Dodaj do ulubionych

Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN24

08.08.16, 15:04
W której na zaproszenie pana redaktora Mordki (pseudonim "Morozowski" - Ojciec Andrzeja Morozowskiego Mieczysław wcześniej nazywał się Jodek Mordka i był działaczem młodzieżówki Komunistycznej Partii Polski. Tak w nawiasie czy kogoś dziwi, potomkowie KPP stanowią obecnie trzon elity intelektualnej tak zwanego układu medialnego)
udział wzieli:
- Pan redaktor Lisicki.
- Pan redaktor Michał Szułdrzyński
- Pani Monika Wielowiejska
- Pan Sławomir Sierakowski.

Ci dwaj pierwsi próbowali dyskutować z parą wściekłych intelektualnych pacynek, o moralności jadowitych płaszczek, która za nic sobie miała inteligencję telewidzów.
Ale nie to było najgorsze. W pewnym momencie pan Sierakowski (wywodzący się ze środowiska tych, którzy udzielają azylu lewackim bojówkarzom) użył sformułowania: "obsikiwanie Smoleńskiem" i już przestało być zabwanie. Cham i prostak - pomyślałem - i przypomniał mi się pan Wildstain, który jednym gestem ręki zastopował w TVP tego zaplutego jadem lewaka.
Póżniej zestawiłem sobie to z innym propozycjami tej zacnej stacji, misyjnym programem pani Gessler i nieudanym startem edukacyjnego reality show z udziałem dwóch homoseksualistów. I znowu się sprawdza: "jacy widzowie taka telewizja"?
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 15:15
      Chciałem się zapytać jaki wyraz twarzy w tym studio miał Sierakowski Sławek .Pusty wyraz twarzy ,czy pustaka? Broń Boże mnie bym obrażał .Bo Sierakowskiego się nie da obrazić .Amen.
      • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:10
        Generalnie starał się pozować na intelektualistę i wszystko było na dobrej drodze do czasu gdy zakładał nogę na nogę gdyż wtedy zawartość snopka wysypywała się na podłogę w studio.
        • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:15
          tw_wielgus napisał:

> Generalnie starał się pozować na intelektualistę i wszystko było na dobrej drod
          > ze do czasu gdy zakładał nogę na nogę gdyż wtedy zawartość snopka wysypywała s
          > ię na podłogę w studio.

Czyli jednak nie tylko słuchałeś, ale też oglądałeś. Tak, tak - wiem już, że bez przyjemności. No cóż, jacy widzowie (z przyjemnością, czy bez - ale jednak widzowie), taka telewizja.
          • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:29
            Nie dam się ubrać w płaszcz tandetnego antyTVNizmu. W tej telewizji jest sporo programów (np wyprodukowanych przez BBC), które oglądam z prawdziwą przyjemnością.
            Natomiast czuję się obrażany (jako widz) jeżeli do poważnej dyskusji politycznej zaprasza się kreatury rodzaju Sierakowskiego i idiotki w typie Wielowiejskiej. Przecież zamiast niej mogli zaprosić panią Paradowską.
            • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:03
              tw_wielgus napisał:

> Nie dam się ubrać w płaszcz tandetnego antyTVNizmu.

W żaden płaszcz Cię nie ubieram, jeśli już, to sam sobie jakieś płaszcze zakładasz. To przecież nie ja napisałem "jacy widzowie, taka telewizja".
              Co do reszty nie wypowiadam się, bo TVN nie oglądam. W ogóle mało oglądam telewizji.
              Czasem słucham jednym uchem, gdy żona ogląda, a ja robię coś innego. Wczoraj przy gotowaniu obiadu miałem okazję posłuchać stacji rzekomo informacyjnej, czyli TVP Info. W ciągu 2 godzin kilka razy zdążyłem usłyszeć, że Majka zdobył brązowy medal w kolarstwie, natomiast ani razu nie usłyszałem, kto zdobył medal złoty. Ot, profesjonalna informacja.
            • zofijkamyjka Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 21:20
              tw_wielgus napisał:

> . Przecież zamiast niej mogli zaprosić panią Paradowską.

????????????????
      • ukos Taniu, nie tylko Sierakowskiego nie możesz obrazić 08.08.16, 18:42
        taniarada napisał(a):

> Sierakowskiego się nie da obrazić.

Ty, Taniu, nikogo nie jesteś w stanie obrazić. Żeby móc kogoś obrazić, trzeba mieć zdolność honorową. Ty najwyżej możesz opluć albo obrzucić guanem.
    • pies_na_czarnych Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 15:16
      Zaniedbujesz się w obowiązkach. Nie sprawdziłeś drzewa genealogicznego zaproszonych.
      • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:11
        No fakt. Obiecuję poprawę.
    • czekam.na.lewice Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 15:22
      Im więcej egalitarnej lewicy jak Sierakowski tym waaadza Kaczyńskiego będzie mocniejsza.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:12
      A za co miał inteligencję telewidzów pan red. Lisicki? Bo w Trojce najczęściej ma tę inteligencję za nic.
      • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:56
        W mojej ocenie jego wypowiedź była logiczna i spójna z poglądami, których się nie wypiera. Była wyważona i zawierała elementy krytyki której Pan Lisicki nie oszczędził prezydentowi Dudzie.
        Natomiast Pani Wielowiejska próbowała zatańczyć "samodzielnego walczyka" z poglądami, których się podświadomie wypiera i zaplątała się we własne nogi. Z przykrością stwierdzam że z niej to już propaganda nawet uszami się wylewa.
        Natomiast Sierakowski tragedia, dno...
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 19:59
          Wielowieyska już dawno kiepską się stała, za dużo kontaktów z Semką robi swoje.
          Poza tym podziwiam odwagę pana Lisickiego, podświadomie wypiera się krytyki prezydenta ale tutaj nabrał jak widać niektórych widzów na "samodzielność".
    • ayran Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:25
      tw_wielgus napisał:

> W której na zaproszenie pana redaktora Mordki (pseudonim "Morozowski" - Ojciec
      > Andrzeja Morozowskiego Mieczysław wcześniej nazywał się Jodek Mordka i był dzi
      > ałaczem młodzieżówki Komunistycznej Partii Polski.

www.newsweek.pl/polska/w-newsweeku--w-imie-ojca-i-zyda,100888,1,1.html
      Swoją droga, ciekawe, czy w sprawie nazwiska ojca Morozowskiego, bardziej wiarygodna jest Dorota Kania, czy sam Morozowski. Dla mnie - Morozowski, ale domyślam się, że dla wyborcy Sasina - jednak Kania.
      • m.c.hrabia Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:33
        dla wyborcy Sasina - jednak Kania

opinia Kani , podlana złotówkami Szafernachera jest obowiązująca elektoratu Sasina..
      • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:02
        To typowy syndrom wyparcia. Tak jak Kania wypierała się związków z Dochnalem. Nie ma w tym nic dziwnego. Oskarżony ma prawo do obrony...
    • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 16:58
      tw_wielgus napisał:

> I znowu się sprawdza: "jacy widzowie taka telewizja"?

Aha. To dlatego napisałeś, że słuchałeś, a nie, że oglądałeś, żeby się nie wydało, że jesteś takim właśnie widzem, jaka ta telewizja. A tak to nie jesteś widzem, tylko słuchaczem. Sprytnie, sprytnie.
      • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:05
        Jureczku nie ma w tym nic sprytnego. Słuchałem w celach badawczych i bez przyjemności.
        • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:16
          tw_wielgus napisał:

> Jureczku nie ma w tym nic sprytnego. Słuchałem w celach badawczych i bez przyje
          > mności.

Oj, biedny Wielgusik. Ciężka służba. Coś tak jak esbecy chodzący na mszę, żeby posłuchać, co ksiądz mówi na kazaniu. Myślę, że też słuchali bez przyjemności.
          • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:31
            Jurku wierz mi, że u mnie z oglądaniem TVN jest tak samo, jak u ciebie we współżyciu z żoną.
            • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 17:57
              tw_wielgus napisał:

> Jurku wierz mi, że u mnie z oglądaniem TVN jest tak samo, jak u ciebie we współ
              > życiu z żoną.

Myślę, że posunąłeś się za daleko. Skąd możesz, chamie, wiedzieć, jak jest u mnie we współżyciu z żoną?
              • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:01
                Jak to skąd? Od niej...
                • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:04
                  tw_wielgus napisał:

> Jak to skąd? Od niej...

Dowcip godny Pietrzaka.
                  • czekam.na.lewice Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:07
                    jureek napisał:

> tw_wielgus napisał:
                    >
                    > > Jak to skąd? Od niej...
                    >
                    > Dowcip godny Pietrzaka.
                    Sądzę, że raczej Hrabiego.
                    • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:12
                      czekam.na.lewice napisał:

> > Dowcip godny Pietrzaka.
                      > Sądzę, że raczej Hrabiego.

Nie wiem, kto to taki, więc nie będę się wypowiadał. W każdym bądź razie dowcip bardzo niskich lotów.
                  • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:11
                    ?!...Przecież się sam prosiłeś o odpowiedź, dostałeś, spakuj, podziękuj, weź paragon i spadaj...
                    • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:15
                      tw_wielgus napisał:

> ?!...Przecież się sam prosiłeś o odpowiedź, dostałeś, spakuj, podziękuj, weź p
                      > aragon i spadaj...

Zawsze robisz się taki nerwowy, gdy zostaniesz przyłapany na braku konsekwencji?

• tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:21
                        Pan sobie jeszcze coś życzy? Bo już zamykamy...
                        • jureek Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:27
                          tw_wielgus napisał:

> Pan sobie jeszcze coś życzy? Bo już zamykamy...

Coś Ci się w zdenerwowaniu pomieszało. To nie Twój folwark, nawet cieciem tu nie jesteś, więc zamykać to sobie możesz, ale co najwyżej swoją buźkę.
                          • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:37
                            Sorry zgasiliśmy światło, otwieramy dopiero jutro, a gości awanturujących się nie będziemy obsługiwali.
                          • taniarada @ jureek 08.08.16, 20:11
                            No Jureczku puściły ci hamulce.Wyskoczyłem się przewietrzyć ,a ty nadajesz z kapownika.Czyli na chamstwo odpowiadasz chamstwem.Przecież wielgus tylko napisał "palec pod Budkę po za minutkę zamykam Budkę .A ty od razu z grubej rury jak Komorowski.Wstydź się .Jak pisał Tołstoj niby inteligent, a w gumofilcach wszedł na perskie dywany.
                            • jureek ech, Taniu, Taniu 08.08.16, 21:09
                              taniarada napisał(a):

> No Jureczku puściły ci hamulce.Wyskoczyłem się przewietrzyć ,a ty nadajesz z ka
                              > pownika.Czyli na chamstwo odpowiadasz chamstwem.

Otóż nie. Gdybym odpowiadał chamstwem, to bym mu napisał, że zamykać to sobie może co najwyżej swoją japę, a przecież napisałem dużo grzeczniej.
                              Poza tym zauważyłem ciekawą prawidłowość - zarówno Ty, jak i Wielgus zdrabniacie moje imię zwracając się do mnie. Myślisz, że gdy będziesz do rozmówcy zwracał się zdrobniale, to sobie dodasz powagi?
                              • kolpik124 Re: ech, Taniu, Taniu 08.08.16, 21:13
                                dyskutujesz z jednym trollem, on ma dwa nicki
                                • taniarada Re: ech, Taniu, Taniu 08.08.16, 21:35
                                  kolpik124 napisała:

> dyskutujesz z jednym trollem, on ma dwa nicki
                                  >
                                  Ma dwa nicki usłyszałeś od lesia z lechistanu.Jego już nie ma kolpik .Mój nick zastrzeżony od roku 1989 .Zapisz sobie w notesiku.Dla ciebie troll .Ale inteligentny .Gdybyś mnie czytał to nie mogę założyć posta na tym forum i religia też .Ale możesz szukać .Kto szuka nie błądzi .I komu ja odpowiadam.
    • damakier1 Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:05
      tw_wielgus napisał:

udział wzieli:
      - Pan redaktor Lisicki.
      - Pan redaktor Michał Szułdrzyński
      - Pani Monika Wielowiejska
      - Pan Sławomir Sierakowski.

Dziennikarka, która wystąpiła w tej audycji nazywa się Dominika Wielowieyska
      • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:13
        Dziękuję Damo za sprostowanie tej istotnej nieścisłości która wkradła się w moją wypowiedź.
        Co do reszty - jak rozumiem - nie masz uwag.
      • m.c.hrabia Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 18:42
        Pani Monika Wielowiejska
        cóż, już całkiem mu się j3bie we łbie pod wrażeniem dzieła niejakiej Kani ,o resortowych ..
        nie pierwszy wielguska wpis ,wykazujący zafascynowanie Kanią.
    • zapijaczony_ryj dziwi mnie dlaczego ty taki zaawansowany PiS_dziel 08.08.16, 18:21
      oglądasz TVN24 zamiast PiS_dackich gadzinówek?
      A jescze bardziej to dlaczego się produkujesz na forum najbardziej znienawidzonej przez siebie gazety, zamiast na Trwam?
      • tw_wielgus Re: dziwi mnie dlaczego ty taki zaawansowany PiS_ 08.08.16, 18:26
        Lubię zadziwiać pojebków... Takie mam niskonakładowe hobby.
    • platfusy.ida.do.paki Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 20:36
      Masz zdrowie oglądać takie g*wno ...
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 20:46
        Pewnie wprawiał się czytając Sumlińskiego...
        • tw_wielgus Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 21:26
          Nie sądzę ale oczywiscie szanuje twoje prawo do odmiennej opinii
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 22:50
            To raczej ty masz odmienną opinię.
    • zofijkamyjka Re: Słuchałem wczoraj dyskusji publicystów w TVN2 08.08.16, 21:26
      Magda Gesler w TVN24?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka