Dodaj do ulubionych

Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta"

26.05.15, 13:43
"Pomyślałam, że Bóg wyznaczył nową misję Andrzejowi. Żeby nasza polityka była święta, bez ubliżania sobie, wzajemnego upokarzania - życzliwa na co dzień. Taka życzliwość buduje ludzi. Niech to będzie siła dla Polaków, że będziemy dumni z Polski. Telefony nie ustawały. Dziękujemy całej Polsce, że dzielnie trwała z nami - powiedziała matka Andrzeja Dudy, która także była na Wawelu"

wiadomosci.onet.pl/kraj/matka-andrzeja-dudy-o-jego-zwyciestwie-w-wyborach-prezydenckich-by-polityka-byla/7f7c5g

Coraz bardziej podoba mi się cała ta rodzina. Podtrzymuję to, co napisałem wcześniej - prezydentura A. Dudy (który niedawno jako jeden z nielicznych polityków PiS zasiadł w Krakowie do rozmów przy okrągłym stole z A. Grodzką) będzie prezydenturą niezwykłą. Rzekłbym nawet - przełomową. Jestem pewien, że (z korzyścią dla nas wszystkich!) szybko zaowocuje system wartości wpojony mu w rodzinnym domu - zobaczycie.

PS. Dodałem "wzajemnego upokarzania", bo tak właśnie przemiła, skromna prof. Janina Duda powiedziała w czasie relacji TV (media to wycięły)
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 13:45
      Ale co to za jeden, ten bóg?
      • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:18
        W odpowiednim czasie się dowiesz....
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:28
          Po co się ukrywa?
          • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:44
            Nie mam pojęcia. To i inne pytania musisz skierować do rzecznika kongregacji wiary.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:24
              A tamten skąd będzie wiedział?
              • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:26
                Zapyta szefa.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:32
                  W jaki sposób jeśli szef się nie ujawnia?
                  • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:54
                    Ujawnia się w formie objawień. Mojżesz miał z nim okazję chwilę pogadać idź, do rabina to Ci przekaże co ustalili.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 27.05.15, 08:24
                      I ile razy już objawił się temu faciowi z kongregacji?
    • wagonetka wiemy już, co mamusia i tatuś Dudy mówią 26.05.15, 13:49
      teraz czekamy, co powie cioteczna siostra teściowej
      • gtxl.1 Re: wiemy już, co mamusia i tatuś Dudy mówią 26.05.15, 13:55
        wagonetka napisał(a):

> teraz czekamy, co powie cioteczna siostra teściowej
        >

Najpierw posłuchaj co powie twój mąż.....on najważniejszy i najmądrzejszy...przynajmniej tak deklarowałaś.
      • ave.duce Re: wiemy już, co mamusia i tatuś Dudy mówią 26.05.15, 14:07
        wagonetka napisał(a):

> teraz czekamy, co powie cioteczna siostra teściowej
        >

:)))

Jest tak: Friedmann ma weksel Szapira z żyrem Glassa, rewindykator jest Barmsztajn... On daje dwadzieścia procent, franko loco towar jest u Lutmana, tylko ten towar jest zajęty przez Honigmanna z powodu weksel Reuberga. Za ten weksel Reuberga można dostać gwarancję od jego teścia Rozencwajga, tylko on jest przepisany na Rozencwajgową, a Rozencwajgowa jest chora...
        • wagonetka Re: wiemy już, co mamusia i tatuś Dudy mówią 26.05.15, 14:09
          :-))))))))))
          • ave.duce Teraz głos ma stryjek z PUP 08.06.15, 17:19
            ... Kiedyś mówiłem do niego Andrzejku, ale teraz to jakoś nie wypada ...
    • szwampuch58 Re: Santo subito Budyn 26.05.15, 13:52
      oczywista oczywistosc,innej opcji nie ma a kto przeciw tego w pysk
      • gtxl.1 Re: Santo subito Budyn 26.05.15, 13:57
        szwampuch58 napisał:

> oczywista oczywistosc,innej opcji nie ma a kto przeciw tego w pysk

karTofel...ty jesteś przeciw? przeciw komu?
    • mn7 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 13:53
      Niezłe :-)
    • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 13:54
      zbierając podpisy poparcia do swojego syna podczas zajęć, które prowadziła na uczelni.
      Syn matki A. Dudy, jednocześnie pobierał wynagrodzenie posła zawodowego i wynagrodzenie z tytułu zatrudnienia na prywatnej uczelni.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 13:57
        A córka A. Dudy studiuje na tym samym wydziale na którym zatrudniony jest ojciec. Znów mafia prawnicza.
        • mn7 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:13
          Już dawno na tym forum ustaliliśmy, że sam fakt, ze dziecko prawnika chce być prawnikiem jest dostatecznie skandaliczny i świadczy o głębokiej degeneracji kasy prawniczej. A jeśli jeszcze zachciewa mu się studiować na tum samym wydziale...
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:30
            Nie zostawiła miejsca dla młodych ludzi spoza kasty, musiała pojechać na znajomościach... To środowisko jest wielce zdegenerowane.
            • mn7 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:44
              Oni po prostu nie potrafią inaczej. Nawet studiują z chciwości albo złośliwości.
      • gtxl.1 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 13:58
        l_zaraza_l napisała:

> zbierając podpisy poparcia do swojego syna podczas zajęć, które prowadziła na u
        > czelni.
        > Syn matki A. Dudy, jednocześnie pobierał wynagrodzenie posła zawodowego i wynag
        > rodzenie z tytułu zatrudnienia na prywatnej uczelni.
        >

Nigdy nie pomyślałem, że zejdziesz do parteru. Przypomnij sobie współprace Palikota z Terlikowskim.......
        • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 15:52
          Palikot udostępniając łamy OZONu Terlikowskiemu czy Elizie Michalik łamał prawo?
          • gtxl.1 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:02
            l_zaraza_l napisała:

> Palikot udostępniając łamy OZONu Terlikowskiemu czy Elizie Michalik łamał prawo
            > ?

Nie mówiłem o łamaniu prawa,przypomniałem tylko o współpracy Twojego guru z prawdziwymi katolikami.
            • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:08
              gtxl.1 napisał(a):

> Nie mówiłem o łamaniu prawa,przypomniałem tylko o współpracy Twojego guru z pra
              > wdziwymi katolikami.

A ja pisałam o współpracy "Matki A. Dudy" z prawdziwymi katolikami czy o łamaniu prawa przez nią i jej syna?
              • gtxl.1 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:19
                l_zaraza_l napisała:

> gtxl.1 napisał(a):
                >
                > > Nie mówiłem o łamaniu prawa,przypomniałem tylko o współpracy Twojego guru
                > z pra
                > > wdziwymi katolikami.
                >
                >
                > A ja pisałam o współpracy "Matki A. Dudy" z prawdziwymi katolikami czy o łamani
                > u prawa przez nią i jej syna?

Matka Dudy łamie prawo? Duda łamie prawo?
                ....obywatelko, znasz swoje prawa?
                • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:24
                  gtxl.1 napisał(a):

> Matka Dudy łamie prawo? Duda łamie prawo?
                  > ....obywatelko, znasz swoje prawa?

Widzę, że przestałeś kontaktować i dalsza rozmowa nie ma sensu.
                  • gtxl.1 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:48
                    l_zaraza_l napisała:

> gtxl.1 napisał(a):
                    >
                    > > Matka Dudy łamie prawo? Duda łamie prawo?
                    > > ....obywatelko, znasz swoje prawa?
                    >
                    >
                    > Widzę, że przestałeś kontaktować i dalsza rozmowa nie ma sensu.

Really? ja straciłem kontakt?

Kto jest autorem tego postu?

zbierając podpisy poparcia do swojego syna podczas zajęć, które prowadziła na uczelni.
                    Syn matki A. Dudy, jednocześnie pobierał wynagrodzenie posła zawodowego i wynagrodzenie z tytułu zatrudnienia na prywatnej uczelni.
                    • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 17:01
                      gtxl.1 napisał(a):

> zbierając podpisy poparcia do swojego syna podczas zajęć, które prowadziła na u
                      > czelni.
                      > Syn matki A. Dudy, jednocześnie pobierał wynagrodzenie posła zawodowego i wynag

Art. 108. kodeksu wyborczego
                      § 1. Zabrania się prowadzenia agitacji wyborczej:
                      1) na terenie urzędów administracji rządowej i administracji samorządu terytorialnego oraz sądów;
                      2) na terenie zakładów pracy w sposób i w formach zakłócających ich normalne funkcjonowanie;
                      3) na terenie jednostek wojskowych i innych jednostek organizacyjnych podległych Ministrowi Obrony Narodowej oraz oddziałów obrony cywilnej, a także skoszarowanych jednostek podległych ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych.
                      § 2. Zabroniona jest agitacja wyborcza na terenie szkół wobec uczniów.
                      (...)

Art. 494. kodeksu wyborczego
                      § 1. Kto, w związku z wyborami, prowadzi agitację wyborczą:
                      1) na terenie urzędów administracji rządowej lub administracji samorządu terytorialnego bądź sądów,
                      2) na terenie zakładów pracy w sposób i w formach zakłócających ich normalne funkcjonowanie,
                      3) na terenie jednostek wojskowych lub innych jednostek organizacyjnych podległych Ministrowi Obrony Narodowej lub oddziałów obrony cywilnej bądź skoszarowanych jednostek podległych ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych,
                      4) w lokalu wyborczym lub na terenie budynku, w którym lokal się znajduje
                      - podlega karze grzywny.
                      § 2. Tej samej karze podlega, kto prowadzi agitację wyborczą na terenie szkół wobec uczniów.

Ograniczenia: uposażenie (poselskie) nie przysługuje posłom, którzy pozostając w stosunku pracy nie korzystają z urlopu bezpłatnego, posłom prowadzącym działalność gospodarczą samodzielnie lub wspólnie z innymi osobami oraz posłom, którzy nie zawiesili prawa do emerytury lub renty (za wyjątkiem posłów, którzy pobierają emeryturę na podstawie:
                      - ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych albo ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników i osiągnęli wiek emerytalny,
                      www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/komunikat.xsp?documentId=1456F73705DDE1A7C1257A78002BE7A6&symbol=FAQ_KOMUNIKAT
                      Owszem, na UJ urlop bezpłatny był ale na prywatnej uczelni w Poznaniu, leciała kaska.
                      • adam111115 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 08.06.15, 17:36
                        Tchorzliwy gtxl jak zwykle uciekł jak się mu pokazało czarno na białym o co chodzi
      • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:21
        A tak ładnie i skromnie tłumaczysz Palikota.
        Dajże człowiekowi szansę. Nie musi być z Twoich marzeń, ale niech chociaż ma czas się ukonstytuować zanim zacznie obrywać.

l_zaraza_l napisała:

> czelni.
        >
        • indeed4 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:29
          Ech, żeby oni wszyscy choć w 1/10 tak kontrolowali, a potem rozliczali z obietnic Komorowskiego... ;-)
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:31
            Ja pamiętam że Komorowski obiecywał ponad tysiąc km ekspresówek i autostrad. Wypełnił czy nie?
          • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 14:59
            Jeszcze Donalda nie rozliczono. Ba! jeszcze komuchy czekają na swoją kolej, a już się za Dudę zabrali.
            • indeed4 Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 15:05
              Wszyscy mówią, że Komorowski przegrał, bo zaspał z kampanią. Może nadrabiają?
              • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 15:21
                Wydaje mi się że tymi drwinami chcą przykryć ten porażający strach. Ale czego się boją nie wiem. Ja tam się Kaczyńskiego nie boję. Mały jest, chucherko. Co innego Grodzka, z daleka widać, że ten zwalisty gościu to potrafi z mańkuta przypierdzielić i z laczka poprawić.
                • wagonetka wielgus znowu o Grodzkiej 26.05.15, 15:23
                  wielgus ma na jej punkcie feblika
                  • mn7 Re: wielgus znowu o Grodzkiej 26.05.15, 15:27
                    To przez to tłamszenie skłonności. Biedny ten wielgus ale sam sobie winien.
                    • wagonetka Grodzka albo Biedroń, 26.05.15, 15:30
                      Biedroń albo Grodzka - wszystko z nimi wielgusowi sie kojarzy

to nie jest bez przyczyny, ale dobry tera[euta mógłby mu pomóc w coming oucie
                      • mn7 to się nie może dobrze skończyć 26.05.15, 15:47
                        Wypiera biedaczek, wypiera. To się nie moze dobrze skończyć.
                        • tw_wielgus Re: to się nie może dobrze skończyć 26.05.15, 16:56
                          Mylisz się. Jestem szczęśliwy bo tego cholernego rozwolnienia jakim objawia się pisdzielska trauma.
                  • indeed4 O A. Grodzkiej jest w poście głównym 26.05.15, 17:43
                    gdybyś nie zauważyła.

wagonetka napisał(a):

> wielgus ma na jej punkcie feblika
                    >
        • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:06
          Tu nie chodzi o sympatie i antypatie ale o hipokryzję. Palikot znany jest ze swojego zaangażowanie w kwestie kultury. I warto zauważyć, nawet jeśli się nie lubi Palikota, że jak prawdziwi katolicy, którym udostępniał łamy zaczęli robić gnój, Palikot się wycofał.
          I dalej. Gdyby Palikot miał za sobą kilkanaście małżeństw i kilkadziesiąt nałożnic, miałabym to gdzieś ale jak mi prawiczki pindolom o tym, co wolno mi oglądać a czego nie i jak powinnam żyć, każdy rozwód przyjmuję jako hipokryzję. I gdy Duda przekonuje jak to tylko on i PiS są uczciwi to zahofmanienie sejmowej kasy przez niego i łamanie prawa przez "Matkę A.Dudy" też odbieram jako obleśną hipokryzję.

Zawsze pisałam, gdy PeOwięta przytaczały jako usprawiedliwienie jakiegoś paskudztwa w PO "że przecież PiS robił to samo", że PO miała być czymś innym niż PiS. I teraz, skoro Duda został wybrany jako symbol zmiany to trudno mi wyobrazić sobie, że wyborcy Dudy, chcieli aby zmiana polegała na jeszcze większym złodziejstwie i .urestwie.
          • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 16:46
            Potwierdzasz moją opinię. W kwestii hipokryzji Palikot to mistrzostwo świata, w mojej ocenie poza konkurencją w tym segmencie społeczeństwa dumnie i bezpodstawnie nazywających siebie elitami...
            Niemniej to kwestia, jak widać bardziej uczuć, niż racjonalnego myślenia. Serce masz po lewej stronie, a ja nie mam w ogóle.
            • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 17:03
              Ale co Palikot ma do tego, że rodzina Dudów łamie prawo? Kusił ich cy cuś?
              • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 17:06
                Nie chcę się z Tobą spierać, dlatego zmienię zdanie: Palikot absolutnie nie jest hipokrytą.
                To uczciwy dżentelmen, który co prawda oskubał swoją żonę z pieniędzy, ale bez większej przyjemności.
                • l_zaraza_l Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 17:28
                  tw_wielgus napisał:

> Nie chcę się z Tobą spierać, dlatego zmienię zdanie: Palikot absolutnie nie
                  > jest hipokrytą
                  .
                  > To uczciwy dżentelmen, który co prawda oskubał swoją żonę z pieniędzy, ale bez
                  > większej przyjemności.

Wątek nie jest o Palikocie, który opowiada jak to A. Duda jest święty i jego polityka będzie święta tylko o matce A. Dudy. I w tych okolicznościach przyrody, uznałam za stosowne nawiązać, do faktu, że ta prawie święta rodzina, łamie prawo.
                  • tw_wielgus Re: Matka A. Dudy - złamała prawo 26.05.15, 17:39
                    Wtrąciłaś coś o hipokryzji, wiec nie omieszkałem. Nie mogłem się oprzeć. Wybacz!

A tak a propos, czy wartości chrześcijańskie aż tak bardzo grają Ci na nerwach?
                    Ja przestałem czytać Wyborczą i to zacietrzewienie do Kk mi przeszło. Samo. Czemu?
    • indeed4 Prof. dr hab. inż. Janina Milewska-Duda 26.05.15, 13:57
      home.agh.edu.pl/~zamawin/JMD/pro_JMD.html

Mamy mądrą, miłą, skromną, a do tego niezwykle wartościową matkę urzędującego prezydenta.
      • wagonetka prezydencka rodzina Dudy będzie większa, niż Lecha 26.05.15, 14:07
        Kaczyńskiego

tam był brat, zona, córka i Królowa Matka

tu już mamy Pierwszą Damę, Pierwszą Córkę, Pierwszą Matkę i Pierwszego Ojca

ciekawe, czy żyje babcia i dziadek Dudy - dopiero mielibyśmy dynastię co się zowie
        • mn7 Re: prezydencka rodzina Dudy będzie większa, niż 26.05.15, 14:15
          To po prostu Święta Rodzina.
          • wagonetka o! 26.05.15, 14:17
            nie bez kozery starsza pani Dudowa chce, aby polityka była święta
        • l_zaraza_l Re: prezydencka rodzina Dudy będzie większa, niż 26.05.15, 16:21
          Już był taki czas, kiedy cała Polska musiała na bieżąco śledzić relacje z kolejnych podupadnięć na zdrowi Pierwszej Matki.

Przez 5 lat urzędowania Komorowskiego nie musieliśmy zajmować się zdrowiem jego mamy, tym czy dzieci mają swoje dzieci z mężami czy niemężami ani tym jakie wypróżnienie o poranku miały wnuki. Podobało mi się to.
      • tw_wielgus Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szloch 26.05.15, 14:26
        osieroconych lemingów. Zupełnie jak Niesiołowski, który wziął na siebie rolę telefonu zaufania dla licznej rzeszy stworzeń puchatych, którym wybory przemeblowały rzeczywistość.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 14:32
          Te sfałszowane wybory?
          • tw_wielgus Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 14:41
            Gdy łkasz na ramieniu dziewczyny obrazo, to zwróć baczną uwagę na to żeby głowę odwrócić w drugą stroną tak, żeby nie obsmarkać jej włosów.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 14:46
              Ok, jeśli obiecasz mi że tak samo będziesz uważał na włosy swego chłopaka.
              • tw_wielgus Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 15:01
                Wysil się trochę! Trochę więcej polotu bo to co wymyśliłeś z tym chłopakiem to dno, muł na jakieś 1,5 metra.
                • mn7 Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 15:05
                  Przestań to wypierać, wyjdź z szafy - będziesz szczęśliwszy wielgusie
                  • tw_wielgus Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 15:16
                    ?1 ....z jakiej kurna szafy? Meble "Bodzio"? A może wbudowana "Stanleya".
                    Nie uprawiam seksu z osobnikami tej samej płci. Nie muszę się chować po szafach.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 15:06
                  Sorry, to nie to co twoja wypowiedź pełna klasy i rewelacyjnego poczucia humoru. Jesteś wspaniały.
                  • tw_wielgus Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 15:24
                    Wcale tak nie twierdzę, ale nie miałem pojęcia, że upadłeś tak nisko jak ja.
                    To nie jest powód do dumy. Oj nie.
                    Tym samym stałeś się chamem, zaściankowym homofobem o antysemickich inklinacjach. I jak Ci teraz?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 15:33
                      To znaczy żem patriota i obrońca tradycyjnych wartości.
                      • tw_wielgus Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 16:58
                        Ależ nic z tych rzeczy, nie przypisuj sobie żadnych cnót.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 27.05.15, 08:25
                          I walczę z eugeniką.
        • indeed4 Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 14:45
          Łatwo sobie wyobrazić, jak futrzaki muszą się dziś czuć, po tym jak najukochańsza Platforma straszyła ich PiS-em i zachęcała do głosowania na BK, a dziś twierdzi, że go "nie zna" ;-)

twitter.com/Anita_Cz/status/602955326527283200
          • tw_wielgus Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 26.05.15, 17:01
            Komorowski? Aż by się chciało Ozzy Osborne'a zacytować i jego słynne zdziwienie jakie go dopadło moment po tym jak się dowiedział o istnieniu Justina Biebera.
            • indeed4 Re: Nie wiem jak Ty ale ja wieczorami słyszę szlo 27.05.15, 00:15
              :-))) Pogubili się po sierpowym i liczeniu - przypomniałem sobie, że ponoć prawdziwa natura ujawnia się w momencie stresu...
      • katrina_bush ze sredniowiecznymi pogladami,niech synek mamusi 26.05.15, 17:08
        indeed4 napisał:

> Mamy mądrą, miłą, skromną, a do tego niezwykle wartościową matkę urzędującego p
        > rezydenta.
        >

ze sredniowiecznymi pogladami, niech synek mamusi dudowej zostanie plebanem na Podhalu a nie prezydentem pluralistycznego, swieckiego kraju w XXI wieku ! :D
      • ukos To ta kolekcjonerka podpisików studentów? 26.05.15, 18:31
        indeed4 napisał:

> Mamy mądrą, miłą, skromną

Dobrze jej szło to zbieranie przed egzaminami.
    • lackzadek Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:01
      indeed-44 napisał:

> "Pomyślałam, że Bóg wyznaczył nową misję Andrzejowi. [b]Żeby nasza polityka był
      > a święta, bez ubliżania sobie, wzajemnego upokarzania - życzliwa na co dzień. [
      > /b]Taka życzliwość buduje ludzi. Niech to będzie siła dla Polaków, że będziemy
      > dumni z Polski. Telefony nie ustawały. Dziękujemy całej Polsce, że dzielnie trw
      > ała z nami - powiedziała matka Andrzeja Dudy, która także była na Wawelu"

> Taaaa. Mówiła także "głosujcie na mojego syna" na swoich wykładach.
      O święta Matko!
      • kaczkodyl Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:16
        kuzwa niech jej ktoś powie że nie został Dalajlamą .
    • snajper55 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:12
      indeed-44 napisał:

Co zrobić, aby "nasza polityka była święta, bez ubliżania sobie, wzajemnego upokarzania - życzliwa na co dzień"?

To, co robi Hamas.

S.
    • indeed4 O, tu jest cała wypowiedź 26.05.15, 14:14
      żebyście potem nie mówili, że zmyślam ;-)

"Chciałabym, żeby był głową całego narodu, żeby po prostu zjednoczył wszystkich. Żeby była ta nasza polityka święta, czyli bez ubliżania sobie, bez upokarzania się wzajemnie – dodała Janina Milewska-Duda"

wiadomosci.onet.pl/kraj/matka-andrzeja-dudy-o-jego-zwyciestwie-w-wyborach-prezydenckich-by-polityka-byla/7f7c5g

PS. Posłuchajcie sobie całego nagrania z komentarzami obu rodziców, jest w artykule.
    • kzet69 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:17
      indeed-44 napisał:

> "Pomyślałam, że Bóg wyznaczył nową misję Andrzejowi."

Hmmm, a sądziłem że to elektorat go wybrał...
      • wagonetka nie rozumiesz 26.05.15, 14:18
        kzet69 napisał:

> Hmmm, a sądziłem że to elektorat go wybrał...

Bóg natchnął elektorat i nim się posłużył
    • snajper55 Film o niej nakręcą: Matka Dudów /nt 26.05.15, 14:19

• indeed4 Re: Film o niej nakręcą: Matka Dudów /nt 26.05.15, 14:23
        No właśnie, co z tym rodzeństwem prezydenta elekta, wciąż nic o nich nie wiemy. Czyżby lotne brygady hakowe Platformy zaniemogły? :-P
        • mn7 Re: Film o niej nakręcą: Matka Dudów /nt 26.05.15, 14:45
          Może głosowali na Brąka-analfabetę?
        • snajper55 Re: Film o niej nakręcą: Matka Dudów /nt 26.05.15, 15:19
          indeed4 napisał:

> No właśnie, co z tym rodzeństwem prezydenta elekta, wciąż nic o nich nie wiemy.

Może siedzą w piwnicy pewnej willi na Mickiewicza 49?

S.
    • bogucjusz Jejku, jakie to słodziaśne... :-) 26.05.15, 14:27
      A jeszcze bardziej śmieszne, gdy kobieta w wieku dojrzałym wygaduje teksty na poziomie kandydatek na Miss Wąchocka, wiecie - "Nazywam się Dżesika, interesujem siem malarstwem liberamerykańskim i literaturom impresjononiczną, kocham zwierzenta i jak zostane miskom to siem poświęcę, żeby był pokój na całym świecie i żeby ludzie siem uśmiechali i byli codziennie życzliwi i wogle".
      • ave.duce Re: Jejku, jakie to słodziaśne... :-) 26.05.15, 15:10
        :))))))))))))))))))))))))
      • indeed4 Rodzice Dudy to ludzie kulturalni i skromni 26.05.15, 15:35
        nic dziwnego, że wypadają "słodziaśnie" na tle przaśnej prezydentury strzelającego nieustanne gafy aroganta Komorowskiego i jego równie antypatycznej małżonki ;-)
        • wagonetka nie rób kampanii, już po wyborach 26.05.15, 15:44
          teraz Duda jest prezydentem i będziemy go traktować tak, jak jego zwolenicy traktowali Komorowskiego
          • indeed4 Wiem, wiem... 26.05.15, 16:02

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157738412,157742460,Meller_pozamiatal_.html
        • bogucjusz Kutura i skromność by PiS ;-) 26.05.15, 15:48
          Tego się jeszcze naoglądamy... żona jeszcze nie zaprzysiężonego elekta mówi o sobie "Pierwsza Dama", mamuśka dewotka w mediach prawiąca kocopoły, a to dopiero drugi dzień po wyborach... cuda na dudach, będzie wesoło :-))))
          • ave.duce Święta uczciwość prezydenta-elekta Dudy ;))))))))) 26.05.15, 15:55
            ... Przepisy zmieniły się w 2012 r. Zgodnie z nimi pracownik uczelni podejmujący pracę gdzie indziej zobowiązany jest co roku występować o zgodę rektora. Andrzej Duda nie zrobił tego ...
            • indeed4 Święta uczciwość żelaznego elektoratu Platformy... 26.05.15, 15:59
              "Ta kwestia jest różnie interpretowana, ponieważ pan Andrzej Duda oświadczenie o pracy złożył, gdy obecne prawo jeszcze nie obowiązywało - dodaje rektor. Zapewnił, że dąży do rozwiązania obecnej sytuacji i spotkania z prezydentem elektem"
              • indeed4 Mam wrażenie, że wszystko zostało wyjaśnione. 26.05.15, 16:08
                Pytany o fakt, że Andrzej Duda podjął pracę w innej szkole wyższej w Poznaniu, rektor powiedział, że "to jest decyzja pana prezydenta elekta, gdzie pracuje i jak pracuje". Dodał, że w 2010 r. poseł Duda złożył oświadczenie, że planuje pracę w Poznaniu, w innej szkole wyższej. "Wtedy obowiązywały takie przepisy, które zmieniły się w 2011 r., od kiedy jest kwestia zgody rektora, ale pan Duda był już wtedy na urlopie" - zaznaczył prof. Nowak.
                Reklama

Dziennikarze dopytywali, czy po zmianie przepisów Andrzej Duda musiał składać co roku prośbę o zgodę rektora na pracę w innej uczelni. "Co do tego są bardzo różne interpretacje, bo był na urlopie już długo" - powiedział rektor. "Uniwersytet nie uprawia polityki, uniwersytet uczy polityki" - podkreślił prof. Nowak.

fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-rektor-uj-bedzie-chcial-spotkac-sie-z-andrzejem-duda,nId,1824923
              • ave.duce Pisz na Dudy. Tam wygrał Twój faworyt. Baj! 26.05.15, 16:10
                Jeżeli zmienią się, np., stawki podatków, to płaci się wg poprzedniej stawki "do końca życia"?
                Prawnik, pracownik (wciąż!) uczelni nie wie o zmianach przepisów? Nie żartuj.
                • indeed4 Napisz do rektora UJ i go opieprz. 26.05.15, 16:22
                  "Dziennikarze dopytywali, czy po zmianie przepisów Andrzej Duda musiał składać co roku prośbę o zgodę rektora na pracę w innej uczelni. "Co do tego są bardzo różne interpretacje, bo był na urlopie już długo" - powiedział rektor.

Tego nie było w najumiłowańszej GW? No jakże mi przykro...
                • magdolot Re: Pisz na Dudy. Tam wygrał Twój faworyt. Baj! 26.05.15, 16:35
                  Żeby zrozumieć co rektor powiedział, trza najpierw z grubsza rozumieć że UJ nie jest partią polityczną a jego magnificencji apolityczność przystoi i w związku z tym posługuje się trochę innym językiem niż sztaby wyborcze. :)))
                  Sam fakt, że rektor zwołał był konferencję by publicznie wyrazić nadzieję, że elekt swoje sprawy z uczelnią rozwiąże przed zaprzysiężeniem w sposób dla obu stron satysfakcjonujący...nie czekając na własną inicjatywę elekta w tej sprawie, jest znaczący.
                  • ave.duce To już bez znaczenia - rodzina D. świętą jest i ba 26.05.15, 17:27
                    sta! A święci członkowie takiej rodziny nie kręcą niczego na boku, itp., jasne?!

ps. oczywiście ta ze strony prezydenta-elekta.
                    • indeed4 "Kręcą na boku" jak twoja najukochańsza PO 26.05.15, 18:35
                      bo muszą! Matka kandydata - wiekowa pani profesor "wymuszała" od studentów podpisy, inaczej by pewnie wymaganej ilości nie zebrał...

bi.gazeta.pl/im/4f/d9/10/z17666639Q,Podpisy-kandydatow.jpg

:-)))
                  • l_zaraza_l Re: Pisz na Dudy. Tam wygrał Twój faworyt. Baj! 26.05.15, 17:30
                    magdolot napisała:

> Sam fakt, że rektor zwołał był konferencję by publicznie wyrazić nadzieję, że e
                    > lekt swoje sprawy z uczelnią rozwiąże przed zaprzysiężeniem w sposób dla obu st
                    > ron satysfakcjonujący...nie czekając na własną inicjatywę elekta w tej sprawie,
                    > jest znaczący.

Znaczący albo i nie znaczący. To zależy od tego kim był dziadek rektora.
    • ukos Tę panią znamy ze świętego nacisku na studentów 26.05.15, 14:40
      Dla paru podpisików od zależnych przed egzaminem. No ale przecież cel uświęca środki, dlatego właśnie taka polityka jest święta. No, może świnta raczej.
    • ukos Wielu by się pod tym podPiSało :))) 26.05.15, 14:42
      Szczególnie przed egzaminem.
    • aniechto.only Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 14:59
      A mnie się podoba szwagier pana Prezydenta Dudy, czyli brat jego wspaniałej żony, Jakub Kornhauser - poeta, tłumacz i romanista Uniwersytetu Jagiellońskiego, lewicowiec, który zbierał podpisy poparcia dla Anny Grodzkiej.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:07
        Czyli szybko może stać się idolem wielgusa.
      • kaczkodyl Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:07
        a ja jestem zdziwiony bo rodzice dotychczasowych prezydentów nie lansowali się w mediach , najczęściej byli szerzej nieznani , skromni.
      • indeed4 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:16
        Jakub Kornhauser? Nie znamy nawet politycznych poglądów Agaty Dudy! Nie szkodzi - lemingi już dramatyzują, że prezydentura Dudy to faszyzm, Iran i takie tam platformersko-lisowo-michnikowe ściemy dla naiwnych...

PS. Ojciec Pierwszej Damy, antykomunista i b. opozycjonista też ci się podoba?
        • mn7 Prof. Kornhauser cierpi w milczeniu 26.05.15, 15:18
          Mnie się bardzo podoba (zresztą od zawsze) i bardzo mu współczuję takiego zięcia.
          Cóż, cierpi na razie w milczeniu.
        • aniechto.only Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:34
          indeed4 napisał:

> Jakub Kornhauser? Nie znamy nawet politycznych poglądów Agaty Dudy!

Na tłiterku nie znają , ale uwierz mi, istnieje świat poza klatką na 140 znaków.
          • m.c.hrabia Re: Matka A. Dudy - od aniołów n/t 26.05.15, 15:36
          • beatkabeti Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 15:46
            mi się wydaje, że ta sprawa jest sztucznie pompowana. nie czepiajcie się jego rodziców, to nieetyczne
            • m.c.hrabia Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święt 26.05.15, 16:03
              List Episkopatu do Andrzeja Dudy. "Większość rodaków łączy z pańską prezydenturą wiele nadziei"

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,17986610,List_Episkopatu_do_Andrzeja_Dudy___Wiekszosc_rodakow.html#ixzz3bFlV4WBo
              • mn7 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święt 26.05.15, 16:13
                Poznali w nim "swego".
          • indeed4 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 18:25
            Serio? W takim razie rzuć jakimś linkiem, bo nic na ten temat nie słyszałem.
            • indeed4 To do aniechto.only 27.05.15, 00:30

• maszmi Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:09
      Jak polityka może być święta???
      • m.c.hrabia Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:12
        Jak polityka może być święta???

jak ? pod dyktando pedofilii z KK.
      • snajper55 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:27
        maszmi napisała:

> Jak polityka może być święta???

Taka, która opiera się na naukach św. Jana Pawła II.

S.
    • komiczny Cała rodzina Dudów jedzie moherem, że aż kipi, 26.05.15, 16:17
      wraz z synkiem elektem.
      • indeed4 A rodzina Kornhauserów? 26.05.15, 16:32
        Chętnie się dowiem, czym ona z kolei "jedzie"....

• dr.krisk Okropnie siem wzruszyłem...... 26.05.15, 16:22
      Aże łzy wzruszenia mi na gors koszuli pociekli. Będzie niebywale śmiesznie.
    • volupte Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:26
      Jakis kult jednostki rozkręcasz? Mamy juz kult braci Kaczyńskich, nie starcza ci? Zaczynasz cuchnąć fanatyzmem.
    • indeed4 Głęboko wierząca matka i ojciec prezydenta elekta 26.05.15, 16:28
      w kraju, w którym 90% deklaruje się jako katolicy - 3 proc. ateistyczne lewactwo z GW zbiło się w gromadkę i debatuje o strasznym obciachu...

• komiczny Re: Głęboko wierząca matka i ojciec prezydenta el 26.05.15, 16:32
        Oby nie za głęboko, bo można się utopić.
    • kotek.filemon Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:29
      Ażem się ze wzruszenia obsmarkał, jak wspomniałem przekaz miłości spisionych mediów.
    • dr.krisk Będzie to świętość taka jak..... 26.05.15, 16:37
      ..... u Świętej Inkwizycji. Podpiszcie dzieciaczki kochane listę poparcia na mojego synusia - aha, pamiętacie, że macie u mnie egzamin?????
      Bardzo to budująca postawa,
    • zgred-zisko Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 16:40
      Ja osobiście życzę Panu Prezydentowi Elektowi samych sukcesów (choć na niego nie głosowałem). Wątpię, aby te sukcesy zależały od powiązań rodzinnych, choć mądra żona to skarb. Raczej wszystko będzie zależało od tego, co połączy Pana Dudę z Panem Prezesem Jeśli będzie to "szorstka przyjaźń" to może nie być ciekawa i udana prezydentura. Ale jeśli będzie to wiernopoddaństwo to mamy przechlapane :(
      • indeed4 Re: Matka A. Dudy - "żeby polityka była święta" 26.05.15, 18:19
        > Raczej wszystko będzie zależało od tego, co połączy Pana Dudę z Panem Prezesem

Od tego, co łączy Dudę z Prezesem nie zależy nic ;-) Patrz casus Marcinkiewicza, czy ongiś popularnego i b. lubianego P. Poncyliusza...
    • dystans4 Do Sea Monster 26.05.15, 16:49
      Proponuję, by ten i podobne wątki zgodnie z sympatiami Autora
      Uwaga, FK! Zwijamy się stąd i przenosimy na Forum Kraj nr 2
      przenosić na

forum.gazeta.pl/forum/f,252722,Forum_Kraj_nr_2.html

To byłoby właściwe, niech się tamto Forum rozwija.
      --
      Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka