Dodaj do ulubionych

Punkt widzenia

04.10.16, 16:47
Wczoraj mieliśmy w kraju ciemny protest, gdzie liczbe uczestników w warszawie szacuje sie na około 20.000 a w skali kraju nawet na około 100.000. Media głównego nurtu wręcz zachwycone, pieja jak jeden maz o zrywie nrodu, tłumach, mobilizacji, powaznych postulatach i sile nacisku społecznego.
W ostatnich latach regularnie odbywają sie marsze niepodległości, w samej Warszawie to czesto ponad 100.000, w skali kraju bywa ze 2-3 razy tyle, i co wtedy mówią i pisza media? Ano ze ekstrema, ze margines, ze plankton nie wart uwagi, ze trzeba z tym robic porządek.
---
Cóż, naszość to zwykle najważniejszy argument przy ocenie i budowaniu narracji wokół bieżących wydarzeń.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kylax1 Jak wolisz łysych, hajlujących debili od polskich 04.10.16, 16:52
      kobiet, to stawiaj między tymi sprawami znak równości.
      • qqazz Tak się składa że bardzo lubie kobiety. 04.10.16, 17:03
        Tyle tylko, że w tych tłumach które widziałem wczoraj, ani jednej nie dało się zauważyć.
        Poza tym nie wypisuj głupot, na marsze niepodległości przychodzą całe rodziny i jest tam reprezentowane bardzo szerokie spektrum środowisk.

pozdrawiam
        • kylax1 Całe rodziny, z czego 95% łysa, w dresach i 04.10.16, 20:29
          hajlująca.

Ty jesteś zwykłą mendą katolicką, dla której kobieta to tylko cicha niewolnica, jak zakonnice.
    • wagonetka Re: Punkt widzenia 04.10.16, 16:54
      "W ostatnich latach regularnie odbywają sie marsze niepodległości, w samej Warszawie to czesto ponad 100.000, w skali kraju bywa ze 2-3 razy tyle, i co wtedy mówią i pisza media?"

nic takiego nie piszą i nie pokazują oprócz tego, jak "patrioci" demolują stolicę, palą samochody i "zamawiają piwo"
    • pies_na_czarnych Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:06
      Najpier wyjasnij mi o jaka niepodleglosc tym maszerujacym chodzi.
      • green-balon Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:12
        pies_na_czarnych napisała:

> Najpier wyjasnij mi o jaka niepodleglosc tym maszerujacym chodzi.
        >

Co by one policyji nie podlegali.
      • qqazz Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:18
        Nie biorę się tutaj za dywagacje nt. tematyki zgromadzeń tylko porównuje ich skale i stosunek mediów do tych wydarzeń jak byś nie zauważył.

pozdrawiam
        • pies_na_czarnych Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:24
          Jak moga media brac powaznie ludzi, ktorzy sami dokladnie nie wiedza po co maszeruja?
          • qqazz Patrząc na wczorajsze serwisy 04.10.16, 17:28
            to biora oj biorą.

pozdrawiam
            • pies_na_czarnych Re: Patrząc na wczorajsze serwisy 04.10.16, 17:31
              Nie osmieszaj sie.
              Czapki zglow dla Babeczek. W ciagu kilku dni zorganizowac taki protest to naprawde trzeba miec jaja. Twoi lysi koledzy powinni sie od nich uczyc.
              • qqazz Re: Patrząc na wczorajsze serwisy 04.10.16, 19:24
                Skoro mówisz o ośmieszaniu to nie wypada mi nawet z tobą dyskutować, wiesz co mówisz. Niewielu jest na tym forum większych od ciebie fachowców w tym temacie z równie bogatym praktycznym doświadczeniem, o jakim nawet nie wypada mi marzyć.

pozdrawiam
    • scoutek Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:21
      qqazz napisał:

> W ostatnich latach regularnie odbywają sie marsze niepodległości, w samej Warsz
      > awie to czesto ponad 100.000, w skali kraju bywa ze 2-3 razy tyle,

pierwsze słyszę o marszach niepodległości poza Warszawą
      może jeszcze miesięcznice smoleńskie w każdej gminie? powiecie?
      • qqazz Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:36
        Cóz mało słuchasz, albo słuch masz słaby, wynik na poziomie około 10.000 nie jest niczym nadzwyczajnym w Szczecinie, w wiekszych miastach z frekwencja na 11.XI bywa podobnie a czasami i lepiej niz wczoraj w Warszawie.
        A to ze ludzie nie wiedzą, nie słyszeli wcale a wcale mnie nie dziwi, kwestia strachu przed nieznanym i lenistwem przed wysiłkiem, jaki chociazby trzeba poświecic na przeczytanie 2 stron tekstu powszechnie dostepnego.
        Niektórym jednak się chce i efekty sa natychmiastowe, kiedy do człowieka dociera, że świat rzeczywisty to zupełnie co innego niż sie wylewa ze szklanego ekranu:
        www.pch24.pl/przeczytala-projekt-ustawy-i-wypisala-sie-z-czarnego-marszu--bohosiewicz-ma-dosyc-medialnych-bredni,46417,i.html

pozdrawiam
      • x2468 Re: Punkt widzenia 04.10.16, 17:38
        Widziałem taki marsz w Gdyni. Wlokło się ulicą około 50 jełopów. Wyglądali niczym postacie z kiepskiego kabaretu.
    • taniarada Re: Punkt widzenia 04.10.16, 19:33
      To jest argument .11 listopada gazeta Wybiórcza traktuje specjalnie. Szuka na to święto łysych napakowanych z kijaszkami.Na to mają pieniądze.A mówią ,że Agora leci na długach.Lol.
      • kolpik124 Re: Punkt widzenia 04.10.16, 19:45
        na co mają pieniądze, ojcze pedofilu?
        • taniarada Re: Punkt widzenia 04.10.16, 20:04
          Chciałem was ostrzec towarzyszko cichodajko kolpik .Dawanie bez gumy to opłakany skutek.
          • kolpik124 Re: Punkt widzenia 04.10.16, 20:31
            napisz więcej na temat swoich doświadczeń z klasztornej celi, czuć doświadczonego eksperta, ojcze pedofilu :)))
          • buldog2 Re: Punkt widzenia 05.10.16, 09:59
            Przeor wprowadził na tę okoliczność gumową dyscyplinę wśród zakonników i stąd ta refleksja?
    • behemot17-13 Re: Punkt widzenia 04.10.16, 20:40
      To co napisałeś troszkę przypomina licytowanie się, a skoro tędy droga wytyczona - Czarny Poniedziałek co by o nim nie napisać, spontanicznie przecież. Natomiast marsze niepodległościowe są organizowane przez ... Jest różnica?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka