Dodaj do ulubionych

I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?!

01.04.15, 08:01
wyborcza.pl/1,75478,17688822,Biskupi_napominaja_parlamentarzystow__Komunia_albo.html
Wybieramy posłów by wypełniali NASZĄ wolę czy biskupów? Coś się katabasom popryndoliło z kretesem. Najwyraźniej nie odróżniają już przewodnictwa i nauczania od nacisku, szantażu i przymusu.
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?! 01.04.15, 08:42
      nie mają już prawa do własnego zdania...sowietyzacja kościoła jakaś nastąpiła cycuś ?
    • witek.bis Prima aprilis - psicus ecclesiasticus n/t 01.04.15, 08:51

• zbychu51 Re: I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?! 01.04.15, 08:51
      Tylko która polityczna formacja nie wypełnia woli biskupów? Szkoda że Ruch Palikota był w zdecydowanej większości partią wariatów.
      • lionold Re: Niestety! 01.04.15, 09:36
        Na własne życzenie - zresztą samego twórcy Ruchu - zostali w ciągu jednej kadencji zatomizowani i rozpędzeni na tzw. cztery wiatry. Szkoda.
    • volupte Re: I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?! 01.04.15, 08:55
      Nie pozwola posłom sie wyspowiadać? ;-) Szantazyści.
    • 1zzarda Zagłosujcie na pis a będziecie mieli kartki 01.04.15, 09:03
      na bzykanko i to z żoną i bez udziwnień..... O gumce nie wspomnę.
      • 141288bs Re: Zagłosujcie na pis a będziecie mieli kartki 01.04.15, 09:12
        Twoja zona jakie ma imie; Basia czy Kasia?
        • 1zzarda Re: Zagłosujcie na pis a będziecie mieli kartki 01.04.15, 09:20
          Salcia....
          • 141288bs Re: Zagłosujcie na pis a będziecie mieli kartki 01.04.15, 11:19
            1zzarda napisał:

> Salcia....

- nie zgadlem
            • 13kisiel Bronek Szogunie nie chcemy 01.04.15, 11:22
              żyć w komunie :-)))

znalezione w sieci
              • pies_na_czarnych Re: Bronek Szogunie nie chcemy 01.04.15, 13:14
                Wiec nie głosuj na Dudę!!!
                • 13kisiel Głos rozsądku w zasadzie 2 głosy 01.04.15, 13:36
                  www.tvp.info/19489678/in-vitro-jest-calkowitym-pogwalceniem-praw-natury-nie-mozna-ludziom-lamac-sumienia-i-zmuszac-do-wspolfinansowania
                  Brawo dla tych panów !!!
                  • snajper55 Re: Głos rozsądku w zasadzie 2 głosy 01.04.15, 13:39
                    13kisiel napisał:

> www.tvp.info/19489678/in-vitro-jest-calkowitym-pogwalceniem-praw-natury-nie-mozna-ludziom-lamac-sumienia-i-zmuszac-do-wspolfinansowania
                    > Brawo dla tych panów !!!

Każde leczenie choroby jest pogwałceniem praw natury.

S.
                    • 13kisiel Re: Głos rozsądku w zasadzie 2 głosy 01.04.15, 13:42
                      ginekolog powie ci ze ciąża to choroba...nie dajmy się zwariować :-)))
                      • 1zzarda Re: Głos rozsądku w zasadzie 2 głosy 01.04.15, 14:26
                        Kisiel - nikt ci nie każe zapładniać się in-vitro!
                        • 13kisiel Re: Głos rozsądku w zasadzie 2 głosy 01.04.15, 14:28
                          nie ma zamiaru sponsorować mordowania dzieciaków,a takim "zabiegiem" jest in-vitro...alternatywą dla in-vitro jest adopcja
    • lionold Re: Ja korzystam z okazji 01.04.15, 09:50
      i będę drzeć mordę. - To jest bezprzykładny skandal - żeby funkcjonariusze instytucji będącej delegaturą obcego państwa wywierali naciski na PODOBNO suwerenny parlament. Będę drzeć nieustannie - choć figuruję w rejestrach kk jako ich wyznawca. W sprawach egzystencjalnych mam niejaki mętlik w głowie - a w kwestii Boga nie jestem ani na tak ani na nie. Na pewno natomiast nie będę pod żadnym pozorem wyznawcą tej organizacji mafijnej, która karmi mnie dyrdymałami i dobrze z tego żyje moim kosztem również. I utwierdzam się coraz bardziej w tym przekonaniu mimo, że jestem już niebezpiecznie blisko drugiego brzegu tęczy.
      • volupte Re: Ja korzystam z okazji 01.04.15, 13:39
        Ale na tace dajesz?
        • lionold Re: "Ale na tace dajesz?" 01.04.15, 18:47
          Nie daję bo już nie bywam, nie spowiadam się etc - jednym słowem jestem dla tej agentury bezużyteczny. A ty nie powinieneś być taki ciekawski - chyba nie w tym rzecz.
    • mariner4 To jest łamanie konkordatu 01.04.15, 10:05
      Przyjdzie kiedyś na te świnie czas....
      M.
      • pies_na_czarnych Re: To jest łamanie konkordatu 01.04.15, 10:18
        Od lat nieustannie łamią postanowienia konkordatu i nikt na to nie zwraca uwagi.
        • mariner4 Jak tylko to się będzie opłacało wyborczo 01.04.15, 10:27
          to popędzą im kota wszyscy.
          To potrwa, ale nadejdzie.
          M.
    • instant.crush W czym problem? 01.04.15, 10:35
      Wybieraj sobie takich posłów, którzy będą wypełniać Twoją wolę.
      • ave.duce Re: W czym problem? 01.04.15, 14:17
        instant.crush napisał:

> Wybieraj sobie takich posłów, którzy będą wypełniać Twoją wolę.

Ergo: nie mogą to być katolicy.
        • instant.crush Re: W czym problem? 01.04.15, 14:49
          ave.duce napisała:

> instant.crush napisał:
          >
          > > Wybieraj sobie takich posłów, którzy będą wypełniać Twoją wolę.
          >
          >
          > Ergo: nie mogą to być katolicy.

Nie ma obowiązku głosowania na katolików, więc nie bardzo jest na co się oburzać.
          • ave.duce Re: W czym problem? 01.04.15, 15:11
            instant.crush napisał:

> ave.duce napisała:
            >
            > > instant.crush napisał:
            > >
            > > > Wybieraj sobie takich posłów, którzy będą wypełniać Twoją wolę.
            > >
            > >
            > > Ergo: nie mogą to być katolicy.
            >
            >
            > Nie ma obowiązku głosowania na katolików, więc nie bardzo jest na co się oburza
            > ć.
            >

Też jestem tego zdania.
    • erka_46 Re: I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?! 01.04.15, 14:22
      lionold napisał:

> Wybieramy posłów by wypełniali NASZĄ wolę czy biskupów? Coś się katabasom popry
      > ndoliło z kretesem. Najwyraźniej nie odróżniają już przewodnictwa i nauczania
      > od nacisku, szantażu i przymusu.

- a ciebie co to obchodzi,skoroś ty agnostyk ,a może nawet ateistą jesteś ?
      Wybierz sobie swoich posłów,nie będziesz miał problemów żadnych.
    • bogucjusz Katabasy jak zwykle - z nosem w kobiecym kroczu. 01.04.15, 14:30
      W ramach otrzęsin w seminarium powinno się kastrować kleszą watahę. Dopiero wtedy "śluby czystości" miałyby jakiekolwiek szanse na realizację.
    • erka_46 W istocie chodzi o to, aby ... 01.04.15, 14:30
      ... prywatne kliniki wykonujące zabiegi sztucznego zapłodnienia miały dostęp do publicznych pieniędzy. – In vitro jest całkowitym pogwałceniem praw natury. Jestem człowiekiem o zasadach konserwatywnych i uważam, że gdyby przyroda życzyła sobie, aby jakaś para miała dzieci, to by je miała.

- z jakiej niby paki ja mam płacić za jakieś zboczenia ?
      Precz od mojej kasy !!!
      • bogucjusz Re: W istocie chodzi o to, aby ... 01.04.15, 14:36
        erka_46 napisał:

> ... prywatne kliniki wykonujące zabiegi sztucznego zapłodnienia miały dostęp
        > do publicznych pieniędzy. – In vitro jest całkowitym pogwałceniem praw n
        > atury. Jestem człowiekiem o zasadach konserwatywnych i uważam, że gdyby przyrod
        > a życzyła sobie, aby jakaś para miała dzieci, to by je miała.

>
        > - z jakiej niby paki ja mam płacić za jakieś zboczenia ?
        > Precz od mojej kasy !!!

Jak zachorujesz, to wypad do kościółka klepać różaniec. Leczenie jest całkowitym pogwałceniem praw natury. Gdyby przyroda życzyła sobie, to byś był zdrowy. Z jakiej paki ja mam płacić za twoje leczenie? Precz od mojej kasy!
        • erka_46 nie róbcie z nas idiotów ... 01.04.15, 15:57
          bogucjusz napisał:

> Jak zachorujesz, to wypad do kościółka klepać różaniec. Leczenie jest całkowity
          > m pogwałceniem praw natury. Gdyby przyroda życzyła sobie, to byś był zdrowy. Z
          > jakiej paki ja mam płacić za twoje leczenie? Precz od mojej kasy!

- płacę i od lat płaciłem stosowne składki,abym mógł się leczyć w miarę tanio.
          Jedynie spytam,czy brak możliwości posiadania dzieci to jest choroba czy dopust boży albo jak kto woli wybryk natury ?
          Chyba to nie rak jakiś,zaćma lub inna cholera ?

Procedura in vitro niech sobie jest prywatną sprawą i osobistą niepodlegającą ubezpieczeniu NFZ,bo Polska dziś dzieci ma za dużo,więc głupotą jest do nowych dopłacać.

cytat:

Z danych GUS wynika, że za granicą na stałe przebywa już ponad 2 mln Polaków. Nadal zameldowani są oni w Polsce, a za granicą szukają już nie tylko pracy, lecz przede wszystkim lepszych niż w rodzinnym kraju zarobków i godniejszych warunków do życia. Badania CBOS pokazują, że o emigracji zarobkowej myśli obecnie co piąty Polak. Wśród osób w grupie wiekowej 18-24 lat wyjazd z Polski rozważa jedna trzecia badanych. Wielu z nich nie zamierza wyjechać na stałe, bardzo często jednak nie wyobrażają sobie powrotu do kraju po odniesieniu sukcesu na emigracji. Zdaniem Rafała Ziemkiewicza w Polsce musiałoby się bardzo wiele zmienić, aby ci ludzie zechcieli wrócić do kraju.

I ja mam do tego dopłacać ?
          Z jakiej paki ?

Ile kosztuje procedura in vitro i ile naskładali w NFZ potencjalni kandydaci ,pragnący skorzystać z tej formy prokreacji ?
          Są to przeważnie ludzie w miarę młodzi,więc składek niewiele zebrali.

Prywatnie w granicach 10 tys. złotych ,jak przejdzie pod NFZ daje łeb swój uciąć na pieńku,że koszt wyniesie z dwadzieścia a może sporo wiecej.
          Znamy zbyt dobrze takie procedury.
          • ave.duce Wina Tuska 01.04.15, 16:06
            erka_46 napisał:

> Polska dziś dzieci ma za dużo

.... W 2014 roku miało ubyć prawie 24 tys. Polaków, a przybędzie nas 10 tys. (...) Zdaniem ekspertów, wzrost urodzeń wynika w znacznej mierze z wprowadzonego w czerwcu 2013 r. rocznego, płatnego urlopu rodzicielskiego ...
            • erka_46 cóż,bywają różne klęski... 02.04.15, 08:46
              ...urodzaju także,trzeba będzie export zwiększyć.
              Dzieci to nie jabłka,znajdzie się jakiś kupiec.
              Może by i to vitro przyniosło jakąś korzyść,możnaby export zwiększyć.
              Jest szansa.
              Polska może stać się potęgą.
              Nawet światową.
              Tylko jak to zrobić,żeby nie stać się bankrutem ?
              Co będzie,gdy do konkurencji Chińczycy dołączą ?

ave.duce napisała:
              - dodatni-przyrost-naturalny
          • bogucjusz Nie musimy. Jesteście idiotami. n/t 01.04.15, 16:47
      • lionold Re: "....gdyby przyroda chciała....." 02.04.15, 09:33
        No to na zdrowie. Aby tfuj wywód był kompletny koniecznie zażądaj likwidacji i tak już rozPiS_działej służby zdrowia. Na co ci potrzebni lekarze?
      • marta595 Re: W istocie chodzi o to, aby ... 02.04.15, 19:49
        erka_46 napisał:

> - z jakiej niby paki ja mam płacić za jakieś zboczenia ?
        > Precz od mojej kasy !!!

I od mojej.Czas pogonić tych pasożytów:
        www.chamsko.pl/demot/0_1_46804_Ksieza__przez_Rudy%20Murzyn%20.jpg
    • lackzadek Re: I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?! 01.04.15, 21:55
      lionold napisał:

> wyborcza.pl/1,75478,17688822,Biskupi_napominaja_parlamentarzystow__Komunia_albo.html
      > Wybieramy posłów by wypełniali NASZĄ wolę czy biskupów? Coś się katabasom popry
      > ndoliło z kretesem. Najwyraźniej nie odróżniają już przewodnictwa i nauczania
      > od nacisku, szantażu i przymusu.

Niech sobie wsadzą tę komunię głęboko w upę.
      Bez łaski i na drzewo!
    • maszmi Re: I co Wy na to? Będziecie siedzieć cicho?! 02.04.15, 18:52
      teraz będziemy siedzieć cicho , a swoje zdanie wypowiemy 10.05. przy urnach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka