Dodaj do ulubionych

"Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj

29.01.15, 18:33
Wchodzimy na stronę PKW, a tam:
2. Wyniki wyborów w Warszawie - "Nie odnaleziono strony": wybory2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/substates/view/1465
2. Frekwencja - "Liczba kart wydanych wyborcom do godziny 17:30": wybory2014.pkw.gov.pl/pl/frekwencja/wojewodztwa/index/16-17_30

Tego nauczyli w Moskwie.
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:36
      Szybciej w Ułan Bator, tam gdzie Kaczyński dostał order Wielkiego Mongoła Honoris Causa.
    • 13kisiel Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:37
      grunt że PiS nie rządzi...a wybory się powtórzy za 4 lata
      • anwad Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:39
        A w ogóle to gdzie mamy PiS? Prezes głównej i jedynej partii opozycyjnej Jarosław Kaczyński ogłasza, że wybory zostały sfałszowane. Co robią jego ludzie? Nic.
        • czan-dra Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:40
          Wiedzą że to bzdura, w którą tylko wybrani wierzą.
        • 13kisiel Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:44
          anwad 29.01.15, 18:39
          A w ogóle to gdzie mamy PiS? Prezes głównej i jedynej partii opozycyjnej Jarosław Kaczyński ogłasza, że wybory zostały sfałszowane. Co robią jego ludzie? Nic.

sprawy toczą się w polszewickich sądach....bez wyroków jak na razie,ale podobno już za 4 lata będą prawomocne
          • anwad Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:46
            Ma to tylko taki sens, że pokazuje się ludziom, że są to komunistyczne, niezlustrowane sądy.
            Ale nie ma poza tym żadnej SKUTECZNEJ reakcji na sfałszowanie wyborów.
            • snajper55 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 19:00
              anwad napisała:

> Ma to tylko taki sens, że pokazuje się ludziom, że są to komunistyczne, niezlus
              > trowane sądy.
              > Ale nie ma poza tym żadnej SKUTECZNEJ reakcji na sfałszowanie wyborów.

Aby była jakakolwiek reakcja na sfałszowane wybory najpierw trzeba by było sfałszować wybory.

S.
            • simera16 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 19:08
              anwad napisała:

> Ma to tylko taki sens, że pokazuje się ludziom, że są to komunistyczne, niezlus
              > trowane sądy.
              > Ale nie ma poza tym żadnej SKUTECZNEJ reakcji na sfałszowanie wyborów.
              >
              Widocznie nie były sfałszowane...
              • anwad Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 19:20
                Brak skutecznej reakcji na fałszerstwa wyborcze to wyraz bezradności.

A wystarczyłoby się odwołać do demokracji bezpośredniej.
                • snajper55 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 19:22
                  anwad napisała:

> Brak skutecznej reakcji na fałszerstwa wyborcze to wyraz bezradności.
                  >
                  > A wystarczyłoby się odwołać do demokracji bezpośredniej.

Jakie fałszerstwa?

S.
                  • anwad Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 19:45
                    Przykład dowodu na fałszerstwa wyborcze:

2 protokoły z wyborów do sejmiku katowickiego: sporządzone 21 i 22 lutego (drugi później antydatowany na 21 lutego), różniące się między sobą liczbą... 136 tys. głosów ważnych...
                    • adam111115 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 07:07
                      To nie jest dowód na fałszerstwo, znając poza tym twoje zdolności do kłamstwa i manipulacji jakoś nie wierzę w to co piszesz chyba że zapodasz linka ale nie do waszych gadzinowek
                      • anwad Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 12:00
                        Spodziewasz się, że w Twoich gadzinówkach to opiszą? Toczy się rozprawa przed sądem okręgowym w Katowicach, ale w mediach mętnego nurtu ani słowa o tym.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 12:05
                          No właśnie, nie widziałem nic na ten temat w Gościu Niedzielnym oraz Frondzie.
          • simera16 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 19:07
            13kisiel napisał:
            >
            > sprawy toczą się w polszewickich sądach....
            >
            Co to za neologizm: "polszewicy"?
        • kotek.filemon Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 20:53
          anwad napisała:

> A w ogóle to gdzie mamy PiS? Prezes głównej i jedynej partii opozycyjnej Jarosł
          > aw Kaczyński ogłasza, że wybory zostały sfałszowane. Co robią jego ludzie? Nic.

Dyskretnie rozglądają się za tabletkami Prezesa...
        • erte2 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 20:58
          anwad napisała:

A w ogóle to gdzie mamy PiS?
          Bardzo dobre pytanie. Odpowiadam: W dupie, żabciu, w dupie!!!
      • pisbol Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 18:42
        i rzadzic nei bedzie, dopoki nie bedzie umial byc demokratyczna partia z demokratycznym, liberalnym i pro-kapitalistycznym przywodca. Komuna przegrala w 1989 i nie bedzie czarnej wesji czerwonej zarazy!
    • snajper55 Jak niepodane, skoro podane??? 29.01.15, 19:06
      pkw.gov.pl/2014%20kat%20samorzad/strona,1.html

S.
      • czan-dra Re: Jak niepodane, skoro podane??? 29.01.15, 19:11
        No chyba nie chcesz powiedzieć, że anwad konfabuluje, a tak w ogóle to zaraz Ci zagrozi że Cię "wyszarzy" i co wtedy zrobisz?
        • snajper55 Re: Jak niepodane, skoro podane??? 29.01.15, 19:21
          czan-dra napisał:

> No chyba nie chcesz powiedzieć, że anwad konfabuluje, a tak w ogóle to zaraz Ci
          > zagrozi że Cię "wyszarzy" i co wtedy zrobisz?

Konfabuluje? Skądże! Kłamie jak bura suka. :)

S.
      • anwad Gdzie??? NIE PODANE 29.01.15, 19:21

• snajper55 Dałem ci linka /nt 29.01.15, 19:22
          anwad napisała:

>
          • snajper55 Sorry, nie dałem tobie linka. Dałem linka /nt 29.01.15, 19:23

• anwad Jesteś kłamcą 29.01.15, 19:40
            Podaj np. wyniki wyborów w Warszawie.
            • m.c.hrabia Re: Jesteś kłamcą 29.01.15, 19:45
              Podaj np. wyniki wyborów w Warszawie.

Sasin dał dupy.
            • dobry-termin Re: Jesteś kłamcą 29.01.15, 19:48
              Od pachołków typu snajper nie dowiesz się niczego, sami nie wiedzą.
              • czan-dra Re: Jesteś kłamcą 29.01.15, 19:57
                Ale od Ciebie się dowie, ....... dawno tak się nie uśmiałem.
              • anwad Re: Jesteś kłamcą 29.01.15, 20:33
                Ja nie pojmuję jak można tak się nie szanować, jak oni to robią... Przecież nie mają nic do powiedzenia, bo wybory są fałszowane, a im to nie przeszkadza. Mentalność niewolnicza...
            • snajper55 Wyniki wyborów w Warszawie: 30.01.15, 15:50
              anwad napisała:

> Podaj np. wyniki wyborów w Warszawie.

Wyniki wyborów w Warszawie:

S.
          • erte2 Re: Dałem ci linka /nt 29.01.15, 22:23
            snajper55
            Wielkie dzięki za przypomnienie ! Po nitce do kłębka wszedłem na trójkowy koncert Nohavicy z 2013. i wysłuchałem go od początku do końca. Wspaniały pieśniarz, wspaniały poeta i po prostu wspaniały człowiek.
            P.S. A na noc puszczę sobie jedna z jego płyt.
        • x2468 Re: Gdzie??? NIE PODANE 29.01.15, 22:34
          Masz układy w cenzurze a może to ty jesteś cenzorem? Urzędujesz na Mysiej czy Nowogrodzkiej?
    • x2468 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 22:29
      W Moskwie maja przezroczyste urny i kamerki.
    • wariant_b Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 29.01.15, 23:14
      anwad napisała:
      > 2. Wyniki wyborów w Warszawie - "Nie odnaleziono strony":
      wybory2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/substates/view/1465
      > Tego nauczyli w Moskwie.

To ci pokażę coś, czego nie uczyli w Moskwie.
      bierzemy inne miasto i patrzymy, pod jakim adresem powinny być wyniki.
      Poprawiamy link i wyniki dla Warszawy są:
      wybory2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/gminy/view/146501
      i może się zdziwisz - ale Sasin też nie wygrał.

Ale masz rację - bałagan i brak konsekwencji na stronach PKW jest okropny.
      Pewnie co wybory, to nowy przetarg na obsługę informatyczną i wizualizację.
      • anwad Świetny link PKW - każdy dostał 0 głosów w W-wie! 30.01.15, 12:05
        Czyli potwierdzasz to, co ja napisałam - sfałszowane wyniki w Warszawie niepodane do dzisiaj.
        • anwad A dlaczego nie pokazują wyników w Warszawie 30.01.15, 13:02
          Bo wszystkie protokoły z wyborów w Warszawie są sfotografowane i będą dowody fałszerstwa tak jak m.in. w Katowicach.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: A dlaczego nie pokazują wyników w Warszawie 30.01.15, 13:06
            Ja też uważam że sfałszowano. po prostu nie wierzę że aż 240 tys. osób może zagłosować na takie coś jak Sasin.
        • snajper55 Wyniki wyborów w Warszawie: 30.01.15, 15:51
          anwad napisała:

> Czyli potwierdzasz to, co ja napisałam - sfałszowane wyniki w Warszawie niepoda
          > ne do dzisiaj.

Wyniki wyborów w Warszawie:

S.
          • anwad Tu nie ma żadnych wyników 30.01.15, 16:05
            Nie podawaj więc z uporem maniaka tego linku.
        • wariant_b Re: Świetny link PKW - każdy dostał 0 głosów w W- 30.01.15, 23:16
          anwad napisała:
          > Czyli potwierdzasz to, co ja napisałam - sfałszowane wyniki w Warszawie
          > niepodane do dzisiaj.

Powtarzam to, co sam napisałem - na stronach PKW panuje okropny bajzel.
          Skompromitowały się służby odpowiedzialne za sprawne przeprowadzenie
          wyborów, skompromitowały się firmy i osoby obsługujące wybory od strony
          informatycznej. Wyszły na jaw wszystkie szwindle i niedoróbki ordynacji.
          Oblaliśmy egzamin ze sprawności państwa, Wykazaliśmy się niekompetencją
          w zarządzaniu sytuacjami kryzysowymi.

Ale niewiele ma to wspólnego z zafałszowaniem wyników wyborów w odróżnieniu
          od sytuacji, w której w paru obwodach użyto, bo komisje tego nie zauważyły
          w porę, kart głosowania z innych obwodów i wybory będą powtarzane.
          I dość powszechną, ale nie sprzeczną z ordynacją wyborczą sytuacją, gdy wybory
          będą powtarzane, bo osoba kandydowała w więcej niż jednych wyborach, w tym
          w jednomandatowych okręgach do rad gminy/dzielnicy i sama zrzekła się mandatu,
          gdyż równocześnie została wybrana do powiatu lub województwa.

Wyniki publikowane w wizualizacjach na stronach PKW nie są oficjalnymi wynikami
          wyborów, ale oczywiście muszą być z nimi zgodne i dawno powinny być - jakiś
          decydent zapomniał, że trzeba i tak przeliczyć komputerowo wyniki uzyskane
          ręcznie, żeby prawidłowo zasilić danymi wizualizację, mimo, że wyniki zostały już
          ogłoszone na podstawie wyliczeń ręcznych. Okręgowe komisje wyborcze wszystkich
          szczebli musiały je podać i zapewne dysponujecie fotografiami. Więc nie wciskaj
          kitu, że wyniki wyborów jeszcze nie zostały ogłoszone - są i pewnie w paru
          przypadkach zmienią się po powtórzeniach głosowań w obwodach, ale poza tą setką
          "podwójnych" radnych większych i zauważalnych statystycznie zmian nie będzie.

Jednostkowe dane z komisji obwodowych są na stronach PKW, choć w przypadku
          Warszawy dostęp faktycznie jest utrudniony i jeśli masz ochotę porównywać je
          z fotografiami meldunków komisji obwodowych możesz już dzisiaj zacząć.
          • anwad Twoje tłumaczenia k o m p r o m i t u j ą Cię 30.01.15, 23:35
            Na Ukrainie, gdzie toczy się wojna, wyniki wyborów były znane już na drugi dzień po wyborach. W Polsce nie są znane 2,5 miesiąca po wyborach.

Tu przykład fałszerstw:

"To właśnie na podstawie ręcznych obliczeń wskazano radnych mazowieckiego sejmiku. Ale jeden z kandydatów złożył protest wyborczy, w którym wskazuje, że został pozbawiony mandatu.

Bartłomiej Misiewicz to asystent wiceprezesa PiS Antoniego Macierewicza. Startował w okręgu obejmującym podwarszawskie powiaty, tzw. obwarzanku. – Macierewicz bardzo zaangażował się w jego kampanię – mówi nam jeden z partyjnych rywali wpływowego wiceprezesa. Faktycznie Misiewicz miał kilkadziesiąt spotkań z udziałem swojego patrona. „Gazeta Wyborcza", która sprawdzała aktywność Macierewicza w kampanii, przekonywała, że PiS chowa kontrowersyjną postać. „Jeździ nie dalej niż kilkadziesiąt kilometrów od stolicy" – pisał dziennik.

W rzeczywistości był to intensywny objazd „obwarzanka". Mimo to Misiewiczowi zabrakło kilkudziesięciu głosów do mandatu. Teraz chce ponownego przeliczenia głosów. Na jakiej podstawie?

19 i 20 listopada obdzwoniłem powiatowe komisje. Według nich miałem 6874 głosy. 22 listopada w protokole wojewódzkiej komisji okazało się, że mam 3091 głosów – przekonuje Misiewicz.

Na dowód załączył pismo jednego z pracowników starostwa w Piasecznie. Zaświadcza on, że z informacji wygenerowanej z „systemu platformy cyfrowej" wynikało, iż miał w tym powiecie 2335 głosów. Kilka dni później w protokole znalazła się liczba 515 głosów".
            • wariant_b Re: Twoje tłumaczenia k o m p r o m i t u j ą C 31.01.15, 00:07
              anwad napisała:
              > Bartłomiej Misiewicz to asystent wiceprezesa PiS Antoniego Macierewicza

To mi się, proszę anwad, bardzo nie podoba.
              Świeżo co po wyborach, a PiS już robi koło tyłka niedawnemu sojusznikowi?
              Uważam, że dr Krzysztof Kawęcki od Marka Jurka jest lepszym kandydatem
              i cieszę się, że wybrano go zamiast jakiegoś asystenta Macierewicza.
              Przynajmniej suszy w Piasecznie nie będzie.

A Misiewicz niech się na razie pocieszy funkcją doradcy pani prezydent Radomska.
              Potem miejsce prezesa w kanalizacji się zwolni, albo coś bardziej dochodowego.
              • buldog2 Re: Twoje tłumaczenia k o m p r o m i t u j ą C 13.05.17, 08:28
                Łatwo powiedzieć, ale ja, z perspektywy czasu uważam, że Misiewicz jest jedną z idealnych wizytówek PIS. PIS mógłby jeszcze raz przeliczyć głosy i potwierdzić, że Misiewicz jest jego posłem.
    • 141288bs Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 08:34
      Rosyjscy przyjaciele wlasciciele serwerow,nie mieli jeszcze czasu na ukrycie machlojek wyborczych.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 08:54
        Te z 2005 r. ukryli.
      • dystans4 Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 10:24
        I dlatego cały czas widać niemożliwie wysokie wyniki PiS.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 10:29
          Wynik PiSu 31% do sejmików jest absolutnie niemożliwy do uwierzenia. nie jest możliwe że aż tyle ludzi głosuje na taką partię.
    • zapijaczony_ryj Po co, skoro są sfałszowane i prezes ogłosił 30.01.15, 08:47
      ze PiS je wygrał?
    • kotek.filemon Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 09:14
      anwad napisała:

> Wchodzimy na stronę PKW, a tam:
      > Tego nauczyli w Moskwie.

Musiałaś wądziu aż do Moskwy jeździć, żeby nauczyć się z przeglądarki korzystać...?
    • tw_wielgus Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 11:25
      Jako jeden z pierwszych miałem odwagę pisać o tym, że zostały sfałszowane.
      Ale mi się oberwało od zwolenników ciepłej wody w kranie. Normalnie do tej posiniaczona jest moja godność osobista.
      • kotek.filemon Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 11:28
        tw_wielgus napisał:

> Jako jeden z pierwszych miałem odwagę pisać o tym, że zostały sfałszowane.

Masz rację, w dzisiejszych czasach do bełkotania trzeba mieć odwagę. Podziwiam, podobnie jak podziwiam tych, którzy ćwierć wieku po upadku komuny krzyczą "Precz z komuną". To dopiero wymaga odwagi cywilnej.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 11:31
        Ja też uważam że tak dobry wynik PiSu to wyłącznie efekt fałszerstwa. Nie wiem na czym polegającego ale fałszerstwa, bo nie wierzę że na takie coś może zagłosować np. w Gdyni aż tak dużo ludzi.
      • anwad Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 12:02
        Nie widziałam.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 12:04
          Bo wielgus sfałszował.
    • man_sapiens Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 12:32
      Powtarzasz za Gazetą Wyborczą.
      Nie wstyd ci, Anwad? Przecież GW jest ohydna, michnikowsko-POwska :D))
      • religijnych.uczuc.obraza Re: "Wyniki wyborów" niepodane do dzisiaj 30.01.15, 12:35
        Tymczasem media mętnego nurtu milczą o tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka