Dodaj do ulubionych

Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych?

10.08.15, 18:04
Wie ktoś może, jakie poglądy prezentują teraz ci panowie?
Wiem, że nienawiść do PiSu to wystarczający element, żeby budzić sympatię, a nawet trafić na eksponowane miejsce na liście wyborczej, ale nie chodzi o sympatie partyjne, a generalnie o światopogląd i kwestie takie jak: czy i ewentualnie kiedy przyjąć euro, generalnie stosunek do UE, kwestie obyczajowe, typu aborcja, formalizowanie związków homoseksualnych, religia w szkołach, miejsce Kościoła w Polsce, itp., czy kwestie historyczne i polityczne, jak Okrągły Stół, ocena transformacji i IIIRP ,itd.

Pytam całkiem serio. Może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • indeed4 Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 18:11

> Wiem, że nienawiść do PiSu to wystarczający element, żeby budzić sympatię

Absolutnie wystarczający, żeby startować w wyborach i zaangażować w czynną politykę - zapomniałeś, że w dzisiejszej Polsce antykaczyzm to światopogląd ;-)
    • artexe Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 18:13
      instant.crush napisał:

> Wie ktoś może, jakie poglądy prezentują teraz ci panowie?
      > Wiem, że nienawiść do PiSu to wystarczający element, żeby budzić sympatię, a na
      > wet trafić na eksponowane miejsce na liście wyborczej, ale nie chodzi o sympati
      > e partyjne, a generalnie o światopogląd i kwestie takie jak: czy i ewentualnie
      > kiedy przyjąć euro, generalnie stosunek do UE, kwestie obyczajowe, typu aborcja
      > , formalizowanie związków homoseksualnych, religia w szkołach, miejsce Kościoła
      > w Polsce, itp., czy kwestie historyczne i polityczne, jak Okrągły Stół, ocena
      > transformacji i IIIRP ,itd.
      >
      > Pytam całkiem serio. Może ktoś wie?
      >
      >

Jakie mają teraz poglądy?- właściwe.
      Jakie mieli poglądy w 2005-1007 roku- też właściwe.
      Jeszcze jakieś pytanie?
    • ave.duce Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 18:23
      Co do Giertycha - nie wiem.
      Co do Kamińskiego - kiedy został doradcą premier Kopacz, mówił że poglądów nie zmienił. Pewnie jest to gdzieś w necie.
      • ave.duce ps. 10.08.15, 18:27
        jakoś przed wyborami do PE, kiedy został "1" na Lubelszczyźnie.
      • artexe Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 18:27
        ave.duce napisała:

> Co do Giertycha - nie wiem.
        > Co do Kamińskiego - kiedy został doradcą premier Kopacz, mówił że poglądów nie
        > zmienił. Pewnie jest to gdzieś w necie.

Kamiński mówił coś? a wtedy kiedy atakował PO, podobnie jak ongiś Niesiołowski, to jakie miał poglądy?
        • ave.duce Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 18:33
          Poszukaj sobie. Twierdził, że poglądów nie zmienił.
      • instant.crush Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 19:56
        ave.duce napisała:

> Co do Giertycha - nie wiem.
        > Co do Kamińskiego - kiedy został doradcą premier Kopacz, mówił że poglądów nie
        > zmienił. Pewnie jest to gdzieś w necie.

No tak, ale sytuacja doradcy od propagandy premiera jest trochę inna niż sytuacja reprezentanta partii w wyborach do parlamentu. Na to pierwsze stanowisko to można nająć każdego i poglądy nie są istotne. W drugim przypadku już sytuacja wygląda nie co inaczej. No, ale to problem Kopaczowej, która układa listy tak, żeby siebie zabezpieczyć po ewentialnej przegranej.
    • stefan2015 Obydwaj wydorośleli i przejrzeli na oczy 10.08.15, 18:28
      :)
    • wiosnaludzikow Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 18:29
      Poglądy nie są istotne. Istotne jest to gdzie można dalej zarabiać na drogie zegarki i mieć grube zlecenia od państwowych klientów.
    • m.c.hrabia Re: Jak każdy polityk ,bez wyjątku. 10.08.15, 18:30
      KORYTO
    • tw_wielgus Jak to jakie..?! 10.08.15, 18:31
      Właściwe!
    • behemot17-13 Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 19:10

• behemot17-13 Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 19:21
      Zadajesz pytania kompletnie bez sensu, bo, jakoś nie nurtuje cię i nie dociekasz, dlaczego ten Giertych był najprzód premierem u Jarusia. Jakoś nie korci Cię do zapytania, ten spaślak Kamiński akceptowany przez prezesa i jego przybocznych był na świeczniku. Dlaczego? skoro szują jest i był. Nie bronię spaślaka, bo przepocony fju...
      • instant.crush Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 19:47
        Nie dociekam, bo chodzi mi o coś innego. Dla mnie to każdy może mieć poglądy, jakie chce. Nie w tym rzecz. Nie miałbym też nic przeciwko przechodzeniu z jednej partii do drugiej w przypadku ludzi, którzy nie są radykałami. Ale w obu przypadkach mamy do czynienia z partyjnymi jastrzębiami, a nie gołębiami. Stąd moje pytanie, czy te radykalne poglądy nagle wyparowały z obu panów i rzeczywistość postrzegają całkiem inaczej niż przez całe swoje dorosłe, zawodowe życie.
    • ukos Mało ważne - lepszy Giertych niż PiSowiec 10.08.15, 19:30
      Nie spodziewajcie się, PiSowcy, że Platforma będzie się biła o wygraną kogoś z was. Tam, gdzie zanosi się na wygraną PiSowca, ale możliwa byłaby wygrana innego kandydata w razie braku kandydata PO, Platforma powinna swojego kandydata wycofać. Tak jest właśnie w przypadku Giertycha.

Kamiński to inny przypadek. Od dłuższego czasu pracuje na rzecz PO i deklaruje zbliżenie ideowe z tą partią. Dlatego z jej listy kandyduje do Sejmu, choć może ze zbyt wysokiego miejsca.
    • volupte Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 19:49
      Każdy wie.
      • ukos Ojojoj, buuuuuuuuuuu, jaka niedobla ta Pjatfojma! 10.08.15, 20:00
        Zła Pjatfojma, zła! Nie chce lozbić głosów, zeby nas kandydat wyglał. A on psecie taki pienkny, taki PiSowsi, taki nas, naaaaaaaaaaas!
        • artexe Re: Ojojoj, buuuuuuuuuuu, jaka niedobla ta Pjatfo 10.08.15, 20:10
          ukos napisał:

> Zła Pjatfojma, zła! Nie chce lozbić głosów, zeby nas kandydat wyglał. A on psec
          > ie taki pienkny, taki PiSowsi, taki nas, naaaaaaaaaaas!

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-nauczyciele-ukrocic-pomysly-giertycha,nId,80607
    • veglie Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 20:21
      Co tam poglądy.Ważne,że oni teraz chłopaki na żołdzie PO. :)
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 10.08.15, 20:31
      To porządni chrześcijanie, prawicoey wyborca może spokojnie na nich zagłosowac. Prawicowemu wyborcy przecież oczu nie zamydli nienawiść do PO.
    • wiosnaludzikow są żywymi dowodami słuszności tezy Marksa 11.08.15, 04:59
      Byt określa świadomość.
    • 13kisiel Re: Jakie poglądy mają teraz Kamiński i Giertych? 11.08.15, 09:52
      jak to jakie...polszewickie :-)))
    • ayran Re: Jakie poglądy mają teraz - w jakich sprawach? 11.08.15, 10:06
      Taki na przykład Giertych, w sprawie in vitro, wypowiedział się, że jako katolik jest przeciwnikiem stosowania tej metody oraz że jest przeciwnikiem jej penalizacji. W mojej ocenie jest to pogląd do przyjęcia, chociaż mój jest inny.
      Poglądy Giertycha w tej sprawie ustaliłem w drodze kilkunastusekundowego przeszukania zasobów internetu za pomocą wyszukiwarki gogle.com.
      Jestem pewny, że ty też dałbyś radę, zarówno w przypadku Giertycha, jak i Kamińskiego oraz ich poglądów w różnych innych sprawach. Ale jeśli przekracza to twoje możliwosci, to w miarę wolnego czasu i szybkości łącza postaram ci się pomóc. Zgłoś tylko taka potrzebę, w szczególności - poglądy ww. w jakiej sprawie interesują cię najbardziej, a nie potrafisz ich określić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka