Dodaj do ulubionych

Szydło vs Kopacz

20.06.15, 14:40
Słyszałam opinie, że to początek rządów kobiet w Polsce, spełnienie feministycznych postulatów...cóż mogę powiedzieć. Mam nadzieję, ze to złe dobrego początki. Już nie będę znęcała się nad oboma paniami i pisała o tym, że jedna jak i druga zostały wypchnięte na czoło szeregu przez swoich szefów z partykularnych, merkantylnych powodów. Nie są naturalnymi przywódczyniami, jedna ma charyzmy tyle co brudu za paznokciem, druga niewiele więcej, na dodatek ma nieznośną manierę mówienia do Ministrów per Czaruś, Bronek i dlaczego mam wrażenie, że ciało wyraża coś innego niż słowa? Niby przemowa bojowa, a czuć, ze przełyka łzy porażki.

Przyjdzie bojówkarz z chorobą dwubiegunową, nieleczony paranoik ze swoimi hufcami prymitywów i nasze miłe panie pozamiata.
Obserwuj wątek
    • a12avenger2 Re: Szydło vs Kopacz 20.06.15, 14:45
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,157980348,157980348,Beata_Szydlo_swietna_konwencja_PiS_doskonala_.html
    • don.kichote Mnie, bardziej przekonała Szydło 20.06.15, 14:46
      Spokojna, wyważona bez zbędnych/sztucznych emocji w przeciwieństwie do napastliwej i agresywnej Kopacz, obiecującej przysłowiowe gruszki...

Merytorycznie - remis, może... z niewielkim wskazaniem na Szydło...
      • axyzaa Dlaczego nie jestem zdziwiona 20.06.15, 14:49
        w końcu głosowałeś na Dudajkę.

I nie musisz tu pisać czym cię Szydło przekonała. Głosujesz po partyjnej eseldowskiej linii. Jestem pewna, ze wzzystkim wyborcom SLD bardziej podobała się Szydło.
        • taziuta Re: Dlaczego nie jestem zdziwiona 20.06.15, 16:41
          axyzaa napisała:

> /.../ Jestem pewna, ze wzzystkim wyborcom SLD bardziej podobała się Szydło.

Nie wiem jak innym, ale Szydło bardziej mi się podoba niż Kopacz. W sumie za dużo bardziej zrównoważony sposób wysławiania się. Może nie jest mądrzejsza, ale na taką wygląda. A to wrażenia się liczą, przy wyborach.
          • gtxl.1 Re: Dlaczego nie jestem zdziwiona 20.06.15, 16:45
            taziuta napisał:

> axyzaa napisała:
            >
            > > /.../ Jestem pewna, ze wzzystkim wyborcom SLD bardziej podobała się Szydł
            > o.
            >
            > Nie wiem jak innym, ale Szydło bardziej mi się podoba niż Kopacz. W sumie za du
            > żo bardziej zrównoważony sposób wysławiania się. Może nie jest mądrzejsza, ale
            > na taką wygląda. A to wrażenia się liczą, przy wyborach.

Podzielam Twoja opinię. Dr Ewa powiedziała, że pani Szydło nie zna się na ekonomii. Rozumiem, ze pani Kopacz się zna.

• rzewuski1 Re: Dlaczego nie jestem zdziwiona 20.06.15, 16:49
          nie musisz tu pisać czym cię Szydło przekonała. Głosujesz po partyjnej eseldo
          > wskiej linii. Jestem pewna, ze wzzystkim wyborcom SLD bardziej podobała się Szy
          > dło.
          >

Jako było SLD wyborca stwierdzam ze nie podoba mi się Szydło i nierozumień jak można glosować na tych klerykałów będąc lewicowcem lub maja bliskie poglądy ?

Duda to religijny bigot , bez doświadczenia w zarządzaniu czymkolwiek zwyczajny słup , a Szydło nie lepsza.
          Trzeba mieć naprawdę opaski na oczach i kupować te brednie.

• gtxl.1 Re: Dlaczego nie jestem zdziwiona 20.06.15, 16:59
            rzewuski1 napisał:

Duda to religijny bigot , bez doświadczenia w zarządzaniu czymkolwiek zwyczajny słup , a Szydło nie lepsza.
            Trzeba mieć naprawdę opaski na oczach i kupować te brednie.

Czym zarządzał Komorowski przed wyborem na prezydenta? czy nie był również wiernym katolikiem?
            Szydło nie lepsza....a pani dr Ewa jakie ma kwalifikacje do bycia premierem?
            Żeby było jasne......wolałbym nie mieć żadnego z nich na świeczniku....ale demokracja musi wygrywać, a ja mam tylko jeden głos, który w wyborach do sejmu nigdy nie oddałem na prawicę.
            Wyjątek zrobiłem dla Dudy w wyborach prezydenckich, ale to była kara za nieróbstwo Bronisława.

• rzewuski1 Re: Dlaczego nie jestem zdziwiona 20.06.15, 17:29

>
              > Czym zarządzał Komorowski przed wyborem na prezydenta? czy nie był również wier
              > nym katolikiem?
              > Szydło nie lepsza....a pani dr Ewa jakie ma kwalifikacje do bycia premierem?
              > Żeby było jasne......wolałbym nie mieć żadnego z nich na świeczniku....ale demo
              > kracja musi wygrywać, a ja mam tylko jeden głos, który w wyborach do sejmu nigd
              > y nie oddałem na prawicę.

Komorowski był marszałkiem sejmu i ministrem obrony czyli zarządzał dużymi instytucjami .
              Napisałem kiedyś ze Duda to pierwszy prezydent w Polsce który nie ma żadnego doświadczenia w kierowaniu ludźmi i instytucjami, firmami .
              Trudno też porównywać katolicyzm Dudy i Komorowskiego. Katolicyzm Dudy jest rodem z Torunia, wojowniczy , ksenofobiczny, nietolerancyjny, popierał projekt w którym za in vitro miano wsadzać do wiezienia.

Ewa nie dużych kwalifikacji ale wolę ją niż Szydło.
              Zresztą to premier przejściowy.

• gtxl.1 Re: Mnie, bardziej przekonała Szydło 20.06.15, 14:51
        don.kichote napisał:

> Spokojna, wyważona bez zbędnych/sztucznych emocji w przeciwieństwie do napastli
        > wej i agresywnej Kopacz, obiecującej przysłowiowe gruszki...
        >
        > Merytorycznie - remis, może... z niewielkim wskazaniem na Szydło...

Tak jak już pisałem....wystąpienie pani Szydło wywołało u mnie tylko mdłości, podczas wystąpienia pani Kopacz niestety musiałem oddać pawia.

• 13kisiel Re: Szydło vs Kopacz 20.06.15, 14:47
      Szydło znokautuje Kopacz już pierwszej rundzie ...gdyby doszło do debaty premierów :-)))
      • nachlany_wolak Głupole wiedzą zawsze lepiej 20.06.15, 16:38
    • haen2010 Ależ Szydłowa górą, panie ... 20.06.15, 16:34
      Telewizje się już orientują na nową władzę - bez wątpliwości.

Jak dla mnie - to po dziadostwie bubka - tuska idzie największe qrestwo, jakie wyprodukowały solidaruchy kościelne.
      • gtxl.1 Re: Ależ Szydłowa górą, panie ... 20.06.15, 16:36
        haen2010 napisał:

> Telewizje się już orientują na nową władzę - bez wątpliwości.
        >
        > Jak dla mnie - to po dziadostwie bubka - tuska idzie największe qrestwo, jakie
        > wyprodukowały solidaruchy kościelne.

I kościelne komuchy heniek, koniecznie kościelne. Ty- to masz łeb.

Wężykiem, wężykiem......

• haen2010 Re: Ależ Szydłowa górą, panie ... 20.06.15, 16:42
          Biedny, stary komuchu. Ty kompletnie jesteś pozbawiony realu.

Wybory wygra mafia watykańska, Nowacka razem z Millerem mogą tylko pocałować biskupa w dupę. Jak Kopaczowa.
          • nachlany_wolak Idiotyzm twoich wPiSów trudno nie zauważyć 20.06.15, 16:47
          • gtxl.1 Re: Ależ Szydłowa górą, panie ... 20.06.15, 16:48
            haen2010 napisał:

> Biedny, stary komuchu. Ty kompletnie jesteś pozbawiony realu.
            >
            > Wybory wygra mafia watykańska, Nowacka razem z Millerem mogą tylko pocałować bi
            > skupa w dupę. Jak Kopaczowa.

Ja, jestem starym lewicowcem haen, nie komuchem.
            Palikot już przepraszał za swoją krytykę kościoła kiedy miał swoje pięć minut.
            Pomijam juz jego wcześniejsza współprace z "papieżem " Terlikowskim.

• gelati Volvo czy Koparka? 20.06.15, 17:09
              Pytanie retoryczne:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka