Dodaj do ulubionych

W co gra Radosław Sikorski?

20.10.14, 20:30
W 6 lat po rozmowie Tusk-Putin, kilka tygodni po tym jak przestał być szefem MSZ, a został Marszałkiem Sejmu nagle wraca mu pamięć i detonuje granat...
Stawia Tuska w arcytrudnej sytuacji no bo jak nie powiedział ani tak, ani nie; zataił przed Narodem taka propozycję, nie poinformował świata o tej propozycji...
W co gra Sikorski?
na czyje polecenie to mówi?
co nim kieruje lub kto?
czy to kolejna rozgrywka amerykańsko-europejska vide: agenci gru od dętych orkiestr?
czy w Polsce musimy być rozgrywani jak małe dzieci a symbolem nieudacznictwa i roli w świecie jest stolik polsko-wietnamski?
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe kto za tym stoi? 20.10.14, 20:38
      :)
      teraz może mówić odrobinę więcej. i z tego korzysta, w słusznej sprawie zresztą.
      Nie widzę powodu żeby Sikorskiemu nie wierzyć.
      • remez2 Re: kto za tym stoi? 20.10.14, 20:41
        wujaszek_joe napisał:

> :)
        > teraz może mówić odrobinę więcej. i z tego korzysta, w słusznej sprawie zresztą
        > .
        > Nie widzę powodu żeby Sikorskiemu nie wierzyć.
        Gdyby ktoś był złośliwy skierowałby Cię do okulisty. :-)
        • wujaszek_joe Re: kto za tym stoi? 20.10.14, 20:48
          Odmawiasz Sikorskiemu wiarygodności?
          bo?
          • remez2 Re: kto za tym stoi? 20.10.14, 21:02
            wujaszek_joe napisał:

> Odmawiasz Sikorskiemu wiarygodności?
            > bo?
            1. zbyt dużo niejasności w życiorysie,
            2. de facto publiczne złożenie takiej propozycji przez W.Putina jest równie prawdopodobne jak to, że ryby zaczną jeździć na rowerach,
            3. pewnych rzeczy nigdy się nie robi/mówi.
          • remez2 Re: kto za tym stoi? 20.10.14, 21:33
            Radosław Sikorski @sikorskiradek
            Obserwuj
            Rozmowa z Politico nie była autoryzowana i niektóre moje słowa zostały nadinterpretowane. Potwierdzam, że PL nie bierze udzialu w aneksjach.
            • wujaszek_joe Re: kto za tym stoi? 20.10.14, 22:20
              jakoś Bush w tym samym 2008r. słyszał od Putina że Ukraina to nie państwo itd.
              • remez2 Re: kto za tym stoi? 20.10.14, 22:34
                wujaszek_joe napisał:

> jakoś Bush w tym samym 2008r. słyszał od Putina że Ukraina to nie państwo itd.
                A P.Poroszenko słyszał od Putina, że zajmie Warszawę. Zabawa w "głuchy telefon"?
      • wiosnaludzikow Re: kto za tym stoi? 21.10.14, 06:16
        W jakiej to "słusznej sprawie" ?
    • x2468 Re: W co gra Radosław Sikorski? 20.10.14, 20:40
      Odpowiem ci Bismarckiem.
      "Im Narod mniej wie jak sie robi polityke i kielbase tym lepiej dla noarodu" I tak powstaly potezne Prusy a pozniej Rzesza. Inaczej: byle chlystek nie musi wiedziec o czym rozmawiaja decydenci.
      Skad wiesz ze nikogo nie poinformowal?
      • luck_36 Re: W co gra Radosław Sikorski? 20.10.14, 20:44
        ok Bismarck ma rację ale po co upublicznia to teraz? Mógłby milczeć do śmierci a tak odpala granat w szambie i mówi pachnie jak w garsonierze...
        • wujaszek_joe Re: W co gra Radosław Sikorski? 20.10.14, 20:49
          teraz może mówić więcej, więc odsłania pomysły Putina.
    • humbak Re: W co gra Radosław Sikorski? 20.10.14, 21:05
      Moim zdaniem Radio gra w grę- kto dłużej potrafi być infantylny.
      • humbak Re: W co gra Radosław Sikorski? 20.10.14, 21:05
        Radzio oczywiście.
      • wiosnaludzikow Re: W co gra Radosław Sikorski? 21.10.14, 06:17
        Kolejny odlot czy skok nastroju. Tylko tyle.
        • adherent1 Re: W co gra Radosław Sikorski? 21.10.14, 07:59
          wiosnaludzikow napisał:
          > Kolejny odlot czy skok nastroju.
          Zgadza się. Radek Sikorski Bismarckiem który wywołał wojnę francusko-pruską
          nie będzie. PKiN też nie zburzy, ale szkód już narobił dużo :-(.
    • putin_lebioda to gra Putina 20.10.14, 23:17
      Chce skłucić polaków i Ukraińców... To co jakiś dziennikarz powiedział i nawet Sikorski, nie powinno być tematem Naszych rozważań, bo każdy gada glupoty , a zwłaszcza wyrwane z kontekstu. Pytanie po co inni te sprawy poruszają? Ciekawe czemu Putina interesuje skłócenie polaków o Sikorskiego i rozbiór Ukrainy...
    • zapijaczony_ryj uważasz, ze poważny polityk powinien opublikować 21.10.14, 08:03
      rozmowę jaką odbył z innym politykiem w cztery oczy?
      Najlepiej tego samego dnia?
    • luck_36 Re: W co gra Radosław Sikorski? 21.10.14, 13:43
      Jakże celna analiza zachowania Sikorskiego...

Gdy w 2005 roku, zobaczyłem na wiecu powyborczym PiS, R. Sikorskiego spytałem zdumiony czołowego –wtedy –polityka tej partii: „co ten agent USA” tu robi, to uzyskałem odpowiedź, że będzie on ministrem spraw zagranicznych. Zrozumiałem, że PiS, słucha rozkazów Waszyngtonu, trudno takie realia, pomyślałem. W dwa dni później dowiedziałem się, że największy kabotyn jakiego w życiu widziałem, zostanie ministrem obrony. W parę miesięcy później, na jakimś przyjęciu, poznałem czołowego współpracownika R. Sikorskiego, który ledwo dukał po polsku, który naszym krajem pogardzał i który Polski po prostu nienawidził.

Jego zadaniem było przeprowadzenie prywatyzacji wszystkiego co można w ramach MON. Miałem wrażenie, że rozmawiam z zawodowym złodziejem. W rok później odbyła się debata rządu na temat informatyzacji kraju, na którą premier J. Kaczyński mnie zaprosił. Był tam obecny R. Sikorski, wyjaśniam, że mnie zaproszono ponieważ – i za te słowa przepraszam – odniosłem sukces, którego nikt się nie spodziewał i patrzono na mnie jak na wariata, bo wariatem jest ktoś komu udaje się zgodnie z harmonogramem wprowadzić reformę systemu paszportowego wymaganego przez UE. Na naradzie obecny był także A. Macierewicz, doszło do starcia miedzy nami, pozornie starcie wygrałem, ale wiedziałem, że ten kto odnosi tzw. zawodowe sukcesy jest skazany na symboliczną gilotynę. Na naradzie bardzo często zabierał głos R. Sikorski, nie w kwestiach merytorycznych, tylko w celu podlizywania się premierowi. Widowisko żenujące. Antek stwierdził krótko: „jeden zero dla ciebie”.

Z narady wychodziłem lekko wstrząśnięty, utkwił mi tylko w pamięci głos Sikorskiego i męka na twarzy premiera, który co chwila powtarzał: „Panie ministrze, czy może pan ciszej mówić, głowa mi pęka”. Później doszedłem do wniosku, że Sikorski traktuje Polskę jak trampolinę do międzynarodowej kariery. Dlaczego Sikorski ujawnił dzisiaj informację, której nie miał prawa ujawnić, jaki interes osobisty chce dzięki temu załatwić? Pierwsza refleksja: tą informację czyta szef CiA i odnotowuje, że polityk polski wysyła do informacje pt. jestem cenny, wiem dużo więcej, szef CiA, odnotowuje ten fakt, ze polski polityk gotów jest przekazywać informacje dotyczące własnego kraju opinii publicznej a także najprawdopodobniej rządowi USA. Czy mój wniosek jest nielogiczny? Jakim prawem o sprawach dla Polski najistotniejszych R. Sikorski mówi redaktorowi amerykańskiego portalu? Druga sprawa; w świetle tego co Sikorski powiedział, Polacy zostaną zmuszeni – po raz kolejny – wrócić do przyczyn katastrofy smoleńskiej. Sikorski swoja wypowiedzią, a raczej prowokacja, wywołuje na przedwyborcza scenę konflikt wokół przyczyn katastrofy smoleńskiej. I być może właśnie o to w tej zadziwiającej aferze chodzi, bo przecież – czy tego ktoś chce czy nie – katastrofa smoleńska w świetle enuncjacji Sikorskiego staje się coraz bardziej zagadkowa.

Piotr Piętak
      • volupte Re: W co gra Radosław Sikorski? 21.10.14, 13:55
        Celna bo nienawistna:-)
    • kruuk57 Re: W co gra Radosław Sikorski? 21.10.14, 13:59
      www.naszdziennik.pl/polska-kraj/104503,co-powinien-zrobic-tusk-gdyby-sie-wtedy-nie-przerazil.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka