Dodaj do ulubionych

Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię!

10.11.14, 07:20
Jeżeli PiSurmany będąc w opozycji tak bezczelnie i bez pardonu rżną naszą wspólną kasę to co będą robić jak dorwą się do waaaadzy?!
Obserwuj wątek
    • don.kichote Uruchomiłem i... 10.11.14, 07:27
      ... wyszło mi, że co najwyżej, w tym "rżnięciu" dogonią PO

lionold napisał:

> Jeżeli PiSurmany będąc w opozycji tak bezczelnie i bez pardonu rżną naszą wspól
      > ną kasę to co będą robić jak dorwą się do waaaadzy?!
      • lionold Re: Wiem o co wam chodzi. 10.11.14, 07:38
        tylko jeden przypadek: NOWAK! Szachraj nie piszący w oświadczeniu majątkowym o posiadanym zegarku. Udowodnijcie jeszcze, że nabył go za wyłudzone z Sejmu pieniądze a nie za swoje legalnie zarobione lub go nie otrzymał w prezencie. Ja z nim nie mam problemu - po prostu na niego i jemu podobnych już nie zagłosuję.
        • don.kichote Re: Wiem o co wam chodzi. 10.11.14, 07:54
          lionold napisał:

> tylko jeden przypadek: NOWAK!

Nie tylko, bo i Sikorski płacący u Sowy służbową kartą, bo i ośmiorniczki, bo i cygara od Fidela, bo i "sukienki II damy", bo i Amber Gold, bo i ...
          To tak na poczekaniu. Jeśli zechcesz, poszukam więcej.

Ps

"Wam" - to znaczy komu?
          • wykress Re: Wiem o co wam chodzi. 10.11.14, 08:18
            natemat.pl/84329,podatnicy-placa-za-paliwo-ministrow
            wiadomosci.onet.pl/kraj/ile-kosztuja-podroze-poslow-placimy-miliony-zlotych/m9wxp
            • wiosnaludzikow Re: Wiem o co wam chodzi. 10.11.14, 08:24
              wykress napisał:

> natemat.pl/84329,podatnicy-placa-za-paliwo-ministrow
              > wiadomosci.onet.pl/kraj/ile-kosztuja-podroze-poslow-placimy-miliony-zlotych/m9wxp
              To nie o to w tym wątku i w tej sprawie chodzi. Nie o poziom kosztów ale o przestępstwa i oszustwa władzy politycznej.
              • wykress Re: Wiem o co wam chodzi. 10.11.14, 09:55
                ..... uważasz, że wyłudzanie kasy za samochód prywatny używając samochodu służbowego! w dodatku nie zgodnie z przeznaczeniem!.... to nie jest oszustwo? ... albo przestępstwo?

www.fakt.pl/polityka/minister-finansow-wozi-dzieci-sluzbowa-limuzyna,artykuly,485794.html ....

www.wykop.pl/link/1978692/bor-dostarcza-sikorskiemu-pizze-do-palacu/

to tylko pierwsze z brzegu .... (???);-/
          • ayran Re: Wiem o co wam chodzi. 10.11.14, 09:03
            A z tymi ośmiorniczkami to właściwie o co chodzi? W sklepie "Kuchnie Świata" możesz kupić kilogram mrożonych ośmiorniczek za niecałe 30 zł. Spróbuj kupić dobrej jakości mięso wołowe w tej cenie.
      • erte2 Re: Uruchomiłem i... 10.11.14, 09:22
        don.kichote napisał:
        ... wyszło mi, że co najwyżej, w tym "rżnięciu" dogonią PO
        Jakiś przykład? Coś w rodzaju Telegrafu, Srebrnej, kasy z FOZZ-u...?
        • dystans4 Re: Uruchomiłem i... 10.11.14, 10:00
          AFERĘ HAZARDOWĄ, tę prawdziwą, chronioną przez CBA i z udziałem Gosiewskiego, w której przepisano ustawę Gilowskiej, dorzucę ot tak.
    • nazimno Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 07:32
      Czy dokonano juz audytu wydatkow na osmiorniczki i winko ???

Lataja mi kolo komina wszystkie zaangazowane w to skroty partii politycznych.

Ksiegowosc posluguje sie tylko czterema
      dzialaniami podstawowymi.
      Wystarczy do tego zwykla arytmetyka.

Wiec jak , policzycie ???
      • wiosnaludzikow Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 07:39
        nazimno napisał:

> Czy dokonano juz audytu wydatkow na osmiorniczki i winko ???
        >
        > Lataja mi kolo komina wszystkie zaangazowane w to skroty partii politycznych.
        >
        > Ksiegowosc posluguje sie tylko czterema
        > dzialaniami podstawowymi.
        > Wystarczy do tego zwykla arytmetyka.
        >
        > Wiec jak , policzycie ???
        Wiesz audyt ośmiorniczek jest mnie potrzebny bo potrzebne tu są regulacje dotyczące korzystania z funduszy reprezentacyjnego. Oczywiście pogadano, pogadano i jak to u lemingów nic z tego nie wynika. Jest OK i zmiany nie są potrzebne.
        Tutaj natomiast potrzebny jest audyt bo mamy do czynienia z prawdopodobieństwem nadużyć władzy w sposób ewidentny i nie budżacy wątpliwości, po prostu przestępstw władzy politycznej. ...tutaj też Sikorski pogadał ale pewnie mu już np. Schetyna czy jego koledzy Kamiński i Giertych wyjaśnili, że utopiłby połowę klasy politycznej z każdej partii.
        • nazimno Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 08:22
          "Widzialy galy, co braly".
          Spoleczenstwo ma swoja reprezentacje,
          ktora w kazdym calu pasuje do reszty.

Wyidealizowany obrazek posla zamienil sie w tandetna jarmarczna karykature.

Nie ma znaczenia dokladne kwalifikowanie
          kazdego oszustwa.

Istotna jest jedynie mentalna przyczyna
          tych praktyk.

I to jest ponura cecha polskiej polityki.
          • wiosnaludzikow Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 08:26
            nazimno napisał:

> "Widzialy galy, co braly".
            > Spoleczenstwo ma swoja reprezentacje,
            > ktora w kazdym calu pasuje do reszty.
            >
            > Wyidealizowany obrazek posla zamienil sie w tandetna jarmarczna karykature.
            >
            > Nie ma znaczenia dokladne kwalifikowanie
            > kazdego oszustwa.
            >
            > Istotna jest jedynie mentalna przyczyna
            > tych praktyk.
            >
            > I to jest ponura cecha polskiej polityki.
            Jak sądzisz, jak zmieniać mentalność ? Samo stwierdzenie faktu : mentalność, nie jest czymś twórczym czy nie jest odpowiedzią.
        • x2468 Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 08:55
          Czy przynajmniej wiesz krętaczu co to są te ośmiorniczki? Za komuny to się nazywało kalmary i było tańsze wędzonych od szprotek.
          Wole żeby minister zjadał kalmary niż jeździł na koszt podatnika na narty służbowym samochodem i borowcami potrzebnymi do noszenia walizek.tak jak jego poprzedniczka:
          www.wprost.pl/ar/120577/BOR-wozi-Fotyge-na-narty/
          • sverir Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 09:55
            > Wole żeby minister zjadał kalmary niż jeździł na koszt podatnika na narty służbowym
            > samochodem i borowcami potrzebnymi do noszenia walizek.tak jak jego poprzedniczka:

Tusk na urlop jeździł z borowikami. Wypada albo doprecyzować, co wolisz, albo zejść z PiS jako wyjątku od krystalicznie uczciwych polityków.
            • ayran Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 10:12
              sverir napisał:

> Tusk na urlop jeździł z borowikami.

Jako premier. Jako szef opozycji (czy też mówiąc ściśle - największej partii opozycyjnej) - jeździł na urlopy bez ochrony. Nie do końca wiem, czego dotyczy twój zarzut wobec Tuska jako premiera - czy tego, że śmiał korzystać z urlopu, czy tez tego że śmiał być objęty ochroną.
              • sverir Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 11:29
                Mój zarzut dotyczy wypowiedzi, którą przytoczyłem na wstępie. Myślę, że sens zarzutu jest wystarczająco jasny, by nie zadawać głupich pytań.
                • ayran Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 11:42
                  Może i głupie to moje pytanie, ale jako żywo nie mogę doszukać się owego przytaczającego wypowiedź wstępu i zawartego w nim twojego, jak rozumiem, nad wyraz inteligentnego zarzutu. Czy w związku z tym mogę poprosić o zwykłe powtórzenie?
      • erte2 Re: Narodzie uruchom wreszcie wyobraźnię! 10.11.14, 09:31
        nazimno napisał:

Czy dokonano juz audytu wydatkow na osmiorniczki i winko ???
        Dobry człowieku - na owe "ośmiorniczki i winko" wydawano kasę z przysługującego funduszu reprezentacyjnego przewidzianego na takie właśnie okazje. Można oczywiście mieć pretensje że były to owe "ośmiorniczki i winko" w przyzwoitym lokalu a nie bigos "na winie" i herbata "z trzeciego parzenia" w dworcowym bufecie, ale przypominam że panprezes głupi cukier kupował w najdroższym sklepie w Warszawie a nie np. w o połowę tańszej Biedronce.
        • nazimno oranyboskie.... 10.11.14, 10:06
          Coz za wnikliwa analiza "przypadku" wykonana przez znaczacego znawce Tymochowiczow.

PS
          A co mnie obchodza Twoje scenariusze...
    • adamszem Uruchom wyobraźnię, lionold 10.11.14, 07:39
      Cieszę się z natychmiastowej reakcji Jarosława Kaczyńskiego. Gdyby tak Platforma chciała go naśladować!!! Do dzisiaj nikt by w niej nie pozostał, nie ma tam bowiem chyba żadnego uczciwego człowieka. Afera goni aferę. Bohaterem jednej z pierwszych był Schetyna. Nawet w pierwszej chwili poleciał ze stanowiska wicepremiera, po to by dzisiaj być ministrem spraw zagranicznych. Przykładów można przytoczyć tysiące. Na wszystkich szczeblach władzy. Sikorski nawet awansował na marszałka Sejmu. O "bohaterach" smoleńskich nie wspomnę. Oszustwo goni oszustwo. Wszędzie. W polityce, w mediach, w aparacie sprawiedliwości. Wszędzie!
      • mariner4 Natychmiastowej???? 10.11.14, 08:33
        To pierwszy wyczyn Hofmana? Mało Ci? To w PiS go nie znali? Zaskoczenie?
        To już długo trwa.
        A jakie inne wyjście miał Kaczor tydzień przed wyborami?
        M.
        • inocom Sikorski za ośmiorniczki awansował 10.11.14, 11:12
          mariner4 napisał:

> To pierwszy wyczyn Hofmana? Mało Ci? To w PiS go nie znali? Zaskoczenie?
          > To już długo trwa.
          > A jakie inne wyjście miał Kaczor tydzień przed wyborami?
          > M.

Hofman poleciał.
      • x2468 Re: Uruchom wyobraźnię, lionold 10.11.14, 08:44
        Znowu sie najarales? Co takiego zrobił Schetyna? Tylko konkrety proszę, pisiego bełkotu mam dosyć.
        Czy Kaczyński odprowadził podatek od tej "pożyczki" Ja uważam ze to nie była pożyczka lecz łapówka albo wymuszone pieniądze. Co takiego zrobił Sikorski? Urządził niczym pis bal wyborczy w Mariotcie? Mozesz napisać ile ta impreza kosztowała? O jakich bohaterach smoleńskich pleciesz? O Macierewicz czy organizatorach zbrodni Kaczyńskim i Sasinie? O Błasiku i reszcie organizatorów tej bezmyślnej hucpy nie będę pisał z oczywistych względów.
        Przy okazji może napiszesz ile Kaczyński wziął i za co od Art B?
        • x2468 Re: Uruchom wyobraźnię, lionold 10.11.14, 08:47
          Aby ci było łatwiej zrozumieć o czym mowa:
          polska.newsweek.pl/tajemnicza-pozyczka-jaroslawa-kaczynskiego-prawo-i-sprawiedliwosc-polityka-pis-newsweek-pl,artykuly,286345,1.html
        • wykress Re: Uruchom myślenie! ... lionold 10.11.14, 09:29
          Fajnie, że macie tyle argumentów! ..... pytanie, czym w takim razie pisiory różnią się od platfusów??? .
          • sverir Re: Uruchom myślenie! ... lionold 10.11.14, 09:56
            > Fajnie, że macie tyle argumentów! ..... pytanie, czym w takim razie pisiory różnią się od
            > platfusów???

Pisiory należą do PiS, więc z definicji mają przejebane.
          • volupte Re: Uruchom myślenie! ... lionold 10.11.14, 11:49
            Czym? Wyjatkowa skala nieuczciwości pisowców :-)
      • erte2 Re: Uruchom wyobraźnię, lionold 10.11.14, 09:38
        adamszem napisał:

[i] Cieszę się z natychmiastowej reakcji Jarosława Kaczyńskiego. Gdyby tak Platforma chciała go naśladować!!! /i]

A co Platforma ma do gadania w wewnętrznych sprawach PiS-u ? Co najwyżej mogłaby coś sugerować, coś podpowiedzieć - np. że pokolenych kompromitacjach w stylu "barany z PSL", publiczne szczanie na ulicy czy licytacje na długość kutasa Hofman co najmniej nie powinien być rzecznikiem partii. ale przecież decyzja należała do prezesapana. A on zadecydował że walory posła Adasia są ważniejsze niż jego wybryki'
        Szczególnie istotny wydaje się być ów wybryk wymieniony na końcu (a być może w oczach prezesa właśnie walor?).
      • dystans4 Re: Uruchom wyobraźnię, lionold 10.11.14, 12:22
        ZBYUNIU-ADAMSIE!

Łżesz gorzej niż suka Dorna.
        Jarosław Kaczyński wspólnie z całym klubem PiS ukradli po 300 zł. na głowę, i to najdrobniejsza z kradzieży prezesa i Co.
        Jeśli chodzi o Schetynę, to co masz na myśli? Aferę hazardową, tę prawdziwą z przepisaniem ustawy Gilowskiej, Gosiewskim w tle i miliardem złotych strat Skarbu Państwa? Czarnymi "bohaterami" afery smoleńskiej to znów są Kaczor i Antoni, Hofman i Błaszczak i cała obca nam Polakom agentura wpływu w PiS.

Teraz wciskacie nam Polakom, że wyczyn Hofmana to coś dobrego, bo ukazał veritatis splendor Prezesa i agentury wpływu.
        A Hofman i reszta po wyborach zostaną przywróceni do łask i dostaną po leśniczówce. Albo po pałacyku.
    • zapijaczony_ryj Będą kradli, a gazety o tym nie napiszą 10.11.14, 08:49
      lionold napisał:

> Jeżeli PiSurmany będąc w opozycji tak bezczelnie i bez pardonu rżną naszą wspól
      > ną kasę to co będą robić jak dorwą się do waaaadzy?!

albo będą takie "rzetelne" ja TV Republika
    • wykress Re:Niczego nie trzeba sobie wyobrazać .... 10.11.14, 09:20

... próbkę rządowych przekrętów mamy na nagraniach! ... przy których "przekręt" pisiorów jest co najwyżej żenujący! :-/
      • volupte Re:Niczego nie trzeba sobie wyobrazać .... 10.11.14, 11:51
        Otóż , zadnego przekretu na tych nagraniach , mimo ze takie ciekawe.
    • haen2010 Ciekawa jest wyobraźnia Halickiego 10.11.14, 10:53
      Kiedy podpisywał im zgodę na trzy samochody bez zbędnych pytań. Rączka rączkę myje.
      • erte2 Re: Ciekawa jest wyobraźnia Halickiego 10.11.14, 11:26
        haen2010 napisał:

Ciekawa jest wyobraźnia Halickiego Kiedy podpisywał im zgodę na trzy samochody bez zbędnych pytań. Rączka rączkę myje.
        Heniusiu - poseł to jest funkcja zaufania publicznego i zakłada się że że nie jest on złodziejem, oszustem czy drobnym krętaczem. I nie ma miejsca na podejrzliwe pytania sugerujące chęć dokonania oszustwa. Bo np. w przypadku Mazowieckiego czy Geremka pytanie typu: "A czy rzeczywiście ma pan zamiar jechać samochodem i czy przypadkiem nie chce pan wyłudzić kasy?" byłoby nie na miejscu. A tym bardziej skierowane do posłów partii mającej w nazwie zarówno prawo jak i sprawiedliwość.
        • haen2010 Re: Ciekawa jest wyobraźnia Halickiego 10.11.14, 12:03
          Zaufanie ziemskie nie oznacza wiary w siły nadprzyrodzone - jak na przykład zlot gwiaździsty trzech samochodów do Madrytu. Miasto na końcu Europy nie pasuje do tej koncepcji.

Powtórzę znudzony - raczka rączkę myje.
          • volupte Re: Ciekawa jest wyobraźnia Halickiego 10.11.14, 12:10
            Halicki chciał mieć haka na tą bandę:-)
            • haen2010 Re: Ciekawa jest wyobraźnia Halickiego 10.11.14, 12:23
              Nie haka, tylko cicha umowa. Ja ci dobrze, ty mi tez. Przecież tylko głupie baby są przyczyną kłopotów tej sympatycznej koegzystencji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka