Dodaj do ulubionych

I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe standardy

10.11.14, 18:08
Wyrzucili trzech posłów? Zobaczycie po wyborach samorządowych, Kaczyński jak nic ich przygarnie z powrotem. Jeszcze nie ostygną urny wyborcze a już tych trzech pospolitych oszustów będzie całować mankiet swego dobroczyńcy.

Co innego w PO.
Gdy wybuchła afera „kelnerska” /zwana również zamachem stanu/, której jednym z najważniejszych wątków było nakłanianie, przez kelnerów, ministrów rządu RP do przyjmowania b. drogich pokarmów i opłacenia się służbową kartą kredytową. Wszyscy pamiętamy jak zachowały się władze Partii, Ukarano wszystkich. Bez wyjątku, nie bacząc na tytuły i piastowane funkcje. Ukarano ich surowo, na granicy okrucieństwa! Bez litości odwołano przyłapanych na obgryzaniu nóżek ośmiornicy ministrów. Nawet tak zasłużonego ministra jak Radka Sikorskiego odwołano, i to nawet pomimo protestów strony amerykańskiej!
Albo ta sprawa tych nieuczciwych rozliczeń z fiskusem. Wymietli cały wydział z urzędzie Skarbowym w Gdańsku za utrudniania żonie Sławka Nowaka płacenia uczciwych podatków.

Dlatego też moi drodzy wyborcy pamiętajcie, że tylko PO może uratować nas przed korupcją polityczną na szczytach władzy jak i w samorządach.
I oto właśnie chciałem zaapelować.
Obserwuj wątek
    • ploniekocica Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 18:15
      A przepraszam, bo przeoczyłam, czy oni brali państwowe pieniądze na ośmiorniczki, a zajadali zupki chińskie z biedronki, nadwyżki ośmiorniczkowe lądując do kieszeni?
      Hofman nie został ukarany za podróżowanie po Europie samochodem czyli drogo, ale za kompletnie coś innego.
      -
      "... rasowe smoki są przeważnie szczupłe, poważne i bardzo muzykalne. Są tak muzykalne, że nigdy nie słuchają muzyki. Muzyka je drażni i w tym rozdrażnieniu zjadają ludzi." B.Krupska
      • tw_wielgus Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 18:40
        Ależ oczywiście, że nie! Jak mogłaś w ogóle pomyśleć, że elitom władzy i partyjnemu establishmentowi PO mogą przyjść do głowy robienie tak skandalicznie prymitywnych numerów?
        Sądzisz, że te wyrafinowane podniebienia przyjęłyby "chińskie zupki" bez nieuchronnego odruchu zwrotnego?
      • veglie Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 18:57
        ploniekocica napisała:

> A przepraszam, bo przeoczyłam, czy oni brali państwowe pieniądze na ośmiorniczk
        > i, a zajadali zupki chińskie z biedronki, nadwyżki ośmiorniczkowe lądując do ki
        > eszeni?
        > Hofman nie został ukarany za podróżowanie po Europie samochodem czyli drogo, al
        > e za kompletnie coś innego.
        > -
        > "... rasowe smoki są przeważnie szczupłe, poważne i bardzo muzykalne. Są tak mu
        > zykalne, że nigdy nie słuchają muzyki. Muzyka je drażni i w tym rozdrażnieniu z
        > jadają ludzi." B.Krupska

Widzę, że nie zrozumiałaś.
      • wiosnaludzikow Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 11.11.14, 04:54
        Twoja uwaga jest bardzo trafna kocico. Batmana pardon Hofmana niezasadne w tym konkretnym przypadku. Jednak kto podpisuje takie debilne delegacje , takie kosztowne, takim posłom ? Czy dowiem się kto jest tym idiotą i obraz w tedy byłby w miarę pełny.
    • gtxl_3 Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 18:22
      Dlatego też moi drodzy wyborcy pamiętajcie, że tylko PO może uratować nas przed korupcją polityczną na szczytach władzy jak i w samorządach.
      I oto właśnie chciałem zaapelować

Masz całkowitą rację. kajam się publicznie za podważanie uczciwości i oskarżanie o korupcję członków partii PO, Matkę- zawsze dziewicę Sawicką, Rycha ,Zbycha,Mira,Nowaka, sołtysa z Chobielina,Sławka Nowaka Józefa Bąka, syna jedynego pana naszego Tuska, oraz wielu innych.

Dzisiaj jeszcze wybieram się do kościoła (nie byłem tam od 50 lat) by dać na mszę za pomyślność naszej jedynej i słusznej partii jaką jest bez wątpienia Platforma Obywatelska oraz za zdrowie naszej Matki Polki- Ewy Kopacz.
      Mea culpa,mea culpa, mea maxima culpa.
      Tak mi "dpomomusz buk i wszyscy święci".

• tw_wielgus Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 18:35
        A pamiętasz jak pomogli tej zakochanejw agencie kobiecie, na którą uwzięła się prokuratura?
        Okazało się, że media współpracujące z rządem ( i wice wersa) mogą zrobić wiele dobrego dla prostych ludzi.
      • cronny Wybory za tydzień - trza aferze migiem łeb ukręcić 10.11.14, 19:09
        ot i cała tajemnica szybkiego zadziałania PiSowskiej inkwizycji.
        Byle odkopnąć ten koszmzrny smród jak najdalej od własnej bramki... najlepiej na połówkę przeciwnika.
        Zanim wyjdą na jaw dowody, że przestępstwo miało charakter wielokrotny.
        I zanim padną pytania - czy to możliwe, żeby prezes PiS, pan poseł Kaczyński spędzający codziennie godziny w towarzystwie swego rzecznika - o niczym nie wiedział?
        A jeśli wiedział - to czemu nie powiadomił odpowiednich służb, że wie o przestępstwie, a przynajmniej ma uzasadnione podejrzenia?
        • tw_wielgus Re: Wybory za tydzień - trza aferze migiem łeb uk 10.11.14, 19:20
          Właśnie! Otóż to!
          Ten to miał klasę....
          Sorry... już wyjaśniam. Przed oczyma mam obraz byłego ministra infrastruktury, przyjaciela naszego- nagrodzonego unijnym wyróżnieniem- premiera
          Miał złożyć mandat i pewnie by dotrzymał słowa, ale kredyty! Odpowiedzialność za rodzinę powstrzymała go przed tym samobójczym krokiem.
          -
          • cronny Re: Wybory za tydzień - trza aferze migiem łeb uk 12.11.14, 14:49
            PiS już rok temu "abonowakiem" usprawiedliwiał niejednoznaczne pożyczki i podatkowe uniki Hofmana. Tym razem "abonowak" ma słuzyć za listek figowy dla przekrętu trzech PiSowskich posłów.
            OK. Nowak usprawiedliwia wszystkie przekręty PiSowców, bo w deklaracji majątkowej nie wykazał zegarka, który dostał w prezencie od rodziny. A to jest poważne niedopatrzenie, być może wykroczenie, albo i przestępstwo nawet.
            Posłowie PiS brali zaliczki na przejazd samochodami, a latali samolotami tanich linii.
            Czemu?
            Ano właśnie, niech Nowak wytłumaczy jak mieli jechać, i to każdy swoim samochodem, jeśli dwóch z nich w ogóle nie miało samochodu? No jak? Musieli lecieć samolotem! Są usprawiedliwieni!
            Wzięli zaliczki na przejazdy samochodami, choć mieli bilety na samolot, a - wg deklaracji majątkowych -nie mieli samochodów?
            To właśnie wina Nowaka! Nowak nie wykazał zegarka. To ich moralnie usprawiedliwia.
            I w ogóle to jest pytanie do Nowaka. Niech się Nowak wytłumaczy.
            itd, itd, itp...
      • wiosnaludzikow Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 11.11.14, 04:55
        > syna jedynego pana naszego Tuska, oraz wielu innych.
        Przypomnę, że syn pana naszego jedynego zaparł się Ojca i podpisał się Józef Bąk:)
    • tw_wielgus A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 18:47
      I to za co? Za używany zagraniczny zegarek. Zakłamane hipokryty jedne!
      "Sprawa Sławomira Nowaka jest nieporównywalna. On zrezygnował z członkostwa w PO, ze wszystkich funkcji, nie pełni funkcji w komisjach, nie prowadzi żadnych ustaw. Pozostał co prawda członkiem klubu poselskiego Platformy, ale jeżeli ktoś oczekuje, że spalimy Sławomira Nowaka na stosie, to grubo się myli. Zarzutów wobec niego na razie nie potwierdził sąd. On jednak nie wyłudzał pieniędzy, wydał na zegarek własne, a jego żona zapłaciła zaległe podatki"

Czy istnieją jakieś dowody na to, że za zegarek nie zapłacili podatnicy w postaci wzrostu kosztów zakupu "Pendolino"?
      • volupte Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:02
        Jak nie ma to zostały zniszczone.
        • tw_wielgus Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:10
          Zupełnie nie rozumiem jak można się czepiać Hofmana?
          Przecież 50 tysięcy to śmieszna suma. Na waciki, co potwierdzają słowa byłego ministra infrastruktury Sławomira Nowaka." Były minister chciał blokowania kontroli skarbowych i mówi, że "50 tys. to nieduże pieniądze"
          • volupte Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:15
            Też uważam że to śmieszna suma , szkoda ze ukradziona , bo to znaczy ze gosc to taki gó...zjad. Kraść to miliony ,....
            • tw_wielgus Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:27
              I dlatego właśnie powinna go spotykać kara dotkliwa. Kara, którą boleśnie odczuje, taka która spowoduje u niego refleksję tak głęboką jak pobyt w więzieniu u Trynkiewicza.
              Może funkcja wicemarszałka sejmu byłaby adekwatna?
              • volupte Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:32
                Teraz to raczej niemozliwe. Jarzbaw go wydalił , to jak go może na marszałka proponować?
                • tw_wielgus Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:43
                  Może prokurator go uniewinni, co da mu szansę na powrót w glorii i chwale.
            • wiosnaludzikow Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 11.11.14, 04:57
              Dla porządku to te 50 000 zł było chyba na trzech.
              Oczywiście, że to g...no jady !
              Co za idiota podpisał te zaliczki, do tych delegacji ? Poznamy tego idiotę ?
        • taniarada Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 19:13
          Chciałem uczciwie dodać,że będzie rozliczał posłów za Madryt. A sam gustuje w limuzynach, samolotach i pizzach od BOR.Oczywiście Sikorski.Który nie powinien być marszałkiem sejmu.
          • gtxl_3 Re: Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 19:24
            taniarada napisał(a):

> Chciałem uczciwie dodać,że będzie rozliczał posłów za Madryt. A sam gustuje w l
            > imuzynach, samolotach i pizzach od BOR.Oczywiście Sikorski.Który nie powinien
            > być marszałkiem sejmu.

Nigdy w to nie uwierzę, że ktokolwiek z platformy jest umoczony w jakieś przekręty.
            Obawiam się tylko jednego, że za jakiś czas niezawisły Sąd uniewinni Hofmanna i zostanie on kolejnym męczennikiem po męczennicy Sawickiej.
            Mato Buska czestochowska.......

• tw_wielgus Re: Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 19:32
              Pozostaję pod wrażeniem Twojej nieustannej wiary w dobro nieskazitelne, siłę moralną uczciwości.
              • gtxl_3 Re: Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 19:34
                tw_wielgus napisał:

> Pozostaję pod wrażeniem Twojej nieustannej wiary w dobro nieskazitelne, siłę m
                > oralną uczciwości.
                >

Dzięki Ci wielgus, jeszcze dziś będziesz ze mną w niebie.

• tw_wielgus Re: Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 19:46
                  Wcale mi się tam - tu użyję słowa dyplomacji, którego nauczyłem się od b. min. spraw zagr. - k..wa nie śpieszy.
          • tw_wielgus Czego kur 10.11.14, 19:24
            ...cze pieczone czepiasz się zasłużonego dla polskiej demokracji i marszałka. Przecież zapłacił w rest. "Sowa i słuchający kelnerzy" za swoje wino! Raz.
            • gtxl_3 Re: Czego kur 10.11.14, 19:28
              tw_wielgus napisał:

> ...cze pieczone czepiasz się zasłużonego dla polskiej demokracji i marszałka.
              > Przecież zapłacił w rest. "Sowa i słuchający kelnerzy" za swoje wino! Raz.

Pewnie, że zapłacił....nie ze swojej kieszeni tylko z naszych "idiotów" podatków.

• swiatjestjuzinny Re: Czego kur 10.11.14, 19:29
                PIS ma niedoścignione standardy
              • gtxl_3 Re: Czego kur 10.11.14, 19:31
                3maj ten kurs wielgus...brawo za ten wątek.
                Jesteś na kursie i na ścieżce......

• tw_wielgus Re: Czego kur 10.11.14, 19:41
                Nie, teraz na poważnie bo czasami żartuje. Przyłapany na konsumpcji leniwych i popijaniu ich tanim winem Radek Sikorski uniósł się honorem i zapłacił za wino. Zapłacił raz, bo więcej rachunków mu nie wyciągnięto.
                Na jego usprawiedliwienie należy dodać, że toczyli rozmową państwotwórczą. Używając mowy soczystej lecz nadzwyczaj patriotycznej.
                • gtxl_3 Re: Czego kur 10.11.14, 19:44
                  tw_wielgus napisał:

> Nie, teraz na poważnie bo czasami żartuje. Przyłapany na konsumpcji leniwych i
                  > popijaniu ich tanim winem Radek Sikorski uniósł się honorem i zapłacił za wino.
                  > Zapłacił raz, bo więcej rachunków mu nie wyciągnięto.
                  > Na jego usprawiedliwienie należy dodać, że toczyli rozmową państwotwórczą. Używ
                  > ając mowy soczystej lecz nadzwyczaj patriotycznej.
                  >

Spoko... Ich verstehe.

• wiosnaludzikow Re: Czego kur 11.11.14, 04:58
                    Okazuje się, że jeżeli chodzi o : "żyje im się lepiej" dotyczy nie tylko aktywistów PełO ale również innych w tym PiS.
      • erte2 Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:43
        tw_wielgus napisał:
        Czy istnieją jakieś dowody na to, że za zegarek nie zapłacili podatnicy w postaci wzrostu kosztów zakupu "Pendolino"?

A czy istnieją jakieś dowody że zapłacili?
        • tw_wielgus Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:44
          Zaraz...?! Przecież to ja pytam!
          • swiatjestjuzinny Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 19:58
            W normalnym kraju winę trzeba udowodnić .
            A zapomniałam to Polska POPIS.
          • erte2 Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 23:16
            tw_wielgus napisał:

Zaraz...?! Przecież to ja pytam!
            Coś mi to przypomina...O, już wiem! Tak do mnie mówił esbek na przesłuchaniu...
            • tw_wielgus Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 12.11.14, 13:06
              Widocznie, - jak mogę podejrzewać - musiał jakoś zareagować na Twoje bezustanne dopytywanie się o to, co jeszcze chce wiedzieć.
      • man_sapiens Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 10.11.14, 22:31
        > Czy istnieją jakieś dowody na to, że za zegarek nie zapłacili podatnicy w posta
        > ci wzrostu kosztów zakupu "Pendolino"?

Nie ma, podobnie jak nie ma dowodów na to, że tw_wielgus nie jest zidiociałym transwestytą.
        • tw_wielgus Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 12.11.14, 13:04
          Chciałeś mi dokopać, dopiec, prawda? Strzelić jakąś błyskotliwą, a bolesną inwektywą.
          I tak się zastanawiam dlaczego akurat w tym celu wybrałeś transwestytę? Pogardzasz tymi skrzywdzonymi przez los istotami? Uważasz ich za coś gorszego, plugawego, zidiociałego?
          Zapytam wprost – jesteś homofobem?
          Pytam ponieważ odczuwam daleko idący dysonans, niby z jednej strony ( jak w poście powyżej) prezentujesz cechy wybitnie homofoniczne, a z drugiej ochoczo bierzesz udział w dyskusjach o długości członków i bezustannie domagasz się postów o seksie analnym.

man_sapiens napisał:

> > Czy istnieją jakieś dowody na to, że za zegarek nie zapłacili podatnicy w
          > posta
          > > ci wzrostu kosztów zakupu "Pendolino"?
          >
          > Nie ma, podobnie jak nie ma dowodów na to, że tw_wielgus nie jest zidiociałym t
          > ranswestytą.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: A byli tacy co go chcieli spalić na stosie! 12.11.14, 11:48
        A co Nowak miał do zakupu pendolino?
    • anwad Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 19:30
      Zawsze taki bystry byłeś?
      • tw_wielgus Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 19:34
        Ależ skąd! Jeżeli spotkałaś się z takim stwierdzeniem to ja stanowczo zaprzeczam.
        • taniarada Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 19:50
          Panie i panowie bez wytykania.Tu chwalimy partię PO w jej codziennej i niezłomnej walce z narodem polskim. Sienkiewicze, Giertychy, Niesiołowscy i Nałęczowie i cała niezliczona rzesza różnych wielkich mężów stanu jest tam, gdzie jest i robi bezkarnie to, co robi wyłącznie dlatego, że naród głupi jest i toleruje ferajnę rządzącą wraz z jej przekrętami, kłamstwami i bezczelnością.
          • tw_wielgus Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 19:55
            Tak, rzeczywiście, deczko się zagalopowałem.
            Czy powinienem wygłosić publiczną samokrytykę?
          • erte2 Re: I kto się da nabrać na te rzekomo wyższe stan 10.11.14, 23:22
            taniarada
            I jest duże prawdopodobieństwo że jeszcze przez ładnych parę lat (a co najmniej jedną kadencję) ci krwiopijcy, zaprzańcy i wrogowie Narodu będą uprawiać ten swój nędzny proceder bo ogłupiony Naród znów na nich zagłosuje zamiast na Jedynie Słuszną Partię zwaną żartobliwie Prawo i Sprawiedliwość oraz jej (nomen omen)... członków.
    • tw_wielgus Skoro Sejm jest od stanowienia prawa 10.11.14, 19:53
      no to należy to złe prawo zmienić. W końcu przecież wszyscy jesteśmy równi wobec prawa i nie można doprowadzić do tak niekomfortowej sytuacji, w wyniku której Sławek Nowak jest równiejszy, tak jak te świnie w powieści Orwella.
      natemat.pl/114711,dgp-sugeruje-ze-ministerstwo-sprawiedliwosci-napisalo-nowe-prawo-by-uratowac-slawomira-nowaka-od-kary-za-zatajony-zegarek
      • swiatjestjuzinny Re: Skoro Sejm jest od stanowienia prawa 10.11.14, 19:59
        ach ta retoryka PISu powala
      • gtxl_3 Re: Skoro Sejm jest od stanowienia prawa 10.11.14, 20:01
        tw_wielgus napisał:

> no to należy to złe prawo zmienić. W końcu przecież wszyscy jesteśmy równi wobe
        > c prawa i nie można doprowadzić do tak niekomfortowej sytuacji, w wyniku któr
        > ej Sławek Nowak jest równiejszy, tak jak te świnie w powieści Orwella.
        >

No co Ty.... Sławek Nowak jest tym, który nazwał Donalda Tuska dotkniętym palcem boskiego geniuszu. Nie godzi się go krytykować......on się wypowiadał w boskim imieniu.

• indeed4 Na pewno nie dał się nabrać Wprost 10.11.14, 21:55

twitter.com/MajewskiMichal/status/531905802265960451

PS. Zapomniałeś o Zwiefce ;-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155438500,155441512,Hoffi_moze_w_PO_zalozyc_klub_wyludzaczy_kasy_.html
      • taniarada Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 22:11
        Głosuję na tych co są jak cymbał brzmiący .I na dziecko wszechświata .Nie mniej niż gwiazdy.I na wszystkie obiecane cuda.
        • indeed4 Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 10.11.14, 22:25
          • taniarada Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 10.11.14, 22:31
            O co ci biega twój ,twoja.Ja popieram monologi Wielgusa.On dla mnie on towarzysz.Zazdrościsz .I na pewno nie partyjny i z lat komuny.
            • indeed4 Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 10.11.14, 22:36
              > On dla mnie on towarzysz

Wątpię - o ile wiem nie sympatyzuje z PiS, tylko PO.
              • tw_wielgus Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 10.11.14, 23:06
                Niech mi będzie wolno wyrazić swoją opinię. Po taśmach prawdy stałem się sympatykiem Warszawskiego Klubu Wioślarskiego i liczę na to, że nie zawiodą pokładanego w nich zaufania.
                • indeed4 Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 11.11.14, 01:17
                  > Po taśmach prawdy stałem się sympatykiem Warszawskiego Klubu Wioślarskiego

Ożesz... nie przypuszczałem, że z PO jest aż tak źle :-)))
                  • wykress Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 12.11.14, 08:41
                    indeed4 napisał:

> Ożesz... nie przypuszczałem, że z PO jest aż tak źle :-)))

... jest gorzej niż źle! ;-/
                    • indeed4 Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 12.11.14, 08:47
                      z PiS-em raczej też nie za dobrze, skoro nad tym dennym PO ma tylko 1-2 punkty przewagi? Mizeria kolego, ot co...
                      • wykress Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 12.11.14, 18:33
                        indeed4 napisał:

> z PiS-em raczej też nie za dobrze, skoro nad tym dennym PO ma tylko 1-2 punkty
                        > przewagi? Mizeria kolego, ot co...

A co Ty mi tu z pisem wyskakujesz? ... nie widzę związku!

• tw_wielgus Re: Chyba pomyliłeś skrót "tw" i "tow" /bt. 10.11.14, 23:02
            Generalnie na jedno wychodzi, dlatego nie czuję się urażony tym kosmicznym qui pro quo.
        • tw_wielgus Re: Towarzyszu Wielgus 10.11.14, 23:00
          Ładna jest ta krótka forma literacka. Ten "cymbał" mnie szczególnie poruszył. Aż dostałem "gęsiej skórki"

taniarada napisał(a):

> Głosuję na tych co są jak cymbał brzmiący .I na dziecko wszechświata .Nie mniej
          > niż gwiazdy.I na wszystkie obiecane cuda.
    • indeed4 Dr Rafał Chwedoruk potwierdza 12.11.14, 08:52
      że w tym co wyżej napisałeś jest sporo prawdy.

"W świecie polityków i mediów błyskawiczna reakcja Jarosława Kaczyńskiego została doceniona. Nawet u tych, którzy nie mają cienia sympatii dla PiS. Jest ten kontrast z Nowakiem czy Protasiewiczem, którzy nadal są w polityce i PO obecni"

Tylko czy ten kontrast zauważy typowy tzw. leming? Oj, coś wątpię...

• tw_wielgus Re: Dr Rafał Chwedoruk potwierdza 12.11.14, 13:09
        To zjawisko pociąga za sobą mianowicie takie niebezpieczeństwo, że obecna władza poczuje się jak bogowie. Obojętnie co zrobimy, oni i tak będą nas kochać. A nawet jak nie będą to przecież nie mają wyjścia, panicznie boją się PiS.
        • indeed4 Re: Dr Rafał Chwedoruk potwierdza 12.11.14, 15:53

www.wprost.pl/ar/227586,1/Prawie-50-proc-wyborcow-PO-glosuje-na-nia-bo-boi-sie-PiS-u/

50% to dużo, na tym elektoracie "wisi" strategia PO od wielu lat - straszeniem PiSem nie jest tak efektywne jak kiedyś, ale wciąż wystarczająco skuteczne, żeby o ten jeden punkt czy dwa wyskakiwać przed PiS i zgarniać całą pulę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka