Dodaj do ulubionych

Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz

27.01.15, 12:18
mówi właśnie w TVN, że w dzieciństwie jego najbliższym przyjacielem był Żyd, którego ojciec zaprosił go kiedyś na (raczej rodzinne u Żydów) święto Pesach. Niesamowite - chyba właśnie on mi najbardziej utkwi w pamięci z tych uroczystości...

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wnuk-rudolfa-hoessa-dla-tvn24-jestem-zupelnie-inny,509271.html

Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 12:33
      Odważny,niezakłamany facet.Zasługuje na uznanie i szacunek.
      • hasch1 Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 12:36
        Tak czapy z łbów !!!!
        • indeed4 Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 12:40
          "Przywołuje wydarzenie z dzieciństwa, gdy miał 10-11 lat. - Miałem dobrego przyjaciela, Żyda, który pochodził z jednej z ocalałych rodzin. Zostałem zaproszony przez jego ojca na święto. Gdy wróciłem do domu, dumny z otrzymanego zaproszenia, powiedziałem o tym ojcu i zapytałem o zgodę. Wtedy on uderzył kuflem piwa w stół, podszedł do mnie szybko i uderzył mnie. Złamał mi nos i obojczyk. Zamknął mnie w moim pokoju. A na furtce przed domem napisał "Żydom wstęp wzbroniony" - wspomina"

Dżizas...
    • nazimno Artykul z Die Welt: 27.01.15, 13:19

www.welt.de/kultur/kino/article106259419/Nazis-gehen-immer-Die-Geschaefte-des-Rainer-Hoess.html
    • 13kisiel Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 13:27
      cud że się nie obrzezał z tej wielkiej przyjaźni ;-)
      • lumpior Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 13:39
        13kisiel napisał:

> cud że się nie obrzezał z tej wielkiej przyjaźni ;-)
        >
        Że takie ścierwo,sku...elstwo jak ty zostało spłodzone? To nie cud,to zemsta natury,odpad totalny.
        • 141288bs Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 18:47
          Hej lumpior,a co ty...twoja matka i ojciec byli zydami?
          • alistair-p Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 28.01.15, 01:24
            Żeby mieć w sobie ludzkie uczucia,nie trzeba być Żydem.
      • indeed4 Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 14:11
        Powiedz mi, fanie Korwina - bardziej nienawidzisz Ukraińców czy Żydów? Przy okazji możesz podzielić się z nami opiniami o swoim idolu Putinie.

PS. Zauważyłem, że ulubionym portalem antyukraińskich obsesjonatów z FK jest prorosyjski kresy.pl. Twoim też?
      • veglie Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:23
        Bełkot psychola.
    • oleg3 Dynastia na opak 27.01.15, 14:23
      Szczerze pisząc to wyszukiwanie nawróconych potomków zbrodniarzy nie ma sensu. Ten jest OK, a wystarczy zapytać innego wnuka i będzie odwrotnie.

Prosta rada. Zbrodniarz umarł. Zostawmy potomków w zapomnieniu.
      • wagonetka Re: Dynastia na opak 27.01.15, 14:25
        oleg3 napisał:

> Szczerze pisząc to wyszukiwanie nawróconych potomków zbrodniarzy nie ma sensu.

przeciwnie
      • hasch1 Re: Dynastia na opak 27.01.15, 14:26
        Ten, akurat, wart jest wspomienia, za to że działa. wbrew temu co zbroił dziadek.
        Wbrew całej rodzinie.
      • remez2 Re: Dynastia na opak 27.01.15, 15:28
        oleg3 napisał:
        > Prosta rada. Zbrodniarz umarł. Zostawmy potomków w zapomnieniu.
        Masz rację.
        • nazimno Przeczytaj/przetlumacz sobie artykul z Die Welt. 27.01.15, 16:10
          To nie jest zadna popoludniowka (link podalem).
          Google translate pomoze, gdy nie zna sie jezyka.
          • indeed4 Musi być bardzo skomplikowane 27.01.15, 16:34
            skoro znasz niemiecki i nie potrafisz w kilku słowach streścić o co chodzi.
            • nazimno To bardzo proste. 27.01.15, 16:38
              Nie mam zamiaru sie nadstawiac papugom.
              Dajac link - klade zrodlo na stole, nic wiecej nie robie.

"Twoja nie rozumiec prosta sprawa".

• indeed4 Re: To bardzo proste. 27.01.15, 18:42
                > Nie mam zamiaru sie nadstawiac papugom.

Uważaj, bo już piszą pozew za sam link :-) Nic tam sensacyjnego nie ma, poza zarzutami, że Hoess wykorzystuje sławne nazwisko do zdobycia sławy. Jest coś o sprzedaży pamiątek po dziadku, ale za mało znam niemiecki.
                • nazimno ok 27.01.15, 18:58
                  Sa tez inne. Poszukaj sam. Zmiana opinii jest tylko konsekwencja czytania.

• indeed4 Powtarzam: 27.01.15, 19:05
                    nie mam ochoty, żeby się z tym męczyć - na przyszłość streszczaj obcojęzyczne linki i nie zawracaj mi głowy.

EOT.
    • aniechto.only Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 15:31
      A córka Pileckiego nie. Brzydko.
      • indeed4 Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 15:50
        > A córka Pileckiego nie. Brzydko.

Nawet bardzo. Może przez Bartoszewskiego? Był skonfliktowany o Pileckiego ze środowiskami patriotycznymi, nie chciał się zgodzić na izbę pamięci, czy coś takiego.
        • kotek.filemon Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 15:54
          indeed4 napisał:

> > A córka Pileckiego nie. Brzydko.
          >
          > Nawet bardzo. Może przez Bartoszewskiego?

oczywiście - to prawdziwy demiurg jest...

> Był skonfliktowany o Pileckiego ze środowiskami patriotycznymi

Co to są "środowiska patriotyczne"...?
        • aniechto.only Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 15:58
          indeed4 napisał:

> Nawet bardzo. Może przez Bartoszewskiego? Był skonfliktowany o Pileckiego ze śr
          > odowiskami patriotycznymi, nie chciał się zgodzić na izbę pamięci, czy coś taki
          > ego.

A nie przez Michnika? A nie, przepraszam, Michnik na chwilę obecną jest dla Ciebie cacy.
          • indeed4 Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 16:32
            wpolityce.pl/historia/196233-bartoszewski-zablokowal-posmiertne-przyznanie-orderu-orla-bialego-dla-rtm-pileckiego-pluzanski-odslania-kulisy-skandalicznego-zachowania-ministra-platformy
            • 13kisiel Re: Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 16:38
              ten niby prof żałosna postać,żałosna legenda... wyszedł na L-4 z Auschwitz ;-) gdy miliony ginęły,ale co dziwne niektórzy w to wierzą zwłaszcza środowiska związane z PO
              • indeed4 Re: Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 16:43
                Mój drogi - nie przymilaj się do mnie i nie puszczaj oczek, bo antyukraińsko-prorosyjskich łachów od świra Korwina brzydzę się bardziej niż zarazy.

EOT.
                • 13kisiel Re: Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 16:47
                  patrz ja lubię wszystkich poza polszewią :-)
            • aniechto.only Re: Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 16:53
              wpolityce.pl/historia/196233-bartoszewski-zablokowal-posmiertne-przyznanie-orderu-orla-bialego-dla-rtm-pileckiego-pluzanski-odslania-kulisy-skandalicznego-zachowania-ministra-platformy
              Jeżeli to prawda, to zachował się tak jak Gwiazda w sprawie Orderu Orla Białego dla Michnika. Jeżeli to prawda, bo znamy tylko plotki z mediów niezależnych od rozumu, nic więcej.
              • indeed4 Re: Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 17:04
                Nie podejrzewałbym syna T. Płużańskiego o kłamstwa.

www.se.pl/wydarzenia/opinie/opinie-w-super-expressie-tadeusz-pluzanski-bartoszewski-i-jaruzelski_400146.html
                • 13kisiel Re: Rodzina Pileckiego jest skonfliktowana z PO 27.01.15, 17:09
                  Szechterowe wyróżnienie...za co się pytam ?
        • lackzadek Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 28.01.15, 02:50
          indeed4 napisał:

>
          > Nawet bardzo. Może przez Bartoszewskiego? Był skonfliktowany o Pileckiego ze śr
          > odowiskami patriotycznymi, nie chciał się zgodzić na izbę pamięci, czy coś taki
          > ego.

Jak już o izbach....
          Kukliński ma takową, czy też nie?
      • snajper55 To może przynajmniej Kryże jest? /nt 27.01.15, 15:52
        aniechto.only napisała:

• wagonetka Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 15:54
        aniechto.only napisała:

i tysięcy innych córek i synów też nie
        • 13kisiel Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 15:59
          dla polszewików bohaterem jest Hess a skonfliktowany jest Pilecki...
          • aniechto.only Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:09
            13kisiel napisał:

> dla polszewików bohaterem jest Hess a skonfliktowany jest Pilecki...
            >
            Tia, a miłośnicy Mariana sądzą ,ze żydzi dostali w Auschwitz to na co załużyli.
            • 13kisiel Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:14
              w Auschwitz Niemcy mordowali głównie polaków zwłaszcza w Auschitz I nie rozumiem skąd u żydów ta polityka ze byli jedyną ofiarą II WŚ
              • aniechto.only Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:25
                13kisiel napisał:

> w Auschwitz Niemcy mordowali głównie polaków zwłaszcza w Auschitz I nie rozumie
                > m skąd u żydów ta polityka ze byli jedyną ofiarą II WŚ

To takie symptomatyczne, że tylko Niemców piszesz z dużej litery.
        • aniechto.only Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:05
          wagonetka napisał(a):

> aniechto.only napisała:
          >
          >
          > i tysięcy innych córek i synów też nie

Pilecki miał tysiące synów i córek?

• wagonetka Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:11
            aniechto.only napisała:

> Pilecki miał tysiące synów i córek?
            >

jeden Pilecki był zmarłym więźniem Auschwitz, którego dzieci żyją?
            dlaczego nie zaprosić wszystkich?
            • aniechto.only Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 16:28
              To wszystko co wiesz o Pileckim?
    • indeed4 Szykuje się awantura - tym razem o Pileckiego 27.01.15, 17:15
      natemat.pl/131457,do-auschwitz-nie-zaproszono-rodziny-rtm-pileckiego-prawica-wykorzystuje-to-do-walki-z-rzadem-nie-chodzi-jej-o-pamiec-o-bohaterze
      • 13kisiel Re: Szykuje się awantura - tym razem o Pileckiego 27.01.15, 17:23
        Do tej pory żaden komuch z PZPR nie został skazany za zbrodnie na narodzie Polskim
        • indeed4 Re: Szykuje się awantura - tym razem o Pileckiego 27.01.15, 17:31
          Tak nagle znielubiłeś komuchów? Niedawno pisałeś, że jesteśmy frajerami, bo pomagamy Ukraińcom, zamiast współpracować z Kremlem i b. aparatczykiem KGB.

• 13kisiel Re: Szykuje się awantura - tym razem o Pileckiego 27.01.15, 17:46
            coś ci się pomyliło z Sawickim co do KGB masz żyrandola z obrońce WSI to taka polszewicka komórka w/w
            • indeed4 Re: Szykuje się awantura - tym razem o Pileckiego 27.01.15, 17:50
              > coś ci się pomyliło z Sawickim

Nic mi się nie pomyliło, kucu korwinowski - twój post z tymi zadziwiającymi propozycjami wyleciał na Osła, ale go zarchiwizowałem.

Definitywne EOT.
    • indeed4 Konkurencyjne proputinowskie obchody 27.01.15, 19:35
      w Czechach - zobaczcie, jaki cyrk.

"Czeski prezydent Milosz Zeman i proputinowski Europejski Kongres Żydów chcieli zorganizować konkurencyjne obchody 70. rocznicy wyzwolenia KL Auschwitz. Plan jednak nie wypalił"

wyborcza.pl/1,75477,17308546,Europa_nie_chce_do_Zemana_na_obchody_wyzwolenia_Auschwitz.html

Korwin z Orbanem nie dojechali?

• taniarada Re: Rainer Hoess, wnuk Rudolfa - w Auschwitz 27.01.15, 21:18
      Prycze z obozu w Oświęcimiu trafiły po wojnie do krakowskiego więzienia na Montelupich, gdzie więziono żołnierzy podziemia niepodległościowego.
      Przyszły brutalne sowieckie porządki i w obozie na Majdanku, w dawnym niemieckim areszcie na Rakowieckiej w Warszawie powstał areszt Urzędu Bezpieczeństwa. To wyzwolenie należy wziąć w cudzysłów bo byłe niemieckie obozy NKWD zapełniało polskimi patriotami z Armii Krajowej.
      • taniarada Ciekawostka 27.01.15, 21:21
        Więźniami NKWD zapełnił się też Lubelski Zamek i były obóz dla żołnierzy alianckich w Sobiborze.
        Ważną uwagą tutaj jest to, że te miejsca w opinii światowej mają funkcjonować jako miejsca kaźni pod okupacją niemiecką. Na Zamku Lubelskim zainstalowano niedawno nowe, anglojęzyczne tablice, które mówią wyłącznie o tym, że to było krwawe wiezienie niemieckie. Nie ma już komentarza, że było to po wojnie krwawa katownia ubecka.Kto nami rządzi?
      • pisbol Dodaj, ze Polacy byli tam straznikami 28.01.15, 01:50
        i mordercami. Nie udawaj, ze to byli komunisci. KolABORACJA TRWALA DO 1989 ROKU, POTEM ZMIENILA KIERUNEK I TRWA NADAL. TAKA POLSKA NATURA. ALE INNYC LUBI POLAK WINIC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka