ave.duce 26.11.15, 07:44 ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! "Naród" (a już na pewno nie "społeczeństwo") to nie kaczyści&co., panie K. ps. gratulacje z powodu klubowego towarzystwa narodowców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erka-4 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 07:53 ave.duce napisała: > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! > > "Naród" (a już na pewno nie "społeczeństwo") to nie kaczyści&co., panie K. - senior Morawiecki jest pana Kaczyńskiego kolegą z sejmowej ławki. > ps. gratulacje z powodu klubowego towarzystwa narodowców. - no popatrz ,w takim razie spytam,jakim narodem jest peło ? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 07:58 Pisiurku słodki, żadna partia polityczna nie jest narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:09 kotek.filemon napisał: > Pisiurku słodki, żadna partia polityczna nie jest narodem. Nieprawda, partia peło spełniała te kryteria-podobnie jak kiedyś PZPR. "Naród z partią, partia z Narodem" Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 23:22 Widać żeś gó...arz. Pewnie nauki pobierasz w jakiejś marnej prywatnej (parafialnej?)szkółce. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 07:59 erka-4 napisał: > ave.duce napisała: > > > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! > > > > "Naród" (a już na pewno nie "społeczeństwo") to nie kaczyści&co., panie K > . > > - senior Morawiecki jest pana Kaczyńskiego kolegą z sejmowej ławki. Zaraził się czymś od K. Jarosława? > > ps. gratulacje z powodu klubowego towarzystwa narodowców. > > - no popatrz ,w takim razie spytam,jakim narodem jest peło ? W klubie Kukiz'15 nie ma narodowców? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 10:13 ave.duce napisała: > W klubie Kukiz'15 nie ma narodowców ? - możesz mi to dokładniej wytłumaczyć,co słowo "narodowiec" znaczy w/g ciebie ? Ja mam taki pogląd: Z czystym sumieniem stwierdzić mogę, że osoba określająca swoje poglady jako narodowe, jest patriotą, a bycie nim to pierwszy i najważniejszy krok w drodze do celu, jakim jest godność spadkobiercy przedwojennych działaczy RN. Patriota to człowiek, czujący przywiązanie do swojej Ojczyzny, jej kultury, sztuki, historii etc. Narodowiec, to człowiek który jest dumny z cnót Narodu wcześniej wymienionych, lecz także ciągle działający na rzecz umocnienia swojego kraju. Przedstawiciel Obozu Narodowego nie tylko otwarcie mówi "jestem dumny z bycia Polakiem'', ale również nakłania i przekonuje do takiej postawy innych rodaków, nie czujących takiej więzi ze swoją Ojcowizną. Czynić to może poprzez pracę u podstaw, samokształcenie, działalność społeczną, polityczną, a także, po latach pracy nad sobą, edukacyjną. Widzisz w powyższym coś złego ? Są tacy co narodowców od faszystów wyzywają,ale na jakiej podstawie,czyżbyś uważał,że polski Naród drugiemu Narodowi zagraża ? No to cię jedynie spytam,co przykładowo zrobić z narodem niemieckim,angielskim albo rosyjskim oraz ze wszystkimi innymi. A co zrobić z narodem,który twierdzi,że został wybranym,ciekawe w jakim celu i przez KOGO ? Coś marnie u ciebie z logiką,duce mój drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 13:25 Nie należy mylić nacjonalizm z patriotyzmem. erka-4 napisał: > Są tacy co narodowców od faszystów wyzywają,ale na jakiej podstawie,czyżbyś uwa > żał,że polski Naród drugiemu Narodowi zagraża ? Narodowcy/nacjonaliści nie są 1. całym narodem 2. naród nie równa się społeczeństwu > No to cię jedynie spytam,co przykładowo zrobić z narodem niemieckim,angielskim > albo rosyjskim oraz ze wszystkimi innymi. > A co zrobić z narodem,który twierdzi,że został wybranym,ciekawe w jakim celu i > przez KOGO ? A dlaczego ktokolwiek miałby z tymi narodami coś robić? Co do "narodu wybranego" - to jest to kwestia religii, dla mnie bez znaczenia. Są tacy, którzy twierdzili/twierdzą, że narodem wybranym są Polacy. > Coś marnie u ciebie z logiką,duce mój drogi. Per "mój drogi" zwracaj się do swojego kolegi, ok? Zakonotuj sobie, że nie będę odpisywała na posty, w których silisz się na uwagi personalne. Nie mam zamiaru na takie zaczepki odpowiadać. Przypomnę jedynie, że kij ma dwa końce. Miłego forumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 21:18 ave.duce napisała: > Nie należy mylić nacjonalizm z patriotyzmem. - a zatem nie należy z patriotów robić faszystowskich nacjonalistów. > erka-4 napisał: > > > Są tacy co narodowców od faszystów wyzywają,ale na jakiej podstawie,czyżb > yś uwa > > żał,że polski Naród drugiemu Narodowi zagraża ? > > Narodowcy/nacjonaliści nie są 1. całym narodem 2. naród nie równa się społeczeń > stwu - wiem o tym aż za dobrze,lecz w państwie narodowym warunki Naród określa,gość zawsze będzie gościem,musi jakiś czas poczekać,aby uzyskać społeczne obywatelstwo. > > No to cię jedynie spytam,co przykładowo zrobić z narodem niemieckim,angie > lskim albo rosyjskim oraz ze wszystkimi innymi. > > A co zrobić z narodem,który twierdzi,że został wybranym,ciekawe w jakim c > elu i > > przez KOGO ? > > A dlaczego ktokolwiek miałby z tymi narodami coś robić? - wiem,że nic z nimi nie jesteś w stanie zrobić,bo było to pytanie retoryczne. > Co do "narodu wybranego" - to jest to kwestia religii, dla mnie bez znaczenia. > Są tacy, którzy twierdzili/twierdzą, że narodem wybranym są Polacy. - i także tak samo jest dla ciebie bez znaczenia naród chrześcijan ? > > Coś marnie u ciebie z logiką,duce mój drogi. > > Per "mój drogi" zwracaj się do swojego kolegi, ok? > > Zakonotuj sobie, że nie będę odpisywała na posty, w których silisz się na uwagi > personalne. > Nie mam zamiaru na takie zaczepki odpowiadać. Przypomnę jedynie, że kij ma dwa > końce. > > Miłego forumowania. - ja tylko tak sobie piszę,abyś przemyślał zanim kogoś od faszysty wyzwiesz. Ponieważ ja tak sobie myślę,że wielu jest w Polsce obywateli takich,których uszy bolą okropnie,jeśli ktoś głośniej mówi o sobie,że jest Polakiem. Pan Morawiecki dla nich to wyrzut sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce I to by było na tyle - 27.11.15, 07:53 Akapitami: I nikt, a przynajmniej ja, z nich takich nie robi. Jeszcze raz: patriotyzm to nie nacjonalizm. Polska jest (jeszcze) demokratycznym państwem prawa. Przeczytaj sobie to, co niżej zalinkowała Axyzaaa. A Ty jesteś? Oczywiście, że tak. W którym to miejscu nie-faszystów nazwałam faszystami? Myśl sobie, co chcesz. Ale to, Że tak myślisz – nie oznacza, że masz rację, koleżanko. Pan Morawiecki staje się stopniowo wyrzutem dla własnego sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: I to by było na tyle - 27.11.15, 09:43 ave.duce napisała: Pan Morawiecki staje się stopniowo wyrzutem dla własnego sumienia. Że tak myślisz – nie oznacza, że masz rację, koleżanko ,jest to święta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 że nie masz ... 27.11.15, 09:44 erka-4 napisał: > ave.duce napisała: > > Pan Morawiecki staje się stopniowo wyrzutem dla własnego sumienia. > > Że tak myślisz – nie oznacza, że masz rację, koleżanko ,jest to święta p > rawda. > ...racji. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 23:23 Do takich należał Naczelnik Państwa Piłsudski. Narodowców nazywał wszami. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 06:53 x2468 napisał: > Do takich należał Naczelnik Państwa Piłsudski. Narodowców nazywał wszami. - narodowcy to słowo wytrych,dziś się go używa,żeby pojęcie narodu zeszmacić,mając naród niemiecki przed oczyma,do niego pragnie się polski naród porównywać. Zważ,że przed wojną w Polsce działali polscy faszyści,którzy niemieckich za wzór brali i tych Naczelnik do wszy porównywał,natomiast Dmowski był jego przeciwnikiem politycznym a nie wrogiem,jedynie nie pasował mu do jego polskiej państwowej koncepcji,więcej było takich,którym w Berezie urządził wczasy,choćby Korfanty,który przecież był Polakiem z krwi i kości, i ziemi śląskiej. Czy ja mam twierdzić,że pan Tusk,europejski prezydent,jest wszą jakąś,wszak ciągle i przy każdej nadarzającej się okazji podkreślał,że jest Polakiem i ja mu skłonny jestem wierzyć. Chociaż jak to mówią ludzie mądrzy,samego siebie sprawdzić możesz jedynie w sytuacji krytycznej,więc ufam,że nie będzie walczył z prezydentem Polskiej Rzeczpospolitej i zrozumie Polskę i całe jej społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:13 PO jest narodem obywatelskim. Każdy ma takich kolegów jakich wybrał.Morawiecki zdecydował się na psychopatę. Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:21 az43 napisał: > PO jest narodem obywatelskim. > Każdy ma takich kolegów jakich wybrał.Morawiecki zdecydował się na psychopatę. > Na Kukiza? Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:24 Też.Morawiecki-ten staruszek,fałszywy moralista wśród młodych nazioli jest rzucającym się w oczy okazem pozbawionym kontaktu z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:25 az43 napisał: > Też.Morawiecki-ten staruszek,fałszywy moralista wśród młodych nazioli jest rzuc > ającym się w oczy okazem pozbawionym kontaktu z rzeczywistoscia. Ma swój osąd rzeczywistości, jak każdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:30 Temu nie przeczę.Komentuję jedynie ten osąd. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:41 pod rękę z oprawcą, odznaczonym w 1983 za zasługi w stanie wojennym , chichot historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 09:26 az43 napisał: > Sprostytuował sie. Przykre nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 08:55 ave.duce napisała: > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! > (...) > ps. gratulacje z powodu klubowego towarzystwa narodowców. Przecież jedno pasuje do drugiego. Zatem wszystko jest na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 09:23 Mam problem z Kornelem Morawieckim. Bo pomimo tego że nie zgadzałem się z jego radykalizmem i idealistycznym postrzeganiem świata (bardzo zresztą zbliżonym do poglądów przedwojennych komunistów) to mimo wszystko miałem do niego szacunek. Za - wbrew wszystkiemu - trwanie w swoich poglądach, za rzeczywistą a nie deklarowaną niezłomność w latach '80., za obronę swych ideałów w imię których najpierw narażał sie na więzienie i prześladowania, a później na śmieszność. Niestety, dziś panu Kornelowi udało się przekreślić całą swoja przeszłość opozycjonisty, obrońcy demokracji i po prostu przyzwoitego choć naiwnego człowieka. I to dwukrotnie - najpierw związując się z tzw. "ruchem Kukiza", czyli zbieraniną dziwnych ludzi (począwszy od szemranych "biznesmenów" a na młodych faszystach skończywszy, a wszystko to pod wodzą faceta któremu wóda mózg wyżarła), a teraz usiłując dorabiać ideologię do gangsterskich poczynań kaczyńskiego bezczelnie i na rympał łamiącego prawo, Konstytucję i niszczącego demokrację. Czy Kornel Morawiecki robi to żeby w końcu jakoś zaistnieć, czy też nie chce zaszkodzić synowi, ministrowi u kaczyńskiego? Kornel Morawiecki w końcu wyszedł z lasu. Niestety, od razu wpadł w bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 10:19 Z tego co pamiętam, Kornel Morawiecki, ówczesny lider Solidarności Walczącej, ukrywał się długo po wyborach 4 czerwca 1989 (wydaje mi się, że nawet do 1990 roku). Tak jakby naprawdę coś mu wtedy groziło Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante W ustach kogoś kto brata się z faszolami 26.11.15, 10:17 słowo "narów" brzmi rzeczywiście bardzo nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 11:15 idealista, tylko dlaczego uważa, że Naród to ci co głosowali na PIS i Kukiza, a co z resztą?? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 11:59 idealista, może i był kiedyś ,może? dopóki nie dorwał się do żłoba ,teraz się szmaci idąc pod rękę z oprawcą stanu wojennego , a tyle frazesów miał w gębie o zdrajcach okrągłostołowych . Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 12:41 rozwalić system Kukiz miał.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Czego potrzebuje nasz Naród? 26.11.15, 13:11 ave.duce napisała: > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! > > "Naród" (a już na pewno nie "społeczeństwo") to nie kaczyści&co., panie K. Stawianie Narodu ponad prawem przerabiali już Niemcy w latach trzydziestych. Ich Naród potrzebował według Hitlera przestrzeni życiowej, likwidacji Żydów i pedałów i jeszcze paru innych rzeczy. Czego potrzebuje nasz Naród według Jarosława Kaczyńskiego? S. Odpowiedz Link Zgłoś
artexe Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 26.11.15, 13:24 snajper55 napisał: > ave.duce napisała: > > > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! > > > > "Naród" (a już na pewno nie "społeczeństwo") to nie kaczyści&co., panie K > . > > Stawianie Narodu ponad prawem przerabiali już Niemcy w latach trzydziestych. Ic > h Naród potrzebował według Hitlera przestrzeni życiowej, likwidacji Żydów i ped > ałów i jeszcze paru innych rzeczy. Czego potrzebuje nasz Naród według Jarosława > Kaczyńskiego? Pytasz? Odpowiadam- Kaczyński nie potrzebuje przestrzeni życiowej tzw. "Lebensraum" Kaczyński nie wypowiadał się na temat likwidacji Żydów czy "pedałów". Jakie jeszcze widzisz podobieństwa miedzy Hitlerem i Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 26.11.15, 18:37 artexe napisał(a): Jakie jeszcze widzisz podobieństwa miedzy Hitlerem i Kaczyńskim? Za mało tu miejsca żeby je przytaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 28.11.15, 12:46 > Za mało tu miejsca żeby je przytaczać. Najważniejsze według mnie to: 1. Pogarda dla demokratycznego państwa prawa i traktowanie jego instytucji tylko jako narzędzi do zdobycia władzy a obywateli jako ciemną masę sterowaną propagandą. 2. Cyniczny populizm korzystający bez wahania z rozbudzania nacjonalistycznych emocji i tworzenia zewnętrznych wrogów tak, aby nienawiść do nich spajała swoich popleczników. 3. Wizja państwa jako totalitarnej organizacji kontrolującej wszystkie aspekty życia, łącznie z przekonaniami podwładnych wodza. 4. Mściwość. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 26.11.15, 13:30 snajper55 napisał: > Czego potrzebuje nasz Naród według Jarosława > Kaczyńskiego? O narodzie (a tym bardziej o społeczeństwie) K. Jarosław (poza kampanią wyborczą - jak nabrać ciemny lud, żeby zagłosował na kaczystów) nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 26.11.15, 13:37 O narodzie (a tym bardziej o społeczeństwie) K. Jarosław (poza kampanią wyborczą - jak nabrać ciemny lud, żeby zagłosował na kaczystów) nie myśli. a wręcz ma go w dupie, jego obsesją jest Tusk i zemsta na nim ,( psychol który doprowadził do śmierci 96 osób ), i tą zemstą uspokoić swoje sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 26.11.15, 13:52 Żeby coś uspokoić - trzeba to mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czego potrzebuje nasz Naród? 27.11.15, 00:18 ave.duce napisała: > snajper55 napisał: > > > Czego potrzebuje nasz Naród według Jarosława > > Kaczyńskiego? > > O narodzie (a tym bardziej o społeczeństwie) K. Jarosław (poza kampanią wyborcz > ą - jak nabrać ciemny lud, żeby zagłosował na kaczystów) nie myśli. A czy ja napisałem, że myśli? Hitler, uważasz, że myślał? Myślał o władzy dzięki której sądził, że uwolni się od zagrożeń, które wszędzie wokół siebie widział. Podobną paranoję można zauważyć u Kaczyńskiego. Żądza władzy wywodząca się ze strachu przed zagrożeniami tworzonymi przez chory umysł. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 13:28 ... na Gowina się biedaczysko zapatrzył: nieważna jest litera prawa - ważny jest jego duch... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 14:44 Ciekawe, kiedy przejdzie do klubu Pi$. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 18:28 ... o Zjednoczonej Prawicy raczej... ;) Żeby bliżej Gowina... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Sporo się od "nich" nauczył 26.11.15, 13:50 Wiele lat walczył z tymi, którzy twierdzili, że dobro narodu jest dla nich najważniejsze, że tylko oni wiedzą, co dla narodu jest dobre, i że dla dobra narodu wolno im naruszać prawo. Niby tak ich nie lubił, a tyle się od nich nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nowa konstytucja - Morawiecki & co. 26.11.15, 14:32 Cytaty z kampanii prezydenckiej 2010: "Problem krzyża jest o wiele ważniejszy, niż problem np. bezrobocia. Krzyż nie jest symbolem tylko jednej religii, ale całej cywilizacji europejskiej." "Dlatego jako prezydent chciałbym wystąpić z inicjatywą, by instytucje europejskie uznały krzyż za uniwersalny symbol Europy." Dzisiaj: "Powstanie zespołu to pierwsza próba działania na rzecz gruntownej zmiany polskiej rzeczywistości społecznej, gospodarczej i duchowej, to ma być konstytucja na XXI wiek, gdzie pojawią się nowe idee i nowi ludzie" (...) "To musi być nowy kierunek, nowy podział władzy, majątku, ale też inne duchowe spojrzenie na człowieka, jako uczestnika zbiorowości (...) to próba stworzenia ram na przyszłość dla Polski i Europy". wyborcza.pl/1,91446,19250467,w-sejmie-powstal-poselski-zespol-na-rzecz-nowej-konstytucji.html Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: Sporo się od "nich" nauczył 26.11.15, 15:22 witek.bis napisał: > Wiele lat walczył z tymi, którzy twierdzili, że dobro narodu jest dla nich najw > ażniejsze, że tylko oni wiedzą, co dla narodu jest dobre, i że dla dobra narodu > wolno im naruszać prawo. Niby tak ich nie lubił, a tyle się od nich nauczył. U Olejnik poseł Morawiecki bronił Kamińskiego, bo być może nie do końca jego działania były prawne, ale przeca un łapał złodziei, więc to łapanie tegoż bohatyra tłumaczy z łamania prawa i tyle.A w ogóle prawo i sądy to nie są święte krowy itd. itp. Dzisiaj w telewizji Polsat, poseł Morawiecki, który sprawiał wrażenie zagubionego dziecka stwierdził m.in. że skoro największa partia w parlamencie uważa, że TK będzie jej przeszkadzać w reformowaniu tego, co i jak chcą reformować, to nic w tym dziwnego, iż chcą jego zmiany. Na pytanie w czym konkretnie miałby przeszkadzać TK, pada wyjaśnienie, że przecież już nieraz TK było przeciw suwerenowi tzn. Narodowi, a w Sejmie jest w tej chwili PiS największą partią z woli tego suwerena. Poseł Morawiecki nie ma wprawdzie wiedzy jakie to ustawy chce największa partia w Sejmie przeprowadzać, dla których TK jest zagrożeniem, ale skoro Naród tak wybrał, to przeca un jest Suwerenem i już. Można by pomyśleć, że to PiS jest tym mitologizowanym suwerenem. Tak mówi człowiek wydawałoby się dojrzały, znający historię i nie dostrzegający w takiej sytuacji zagrożenia dla demokracji konstytucyjnej z trójpodziałem władzy ustawodawczej, wykonawczej, sądowniczej, równorzędnej wobec siebie i działającej w ramach przypisanych im konstytucyjnie praw i obowiązków. Po to właśnie jest TK, aby zapędy partyjnej większości parlamentarnej (nie mylić ani z większością narodu, ani z większością czy obywateli) nie miały zakusów na wprowadzanie praw omijających, a nawet łamiących najwyższy akt prawny przyjęty przez obywateli wspólnoty państwowej w referendum ogólnonarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Nie wiem czy już o tym nie było 26.11.15, 16:28 ale wklejam na wszelki wypadek. pbs.twimg.com/media/CUvcRq3WIAILrL_.png:large Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nie było, dzięki! 26.11.15, 17:16 Jednak nie wydaje mi się, żeby kaczyści&co. zrozumieli różnicę pomiędzy demokratycznym państwem prawa a interesem/wolą narodu. Nawet patriotyzm mylą z nacjonalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 26.11.15, 16:43 ....to fotka z rozmowy niezawisłego Rzeplińskiego z grupą Obrońców Demokracji : wpolityce.pl/polityka/273102-nietakt-czy-chamstwo-rzeplinski-konsultuje-sie-z-poslami-po-i-opuszcza-sejm-na-koniec-rzuca-do-dziennikarki-tvn-sluchala-pani-chyba-ze-pani-jest-glucha Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 26.11.15, 17:02 czekam.na.lewice napisał(a): > ....to fotka z rozmowy niezawisłego Rzeplińskiego z grupą Obrońców Demokracji : A jakąż to tezę Morawieckiego potwierdza wrzucona fotka?Rozumiem, że znasz również treść rozmowy, która podważałaby niezawisłość Rzeplińskiego, czy też podważa ją sam fakt, iż w Sejmie ludzie ze sobą rozmawiają, a może istnieje wg Ciebie jakaś podstawa prawna, zakazująca niektórym obywatelom zbliżać się do siebie i rozmawiać? Czyżby służby Kamińskiego już w każdym zakamarku, kąciku parlamentu pozakładały podsłuchy i montują koleje aferki? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 26.11.15, 18:32 marta596 napisała: > czekam.na.lewice napisał(a): > > > ....to fotka z rozmowy niezawisłego Rzeplińskiego z grupą Obrońców Demokr > acji : > > A jakąż to tezę Morawieckiego potwierdza wrzucona fotka?Rozumiem, że znasz równ > ież treść rozmowy, która podważałaby niezawisłość Rzeplińskiego, czy też podważ > a ją sam fakt, iż w Sejmie ludzie ze sobą rozmawiają, a może istnieje wg Ciebie > jakaś podstawa prawna, zakazująca niektórym obywatelom zbliżać się do siebie i > rozmawiać? > Czyżby służby Kamińskiego już w każdym zakamarku, kąciku parlamentu pozakładały > podsłuchy i montują koleje aferki? Ależ bezsilność w argumentacji reprezentujesz. Jeżeli chodzi o sędziów, a może nawet nie sędziów ale tylko ławników, to nie jest przyjęte bezwzględu na treść rozmów, rozmowa nawet o prognozie pogody na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 26.11.15, 19:14 czekam.na.lewice napisał(a): > Ależ bezsilność w argumentacji reprezentujesz. To Twój sposób obalania argumentacji, wmówić komuś bezsilność i nie odpowiedzieć na konkretne pytania? Postawię je jeszcze raz, tym razem w punktach: 1. Jaką tezę Morawieckiego potwierdza wrzucona fotka? 2. Czy znasz treść rozmowy, która podważałaby niezawisłość Rzeplińskiego? 3. Czy niezawisłość Rzeplińskiego podważa fakt, iż w Sejmie w przerwie obrad rozmawia z grupą posłów? 4. Czy istnieje wg Ciebie jakaś podstawa prawna, zakazująca sędziemu TK zbliżać się do posłów RP i rozmawiać z nimi w Sejmie w przerwie obrad? 5. Czy służby Kamińskiego założyły podsłuchy w Sejmie, nagrały rozmowy prof. Rzeplińskiego, a Ty zapoznawszy się z nimi jesteś gotów dowieść, że nie insynuujesz? Bądź łaskaw zauważyć, że posiedzenie Sejmu, to nie rozprawa sądowa, a prezes TK jest tam wyłącznie w charakterze gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 06:56 marta596 napisała: > czekam.na.lewice napisał(a): > > > Ależ bezsilność w argumentacji reprezentujesz. > > To Twój sposób obalania argumentacji, wmówić komuś bezsilność i nie odpowiedzie > ć na konkretne pytania? Postawię je jeszcze raz, tym razem w punktach: > 3. Czy niezawisłość Rzeplińskiego podważa fakt, iż w Sejmie w przerwie obrad ro > zmawia z grupą posłów? > 4. Czy istnieje wg Ciebie jakaś podstawa prawna, zakazująca sędziemu TK zbliżać > się do posłów RP i rozmawiać z nimi w Sejmie w przerwie obrad? > Bądź łaskaw zauważyć, że posiedzenie Sejmu, to nie rozprawa sądowa, a prezes TK > jest tam wyłącznie w charakterze gościa. Kontakty nie tylko sędziego ale również tylko ławnika stanowią często realną możliwość podważania wyroków sądowych. Rzepliński to wie bo jest karnistą , a więc tym bardziej pluje wyborcom w twarz. Narusza zasady nie dlatego, że jest sędzią ale dlatego, że w tej sprawie będzie orzekał ! To standardy białoruskie. Ponadto prowadzi debatę z ugrupowaniem, które rekomendowało go wcześniej na inne funkcje w tym np RPO. A szczególnie jest współautorem czy konsultantem ustawy, którą będzie oceniał a to standardy już gorsze niż białoruskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 08:33 czekam.na.lewice napisał(a): > A szczególnie jest współautorem czy konsultantem ustawy, którą będzie oceniał a > to standardy już gorsze niż białoruskie. Tracisz, wielonikowy mitomanie, elementarny kontakt z rzeczywistością. Standardy białoruskie to na przykład nieograniczona liczba kadencji, na które może być wybrany prezydent, aresztowania i kary więzienia dla głównych kontrkandydatów urzędującego prezydenta zaraz po wyborach (a w przypadku najbardziej aktywnych kontrkandydatów jeszcze w trakcie kampanii), małoletni syn prezydenta uczestniczący w międzynarodowych spotkaniach w roli oficjalnego następcy, a w kwestii Sadu Konstytucyjnego - mianowanie połowy składu przez prezydenta a powołanie drugiej połowy przez parlament, w którym większość ma partia tegoż prezydenta. Jeśli dla "twojej osoby" gorsze od tego wszystkiego jest udział z głosem doradczym przewodniczącego TK w pracach komisji sejmowej przygotowującej ustawę o TK (zresztą w połączeniu ze zgłaszaniem zastrzeżeń do niektórych propozycji ustawowych zgłaszanych przez ówczesną większość), to znaczy że "twoja osoba" powinna zapytać poradzić się jakiejś "mądrzejszej osoby" (np. kilkuletniego wnuka) przez wysłaniem takiego wpisu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 16:48 ayran napisał: Widać tradycyjne kompleksy i nerwowość bo dyskutować bez prostackich wyzwisk nie potrafisz. Tak. Podtrzymuję swoją wypowiedż. W standardach europejskich i światowych sędzia, który orzeka w danej sprawie nie może tej sprawy współtworzyć czy być jej współautorem. W tym przypadku projektu ustawy. To istota niezawisłości sędziego i to jest oczywiste. To, uczestnictwo sędziego orzekającego w sprawie ustawy w pracach nad tą ustawą, w oczywisty sposób wypełnia wzorzec standardu białoruskiego i nawet jak różni się ta "Białoruś" od tamtej "Białorusi" w szczegółach to są to tylko gadżety ale standard ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 21:01 > ayran napisał: > > Widać tradycyjne kompleksy i nerwowość bo dyskutować bez prostackich wyzwisk ni > e potrafisz. Kompleksy? Tradycyjne do tego? Chyba - mimo całej swojej skłonności do mitomaństwa, nad którą nie potrafisz zapanować, zdajesz sobie sprawę, że nie sposób mieć kompleksów wobec kogoś, kto na własny temat opowiada tak groteskowe historyjki. Przecież nie bez powodu chowasz się za nowym nickiem - może jeszcze z raz czy dwa trafi się ktoś, kto potraktuje cię serio. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Ayran , czy zawsze musisz wyjść na durnia :) 28.11.15, 17:38 Szanuj trochę jak nie siebie to chociaż swoją postać na tym forum: youtu.be/C_J4S22IxME Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Rzepliński też się z giminazjalistą nie zgadza :) 27.11.15, 18:02 ayran napisał: > Jeśli dla "twojej osoby" gorsze od tego wszystkiego jest udział z głosem doradc > zym przewodniczącego TK w pracach komisji sejmowej przygotowującej ustawę o TK > (zresztą w połączeniu ze zgłaszaniem zastrzeżeń do niektórych propozycji ustawo > wych zgłaszanych przez ówczesną większość), to znaczy że "twoja osoba" powinna > zapytać poradzić się jakiejś "mądrzejszej osoby" (np. kilkuletniego wnuka) prze > z wysłaniem takiego wpisu na forum. Wystarczy mi Rzepliński zamiast kilkuletniego dziecka: ....cytuję Rzeplińskiego "gdyby jeden z uprawnionych organów, określonych w art. 191 ust. 1 pkt 1 konstytucji, począwszy od prezydenta Rzeczypospolitej, a skończywszy chyba na rzeczniku praw obywatelskich, zaskarżył któryś z przepisów uchwalonej także przez Wysoką Izbę nowej ustawy o Trybunale Konstytucyjnym, to wyłączę się ja i wiceprezes Trybunału, bośmy brali aktywny udział w pracy nad procedowaniem, w tych czynnościach prawodawczych. To nie zmniejszy… Na pewno o takim wniosku rozstrzygałby Trybunał Konstytucyjny w pełnym składzie, ale bez tych dwóch sędziów, którzy aktywnie brali w udział w procedowaniu. ". Zawsze mnie bawi jak nadgorliwy i dyspozycyjny troll jest ośmieszony i pozostawiony samemu sobie jak kilkuletnie dziecko przez tych, których "bronił". Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Rzepliński też się z giminazjalistą nie zgadz 27.11.15, 21:05 czekam.na.lewice napisał(a): (...) I tak naprawdę sądzisz, że to co ci się udało wyszperać z wypowiedzi Rzeplińskiego potwierdza twoja tezę, że jego fotografia z sali sejmowej zamieszczona przez portal braci Karnowskich potwierdza "standardy gorsze niż białoruskie"? > Zawsze mnie bawi jak nadgorliwy i dyspozycyjny troll jest ośmieszony i pozostaw > iony samemu sobie jak kilkuletnie dziecko przez tych, których "bronił". We natomiast budzi współczucie i politowanie, kiedy jakiś kolejny wielonikowy troll wkleja coś na chybił trafił, kompletnie od czapy, po czym radośnie rechoce, że oto właśnie zmiażdżył rozmówcę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 12:13 Niestety nadal nie odpowiedziałeś na żadne pytanie i nadal brniesz w swoich domysłach i insynuacjach.Niczego więcej od Ciebie nie oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 16:48 marta596 napisała: > Niestety nadal nie odpowiedziałeś na żadne pytanie i nadal brniesz w swoich dom > ysłach i insynuacjach.Niczego więcej od Ciebie nie oczekuję. To dobrze i tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 14:43 To Twój sposób obalania argumentacji, wmówić komuś bezsilność i nie odpowiedzieć na konkretne pytania? U wiosny to standard. Ja już przestałem z tym kretynem dyskutować, albo wmawia wszystkim ze go nie rozumieją bo on taki mądry albo wmawia bezsilność albo frustrację. Strasznie beznadziejny typ człowieka. Nie dziwie się że mu biznesy padają, kto by chciał z takim typem kooperować? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 27.11.15, 16:50 adam111115 napisał: > U wiosny to standard. Ja już przestałem z tym kretynem dyskutować, albo wmawia > wszystkim ze go nie rozumieją bo on taki mądry albo wmawia bezsilność albo frus > trację. > Strasznie beznadziejny typ człowieka. Nie dziwie się że mu biznesy padają, kto > by chciał z takim typem kooperować? Jeżeli ze mną dyskutujesz to po co prowokujesz, po co zabierasz głos na mój temat. Powyższy wpis świadczy tylko o Tobie. Nie będę go oceniał Twoimi słowami i analizował Twoich biznesów itp. bo nie mam aż tak silnych kompleksów i frustracji jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: to FOTO potwierdza tezę Morawieckiego 28.11.15, 17:40 adam111115 napisał: > To Twój sposób obalania argumentacji, wmówić komuś > bezsilność i nie odpowiedzieć na konkretne pytania? > > U wiosny to standard. Ja już przestałem z tym kretynem dyskutować, albo wmawia > wszystkim ze go nie rozumieją bo on taki mądry albo wmawia bezsilność albo frus > trację. > Strasznie beznadziejny typ człowieka. Nie dziwie się że mu biznesy padają, kto > by chciał z takim typem kooperować? Może sędzia Rzepliński Ci to wytłumaczy : youtu.be/C_J4S22IxME Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: to FOTO potwierdza ,a to foto co ? 27.11.15, 17:04 cdn31.se.smcloud.net/t/photos/t/288585/prezes-zobaczyl-krowe_18653993.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: to FOTO potwierdza ,a to foto co ? 27.11.15, 17:09 m.c.hrabia napisał: > cdn31.se.smcloud.net/t/photos/t/288585/prezes-zobaczyl-krowe_18653993.jpg Ale czy krowa zobaczyła prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: to FOTO potwierdza ,a to foto co ? 27.11.15, 17:14 Ale czy krowa zobaczyła prezesa? muczała ,czyli złożyła hołd . Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: to FOTO potwierdza ,a to foto co ? 27.11.15, 18:17 m.c.hrabia napisał: > Ale czy krowa zobaczyła prezesa? > > muczała ,czyli złożyła hołd . Ale nie przyklękła! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: to FOTO potwierdza ,a to foto co ? 27.11.15, 18:28 Ale nie przyklękła! wybaczone ,podagra. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Prawo może służyć partii li wyłącznie 26.11.15, 19:19 ave.duce napisała: > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 23:14 Nikt, nikt k. ważny w Polsce nie miał odwagi nazwać po imieniu tych słów, jakie wypowiedział wczoraj. Dopiero w Szkle usłyszałem je z telewizora - musiał zadzwonić zwykły, szary człowiek, w dodatku mieszkaniec kraju zwanego niegdyś rzeszą, kraju rewanżystów i odwetowców. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kornel Morawiecki 26.11.15, 23:21 To jest gość zagiął samego Stefka Niesiołowskiego zwanego z Lublińca profesorem .niepoprawni.pl/video/sejm-rp-25112015-owacja-dla-marszalka-seniora-kornela-morawieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Piąta kolumna PO 26.11.15, 23:32 Petru i Nowoczesna.A jak pracują posłowie PO .To każdy widział.Na schodach modły wznoszą i to za ciężkie pieniądze podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
vagabunda66 Tylko tyle mam do powiedzenia: 27.11.15, 06:30 "Miażdżyca tętnic (łac. atheromatosis, atherosclerosis) (potoczna nazwa to "arterioskleroza") – przewlekła choroba, polegająca na zmianach zwyrodnieniowo-wytwórczych w błonie wewnętrznej i środkowej tętnic, głównie w aorcie, tętnicach wieńcowych i mózgowych, rzadziej w tętnicach kończyn. Miażdżyca jest najczęstszą przyczyną stwardnienia tętnic (łac. arteriosclerosis)." Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Tylko tyle mam do powiedzenia: 27.11.15, 08:04 vagabunda66 napisał(a): > "Miażdżyca tętnic (łac. atheromatosis, atherosclerosis) (potoczna nazwa to "art > erioskleroza") – przewlekła choroba, polegająca na zmianach zwyrodnieniow > o-wytwórczych w błonie wewnętrznej i środkowej tętnic, głównie w aorcie, tętnic > ach wieńcowych i mózgowych, rzadziej w tętnicach kończyn. Miażdżyca jest najczę > stszą przyczyną stwardnienia tętnic (łac. arteriosclerosis)." Jesteś więc klasycznym arogantem z PO. Dlatego właśnie przegraliście wybory. Mam nadzieję, że Petru takich prostaczków jak Ty nie będzie przyjmował. Niech robi jakąś selekcję a nie jak PO, TUS i Kopacz : Palikot, Napieralski, Dorn, Misiek Kamiński .... Odpowiedz Link Zgłoś
basiadrian Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 08:01 to znaczy ze po wypowiedzi K Morawieckiego ze "prawo to nie swietosc", moge spokojnie wejsc do jakiegokolwiek biura poselskiego zabic ich czlonkow, bo robie to w imieniu narodu i pozostane bezkarny? Super od dzis zaczynamy sie mordowac i w razie oskarzenia powolujemy sie na wypowiedzi rzadzacych! Zatem morderca Marka Rosiaka z biura poselskiego PIS z Lodzi jest niewinny? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 nie manipuluj basiu 27.11.15, 12:05 basiadrian napisał(a): > to znaczy ze po wypowiedzi K Morawieckiego ze "prawo to nie swietosc", moge spo > kojnie wejsc do jakiegokolwiek biura poselskiego zabic ich czlonkow, bo robie t > o w imieniu narodu i pozostane bezkarny? Super od dzis zaczynamy sie mordowac i > w razie oskarzenia powolujemy sie na wypowiedzi rzadzacych! Zatem morderca Mar > ka Rosiaka z biura poselskiego PIS z Lodzi jest niewinny? - prawo to nie świętość,którego nie można zmieniać - powiedział pan Morawiecki,więc nie manipuluj przy prawie a zmieniaj to co ci się w nim nie podoba,bo masz do tego prawo. Czy ktoś wprowadził prawo,że można mordować bezkarnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Dziwna para 27.11.15, 08:31 Syn i ojciec. Jakby w soczewce mają u siebie sukces tej nowej RP. Tymczasem staruszek ciągle kleci bomby pod Okrągły Stół. Popaprany facet. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Dziwna para 27.11.15, 11:54 haen2010 napisał: > Syn i ojciec. Jakby w soczewce mają u siebie sukces tej nowej RP. Tymczasem sta > ruszek ciągle kleci bomby pod Okrągły Stół. Popaprany facet. - no cóż,po ćwierćwieczu można powiedzieć otwarcie,że Okrągły stół był komunistycznym pomysłem na założenie kapitalizmu dla siebie. Dziś już sowieci nie wkroczą. Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 12:18 ave.duce napisała: > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! Do wykorzystania pbs.twimg.com/media/CUuXqnBUsAAag7p.png:large Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 14:06 Mersi :) Właśnie dlatego napisałam wyżej, że "Pan Morawiecki staje się stopniowo wyrzutem dla własnego sumienia." Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 15:39 Mam 2 wątpliwości: 1.czy posłowie czytają listy od wyborców? 2.jeżeli czytają czy ma to na nich wpływ? Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 17:10 To bardzo prawdopodobne, ale nawet jeśli nie czytają, albo czytają i mają to w głębokim poważaniu, to warto to zrobić choćby dla samego siebie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 16:55 marta596 napisała: > ave.duce napisała: > > > ... Prawo, które nie służy narodowi, to jest bezprawie! > > Do wykorzystania pbs.twimg.com/media/CUuXqnBUsAAag7p.png:large Dlatego właśnie żadna odpowiedź na żadne pytanie do Ciebie nie dotrze. Jesteś trollem i hejterem na tym forum. Niczym więcej, a oPOwiadającym się zawsze na jedną stroną i POplujesz. POrzygasz na każdego kto nie wspiera szczytnych ideałów byłej władzy. Nawet na taką postać jak Morawiecki. No cóż Kukiz wybrał Morawieckiego a Wy Napieralskiego i Dorna z Miśkiem Kamińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 19:48 Podstawowy błąd logiczny mało kumatego małolata: jeżeli ktoś jest krytykiem pisowskiej dziczy to wcale nie oznacza,że popiera PO. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice zasada rzymska : Nemo iudex in causa sua 27.11.15, 17:04 Nikt nie może być sędzią we własnej sprawie. Tymczasem w procesie formowania nowej ustawy z dnia 25 czerwca 2015 roku o Trybunale aktywnie uczestniczyli obecni sędziowie Trybunału. Standard Białoruski. Symbolicznie bo zaraz jakiś przygłup z Po będzie tutaj wykazywał różnice detaliczne:) Rzepliński przyznał, że od 2011 roku w TK toczyły się pod kierownictwem Prezesa prace studialne i projektowe nad nowymi rozwiązaniami w zakresie organizacji i funkcjonowania TK. W toku prac sejmowych nad ustawą Rzepliński i kilku innych sędziów TK sędziowie byli uczestnikami obrad komisji sejmowych tworzących tę ustawę. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 27.11.15, 19:49 No i co z tego? Oprócz faktu,że nie bardzo wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 27.11.15, 20:43 az43 napisał: > No i co z tego? > Oprócz faktu,że nie bardzo wiesz o co chodzi. To wykaż to a nie jak u Was w piaskownicy : gupi jesteś! Nie ! To Ty jesteś gupi:) Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 27.11.15, 21:30 Jest oczywistą oczywistością,że zarzucenie członkom TK stronniczości nie jest zgodne ze stanem faktycznym i jest to po prostu doprawianie porządnym,przyzwoitym ludziom gęby.Jest to stara metoda działania pisuarów Partia,która z takim zapałem przygarnia w swoje szeregi kryminalistów i w dodatku usiłuje ich zatrudnić na wysokich stanowiskach państwowych winna posiadać chociaż szczyptę przyzwoitości. Natomiast do sytuacji o której piszemy adekwatna jest maksyma: Nemo simul actor et iudex. Nemo simul actor et iudex. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 27.11.15, 21:37 az43 napisał: > Jest oczywistą oczywistością,że zarzucenie członkom TK stronniczości nie jest z > godne ze stanem faktycznym i jest to po prostu doprawianie porządnym,przyzwoity > m ludziom gęby.Jest to stara metoda działania pisuarów > Partia,która z takim zapałem przygarnia w swoje szeregi kryminalistów i w dodat > ku usiłuje ich zatrudnić na wysokich stanowiskach państwowych winna posiadać ch > ociaż szczyptę przyzwoitości. > Natomiast do sytuacji o której piszemy adekwatna jest maksyma: > Nemo simul actor et iudex. > > Nemo simul actor et iudex. Twoja wypowiedz jest polityczna i traktuje o partiach czy partii. ja pisałem o standardach i cywilizowanych systemach prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 28.11.15, 09:11 Ja też.Jeżeli chcemy mówić o standardach prawnych i cywilizowanych systemach prawnych to nie możemy pomijać roli Kaczyńskiego i jego kamaryli w niszczeniu prawa i moralnosci w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 28.11.15, 17:47 "Rzepliński przyznał, że od 2011 roku w TK toczyły się pod kierownictwem Prezesa prace studialne i projektowe nad nowymi rozwiązaniami w zakresie organizacji i funkcjonowania TK. W toku prac sejmowych nad ustawą Rzepliński i kilku innych sędziów TK sędziowie byli uczestnikami obrad komisji sejmowych tworzących tę ustawę. " i co z tego wynika oprócz tego,że nic? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 28.11.15, 17:50 az43 napisał: > i co z tego wynika oprócz tego,że nic? Przykro mi, że tego nie rozumiesz ale to nie moja wina. youtu.be/C_J4S22IxME Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: zasada rzymska : Nemo iudex in causa 28.11.15, 17:39 az43 napisał: > No i co z tego? > Oprócz faktu,że nie bardzo wiesz o co chodzi. Jak widzisz poniżej sędzia Rzepliński wie o co chodzi a Ty tradycyjnie wyszedłeś na durnia ale taki jesteś. youtu.be/C_J4S22IxME Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 18:03 pbs.twimg.com/media/CUw6R8yXAAAjX9j.jpg:large Polska w ruinie @Polskawruinie1 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 18:24 axyzaaa napisał(a): > pbs.twimg.com/media/CUw6R8yXAAAjX9j.jpg:large > Polska w ruinie @Polskawruinie1 Nie tylko jemu :( Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Kornel Morawiecki 27.11.15, 19:52 Wrocław wielokrotnie dowodził,że wśród niektórych jego mieszkańców tendencje nazistowskie są nadzwyczaj silne. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 28.11.15, 15:17 maszmi napisała: > a wydawał się mądry chłop ? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kornel Morawiecki 29.11.15, 09:09 ... mamy też słowiańskie poczucie niezależności ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczaduda Re: Kornel Morawiecki 29.11.15, 10:29 faszyzm służył narodowi niemieckiemu, do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Kornel Morawiecki 30.11.15, 10:23 walczył o to , żeby rodziny mogły zasiadać przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś