Dodaj do ulubionych

Czym się rózni skrajna prawica od

16.11.14, 13:01
skrajnej lewicy?
Proste.
Skrajna prawica wierzy, że to Rosjanie zestrzelili prezydencki Tu154M, podczas gdy skrajna lewica uważa, że to Ukraińcy zestrzelili malezyjski samolot.
M.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 13:43
      Czyli w zasadzie niczym.

Nie potrafią zrozumieć, że ani jeden ani drugi samolot nie miały prawa się znaleźć
      w tym czasie i w tym miejscu. Cywilizacja jeszcze do ich umysłów nie dotarła.
      • alistair-p Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 13:58
        Nie jestem pewien,ale ten malezyjski leciał chyba międzynarodowym korytarzem powietrznym(jeśli takie istnieją)
      • mariner4 Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 14:45
        Głupota nie ma ideologii. Jest uniwersalna.
        M,
    • rebere Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 14:02
      Korwin Mikke jest więc skrajną lewicą. Podział na to kto zestrzelił samolot jest wśród skrajnej prawicy, która dzieli się na tej wojnie na pół.
      • rebere Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 14:21
        A co do skrajnej lewicy to komuniści popierają Noworosję. A tacy ogólnie kontestacyjnie lewaccy wykazują zdystansowanie do tego konfliktu jako konfliktu dwóch nacjonalizmów.
    • dystans4 Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 16:36
      Ja twierdzę, że Boeinga nie zestrzelił Buk. Nie te ślady w kadłubie, smugi charakterystycznej smugi dymu na fotografiach, setek (wszystkich zdaje się 3,5 tys.) bryłek głowicy Buka w kadłubie i ciałach ofiar, to na pierwszym miejscu.
      Do jakiej kategorii się zaliczam?
      • m.c.hrabia Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 16:42
        na pewno nie Buk, Buk to sama miłość.
        • dystans4 Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 17:38
          Miłość nie miłość. Na początku myślałem, że Buk separatystów i tak pisałem (nie widziałem lepszych zdjęć). Później zmieniłem zdanie.
          Choćby na tym zdjęciu:
          s3.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20141027&t=2&i=986749646&w=580&fh=&fw=&ll=&pl=&r=LYNXMPEA9Q0RP
          naliczyłem skupionych 5 (może 6) dziur i wokół brak dziur. Takie uszkodzenia są niemożliwe w przypadku uderzenia tysiącami odłamków głowicy Buka. Chyba że czarne jest białe i na odwrót.
          • man_sapiens Re: Czym się rózni skrajna prawica od 16.11.14, 18:40
            Ten tekst już raz zamieszczałeś. Nie chciało ci się przetłumaczyć innego? Czekam z napięciem na twoje "sensacje" o uchwale Bundestagu (której nigdy nie było), na zdjęcie spadającego samolotu (tyle, że z trzema silnikami w tylnej części kadłuba). Oczywiście nie obejrzysz zdjęć nr 8, 9, 10 i 12 w holenderskim raporcie z katastrofy - bo nie pasuję do tez ruskiej propagandy. Na każdym z tych zdjęć widać wiele przestrzelin, najwięcej w okolicach kokpitu, ale są także np. na resztkach statecznika pionowego. Rozumiem, że od oglądania tego boli cię głowa. Może wklej jeszcze to podrobione zdjęcie z ruskich forów z wklejonym niezgrabnie myśliwcem odpalającym rakietę w kierunku MH17?
            Wywiady, które miały dostęp do zdjęć satelitarnych jednym głosem mówią o zestrzeleniu przez Buka odpalonego z terytorium zajętego przez najemników. Za wyjątkiem ruskiego, oczywiście.
            • man_sapiens erratum 16.11.14, 18:44
              > Oczywiście nie obejrzysz zdjęć nr 8, 9, 10 i 12 w holenderskim raporcie

Przy zdjęciach miał być link do wstępnego raportu holenderskich ekspertów.
              • dystans4 Re: erratum 16.11.14, 19:40
                Na początek, w kwestii uchwały. Pomyliłem się, nie była to deklaracja całego parlamentu.
                Dalej. Wszędzie naliczyłem mniej, niż 20 dziur, co pasuje do małej rakiety. Oglądałem zdjęcia dużego Boeinga trafionego głowicą rakiety ziemia powietrze - był podziurawiony od kokpitu do ogona, dziury nie skupiały się po kilka sztuk, a wokół miejsca bez trafień, dziury były większe. To co widzimy, zupełnie nie pasuje do głowicy Buka. Brak fotografii smugi dymu również przeczy możliwości użycia tej broni.
                Po prostu piszesz nieprawdę.
                • man_sapiens Re: erratum 16.11.14, 20:22
                  Deklaracji niecałego parlamentu też nie było.
    • mariner4 Niestety możemy podyskutować tylko 16.11.14, 19:42
      jak laik z laikiem.
      M.
      • dystans4 Re: Niestety możemy podyskutować tylko 16.11.14, 21:12
        Nieprawda. Możemy odwoływać się do artykułów ekspertów (sprzed katastrofy) i filmów.
        • dystans4 Re: Niestety możemy podyskutować tylko 16.11.14, 21:19
          I np.: w typowym ataku Buk M1 wzlatuje ponad cel (tak jak na filmie na yt) i uderza od góry, a promień rażenia odłamkami (do połowy gęstości) wynosi 17 m. Znaczy, w kadłubie powinny być widoczne setki, jeśli nie tysiące trafień odłamkami. Na filmie powinna być widoczna smuga dymu (jedyna rakieta tak dymiąca).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka