I tego nikt nie musi odwadniać. A teraz po katolicku przekażcie sobie znak pokoju.
    • niegracz Żakowski żyjje w innym świecie 27.09.14, 09:53
      niech raczej skomentuje wywody Balerowicza i innych oderwanych od realiów z Biznes Center Club itd itp
      co głosza jakoby nalezało jeszce obniżyc place minimlane dla poprawy konkurencyjnosci polskiej gospodarki

niźle mu juz odpierniczyło
      • sclavus Re: Żakowski żyjje w innym świecie 27.09.14, 10:00
        ... być może...
        Ale od twojego dzielą go lata świetlne - twój sytuuje się na najdalszych krańcach wszechświata!!!
    • herr7 to więcej niż zbrodnia...to błąd! 27.09.14, 10:21
      Wysokie apanaże dla pana Ostapowicza i pani Wasiak to przykład arogancji i cynizmu obecnej władzy. Przynależność partyjna ma tu w istocie niewiele do rzeczy, gdyż tak postępuje cała obecna elita - od lewa do prawa sceny politycznej. Jest to arogancja i cynizm połączony wręcz ze skrajną niekompetencją dużej jej części. Taka postawa elity groziłaby w normalnych czasach wybuchem niezadowolenia. Ale takiego wybuchu nie będzie, gdyż w Polsce pozostało już bardzo niewiele grup zawodowych, które mogą "wybuchnąć". Stocznie zlikwidowano, gdyż stanowiły zagrożenie (jak wcześniej tzw. wielki przemysł) dla rządzącej elity. Pozostali jeszcze górnicy.

Powód dla którego Jacek Żakowski broni tej wątpliwej decyzji sprowadza się zapewne do biologii. Pan Jacek banalnie się starzeje to i ostrość spojrzenia na rzeczywistość uległa jakby stępieniu. Inny powód jest taki, że od zawsze jest on związany z tzw. liberalną lewicą, czyli mutacją prawicy, która swoją prawicowość skrywa za parawanem walki o godność wszelkiej maści odmieńców i dewiantów. Gdyż to z punktu widzenia prawicy nic nie kosztuje. Tych ludzi nigdy nie interesowało to, że kilka milionów ludzi w Polsce żyje w biedzie, mamy w Polsce ludzie zbyt biednych żeby nakarmić swoje dzieci itp. To jest tzw. kawiorowa lewica.
      • herr7 Re: to więcej niż zbrodnia...to błąd! 27.09.14, 10:24
        chodziło mi o pana Ostachowicza
        • indeed4 Ostapowicz, Tymochowicz... 27.09.14, 10:32
          ktoś wczoraj napisał, że 90% Polaków nigdy o nim nie słyszało (podobnie zresztą jak o Marku Kochanie, PR-owcu PiS) - po komentarzach na FK widać, że jest coś na rzeczy :->

forum.gazeta.pl/forum/w,28,154903648,154903648,Logika_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka