Dodaj do ulubionych

Rusofobia?

07.10.14, 16:16
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prof-bronislaw-lagowski-rusofobia-to-jest-obecnie-ideologia-panstwowa/51vhw Jest ta rusofobia czy jej nie ma? Profesor wiecej tu dywaguje o Ukrainie niz Rosji. Widze w róznych wypowiedziach obawe przed Rosja i chyba słusznie , bo to jednak ona zajeła Krym a nie odwrotnie. Widzę ,,jazdę" po Rosji za ,,secesję" przy ich głównie pomocy wschodniej Ukrainy , mimo wczesniejszych umów i zobowiazań. Ale czy to rusofobia? Nie uważam sie za rusofoba mimo ze te działania Rosji potępiam i popieram sankcje. Przeciez zasłuzyli sobie na to. A do Ukrainy nie mam zadnych ciepłych uczuc , pamietam ze nie zdobyli sie na to co Niemcy - przeprosiny. Udaja głupa , o tym kilkuprocentowym marginesie nacjonalistów tylko wspominam , bo niepokoją.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Rusofobia? 07.10.14, 16:28
      straszna choroba:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,155031124,155031124,Wreszcie_pozytywna_wiadomosc_z_Rosji.html
      • volupte Re: Rusofobia? 07.10.14, 17:03
        Marynarz poszedł o bandzie , ale przeczytaj dalej wpisy . Nie sa tej opinii przychylne. Natomiast to ze rubel sie wali , wcale mi nie przeszkadza. Zaborca nie zasługuje gospodarcze współczucie.
        • 99venus Re: Rusofobia? 07.10.14, 17:42
          im dłużej będą się wzajemnie rżnęli tym lepiej.jedni drugich warci.
          • volupte Re: Rusofobia? 07.10.14, 17:48
            No bez przesady. Wojna pod naszym nosem tez nam nie powinna pasować. Poza tym tam juz walczy jakis polski ,,bohater" :-)
            • 99venus Re: Rusofobia? 07.10.14, 18:15
              uważam,że opinia prof.Łagowskiego winna być codziennie rano i wieczorem studiowana wnikliwie przez wszystkich pożytecznych idiotów popierających z entuzjastyczną głupotą,w sposób kompletnie bezrozumny Ukrainę.
              • volupte Re: Rusofobia? 07.10.14, 18:27
                Ale on tylko ględzi o tej rusofobi. Coś widzę że ty Ukraińców mocno nie lubisz , to jak nazwać ukrofobia? :-))
                • 99venus Re: Rusofobia? 07.10.14, 19:46
                  nie kieruję się uczuciami ponieważ jestem zwolennikiem znanego powiedzenia Churchilla,że państwa nie mają przyjaciół,mają tylko interesy.
                  staram się rozgraniczać Ukraińców od ukraińskich nacjonalistów ale ze względu na ciągły wzrost tendencji nacjonalistycznych wśród samych Ukraińców jak władz jest to coraz trudniejsze.na całe szczęście nie ma jeszcze przymusu lubienia Ukrainy i Ukraińców.
                  mam nadzieję,że nie mieszkasz ani w Przemyslu ani w staroukraińskim mieście Krakowie i nie musisz się obawiać,że któregoś dnia obudzisz się nie w Polsce ale na Ukrainie.
                  www.tvp.pl/krakow/informacja/kronika/wideo/7-v-2010-godz1730/1755231
                  • pijatyka Oho, następny p.erdolnięty RAZowiec... 07.10.14, 19:54
                    "Niech się wyrzynają wzajemnie - nam w to graj, bo to w naszym interesie"

Nikogo - poza samymi sobą - nie reprezentujecie, psychopaci.
                    • 99venus Re: Oho, następny p.erdolnięty RAZowiec... 07.10.14, 20:02
                      ja napisałem:im dłużej będą się wzajemnie rżnęli tym lepiej.jedni drugich warci.
                      więc nie kłam bo to jednak coś innego niż rzekomy cytat jaki umieściłeś.
                      ja reprezentuje siebie i piszę w swoim imieniu a ty kłamczuszku i krętaczu w czyim?
              • szwampuch58 Re: Rusofobia? 07.10.14, 18:28
                a wojna,szczegolnie domowa,to rzecz straszna i nie powinna byc podsycana przez nikogo opiniami a dobrze im tak
                • 99venus Re: Rusofobia? 07.10.14, 19:48
                  ja nie podsycam ponieważ nie zwracam się do żadnej ze stron.
                  ja jedynie twierdzę,że zajęci wzajemnym wyżynaniem się mają mniej czasu na wysuwanie żądań "powrotu" Przemyśla do Ukrainy i opowiadanie bredni o starukraińskim mieście Krakowie.
    • pijatyka Prosta rzecz - każdy, kto bredzi o 'rusofobii'... 07.10.14, 19:49
      ...to - świadoma lub nie - pacynka Kremla i tyle.
      • 99venus Re: Prosta rzecz - każdy, kto bredzi o 'rusofobii 07.10.14, 20:06
        każdy kto nie widzi narastającego niebezpieczeństwa ukraińskiego nacjonalizmu i ciągłych antypolskich wypowiedzi i działań Ukraińców po obydwu stronach granicy jest ślepy a może po prostu banderowiec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka