Gość: NEO IP: *.chello.pl 20.09.04, 20:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kylo Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:06 Brawo! Jesteśmy z ciebie dumni! Wszyscy Internauci padają przed twoim boskim refleksem! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekwie Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" 20.09.04, 23:21 Zapomniałeś dodać, że jesteśmy równiez wstrząśnięci poziomem znajomości ortografii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grace Zbieracze złomu i butelek sprzątają świat od dawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:23 Cały czas sprzątają, nie można im mieć za złe że zajrzeli do tych worków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... ŁÓDŹ - znowu Łódź... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:37 To miasto po porstu rodzi takie fatale newsy.... Proponuje zburzyc lodz i na jej miejscu zasadzic las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jalem Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:45 W Raciborzu to samo .Rozdarte worki, porozwalane znajdują sie w parku nad Odrą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie IDIOCI IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 20.09.04, 22:48 Cała ta akcja ze sprzątaniem świata to skandal. Jak można wykorzystywać dzieci do sprzątania???!!!!! Co za cwaniak to wymyślił???? Od sprzątania powinny być odpowiednie służby!!!! W normalnym kraju tak powinno być! Polska jest krajem nienormalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: IDIOCI IP: 195.190.143.* 20.09.04, 23:17 w calej akcji chodzi nie o to, zeby ktos tam siedzial do gory brzuchem, ale zeby nauczyc dzieciaki szacunku do pracy innych, dbalosci, czystosci itp, a przy okazji bedzie troche czysciej, sprawa jest prosta - latwiej jest nasmiecic, niz potem posprzatac, (inny przyklad - jeden matolek z mlotkiem stlucze wiecej, niz wyprodukuje fabryka) pozdrowienia ps. co do tego, ze dzieciaki sprzataja chetnie - to nie bede sie zakladal :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: IDIOCI IP: 195.28.171.* 21.09.04, 10:10 Przede wszystkim każdy najpierw powninen posprzątać po sobie a nie czekać aż jego butelkę, psie gówno czy reklamówkę wywiozą odpowiednie służby. NA mokotowie nie można przejsć prosto chodnikiem bo wszędzie psie gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:47 ...a to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:48 przeceiz jakby Polskei społeczeństwo było bogatsze i nikt nie musiałby zbierać złomu i makulatury aby związać cudem koniec z końcem to my mielibyśmy taki bałagan i burdel w tym Państwie że nie wiem jak by to wyglądało. A takto oni zbierają codzień tyle tego dziadostwa że jakoś to jeszcze się trzyma kupy. A ponieważ nasze Państwo daje nam to co daje - czyli nic to za kilka może kilkanaście lat wszyscy wyjdziemy an ulecę i będziemy mieć najczystrze w świecie państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar No i znowu ta Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:03 No i znowu ta Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:24 Już po przeczytaniu tytułu wiedziałem, że piszą o Łodzi... ;-) Ludzie, jak możecie tam mieszkać?! Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki BIEDNE JEŻE 20.09.04, 23:30 Drogie dzieci, nadeszła pora gdy sympatyczne jeże szykują swoje piesze wędrówki. Niestety bardzo często trasy, którymi sobie beztrosko drepczą krzyżują się z ruchliwymi autostradami, pełnymi rozpędzonych, niebezpiecznych maszyn. Kierowcy rozjeżdzają te sympatyczne stworzonka na krwawą miazgę. A przecież tak być nie musi. Wystarczyła by odrobina dobrej woli i... Wszelkie tego typu akcje to wykorzystywanie (nie tylko dzieci ale i okazji dla okolicznej ludności). Przykład? Oto on: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2294130.html I co możemy przeczytać w artykule??? ". Zebrano ok. 2200 ton śmieci, blisko połowa nadaje się do powtórnego wykorzystania. Rekord padł na Białołęce - tam w kontenerach znalazło się 308 ton odpadów." Pewnie że rekord padł tutaj :) Sam widziałem jak na Choszczówce do tych kontenerów okoliczni mieszkańcy wyrzucali swoje własne śmieci (wszak za wywóz śmieci z domów wolnostojących płaci się grubą kasę ;) a i często, gęsto do owych pojemników podjeżdzały limuzynki tubylców z odpadami w bagażnikach. A więc kolejnych udanych żniw dla biednych dzieci życzy. Wujek dobra rada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: BIEDNE JEŻE IP: 212.244.166.* 21.09.04, 08:26 W zupelnosci sie zgadzam. Ale nie wiem czy to tylko ja to widze czy inni tez, ale od jakiegos czasu jest coraz mniej smietnikow na ulicach. Ostatnio musialem dreptac ponad kilometr chodnikiem z papierem by wywalic do smietnika. Pomysly sa dwa: albo domagac sie postawienia dodatkowych smietnikow na ulicach co pewnie nie poskutkuje a ja strace na telefony, albo wywalic na trawnik. Niech was rzadzacych trafi *$&^$&^5 bando zasrancow i brudasow. Sami zmuszacie ludzi do balaganienia. Nie sprawdzacie sluzb miejskich a te robia co chca. A gdzie ja bedac na miescie mam wywalis papier czy butelke czy puszke albo jakiegos innego smiecia? Powinno sie was potraktowac jak smieci i na bruk won!!! Pozdrawiam z Czerwonej Gory (Zielona Gora oczywiscie) AJA Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Ro jest CODZIENNA POLSKA. Planowanie naTodowe. 20.09.04, 23:34 Dzieci "sprzątające świat" wystawione do wiatru Fot. Bartłomiej Serafiński / AG Tomasz Michałowicz, Łódź 20-09-2004, ostatnia aktualizacja 20-09-2004 20:51 czytaj dalej » r e k l a m a Doroczna akcja oczyszczania ulic ze śmieci zakończyła się w Łodzi skandalem. Worki z zebranymi przez uczniów śmieciami stoją od piątku prawie przed każdą łódzką szkołą. Zbieracze złomu i butelek uznali, że to doskonała okazja, by się obłowić. Rozrywają foliowe torby w poszukiwaniu cennych surowców. Efekt - po chodnikach walają się sterty odpadków. - To niewychowawcze! Najpierw dzieci zbierały śmieci, a teraz muszą patrzeć, jak walają się po ulicy - denerwuje się Marek Woźniak, dyrektor jednej ze szkół. Zapewnia, że wielokrotnie prosił o wskazanie terminu wywózki. Jednym z koordynatorów akcji był urząd miasta. To właśnie urzędnicy byli odpowiedzialni za zebranie worków sprzed szkół. - Dwie firmy wywożące, które z nami współpracują, nie były w stanie zabrać wszystkiego od razu - tłumaczy Anna Jarczewska z łódzkiego magistratu. Obiecuje, że do dzisiejszego wieczora śmieci znikną z ulic. Gość portalu: NEO napisał(a): > Jestem 1 cha miałem 1 komentaż.Powinni exterminować wszystkich biedaków > itd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlasciwie Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.arcor-ip.net 21.09.04, 00:26 to nie wiem co z tym zrobic . Na tego rodzaju nauke skazujemy dzieci. Inicjatywa obywatelska wykpiona i energia zmarnowana. Kiepskie doswiadczenia zbieraja nasze dzieci. Swiat doroslych przeklamany. Zaslugujemy na pogarde. Dostaniemy to co zaofiarowalismy naszym dzieciom z powrotem i z nawiazka. Polska choroba nie ma konca- jest nieuleczlna. Jak to mawiaja fachowcy - zaburzenie jest ciezka choroba trzeciego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza komentarz prymitywie pisze sie przez "rz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:35 jesteś malutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok szkoda,ze nikt nie wylowil... IP: *.sympatico.ca 21.09.04, 00:59 na tym forumtego co wydaje sie najwazniejsze............sprawa jest powazna....te dzieci dlugo beda pamietac,ze ich praca,zapal,poszly na marne...za wczesnie na taka lekcje..to tez dobitnie tlumaczy dzisiejsza sytuacje w Polsce....zdemoralizowany narod nie jest w stanie osiagnac sukcesu..amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel jest smie Re: Bałagan po "Sprzątaniu świata" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 02:27 dobrze dobrze niech sie edukuje jak to jest u nas w polsce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Przedszkolaki gołymi rączkami też sprzątają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 02:38 Na moim osiedlu w Częstochowie wczoraj dwie panie przedszkolanki i jeden pan (nie wiem jak go nazwać) z grupą najmniejszych przeszkolaków zaczęli sprzątanie "świata". Oczywiście dzieci miały czarne worki. Ale śmieci zbierały gołymi rączkami i tymi samymi rączkami wkładały do buzi cukierki, którymi częstował PAN ( chyba męska przedszkolanka) towarzyszący całej grupie. Zabrakło rękawiczek i wyobraźni "przedszkolanek". Interweniowałem skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Temat dzieci-smieci.............. 21.09.04, 02:45 ..........Jak co roku rzesze dzieci przygotowane sa do przyszlosci tzn.dziadostwa.Niech pociechy ucza sie zawodu od malego........ Polska tylko produkuje dziadow i alkoholikow.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL BRUDASKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 06:26 To,że sprzątamy to dobrze,jestem wędkarzem i sprzątam też - w ten sposób,że nic po sobie nad woda nie zostawiam.Myślę jednak iż nie obrażę nikogo twierdzeniem a jednak Polacy to brudasy.Włossię jezy patrzą jak mieszańcy tego kraju wywożą smieci do lasów,nad jeziora czy do przydrożnych rowów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: BRUDASKI IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 07:53 a jak się oburzają jak się o tym głośno mówi. CO..... do dziś uważacie ,że mydło gryzie nieee... Należę (niestety) do narodu brudasów.Wystarczy pójść rano do sklepu bądź na przystanek Je...bie aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunista dzieci wystawione do wiatru IP: *.com 21.09.04, 07:35 Śmieci zebane przez dzieci w ramach akcji porządkowania nie zostały wywiezione jak pisze prasa z powodu zaniedbań urzędników. A to zarzut niewłaściwy ! Urzędnicy są od urzędowania a nie od organizacji wywozu śmieci, Jestem pewien, że nikomu za to włos z głowy nie spadnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomorzak Samorządowcy i prezydenci bądzcie poważni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 08:01 Nie tylko u was ale także jest taka sama sytuacja ( zauważylem w bydgoszczy, Bydgoszczy, Toruniu i wielu miejscowościach widziałem, że worki ze śmieciami zlokalizowane byly przy szkołach. Niktore zostały spenetrowane przez ludzi, którzy egzystują tylko dzieki temu,że wszystkie produkty są pakowane i te opakowania zapewniają im życie. No cóż, dorośli prześcigaja sie w pomysłach jak wykorzystywać dzieci a potem wykorzystana praca jest zmarnowana. Przypominan wszystkim władcom samorządowym, że waszym obowiązkiem jest dbanie o estetykę waszych gmin. Dajcie pracę ludziom, ktorzy posprzataja wasze gminy. Powiecie skąd środki - obniżcie swoje pensje o 1/3 a kasa będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Urzędnicy zamiast pomagać niszczą - normalka IP: 195.245.222.* 21.09.04, 08:02 Urzędnicy uważają się za najwyższą władzą, której nikt nie ma prawa nic narzucać. Tak jest w całej Polsce. Czy kiedyś to zmienimy ? Wszelkie konkursy na stanowiska są diabła warte gdyż nie dają nic pozytywnego. Wygrywają w tych konkursach ludzie mający nieżyciowe pomysły i fatalne wyobrażenie o swej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pundu dzieci sprzataja nauczyciele nie IP: *.adsl.proxad.net 21.09.04, 08:06 pamietam ze jak chodzilem do szkoly to wszystkim ta akcja odpowiadala bo nie bylo lekcji, ale jak sie spojrzy od strony nauczyciela to jescze lepsze, bo ani nie musi sie meczyc ani babrac w gownie jak uczniowie, chcialbym widziec jak nauczyciel tez sie schylaja i btidza swoje raczki, albo sprzataj wszyscy albo olac ta akcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Ziemia obiecana wg Kropiwnickiego IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.04, 08:55 Znowu Łódź. Dlaczego zawsze Łódź? Odpowiedz Link Zgłoś