Dodaj do ulubionych

Brawo sąd !

16.09.16, 06:13
Sąd wydał wyrok w sprawie nauczycielki matematyki, które zdjęła krzyż ze ściany w pokoju nauczycielskim. Pedagog otrzyma odszkodowanie i przeprosiny w lokalnych mediach.
Sprawa dotyczy Grażyny Juszczyk, nauczycielki matematyki ze szkoły w Krapkowicach i ateistki. Nauczycielka zdjęła krzyż, który zawisł w pokoju nauczycielskim przez co grożono jej policją pod zarzutem kradzieży. Nauczycielka tłumaczyła, że czuje się pokrzywdzona i wykluczona, ponieważ -jak twierdzi- obecność krzyża oznacza, że jest to miejsce przeznaczone tylko dla wierzących.
– Sąd uznał, że to była dyskryminacja w formie molestowania. Że dochodziło do szykan ze względu na bezwyznaniowość, naruszano godność nauczycielki, upokarzano w środowisku pracy – poinformowała TOK FM mecenas Karolina Kędziora z Towarzystwa Antydyskryminacyjnego. Nauczycielka ma dostać 5 tysięcy złotych odszkodowania oraz przeprosiny w lokalnej prasie. Sąd postanowił, że P. Juszczyk była w szkole szykanowana, drwiono z niej i stosowano ostracyzm.
...
Wyrazy uznania za ten wyrok. Odważny wyrok !
Obserwuj wątek
    • erka-4 Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 06:27
      Zgadzam się z tobą i z wyrokiem,jeśli to wszystko było prawdą.
      Ale,ostracyzmu sąd nie ma prawa brać pod uwagę.

Co sąd może obchodzić,że ja kogoś obchodzę szerokim łukiem ?
      • erka-4 post scriptum... 16.09.16, 06:30
        ...i co to wszystko miało wspólnego z sexem czyli molestowaniem,ten sąd chyba zwariował.
        • czekam.na.lewice Re: post scriptum... 16.09.16, 06:40
          erka-4 napisał:

> ...i co to wszystko miało wspólnego z sexem czyli molestowaniem,ten sąd chyba z
          > wariował.
          Molestowanie to szersze pojęcie niż to związane z sexem.
          • erka-4 Re: post scriptum... 16.09.16, 06:46
            czekam.na.lewice napisał:

Molestowanie to szersze pojęcie niż to związane z sexem.

- nie ściemniaj !
            • erka-4 chyba nie jesteś ... 16.09.16, 06:47
              ...prawnikiem ?
              • czekam.na.lewice Re: chyba nie jesteś ... 16.09.16, 06:59
                erka-4 napisał:

> ...prawnikiem ?
                Wpisz po prostu w google.
              • x2468 Re: chyba nie jesteś ... 16.09.16, 07:00
                Niedouczku. Wyjaśnienie znaczenia pojęcia "molestowanie" znajdziesz w każdym słowniku j. polskiego. Nie dostarczyli służbowego?
                sjp.pwn.pl/slowniki/molestowanie.html
                • erka-4 Re: chyba nie jesteś ... 16.09.16, 07:19
                  1.
                  naprzykrzać się, natrętnie o coś prosić.

- przecież nie wypada pisać wyraźnie,że o doopę chodzi.

2.
                  nakłaniać kogoś do kontaktów seksualnych, wykorzystując swoją przewagę nad nim.

- acha,nakłanianie do kontaktu seksualnego nic nie wspólnego z sexem,rozumiem.
                  • pogromca_bzdury Re: chyba nie jesteś ... 16.09.16, 14:11
                    Czemu tak uwielbiasz popisywać się swoim nieuctwem?
                    • erka-4 pisz na temat ... 16.09.16, 17:40
                      pogromca_bzdury napisał:

> Czemu tak uwielbiasz popisywać się swoim nieuctwem?

...i nie interesuj się moim hobby.
                      • pogromca_bzdury Re: pisz na temat ... 16.09.16, 18:02
                        Na jaki temat? Że tak żenująco słabo znasz język polski?
                        • erka-4 Re: pisz na temat ... 17.09.16, 06:39
                          pogromca_bzdury napisał:

Na jaki temat ?

- na temat kabaretu w krapkowickim sądzie.
                          • pogromca_bzdury Re: pisz na temat ... 17.09.16, 09:47
                            Nie było tam żądnego kabaretu. Było prawidłowe rozstrzygnięcie sprawy, należycie uzasadnione. Kabaretem jest raczej to, że ty nie rozumiesz znaczenia słów w języku polskim.
                            • erka-4 Re: pisz na temat ... 17.09.16, 13:01
                              pogromca_bzdury napisał:

> Nie było tam żądnego kabaretu. Było prawidłowe rozstrzygnięcie sprawy, należyci
                              > e uzasadnione. Kabaretem jest raczej to, że ty nie rozumiesz znaczenia słów w j
                              > ęzyku polskim.

-ja cię też teraz zamolestuję i powiem: kochany mój,najukochańszy i oświadczę,że nie istnieje w prawie polskim pojęcie "molestowanie religijne",gdyby takowe było to sąd miałby prawo na tym swoje opierać wyroki,a teraz jeśli mówi o molestowaniu tak ogólnie,no to ja też tak ogólnie stwierdzam,że na Krzyżu wiszącym w szkolnym gabinecie na ścianie w szkole w Krapkowicach wisi goły prawie Człowiek,i ta nauczycielka nie może na niego patrzeć bo nachodzą ją konkretne myśli,ja bym je nazwał ZBEREŹNE,skoro mowa jest o molestowaniu w tym krapkowickim wyroku.

I skoro nie zgadzasz się,że był to kabaret no to w takim razie była to najpodlejsza sądowa farsa i gwałt poczyniony na polskim prawie.
                              I nie kojarz sobie tego gwałtu Bóg wie z czym,gwałt to gwałt i nic więcej.
                              • pogromca_bzdury Re: pisz na temat ... 17.09.16, 19:17
                                Co to za bełkot?
                                Zajrzyj wreszcie do dowolnego słownika języka polskiego i przestań z siebie robic ciężliego idiotę.
                                Wam się oczywiście marzy co innego, ale na razie jest tak, jak ma być - sąd orzeka na podstawie faktów i obowiązującego prawa, nie na podstawie twoich urojeń i wyobrażeń, jak prawo powinno wyglądać.
    • erka-4 nie ma o czym dyskutować,koledzy... 16.09.16, 07:22
      ...bo nie sąd to był a normalny kabaret.
    • xystos Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 07:30
      polowiczny sukces dot.wyznania
      powinno metematyczce pozwoli
      na powieszenie portretu Karola
      Marxa obok krzyza.
    • aniechto.only Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 13:29
      Ciekawostka w tym wątku, jeden chwali sąd , drugi gani. Ani jednemu nie przyjdzie do lba, że sąd nie jest od schlebiania ich gustom, tylko od wymierzania sprawiedliwości i to bynajmniej nie tej pawlakowej. Ciagle żyją w przekonaniu, że sąd sądem a sprawiedliwość musi być po ich stronie.
      • tw_wielgus Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 13:59
        Czyżby..?!
      • erka-4 ty "prawnik "... 17.09.16, 06:51
        aniechto.only napisała:

> Ciekawostka w tym wątku, jeden chwali sąd , drugi gani. Ani jednemu nie przyjdz
        > ie do lba, że sąd nie jest od schlebiania ich gustom, tylko od wymierzania spra
        > wiedliwości i to bynajmniej nie tej pawlakowej
        . Ciagle żyją w przekonaniu, że
        > sąd sądem a sprawiedliwość musi być po ich stronie.

...czy ty rozumiesz co piszesz ?

Widzę,że nie rozumiesz,bo ten sąd nie sprawiedliwość wymierzył a wydał wyrok,z którego wyraźnie wynika,iż zdaniem sądu owego Ten,który na Krzyżu wisi wyraźnie nauczycielkę ową molestuje.

A chodzi o wyrok sprawiedliwy,nie taki,który ludzi ma podzielić,a podzielił,bo jak można nieżyjącego,na Krzyżu wiszącego Człowieka łączyć z żywym seksem ?
        • aniechto.only Re: erka zboczeniec 17.09.16, 08:57
          erka-4 napisał:

> jak można nieżyjącego,na Krzyżu wiszącego Człowieka łączyć z żywym seksem ?

Swoimi zboczonymi urojeniami podziel się z psychiatrą.
          • erka-4 Re: erka zboczeniec 17.09.16, 12:44
            aniechto.only napisała:

Swoimi zboczonymi urojeniami podziel się z psychiatrą.

Wróć do treści założonego wątku i poczytaj.

cytat :
            Sąd uznał, że to była dyskryminacja w formie molestowania.

Było molestowanie zgodnie z wyrokiem,a zatem kto molestował tą nauczycielkę,dyrektor czy któryś kolega nauczyciel ???,a może któryś uczeń ???,o nich mowy nie ma w wyroku,a o Tym na Krzyżu jak najbardziej,mówi się aż za dużo.

Sąd zrobił z siebie doornia a nie ze mnie zboczeńca.
            • pogromca_bzdury Re: erka zboczeniec 17.09.16, 13:00
              Było molestowanie zgodnie z faktami i znaczeniem tego słowa zarówno w prawie jak i w języku potocznym (vide: słowniki języka polskiego). Nie było molestowania w znaczeniu jakie tobie jest znane (nadal, choć kilka osób zwróciło ci uwagę na błędność twojego wyobrażenia).
            • aniechto.only Re: erka zboczeniec 17.09.16, 13:01
              Tobie już tu tłumaczono co oznacza ten termin . Nie dotarlo , to spadaj, darmowych korepetycji nie udzielam.
              • erka-4 Re: erka zboczeniec 17.09.16, 13:15
                aniechto.only napisała:

> Tobie już tu tłumaczono co oznacza ten termin . Nie dotarlo , to spadaj, darmo
                > wych korepetycji nie udzielam.

Żadne korepetycje nie są mi potrzebne,prawo jest prawem i należy je przestrzegać,a zatem powtórzę też tobie swoją wykładnię polskiego prawa, jaką przedstawiłem wyżej:

-ja cię też teraz zamolestuję i powiem: kochany mój,najukochańszy i oświadczę,że nie istnieje w prawie polskim pojęcie "molestowanie religijne",gdyby takowe było to sąd miałby prawo na tym swoje opierać wyroki,a teraz jeśli mówi o molestowaniu tak ogólnie,no to ja też tak ogólnie stwierdzam,że na Krzyżu wiszącym w szkolnym gabinecie na ścianie w szkole w Krapkowicach wisi goły prawie Człowiek,i ta nauczycielka nie może na niego patrzeć bo nachodzą ją konkretne myśli,ja bym je nazwał ZBEREŹNE,skoro mowa jest o molestowaniu w tym krapkowickim wyroku.

I skoro nie zgadzasz się,że był to kabaret no to w takim razie była to najpodlejsza sądowa farsa i gwałt poczyniony na polskim prawie.
                I nie kojarz sobie tego gwałtu Bóg wie z czym,gwałt to gwałt i nic więcej.
    • pies_na_czarnych Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 13:45
      Malutki kroczek w kierunku zakazu eksponowania symboli religijnych w miejscach publicznych.
      • tw_wielgus Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 13:58
        Jasne trzeba zrobić miejsce na półksiężyce. Wszystko! Oby nie krzyże.
        Żałosne, głupie, lewactwo, za jakiś czas będzie biegać do meczetu. Karnie i z obowiązkowym uśmiechem na pysku. Radośnie unosząc ramiona będziecie chwalić imię Allacha.
        Wielgus jesteś prorokiem!
        • pies_na_czarnych Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 14:05
          Znowu udowadniasz, ze przeczytanie ze zrozumieniem jednego prostego zdania przekracza twoje mozliwosci. :(
          • tw_wielgus Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 14:35
            Czemu? Wyrażasz zadowolenie wynikające z decyzji sądu, który nakazał "zwrot satysfakcji" osobie, którą obrażają symbole naszej chrześcijańskiej tradycji.
            Przypomnieć jakie są korzenie europejskiej cywilizacji, czy też poczytasz sobie o tym na stronie "Krytyki Politycznej"?
            • pies_na_czarnych Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 14:56
              Nie pisze sie "czemu" tylko DLACZEGO!

Gdybys wysilil troszeczke twoj mozdzek to bez trudu zauwazylbys, ze ja pisze o zakazie eksponowania wszelkich symboli religijnych bez wskazywania na konkretna religie. Tak, jak to jest we Francji i podobnie w wielu innych krajach gdzie jest rozdzial panstwa od religii.

Korzeniami europejskiej cywilizacji nie jest chrzescijanstwo. Chrzescijansto nastapilo pozniej i przyczynilo sie w duzej mierze do spowolnienia rozwoju nauki i naszej kultury na wielu plaszczyznach. Parlament EU wyrazil sie wystarczajaco jasno na ten temat tym samym zamykajac ta niepotrzebna dyskusje.
              • tw_wielgus Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 16:03
                Efektem takich działań będzie stworzenie pustej przestrzeni dla islamu który lewactwo hurtowo importuje z bliskiego wsch i trzeba być idiotą żeby tego nie zauważyć
                • pies_na_czarnych Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 16:17
                  Chcesz odstraszyc przybyszow wyznajacych inna religie rozwieszajac krzyze gdzie popadnie? Gratuluje pomyslu godnego prawdziwego "polaka" katolika.
              • erka-4 dobrze piszesz... 16.09.16, 17:51
                pies_na_czarnych napisała:

> Nie pisze sie "czemu" tylko DLACZEGO!
                - ale czy to akurat takie jest ważne ?

Tak, jak to jest we Francji i podobnie w wielu innych krajach gdzie j
                > est rozdzial panstwa od religii.
                >
                Parlament EU wyrazil sie wystarczajaco jasno na ten temat tym samym zamykajac ta niepotrzebna dyskusje.

>

...ale jak co do czego przyjdzie,to chrześcijan prosił będziesz,żeby obronili twoją doopę,gdy inwazja księżyca nastąpi.
                To rozdzielenie właśnie w tej Francji najbardziej jest widoczne,nie mówiąc o Niemczech oraz kilku innych.
                Parlament E.czasem taki sam jak ten sąd kabaret mi przyPOmina.
                • pies_na_czarnych Re: dobrze piszesz... 16.09.16, 19:25
                  > ...ale jak co do czego przyjdzie,to chrześcijan prosił będziesz,żeby obronili twoją doopę,gdy inwazja księżyca nastąpi.

Bardziej boje sie inwazji księży :p i niebardzo moge sobie wyobrazic jak ksiezyc moze ta inwazje przeprowadzic. :)
                  • erka-4 Re: dobrze piszesz... 17.09.16, 07:04

Bardziej boje sie inwazji księży :p i niebardzo moge sobie wyobrazic jak ksiezyc moze ta inwazje przeprowadzic. :)

- no to masz wyraźniej,żebyś zrozumiał:

Nie daj Bóg inwazji księżyca po pomoc zwrócisz się do Krzyża.

Popatrz na zachodnią Europe,po każdym zamachu ludzie hurmem w kościołach się modlą,czego nie robią na co dzień,a nawet prawie im do głowy coś takiego nie przychodzi nigdy.
                    Najlepszą okazją,żeby to uczynić, jest zamach terrorystyczny w wykonaniu księżyca,dokładnie półksiężyca,bo widzę,że mało jesteś kapujący.
                    • pies_na_czarnych Re: dobrze piszesz... 17.09.16, 12:20
                      > Popatrz na zachodnią Europe,po każdym zamachu ludzie hurmem w kościołach się modlą

:))))) mieszkam tutaj 30 lat i jeszcze nigdy nie widzialem tej chmary modlacych sie. W tygodniu koscioly sa zamkniete, to byloby wytlumaczenie. W niedziele przewaznie pogrzeby. Po zamachach tym bardziej bo ludzie maja co innego na glowie.
                      Moze opisujesz sytuacje na zachodzie Polski, ale tam przeciez jeszcze nie bylo zamachow. Zamacy na kase modlacych sie pomijam. :)
                      • erka-4 Re: dobrze piszesz... 17.09.16, 14:21
                        No to sobie mieszkaj i nie zawracaj gitary.
                        A jeśli ci kark będą podrzynali to możesz sobie nawet zakrzyknąć:

ło qrwa,jak tu żyć będzie bez głowy,twoja prywatna to sprawa,mnie nic do tego.
                        • pies_na_czarnych Re: dobrze piszesz... 17.09.16, 14:26
                          Posluguje sie jezykiem tubylcow, wiec nic mi nie grozi :) www.tvn24.pl/wielka-brytania-polak-zaatakowany-w-szyje-butelka,676850,s.html
        • belphegor-pisu Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 15:01
          W głupocie jesteś nie do przebicia.
    • znak-wodny Nareszcie! 16.09.16, 14:40
      Watykańscy okupanci obwiesili swoimi totemami całą Polskę, doją Państwo jak tylko mogą.
      Panoszą się jak święte krowy, a lizodupna moherowa władza im czapkuje.
      Brawa dla nauczycielki!
      Trzeba takich odważnych nauczycieli więcej.

• zapijaczony_ryj Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 15:02
      Tym razem się z tobą zgadzam, nawet założyłem taki sam wątek, ale twój był pierwszy, a ja go nie zauważyłem, bo tytuł był inny
      • czekam.na.lewice Re: Brawo sąd ! 16.09.16, 18:08
        zapijaczony_ryj napisał:

> Tym razem się z tobą zgadzam, nawet założyłem taki sam wątek, ale twój był pier
        > wszy, a ja go nie zauważyłem, bo tytuł był inny
        >
        Miło mi się z Tobą zgodzić.
        • maksimillian1 90% nauczycieli chcialo krzyza. 16.09.16, 18:39
          i zawieszono go tam gdzie byl wczesniej i wisi do dzis.

A ci,ktorzy POpieraja nawiedzona,powinni zaczac sie leczyc.
          Decyzje podejmuje sie wiekszoscia glosow.
          • maksimillian1 Re: 90% nauczycieli chcialo krzyza. 16.09.16, 18:54
            Gdybym ja mogl zakladac watki i uczyc was jak interpretowac otaczajaca rzeczywistosc,to lewicowa PO zeszlaby szybko ponizej progu wyborczego.
            Lewaccy admini wiedzieli co robia.
            TYLKO lewacy moga zakladac nowe watki i reszta moze sie ewentualnie dopisywac do lewakow i czynic ich slawnymi.
    • mara571 sady glupieja 16.09.16, 18:39
      ja tez sie caly czas "pokrzywdzona i wykluczona" w PRL, kiedy w klasie wisial portret Gomulki, Zawadzkiego, na ulicach, wdluz lini kolejowych, na zakladach przemyslowych wisialyna czerwonym tle rozne hasla slawiace PZPR, przewodnia sile partii, bratnia partie KPZR i inne tego typu glupoty. Nie zwracalam na nie uwagi.
      Ostatnio widze rano przed dworcem grupa pan z jakiejs sekty biblijnej z ksiazkami i broszurami. Stoja, bo chca. Gdzies tam buduja meczet: mam tylko jedno zyczenie, ze nie bedzie to znowu meczet wahabicki zbudowany za pieniadze z Arabii Saudyjskiej. W gronie kolegow i kolezanek z pracy jestem jedyna katoliczka. Nie czuje sie ani skrzywdzona ani wykluczona, chociaz glupich uwag ewangelikow na temat KK nie brakuje.
      Jest takie jedno slowo: tolerancja i wlasnie tego brakuje dzisiaj wojujacym ateistom.
      Tego typu postaw nie brakuje na tym forum. Ich watki i wpisy wyrozniaja sie przede wszystkim chamstwem.
      Calkowicie zenujace jest strony nauczycielki zadanie odszkodowania w zl.
      • maksimillian1 Re: sady glupieja 16.09.16, 18:50
        mara571 napisała:

> Tego typu postaw nie brakuje na tym forum. Ich watki i wpisy wyrozniaja sie prz
        > ede wszystkim chamstwem.

Ty to tez zauwazylas?
        To jest taka polska cecha charakteru,ktora najlepiej wyplywa przy braku argumentow.
        Zabanowany zostalem dlatego by nie zakladac watkow,ze ta nawiedzona nauczycielka postapila
        wbrew 90% wiekszosci nauczycieli,ktorzy...chcieli krzyza.
        Cala sprawa miala miejsce w 2014 czyli za PO,wtedy chamstwo bylo w modzie i dlatego sprawe wygrala.
        Dziwne,ze wiekszosc forumowiczow jak jakies glupie i bezmozgie owce podaza za lewacka propaganda.

PS.Sami chyba widziecie,ze nie bez POwodu zostalem zabanowany.

> Calkowicie zenujace jest strony nauczycielki zadanie odszkodowania w zl.

Bo ona ,tak jak i lewacki sedzia 90% wiekszosc maja w d.....
      • maksimillian1 Re: sady glupieja 16.09.16, 19:07
        mara571 napisała:

> ja tez sie caly czas "pokrzywdzona i wykluczona" w PRL,

Za samo to stwierdzenie jestes nastepna do zabanowania.
      • pies_na_czarnych Re: sady glupieja 16.09.16, 19:31
        > Jest takie jedno slowo: tolerancja i wlasnie tego brakuje dzisiaj wojujacym ateistom.

:))) nie obrazaj moich uczuc :)))
      • pies_na_czarnych Re: sady glupieja 16.09.16, 19:37
        Powinnas rowniez czuc sie "pokrzywdzona i wukluczona" poniewaz w niemieckim parlamencie na scianie nie wisi krzyz.

Z twoich pisow wnioskoje, ze w czasach kiedy na scianach w szkolach wisialy zdjecia Gomulki i zawadzkiego nawet nie wiedzialas, ze zyjesz w PRL.
      • sverir Re: sady glupieja 17.09.16, 10:50
        " Jest takie jedno slowo: tolerancja i wlasnie tego brakuje dzisiaj wojujacym ateistom"

Jasne! Niech ateiści uczą się tolerancji od praktykujących w Polsce chrześcijan!
      • znak-wodny Re: sady glupieja 17.09.16, 19:31
        Wiara katolicka nie jest wiarą naszych przodków. Osoba urzyżowana nie jest Polakiem.
        Totem religijny w postaci krzyża nie jest polski i narzucony Polakom siłą przez Watykan.
        Jak czerwona flaga z sierpem i młotem nie jest polska, tak i chrześcijański krzyż nie jest polski.
    • qqazz Ciekawym tylko 16.09.16, 19:32
      jakie są dokładniejsze ustalenia i okoliczności sprawy, bo to co do tej pory przeczytałem miejscami zakrawa na farsę.

pozdrawiam
    • taniarada Precz z komuchami 17.09.16, 09:39
      Za rządów PIS nikt nie będzie zdejmował krzyży i dawał pieniądze innowiercom .Dobrze, że komuchy nie weszły do sejmu.I niech tak zostanie na wieki .Dlaczego nie dają katolikom odszkodowania za szkalowanie na łamach tego forum gazety GW i innych "Superstacji.
      • belphegor-pisu Re: Precz z komuchami 17.09.16, 09:43
        Uważaj by spadający krzyż nie rozbił ci czaszki.
      • nietentego Tania rada by przyfandzolić 17.09.16, 13:15
        taniarada napisał(a):

> Dlaczego nie dają katolikom odszkodowania za szkalowanie

No właśnie, niektórzy nawet ośmielają się sugerować, że nie ma żadnego Pana Bozi. Wierzyć mi tu, qrva, i już!!!
      • pies_na_czarnych Re: Precz z komuchami 17.09.16, 13:27
        > Dlaczego nie dają katolikom odszkodowania za szkalowanie

PiS wam nie placi za krzywdy? :)
      • znak-wodny Czy facet ukrzyżowany był polakiem? 17.09.16, 19:36
        Czy totem w postaci krzyża jest polski?
        Czy wiara chrześcijańska jest wiarą naszych przodków?
        Została narzucona siłą Polakom przez Watykan po to, aby na przestrzeni dziejów drenować skutecznie państwową kasę.
        Obecnie PiSrząd, PiSprezydent i PiSparlament pomagają KK jak tylko mogą w okradaniu Polaków.
        • znak-wodny KK w ciągu roku skubie Polaków na 60 miliardów zł, 17.09.16, 19:45
          to jest kwota z pominięciem daniny konkordatowej i funduszu kościelnego, które to przed laty hojnie zostały zagwarantowane ustawowo przez rządzących idiotów bezczelnie propagujących konstytucyjny zapis, że w Polsce obowiązuje rozdział Kościoła i Państwa.
          • erka-4 Re: 18.09.16, 13:42
            znak-wodny napisał(a): KK w ciągu roku skubie Polaków na 60 miliardów - dużo,bardzo dużo,musimy coś z tym zrobić.
            Tak na początek możesz podać kwoty tej źródło lub jak żeś tą kwotę wyliczył ?

POpatrz,jeden roczek i spłaconych mamy wszystkich Żydów i Niemców jeszcze moglibyśmy wspomóc, tych których wypędziliśmy z ojczyzny,przepraszam,z hajmatu.

• pies_na_czarnych Re: 18.09.16, 13:55
              Tak na początek możesz podać kwoty tej źródło lub jak żeś tą kwotę wyliczył ?

Oficjalne dane dotyczace budowy Swiatyni Opatrznosci. Dane zanizone.
              • erka-4 a no,szczekaj,szczekaj piesku. 18.09.16, 15:48

Oficjalne dane dotyczace budowy Swiatyni Opatrznosci. Dane zanizone.

- w Opatrzność wierzę lecz informacja twa jest mało pewna,zatem jej nie wierzę.

• pies_na_czarnych Re: a no,szczekaj,szczekaj piesku. 18.09.16, 15:53
                  Piotr Gaweł, prezes Centrum Opatrzności Bożej tę kwotę podał "Stołecznej" po czterech miesiącach wielokrotnego ponawiania pytań. Około 60 mln zł pochodziło z budżetu państwa. Formalnie przeznaczono je nie na świątynię, ale na muzeum pod kopułą.
                  • erka-4 a coś tak spuścił z tonu ? 18.09.16, 16:11

Około 60 mln zł pochodziło z budżetu państwa

- wszak mowa jest o 60 miliardach,popatrz wyżej i nie szczekaj jak jakiś głoopi kundel na łańcuchu.
                    • pies_na_czarnych Re: a coś tak spuścił z tonu ? 18.09.16, 16:27
                      No tak. Grosze.
                      Policz ile ziemi i nieruchomosci wyludzili to te 60 miliardow bedzie kropla w morzu.
                      • erka-4 Re: a coś tak spuścił z tonu ? 18.09.16, 18:05

> No tak. Grosze.
                        > Policz ile ziemi i nieruchomosci wyludzili to te 60 miliardow bedzie kropla w morzu.

- i bardzo dobrze,słusznie im się należy bo zasłużyli sobie a raczej zasłużył,bo to jest Kościół,który mi służy i tobie też może,jeśli zażyczysz sobie.
                        Gdyby nie Kościół to komuniści już dawno pożarli by Polskę.
                        Bylibyśmy republiką sowiecką.

p.s.
                        wolę żeby te miliardy,w/g ciebie,posiadał Kościół Katolicki,inne też mają ich kilka,niźliby mieli je mieć jakieś cwane złodziejskie bżydy.
            • znak-wodny Re: 18.09.16, 17:25
              Mogę podać.
              Przedstawiciel Episkopatu ( niejaki biskup P. - 2015 r.) podał, że Konkordat 5 000 000 000 zł, to niewielki pryszcz i praktycznie niczego nie załatwia, bo datki wiernych dla KK rocznie wynoszą ponad 59 000 000 000 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka