Dodaj do ulubionych

Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję jak

01.06.15, 17:15
brutalnie i bezpardonowo środowisko związane z lewicowym salonem atakuje prezydenta elekta.
I tak się zastanawiam, czy nie znajdujący odpowiedników w historii ściekły atak powodowany jest myśleniem o dobru ogólnym (w salonowym znaczeniu tego pojęcia), czy bardziej przyziemnymi powodami.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:33
      tw_wielgus napisał:

> brutalnie i bezpardonowo środowisko związane z lewicowym salonem atakuje prezyd
      > enta elekta.
      > I tak się zastanawiam, czy nie znajdujący odpowiedników w historii ściekły ata
      > k powodowany jest myśleniem o dobru ogólnym (w salonowym znaczeniu tego pojęcia
      > ), czy bardziej przyziemnymi powodami.

Czy wściekłe ataki na prezydenta Komorowskiego czy premiera Tuska a potem premier Kopacz powodowane były i są myśleniem o dobru ogólnym czy bardziej przyziemnymi powodami?

S.
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:42
        Może ślepy jestem, być może właśnie tak jest, ale po przegranych przez PiS wyborach jakoś nie widziałem żeby media głównego ( lub jak kto woli - "metnego") nurtu atakowały stronę rządową i Komorowskiego. Łasiły się do ośrodka władzy. A już Gazeta Wyborcza wprost wchodziła w zad rządowi.
        Tak dla przykładu, tuż przed poprzednimi wyborami sprawę wycieczki Hofmana maglowano przez miesiąc lub dwa. Udało się nawet ustalić kolor spodenek kąpielowych i rodzaj kremu do opalania jaki ze sobą zabrał były wodnik PiS. Tymczasem przed obecnymi wypłynęła taśma Bieńkowskiej z pysznymi wprost fragmentami. I co? I nic. Co więcej, w którejś audycji Wielowiejska zaatakowała naczelnego Do rzeczy że jego tygodnik stał się taśmą transmisyjną służb". Tak swoją drogą ciekawe, których.Skoro wszystkie są w rękach PO

Wściekłe ataki na Komorowskiego? No nie bądź śmieszny.
        • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:05
          Jesteś ślepy.I w dodatku zakłamany.
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:09
            Slepego jakoś przełknąłem ale zakłamany? A to niby dlaczego?
            Daję Ci szansę na wyjaśnienie. za 5 minut zacznę strzelać.
            • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 21:31
              I to wszystko na co cie stac.
              • belphegor-pisu Łysy oszuście, nie tylko ja już cię znam 01.06.15, 21:53

• tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 12:39
                Oczywiście że nie, coś muszę sobie jeszcze zostawić na później.
        • indeed4 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:05
          Powiem Ci, że sporo widziałem, ale mało co mną tak wstrząsnęło, jak info, że mainstream "postawił" na Schetynę.

twitter.com/EZrotehexe/status/604023418523119616

Media głównego nurtu jako aktywnie rozgrywający zawodnik w polityce, wyobrażasz to sobie? Rzeczywistość żywcem z Orwella.
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:37
            Bosz już stracili całkiem instynkt. Panika na całego. Jeżeli ktoś myśli, że Polacy kupią tego drobnego kombinatorka z Wrocławia to musi mieć poważny problem z beretem.
            • indeed4 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:57
              > Jeżeli ktoś myśli, że Polacy kupią tego drobnego kombinatorka z Wrocławia

Czyli nie tylko ja mam takie ogólne wrażenie? Dzięki, bardzo dobra wiadomość. Salon zdaje się liczy na powtórkę z 2001 roku, kiedy to powstała tratwa (a precyzyjniej platforma) ratunkowa w postaci PO - wskazuje na to obecność Olechowskiego...
              • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:47
                Wydaje mi się że ostatnią nadzieją białych ludzi z Czerskiej jest Petru. To on ma szansę na porwanie z tonącej platformy młodych wykształconych z dużych miast z kredytem we frankach.
                Na to, że PO utrzyma się na wodzie już nikt nawet nie liczy.
          • belphegor-pisu Ty już cytujesz siebie. 01.06.15, 21:54

• yoma Re: Ty już cytujesz siebie. 02.06.15, 10:06
              Bo to klasyk :)
        • snajper55 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:21
          tw_wielgus napisał:

> Może ślepy jestem, być może właśnie tak jest, ale po przegranych przez PiS wybo
          > rach jakoś nie widziałem żeby media głównego ( lub jak kto woli - "metnego") nu
          > rtu atakowały stronę rządową i Komorowskiego. Łasiły się do ośrodka władzy. A j
          > uż Gazeta Wyborcza wprost wchodziła w zad rządowi.

Takie opiniotwórcze media jak Radio Maryja, Nasz Dziennik, Gazeta Polska, GPC, wPolityce, wSieci, niezależna.pl, niepoprawni.pl, salon24, TV Trwam, Gość niedzielny, Fronda, TV Republika i wiele, wiele innych szaleńczo atakowały i nada atakują prezydenta Komorowskiego, PO, premiera Tuska, premier Kopacz i innych polityków związanych z PO.

S.
          • indeed4 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:25
            No. ale te media ponoć są obrzydliwie upolitycznione, w przeciwieństwie do GW, Newsweeka i całego obiektywnego, absolutnie "apolitycznego" mainstreamu...
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:36
            Właśnie porównałeś działanie "cara wszystkich bomb" do 10 ręcznych granatów.
            Sam wiesz, że to bez sensu.
            • stasi1 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:19
              Wbrew pozorom to nie takie proste. Jak sądzisz ilu by poszło na zawołanie GW, TVN i innych że niby wybory zostały sfałszowane? Gdyby Duda w tych wyborach jednak przegrał(w 2 turze) ilu zwolenników postawiło na nogi tych twoich 10 granatów ręcznych?
      • lech1966 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:13
        snajper55 napisał:

> tw_wielgus napisał:
        >
        > > brutalnie i bezpardonowo środowisko związane z lewicowym salonem atakuje
        > prezyd
        > > enta elekta.
        > > I tak się zastanawiam, czy nie znajdujący odpowiedników w historii ściek
        > ły ata
        > > k powodowany jest myśleniem o dobru ogólnym (w salonowym znaczeniu tego p
        > ojęcia
        > > ), czy bardziej przyziemnymi powodami.
        >
        > Czy wściekłe ataki na prezydenta Komorowskiego czy premiera Tuska a potem premi
        > er Kopacz powodowane były i są myśleniem o dobru ogólnym czy bardziej przyziemn
        > ymi powodami?
        >
        > S.

Jakie dobro ogólne??? Dostali od narodu mandat zaufania-czy nie?? Moim zdaniem dostali, co z nim zrobili??? Kto ich wybrał,,,chyba naród,,,chyba obywatele Polski?? co obiecywali?? co z tym zaufaniem zrobili?? ile afer we własnych szeregach osądzili i ukarali??? masz amnezje?? Dywan Tuska ma wielki garb,,i już nie da się go ukryć, zwłaszcza że i Kopacz podrzuca tam swoje żaby. Totalny brak odpowiedzialności a do tego brak honoru,,a nawet przyzwoitości.
        Dziwisz się że ludzie poszli glosować na Dudę?? a nie na "zgodę" Komorowskiego? Bo ta zgoda to była zgoda na okradanie obywateli przy każdej nadarzającej się okazji, rozwalenie służby zdrowia- a miało być tak pięknie?? brak odpowiedzialności urzędniczej..Rozmontowanie kraju i podzielenie zyskami kolesi..
        ,wiesz dlaczego?? Bo Komorowski jako notariusz PO i samo PO do spóły z PSL wykorzystali to zaufanie do własnych celów+ znajomi.
        Dlatego lepszy dla mnie Indianin od tych kłamców z PO + PSL
      • gtxl.1 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 21:35
        snajper55 napisał:

Czy wściekłe ataki na prezydenta Komorowskiego czy premiera Tuska a potem premier Kopacz powodowane były i są myśleniem o dobru ogólnym czy bardziej przyziemnymi powodami?

Ja, służę bezapelacyjnie III Rzeczpospolitej......do samego jej końca.

• czan-dra Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:33
      Podaj, proszę, przykłady bezpardonowego ataku na prezydenta erekta, to nie jest błąd, skoro tow. Miłłer liże kuper kaczy, w nadziei, że może się załapie do nowego sejmu i będzie ważnym członkiem przypuszczalnej koalicji PiSSLD.
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:48
        Czandra ja wiem, że dzisiaj jest pierwszy czerwca, że chciałbyś otrzymać jakiś prezent z tej okazji, ale wybacz rzeczy oczywistych to osobom rozgarniętym nie będę tłumaczył. Te, potrafią się same rozejrzeć i wyciągnąć wnioski.

Do towarzystwa skupionego w michnikowej salonce dotarło że......
        O k...wa! - Jak zwykł mawiać redaktor naczelny- PO przegra jesienne wybory! Nastanie smutny czas pisowskiej dyktatury i w miejscu "tęczy" stanie kolejny "Chrystus boleściwy" burzacy nam świecką orientację seksualną. Czujesz ten strach unoszący się w powietrzu?
        • czan-dra Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:58
          Czyli płonne me nadzieje na jakiś prezencik, szkoda.
          Dlaczego mam czuć jakiś strach unoszący się w powietrzu?
          Co ja mam wspólnego z jakąś "tęczą", czy "Chrystusem boleściwym", będę brutalny i zapytam, czy Ty nie nosisz za małej komeżki i ona uciska szyję, a przy wkładaniu urywa uszy?
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:07
            W kwestii ogólniejszej to mamy do czynienia z wojna światów. Jeden świat reprezentuje środowisko konserwatywne drugie to postępowe które nie wiedzieć czemu rozumienie słowo "postęp" jako "dostęp".
            Zaprawdę powiadam Ci, że razu pewnego J. Gowin w wywiadzie dla jakiegoś liberalnego pisma powiedział prorocze słowo - "przegrywacie".
            I słowo się ciałem stało. Reprezentacja centrolewu ( bo taką partią jest obecnie PO, której jedynym spoiwem ideowym są ekskluzywne zegarki) przegrywa, a im bardziej przegrywa tym większy strach panuje w mediach, które zapewniały stronie rządowej manipulacyjną przewagę.

Ps. Nie próbuj tej pozornie wesołej retoryki, bo kładzie się cieniem na naszej wieloletniej "znajomości".
            • czan-dra Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:16
              Od kiedy Gowin jest jakimś autorytetem dla Ciebie?
              Nie tak dawno pisałeś o tym że obowiązuje lojalność wobec przyjaciół, nawet po rozejściu się ich dróg życiowych, a ten przypał jest tego zaprzeczeniem, więc jak to jest, raz jest nie wart wzmianki w piśmie o wysypiskach, a raz gościem wartym cytowania.

PS., Dlaczego chcesz traktować wszystko tak serio, niedawno pękalibyśmy
              ze śmiechu z tego co się dzieje na scenie politycznej, a teraz kładzie się cieniem, cholera przykro mi się zrobiło.
              • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:27
                Dlaczego od razu autorytetem..?! Gowin mówił o tym, że pewna wizja świata przegrywa wojnę o umysły z inną wizją świata. To, że w tej kwestii mam podobną opinię nie oznacza, że w innych sprawach się z nim nie zgadza.
                Wiesz co jest największą winą PO? Całego tego polityczno- medialnego układu?
                To że to dzięki ich staraniom PiS nie będzie miał konkurencji na długie lata. Toteż chciał nie chciał przygotuj się na orbanizację Polski bo w tym kierunku pójdą zmiany.
                I żebyś pamiętał że PO która miałą tak ogromne poparcie i zaufanie społeczne potrafiła je rozmienić na drobne. Afera HSBC pokaże, czy aby na pewno były to "drobne".

Lojalność obowiązuje, jestem wierny tej zasadzie. Ale i w zamian tego oczekuję.
                • stasi1 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:27
                  Czemu na długie lata? w 2007 po dwóch latach ludzie stwierdzili że mają ich dość. I to na tyle dobitnie że przez prawie 8 lat PO wszystko wygrywało na jednych haśle,,uwaga PiS się zbliża". Teraz też Duda wygrał tylko dlatego że największe oszołomy w PiSie nie odzywały się. Ale czy zawsze będą chcieli milczeć skoro będą mieli władzę na lata?
                  Jeszcze w 2007 roku Lepper mówił że to koalicja na 20 lat. A Jarek że na 20 ale nie lat tylko kadencji sejmu
                  • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:51
                    Casus Orbana. On doskonale czuje społeczeństwo i z której strony wieje wiatr.
                    To samo dotyczy speców, których zgromadził w swojej drużynie Kaczyński, trzeba jedynie odebrać media z łap PO i spacyfikować popierający PO mainstream ( zresztą ten już się tak skompromitował że nawet nie ma potrzeby pacyfikować. Mając przewagę w eterze i pieniądze z UE Kaczyński porządzi aż do politycznej emerytury.
                    • stasi1 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 03.06.15, 09:04
                      w 2006 już miał wszystkie media w swoich rękach! Ledwie tylko Polityka i GW im się opierała i co? Jednak społeczeństwo rozumiało że trzeba podziękować temu panu(jak PiS nie wygra wyborów na jesienito pewnie już ta emerytura Jarka zastanie. Koledzy powiedzą po co mamy z nim przegrywać skoro bez niego wygrywamy? Patrz Duda). Teraz to już ma gorzej, nie ma partyjnego banku(SKOKu) więc i funduszy do opłacenia klakierów mniej
                      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 03.06.15, 09:11
                        To gruba przesada napisać iż mieli wszystkie media w łapach ale z całą pewnością przeleli media publiczne w wyniku nocnego głosowania.
                        Siła rażenia mediów pozostała nienaruszona co pokazało jak wielką mordę potrafią dorobić dziennikarze broniący interesów swoich pracodawców.
                        I wiesz co? Wtedy Polska stanęła przed wielką szansą. Tak mi się wydawało. "Wydawało" to dobre słowo.
    • indeed4 W punkt! 01.06.15, 17:40
      > tak się zastanawiam, czy nie znajdujący odpowiedników w historii wściekły atak
      > powodowany jest myśleniem o dobru ogólnym (w salonowym znaczeniu tego pojęcia), czy
      > bardziej przyziemnymi powodami.

Jaka szkoda, że nie ma już opcji "sonda" - idę o zakład, że 3/4 FK wybrałoby wariant nr 1. Balcerowicz "państwowcem", hahaha... :-)))
      • sclavus Re: W punkt! 01.06.15, 17:48
        ]... i ty możesz dołączyć do "Klubu Wzajemnej Adoracji CZłekokształtnych"[/i] (KWACZ):
        tiny.pl/xh3xn
        • indeed4 Re: W punkt! 01.06.15, 17:53
          Wciąż nie mogę się nadziwić jawnie okazywanej pogardzie, jaką w swojej sygnaturce okazujesz premier Ewie Kopacz, że już nie wspomnę o prezydent H. Gronkiewicz-Waltz...
          • sclavus Re: W punkt! 01.06.15, 18:09
            ... a ty, w swojej, się zwijasz i zwijasz i zwinąć się nie możesz...
            PeeS - czy ty aby nie dostąpiłeś zaszczytu spotkania III stopnia z ... Naegleria fowleri???
            • indeed4 Re: W punkt! 01.06.15, 18:12
              Forum nie jest moje, założyłem je dla wszystkich. A że wolicie pisać na FK, na którym notorycznie wywala się posty jako "nietematyczne" to już nie mój problem.
      • adam111115 Re: W punkt! 01.06.15, 18:10
        Lubisz sam ze sobą gadać, co nie? Ja też tyle ze nie publicznie
        • indeed4 Re: W punkt! 01.06.15, 18:14
          Fak! To aż tak łatwo poznać, że jestem Wielgusem?
          • adam111115 Re: W punkt! 01.06.15, 18:48
            Sorki, mój błąd, zgapiłem się
          • kotek.filemon Re: W punkt! 02.06.15, 11:04
            Niby was dwóch, a te same bździny sadzicie. Można was rozróżnić głównie po tym, że wielgus na widok Dr. Dody jeszcze nie merda ogonkiem i nie staje słupka.
    • sclavus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:46
      Fuck't!!!
      ... niepojęte jest twoje zdumienie... i przeogromne!!!
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 17:49
        Prawda? Nie wiem skąd przyszło, ale imponujących rozmiarów.
    • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:08
      A konkretnie na czym to polega?Jeżeli jest tak jak piszesz to zapewne robią to znani fachowcy z szambowatych mediów parafialno-pisuarowo-narodowych.
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:17
        Jesteś ślepy i zakłamany. A może po prostu za głupi żeby zrozumieć głębię myśli wyrażoną w założycielskim poście.
        Istnieje taż możliwość, iż jesteś osobnikiem tak zmanipulowanym przez prorządowe "ministerstwo propagandy" iż nie dostrzegasz subtelności sytuacji, w której się znalazłeś.
        Radośnie i bezwarunkowo wspierasz tych którzy Cię okradli. Tak, okradli i dalej okradają. Z leminzym nierozgarniętym wyrazem twarzy machasz chorągiewką z napisem PO podczas, gdy rządzący wyciągają z Twojej kieszeni pieniądze. Pieniądze w postaci kredytów, które Ty będziesz spłacał, będzie spłacała Twoja córka i wnuk i prawnuk. I o ile dożyjesz tej chwili żeby mu powiedzieć : Dziecko wybacz m,i bo to moja wina. To ja wspierałem PO gdy zaciągało nowe kredyty za granicą. Przebacz dziadziusiowi...
        • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 21:37
          To nie głebia mysli tylko próźnia.
          Do tej pory nikt mnie nie okradł jeszcze ale podejrzewam,że jak do władzy dorwie się pisuarowa hołota to okres grabieży się zacznie.Nie mam kredytu,nie mam córki i nie mam ani wnuków ani prawnuków.Nikt mi nie będzie musiał niczego wybaczac.Więc to co wypisujesz traktuję jako czyste brednie.
          I co najgorsze nie wspierałem PO.Bardzo ci wpółczuję.
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:45
            100% partii w sercu i na rozum już procentów niestety nie starczyło.
            Posłużę się pierwszym przykładem z licznej listy przekrętów jakich się obecny układ rządowy dopuścił.
            Zadajmy sobie takie niewinne pytanie: Kto przepieprzył fundusz demograficzny?
            Słyszałeś o takim rozwiązaniu finansowym, czy musisz sięgnąć do Wiki celem uzupełnienia braków w wiedzy?
            Już? Już wiesz o czym piszę?
            No to teraz czas na odpowiedź kto nam to uczynił:
            www.obserwatorfinansowy.pl/forma/rotator/poki-budzet-jest-niezrownowazony-rezerwy-demograficznej-nie-bedzie/
            A wiesz Pan Panie AZ43 (ta cyfrowa część nicka /jak mniemam/ jest przeznaczona na pochwalenie się IQ) kto za to zapłaci?
            Pana dzieci, pana wnuki i kiedy będziesz pan leżał na łożu śmierci miej Pan odwagę się przyznać do tego, że to właśnie TY zgotowałeś wnukom ten los.
            • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:21
              "100% partii w sercu i na rozum już procentów niestety nie starczyło." - właśnie to ci zarzucałm ale nie podjrzewalem,że jesteś aż taki samokrytyczny i publicznie sie do tego przyznasz.jak widzisz PiS to nie tylko wstyd ale też zagrozenie dla zdrowia.
              A ja się miewam dobrze a nawet bardzo dobrze i mam w dupie twoje pisuarowe majaczenia.
              • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 12:28
                Pomimo, iż żyję już parę lat na tym świecie w dalszym ciągu nie mogę się przyzwyczaić do tej niezwykłej łatwości z jaką sobie, co niektórzy pakują w zad różne przedmioty.
    • 1zzarda Wielgus nie zauważyłeś, że stajesz się reżymem? 01.06.15, 18:10
      A ja niepokornym.....
      • tw_wielgus Re: Wielgus nie zauważyłeś, że stajesz się reżyme 01.06.15, 18:21
        A ja wspieram reżim...?! A pokaż mi chociaż jeden post w którym wychwalam Dudę bądź chwalę PiS. Wskazać Ci w których ty, niezależny, hołubisz PO?
        Niezależnym to znaczy wolnym, a Ty nie jesteś wolny bo w Twój umysł tkwi w strachu. W strachu przed PiS i Kaczyńskim, jaki Ci medialnie zaszczepiono. Co jakiś czas jedynie wymieniają Ci baterie żebyś permanentnie tkwił w tym stanie.
        • 1zzarda Re: Wielgus nie zauważyłeś, że stajesz się reżyme 01.06.15, 18:34
          Wspierasz choć tym postem, jeden z dziennikarzy stwierdził, że nawet PEAD uznne zosało za przemysł pogardy. Mnie się podobało za PDT, szczególnie za politykę zagr. oraz za stosunki z Niemcami, ale w 2011 głosowałem za Palikotem, którego głownie PDT+JK+LM zatłukli. Nikt mi niczego nie wmówił i nikogo nie hołubie, przy czym z tego, że ma takie poglądy, nie mam żadnych profitów, bo jestem całkowicie apolityczny / tylko na tym forum wyrażam swoje poglądy. Uważam, że III RP to spore osiągnięcie / mnie osobiście dwa rszy służba zdrowia tego Państwa uratowała życie, a łapówek nie dawałem i czekałem w kolejkach/
          • tw_wielgus Re: Wielgus nie zauważyłeś, że stajesz się reżyme 01.06.15, 18:45
            :)))) Nie bądź śmieszny. PO za dużo ma za uszami żebym z czystym sumieniem mógł napisać o nich coś dobrego. Tym razem nagrabili sobie u mnie do tego stopnia, że PiS już nie wydaje się tak straszną alternatywą.
            • 1zzarda Re: Wielgus nie zauważyłeś, że stajesz się reżyme 01.06.15, 18:57
              PO to PO a odrobina obiektywizmu to co innego - sam przyznajesz, ze to hejt z Twojej strony, a w życiu nie jest tylko czarne i białe...
              Już słyszałem - polityka jagielońska .... co byś powiedział, gdyby Niemcy ogłosiły, że będą prowadzić wschodnią politykę Bismarka?
    • volupte Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:19
      Biedny ten elekt. Krytykują go.
    • 13kisiel Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:21
      złodzieje z PO mają klina :-)))
    • mariner4 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 18:52
      tw_wielgus napisał:

> brutalnie i bezpardonowo środowisko związane z lewicowym salonem atakuje prezyd
      > enta elekta.
      > I tak się zastanawiam, czy nie znajdujący odpowiedników w historii ściekły ata
      > k powodowany jest myśleniem o dobru ogólnym (w salonowym znaczeniu tego pojęcia

brutalnie i bezpardonowo środowisko związane z PiSowskim salonem atakuje prezydenta Komorowskiego
      I tak się zastanawiam, czy nie znajdujący odpowiedników w historii ściekły atak powodowany jest myśleniem o dobru ogólnym (w salonowym znaczeniu tego pojęcia), czy bardziej przyziemnymi powodami.

Pasuje? Tylko dwa słowa zmieniłem. Bez precedensu? Gdzie wtedy byłeś PiSiorku? Nawet buczące bydło Ci nie przeszkadzało? Gratuluję, Kali!
      Ja mogę pisać tylko w swoim imieniu, ale ie daruję Budyniowi ani jednego dnia i mam nadzieję, ze nie będę sam.
      Pokój na waszych warunkach?
      M.
      • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 21:39
        Uważam,że należy traktować Dudusia tak jak on i jego partia traktuje pana prezydenta Komorowskiego.Popieram Niesiołowskiego w tym zakresie.
        • gtxl.1 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 21:41
          az43 napisał:

> Uważam,że należy traktować Dudusia tak jak on i jego partia traktuje pana prezy
          > denta Komorowskiego.Popieram Niesiołowskiego w tym zakresie.

Ti twój idol ten specjalista od owadów?

• az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:22
            Idol jak idol.Jeżeli chodzi o prezydenta pisuarowego ma rację.
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:59
        Odkrywcze to to nie jest ale rozumiem, że chcesz żebym Cię pochwalił.

No to chwalę - Wspaniałe, odkrywcze i b sprytne.

A teraz możesz rozliczyć prezydenta Komorowskiego i odrzeć jego dokonania z propagandowej przykrywki.

PS.. pytałeś gdzie wtedy byłem Otóż odpowiadam byłem tam gdzie stało zomo, czyli tam gdzie Ty mentalnie pozostałeś.
        • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:25
          Nie musi być odkrywcze-wystarczy,ze jest prawdziwe.Agresywne chamstwo pisuarów głozone każdego dnia trudno było ukryć więc wszyscy je znają.A teraz Dudusia będziemy traktowali tak jak na to już zasłuzył.
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 13:24
            Jeżeli zetknąłeś się z agresją ze strony pisuarów i teraz chcesz ich naśladować to znaczy, że zaimponowali Ci niezmiernie.
        • mariner4 Chciałem tylko wykazać, że 02.06.15, 11:35
          irracjonalnym jest nawoływanie do szacunku do prezydenta tylko jednej opcji. Albo szanujemy PREZYDENTÓW wszystkich. albo nie. Elekt i jego szef nauczyli Polaków, że nie.
          O tobie najlepiej świadczy to, że wiesz gdzie kto stał.
          M.
          • tw_wielgus Re: Chciałem tylko wykazać, że 02.06.15, 12:41
            I bardzo słusznie i wykazałeś i dziękujemy Ci za to serdecznie.
            To było bardzo miłe z Twojej strony, że raczyłeś się z nami podzielić swoimi przemyśleniami.

Z tymi miejscami postoju to nie rozumiem o co się obruszasz. Przecież odpowiedziałem jedynie na Twoje pytanie.
            • mariner4 No to się dogadaliśmy 02.06.15, 17:30
              "Czopek" to i tak jeszcze nie "morderca prezydenta-denata". No nie?
              M.
              • tw_wielgus Re: No to się dogadaliśmy 02.06.15, 17:54
                Czopek..?! Wolę tabletki. Ale nie krępuj się.
    • indeed4 Wiesz - mimo najszczerszych chęci 01.06.15, 19:15
      jakoś nie potrafię dać wiary solennym zapewnieniom lemingów, że za tymi atakami stoi głęboka troska o "dobro Polski". Na moje oko - poza kwestią zażartej walki o rząd dusz - sprawa jest boleśnie prosta...

twitter.com/RobertTekieli/status/599510372534644736
      • lech1966 Re: Wiesz - mimo najszczerszych chęci 01.06.15, 20:29
        GW musi istnieć,,a gdzie sie nawzajem będziemy opluwać,,hahahhaah:))))))
    • belphegor-pisu Łysy pisuarze z komitetu wyborczego 01.06.15, 21:51
      pisowskiego ełroposła Kosmy Lenia-Złotowskiego. Zapomniałeś swoje hejtowanie przeciw Komorowskiemu?
      • az43 Re: Łysy pisuarze z komitetu wyborczego 02.06.15, 11:26
        Masz jakieś problemy z tym łysieniem,ciągle o tym piszesz.
        • nachlany_wolak Ja nie, tylko tw_wielgus 02.06.15, 13:05
          www.fotografbydgoski.pl/RafaelBudzbon
    • boblebowsky Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 01.06.15, 22:29
      Nie bądź śmieszny z tym wściekłym atakiem. Chodzi o zwykłą krytykę, której poddawani byli wszyscy prezydenci więc przestań stękać jak baba jakaś stara.

tw_wielgus napisał:

> enta elekta.
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:08
        Bob no weź przestań. Ja i stękanie? Odbija Ci przyjacielu? Przecież ja sobie dworuję w najlepsze. Jak patrzę na to przerażenie to aż mi się chce rzec:
        "NIE LĘKAJCIE SIĘ..".;)))))
        Jak sobie przypomnę to zapowiadane wielkie zwycięstwo Komorowskiego w wyborach (I tura- pewna) i słowa z kampanii dupowłazów zatrudnianych przez agorowe media to jeszcze do tej pory zbiera mi się na wymioty.
        Ale szybko się pozbierali i otrząsnęli. Już zatemperowali ołówki by kąsać dźgać, mącić, wypominać, przypominać słowem zabrali się za politykę.
        - Duda dawaj co obiecałeś. No już, dawaj...
        Chcą podpalić Polskę? Przecież sami wyliczyli ile to będzie miliardów kosztowało i że nawet Niemiec nie stać na realizację takich obietnic. Wiec o co chodzi? O świadome doprowadzenie naszego pięknego kraju do bankructwa..?!
        • az43 Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:31
          Chcą podpalić Polskę? Przecież sami wyliczyli ile to będzie miliardów kosztował
          > o i że nawet Niemiec nie stać na realizację takich obietnic. Wiec o co chodzi?
          > O świadome doprowadzenie naszego pięknego kraju do bankructwa..?!"
          Nie trzeba było opowiadać głupot.A jak sie już powiedziało to inni mówią sprawdzam.
          Będziemy Dudusia rozliczać każdego dnia.Do tego trzeba dodać jeszcze dziwne ułaskawienia i zastanawiąjące zniknięcie dokumentów w tej sprawie.O 3,5 mld zł które też zniknęły ze SKOKów już nie wspomnę ale te,ż będziemy o tym przypominac.
          • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 13:29
            A dlaczego w Twoim ciasnym łebku, dostosowanym jedynie do podawania pokarmów, zagościła myśl, że interesuje mnie z czego WY ( bosz te bolszewickie przyzwyczajenie, prawda?) będziecie rozliczać Dudusia..?!
            • nachlany_wolak Tylko ty pism....ole geniusz 02.06.15, 15:53
              wszyscy bolszewski i tchórze, tylko ty 3671bajtowy mitomanie wysokoudekorowanym (po znajomości) bohatyrem bydgoskim.
    • indeed4 Kukiz 20%, partia Petru 10% 02.06.15, 09:29
      Platforma trzecia (17%)

wiadomosci.onet.pl/kraj/najnowszy-sondaz-dla-faktow-tvn-oraz-tvn24-kukiz-wyprzedzil-po/pcxg1t

Pompowanie Balcerowicza przez spanikowany mainstreamowy salon trwa...
    • pispisia Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 09:45
      w dudzie mam lewicowe salony , a kukiełke prezesa w nosie
      • edd.y Psy szczekaja, karawana idzie dalej... 02.06.15, 10:55

...grajac na Dudach:)
      • tw_wielgus Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:09
        I jak się łatwo domyśleć na ścianie portret szoguna tańczącego z krzesłami.
      • tomjani Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 11:36
        pispisia napsipsiała:

> w dudzie mam lewicowe salony , a kukiełke prezesa w nosie

A kolczyk w psipsi?
    • kotek.filemon Re: Z ogromnym i niepojętym zdumieniem obserwuję 02.06.15, 10:57
      Elementem wściekłych ataków było niechybnie wycie tłuszczy (z lewicowych salonów wprost wywodzącej się) przy wejściu premier Kopacz na imprezie wręczania aktu nominacji Dr Dodzie.
      • edd.y Entre Kopacz 02.06.15, 12:51
        kotek.filemon napisał:

> przy wejściu premier Kopacz...<

Dlugo nie POwchodzi:)
    • remik.bz Lewicowy salon pełen proroków 03.06.15, 11:33
      tw_wielgus napisał:

> enta elekta.

A wytłumaczenie jest bardzo proste. Otóż lewicowy salon pełen jest wizjonerów i proroków ( może to sekta religina ?). Oni juz dzis doskonale widzą co zrobi Prezydent Duda za kilka miesięcy. Maja wizje i objawienia po prostu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka