w_v_w 23.10.14, 07:25 UPA ...nacjonalizm nie jest dobry? pogubilam sie. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow Re: Bulwersuje? 23.10.14, 08:27 w_v_w napisał: > UPA > > ...nacjonalizm nie jest dobry? pogubilam sie. > > Wawerka A na tle sowieckiego sierpa i młota to można ? Pełno ich jeszcze w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Bulwersuje? 23.10.14, 13:59 w_v_w napisał: > ..i nie zanosi sie, ze znikna :( A co konkretnie miałoby zniknąć? PKiN, cmentarze, obeliski? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Bulwersuje? 23.10.14, 14:14 ...taka podpucha, jestem przeciwniczka burzenia naszej historii jaka by nie byla dla niektorych niewygoda Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Bulwersuje? 23.10.14, 14:29 w_v_w napisał: > ...taka podpucha, jestem przeciwniczka burzenia naszej historii jaka by nie byl > a dla niektorych niewygoda Też Cię kocham. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Bulwersuje? 23.10.14, 15:39 Jeżeli mnie pytasz to symbole komunistyczne takie jak sierp i młot, gwiazda sowiecka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bulwersuje? 23.10.14, 10:44 ... ONR, MW, KNP... - nie bulwersuje cię?? Ten nacjonalizm jest dobry?? Dobry - bo swojsko-polski?? Ech... wawerka, wawerka... (a może: cudze ganicie bo swego nie znacie?) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Bulwersuje? 23.10.14, 11:21 ...idac tym trybem, to moze okazac sie , ze AK byla podobna do UPA. Chyba nawet byl czas swego rodzaju solidarnosci. Nie bulwersuje cie Giertych, ktory bryluje na platfonsowych salonach, wskrzesiciel Weszpolakow? Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bulwersuje? 23.10.14, 15:52 ... na twoim miejscu, wstawiłbym NSZ, zamiast AK... Tak czy owak, żadne paralele nie powinny mieć tu miejsca... A Giertych, skoro lubi brylować, niech sobie bryluje... (nie moja małpa - nie mój cyrk) - przypomnę tylko, że Giertych jest adwokatem a to nie adwokat wybiera klientów, tylko klienci - adwokata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Bulwersuje? 23.10.14, 16:32 ...nie jeste zostanmy przy swoim. Popatrz taki Gen. Swierczewski zwalczal UPA, czyli dobry byl, a teraz obecni reformatorzy pozbywaja sie Generala Waltera, to znaczy teraz UPA jest dobre ;) Nie mow, ze adwokaci reprezentuja kazdego, kto sie zglosi :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Bulwersuje? 23.10.14, 13:27 Nasz jest swojski a tamtego sie boimy i tu różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bulwersuje? 23.10.14, 15:48 ... a oni boją się "naszego"... *** Każdy kraj (państwo) ma własnych bohaterów i to, jacy oni byli, nie powinno obchodzić innych państw - tak myślę! My powinniśmy zajmować się własnymi!!! (a jak widać, różni ludzie, w różny sposób, podchodzą do różnych bohaterów... w jednym państwie, które jest nasze!) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Bulwersuje? 23.10.14, 16:34 ...taki Kuklinski dla jednych zdrajca dla innych bohater, takie qrwiozum ;) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Bulwersuje? 23.10.14, 13:50 We wtorek do Prokuratury Rejonowej w Przemyślu wpłynęły trzy zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa przez sześciu studentów Państwowej Wyższej Szkoły Wschodnioeuropejskiej w Przemyślu.... Na zdjęciu jest ich dziewięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Bulwersuje? 23.10.14, 14:07 x2468 napisał: > Ci trzej sa z ABW. Słynna siatka terrorystów z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś