Dodaj do ulubionych

Maciej Orłoś

01.09.16, 08:44
Maciej Orłoś odchodzi z Telewizji Polskiej i "Teleexpressu". O swojej decyzji poinformował na antenie, pożegnał się też z widzami. "Muszę powiedzieć coś całkiem serio. To jest mój ostatni »Teleexpress«. Żegnam się z państwem. Chciałbym podziękować za te ponad 25 lat spotkań w »Teleexpressie« i innych programach. Do zobaczenia w innym miejscu" - powiedział

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/maciej-orlos-po-25-latach-odchodzi-z-teleexpressu/39j79h#hpsrc=wi&pos=7
Gratulacje.
To co budowano przez 30lat " dobra zmiana" zrujnowala w niecaly rok
Obserwuj wątek
    • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 08:48
      Może odchodzi do Republika TV jak Reszczyński z Teleekspresu:)
      PS
      Przez 25 lat to budowano właśnie ten syf, który nazywamy mediami publicznymi.
      • kosel_maruvi Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 08:55
        www.newsweek.pl/polska/slabe-wyniki-ogladalnosci-teleexpress-wiadomosci-tvp,artykuly,394735,1.html

Domyslalsz sie dlaczego TVPiS tak traci ?
        • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:00
          kosel_maruvi napisał:

> www.newsweek.pl/polska/slabe-wyniki-ogladalnosci-teleexpress-wiadomosci-tvp,artykuly,394735,1.html
          >
          > Domyslalsz sie dlaczego TVPiS tak traci ?
          Nie muszę się domyślać. Wiem.
          Telewizja publiczna za PiS jest żenująca. POprzednia też była żenująca. Tym się jednak różnimy, że Ty tego wcześniej nie zauważałeś.
          • kosel_maruvi Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:11
            czekam.na.lewice napisał:

> Telewizja publiczna za PiS jest żenująca. POprzednia też była żenująca. Tym się
            > jednak różnimy, że Ty tego wcześniej nie zauważałeś.

To moze bedzie ci latwiej jak sie zastanowisz dlaczego teraz ogladalnosc TVN rosnie.
            Bo wczesniej tez rosla tylko tego nie zauwazylem ?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:00
          TVP tak traci ponieważ PO upolityczniła telewizję.
          • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:08
            religijnych.uczuc.obraza napisał:

> TVP tak traci ponieważ PO upolityczniła telewizję.
            >
            Frustracja :)
            PiS upolitycznił telewizję i wcześniejsze ekipy PO i SLD upolityczniały telewizję.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:09
              Frustracja to jest w Warszawie po przegranych dwa lata temu wyborach na prezydenta stolicy.
              • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 13:23
                religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Frustracja to jest w Warszawie po przegranych dwa lata temu wyborach na prezyde
                > nta stolicy.
                >
                To nie moja frustracja ale pisiorów.
                Mając tamten wybór też zagłosowałbym na HGW.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 14:08
                  Ja mając zeszłoroczny wybór ponownie nie zagłosowałbym na PiS. I nie wynika to z frustracji.
            • kosel_maruvi Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:15
              czekam.na.lewice napisał:

> Frustracja :)
              > PiS upolitycznił telewizję i wcześniejsze ekipy PO i SLD upolityczniały telewiz
              > ję.

Brak w tym co piszesz logiki.
              Skoro poza ekipa nic sie nie zmienilo to dlaczego spada ogladalnosc ?
              Widac, ze zmienilo sie jednak cos wiecej. Tylko co ?
              • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 13:25
                kosel_maruvi napisał:

> czekam.na.lewice napisał:
                >
                > > Frustracja :)
                > > PiS upolitycznił telewizję i wcześniejsze ekipy PO i SLD upolityczniały t
                > elewiz
                > > ję.
                >
                > Brak w tym co piszesz logiki.
                > Skoro poza ekipa nic sie nie zmienilo to dlaczego spada ogladalnosc ?
                > Widac, ze zmienilo sie jednak cos wiecej. Tylko co ?
                JA się wypowiadałem nt upolitycznienia a nie oglądalności więc logikę uaktywnij u siebie.
                • kosel_maruvi Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 13:59
                  a pamietasz jeszcze co powoduje to upolityczynienie ?
                  • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 14:04
                    kosel_maruvi napisał:

> a pamietasz jeszcze co powoduje to upolityczynienie ?
                    Uparty &^%$% .
                    TVN 24 jest upolityczniony i ma dobrą oglądalność.

Zadaniem mediów publicznych nie są rekordowe wyniki słuchalności czy oglądalności a przede wszystkim tzw misja i obiektywna informacja i to ostatnie jest fatalnie realizowane. Zamiast informacji jest (i była) propaganda polityczna i pranie mózgów.
                    • kosel_maruvi Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 14:59
                      Zadaniem mediów publicznych nie są rekordowe wyniki słuchalności czy oglądalności a przede wszystkim tzw misja i obiektywna informacja i to ostatnie jest fatalnie realizowane. Zamiast informacji jest (i była) propaganda polityczna i pranie mózgów

Zgoda. I wlasnie dlatego Spada ogladalnosc bo ludzie nie sa az tak glupi jak sie Kurskiemu wydaje i wola objektywne informacje od bzdur podawanych "ciemnemu ludowi" w stylu telewizjii rodem z PRLu
                      • czekam.na.lewice Re: Maciej Orłoś 05.09.16, 13:13
                        kosel_maruvi napisał:

> Zadaniem mediów publicznych nie są rekordowe wyniki słuchalności czy oglądalnoś
                        > ci a przede wszystkim tzw misja i obiektywna informacja i to ostatnie jest fata
                        > lnie realizowane. Zamiast informacji jest (i była) propaganda polityczna i pran
                        > ie mózgów
                        >
                        > Zgoda. I wlasnie dlatego Spada ogladalnosc bo ludzie nie sa az tak glupi jak si
                        > e Kurskiemu wydaje i wola objektywne informacje od bzdur podawanych "ciemnemu l
                        > udowi" w stylu telewizjii rodem z PRLu
                        Miło mi się z Tobą zgodzić. Trafnie ten stan rzeczy opisałeś.
    • ayran Pan Maciej... 01.09.16, 09:21
      .... miał problemy z dogadaniem się ze swoim nowym szefem, niejakim Pobudzinem, dawniej TV Trwam.
      Orłoś nie jest antypisowski, tyle tylko, że jest zwolennikiem mniej nachalnych przekazów niż jego o 15 lat młodszy szef. Te 15 lat różnicy doświadczenia powodują, że Orłoś wie, że za jakiś czas powrót przez spalony most może być niewykonalny.
    • szwampuch58 Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 09:46
      Podobno Terlikowski przechodzi do Teleexpressu
    • wojtek_ostrowski Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 10:15
      Ciekawy jestem bardzo gdzie teraz spotkamy Pana Macieja, jakieś plotki????
      • ayran Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 10:32
        Ja już wiem, ale to nie plotka.
      • ayran PS 01.09.16, 10:34
        Orłoś ma już nawet profil na stronie nowego pracodawcy.
    • andrzejkoziol11 Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 13:10
      Ciekawę czy Maciej Orłoś będzie prowadził jeszcze jakieś inne programy w telewizji?
    • zapijaczony_ryj PiSi, to zniszczuchy, a ich Guru to Świr 01.09.16, 16:05
      To co budowano przez 30lat " dobra zmiana" zrujnowała w nie caly rok- takie są niestety fakty
    • gorszysort Re: Maciej Orłoś 01.09.16, 20:33
      należy do tych , którzy nie lubią siedzieć w szambie
    • szwampuch58 Re: Maciej Orłoś 05.09.16, 11:51
      tak trzymac panie Kurski,dobrze jest:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20645293,fakty-liderem-ogladalnosci-pokonaly-wiadomosci-i-teleexpress.html#Czolka3Img
    • rirei Re: Maciej Orłoś 05.09.16, 13:31
      żegnaj przyjacielu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka