Dodaj do ulubionych

Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji proboszcza

• Gość: Belial Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:46
      Jankowski nie zrezygnuje,za to zrezygnował Flaszka Głódż.Pokazywali w
      telewizorni jak mu Szmajda polerował rurę wydechową.A tak nawiasem to jestem
      ciekaw jednej rzeczy.Flaszka w armii przebalangował lat 13,40 % wymiaru podstawy
      emerytury należy sie po 15 latach, czy rząd SLD 'rozciągnie" Flaszce 13 lat do
      15 tu? Z etatu i stopnia gen.dyw /koń by się uśmiał z takiego gienierała/będzie
      niezła sumka a z trzynastki zrobić piętnastkę to w tym kraju żaden
      problem.Sledżzie temat,zwłaszcza emeryci i rencisci bioracy po 600 zl.
    • Gość: tur Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:51
      Ten faszyzujący kapłan już 10 lat temu powinnen być odstawiony
      w jakąś pustelnię. Hańba dla naszego episkopatu że przez tyle
      lat go toleruje.
      • Gość: kazio Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 18:07
        cala awantura i te komentarze wskazuja na kompletna kleske tysiacletniej
        misji kosciola w wprowadzeniu chrzescijanstwa do poganskiej Polski.
    • Gość: Ted Milovsky dziwne..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 16:10
      Ja sie dziwie czemu KK ma dalej tak duże wpływy i możliwości w katolandzie.Nie
      licząc ogłupionych dewotów ludzie chyba sobie zdają sprawę,że kosciół jest
      obecnie strasznie wypaczoną i chorą instytucją.
      • Gość: igel Re: A moze by ich tak troche przesiac! IP: *.tnt4.hnr2.deu.da.uu.net 26.09.04, 18:05
        W§ydaje mi sie i czas nadeszedl by i przesiac troche i w srodowisku kleru.Dosc
        tej obludy i klamstw.Albo troche pokory i przyznaja sie do tego ilu z nich to
        ludze tacy co "kochaja inaczej`" albo duza wiekszosc z nich bedzie uchodzic
        teraz za pedofilii.!
    • Gość: jolita Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.mclink.it 26.09.04, 16:10
      Znowu o Jankowskim. Bastaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Czy w Polsce nic innego juz sie nie dzieje???????????
      • Gość: Priorytet Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 17:31
        Oj dzieje sie ale red. Michnik z wdziecznosci do Jankowskiego za ochrzczenie
        dziecka ciagle trzyma temat na pierwszym miejscu. Panie red prosimy o
        napisanie czegos kreatywnego np. jak zlikwidowac biede i bezrobocie wprowadzone
        przez "plan" Balcerowicza.
    • Gość: robol Heniek, tak trzymaj IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.04, 16:12
      rozwal ten cyrk transwetstytów czarnych do końca.
      Zrób jeszcze kupę na Watykan bo Soborami można się podetrzeć, wszak Papież i
      jego agenci pracują dla Żydów według Ciebie
      Czyż to nie piękne że KrK się sypie od środka?
      Bogu wstyd za was , dlatego nie ingeruje i nie przyznaje się do waszej bandy
      • Gość: vincenty Re: Heniek, tak trzymaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 16:19
        Obywatele! Obywatelki też... Mam nieśmiałą prośbę, może więcej wiary, mniej
        religii...Niezorientowanym wyjaśniam, że to nie samo. Nawet bardzo nie to samo.
      • Gość: mimovoli Jezus i jego nauka IP: *.res.pl / 82.160.26.* 26.09.04, 16:25
        Gdyby Jezus to wszystko widział
        te ordery, przepych, złoto i mamonę
        chyba do swej idei o miłości bliźniego
        dodałby też ostrzeżenie: nie róbcie na mojej nauce swoich interesów
        a od 2 tyś lat robi owoż i to mnóstwo gawiedzi...
        i ma się dobrze...
        sprzedają miejsce w raju za grube pieniądze na ustach mając dziwne ideologie
        z miłością bliźniego nie mające nic wspólnego...

a czy jest jakieś życie po śmierci (ale paradoks!!!)
        cholera wie!
        kazdy kto twierdzi: na wszelki wypadek - jest cynikiem!
        żyjmy w zgodzie! to podstawowa nauka Jezusa!!!
        • Gość: robol Re: Jezus i jego nauka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.04, 17:31
          otóż to
          i tak jak w poprzednim poście: mniej religii a więcej wiary. Religia zrobiła z
          wiary pośmiewisko poprzez odrzucenie tego co przyzwoite i zgodne z nauką
          Jezusa. Zamknęli Boga w klatce i pokazują za opłatą
          jestem ateistą ale chyba bliżej mi do chrześcijaństwa niż wielu katolikom
          dawno temu czytałem książkę-wizję o końcu KrK. Szlag trafił biskupów, biznesy,
          pałace a wiara powróciła tam gdzie jej miejsce - do ludzkich serc.
          Oby się tak stało
          pozdrawiam
          • Gość: Logiczne Re: Jezus i jego nauka IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 17:41
            Skoro jestes ateista to czemu nie napiszesz wywodu od jakiej malpy sie
            wywodzisz? Bedzie wesolo. A teraz sprawdzmy czy jestes ateista. Skoro jestes
            to napisz krytyczny post o Zydach przed Sciana Placzu. Czekamy.
            • Gość: Logiczne Re: Jezus i jego nauka IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 17:54
              I co nie stac cie na napisanie krytycznego postu o Zydach przed Sciana
              Placzu "ateisto"? To nastepnym razem zanim otworzysz gebe aby obrazic
              Katolikow, umyj zeby bo smierdzi czosnkiem i cebula.
              • Gość: iCCHAK PIESKI MICHNIKA DWOJĄ SIĘ I TROJĄ W ATAKU NIENAWIŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:49
              • Gość: robol Re: Jezus i jego nauka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.04, 22:16
                widzisz... nie siedzę non stop przy kompie a przeczytaj co przed chwilą
                napisałem we wcześniejszym poście. Mój drogi Katoliku, życzę Ci wszystkiego
                najlepszego, ja się czosnku nie wstydzę, przynajmniej jestem zdrowy. Za to Ty
                pewnie gardzisz zwym ciałem bo to tylko marna powłoka cielesna i cuchniesz
                niemytym ciałem ( bo mycie to zabawa ze sobą a tego wam wasi wszechmądrzy
                kapłani zabraniają jako grzechu ). I chlejesz jak większość katolików,
                grzeszysz ile się da bo masz wentyl bezpieczeństwa: Twój Spowiednik da Ci
                rozgrzeszenie i będziesz mógł dopuszczać się najmilszych rzeczy o jakich sobie
                zamarzysz bez zawracznia głowy sumieniu. Po co sumienie jak wystarczy klesze
                poopowiadać, niech dostanie wypieków a potem odprawi Cię jako tego któremu
                wybaczono. Czy to aby nie zakłamanie? zrzucasz swoje chuci na barki swojego
                Boga bo On Ci wybacza. A czy Ty potrafisz wybaczać jak Jezus? bo dyszysz
                nienawiścią. Jezus z tego co pamiętam raz tylko się bardzo zdenerwował: gdy ze
                Świątyni zrobiono bazar. Teraz gdyby się pojawił to rozwaliłby wszystkie
                kościoły i wszystkie zakładziki i hurtownie się w nich mieszczące
                Wyciągasz takie wnioski jakie możesz swym ograniczonym przez kler umysłem.
                Zacznij myśleć sam i oddziel wiarę od Mafii czarnych transwestytów którzy sami
                nie wierzą w to co wam mówią
            • Gość: robol Re: Jezus i jego nauka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.04, 22:03
              już mi tu przyczepiono łatkę agenta żydokomuny, prowokatora żydowskiego,
              antychrysta i wroga czarnych....
              nie skrytykuję LUDZI modlących się pod ścianą płaczu, chyba że będą modlić się
              o krzywdę innych. I tak samo nie skrytykuję rozmodlonego tłumu LUDZI na Jasnej
              Górze, chyba że będą domagali się od swego miłosiernego i propagującego miłość
              bliźniego Jezusa wytracenia wrogów.
              A wywodzę się nie od małpy niestety, teorie ewolucji gatunku są inne i nawet
              KrK z oporami ale je zaakceptował. Tak jak musiał zaakceptować nawet takie
              głupoty jak walkę z bólem, narkozę, aseptykę ( medycyna ) i to że ziemia nie
              jest centrum wszechświata. A kilku śmiących się kłócić dało nawet za to głowy.
              Ateizm to nie darcie łacha z wierzeń innych ludzi, to wybór i przede wszystkim
              tolerancja
              Wy Katolicy macie przecież przykazane w waszych księgach miłowanie, pokój,
              tolerancję , poświęcenie itd. W imię przykazań miłości może palono na stosach i
              na wiele innych sposobów radośnie pozbawiano życia niegodnych bliźnich?
    • Gość: tom Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.04, 16:22
      Czy Pani Chojarska byla dzisiaj na mszy?
    • Gość: Jonasz Bezczelność Wyborczej nie zna granic IP: *.fiber.net.pl 26.09.04, 16:32
      Kiedy szanowna żydokomuno przestaniesz szkalować Polskę? Banda zdrajców i
      zbrodniarzy do dziś nie rozliczyła się z wymordowania tysięcy Polaków, z
      wyrzucenia z kraju dalszych tysięcy rodaków, z 50 lat niewoli sowieckiej, z
      gospodarczego zniszczenia kraju itp, itd. Dzisiaj synalkowie ubeków są w
      rządzie, opanowali gospodarkę i dalej ją rozkradają bądź za bezcen wyprzedają
      zagranicznym firmom.
      Mają w swoich rękach media i poprzez nie niszczą wszystko co polskie. Taką mamy
      rzeczywistość. Jak długo jeszcze???
      • Gość: mimovoli Re: Bezczelność Wyborczej nie zna granic IP: *.res.pl / 82.160.26.* 26.09.04, 16:56
        i to jest własnie owa słynna miłosc bliźniego wedle katolika anno 2004
      • Gość: mimovoli Re: Bezczelność Wyborczej nie zna granic IP: *.res.pl / 82.160.26.* 26.09.04, 16:56
        i to jest własnie owa słynna miłosc bliźniego wedle katolika anno 2004
      • Gość: XXX Re: To po c o ja czytasz Komuchu? IP: *.ipt.aol.com 26.09.04, 17:32
      • Gość: kazio Re: Bezczelność Wyborczej nie zna granic IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 17:54
        Bogu dzieki,ze Jezus nie przyszedl na swiat na prawdziwie polskiej ziemi.
    • Gość: zbud Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: 212.160.138.* 26.09.04, 16:55
      co ty bredzisz?
      • Gość: myśl_Biskupie ! MASOWE POPARCIE DLA ks.Prałata CHYBA COŚ ZNACZY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:47
        • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: MASOWE POPARCIE DLA ks.Prałata CHYBA COŚ ZNAC IP: *.chello.pl 26.09.04, 20:52
          O JAKIM MASOWYM POPARCIU MÓWISZ NAWIEDZONY OSZOŁOMIE?
          O TYCH DWUSTU, CO PO MSZY ZORGANIZOWALI TEN NIBY KOMITET?

• Gość: robol masowe poparcie stu dewotek i stu pedałów IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.04, 22:22
          poprze go owszem wielu ale jakich? słuchaczy radyja co ma ryja?
          ani to ludzie ani to chrześcijanie a tymbardziej nie katolicy. Zwykła banda
          schizmatyków na wymarciu Aale podrygujących w rytm swej nienawiści do
          wszystkiego i wszystkich którzy mają własne zdanie
    • Gość: ram WIĘCEJ POKORY - MNIEJ PYCHY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 16:56
      a wszystko dobrze się skończy.
    • feliks-50 Rozumiem, trudno oddac zlotodajne korytko ! 26.09.04, 17:06
      A przeciez mamona to jedyny Bog, przynajmniej dla niego !!
      • Gość: ja MODLI SIĘ POD FIGURĄ A DIABŁA MA ZA SKÓRĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:10
        WIELEBNY!
        TRZEBA ODPRAWIĆ EGZORCYZMY, MOŻE USTĄPI!
        • Gość: Nowy Testament Re: MODLI SIĘ POD FIGURĄ A DIABŁA MA ZA SKÓRĄ IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 17:23
          Judasz tez tak mowil i ... w koncu sie powiesil. Tolek, wy byc wielka
          niedojda. Wy nie potrafic udowodnic winy Jankowskiemu a teraz z bezsilnej
          zlosci tupac nogami. Wy byc bardzo smieszna.
          • Gość: ja a do kogo ty mówić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:35
            a właściwie o co ci chodzić?
            • Gość: no wiesz"ja" Re: a do kogo ty mówić??? IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 18:01
              Ja tez nie wiem tak do konca ale to taki ktory za kazdym razem
              kiedy "zdemaskuje" Zyda na forum to pisze w ten sposob w jaki wydaje mu sie
              mowia Zydzi.
              To ma byc stylizacja chyba . Ten czlowiek tak ma .
              Zyda demaskuje w prosty sposob . Ci ktorym sie postepowanie jankowskiego nie
              podoba to jest Zyd bo prawdziwemu Polakowi to sie jankowskiego postepowanie
              podobac musi . Wiesz to taki system poznawczy- kto nie jest z nami jest przeciw
              nam , a przeciw nam moga byc tylko Zydzi .Proste jak drut.
              Tak jak pisze on tak ma .
              • Gość: ja Rzeczywiście proste jak drut, twoje zwoje mózgowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:21
                też proste jak drut.
                W naszym kraju to chyba sami Żydzi mieszkają z paroma wyjątkami (ty i wielebny
                J.), zdaje się, że musicie wyemigrować do Izraela!
      • Gość: plotkarz Podobno Michnik ma bronic Jankowskiego IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 17:12
        Podobno Michnik ma bronic Jankowskiego z wdziecznosci za ochrzczenie dziecka????
    • neceser Nie ma inteligencji Paetza, wiec straci wiecej 26.09.04, 17:10
      Przyglupi prozniak i chamek, wiec trzeba go bedzie poslac w proznie.

Gość portalu: Katolik Polski napisał(a):

> Dlatego trzeba zakonczyc te kampanie oszczerstw i pomowien.
      > Trzeba dac szanse prokuraturze,zeby dokladnie przebadala sprawe.
      > Nagonka GW nie sluzy prawdzie.
    • Gość: mee... ZACZELI CHODZIC DO KOSCIOLA.... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 17:30
      ...dziennikarze z wyborczej zaczeli chodzic do kosciola...ale czy znaczy to,ze
      sie nawrocili...czy raczej chodza szpiegowac...nawet w kosciele pralatowi nie-
      daja spokoju...tak sa moralni w pogoni za moralnoscia
    • Gość: kambol Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.netia.piekary.net 26.09.04, 17:31
      trzeba ratowac ks. Jankowskiego przed samym soba
    • Gość: Man Machine OBYWATELE, OBYWATELKI, PRAWDZIWI POLACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:33
      OBYWATELKI, OBYWATELE, LUDU PRACUJĄCY MIAST I WSI...
      SZYKUJMY TACZKĘ NA JANKOWSKIEGO I WYWIEŹMY GO Z FOLWARKU, ABY FOLWARK PONOWNIE
      STAŁ SIĘ KOŚCIOŁEM.
      PRZY OKAZJI WYWIEŹMY GDZIEKOLWIEK (NA MADAGASKAR, DO IRANU, AFGANISTANU, CZY
      BURKINA FASO) WSZYSTKICH DEWOTÓW, CZŁONKÓW FASZYSTOWSKIEJ MŁODZIEZY
      WSZECHPOLSKIEJ, RODZINĘ RADIA MA-RYJA Z ojcem redaktorem NA CZELE,
      SKORUMPOWANYCH POLITYKÓW Z PRAWA I LEWA
      A ZOBACZYCIE JAKI ZAPANUJE SPOKÓJ W KRAJU
      AMEN!
      • Gość: mee... NIEZLY POMYSL ...BOLSZEWIKU- FASZYSTO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 17:41
        ...gdzies do obozu ich zamknac i tam glodzic i mordowac...tak, jak to juz
        robiliscie nie tak dawno...bedziecie szaranczo mogli nadal bezkarnie w polsce
        dzialac...koalistom z sld i ich sojusznikom stanowcze nie...jeszcze
        k ...helikoptery z polski was wywioza...
        • Gość: Man Machine Re: NIEZLY POMYSL ...BOLSZEWIKU- FASZYSTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:45
          Kto to robił dawno?
          Chyba twoi krewniacy, którzy innych palili żywcem w stodołach.
          Jesteś śmieszny po prostu!
          Mam dosyć k..wa takich jankowskich, rydzyków, wszechpolaczków, ma-ryjowców,
          komunistów (z lewa) i faszytsów (z prawa).
          Skroro takie kmioty jak ty mają decydować o tym kto Polakiem jest a kto już nie
          to lepiej was wywieźc w jasną cholerę i zapomnieć o waszym istnieniu.
          Proste.
          • Gość: mee... Re: NIEZLY POMYSL ...BOLSZEWIKU- FASZYSTO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 17:49
            ...twoj narodowy socjalizm i internationalistyczny bolszwizm wymordowal blisko
            200 milionow niewinnych ludzi...w imie swojej zbrodniczej ideologii...,ktora tu
            propagujesz...kosciol wywalczyl ci wolnosc...to sie przynajmiej zachowuj...nie
            musisz byc wzdzieczny...
            • Gość: Man Machine jesteś jednak głupi jak but IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:54
              Jesteś jednak głupi jak but.
              Kościół nie dał mi wolności. Bez niego czuję się wolny. Nie mam za co byc
              wdzięczny facetom w sukienkach.
              Zarzucasz mi to, co propaguje jankowski w swoich marnych przemowach i
              wystapieniach kościelnych. To on propaguje faszyzm i nienawiść.
              Religia to SHIT!
              była, jest i bedzie powodem wielu konfliktów; zwłaszcza jeśli będą tacy ludzie
              jak jankowski czy rydzyk.
              jankowski wystawiając szopkę antyunijna opluł nawet Papieża, który opowiadział
              się wyraźnie za przystapieniem Polski do UE.
              Ale jankwski jest mądrzejszy i pluje na Papieża.
              Również z tego powodu szykowana jest na niego taczka!
              • Gość: mee... Re: jesteś jednak głupi jak but...jestes IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 17:57
                ...spytaj sie naczelnego ...gdzie naczelny sie ukrywal...jak twoj stary go z
                pala gonial po miescie...a twa wolnosc twoja ,o ktorej tu prawisz...,to nie
                wolnosc sie nazywa ...a chamstwo
                • Gość: Andrewbh Re: jesteś jednak głupi jak but...jestes IP: 5.5R* / 217.17.233.* 26.09.04, 18:34
                  W odp meee. Czytam sobie te posty , czytam i dochodze do wniosku, ze pralata
                  bronia ludzie chorzy nienawiscia do blizniego. Druga strona czasami atakuje nie
                  wybrednie bo traci nerwy. Obronco pralata i kosciola, ktory wcale nie jest
                  atakowany. To wy sie drzecie zeby odwrocic uwage, zeby schowac glowe w piasek
                  jak strusie. Prosze o rzeczowe argumenty nie banaly typu - kosciol dal nam
                  wolnosc. O czym ty mowisz???? Kosciol powinien dbac o nasze dusze, a nie gubic
                  je i to mam nadzieje robi z drobnymi wyjatkami, o ktorych tu mowimy. Tym
                  wyjatkiem jest twoj pralat zbuntowany kaplan ale nie kosciola chrzesijanskiego
                  tylko chyba diabla. To jest atak na niego - odpowiedz, uzywajac argumentu
                  jakiegokolwiek, ze nie mam racji. Religia uczy milosci, a on czego? Czlowieku
                  zastanow sie tu nikt nie atakuje kosciola tylko jednego, jedynego faceta, ktory
                  psuje zupelnie jego obraz. Co sie robi z zolnierzami na wojnie ( a taka teraz
                  jest o kosciol wg was) ktorzy zdradzaja? Mam napisac co mi odpowiesz? Chcialbym
                  sie pomylic i uslyszec cos rzeczowego, cos czego moze nie znam, o czym nie
                  wiem, a nie banialuki o atakach zydow i komuny. Z tych glosow widze ze moj kraj
                  zamieszkuja w wiekszosci zydzi, w wiekszosci kumuchy - jezeli tak jest to nie
                  masz szans bracie bo jest ich wiecej. Chcialbym czasami tutaj znalezc oznaki
                  dyskusji, a tu sa tylko obelgi i wulgaryzmy bardzo czesto, a to swiadczy o
                  slabosci i braku argumentow. To tak jak w rozmowie dwoch osob jedna zaczyna
                  wrzeszczec bo juz nic nie ma do powiedzenia.
                  • Gość: mee... Re: jesteś jednak głupi jak but...jestes IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 18:41
                    ...szaranczo bolszewicka...pomysl co by bylo w polsce gdyby rzadzil kosciol w
                    polsce- oczywiscie teorytycznie bo podobno sobor watykanski II to nie-
                    umozliwia...ale gdyby teoretycznie rzadzil kosciol w polsce...to bylibysmy
                    daleko za uganda jak to ma miejsce dzisiaj...jak was bolszewicy rozliczy prawo
                    za wasze przekrety i zbrodnie...wowczas bedziecie mogli zabierac glos w
                    sprawach publicznych...i dyskutowac o konkretach
                    • Gość: Andrewbh Re: jesteś jednak głupi jak but...jestes IP: 5.5R* / 217.17.233.* 26.09.04, 18:49
                      Do meee. No tak doczekalem sie rzeczowej odpowiedzi, z ktorej az bije milosc do
                      blizniego. Jezeli jestes owieczka (sadzac po nicku tak ) tego kosciola, to bede
                      sie modlil, zeby nigdy nie rzadzil w zadnym kraju nie tylko w moim. Dales dowod
                      kim sa obroncy pralata, chyba ze ty sam nim jestes to poniekad
                      usprawiedliwialoby twoja odpowiedz. Milego dnia i wielu innych zycze w tak
                      dobrym samopoczuciu jak dzisiaj. Tak nawiasem mowiac to dobry pomysl zeby was
                      wyslac do Ugandy, kraj pusty, cieplo i ludzie spokojni.
                      • Gość: mee... Re: jestes... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 18:55
                        ...milosc do blizniego to juz mialas...gdy przebaczylem za zbrodnie
                        bolszewikom...a dzisiaj nie-moge sie do- czekac na ich procesy...bo milosc
                        blizniego niejak sie ma do prawa w kraju demokratycznym...wiec powstaje tu
                        pytanie czy polska jest krajem w pelni demokratycznym...wiec jezeli wy
                        bolszewicy mozecie lamac prawo...to z punktu logicznego ...przysluguje to
                        wszystkim obywatela...dlatego mee smiesza ataki zbirow bolszewickich na
                        pralata...w obronie moralnosci...
                        • Gość: Andrewbh Re: jestes... IP: 5.5R* / 217.17.233.* 26.09.04, 19:04
                          Hmmm traktujesz troche wybiorczo wiare. Wierzysz i postepujesz wg jej zasad
                          kiedy tobie to wygodne. Dlaczego i na jakiej podstawie sadzisz, ze wszyscy
                          oponenci sa bolszewikami? wiesz jak to sie nazywa? Blad w zalozeniu i na wojnie
                          wrozy to sromotna kleske. Tak zawsze jest kiedy wprowadza sie demokracje, ze
                          obie strony ja lamia w sposob okropny. Ludzie sie ucza, a poza tym jest to czas
                          kiedy wychodza na wierzch szumowiny, ktore uwazaja, ze teraz kazdemu wszystko
                          wolno nie wylaczajac kosciola. Skad to mniemanie o atakach bolszewikow w
                          obronioe moralnosci - znowu jakis slogan. Znasz jakiegos bolszewika tutaj,
                          ktory atakuje pralata, ciebie? Siedzac na forum schowany za kompa nie widzisz z
                          kim rozmawiasz. Rownie dobrze mozna posadzic ciebie ze jestes bolszewickim
                          prowokatorem i jak sie bedziesz czul? W takiej rozmowie znacznie lepiej uzywac
                          konkretow no oczywiscie jezeli sie je ma. Zemsta, rewanz toc to stary testament
                          czlowieku. My juz zyjemy w nowym.
                          • Gość: mee... Re: jestes... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 19:08
                            ...wiesz co do mojej wiary to sie odczep...nie ty mi ja dalas i nie ty bedziesz
                            mee osadzac...zajmij sie lepiej perzeszczeganiem prawa w polskiej demokracji
                            • Gość: Andrewbh Re: jestes... IP: 5.5R* / 217.17.233.* 26.09.04, 19:15
                              No tak teraz juz sie odkryles. Sorry ze pozwolilem sobie na rozmowe z toba
                              widze ze nie warto bylo, bo nic nie masz do powiedzenia ani nie jestes
                              wierzacym. Czlowieku wiary sie nie daje. Ty nawet nie wiesz ze wierzysz czy
                              nie. Biedny jestes i przykro mi z twojego powodu. Coz tez jestes czlowiekiem
                              tylko troche innym. Idz w pokoju swoja strona. Wlasnie staram sie walczyc o
                              demokracje ale widze ze slabo mi to idzie bo trafiam na bardzo zly grunt.
                              • Gość: takie_biskupy! BISKUPI JUŻ DAWNO ZDRADZILI SWÓJ LUD !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:51
                          • Gość: michal Re: jestes... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 19:12
                            Bolszewicy i esbecy to nie jest wymysl. Oni dalej zyja w Polsce, choc sie
                            przefarbowali. Tak sie sklada, ze najczesciej to wlasnie ludzie wywodzacy sie z
                            dawnego aparatu komunistycznego mniej lub bardziej jawnie atakuja kosciol.
                            Trzeba byc slepym, zeby tego nie widziec.

Zemsta, rewanz toc to stary testament
                            >
                            > czlowieku. My juz zyjemy w nowym.

Nie chodzi o zemste, ale o wymiar sprawiedliwosci.
                            • Gość: mee... Re: jestes... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 19:16
                              ...przynajmiej michal ty kapujesz...,ze milosc blizniego ...a prawo stanowione
                              w demokracji to dwie rozne rzeczy... jak woda i ogien...
                              • Gość: Andrewbh Re: jestes... IP: 5.5R* / 217.17.233.* 26.09.04, 19:25
                                Tak, tak obydwaj kapujecie i kombinujecie dobrze. Fajnie sie was czyta.
                                Powodzenia w zyciu i dalszej glebokiej wiary. Michal wymiar sprawiedliwosci to
                                zupelnie co innego niz sprawiedliwosc - rzuc okiem do encyklopedii tam
                                znajdziesz wytlumaczenie. Powodzenia w polowaniu na bolszewikow atakujacych
                                wasz kosciol bo do naszego jestem pewny nie nalezycie sadzac z waszej glebokiej
                                wiedzy na temat wiary danej wam przez pralata.
                                • Gość: michal Re: jestes... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 19:33
                                  Tak, tak obydwaj kapujecie i kombinujecie dobrze. Fajnie sie was czyta.
                                  > Powodzenia w zyciu i dalszej glebokiej wiary.

Jezeli fajnie ci sie czyta, to jeszcze cos napisze

Powodzenia w polowaniu na bolszewikow atakujacych
                                  > wasz kosciol bo do naszego jestem pewny nie nalezycie sadzac z waszej
                                  glebokiej
                                  >
                                  > wiedzy na temat wiary danej wam przez pralata.

Znaczy, wg ciebie Baranski, Urban i in. nie wywodza sie z aparatu
                                  komunistycznego i nie atakuja kosciola?

Michal wymiar sprawiedliwosci to
                                  > zupelnie co innego niz sprawiedliwosc - rzuc okiem do encyklopedii tam
                                  > znajdziesz wytlumaczenie.

Wymiar sprawiedliwosci, to doprowadzenie do stanu, gdy jest "sprawiedliwie".
                              • Gość: michal Re: jestes... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 19:25
                                > ...przynajmiej michal ty kapujesz...,ze milosc blizniego ...a prawo
                                stanowione
                                > w demokracji to dwie rozne rzeczy... jak woda i ogien...

Zgadza sie. Rozne. I tak jak ogien i woda moga razem wystepowac na ziemi.
                                Zreszta, nawet gdyby nie mowic o demokracji, to przeciez skoro Bog jest
                                sprawiedliwy i zarazem poleca czlowiekowi, by go nasladowal, to jest jasne ze
                                czlowiek rowniez powinien byc sprawiedliwy, no nie?
                                • Gość: mee... Re: jestes... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.09.04, 20:08
                                  ...no, ale jak czlowiek moze byc sprawiedliwy...jak ci co sprawuja wladze nie
                                  sa sprawiedliwi...a wrecz same przekrety...parady milosci ich nie obuzaja wrecz
                                  je promuja...tylko pralat ich obuzyl ...,ze rozpieszczal ministrantow i na
                                  wycieczki do zymu ich zabieral...w polsce potrzeba tytanow wiary i
                                  sprawiedliwosci...bo zwykly czlowiek nie da rady patrzac na to wszystko byc
                                  prawym i sprawiedliwym...
                                  • Gość: przestał_rozumieć BISKUP ŻYCIŃSKI PRZYKŁADEM ODSZCZEPIEŃCA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:53
                            • Gość: no nie Michale Re: jestes... IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 19:34
                              bolszewicy to nie wymysl i rozpasane sluzby i dyspozycyjny
                              wymiar sprawiedliwosci to prawda- niestety.
                              Tylko - ja zastanawiam sie komu czemu sluzy jankowski .
                              Jesli za cale zlo maja byc odpowiedzialni jacys Zydzi ktorzy nie sa
                              uchwytni to nie musimy nic robic tylko tropic Zydow. No dobrze Michnik wg
                              jankowskiego -Judeo jest . Tylko ciezko jest uwierzyc ze Michnik odpowiedzialny
                              jest za wszystlie polskie problemy.
                              Mysle ze gadanie jankowskiego albo jego zwierzecy antysemityzm nie
                              czyni nam szkody tylko przez to ze doprawia nam mordy antysemitow.
                              Czyni szkody obciazajac Zydow za polskie problemy.
                              Jesli mialoby byc tak ze to jacys dla nas niezmaterializowani Zydzi
                              sa odpowiedzialni za cale zlo to nie musimy rozgladac sie
                              na wlasnym podworku. Ci Zydzi sa winni. My nie jestesmy winni
                              to nie my korumpujemy sie, to nie my pijani jezdzimy samochodami,
                              to nie my tolerujemy ekscesy leppera i lpr, rydzyka, to nie my kradniemy,
                              oszukujemy , gwalcimy , zabijamy - to Zydzi sa wszystkiemu winni.
                              Tak na to spojrzawszy czyni jankowski wiele zla - nie musimy nic robic
                              niczego zmieniac tylko szukac Zydow zeby na ich kark zlozyc nasza niewydolnosc,
                              nieumiejetnosc rozwiazywania problemow , bezsilnosc.
                              To jest dla mnie szkodliwe dzialanie jankowskiego -o demoralizacji
                              mlodych ludzi tylko wspomne.
                              • Gość: michal Re: jestes... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 20:28
                                Odpisalas troche na inny temat. Mi chodzilo o to ze nalezy rozliczyc
                                konkretnych aparatczykow kom., nie za ataki na kosciol tylko przestepstwa,
                                ktorych sie dopuszczali. Mimochodem dodalem, ze jest duza korelacja miedzy
                                przynaleznoscia do komunistow, a niechecia i atakami na kosciol. Na co sw.
                                Andrzej (pisze sw., bo tylko wtedy moglby miec wglad w ma dusze) oznajmil, ze
                                nie naleze do kosciola.

Teraz o Jankowskim po raz 157.
                                Wydaje mi sie, ze pralat rzeczywiscie moze byc przekonany o istnieniu jakiegos
                                spisku wymierzonego w jego osobe. Po jego zachowaniu (ordery, wystawne
                                przyjecia, drogie prezenty dla pupili) widac, ze jest czlowiekiem proznym i
                                nadmiernie dbajacym o swoj wizerunek w oczach innych. Jest tez druga strona
                                medalu - ma on wielkie zaslugi dla opozycji, mocno angazuje sie w dzialalnosc
                                charytatywna, udalo mu sie wykierowac pare osob na ludzi. Dawna opozycja, po
                                przejeciu wladzy olala Jankowskiego, podobnie jak Walese. To moglo wzbudzic u
                                niego poczucie krzywdy (usprawiedliwione, zwazywszy na jego zaslugi!)
                                i "szukanie winnych". Moze w ten sposob przypadkiem popadlo na tych
                                nieszczesnych "Zydow" (tym bardziej, ze sporo opozycjnych "przyjaciol"
                                Jankowskiego mialo zydowskie korzenie - uwazajac sie za "Polaka" nie mogl
                                obarczyc wina "Polakow").

Teraz - czy Jankowski robi zle mowiac o "Judeo".
                                Oczywiscie tak i to wlasnie z tych powodow, o ktorych wspomnialas.

Czy Jankowski powinien zostac odwolany?
                                Uwazam, ze w zaistnialej sytuacji Goclowski popelnil blad. Dlaczego? Po
                                pierwsze - pare lat temu zakazal J. gloszenia kazan przez rok zapobiegajac w
                                ten sposob negatywnemu ich oddzialywaniu, o ktorym pisalas. Dlaczego tym razem
                                tego nie zrobil - mogl wziac pod uwage, ze pralat zostal sprowokowany przez
                                prase i ponownie kazac zamknac mu gebe. Po drugie - zly moment - odwolanie
                                nastepuje w momencie, gdy oskarzenia o pedofilie okazuja sie nieprawdziwe -
                                ludzie przychylni pralatowi tego nie rozumieja. Po trzecie - zly moment (rola
                                GW) - GW prowadzi kampanie medialna na rzecz odwolania pralata - potwierdza to
                                opinie J. o "spisku zydowskim" ( wiadomo, ze w GW jest wiele osob pochodzenia
                                zydowskiego).

Jezeli GW naprawde zalezalo na odwolaniu J., to powinni zamknac mordy, zamiast
                                trabic o tym na caly swiat. Albo sa bardzo glupi, albo ich celem nie
                                bylo "pomoc" Goclowskiemu, lecz wbic klin w polski kosciol. Wyglada na to, ze
                                im sie udalo.
                                • Gość: Michale Re: jestes... IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 20:44
                                  Nie podoba mi sie ze piszesz o zamknieciu mord wyborczej.
                                  Gdyby zamkneli mordy nie mialaby miejsca dyskusja tak jak
                                  ta dzisiejsza miedzy innymi. Nie ma dyskusji nie ma sprawy.
                                  Michale przeczytaj swoj post jeszcze raz .
                                  Sam zauwazysz ze mamy doczynienia z patologia -
                                  to iluzja ze patologie mozna wyeliminowac przez zamiecienie pod dywan.
                                  "Zamkniecie mord".
                                  Chore instytucje potrzebuja krytyki i interwencji.
                                  Zastanawia mnie tez inna rzecz. Jesli jest tak , albo mialoby byc
                                  ze te patologie wskazuja nam Zydzi to nasz stan umyslow
                                  musialby byc bardzo zalosny.
                                  Poniewaz nie czuje sie Zydowka a losy Polski leza mi na sercu
                                  czuje sie dotknieta tym sposobem myslenia.
                                  Nie jest prawda ze to Zydzi - patrz Michnik tylko dostrzega problemy.
                                  Owszem zostajemy poinformowani i to zasluga Michnika.
                                  Nie jest jednak tak za nie widzimy sami , nie dostrzegamy patologii.
                                  • Gość: michal Re: jestes... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 21:07
                                    > Nie podoba mi sie ze piszesz o zamknieciu mord wyborczej.
                                    > Gdyby zamkneli mordy nie mialaby miejsca dyskusja tak jak
                                    > ta dzisiejsza miedzy innymi. Nie ma dyskusji nie ma sprawy.

Pisze, ze oni sami powinni zamknac mordy, jezeli zalezalo im na odwolaniu
                                    pralata. To przeciez jasne jak slonce, ze GW wystepujaca z takimi apelami musi
                                    wywolac burze i utrudnic decyzje Goclowskiemu. Nie zgadzam sie z opinia, ze
                                    tego rodzaju publiczne dyskusje maja sens - jak idac chocby na tym forum tylko
                                    psuja atmosfere i wywoluja nienawisc.

> Chore instytucje potrzebuja krytyki i interwencji.
                                    Po pierwsze - nie uwazam kosciola za chora instutucje
                                    Po drugi - uwazam za chora instytucje gazete, kierowana przez czlowieka
                                    chlejacego wodke z Urbanem i uwazajacego Kiszczaka za czlowieka honoru.
                                    Krytyka i interwencja jest konstruktywna, gdy pochodzi od przyjaciol. Nie
                                    wierze w zyczliwosc GW dla kosciola.

Na temat Zydow dyskutowac nie mam ochoty, po prostu mnie to nudzi, typowy temat
                                    zastepczy, mocno wyeksploatowany. Mysle, ze niechec GW do kosciola nie wynika z
                                    pochodzenia etnicznego, lecz swiatopogladu tego srodowiska.

> Nie jest prawda ze to Zydzi - patrz Michnik tylko dostrzega problemy.
                                    > Owszem zostajemy poinformowani i to zasluga Michnika.

O czym zostajemy poinformowani?
                                    • Gość: Michale Re: jestes... IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 21:29
                                      takze na temat Zydow nie mam ochoty dyskutowac bo uwazam ze maja
                                      niezbyt wiele wspolnego z aktualnymi polskimi problemami.
                                      gazeta albo na lamch gazety mozna znalezc rozne poglady.
                                      Gazeta moze miec wlasny profil -uwazam. Moze reprezentowac wlasny sposob
                                      patrzenia na wiele spraw. Nie jest wyrocznia - mozna szukac innych zrodel
                                      informacji.Nie bardzo wiem i rozumiem dlaczego uwazasz ze "jezeli zalezalo
                                      im na odwolaniu pralata" powinni zamknac mordy zeby nie utrudniac podjecie
                                      decyzji goclawskiemu.
                                      Nie rozumiem z tego wywodu nic. Jaki zwiazek ma miec podejmowanie
                                      decyzji przez goclawskiego z gazeta wyborcza.
                                      Piszesz wprawdzie o kiszczaku ze Michnik o nim powiedzial ze jest czlowiekiem
                                      honoru.
                                      Uwazam ze byl to blad . Ale dostrzegam manipulacje takze-Michnika.
                                      • Gość: michal Re: jestes... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 22:09
                                        Nie bardzo wiem i rozumiem dlaczego uwazasz ze "jezeli zalezalo
                                        > im na odwolaniu pralata" powinni zamknac mordy zeby nie utrudniac podjecie
                                        > decyzji goclawskiemu.
                                        > Nie rozumiem z tego wywodu nic. Jaki zwiazek ma miec podejmowanie
                                        > decyzji przez goclawskiego z gazeta wyborcza.

Zwiazek jest bardzo prosty. J. byl kapelanem "S", w trakcie stanu wojennego
                                        pomogl wielu ludziom skrzywdzonym przez owczesna wladze. Naturalnie, ludzie ci,
                                        ich rodziny, znajomi, sa zyczliwi pralatowi, a bardzo nie lubia owczesnych
                                        wladz. Pralat teraz zachowal sie nagannie, wiec biskup powinien jakos go
                                        ukarac. I o to nagle, GW kierowana przez czlowieka mowiacego "odp.. sie od
                                        generala (Jaruzelskiego)", "Kiszczak - czlowiek honoru", ktory pija wodke z
                                        Urbanem, pisze, ze Jankowski powinien zostac odwolany i poucza czytelnikow co
                                        jest moralne. Goclowski jest wiec w glupiej sytuacji, bo przystepujac do
                                        ukarania krnabrnego Jankowskiego, sprawia wrazenie jakby wystepowal "ramie w
                                        ramie" z GW, ktora jest bardzo niepopularna lagodnie mowiac wsrod wielu
                                        represjonowanych za komuny (w domysle - G. sprzyja komunistom). Rozumiesz?

Piszesz wprawdzie o kiszczaku ze Michnik o nim powiedzial ze jest czlowiekiem
                                        > honoru.
                                        > Uwazam ze byl to blad .

Nie blad, ale skandal i swinstwo chocby w stosunku do gornikow z "Wujka"

Ale dostrzegam manipulacje takze-Michnika.

to dobrze. choc trudno ich nie zauwazyc.
                                        • Gość: michal P.S. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 23:20
                                          Cytat z GW:
                                          "Po mszy ok. 200 wiernych wzięło udział w wiecu pod kościołem. Nie obyło się
                                          bez antysemickich ekscesów. "Gazeta" i Adam Michnik okazali się organizatorem
                                          żydowskiego spisku wymierzonego w kościół. Dostało się
                                          arcybiskupowi "Żydzińskiemu" [chodzi o abp. Józefa Życińskiego - red.], który
                                          krytykował prałata w mediach. Zgromadzeni przed kościołem domagali się też
                                          ustąpienia abp. Gocłowskiego, który "wydał wyrok na niewinnego człowieka". "

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2305822.html
                                          Wlasnie o taki scenariusz chodzilo mi, gdy pisalem, ze biskup G. popelnil blad
                                          odwolujac teraz pralata, a GW powinna zamknac morde chca go w tym wspomoc.
                    • Gość: wiesz co mee Re: jesteś jednak głupi jak but...jestes IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 18:52
                      zacznij zamiast prowokowac pisac dokladniej o co co chodzi.
                      Nie kazdy ma ochote sledzic twoje posty.
                      Prosciej podziel sie pogladami zamiast robic z siebie ...
                      no walsnie co wlasciwie ? Po co sie wyglupiasz ?
          • Gość: historyk Lekcja historii dla Man Machine IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 18:03
            Poczytaj o "czlowieku" ktory byl architektem final solution:
            www.kki.krakow.pl/piojar/polemiki/jedwabne/getto_warsz2.html
            Zyd Reinhard Tristan Eugen Heydrich, po pijaku strzelal w lustro i wolal: "ty
            parszywy Zydzie".
            A tak twoi traktowali siebie nawzajem:
            www.kki.krakow.pl/piojar/polemiki/jedwabne/getto_warsz2.html
            Przyjemnej lektury.
            • Gość: historyk Re: Lekcja historii dla Man Machine IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 18:23
              Zyd Reinhard Tristan Eugen Heydrich, zalozyciel obozow koncentracyjnych, po
              pijaku strzelal w lustro i wolal: "ty
              parszywy Zydzie".
              www.ourcivilisation.com/smartboard/shop/festjc/chap8.htm
              • Gość: Man Machine Historyk poczytaj jakieś fachowe źródła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:37
                Kmiotku przeczytaj jakieś fachowe pozycje nim zaczniesz mnie odsyłać do jakichś
                pseudo-historycznych linków z pseudo-historycznymi bzdurami, których autorzy
                powinni siedzieć w więzieniu za tzw. "kłamstwo oswięcimskie".

Lektura takich ksiązek jak :
                "· Friedlander H. “The Origins of Nazi Genocide. From Euthanasia to Final
                Solution” (London; 1995)
                · Proctor R. „Racial Hygiene – Medicine Under the Nazis”
                (Cambridge, Massachusetts, London; 1988)
                · Rhodes R. “Masters of Death – the SS-Einsatzgruppen and the Inventions
                of the Holocaust” (New York; 1983)

może da ci jakieś wyobrażenie jak do tego doszło.
                Pod warunkiem, że znasz angielski głąbie!
                • Gość: historyk Re: Historyk poczytaj jakieś fachowe źródła IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 21:21
                  Przyjemnie popatrzec jak niePolak wpada w szal bo mu prawde powiedzialem.
                  niePolacy sa zbyt tepi aby poradzic sobie z sila argumentow i uciekaja sie do
                  obelg. Skoro zarzucasz mi nieznajomisc angielskiego, sprawdzmy wczesniej twoj
                  angielski niePolaku. Przetlumacz czytelnikom nastepujacy fragment:
                  Reinhard Tristan Eugen Heydrich was besmirched by an indelible stain and in a
                  melancholy state of 'mortal sin'; he had Jewish ancestors.
                  He tried to destroy all the evidence. As soon as he was in a position to do so,
                  he had an the documents brought to him from register offices and church
                  records, but he was unable to prevent enemies and rivals, to whom such
                  knowledge meant real power, from getting hold of documentary evidence of his
                  racially impure parentage. One of his colleague has described the haunting and
                  profoundly revealing occasion when Heydrich came home at night to his
                  brilliantly lit apartment and suddenly saw his reflection in a large wall
                  mirror. In an attack of cold rage he 'whipped his pistol from his holster and
                  fired two shots at this double', (16) the ever and tormentingly present
                  negation of himself, from which he could free himself in liquor and in the
                  splintered glass, but not in reality.
                  Fragment pochodzi z:
                  www.ourcivilisation.com/smartboard/shop/festjc/chap8.htm
                  Czekamy na tlumaczenie niedouczony, znerwicowany nienawiscia niePolaku.
                  Postaraj sie nie strzelac w lustro jak Heydrich

• arturo.de.aragorn Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos 26.09.04, 17:52
      prawda zawsze wyjdzie na jaw, wczesniej czy pozniej
    • Gość: katol Re: Ks. Jankowski = zalosny becwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:58
      Bezczelny i uparty osiol. Kropka.
      • Gość: Marky Jankowski :zalosny becwal w rzeczy samej IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.04, 18:31
    • Gość: Katolik Polski PRALAT-PROBLEM KOSCIOLA I PROKURATURY IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.04, 18:02
      Na temat wypowiadaja sie natomiast w wiekszosci ci,ktorzy z KK nie maja
      nic wspolnego,a wrecz go zwalczaja.Doskonala okazja,zeby dolozyc
      katolikom i Kosciolowi.I tylko o to chodzi tym wszystkim ateistom,
      protestantom i innej masci odszczepiencom.Kosciol poradzi sobie z problemem.
      Prokuratura zbada sprawe.A kto domaga sie odejscia Pralata,niech
      wstapi do KK,bedzie mial wiekszy wplyw na sprawy Kosciola.
    • Gość: kris Re: Ks. Jankowski - szkodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:05
      Od jego odwolania juz nie ma odwrotu. I slusznie bo ten facet czyni wiele zla
      WZSYSTKIM - tylko wielu nie zdaje sobie z tego sprawy.
    • Gość: włodek Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: *.udn.pl 26.09.04, 18:07
      Pieprzony , uparty jak osioł.
    • kozaczek3 Ks.Jankowski kieruje się naukami D Kościoła!! 26.09.04, 18:18
      Kobiety ”są błędem ... natury z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą
      ciała świadczą o cielesnym i duchowym upośledzeniu, są rodzajem kalekiego,
      chybionego i nieudanego mężczyzny..?

św. Tomasz z Akwinu 1225-1274

No chyba lepiej z udanym niż z kalekim.
      Amen.
      • Gość: Ted Milovsky Hitler średniowiecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:29
        Błędem to był tomasz z akwinu - jego poglądy niewiele sie różnią od ideologii
        nazistowskiej.Taki średniowieczny hitler.średniowieczna ciemnota nie zna
        granic..........
      • Gość: kozaczku Re: Ks.Jankowski kieruje się naukami D Kościoła!! IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 18:46
        czy myslisz ze czas podjac watek kobiecy ?
        Stosunek kosciola do kobiet ?
        Czy dlatego ten cytacik tomcia z akwinu ?
    • Gość: Nauczycielka JANKOWSKI NA SMIETNIK HISTORII! IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.04, 18:20
      Dosc zgorszenia, dosc nienawisci, dosc chamstwa, dosc antysemityzmu, dosc
      dzielenia polskiego Kosciola na dwa zwalczajace sie obozy.Czas Jankowskiego sie
      skonczyl - miejmy nadzieje, ze bezpowrotnie.
      Jesli tak bardzo nienawidzi papieza, ze sprzeciwia sie jego nauczaniu, nie
      powinien sie nazywac katolikiem, a juz zwlaszcza nie powinien byc duchownym.
      SWzkoda, ze biskupowi tak dlugo zajelo podjecia decxyzji. Mozna byloby unuiknac
      [przynajmniej kolejnej kompromitacji w Europie, gdzie znow komentatrorzy pisza
      ze Polska jest krajem rasisow i antysemitow.
      • Gość: uczen Re: JANKOWSKI NA SMIETNIK HISTORII! IP: *.proxy.aol.com 26.09.04, 18:28
        Jakiego przedmiotu uczysz nauczycielko? Hebrajskiego, leninizmu czy nienawisci?
        • Gość: Popieram!!!! Re: JANKOWSKI NA SMIETNIK HISTORII! IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.04, 19:12
    • Gość: Lilka Re: Ks. Jankowski nie zrezygnuje z funkcji probos IP: 213.199.221.* 26.09.04, 18:24
      Księże Jankowski !
      Robisz najgorszą propagandę naszej wierze katolickiej. Brakuje ci pokory, tak
      potrzebnej proboszczowi. Za kogo siebie uważasz ? Za Kościół ???
      Kościół to MY - WIERNI. TY KSIĘŻE JESTEŚ JEDYNIE SŁUGĄ KOŚCIOŁA. ALE JAK WIDAĆ
      NIE DORASTASZ DO TEJ ROLI. UDERZYŁA CI DO GŁOWY ODROBINKA WŁADZY I pieniądze
      !!!!!!!!
      Nawet Arcybiskupa ośmielasz się krytykować ???????
      Boże, spuść nogę i kopnij !!!!!!!!!!!
    • Gość: oooooooo WSZYSCY PRAWDZIWI I ŚWIADOMI POLACY SĄ ZA PRAŁATEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:33
      kto nie popiera tego patriotę(człowieka który też ma prawo popełniać błędy) ten
      jest
      a)j.banynm kosmopolitą,lewakiem,europejsem
      b)może i nawet dobrym,poczciwym Polakiem tylko że niezbyt rozgarniętym poddanym
      indoktrynacji mediów takich jak to i nie bardzo wiedzącym co się obecnie dzieje
      w Polsce
      • Gość: ?oooo? Re: WSZYSCY PRAWDZIWI I ŚWIADOMI POLACY SĄ ZA PRA IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 18:40
        No wiesz patriotyzm nie musi sie definiowac przez antysemityzm i
        sklonnosci ...
        Parafrazujac
        -Kto nie popiera jankowskiego ma choc sladowe pojecie czym jest pedofilia
        wie czym jest skazanie nieletnich na wplyw tego rodzju ludzi
        -kto popiera jankowskiego jest ofiara indoktrynacji kosciola - inaczej
        prania mozgu juz od wczesnego dziecinstwa, nie bardzo wiedzacym co sie dzieje w
        Polsce i poza Polska.
        • Gość: oooooooo Re: WSZYSCY PRAWDZIWI I ŚWIADOMI POLACY SĄ ZA PRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:48
          prałat nie jest pedofilem i nic mu nie udowodniono,choć oczywiście dzięki
          samemu oskarżeniu wielu ludzi takich jak ty w to wierzy.o to im chodzi.o
          wyplenienie resztek polskości z kraju.skoro media opanowane przez wpływy
          żydowskie chcą decydować o obsadzie stanowisk w KK to nie świadczy to dobrze o
          żydach.czemu się dziwić prałatowi skoro mówi prawdę w przeciwieństwie do
          michnika.
          • Gość: 0000000? Re: WSZYSCY PRAWDZIWI I ŚWIADOMI POLACY SĄ ZA PRA IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 19:01
            Mowie trzeba posiadac sladowe informacje o chorobie tzn pedofilii.
            Nie wiem jak ciebie nazwac Zera?
            Ja nie musze wierzyc . Kazda choroba ma objawy, ktore sa do zaobserwowania.
            Czys ty oszalal ? Resztka polskosci to ma byc zwierzecy antyzemityzm i
            sklonnosci pedofilskie ? Media to sa opanowane przez Zydow?
            Pralat mowi prawde ? w przeciwienstwie do Michnika?
            Wiesz mamy rozne perspektywy. Masz suwerenne prawo postrzegac jankowskiego tak
            jak chcesz. Ja mam inne zdanie.
      • Gość: filip z kon Re: WSZYSCY PRAWDZIWI I ŚWIADOMI POLACY SĄ ZA PRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:24
        Czy mam przez to rozumieć {to pytanie do dużego zera} że arcybiskup Gocłowski
        to też lewak itd. bo jak widać Jankowskiego nie popiera?
      • Gość: marioosh bu... IP: *.szuwarowa.krakow.pl 26.09.04, 21:06
        ...hahahaha :D

wiadro zimnej wody? wypijesz czy mam ci wylać na głowę?
    • Gość: michal Wyborcza antagonizuje polski kosciol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 18:35
      Podzielila kaplanow na "lepszych" i "gorszych", po czym obludnie nawoluje
      tych "lepszych" w imie dbalosci o oblicze kosciola itp. do pozbycia
      sie "gorszych". Diabel w ornat sie ubral i ogonem na msze dzwoni.
    • Gość: Jędrek CIEKAWE ILU CHŁOPCÓW ZGWAŁCIŁ PRAŁAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:39
      No właśnie, ilu??????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka