Dodaj do ulubionych

outsourcing myślenia

09.10.15, 17:20
Dlaczego ludzie wybierają takie bzdurne partie jak PO?
Nie widzą, że to partia Gazety Wyborczej=zła dla Polski?
Przecież to gazeta brata Stefana Michnika.
Gazety Wyborczej, która w prawie każdym wydaniu oczernia Kościół Katolicki poprzez nadmierne uwypuklanie jego błędów.
Gazeta Wyborcza od której dystansuje się bardzo wielu Polaków i ruchów Narodowych.
Gazety Wyborczej, która nigdy nie zamieściła ani jednego artykułu poświęconego polskim bohaterom narodowym np. Witoldowi Pileckiemu czy bohaterom wojny 1920.
Czyżby ludzie w wieku internetu stracili funkcję myślenia?
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 17:23
      Czyżby ludzie w wieku internetu stracili funkcję myślenia?

ciekawe na jakiej podstawie ,innych swoją miarą mierzysz ?
      • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 17:55
        O mnie się nie martw. Znam dwa języki obce i nie tylko po polsku czytam.
        Dużo się mówi ostatnio o tzw. Digital amnesia (po angielsku) lub o Digitale demenz (po niemiecku). A wystarczy pójść na Warszawską Starówkę, podnieść głowę do góry i zobaczyć jakie przedmioty trzyma w dłoniach Król Zygmunt. A potem pójść do Kościoła Świętego Krzyża
        i zastanowić czyje serce tam jest pochowane. Następnie na plac Piłsudskiego i....
        Albo po prostu spotkać się z rodzinią i pogadać do późna w nocy....
        • m.c.hrabia Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 20:28
          . Znam dwa języki obce i nie tylko po polsku czytam.

och rzesz w mordę, dwaaaaaaaa, szacun,szacun !!!!
          • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 20:48
            Myślę, że twoja ironia wynika z ignorancji. Ponieważ nie wiesz, że znajomość języka obcego nawet na poziomie B2 (ale prawdziwym B2) nie jest czymś powszechnym, kpisz sobie. Naturalnie znam jeszcze kilka języków na poziomie A1 i A2. Ale tu nie ma się czym chwalić :).
            • m.c.hrabia Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:02
              . Naturalnie znam jeszcze kilka języków na poziomie A1 i A2. Ale tu nie ma się czym chwalić :).
              boszszszeeee, ależ chwal się chwal , tylko miernoty będą ci geniuszu zazdrościć , ależ cóż ,
              natura ludzka .
              • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:10
                Ale ja mam gdzieś, czy ktoś mi czegoś zazdrości. Odpowiedziałem ci tylko na pytanie.
                Zresztą wcale nie uważam siebie za jakiegoś mądralę. Jestem przeciętnym Polakiem, inżynierem elektrykiem po Politechnice Warszawskiej.
                • m.c.hrabia Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:19
                  Jestem przeciętnym Polakiem, inżynierem elektrykiem po Politechnice Warszawskiej.
                  nie bądź aż tak skromny , niewielu osobników w Polsce, zna Prawo Ohma, które ty w małym paluszku posiadasz , więc czoło do góry ,pierś do przodu i w .................
                  • ave.duce Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:33
                    Hrabio, zlituj się nad tym nickiem "prawie nówką".

Mnie zainteresowało to stwierdzenie z 1. postu (uwaga! zacytuję):

"ludzie w wieku internetu" - chodzi o internet w Polsce czy w ogóle?
                    • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:42
                      Ponieważ nie wiesz, że jeśli nie uszczegóławia się czegoś ma się na myśli pojęcie szersze udzielę ci pierwszej lekcji poprawnego myślenia:
                      Ludzie to gatunek zamieszkujący całą Ziemię, internet jest zjawiskiem globalnym.
                      • m.c.hrabia Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:50
                        Ludzie to gatunek zamieszkujący całą Ziemię, internet jest zjawiskiem globalnym.

powiedzmy ,
                        nic nie ujmując twemu geniuszowi , ale twierdzenie o wieku jest ,no cóż trochę nie fortunne
                        moim skromnym zdaniem ,bardziej pasowało by określenie "w dobie" , ale co ja znający tylko
                        jeden język mogę wiedzieć.
                        • ave.duce Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 22:19
                          Po co komplikować? Zmienić szyk:

Czyżby w wieku internetu ludzie stracili funkcję myślenia?

Nie trzeba być geniuszem, wystarczy znajomości polszczyzny.
                        • camille_pissarro Nawet z tym jednym masz problemy 09.10.15, 22:44
                          jak widać z powyższego wpisu :-)))
                          • nachlany_wolak Nie każdy jest takim połetom jak ty wPiSywaczu 09.10.15, 22:47
                      • aniechto.only Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 22:04
                        rmr67 napisał:

Lol! Nowogrodzka powinna podwoić Ci stawkę!
    • edd.y Promyk nadziei 09.10.15, 17:23
      Bedzie radykalna zmiana na jesieni:)
    • religijnych.uczuc.obraza Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 18:55
      Polecki to bohater narodowy? A z jakiegoż to powodu? Bo pozwolili mu uciec z obozu?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 18:56
        Pilecki
        • edd.y Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:11
          Zdecyduj sie:)
          • religijnych.uczuc.obraza Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:36
            Nie czaisz w czym rzecz gelati?
      • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:16
        Coś czuję, że pomnik Pileckiego stanie jednak na pustym jeszcze postumencie przy Dworcu Wileńskim. Widać,że jesteś młoda/y i nie przeczytałeś jeszcze "Raportu Witolda Pileckiego".
        Polecam.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:37
          Napisał raport i dlatego jest bohaterem narodowym?
          • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:47
            Tak, już samo to czyni z niego bohatera. Innych zasług nie wspomnę.
            Podobnie jak Jan Karski.
            • snajper55 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:50
              rmr67 napisał:

> Tak, już samo to czyni z niego bohatera. Innych zasług nie wspomnę.
              > Podobnie jak Jan Karski.

Albo Kryże, ojciec i syn. Genetyczni patrioci pislamscy.

S.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 19:54
              Karski nie jest bohaterem narodowym podobnie jak Pilecki.
    • piq teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO,... 09.10.15, 19:52
      ...żeby elektorat niezdecydowany postraszyć głupotą PiSu.
      • rmr67 Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 20:15
        Mów sobie co chcesz, złość się. To twój problem, nie mój. I to ci jeszcze powiew, że kiedyś brałem "Metro" wydawane przez GW na rozpałkę w piecu. Teraz już nawet nie chcę tego wziąć do ręki.
        • edd.y Palenie GW 09.10.15, 20:19
          Fakt, ze GW smierdzi przy paleniu. Przed paleniem tez.
        • m.c.hrabia Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 20:32
          I to ci jeszcze powiew, że kiedyś brałem "Metro" wydawane przez GW na rozpałkę w piecu.

w piecu ,cholera ,słoiki to jednak ciężkie życie mają ,
        • volupte Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 20:53
          Wyjaśnij co to jest piec w twoim rozumieniu.
          • rmr67 Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:04
            Ponieważ mój dom pod Warszawą nie jest jeszcze gotowy, nie uruchamiam centralnego, nie opłaca mi się na zimę wypompowywać wody z instalacji i z kotła na ekogroszek.
            Dlatego, dopóki nie postawie kominka postawiłem do ogrzewania żelazną kozę 6 kW.
            I palę w niej drewnem lub węglem. W zasadzie jeżdżę tam tylko w weekendy, bo mam też mieszkanie w Warszawie i dla oszczędności używam na rozpałkę niepotrzebnego papiery, suchych gałązek itp. Nazywam tę kozę piecem. Piecem również nazywam kocioł 16kW na ekogroszek do centralnego.
            Ot takie potoczne nazywanie urządzeń, w których się coś spala i służą do ogrzewania.
            Masz jakąś ograniczoną wyobraźnię, czy co?
            • ave.duce Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 09.10.15, 21:12
              Coś o łowieniu ryb, np.?

Miłego wieczoru.
              • aniechto.only Re: Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 09.10.15, 22:10
                ave.duce napisała:

> Coś o łowieniu ryb, np.?

Hmm..., dorady od ucha do ucha? Moze być. Tak samo rozentuzjazmowany.
                • ave.duce Re: Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 09.10.15, 22:21
                  Ciekawe, gdzie czarteruje jacht ;)
                  • aniechto.only Re: Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 09.10.15, 22:35
                    W luksusowej marinie na Jeziorku Czerniakowskim:

topboats.pl/Applications/Offer/Offers/5f2c6568c95360bb4513a2eefef9f1f8.jpg
                    • ave.duce Re: Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 09.10.15, 22:39
                      Może coś bardziej odpowiedniego?

img23.staticclassifieds.com/images_tablicapl/119995855_2_644x461_rower-wodny-kaczka-polietylen-hit-2014-dodaj-zdjecia.jpg
                      • aniechto.only Re: Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 09.10.15, 22:54
                        No ..., nie wiem czy go stać na taki luksus.
                        • ave.duce Re: Piękne wypracowanie. Będzie więcej takich? 10.10.15, 07:59
                          Niebawem można się będzie ponoć przekonać, że takich stać na wszystko.
            • aniechto.only Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:15
              rmr67 napisał:

i dla oszczędności używam na rozpałkę niepotrzebne
              > go papiery, suchych gałązek itp.

Biedactwo, podbije Ci. Zawsze parę groszy więcej za wpis zarobisz. PiS płaci chociaż regularnie?
              • volupte Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:18
                Dostał szanse , wykorzystał:-)
              • ave.duce Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:23
                Czepiasz się ;)
                Masz za darmo instrukcję dot. materiałów, których można używać na rozpałkę.
                Przy okazji dowiedziałaś się o trzech sposobach ogrzewania domu (a co z mieszkaniem w Warszawie? Ognisko?).
                • aniechto.only Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:50
                  ave.duce napisała:

(a co z mieszka
                  > niem w Warszawie? Ognisko?).

Z tych gałązek co biedaczek nazbiera. Na Nowogrodzkiej.
                  • rmr67 Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 22:17
                    Co jest na Nowogrodzkiej? I jaki to ma związek z tematem wątku?
                    Skąd Ci ognisko w Warszawie przyszło do głowy, masz jakiś nietypowy system skojarzeń.
                    W domkach jednorodzinnych pali w kominkach i w piecach różnymi. Niektórzy nawet palą śmieci.
                    Nie słyszałeś o tym?
                    W Warszawie w 90% przypadków używa się CO miejskiego. Choć również znam przypadki gdzie w centrum Warszawy są jeszcze piece kaflowe opalane węglem.
                    Ale coś mi się wydaje, że tobie nie opiece chodziło tylko o coś co nazwałbym płytkim krytykanctwem.
                    Szkoda mi na to czasu. A tobie nie?
                    • aniechto.only Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 22:52
                      Jak to , co ... Twoja Alma Mater, oczywista oczywistość.
                  • ave.duce Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 22:24
                    Nie wolno zapominać o listkach ... figowych.
                    • rmr67 Również pojawia się kwestia koszerności 09.10.15, 22:28
                      No bo czy jedzenie podgrzane na takim piecu rytualnie nie czystym, bo przecież "Metro" się w nim paliło, jest koszerne? Ato wam temat zadałem :). Temat kiedyś rozważany (piec wąż).
                      • ave.duce Komu sie pojawia - temu się pojawia... 09.10.15, 22:36
                        To Twoja prywatna sprawa. Mnie nic do tego.
                      • aniechto.only Re: Również pojawia się kwestia koszerności 09.10.15, 22:44
                        rmr67 napisał:

> No bo czy jedzenie podgrzane na takim piecu rytualnie nie czystym, bo przecież
                        > "Metro" się w nim paliło, jest koszerne? Ato wam temat zadałem :).

Oj tak, zadałeś :) Czy Pis potrącą za Ci za byki ortograficzne?
                        • ave.duce Re: Również pojawia się kwestia koszerności 11.10.15, 08:46
                          aniechto.only napisała:

> Oj tak, zadałeś :) Czy Pis potrącą za Ci za byki ortograficzne?

Nie potrącą, a jeszcze nagrodzą - wzorem wszak pan prezydent od Ducha św. - dr Duda, który żądzi ;)
            • volupte Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:17
              Teraz juz jasne. Koza to dla ciebie piec. OK mozna i tak.
              • m.c.hrabia Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:27
                Koza to dla ciebie piec. OK mozna i tak.

no przecież grzeje ,a jak się ktoś się napali to i ......może . :)
                • rmr67 Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:35
                  :) uśmiałem się z twojej błyskotliwej krytyki. Oj słabo z tym samodzielnym myśleniem.
                  Naprawdę poczytajcie o spustoszeniach jakie czyni w psychice długotrwałe przebywanie w wirtualnej rzeczywistości :)
                  • nachlany_wolak Styl i język masz identyczny z łysym z miedzynia 09.10.15, 22:50
              • rmr67 Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 21:30
                Tak, wszystko w czym się coś spala można nazwać potocznie piecem. Może być piec do spalania śmieci, piec do pieczenia chleba, piec w krematorium. Nawet komórkę ludzkiego ciała można nazwać w pewnym sensie piecem zamieniającym energię pożywienia które spożywasz w energię cieplną twojego ciała.
                Powinieneś ponownie zacząć używać własnego aparatu myślenia, i czasem nie googluj definicji pieca!
                • volupte Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 09.10.15, 23:11
                  Przy takim nadmiarze inteligencji , aż dziwne że nie zauważyłeś , że robisz siebie ,,polewkę".
        • rozbawiony77 Re: teraz już wiem na pewno: nasłał cię sztab PO, 10.10.15, 08:48
          O, też już tego nie biorę:) A co ciekawe, ten odruch obrzydzenia na widok bezpłatnej gadzinówki od gw ma spora część mieszkańców- rok-dwa temu co czwarty to miał w ręku, kolporterzy znikali z ulic z pustymi torbami przed ósmą. Teraz stoją do dziesiątej i nadal mają tego śmiecia stosy.
          Coś w narodzie pękło, coś się skończyło?:))))
    • sclavus Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:41
      Czyżbyś wziął coś na gwałtowne przeczyszczenie, czy coś powodujące gwałtowne wymioty???
      (wybacz, że ominąłem słowa "sraczka" i "rzygi")
      • rmr67 Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 21:46
        Wybaczam. Zresztą to tylko tobie wydaje się że mnie obraziłeś. Tak jak psu wydaje się, że każdy na kogo szczeka boi się go.
      • taniarada Re: outsourcing myślenia 09.10.15, 22:34
        sclavus napisał:

> Czyżbyś wziął coś na gwałtowne przeczyszczenie, czy coś powodujące gwałtowne wy
        > mioty???
        > (wybacz, że ominąłem słowa "sraczka" i "rzygi")
        PO już nie ma ,ale jest sclavus.Ostatni bojownik Partii Nieobywatelskiej Oraz ostatni wojownik walczący z kościołem katolickim.
    • don.kichote Outsourcing myślenia??? 09.10.15, 22:31
      Na pewno wiesz co oznacza słowo outsourcing? Na pewno chciałeś użyć go w tym kontekście?

...

Przebrnąłem przez wszystkie twoje posty w tym wątku i jedyne co mogę ci zalecić, to mimo że:

rmr67 napisał:

> O mnie się nie martw. Znam dwa języki obce i nie tylko po polsku czytam.

popracuj bardziej nad językiem ojczystym, bo umiejętnością jego używania nie przewyższasz innego elektryka na progu jego kariery.
      • ave.duce Re: Outsourcing myślenia??? 09.10.15, 22:45
        Oj, oj ;)

... Znam dwa języki obce i nie tylko po polsku czytam ...

... znajomość języka obcego nawet na poziomie B2 (ale prawdziwym B2) nie jest czymś powszechnym (...) Naturalnie znam jeszcze kilka języków na poziomie A1 i A2. Ale tu nie ma się czym chwalić ...
      • aniechto.only Re: Outsourcing myślenia??? 09.10.15, 22:46
        don.kichote napisał:

> Na pewno wiesz co oznacza słowo outsourcing? Na pewno chciałeś użyć go w tym ko
        > ntekście?

On sie tylo tak freelansował.
      • rmr67 Re: Outsourcing myślenia??? 09.10.15, 22:46
        No i nie zrozumiałeś, bo nie używasz własnego aparatu myślenia, tylko "linii Gazety Wyborczej".
        No bo i po co masz myśleć? Może to i dla Polski lepiej.
        • nachlany_wolak Czytasz niezalezną, a wPiSujesz się na zależnej ? 09.10.15, 22:48
        • don.kichote A ty zrozumiałeś? 09.10.15, 22:51
          rmr67 napisał:

> No i nie zrozumiałeś, bo nie używasz własnego aparatu myślenia, tylko "linii Ga
          > zety Wyborczej".
          > No bo i po co masz myśleć? Może to i dla Polski lepiej.
          • ave.duce Re: A ty zrozumiałeś? 10.10.15, 23:18
            Jeszcze najwyraźniej nie ;)
    • stasi1 Młody jesteś i głupi.Ja jak byłem młody i głupi 09.10.15, 23:28
      to zastanawiałem się że ci moi współpracownicy są stuknięci. Tak z prawie nabożną czcią czytają najnowsze wydania wyborczej.Dopiero po jakimś czasie doceniłem tą gazetę
      • rmr67 Re: Młody jesteś i głupi.Ja jak byłem młody i głu 10.10.15, 10:02
        Z chęcią dowiedziałbym się, cóż takiego doceniasz w Gazecie Wyborczej?Moim zdaniem to nie jest gazeta, która opiera się na wartościach chrześcijańskich, artykuły są tendencyjne, opinie
        jednostronne pro-żydowskie, antyarabskie, historia jest zakłamywana, i można tak jeszcze długo.
        Jedynie część dotycząca ekonomii jest czasami sensowna. Ale to są częstokroć opracowania zerżnięte z zachodniej prasy. Lepiej sobie przeczytać The Wall Street Journal, The Economist,
        Die Zeit, lub od biedy Rzeczpospolitą. Rozszerz trochę swoje horyzonty, a zobaczysz u siebie dużo podobieństw do czytelników Naszego Dziennika :).
        • stasi1 Akurat mam sposobność kupowania ND 10.10.15, 16:58
          tylko tyle że zawsze mówię że to nie dla mnie. Czy gazeta która mówi że szanuj bliźniego swojego jak siebie samego jest anty chrześcijańska? Albo że twierdzi że trzeba pomóc arabom w nieszczęściu jest antyarabska?
          Skoro jest taka zła po co ją czytasz? To czemu ND nie cytuje prasy zachodniej(w sprawie ekonomii) tylko bzdury pisze?
          Kiedyś znajoma czytelniczka podpisała się na liście przeciw uwolnieniom zawodów przez Gowina. Teraz mówi że on sensownie gada a wtedy dobrze zrobił z tą ustawą
        • nachlany_wolak w GW lubię twoją tfurczość 10.10.15, 17:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka