Dodaj do ulubionych

Polska rozwija się wspaniale!

13.08.15, 09:39
Donosił o tym swego czasu tygodnik - pod batutą naczelnego propagandzisty - "Neewsweek".
W felietonie: "W Polsce przybywa bezdomnych dzieci" publicysta rozprawił się z lansowaną przez Dudę tezą "Polski w ruinie" jednoczeńsnie zadając kłam nienawistnym twierdzeniom pisowskich spinów jakobyśmy mieli w Polsce kryzys demograficzny.
.

polska.newsweek.pl/sytuacja-bezdomnych-w-polsce-mlodzi-bezdomni,film,358607.html
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 09:43
      tak wspaniale że aż spier...z III RP ,bo lepszy zmywak niż rządy PO :-)))
      • tw_wielgus Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 09:47
        A Ty wstrętny nienawistniku!
        Wyjezdżający z Polski młodzi ludzie w wieku produkcyjnym pragną za granicą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe, aby po powrocie do kraju móc lepiej i wydajniej służyć ojczyźnie.
        Gdybyś nie wiedział: to się nazywa - nowoczesny patriotyzm!
    • tw_wielgus W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 09:43
      Spada bezrobocie ( to fakt!). Jest to wynik działania programu "100 tysięcy nowych miejsc pracy"

W oparciu o rzadowe plany dynamicznie rozwija się samozatrudnienie
      • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 09:46
        Ten na zdjęciu to ty?
        • tw_wielgus Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 09:48
          Nie, chyba nie. Ale oczywiście nie mogę mieć pewności bo twarzy nie widać.
          Ale z tego co kojarzę w takich butach to Ty ostatnio pomykałeś.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 09:49
            A gdzie ty widziałeś moje buty?
            • tw_wielgus Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 09:56
              Na ulicy. Po domu, jak sądze, chodzisz w kapciach.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 09:58
                Na której ulicy się mijaliśmy? Wiesz, jest tylu grzebiących w śmietniku że na ciebie po prostu mogłem nie zwrócić uwagi.
                • tw_wielgus Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:00
                  Trudno żebyś zwrócił uwagę jak miałeś łeb zanurzony w pojemniku.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:03
                    Zaprzeczam żebym cię specjalnie poszukiwał.
                    • tw_wielgus Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:10
                      Wierzę, że poszukiwałeś w innym celu.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:14
                        Wyrzuciłem tam swój zegarek i szukałem.
                        • tw_wielgus Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:24
                          Powinienem Ci współczuć?
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:27
                            Zegarka to możesz tylko pozazdrościć.
                            • tw_wielgus Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:31
                              No to zazdroszczę.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:34
                                Może jeszcze kiedyś jakiś wyrzucę i akurat ty na niego trafisz dzięki temu twojemu divingowi.
                                • 13kisiel Re: W Polsce przybywa także miejsc pracy. 13.08.15, 10:35
                                  gdzie? gdzie? gdzie ?
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 09:46
      To niemożliwe że takie artykuły powstawały w reżimie platfusów. Wydawca już pewnie dawno siedzi w pierdlu no i na pewno był nalot służb.
      • tw_wielgus Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 09:51
        Ty mentalny pisiorze spadaj, wynośc się z tego wątku i nie psuj obrazu Polski na świecie.
        Reprezentujesz obóz zdrady narodowej i najlepiej idz się modlić do Dudy pod pałac prezydencki, albo pilnować krzyża w krajowym Centrum Reumatologii.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 09:51
          Wy lemingi to zawsze atakujecie ad personam.
          • tw_wielgus Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 10:01
            Bo z wami się nei da dyskutować pisdzielce! Nie włączacie się merytorycznie w dyskusję! Z miejsca zaczynacie obrażać!
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 10:04
              Oto typowy język miłości platfusa wielgusa. Tacy jak ty to by tylko podsłuchiwali billingiem.
              • tw_wielgus Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 10:26
                "Podsłuchiwanie billingiem"...?!
                O co chodzi?

-
                Za komuny władza deprawowała ludzi. Teraz do władzy dochodzą już uformowane kadry.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 10:27
                  Poszukaj sobie i się dowiesz.
                  • tw_wielgus Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 10:29
                    Pytałem kelnerów z "Sowy", ale oni również szeroko otworzyli oczy ze zdumienia.
                    Uchem, szklanką, miktofonem ale żeby billingiem?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 10:35
                      2 miliony podsłuchów niech będą ci śladem.
                    • kalllka Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 11:16
                      Billingiem, tak.
                      Jak to możliwe?
                      / odpowiem- opowiem koledze, na kolegi do mnie odpowiedz/

Ps. By zachęcić kolegę mogę podrzucić coś na przynętę: ......
                      / podsłuchiwać można tez przez sygnaturkę/
    • inocom Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 09:47
      Tak z 2% wartości domostwa co roku. Ciekawe ilu prężnych mieszkańców stolicy nie będzie miało zaległości podatkowych, a potem komornika na karku.
      • tw_wielgus Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 09:54
        Biorąc pod uwagę, że mieszkanie w W-wie kosztuje średnio prawie 500 tysięcy zł można mieć nadzieję, że uda się zrealizować ambitne plany rządów Pani Kopacz.

www.domiporta.pl/pl/nieruchomosci/srednie-ceny.asp?categoryid=191&miasto=Warszawa
        • wtop.ek Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 09:54
          a ile kosztuje w Olsztynie?
          • tw_wielgus Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 09:59
            A sprawdź sobie.
            • wtop.ek Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:03
              jesteś populistą i manipulujesz
              • m.c.hrabia Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:06
                esteś populistą i manipulujesz <
                breivik z Nowogrodzkiej przysłał to trzeba zapracować na kieliszek chleba.
              • tw_wielgus Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:28
                Manipuluję ponieważ kazałem Ci samodzielnie sprawdzić..?!
                Ciekawe...

wtop.ek napisał(a):

> jesteś populistą i manipulujesz
                • wtop.ek Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:38
                  na emeryturze masz dużo czasu :)
                  • tw_wielgus Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:49
                    Masz jakiś problem z kontaktem z rzeczywistością? Tak pytam, bo zauważyłem, że po moim życzliwym zainteresowaniu tym jaki masz problem ze sprawdzeniem interesujących Cię średnich cen nieruchomości zacząłeś coś bełkotać.
                    Niestety nie mam emerytury, a z wyliczeń jakie mi przysyła ZUS wynika, że i w przyszłości nie bedę miał.
                    • wtop.ek Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:54
                      codziennie żyjesz polityką?
                      • tw_wielgus Re: Pozostało jeszcze wprowadzić kataster 13.08.15, 10:57
                        To ona nie może wytrzymać beze mnie.
    • indeed4 Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:06
      "Ponad 500 tys. dzieci w Polsce nie dojada, blisko 450 tys. nie ma wszystkich podręczników, a blisko 600 tys. nie chodzi do dentysty z powodu biedy - wynika z raportu GUS. Najmłodsi są w naszym kraju najbardziej narażeni na ubóstwo"

polska.newsweek.pl/dzieci-w-polsce-bieda-ubostwo-newsweek-pl,artykuly,280072,1.html

Słyszałem, że Duda ma u Lisa swoje wtyki.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:09
        Ja słyszałem że Lis nie jest obiektywny i popiera PO.
      • tw_wielgus Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:23
        Pewnie w NW chcą zachować pozory wiarygodności i od czasu do czasu Lis zezwala na wyrdukowanie krytycznego wobec obrazu kreowanego przez rząd i wiernopoddańcze media.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:28
          Tak, to musi być to wytłumaczenie.
        • indeed4 Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:45
          Rutynowe działania przykrywkowców. Bardzo solidnie się uwiarygadniali. Dwa razy!

"Ponad pół miliona dzieci w Polsce jest głodnych lub niedożywionych - przypomina w Światowym Dniu Walki z Głodem PCK. Program "Pajacyk" oznajmia, że aby dzieci mogły się prawidłowo rozwijać muszą jeść regularnie"

polska.newsweek.pl/glodne-i-niedozywione-dzieci-w-polsce-newsweek-pl,artykuly,349913,1.html
          • wtop.ek Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:47
            dlaczego są głodne?
            • tw_wielgus Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:55
              Bo im mama kropelek "Apetizer" nie podała?
              • indeed4 Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 11:38
                > Bo im mama kropelek "Apetizer" nie podała?

Zdaje się, że kolega dotknął sedna problemu. Dzisiejsze młode matki nie mają podstawowej wiedzy, jak postępować z dziećmi. O tym, jak to się odbija na kondycji całego społeczeństwa nawet już nie wspominam, bo to rzecz powszechnie znana i szeroko opisywana.
            • indeed4 Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 11:05
              Nie mam pojęcia, rano w sklepie widziałem mnóstwo jedzenia, więc argument o złym zaopatrzeniu odpada.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 11:07
                Tylko po co łazisz do sklepu skoro nie masz pieniędzy żeby cokolwiek kupić?
          • tw_wielgus Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:52
            Bo żeby się gruntownie uwiarygornić trzeba to zrobić dwa razy, a czasami nawet trzy.

Nie możemy również wykluczyć dywersji w redakcji. Gdzieś pod biurkiem uchował się kret. Rozsiewający niepotwierdzone ploty aktywista kaczystowski.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:55
              Tacy zostali pozamykani w więzieniach przez reżim.
            • indeed4 Hierarchia wartości. 13.08.15, 11:57
              Uwiarygadnianie jest niezwykle ważne. Nigdy jednak nie powinno przysłaniać fundamentalnego, kluczowego celu, jakim jest przywrócenie naszemu życiu politycznemu właściwej hierarchii wartości.

twitter.com/malyy5/status/631735466144890880
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Newsweek jest kryptokaczystowski 13.08.15, 10:54
            Tusk osobiście wyrażał zgodę na te publikacje.
    • wojciech.2349 Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 12:58
      Lepsze jest wrogiem dobrego.
      PO ma pieniądze z prywatyzacji i kroplówkę z UE.

Osiągnięcia lemingów są co najwyżej mizerne.
    • volupte Re: Polska rozwija się wspaniale! 13.08.15, 15:14
      Tragedia . A tu masz zrujnowany i nieistniejacy przemysł.www.facebook.com/photo.php?fbid=1111475535548555

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka