gtxl-3 12.01.15, 13:04 ma się spotkać z żonami górników. Czy pierwsza dama ma jakieś pełnomocnictwa od swojego małżonka? Czy też panie spotkają się w celu wymiany przepisów kulinarnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:07 Czy zalezy ci na rozwiazaniu konfliktu czy moze na "dokopaniu" pierwszej damie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:09 szwampuch58 napisał: > Czy zalezy ci na rozwiazaniu konfliktu czy moze na "dokopaniu" pierwszej damie ? Zadajesz retoryczne pytania. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:10 szwampuch58 napisał: > Czy zalezy ci na rozwiazaniu konfliktu czy moze na "dokopaniu" pierwszej damie > ? Pierwsza dama ma rozwiązać konflikt? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:15 szwampuch58 napisał: > Gdyby nawet to co ,niedobrze? Nie, dobrze jest poplotkować o przepisach czy o modzie. Ja się tylko pytam jakie uprawnienia do rozwiązania tego konfliktu ma first lady? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:26 gtxl-3 napisał(a): > szwampuch58 napisał: > > > Gdyby nawet to co ,niedobrze? > > > Nie, dobrze jest poplotkować o przepisach czy o modzie. Jest takie powiedzenie: Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:26 > Ja się tylko pytam jakie uprawnienia do rozwiązania tego konfliktu ma first lady? A przede wszystkim jakimi środkami dysponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:29 remez2 napisał: > > Ja się tylko pytam jakie uprawnienia do rozwiązania tego konfliktu ma fir > st lady? > A przede wszystkim jakimi środkami dysponuje? Ja już o to nawet nie pytam, bo poważnie traktuję ten problem...... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:37 gtxl-3 napisał(a): > Ja się tylko pytam jakie uprawnienia do rozwiązania tego konfliktu ma first lady? > Myslisz, ze zony gornikow maja takie uprawnienia ? Jada zeby sie wyzalic a do wysluchania zali pierwsza dama jest pewnie lepszym adresem niz prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:53 pis_da_deby napisał: > gtxl-3 napisał(a): > > > Ja się tylko pytam jakie uprawnienia do rozwiązania tego konfliktu ma fir > st lady? > > > Myslisz, ze zony gornikow maja takie uprawnienia ? > Jada zeby sie wyzalic a do wysluchania zali pierwsza dama jest pewnie lepszym a > dresem niz prezydent Ja się nie dziwię żonom górników. Według mojej oceny mogłyby się udać również do Małgorzaty Terlikowskiej ,Marzeny Wróbel lub Krychy Pawłowicz....z tym samym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:45 No to chyba nie za dobrze świadczy o żonach górników. Źle wybrały adresata swoich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:51 marbor1 napisała: > No to chyba nie za dobrze świadczy o żonach górników. Źle wybrały adresata swoi > ch problemów. Też, ale staram się je zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:25 gtxl-3 napisał(a): > Ja się nie dziwię żonom górników. Ja tez sie im nie dziwie. Wszystko jest lepsze od bezczynnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:09 pierwsza dama pogłaszcze je po główkach i obieca wsparcie. po to w końcu jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:14 wujaszek_joe napisał: > pierwsza dama pogłaszcze je po główkach i obieca wsparcie. > po to w końcu jest:) Właśnie dlatego założyłem ten wątek, żeby usłyszeć opinie na ten temat. Ja się z Twoją oceną zgadzam. Dodam jeszcze, że pan prezydent wysyłając list do pani premier w tej sprawie, rozpoczął kampanię wyborczą. W sposób godny politowania. Komorowska jako first lady go wspiera,ale przecież rozwiązanie tego konfliktu leży w gestii rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:37 veglie napisał: > To może lepiej wysłać specjalistę od meszek, szczawiu i mirabelek. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:54 Pewnie w ramach konsultacji społecznych przesłał do Belwederu swój autorski przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:33 pierwsza dama wie o co chodzi bo podobno umie tylko dziki oprawiać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruvi Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:42 gtxl-3 napisał(a): > ma się spotkać z żonami górników. > Czy pierwsza dama ma jakieś pełnomocnictwa od swojego małżonka? > Czy też panie spotkają się w celu wymiany przepisów kulinarnych. > Ja uwazam, ze prezydent powinien przyjac osobiscie nie tylko zony gornikow ale rowniez rodzenstwo gornikow, kuzynowstwo gornikow, szwagrostwo gornikow, sasiadow gornikow i wielu innych ktorzy Maja na to ochote Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:46 to spotkanie będzie miało swoją wagę dla wszystkich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:37 Może ustalały, idąc tropem GTXa, jakie menu przygotują na takie spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:40 Może Bronek coś przytargał z lasu na menu ? ;-) Ale co dają takie spotkania poza medialną szopką tego nie wie nikt ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:54 13kisiel napisał: > Może Bronek coś przytargał z lasu na menu ? ;-) Ale co dają takie spotkania p > oza medialną szopką tego nie wie nikt ... Ale przecież o taki igrzyska POlitykom chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:48 Mnie się wydaje bardzo naturalne, że kobieta, żona i matka spotyka się z innymi kobietami (żonami, matkami). Trzeba pamiętać, że pani Komorowska jako żona opozycjonisty, dobrze wie co to strach, niepewność. Nawet jeśli do przełamania lodów, jakiegoś zbliżenia, miała posłużyć wymiana przepisów na cepeliny i modrą kapustę, to cóż w tym złego? Skoro pani Komorowska ma odbyć to spotkanie to oznacza, że ma pełnomocnictwo od prezydenta do prowadzenia tych rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Pierwsza dama 12.01.15, 13:53 że ma pełnomocnictwo od prezydenta raczej zgodę , to jednak nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:36 Zajrzałem do konstytucji. Nie ma tam Pierwszej Damy. Któż to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:43 wiosnaludzikow napisał: > Zajrzałem do konstytucji. Nie ma tam Pierwszej Damy. Któż to jest ? Żona naszego ukochanego Bronisława, panującego nam prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:45 wiem:-) tego...który władzę przejął bez aktu zgonu poprzednika Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruvi Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:10 13kisiel napisał: > wiem:-) tego...który władzę przejął bez aktu zgonu poprzednika To ten ktory został wybrany przez nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 14:45 zajrzyj do poradnika z gatunku: Jak siEm nie kompromitowac,kartofel Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:25 Witaj Ziomek, Tobie tak niechęć do Komorowskiego przesłoniła oczy, że zapomniałeś, że w całym demokratycznym świecie przyjęte jest, by pierwsze damy (a taką w tym wypadku jest właśnie Anna Komorowska) podejmowały patronaty albo pośrednictwa w sprawach, przy których nie zawsze wypada być prezydentom bezpośrednio mają pełnomocnictwa swoich mężów, są buforem i nie potrzebują do tego żadnych innych dodatkowych prerogatyw Tak postępowała prezydentowa Kwaśniewska, jak i prezydentowa Kaczyńska tę ostatnią za takie coś spotkała słynna krytyka ze strony ojca dyra z Torunia a kpina, że panie spotkają się po to by poplotkować o przepisach kulinarnych, obnaża tylko poziom, do jakiego nie powinieneś się zniżać ze swoją inteligencją pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:39 Witaj ziomalko a kpina, że panie spotkają się po to by poplotkować o przepisach kulinarnych, obnaża tylko poziom, do jakiego nie powinieneś się zniżać ze swoją inteligencją pozdrawiam Ja jednak nie kpię, tylko poważnie jako rodowity Hanys traktuję ten dramat, który rozgrywa się na Śląsku.Dlatego uważam, że zarówno pan prezydent Komorowski jak i jego małżonka robią tylko polityczny lans. Nic nie pomogą i nie rozwiążą żadnych problemów na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Kaczyński 12.01.15, 15:43 Jest teraz w Rudzie Śląskiej i tak samo robi polityczny lans, podobnie jak prezydent i first lady. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kaczyński 12.01.15, 15:50 gtxl-3 napisał(a): > Jest teraz w Rudzie Śląskiej a tu akurat PEŁNA zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Kaczyński 12.01.15, 15:53 scoutek napisała: > > gtxl-3 napisał(a): > > > Jest teraz w Rudzie Śląskiej > > a tu akurat PEŁNA zgoda Widzisz, nie mom ciemnych breli na łoczach. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kaczyński 12.01.15, 15:56 gtxl-3 napisał(a): jo tyż ni :)))))))) ale IMO Kaczyński przyjechał napuszczać jednych na drugich jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:46 gtxl-3 napisał(a): > Ja jednak nie kpię, takim tekstem o kulinariach kpisz sobie i tyle > tylko poważnie jako rodowity Hanys traktuję ten dramat, któ > ry rozgrywa się na Śląsku. rownież i dlatego uważam, że KAŻDA forma choć próby rozwiązania ego problemu może doprowadzić do czegoś dobrego > Dlatego uważam, że zarówno pan prezydent Komorowski j > ak i jego małżonka robią tylko polityczny lans. nie wykluczam, ale mam nadzieję, że choć w ten sposób wpłyną na głównych decydentów w tym konflikcie > Nic nie pomogą i nie rozwiążą żadnych problemów na Śląsku. nie są (oboje) od tego od tego jest rząd a prezydent ze swoją małżonką mogą tylko pośredniczyć w rozmowach i próbach rozwiązania problemu Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:52 Nie "byda się wadził" z ziomalką w tak trudnych chwilach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pierwsza dama 12.01.15, 15:56 scoutek napisała: > Witaj Ziomek, > Tobie tak niechęć do Komorowskiego przesłoniła oczy, że zapomniałeś, że w całym > demokratycznym świecie przyjęte jest, by pierwsze damy (a taką w tym wypadku j > est właśnie Anna Komorowska) podejmowały patronaty albo pośrednictwa w sprawach > , przy których nie zawsze wypada być prezydentom bezpośrednio > mają pełnomocnictwa swoich mężów, są buforem i nie potrzebują do tego żadnych i > nnych dodatkowych prerogatyw > Tak postępowała prezydentowa Kwaśniewska, jak i prezydentowa Kaczyńska > tę ostatnią za takie coś spotkała słynna krytyka ze strony ojca dyra z Torunia No to wskaż taki przykład gdy jest konflikt z rządem w sprawach gospodarczych a małżonka któregokolwiek prezydenta Europy jedzie spotykać się z małżonkami strajkujących. Tworzysz wirtualną rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Pierwsza dama 12.01.15, 16:52 wiosnaludzikow napisał: Każda First Lady może być wyłącznie mediatorem, w każdej, nawet gospodarczej sprawie panie, które przyszły rozmawiać z panią prezydentową Komorowską również nie mają pełnomocnictw stosownych do podpisywania jakichkolwiek zgód, upoważnień, umów itd. przyszły wyłącznie rozmawiać o problemie, by prosić o wstawiennictwo a roboty za Ciebie nie wykonam, tak samo dobrze możesz sobie sam wyguglać co tam Ci w duszy gra Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Pierwsza dama 12.01.15, 16:02 Kobieciny poskarżą się że bezrobotny chłop w domu to kupa nieszczęścia i bedą miały rację. Odpowiedz Link Zgłoś