Dodaj do ulubionych

Krajowy spam

09.12.14, 15:36
natknęłam się na to zjawisko u marinera. Chciałam załączyć link do strony Rzecznika Praw Rodziców, bo Elbanowscy walczą dalej dzielnie... Nieważne. I nie mogłam, bo wyskakiwał mi komunikat, iż ten link to spam!

I tu rodzi się pytanie: CTTM (czy też tak macie)?

www.youtube.com/watch?v=zBHLjJcwlmo
Obserwuj wątek
    • bew-is Re: Krajowy spam 09.12.14, 15:45
      Mialem tak kilka razy, miedzy innymi gdy przedstawilem opinie sprzeczna z artykulem GW, rowniez, gdy umiescilem link do artykulu z innego portalu, artykulu, ktory byl sprzeczny z sadami gazety. Tak wycina sie niewygodne dla GW opinie, pod pretekstem spanowania.

purchawkapuknieta napisała:
      > natknęłam się na to zjawisko u marinera. Chciałam załączyć link do strony Rzecz
      > nika Praw Rodziców, bo Elbanowscy walcza k to spam!
      >
      > I tu rodzi się pytanie: CTTM (czy też tak macie)?
      >
      > www.youtube.com/watch?v=zBHLjJcwlmo
      • purchawkapuknieta Re: Krajowy spam 09.12.14, 15:55
        Nie powinno mnie to dziwić, bo szwendam sie tu kilka lat. A jednak!
        • bew-is Re: Krajowy spam 09.12.14, 16:00
          Powiem wiecej, gdy nadal sie upieralem i usilowalem wyslac kontrowersyjne opinie otrzymalem komunikat, ze zbyt czesto mnie wycinaja. W tle pobrzmiewala grozba, ze uniemozliwia mi dalsze pisanie, jesli sie nie poprawie.purchawkapuknieta napisała:

> Nie powinno mnie to dziwić, bo szwendam sie tu kilka lat. A jednak!
          • purchawkapuknieta Re: Krajowy spam 09.12.14, 16:07
            Próbowałam 3 razy. Może nie dostałam ostrzeżenia, bo mam czystą kartotekę.

Cóż, przychodzę tu, żeby oczy ze zdziwienia rozewrzeć i jakąś babę z brodą zobaczyć. To i mam.
            • bew-is Re: Krajowy spam 09.12.14, 16:09
              Ja juz przywyklem do tych metod i cenzury.

> Próbowałam 3 razy. Może nie dostałam ostrzeżenia, bo mam czystą kartotekę.
              >
              > Cóż, przychodzę tu, żeby oczy ze zdziwienia rozewrzeć i jakąś babę z brodą zoba
              > czyć. To i mam.
              >
          • porannakawa01 Re: Krajowy spam 10.12.14, 13:37
            bew-is 09.12.14, 16:00
            Powiem wiecej, gdy nadal sie upieralem i usilowalem wyslac kontrowersyjne opinie otrzymalem komunikat, ze zbyt czesto mnie wycinaja. W tle pobrzmiewala grozba, ze uniemozliwia mi dalsze pisanie, jesli sie nie poprawie.purchawkapuknieta napisała:

> Nie powinno mnie to dziwić, bo szwendam sie tu kilka lat. A jednak!

Na nich wzoruje się konsulat USA - oj coś za często dajemy wam odmowy wiz.
            Dlatego bezwizowego ruchu do USA nie będzie.
            Bo my wam za często odrzucamy!
    • purchawkapuknieta Re: Krajowy spam 10.12.14, 07:37
      To bardzo źle :) Dla mnie to taki "ósmy cud świata", a może po prostu cud. GW to zagadka, której racjonalnie nie da się wyjaśnić.
      • nazimno Re: Krajowy spam 10.12.14, 08:51
        Wrecz przeciwnie.

Mechanizm wycinania niewygodnych tematow jest prosty jak ruski cep.
        • bew-is Re: Krajowy spam 10.12.14, 09:46
          ja nie mam zadnych zludzen, co do Gazety Wyborczej.

nazimno napisał:
          > Wrecz przeciwnie.
          >
          > Mechanizm wycinania niewygodnych tematow jest prosty jak ruski cep.
        • purchawkapuknieta Re: Krajowy spam 10.12.14, 10:56
          technicznie tak, ale jaka jest pod to podkładka etyczna? Wiem, wiem, GazWyb rzadzi sie wyższą moralnością.
          A jest i target GW. O, to dla mnie nie tylko baba z brodą, ale wręcz, niech pomyslę, syrena!
          • nazimno Re: Krajowy spam 10.12.14, 11:40
            Syrena jest niezle uzbrojona (ta Warszawska Syrena) i sie nikogo nie boi.
            Tym bardziej cenzora.
            Utnie mu.... i "po ptokach" (jak mawiaja Slazacy).

• kotek.filemon Re: Krajowy spam 10.12.14, 11:33

> bo Elbanowscy walczą dalej dzielnie...

A wiedzą jeszcze o co?
      • ave.duce Re: Krajowy spam 10.12.14, 12:01
        kotek.filemon napisał:

> purchawkapuknieta napisała:
        >
        > > bo Elbanowscy walczą dalej dzielnie...
        >
        > A wiedzą jeszcze o co?
        >

Muszą z czegoś żyć, nieprawdaż?
      • snajper55 Re: Krajowy spam 10.12.14, 12:50
        kotek.filemon napisał:

> purchawkapuknieta napisała:
        >
        > > bo Elbanowscy walczą dalej dzielnie...
        >
        > A wiedzą jeszcze o co?

O nowy system edukacji. A może raczej o Nowy System Edukacji, w którym:

"Rodzice będą mieli realny wpływ na program nauczania."

"Podręczniki będą wybierać rodzice i nauczyciele a nie rząd."

"Rodzice zdecydują o prowadzeniu domowej edukacji dziecka, a nie dyrektor szkoły."

I jeśli tak rodzice zadecydują, to nauczyciel biologii będzie uczył dziecko w domu o tym, że człowieka stworzył bóg a podręcznikiem będzie Biblia. A nauczyciel historii będzie (także w domu) uczył dzieciaka o tym, jak to Żydzi spiskują i walczą o Judeopolonię. Podręczniki? Wydawnictwa Bubla, Kolbego czy innego antysemity.

S.
    • sea_monster Re: Krajowy spam 10.12.14, 11:58

> natknęłam się na to zjawisko u marinera. Chciałam załączyć link do strony Rzecz
      > nika Praw Rodziców, bo Elbanowscy walczą dalej dzielnie... Nieważne. I nie mogł
      > am, bo wyskakiwał mi komunikat, iż ten link to spam!
      >
      > I tu rodzi się pytanie: CTTM (czy też tak macie)?

Tak, ja też tak mam.

Istnieje narzędzie, którym walczy się ze spamem. Jest to możliwość zablokowania przez Administrację jakiegoś słowa czy frazy. Może być to na przykład nazwa zawzięcie reklamowanej przez spamera firmy. Po zablokowaniu frazy żaden post ją zawierający nie będzie mógł być wysłany a użytkownikowi wyświetli się komunikat o spamie.

Niestety, mechanizm, jak to mechanizm, jest ślepy i czasem blokuje "niewinne" posty. To jest tak samo jak z mechanizmem kropkującym nieprzyzwoite słowa. Długo kropkował słowo "abstrachując".

Tak więc informacje o sPiSku gazetowym są mocno przesadzone.
      • nazimno Pytanko (niewinne): 10.12.14, 12:15
        Cytuje: Długo kropkował słowo "abstrachując".

A jaka jest redakcyjna "wykladnia ortograficzna" ?

Samo "h" czy "ch"?
        • sea_monster Re: Pytanko (niewinne): 10.12.14, 12:41
          nazimno napisał:

> Cytuje: Długo kropkował słowo "abstrachując".
          >
          > A jaka jest redakcyjna "wykladnia ortograficzna" ?
          >
          > Samo "h" czy "ch"?

Dla automatu ortografia nie ma znaczenia. Dla niektórych forumowiczów też. :)
      • x2468 Re: Krajowy spam 10.12.14, 12:33
        Tak,tak.Dlatego blokuje jako spam link do kolejowego rozkładu jazdy Taki oficjalny rozkład jazdy to obrzydliwa reklama i spam i to może być powodem odebrania możliwość zakładanie nowych wątków.. Zdaje się ze jedyna rada to list z prośba o interwencję do wydziału propagandy pis.
      • spokojny.zenek Re: Krajowy spam 10.12.14, 12:36
        Zwłaszcza, ze nie ma takiego słowa. Jest za to "abstrahując".
        Kropkował też "wymachujący" i parę innych.
        • sea_monster Re: Krajowy spam 10.12.14, 12:42
          spokojny.zenek napisał:

> Zwłaszcza, ze nie ma takiego słowa. Jest za to "abstrahując".
          > Kropkował też "wymachujący" i parę innych.

Jeśli dobrze pamiętam, to "abstrahując" nie kropkował. Ale mogę się mylić. :)
          • nazimno ..metoda dedukcji jasno wskazuje, czego szukaja... 10.12.14, 12:44
            Chodzi zapewne o .......... ( i tak wywala, wiec nic nie napisze)
            • x2468 Re: ..metoda dedukcji jasno wskazuje, czego szuka 10.12.14, 12:56
              Napisze za Ciebie. W żadnym wypadku nie wolno w poście zamieszczać adresu internetowego rozkładu jazdy europejskiego przewoźnika jakim jest DB i który jest wykorzystywany przez informacje PKP. Jeśli spróbujesz popełnić to "przestępstwo" parę razy to zostanie Ci odebrane prawo nowych wątków ponieważ "Twoje wpisy zawierają spam"należy bardzo uważać co się pisze o rodzinie Kaczyńskich natomiast wolno umieścić w postach wszystkie znane w języku polskim i innych obelżywe słowa o Prezydencie i Premierze RP oraz o ich najbliższych. Wolno lżyć Naród Polski, nie wolno zapytać o prawne podstawy wypłaty odszkodowania dla rodzin...dalej nie napisze bo nie wolno.
              • x2468 Re: ..metoda dedukcji jasno wskazuje, czego szuka 10.12.14, 17:04
                Jeszcze tu to jest? Dziwne. Czekaja do nocy i wyleci w niebyt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka