Dodaj do ulubionych

Gugała zapałał miłością do PiSu

02.11.15, 08:52
przekrzykuje się z Janiną Jankowską, kto bardziej chce dać szansę nowemu rządowi, Prezesowi, Prezydentowi i całej koncepcji nowej władzy. A przekrzyczeć w tej materii Jankowską to naprawdę duża sztuka. Mam swoje podejrzenia co do tego dlaczego bardziej widzi się w TVP niż Polsacie. Na jego miejscu też obraziłabym się na stację, która mnie trzy razy w ważnych debatach w ostatniej chwili mnie na Gawryluk wymieniała.
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 09:22
      axyzaa
      Przesadzasz. Gugała to jeden przyzwoitszych dziennikarzy, starający się (choć to niełatwe) zachowywać obiektywizm i rzetelność. A tak na marginesie - na jego obecność w pierwszej debacie nie zgodził się sztab PiS-u argumentując że jest ... za bardzo platformerski.
      • axyzaa Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 09:37
        erte2 napisał:

> axyzaa
        > Przesadzasz.

Słuchałeś? Jesli nie, to poszukaj w podcastach TOK FM - godzina komentatorów.
        • zoil44elwer Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:41
          axyzaa napisała:

> erte2 napisał:
          >
          > > axyzaa
          > > Przesadzasz.
          >
          > Słuchałeś? Jesli nie, to poszukaj w podcastach TOK FM - godzina komentatorów.
          >
          > A Dominisia W trzyma fason! Mewka śmieszka wciąż atakuje śmiechem(przez łzy?),nawet Szydło,Beatę Szydło!Seksistka rebours?
    • mao111 Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:05
      Faktycznie, pierdzielił jak potłuczony. Jakby nagle o wszystkim zapomniał...
      • axyzaa Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:21
        mao111 napisał:

> Faktycznie, pierdzielił jak potłuczony. Jakby nagle o wszystkim zapomniał...

Doszedł do wniosku, że już nie chce być więcej upokarzany publicznie i wymieniany na Gawryluk, dlatego postanowił żyć dobrze z nową władzą. Nie sądzę, żeby liczył na to, że dostanie posadę po Lisie, bo kolejka jest naprawdę długa i zaczyna się bezpardonowe bicie w innych chętnych kandydatów. Polecam bardzo ciekawy artykuł

www.press.pl/newsy/telewizja/pokaz/50496
        02.11.2015 07:59 "Łotry większego płazu", "złodzieje sumień", "banda, która zatruwała umysły i łamała kręgosłupy dziennikarzom", "politruki" - tak Witold Gadowski określa dziennikarzy telewizji publicznej, nawołując do ich zwolnienia. To kolejny prawicowy publicysta kipiący żądzą zemsty na kolegach z TVP. Dziennikarze nie kryjący radości z wygranej Prawa i Sprawiedliwości w wyborach podpowiadają teraz gorliwie politykom, kogo powinni wyrzucić z Telewizji Polskiej. Po tym, jak Jarosław Sellin i Krzysztof Czabański wskazywali, że Tomasz Lis nie powinien prowadzić programu publicystycznego w TVP, szybko odezwał się Cezary Gmyz z "Tygodnika do Rzeczy" - i w programie #dziejesienazywo w Wirtualnej Polsce też zwalniał z TVP Tomasza Lisa i Piotra Kraśko. "Tomasz Lis zdecydowanie ma się czego obawiać. Dla Lisa i Kraśki, którzy zaprzeczyli misji naszego zawodu, nie powinno być miejsca w mediach publicznych" – mówił Gmyz. Ich wszystkich przebił w ub. tygodniu Witold Gadowski, były dziennikarz śledczy m.in. TVN, były pracownik TVP, obecnie współpracownik tygodnika "W Sieci". W serwisie Stefczyk.info wskazał tych, którzy powinni stracić pracę w TVP. Tak więc: dyrektor TVP Kultura Katarzyna Janowska ("za genderowo – antypolski kształt produkcji tego kanału), dyrektor TVP 2 Jerzy Kapuściński ("ziejący nienawiścią do opcji niepodległościowej, człowiek o nikłej kulturze i niewielkich dokonaniach"), wicedyrektor TVP 1 Andrzej Godlewski ("był oficerem politycznym Bronisława Komorowskiego"), Jacek Snopkiewicz ("blokował w TVP wszelkie próby przygotowania rzetelnego filmu o katastrofie smoleńskiej, aparatczyk i funkcjonariusz o mentalności bolszewika"), Monika Sieradzka ("autorka propagandowego i nierzetelnego filmu dokumentalnego, który zniszczył przygotowany budżet na prawdziwą smoleńską produkcję"), małżeństwo Lisów, Tomasz Sekielski ("wredna przystawka do niejakiego Morozowskiego"), Piotr Kraśko ("wreszcie utnie się w telewizji publicznej wpływy komunistycznego klanu rodziny Kraśków"). W TVP Info jest zdaniem Gadowskiego do wymiany "nie tylko całe kierownictwo, ale też czołowe twarze ludzi występujących na wizji w rolach prezenterów i reporterów politycznych". Dlaczego z takim zapałem zabiera się za zwalnianie kolegów, skoro nawet prezes PiS apelował, by zwolennicy tej partii nie mścili się? - To nie są moi koledzy. Nie jest to żadna zemsta. Ja tylko bardzo spokojnie wyraziłem swoją opinię – odpowiada Witold Gadowski. W bezpośredniej rozmowie spokojny jest też Cezary Gmyz. - Nie uważam, że Kraśkę czy Lisa trzeba wyrzucić całkowicie z zawodu dziennikarza. Po prostu jeśli chcą uprawiać taki rodzaj dziennikarstwa, jaki uprawiają, powinni to robić w mediach prywatnych, a nie publicznych – wyjaśnia "Presserwisowi" Gmyz.

(...)
        Krzysztof Ziemiec, którego nie wymieniano wśród osób do zwolnienia z TVP, mówi tylko: - Nie mam ochoty tego komentować. Stoję z boku. (www.press.pl)
        • mao111 Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:33
          Żałośni są ci niezależni...
          • axyzaa Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:42
            mao111 napisał:

> Żałośni są ci niezależni...

Partyzanci Prawdy (przy okazji - Najsztub dzisiaj o 15.00) a szczególnie Pereira i Ziemkiewicz wypuszczają z siebie smoliste bluzgi jak się im delikatnie przypomina, że teraz będą reżimowym mainstreamem. Zresztą,w ich ocenie oni zawsze byli obiektywni więc w nazewnictwie nic nie ruszać bo w mordę.
        • lepkie.lapki Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:37
          Podejrzewam, że ten pan Gadowski to taka sama kreacja jajcarsko-wallenrodzka jak user xyz na naszym forum.
          • axyzaa Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:45
            lepkie.lapki napisał:

> Podejrzewam, że ten pan Gadowski to taka sama kreacja jajcarsko-wallenrodzka ja
            > k user xyz na naszym forum.

Ejże! Witold Gadowski ma twarz, twarzoksiążkę i pisze książki o komunistach!

www.facebook.com/GadowskiWitold/
            • lepkie.lapki Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:54
              Nie takie rzeczy się śniły filozofom.
          • zoil44elwer Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:54
            lepkie.lapki napisał:

> Podejrzewam, że ten pan Gadowski to taka sama kreacja jajcarsko-wallenrodzka ja
            > k user xyz na naszym forum.

Gadowski(tv),Gadzinowski(NIE),Gadomski(GW),Gmyz(GP)....to Rycerze "wyklęci" III RP czy Josefy G(III Rzesza)
      • zoil44elwer Re: Gugała zapałał miłością do PiSu 02.11.15, 10:42
        mao111 napisał:

> Faktycznie, pierdzielił jak potłuczony. Jakby nagle o wszystkim zapomniał...
        10/10!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka