prawopl 13.09.04, 13:52 Skoro znany sędzia sądowy Dariusz Czajka może, to każdy wszystko może. www.upadloscian.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: USTA MARIANA WIECZNY SEDZIA I FARMA PRAWNICZA WSTYDEM XX WIEKU IP: *.sympatico.ca 13.09.04, 17:21 Te instytucje to legalna korupcja i afera kryminalna. Osiol skorupowany wiecznym sedziom to cyrk radziecki. Trzeba puknac sie w palke o to skorygowac. Kochane glupki i polglupki z parlamenty kopnijcie sie po rozum i spuscie pludry tym ancylotrom i szalbiercom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIC MU SIE NIE STA WIECZNY SEDZIA ONANIZOWAL SIE PODCZAS ROZPRAWY IP: *.sympatico.ca 13.09.04, 17:31 Nic sie mu nie stalo. Dziennikarze ukryta kamera podpatrzyli wiecznego sedziego jak sie onanizowal w trakcie rozprawy. Puscili to w Tv. Potem zlapali sedziego pedofila i iak dalej. Wieczni Sedziowie tlumaczyki sie, ze poddawani sa tak duzym stresow, ze penis w normalnych sytuacjach nie chce sie poddac prawu wzwodu. Musza miec specjalne podniety. Sedziowie sa amatorami uslug matrix, gdzie baby wala ich pejczami. Potem zaklada sie na jajka sedziego obrecze hudrauliczne lub przepuszcza sie genitalja przez wyzymaczke. To im pomaga, maja wytrysk jak w stanie przedagonalnym i mimo, ze obolale jajka siegaja im do kolan to sa szczesliwi. To im starcza na 2 - 3 miesiace. Usluga jest bardzo droga bo czasami w trakcie spektaklu sedzia moze wykorkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: WIECZNY SEDZIA I FARMA PRAWNICZA WSTYDEM XX W IP: *.zielman.pl 13.09.04, 18:14 o co chodzi z tym wiecznym sędzią, wciska pan ten tekst na wszytskie fora dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simba Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:59 to znaczy,ze nie wazne jest ze ciezko dziecko pracuje,duzo sie uczy i jest zdolne jesli rodzic jest dajmy na to motorniczym?na studia za zaslugi rodzicow? jak kiedys za "jajka"?niby skandal,ale w tym kraju nic juz nie dziwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: 213.25.91.* 13.09.04, 15:34 > to znaczy,ze nie wazne jest ze ciezko dziecko pracuje,duzo sie uczy i jest > zdolne jesli rodzic jest dajmy na to motorniczym? To sprawiedliwość dziejowa. Jak ja zdawałem na studia to dziecko motorniczego dostawało punkty za pochodzenie społeczne. na studia za zaslugi rodzicow? Nic nowego, tylko w drugą stronę... > jak kiedys za "jajka"? Kiedy? >niby skandal,ale w tym kraju nic juz nie dziwi.... bo wszystko to już było... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavery Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.pgi.waw.pl 13.09.04, 13:59 My wszyscy to możemy Panu Sędziemu i Panu Rektorowi skoczyc tam, gdzie możemy go pocałowac jak nam pozwoli. Wara kmioty od tog !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:10 I to jest mentalność komuchów. Dlatego trzeba ich izolować, jako ludzi zdemoralizowanych, nieprzystosowanych do życia w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrem Re: to nie komuchy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:54 tylko grupa towarzyska zwiazana z PO tak sie zabawia.. A ze w PO komusza mentalnosc jest w rozkwicie - to niestety fakt.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorz Re: to nie komuchy.. IP: *.chem.cornell.edu 13.09.04, 20:56 adrem: jestem z pokolenia '47. Cale moje pokolenie jest skrzywione od moralnego i etycznego pionu, kazdy tylko w inna strone, bo dojrzewalismy w czasach gdy niczego innego poza komuna nie bylo - stad i komusze ciagoty. Problem jest w tym, ze komuna oddajac wladze tak na prawde jej nie oddala (gruba kreska) a jak nie ma kary to nie ma miary. W kazdym elemencie naszego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaj Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.celpol.pl / *.celpol.pl 13.09.04, 14:18 Pan Prezes sądu w Gdańsku po wypowiedzi żę,, miał prawo a nawet obowiązek "polecać dzieci swoich pracowników na studia powinien być w trybie natychmiastowym odwołany. Strzeż nas Boże od sędziów z takim pojmowaniem sprawiedliwości! To tacy ludzie ,,psują prawo "w Posce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: 213.25.91.* 13.09.04, 15:41 > Pan Prezes sądu w Gdańsku po wypowiedzi żę,, miał prawo a nawet > obowiązek "polecać dzieci swoich pracowników na studia powinien być w trybie > natychmiastowym odwołany. Strzeż nas Boże od sędziów z takim pojmowaniem > sprawiedliwości! To tacy ludzie ,,psują prawo "w Posce! Już wiem jakim cudem niejaki Andrzej C. (zwany "katem ze Słupska", komornik) ukończył szkołę i studia. Jest synem wiceprezesa SA w Gdańsku, Piotra C.! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny nie kumam IP: *.katowice.pik-net.pl 13.09.04, 14:23 nadal nie rozumiem co mają zasługi rodziców do egzaminów kwalifikacyjnych swoich dzieci???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligentny Re: nie kumam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:26 to są subiektywne odwołania, a nie egzaminy, które zakończyły się w czerwcu, (nie)normalny człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noramlny Re: nie kumam IP: *.katowice.pik-net.pl 13.09.04, 14:32 słuchaj barani łbie, (nie) inteligentny jak diabli, jak zdawałem na studia to polegałem wyąłcznie na swojej wiedzy, a nie na tym czego dokonali moi rodzice. Nie można decydować kto się ma dostać, a kto nie na studia opierając się na subiektywnych ocenach. Wg, ciebie na studia prawnicze może się dostać każdy kto ma wysoko postawionych rodziców i to jaką wiedzę reprezentuje kandydat nie ma znaczenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligentny Re: nie kumam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:37 jestem studentem III roku na UG (prawo) bez żadnego odwłonia, z maksymalną ilością punktów. :) widać, że ty jesteś baranim łbem i niekumatym osłem, skoro nie rozumiesz instytucji odwołania, współczuję twoim rodzicom... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: wspolczuc to mozna tobie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:06 bo nie rozumiesz, ze nawet subiektywne odwolanie powinno byc uzasadnione merytorycznie..mocno krytykowany komunistyczny system punktow preferencyjnych dla dzieci chlopow i robotnikow w przyjmowaniu na studia jawi sie jako perfekcyjnie sprawiedliwy mechanizm demokracji w porownaniu z systemem sitwiarsko-kolezenskim rozwinietym na UG..otoz na UG beneficjentami sa studenci nie z gorszym , tylko z lepszym startem , z rodzin elitarnych a premiowany jest ich brak zdolnosci ewentualnie lenistwo..w twoja max liczbe punktow to nie wierze ani sekunde, bo poziom twojej wypowiedzi jest taki sam jak twoj nick - ublizajacy inteligencji srednio rozwinietego szczura.. i tylko na UG z jego glupimi studentami przyjetymi z takich wlasnie odwolan masz szanse na ukonczenie uczelni wzorem niejakiego Kwasniewskiego - tez bardzo inteligentnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a merytoryczne? Jakie na przykład? IP: *.law.uj.edu.pl 13.09.04, 15:22 Osoby, które zmieściły się wśród przyjętych nie potrzebowały się odwoływać. Pozozstali to tacy, którym punktów zabrakło. W jakiż to niby merytoryczny sposób mieliby uzasadniać swe odwołania? Że im zabrakło niewiele? Nic prostszego, jak z góry założyć większy limit. Odwołanie z natury rzeczy NIE MOŻE się opierać na merytorycznych argumentach. Cały system jest zły i postulować należy jedgo zmianę, a nie czepiać się chamsko prezesa, który zrobił to, co zrobiłby każdy na jego miejscu, łącznie z Tobą. Wystawiwnie listu referencyjnego na prośbę odwołującego się jest "nieetyczne"? Nakłamał tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: merytoryczne? Jakie na przykład? IP: *.direct-adsl.nl 13.09.04, 18:56 Zgoda każdy może napisać list. Pytanie co władze uczelni zrobiły z tym listem. Jeżeli to, że posiada się rodziców z 'klanu' jest uzazasdnieniem dla przyjecia na studia to osoba odpowiedzialna powinna podać się do dymisji. Chociaż podobno 'prawdziwy Polak' nigdy nie podaje się do dumisji 'Prawdziwy Polak trwa na posterunku do końca, aż go wypier.. :) Zatem panie i panowie wyrwijmy chwasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: merytoryczne? prosze bardzo .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:39 to moze byc np.choroba - zapewniam cie ze majac np. temperature lub zazywajac srodki p-bolowe przed egzaminem czlowiek wypada slabiej ; argumentacja ta moze dotyczyc rowniez okresu przygotowania do egzaminu ; dalej - wypadek losowy dotyczacy kandydata lub jego najblizszej rodziny. o tym, czy takie odwolanie jest merytorycznie uzasadnione czy nie - decyduje wowczas komisja, ale jest przynajmniej o czym rozmawiac .. powolywanie sie na zaslugi rodzicow to gowniarzeria, i tak zachowuje sie prezes sadu w gdansku, bylo nie bylo godny absolwent uczelni na ktorej wsrod studentow i absolwentow sa oszusci, wsrod pracownikow lapkowkarze, a rzecznik prasowy okazuje sie byc klamca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczujący Re: wspolczuc to mozna tobie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:31 kto z twoich rodziców był lekarzem, mamusia, tatuś, a może oboje????? teraz boję się chodzić do przychodni. pewnie dostałeś się bez referencji (z cichym poparciem) i teraz jeszcze ludzi "leczysz". Panie Boże, TY widzisz i nie grzmisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: wspolczuc to mozna tobie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:42 nie rozumiem.. co ty wiesz o mnie i o mojej pracy..?? moze Pan Bog powinien faktycznie zagrzmiec i oswiecic cie - bo glupoty wypisujesz .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo WoW! Student prawa, fiu, fiu... IP: 217.153.22.* 13.09.04, 15:13 ... a może tak trochę pokory, co? Też kończę prawo a zrozumiałam o co pytał "normalny" ... przestań tak skrupulatnie liczyć punkty, poczytaj między wierszami, w końcu powinieneś być erudytą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek "PRAWO, A NAWET OBOWIAZEK" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.04, 15:43 Ta mentalnosc jest w srodowisku papug rozpowszechniona. Tak samo prezes okregowej rady radcow prawnych i te smieszne komisje egzaminacyjne maja "prawo, a nawet obowiazek" faworyzowac dzieci/wnukow/zony/zieciow/mezow czlonkow korporacji. I tak samo korporacje adwokackie i notarialne maja "prawo a nawet obowiazek" faworyzowac liczne wyroznione genetycznie/finansowo siolo. Kazdy o tym wie i inkt tego nie probuje zmienic. Jedna idiotka napisala na forum "tak sie tworzy elity". Elity... buahahahaha. Kasty polglowkow przy korycie a nie elity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: nie kumam IP: 213.77.11.* 13.09.04, 15:14 A ja skończyłam prawo jakis czas temu i mam wrażenie że to Ty nie rozumiesz instystucji odwołania. Ciekawe skąd Ci się wzięło to podejście subiektywne, w każdym razie tak fajnie rozumiane: punkty za pochodzenie. To w jakims regulaminie jest napisane? A może w ustawie? A może w k.p.a? Ale w zasadzie moje gratulacje dla kolegi, świetlana przyszłość widzę. Taki młody a juz lojalność korporacyjna wytworzona, umiejętność mówienia że czarne jest białe też, no i to cudowne: co wyraźnie nie zakazane prawem jest nie tylko dozwolone ale i "etyczne, tak etyczne!" Wypisz wymaluj obecny miniter sprawiedliwości i większość tuz wymiaru sprawiedliwości. Gratuluję! Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: 81.219.224.* 13.09.04, 14:29 I to jest przykład no to, do jakiego stopnia sięga zdziczenie obyczajów w naszym Zaścianku. Mówi się o Mafiach pruszkowskiej, wołomińskiej, a czemu nie o mafiach sędziowskich, profesorskich, prokutaroskich, adwokackich, radcowskich. Przecież "pan" sędzia uważa, że to, co zrobił było wręcz jego obowiązkiem, oczywiście korporacyjnym, a na domiar złego on się tego, co zrobił nie wstydzi. Niech się odezwą ci, którzy np. startowali w tym roku na studia. Przecież to, co z tymi ludzmi wyprawia mafia w togach na uczelnaich jest horrorem i bandykim pędem za pieniędzmi, nie dla uczelni, ale dla tzw. "kadry" dydaktyczno-naukowej, najczęściej niedoucoznej, pazernej i chamskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:23 Kiedy skończyła się duża działalność mafii włoskiej.Wtedy kiedy wzięto się za polityków i prawników.Kiedy u nas skończy się korupcja,a no wtedy kiedy nie będzie imunitetów.Wtedy kiedy wyborcy nie tylko bądą wybierać polityków ale też ich zdejmować ze stołków.a nie jak jest teraz.Kiedy sędziów będzie się rozliczać z pracy a jeżeli mają brak wiedzy to ich zwalniać.Nie będą krzyczeli,że jest ich za mało,tylko wezmą się do pracy.Teraz krzyczą,że jest ich mało i szykują miejsca swoim potomkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.04, 14:33 JAAAAAAAAAAAAASNE. A BIEDNI SOCJALDEMOKRACI NIE MOGA WYZYC ZA PENSJE POLITYKA A KWASNIEWSKI TO MAGISTER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:46 Jakoś tak to leciało w trakcie afery Rywingate: Niech żyją kolesie hujom precz !!! Hymn kolesi nadal obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: 81.219.224.* 13.09.04, 14:51 Paweł, ale nazwę tej części ciała pisze się prze "CH" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:59 Cóż zdarza się. Nie pamiętam jak to napisał Pan Adam Halber. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:47 najgorsze jest to że koleś nie widzi w tej całej sitwie nic złego i to jest straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Racjonalność ocen!!! IP: 217.97.129.* 13.09.04, 14:51 Oceniajmy sprawę racjonalnie!!! Każdy z rodziców będzie chciał pomóc swojemu dziecku w ułożeniu sobie życia. Każdy z nas na co dzień, załatwiając różnorodne sprawy prywatne i służbowe porusz się w przestrzeni jaką sobie stworzył, a więc uzyskuje różne przysługi od układu w którym żyje. Do pewnego stopnia tak po prostu wygląda życie. Oczywiście jest pytanie gdzie są granice, dlaczego rozwiązania systemowe się nie sprawdzają , itp. Ale problem nie polega na tym, że jakieś dzieci weszły poza systemem do puli. Problem polega na tym, że jeżeli jakiś szaraczek zarobi dychę za wyprowadzanie ci psa to odbiorą mu zasiłek. A jak: - pokażą, że przyjęto na studia dziecko rektora, które na to nie zasłużyło, bo po prostu nie zdało, to rektor śmie publicznie twierdzić, że to napaść na jego rodzinę, wara wam od tego - pokażą, że sędzia chowa się za immunitet, a minister podpisuje jego własny wniosek, to przecież dlatego, że nie będzie ulic zamiatał; dwóch ministrów publicznie mówi wara wam od tego - żona urzędującego prezydenta prowadzi fundację otrzymującą pieniądze od firm silnie zależnych od widzimisie władzy, a jak ją spytać czy nie widzi w tym nic złego, to bredzi o dzieciach, a wam wara od tego Bo wy jesteście motłoch, wy jesteście inni niż my, bić czołem i drżeć przed władzą, sądem, urzędnikiem. I przez lata nic się nie zmieni! Bo minister, sędzia, rektor, prezydent może ci powiedzieć prosto w oczy, że ma twoją opinię w dupie i nic. Buźka, rąsia ... Slon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Racjonalność ocen!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:56 Bo to jest zwykła różnica zdań: ona (np. Jolka) utrzymuje, że jest z nim zaręczona, a on zaręcza, że ja utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jog Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.polkomtel.com.pl 13.09.04, 15:01 Smutne, że prawnicy zamiast być ostoją prawa i sprawiedliwosci (nie mylić z pewną partią...) to robią wszystko żeby zachowywać przywileje swojej kasty (korporacji prawniczej). MOże tak lepiej wzięliby się za lepszą pracę: w Polsce czeka sie na rozpoczęcie rozprawy czasami latami. Ktoś powie, że za dużo spraw (a tacy kłótliwi ludzie w Polsce pewnie...) i za mało prawników. Tyle, że - podobno - statystycznie we Francji i w Niemczech wskaźniki te są na porównywalnym poziomie a tam idzie to znacznie szybciej, sprawniej i efektywaniej! Widać można tylko trzeba chcieć a nie biadolić jak u nas. Tu może korporacje prawnicze by się wykazały a nie tylko biadoliły i pilnowały swoich intratnych interesów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.sol.lan / 195.245.226.* 13.09.04, 15:12 nikt nie zwrócił uwagi, że także córka pana rektora dostała się z odwołania, jak to podała Gazeta "ze względów społecznych" :), czemu nikt o to nie zapyta rektora. Rektor na studia z polecenia prezesa przyjmie żaków, a prezes córkę rektora na aplikację z wdzięczności itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Jako symptomatyczne jest nieudzielenie odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:18 czy pozostali dostali sie na studia. Ode o zakład że z cała pewnoscią Jaki prawem Ceynowa uwaza taka informację jako tajną. Prywatny folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:32 W ten sposób panowie budują w Polsce drugą AFRYKĘ .Przyznaję im Order Budowniczego Drugiej Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.prokom.pl 13.09.04, 16:11 Dlatego mój syn nie będzie studiował w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ug READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 13.09.04, 16:11 niech ktos wezmie udzial w dyskusji kto zna realia... jestem studentem ug (dostalem sie w pierwszej 50 - tak na wszelki wypadek to zaznacze, kosztowalo mnie to duzo pracy - rodzice nie sa prawnikami) wiem z moich znajomych kto sie dostal z odwolanai itd. odwolanie troche i zostalo wypaczone, ale w rzeczywistosci jest tak: 1. egzamin ma sie nijak do kierunku studiow. 2. osoby, ktre dostaly z odwolania o dziwo radza sobie dobrze i nie ma mowy o tym, ze sa malointeligentni - jedynie to moze nei chcialo im sie niepotrzebnie zakuwac historii - sa z dobrych szkol, oczytani, obyci ze swiatem, a nie wiejscy zasciankowcy kujony, ktore nie maja wyobrazni i potrafia tylko bezsensownei zakuwac ksiazki profesorow! 3. dzieci ze srodowisk prawniczych radza sobie lepiej - ja mialem problemy na przez dwa pierwsze semestry powazniej 4. z odwolania przyjeto rowneiz ludzi, bez jakichkolwiek koneksji. 5. co do córki ceynowy (nie znam jej) to zamiast krzyczec, moze sprawdzcie jej oceny i na tej podstawie osadzcie czy nadaje sie na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez student UG Re: READ THIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:01 proponuje przelozyc tytul na jezyk polski, wiekszosc popaprancow i debili z tego forum nie rozumieja ani slowa po angielsku, dopiero co z obory wyszli... wstyd mi za tych imbecyli, ze maja takie samo obywatelstwo co ja, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: READ THIS IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:24 Może byś tak żałosny studencino "przełozył"na polski treść(jezeli tak to można nazwać)waszych "studenckich postów".Kogo obchodzi twoje obywatelstwo(?),masz je pewnie tak samo jak słynny "polski" piłkarz OLI,tak jak i twój przedmówca. Żałosne,jak nie potraficie wysłowić się po polsku to chcecie jeszcze kaleczyć angielski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:32 a tutaj mamy przyklad, ktory podalem w poscie wyzej. totalnie nic nei rozumiem. jestem naturalizowanym nigeryjczykiem? kalecze polski i angielski? hmm.. ciezkie, ciezkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cac Re: READ THIS IP: 80.111.118.* 13.09.04, 19:25 UG ma wybitnych studentow - to widac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: READ THIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:04 Drogi studencie ug! Być może jest tak jak piszesz (że dzieci FIRMY radzą sobie lepiej), tylko CO Z TEGO? Przecież problem dotyczy zupełnie czego innego! Macie tam jakieś zajęcia z etyki? I kto je prowadzi - mam nadzieję, że nie Wasz rektor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:37 owszem mielismy. musze cie rozczarowac. Ceynowa to nie byl. na jego temat nie chce sei wypowiadac, bo niestety nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:34 dziekuje. potraktuje to jako kompement. a jaka alma mater ciebie wypuscila? chetnie odwzajemnil bym sie analogicznym komplementem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:30 to jest wlasnie problem for internetowych. udzielaja sie tutaj glownie blokersi co maja tzw. "trzepaki" w blokach i z nudow zamiast siedziec z browarem i polularnymi przed klatka pisza tutaj glupoty oraz polscy emigranci. jak "cac" z Norwegii. (a propos Norwegii - nigdy nie zapomne jak na fiordach kolo Oslo jedyne smieci walajace sie stanowilo kilak puszek po "zywcu" - a mialem wtedy z 9 lat - bardziej pamietam to niz lodzie wikingow w muzeum.) tytul z zamierzania mial przyciagnac ludzi (nie przeszlo mi przez glowe, ze ktos tego nei zrozumie), lecz spodziewalem sie wiekszgo odzewu na moje subiektywne odczucia (ktore wzmoglo niedawna wizyta na UG) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cac Re: READ THIS IP: 80.111.118.* 13.09.04, 19:23 Twoi rodzice nie sa prawnikami - a kim sa? Twoje umiejetnosci z jezyka polskiego nie mogly Ci przeciez zalatwic wstepu na uniwersytet!!!! Z dobrych szkol, oczytany, obty ze swiatem tez nie jestes, jak widac po Twojej malo blyskotliwej argumentacji. Nie jestes tez wiejskim, zasciankowym kujonem, ktory nie ma wyobrazni i potrafi tylko bezsensownei zakuwac ksiazki profesorow - i to nie dlatego, ze masz wyobraznie, tylko dlatego, ze nie wyglada na to, zebys przeczytal jakas ksiazke, jakiegos profesora i ja zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
tinea0 Re: READ THIS 13.09.04, 21:24 nie wiem, czy student ug jest oczytany, z dobrych szkol i obyty ze swiatem - ale wiem, ze jest obyty z wlasnym wydzialem. Ja tez studiuje prawo i u mnie jest podobnie - ludzie przyjeci z dobrymi ocenami z egzaminow czesto wylatuja juz po 1. semestrze, a przyjeci z odwolania nieraz koncza studia z wyroznieniem. Nie dlatego, ze wstretna kasta prawnicza rzuca klody pod nogi dzieciom nie-prawnikow, a wyroznia dzieci prawnikow - po prostu jedni sie bardziej nadaja na te studia, a drudzy mniej. Nie wiem, co ci studenci prawa zlego zrobili, ale wyluzuj troche - jak nie znasz sytuacji, to nie udawaj madrzejszego niz jestes. Jesli znasz - to napisz cos konkretnego, zamiast obrazac chlopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cac Re: READ THIS IP: *.uio.no 14.09.04, 09:06 Kto Ci powiedzial, ze nie znam sytuacji? W jakim trybie rozpatruje sie odwolania? Czy kazdy ma jednakowe szanse? Czy ktos moze w sposob wiarygodny potwierdzic to, ze "ludzie przyjeci z dobrymi ocenami z egzaminow czesto wylatuja juz po 1. semestrze, a przyjeci z odwolania nieraz koncza studia z wyroznieniem"?. Jezeli tak sie dzieje, to z jakiej przyczyny? Coz takiego niezwyklego jest w polskiej palestrze, ze predyspozycje zawodowe moze przekazywac genetycznie? Jezeli tak jest, to moze bardziej przysluzyliby sie nauce i ludzkosci oddajac sie jako kroliki doswiadczalne w rece genetykow! Tak na zakonczenie - wcale nie obrazalem studenta, sprowokowala mnie jego prymitywne teorie spoleczne, chamstwo w odniesieniu do ludzi z prowincji i karygodna polszczyzna - chyba powinno sie czegos wymagac og studenta uniwersytetu? Czy cele Waszego programu nauczanie nie przekraczaja poziomu Recognition w skali Bloom'a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:07 chyba zauwazylem, ze problemem jest sam egzamin w sobie, ktora nie ma nic wspolnego z pozniej wykonywanym zawodem. odwolania sa wypaczane to jest jasne i kazdy na ug to wie. szkoda, ze nikt na ten temat nie chcial sie wypowiedziec. rzadko udzielam sie na forach, bo uwazam, ze to bezsensowne. nikt by nie krytykowal mojej polszczyzny gdybysmy rozmawiali live (tlum. na zywo - dla ludzi nie rozumiejacych kilku prostych slow tutaj zawsze latwo kogos zmieszac z blotem nie zastanwiajac sie nad intecja piszacego. otoz napisalem bardzo subiektywnei co sadze o tej sytuacji. do cac'a: podaj prosze przyklady mojej prymitywnej polszczyzny. z gory dziekuje. to okreslenie tak mnei przeraza, ze az boje sie czytac ponownie mojego posta. a tak wlasciwie czy ktos sie zastanawial dlaczego na UW egzamin testowy wypelnia sie olówkiem? hmmmm.. czy to nei prowadzi do jakis wypaczen? czekam na odp. wieczorem wroce i z checia poczytam sobie jaki prymitywny jestem pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:50 tinea0 napisała: > nie wiem, czy student ug jest oczytany, z dobrych szkol i obyty ze swiatem - > ale wiem, ze jest obyty z wlasnym wydzialem. Ja tez studiuje prawo i u mnie > jest podobnie - ludzie przyjeci z dobrymi ocenami z egzaminow czesto wylatuja > juz po 1. semestrze, a przyjeci z odwolania nieraz koncza studia z > wyroznieniem. Nie dlatego, ze wstretna kasta prawnicza rzuca klody pod nogi > dzieciom nie-prawnikow, a wyroznia dzieci prawnikow - po prostu jedni sie > bardziej nadaja na te studia, a drudzy mniej. > Nie wiem, co ci studenci prawa zlego zrobili, ale wyluzuj troche - jak nie > znasz sytuacji, to nie udawaj madrzejszego niz jestes. Jesli znasz - to napisz > cos konkretnego, zamiast obrazac chlopaka. dzieki :) szkoda ze osoby jak ty stanowia promil tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cac Re: READ THIS IP: 80.111.118.* 14.09.04, 20:48 Dlaczego uwazasz, ze nie wiem nic konkretnego? Jakimi danymi poslugujesz sie twierdzac, ze "ludzie przyjeci z dobrymi ocenami z egzaminow czesto wylatuja juz po 1. semestrze, a przyjeci z odwolania nieraz koncza studia z wyroznieniem"? Jakie sa przyczyny takiego niezrozumialego stanu rzeczy? Moze "pomocna reka" dziala takze w czasie studiow? Egzaminow? W komisjach rozpatrujacych wnioski o stypendia? Jezeli przedstawiciele polskiej palestry sa tak niezwykli, ze przekazuja genetycznie predyspozycje zawodowe, to moze bardziej przydaliby sie nauce jako kroliki doswiadczalne w laboratoriach genetykow? Ich kwalifikacje prawikow, poza tym, ze potwierdzone dyplomem uczelni, takiej jak Wasza, sa az nadto widoczne w koslawie skonstruowanym prawie, nieudolnie wysmazonych umowach miedzynarodowych, kompromitujacych wyrokach sadowych, ze o korupcji juz nie wspomne! I jeszcze - dlaczego uwazasz, ze obrazam chlopaka? Swoja karygodna polszczyzna, chamstwem w stosunku do studentow z prowincji i niczym nie uzasadnionym zarozumialstwem, sprowokowal mnie do poddania go ocenie wedlug kryteriow jakie kazdy ma prowo stosowac wobec studenta UNIWERSYTETU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 14.09.04, 12:47 ans.: cac zaloze sie, ze w moim mlodym wieku widzialem wiecej niz ty. coz.. wystarczy mi powiedziec, ze nigdy nie rozpatrywalem zdawania na polonistyke. a egzamin na prawo sklada sie z 90 pytan testowych (4 pyt. jedna prawidlowa odpowiedz)od starozytnosci do anno domini 1997. do tego dochodzi konstytucja z 2 IV i trzy ksiazki z wosu, o unii europejskiej. a i prawie bym zapomnial o nieistotnym materiale prasowym, ktory stanowi "rzepa" z pol roku. nieistotny - nie bo nielubie tej gazety, albo polityki - tylko - banalnie - rzadko pojawiaja sie z tego pytania. nawet na prowincji ludzie wiedza jak sie nazywa w-ce prezydent USA (moj faworyt zreszta hehe ;) moi rodzice - ekonomisci. ojk, co do szkoly to wielkie pudlo :) --> [] mojego oczytanai nie bede komenytowal - bo nikt nie potrafi byc obiektywny wzgledem siebie. niestety przeczytalem kilka ksiazek profesorów. nawet musialem sie nauczyc baerdziej istotnych oraz mniej istotnych rzeczy zawartych w tych podrecznikach. polecic jakas? warto poznac nasza kadre naukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cac Re: READ THIS IP: 80.111.118.* 14.09.04, 20:59 Po tym, co napisales o swoich profesorach, chcesz dalej twierdzic, ze dzieci prawnikow maja lepsze predyspozycje zawodowe? Mnie, w takiej sytuacji, bardziej logiczny wydaje sie wniosek, ze te tradycje nalezy natychmiast przerwac! Zaklad o to kto wiecej widzial moglbys przegrac... albo wygrac - kto to wie? Podoba mi sie jednak Twoja odpowiedz, wiec publicznie oswiadczam, ze zmieniam zdanie na Twoj temat! PS. Sympatii w USA nie podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: READ THIS IP: *.jasien.net / *.jasien.net 15.09.04, 01:49 dziekuje. hmm.. drobna sprawa: mowilem o dzieciach prawnikow. nie profesorow. profesor dla mnie CZESTO to neispelniony prawnik (prosze pamietac, ze nei mowie o kazdym! moze i o mniejszosci, ale zdecydowanie za duzej jak na moj gust) profesorami zostana moi koledzy z poza gdanska, ze ujme to tak delikatniej. uwielbam sluchac wykladow, gdy profesorowie opowiadaja wiecej, gdzie nei byli, ile maja kasy, ile ksiazek napisali.. niz wykladaja przedmiot. ot. drobnomiasteczkowosc pelna. klase maja z reguly profesorowie "miejscy". opisuje tylko moje subiektywne spostrzezenia. niech nikt nie czuje sie urazony.. znam z widzenia tylko jednego syna profesora, nie wiem jak sie dostal, wystarczy, ze powiem, ze jego ojciec ukladal egzamin w danym roku. :) fajnie nie? ale wybitnym studentem nie jest, mimo dobrych ocen (dlaczego? prosze sie domyslic) a tak a propos nowszych tematow.. czyzby prawo na ug sie az tak zdewaluowalo, ze 4K wystartczy by sie dostac? komu by sie chcialo uczyc??!! ale i tak satysfakcja z wlasnych osiagniec poostaje.. ja slyszalem plotki, ze prawo to raczej koszt z rzedzu 40K! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariah Re: READ THIS IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 14.09.04, 14:40 Bardzo mądra odpowiedź. Zgadzam się w 100%. Najwygodniej jest komentować coś, mając o sprawie pojęcie bliskie zeru, wiedzę opartą na gazetowych sensacjach. Co - komornik wyszedł od arcybiskupa, Jankowski się już nie ciska i nie mamy tematu na pierwszą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Dotowanie studiów to praktyka oligarchiczna IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:29 Należy skończyć z wyzyskiwaniem ludzi biednych, których nie stać nawet na wysłanie dzieci do szkoły średniej, tylko te dzieci muszą po zawodówce iść do pracy i pracować płacąc w podatkach na "bezpłatne" studia swoich kolegów z bogatszych rodzin. Gdyby studia były 100% płatne to nie było by okazji do korupcji i poplecznictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Dotowanie studiów to praktyka oligarchiczna IP: *.fbx.proxad.net 13.09.04, 16:34 Oj naiwny, naiwny, naiwny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Dotowanie studiów to praktyka oligarchiczna IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.09.04, 21:23 Zwróciłeś uwagę na to, co tu naprawdę jest istotne. Problem nie lezy w tym, że prezes wystawił list referencyjny (bo takie listy się wystawia w procedurze odwołaniowej i nic w tym nieetycznego) lecz właśnie to jest problemem - biedni płaca de facto za studia bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
tinea0 Re: Dotowanie studiów to praktyka oligarchiczna 13.09.04, 21:33 Nie. Problemem jest to, ze ktos uznal, ze dziecko prawnika powinno zostac przyjete na studia zamiast kogos innego - bo jest dzieckiem prawnika. Chyba ze - zgodnie z tym, co czesto wypisywali tu niektorzy - rodzina, w sklad ktorej wchodzi prawnik, jest tak przesycona brakiem etyki i moralnosci, ze mozemy mowic o rodzinie patologicznej. Dziecku z rodziny pateologicznej jak najbardziej nalezy sie miejsce na studiach "z przyczyn spolecznych", ale chyba nie o to chodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l nie rozumiesz w czym rzecz IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.09.04, 22:47 tinea0 napisała: > Nie. Problemem jest to, ze ktos uznal, ze dziecko prawnika powinno zostac > przyjete na studia zamiast kogos innego - bo jest dzieckiem prawnika. Zupełnie nie rozumiesz w czym rzecz. Rekrutacja zakończyła się w czerwcu. Przyjęto X osób, które najlepiej zdały egzamin (skądinąd mający się nijak do późniejszych studiów, ale to inna rzecz). Teraz rozpatrywane były ODWOŁANIA. Jest pula miejsc do obsadzenia na podsatwie kryteriów niemerytorycznych. W całej Polsce tak jest. Czy uczelnia powinna mieć taką pulę? O widzisz - to jest "real question", jak mawiają Amerykanie. Prezes zrobił to, co do niego należało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Na wolnym rynku nie ma korupcji i poplecznictwa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:50 Gość portalu: l napisał(a): > Jest pula miejsc do obsadzenia na podsatwie kryteriów niemerytorycznych. W > całej Polsce tak jest. > Czy uczelnia powinna mieć taką pulę? O widzisz - to jest "real question", jak > mawiają Amerykanie. Prezes zrobił to, co do niego należało. Ja jestem liberałem i dlatego sprzeciwiam się wyzyskowi ludzi bogatych na rzecz ludzi biednych jak to jest w socjalizmie, ale także sprzeciwiam się wyzyskiwaniu ludzi biednych na rzecz bogatych jak to jest oligarchizmie. Aby nie było wyzysku najuboższych studia muszą być odpłatne w 100% - czyli powinien być wolny rynek uczelni. Wolny rynek ma to do siebie że dąży do równowagi. Oczywiście znaczy to, że lepszy towar, bardziej pożądany jest droższy, a tańszy towar który jest w nadmiarze jest tańszy. Z uczelniami sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana bo nie wystarczy lepszy towar, czyli lepsze nauczanie, aby zyskać renomę, trzeba jeszcze aby klient był w stanie przyswoić ten towar. I tu zapewne były by różne strategie różnych uczelni, niektóre mogły by stosować wyższe stawki od tych studentów którzy są bardziej odporni na wiedzę, a inne po prostu takich trudniejszych klientów by nie obsługiwały, bo ekstra forsa od odpornych nie pokrywała by strat w prestiżu uczelni. W każdym razie ani przy pierwszej strategii ani przy drugiej żadne rekomendacje by nic nie pomagały. Nie oznacza to jednak, że ludzie zasłużeni nie mają żadnych preferencji na rynku. Mają, bo człowiek zasłużony zwykle ma więcej pieniędzy niż nie zasłużony i stać go na wykupienie dla dziecka lepszej uczelni, która stosuje strategię przyjmowania tumanów za zwiększoną opłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:42 Sędzia miał prawo(?),jasne nie tylko prawo lecz i "obowiązek"popierać swoich kolesi.W rewanżu gdy ktorys z kolesi rektora bedzie podpadał pod sąd,to taz zostanie potraktowany "specjalnie",wystarczy telefon od "rektora"(sąd oczywiście "nie będzie bral pod uwagę tego telefonu"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.daminet.pl 13.09.04, 16:52 Brawo WYSOKI SĄDZIE Już studęci się uczą jak należy kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 17:48 Ludzie, gdzie jest prezydent, premier, Sad Najwyższy, Trybunały, Sejm? W biały dzień ci degeneraci z palestry uprawiają protekcję, a władze milczą! Toż to republika bananowa! Te bezczelne arcyłotry nie mają prawa do piastowania żadnej funkcji publicznej skoro nie widzą w tym nic nagannego! I takie zera moralne mają nas osądzać..... Gdyby mieli choć odrobinę honoru to podaliby się do dymisji. A tak trzeba ich potraktować jak zasłużyli: wygarbować grzbiety nahajem i won do roboty w oborze - tam jest ich miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cac Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: 80.111.118.* 13.09.04, 19:32 Ach mago - dolacze do Twojego slusznego postu dygresje historyczna. Obserwujac polskie elity zaczynam rozumiec idee rewolucji kulturalnej Mao Tse-Tung'a! Historia uczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 13.09.04, 21:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aammm Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.09.04, 23:29 Palestra to adwokaci a w omawianym przypadku bohaterowie to sędzia (prezes sądu i sędziowie rodzice) oraz pracownicy naukowi. Swoją drogą ciekawe co na taką sytuację powiedzą zwolennicy zmian w dostępie do zawodów prawniczych - projekt PiS opiera się na żałożeniu żeby niedobre konkursy korporacji adwokackiej,radcowskiej i notarialnej zastąpić dobrymi prowadzonymi przez urzedników Min. Sprawiedliwości, sędziów i pracowników naukowych. Na pewno będą uczciwe - sprawa z Gdańska już to pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? gdzie tu była mowa o palestrze??? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.09.04, 16:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.crowley.pl 13.09.04, 18:38 Podtrzymuje wczorajszą opinię "kiedy to bydło opuści mój kraj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.tele2.pl / *.tele2.pl 13.09.04, 18:43 kurewstwo i kumoterstwo..i tyle na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Rektor Uniwersytetu Gdanskiego=dzialacz UW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilkar Unia Wolnosci to komunistyczna RECEDYWA IP: *.twmi.rr.com 13.09.04, 20:34 co siadła ze Z LODZEJAMI z PRL-u do "okragły stół" W 1989 ROKU i uniwinili tych co ROZKRADLI finase Polski. Głosujcie zatem dalej na ODRODZONA żydo-komune z pod znaku UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariah Re: Unia Wolnosci to komunistyczna RECEDYWA IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 14.09.04, 14:52 Chm... Mam nadzieję, że to żart. Bo chyba nikt z odrobinką oleju w głowie nie napisałby na serio takich rzeczy... I chyba powinno się mówić 'judeo-komuna', ale co tam. A może się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teno Re: Gdańsk: nie było studentów z polecania? IP: *.chello.pl 13.09.04, 19:27 ja proponuję panu sędziemu Andruszkiewiczowi, aby wypuścił paru przestępców, bo mają bardzo przyzwoitych rodziców, tak tez się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś