Dodaj do ulubionych

Rozsądny poseł z PIS.

03.03.16, 20:23
Klub liczy ponad 200 posłanek i posłów.
Kto z nich jest w miarę rozsądny?
Może ktoś zna kogoś chociażby z poprzedniej kadencji sejmu lub czyjąś działalność, nim jeszcze został posłem.

Całkiem poważnie się pytam.
Obserwuj wątek
    • bzdziagwa.a Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 20:28
      to tak jakbyś zapytał, czy ktoś w sekcie jest rozsądny i jest wonomyślicielem
      • adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 20:52
        bzdziagwa.a napisała:

> to tak jakbyś zapytał, czy ktoś w sekcie jest rozsądny i jest wonomyślicielem

Przecież nie każdy jest prezesem, ministrem obrony, sprawiedliwości prezesem TVPis czy posłanką Pawłowicz itd.

Może jacyś "normalni wyłamią się" i przejdą do innych partii.
        A jeżeli nie to może sprawia przynajmniej, że prezes będzie musiał się z tym liczyć.
        • bzdziagwa.a Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 21:00
          na razie jest desant na koryta, każdy ma jakiegoś stryjka albo kuzynkę, którą gdzieś można obsadzić, więc za wcześnie na jakiś pomruk dezaprobaty
          czy przy dzieleniu łupów, ktoś myśli że ich zdobywca, coś źle robi????
          • adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 22:11
            Sam prezes, doktor nauk prawnych poucza komisję wenecką, a przecież każdy jako tako kumaty nawet bez matury jakby się zastanowił, to dostrzegłby że TK według PIS ustawy nie jest w stanie sprawnie działać. To po co ta cała szopka?

Druga nienormalność Kaczyńskiego jako polityka, po co niepotrzebnie obraża znaczną część społeczeństwa?
    • mara571 Leszek Galemba 03.03.16, 21:24
      od zawsze prowadzil swoje gospodarstwo rolne. Calkiem duze. On jest chyba najbogatszy w PiS.
      Inny rolnik to Lech Kołakowski. Wsrod czlonkow klubu znajdziesz inzynierow i technikow, nauczycieli, lekarzy, naukowcow i prawnikow po aplikacjach.
      • adam.eu Re: Leszek Galemba 03.03.16, 22:16
        Tak, zapewne też są wykształceni, prof. Pawłowicz również do nich należy.
        Ale jak oni się czują w takiej drużynie?
        Pawłowicz, to pewnie dobrze się czuje, ale oprócz niej są też inni.
      • yoma Re: Leszek Galemba 04.03.16, 00:17
        Mara, on nie pytał, który jest rolnikiem, tylko który jest rozsądny :)
    • piq dużo jest,... 03.03.16, 21:45
      ...na przykład Szydło uważam za osobę rozsądną. Większość ludzi z Instytutu Sobieskiego to świetni merytorycznie ludzie.
    • piq zobaczysz zresztą od wiosny, gdy PiS... 03.03.16, 21:48
      ...zacznie się chwiać wskutek ostrego starcia pragmatyków z demagogami, czyli menedżerów z politykierami. Szydło będzie jedną z ofiar tego sporu, wyleci ze stanowiska moim zdaniem niedługo po wakacjach.
      • adam.eu Re: zobaczysz zresztą od wiosny, gdy PiS... 03.03.16, 22:20
        piq napisał:

> ...zacznie się chwiać ...............

Oby jak najszybciej zaczęło się chwiać, szczególnie na tym nawiedzonym poletku.
    • la.lusia Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 22:22
      WYWIAD
      Na ambasadora został powołany
      Polityk z PIS-u nikomu nie znany.
      Czy on języki obce jakieś zna?
      Ła! A Platforma....i bla,bla,bla.
      - Do Zarządu PGE weszła
      Dobra znajoma pana prezesa...
      Czy ona przygotowanie odpowiednie ma?
      Ha! A Platforma ?...i bla,bla,bla.
      - Czy to prawda, że Komisja Wenecka
      Zakłamana jest i zdradziecka,
      I ktoś tą Komisją na szkodę nam gra?
      Ba! Bo Platforma......i bla,bla,bla.
      - Reżyser brata brzydko określił,
      I wicepremier jest chyba pełen boleści...
      Jakie jest pana na ten temat zdanie?
      Znane! A w Platformie?.i ble,ble,ble.
      - Co pan myśli na temat Wałęsy
      Bo on jednak kiedyś był pierwszy,
      I skakał kiedyś przez plot...?
      Łotr! A w Platformie....i blo,blo,blo.
      - Wiemy już, że rząd ma wielkie plany
      I budżet jest mocno naciągany...
      Uda się zrealizować to?
      No! A platforma.......i blo,blo,blo.
      - Na stanowisku, które pan w rządzie piastuje
      Wyższe wykształcenie obowiązuje,
      A pan ponoć tylko zawodowe ma?
      Dwa! Bo Platforma....i bla,bla,bla.
      - Wokół koni jest teraz duże zamieszanie,
      Pozwoli pan zatem, że zadam pytanie:
      Cz pan w domu ma jakieś zwierzątko może?
      Koze! A w Platformie..........i ble,ble,ble.
      - Przyznaję, że mnie pan zaskoczył...
      Może by pan widzom wytłumaczył,
      Co trzymanie kozy w domu panu da?
      Da! A Platforma..........i bla,bla,bla.
      - Przejdźmy do spraw rolnictwa...
      Proszę powiedzieć, jaka pszenica
      Jest najlepsza, aby ją siać się opłacało?
      Jaro! A Platforma to.....blo,blo,blo.
      - Jest pan ministrem i jednocześnie posłem
      Co jest pewnie męczące i nieproste,
      Bo gdy obrady Sejmu w nocy toczą się....
      Śpie! A w Platformie.....i ble,ble,ble.
      - Wiemy zatem, że pan ciężko pracuje.
      A jak pan siły regeneruje...
      Jak pan spędza soboty i niedziele?
      Chleje! A w Platformie...i ble,ble,ble.
      - Odpowiedzi pana były wyczerpujące,
      Zatem pozwoli pan, że rozmowę zakończę,
      Życząc panu miłego dnia...
      I ja! A Platforma...i bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla

• adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 06:50
        la.lusia napisała:

> WYWIAD
        > Na ambasadora został powołany
        > Polityk z PIS-u nikomu nie znany.
        > Czy on języki obce jakieś zna?
        > Ła! A Platforma....i bla,bla,bla.
        > - Do Zarządu PGE weszła
        > Dobra znajoma pana prezesa...
        > Czy ona przygotowanie odpowiednie m
        .....................................................

To jest argument również naszych PIS-forumowiczów jaki lewico PISo-forumowiczów.
        Myślę, że nie tylko ja uważam takie argumenty za GŁUPIE.
      • adam111115 Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 07:49
        Oto doskonała synteza postów wiosny vel czekając na lewicę
    • yoma Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 23:32
      Iiii... przeczytawszy tytuł myślałam, że któryś wystąpił...
      • fredi07 Re: Rozsądny poseł z PIS. 03.03.16, 23:39
        Ja po tytule myślałem, że jakiś kabaret....
    • sverir Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 07:07
      Z pewnymi zastrzeżeniami - pani premier Szydło, pan Babiarz, pani Stachowiak-Różecka, pani minister Rafalska.
      • adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 07:28
        Tylko Szydło jako tako znam.
        Ale jej sposób działania, sposób komunikowania się z ludźmi, przypisywanie im pewnych cech zniechęca mnie do niej. Próbuje wmówić, że przede wszystkim KOD popierają Ci zmanipulowani.
        Była kobita na szkoleniu w USA. Nie kojarzę polityka z USA na wysokim szczeblu, aby posługiwał się retoryką podobną do Szydłowej.
        • sverir Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 08:46
          Pan Babiarz i pani Stachowiak-Różecka są byłymi radnymi miejskimi z Wroclawia. Choć trudno w to uwierzyć, ale do 2010 nasz miejski PiS był całkiem niezłą opcją, choć z pewnością nie idealną. Mniej było w nim politycznego cynizmu, niż na przykład w lokalnej PO, sterowanej ręcznie przez Protasiewicza. Ot, na przykład kiedy ceną koalicji był wiceprezydent z PO, PiS wolał zapewnić fundusze na budowę budynku szkoły. Takie tam drobnostki, być może wynikające z całkiem uczciwej troski o dobro lokalnej wspólnoty. Po tragedii smoleńskiej lokalny PiS odpalił jak każdy inny, przepychanki z upamiętnianiem ofiar katastrofy i tak dalej, ale właściwie do 2014 roku to wciąż były rysy na obrazie, a nie sam obraz.

Co do pani minister Rafalskiej - na tę chwilę wydaje mi się, że jest rzeczywiście zainteresowana swoim ministerstwem, a mniej polityką. Oczywiście wpisuje się w retorykę "bo PO", ale to jest
          w ogóle cena za udział w projekcie Dobrej Zmiany. Z panią premier większy problem, bo w jej przypadku chyba naprawdę dobrze jej z pisowską retoryką, ale i tutaj mam wrażenie, że gdyby zostawić jej samą sobie, więcej stawiałaby na zarządzanie krajem, a mniej na tworzenie układów i gromadzenie władzy w rękach przydupasów.
          • adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 14:57
            Moim zdaniem to największy problem w tym, że wygrani w żaden sposób nie chcą współpracować z przegranymi, a przegrani za często robią tak, że im gorzej tym lepiej.
            A co dziwne na forum chociażby, że to Ty pokazałeś powołując się na rzeczywistość również normalne korzystne działania członków partii PIS.
            Ale co do Szydło to wcale mnie nie przekonałeś, może dlatego też, że mnie się już jej mina podpada, jakaś zawzięta, brak sygnałów do szukania porozumienia. Jakby nie potrafiła nic od siebie indywidualnego powiedzieć, mija się z prawdą, klepie wyuczone formułki, ma klapki na oczach.
            • sverir Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 16:01
              "A co dziwne na forum chociażby, że to Ty pokazałeś powołując się na rzeczywistość również normalne korzystne działania członków partii PIS"

Znaczy się pokazałem, że im gorzej tym lepiej? Wybacz, ale nie załapałem.

"Ale co do Szydło to wcale mnie nie przekonałeś, może dlatego też, że mnie się już jej mina podpada(...)"

Wiesz, to chyba rozumiem. Ja mam awersję do pani Zdrojewskiej, żony pana Zdrojewskiego. W sumie całkiem zręczna i niegłupia pani, ale jej zawziętość wobec przeciwników nastraja mnie tak jakoś przeciw niej.
              • adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 21:54
                sverir napisał:

> Znaczy się pokazałem, że im gorzej tym lepiej? Wybacz, ale nie załapałem.

No chyba pisałeś o kimś, kogo znasz i wydałeś szczerą opinię? I Ty znasz kogoś takiego, mimo że program tej partii nie jest Ci bliski.

A zaciekli forumowi zwolennicy PIS nie mieli nie znają nikogo takiego?
                Może i znają, ale szanują tylko oszołomów z pierwszych stron gazet?
                Tylko Mara wymieniła jednego posła.

A mnie się wydaje, że wśród 235 posłów klubu PIS ktoś normalny jest, mimo że wszyscy głosują jak Prezes przykazał. Tylko na razie czują się zastraszeni.
      • adam.eu Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 07:56
        sverir napisał:

> Z pewnymi zastrzeżeniami - pani premier Szydło.............

A co takie cenisz u Szydło?
        Albo inni forumowicze?
        Chcę wiedzieć, być może czegoś nie dostrzegam, coś źle oceniam.
        Zdarzało mi się w życiu, że mi nie odpowiadały sposoby działania jakiejś osoby, ale przyznawałem, akceptowałem, szanowałem końcowe skutki tych działań.
    • ateizm.antyteizm Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 08:06
      "Jeden, by wszystkimi rządzić, jeden, by wszystkie sprawy rozwiązać,
      Jeden, by wszystkich zgromadzić i w ciemności związać."

Tylko on ma na tyle rozumu, by się śmiać z własnych posłów, gdy mówią coś głupiego.
      Siedzi cicho i się przygląda, ale mówię Wam to mądry człowiek jeśli w grę wchodzi jego interes...

Któż to taki?
      Kasztaniaki
      • kolpik124 śp. G. Gęsicka 04.03.16, 08:22
        profesjonalna i sympatyczna, szacunek dla niej
    • gorszysort Re: Rozsądny poseł z PIS. 04.03.16, 20:35
      rozsądny w pisie? Nie ma takiego!
    • zapijaczony_ryj Jak takiego znajsziesz w tej ferajne to daj znać 05.03.16, 09:00
      nie będziesz miał łatwo. Szczególnie w tej świr-kadencji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka