Dodaj do ulubionych

Jadzia rules!!!

01.09.16, 15:39
Niedawno skończyłam większy tekst - analizę paradygmatu rosyjskości i bolszewizmu. I nagle ta optyka, w której tkwiłam podczas pracy, pozwoliła mi dojrzeć w polityce PiS-u elementy, które ten bolszewizm przypominają. To znaczy po pierwsze: wspomniany "moment woli", czyli siła jednostki, która rządzi. Po drugie: odrzucanie empiryczności w ocenie skutków danych działań. Cały czas to przyszłość jest w rządowym przekazie tym, co uzasadnia teraźniejszość. Po trzecie wreszcie uderzający brak zaufania do instytucji, do niezależności, do wolności jako takiej. Gdy dostrzegłam to wszystko, zaczęłam krytykować

No i jak się nie zgodzić z panią Jadzią, a teraz do opluwania PiSięta przystąp!
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Jadzia rules!!! 01.09.16, 15:40
      Przepraszam, nie wkleiłem linka, o to on,
      weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,20591244,taniszkis-ostro-uderza-w-pis-widze-u-nich-wschodnia-mentalnosc.html#Czolka3Img
      • j-k PO to mi doprawdy szkoda... 01.09.16, 16:50
        8 lat rzadzili, a pierwsza kadencje to nawet calkiem udanie...

dopiero druga (kadencje) przespali...

a szkoda...

gdyz nawet po Towarzyszu Gierku - ktory rzadzil Krajem zaleznym od Rassiji cala DEKADE

- to jednak cos zostalo...

np. Trasa Katowicka - ktora od 20-tu lat z uporem przerabiamy na Autostrade...

Tfu(j), jak zawsze , Dr. J.K.

ekonomista.
    • ave.duce Re: Jadzia rules!!! 01.09.16, 17:19
      Gdyby czytała FK - dojrzałaby już dawno ;)
    • piq o PiSim prymacie "woli politycznej" nad prawem,... 01.09.16, 19:40
      ...moralnością oraz dobrym obyczajem - jako o cesze nazistowsko-bolszewickiej tawariszcza Jara - napisałem JA tu na forum na długo przed Staniszkis.
      • czan-dra Re: o PiSim prymacie "woli politycznej" nad prawe 01.09.16, 19:43
        O tym właśnie pisała Ave :)
      • czekam.na.lewice Re: o PiSim prymacie "woli politycznej" nad prawe 02.09.16, 05:13
        piq napisał:

> ...moralnością oraz dobrym obyczajem - jako o cesze nazistowsko-bolszewickiej t
        > awariszcza Jara - napisałem JA tu na forum na długo przed Staniszkis.
        Przyznaję nie pisałem o nazistowskiej ale ....o bolszewickiej czy komunistycznej owszem:)
    • buldog2 Re: Jadzia rules!!! 02.09.16, 10:41
      Karminousta towarzyszka JARa dokonała kolejnego epokowego odkrycia? Szybko jej to poszło, genialne. Iluminacja.
      Jak tylko weźmie się tabliczkę mnożenia, może znów coś równie odkrywczego nam zakomunikuje.
      U niej pustka umysłowa (bezmyślność, głupota) ściga się z poczuciem wyjątkowości i eksperckości. Niech kontynuuje wychwalanie PiS(b), do tego pasuje najbardziej.

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka