lech1966 25.10.16, 20:38 Oglądam teraz program Minęła 20 i zaproszony gość prof. Stępień uciaka ze studia kiedy dowiaduje się że jego adwersarzem ma byc prof. Zaradkiewicz.. O co tu chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayran Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:44 Chcesz powiedzieć, że u ciebie jest teraz początek sierpnia? www.rp.pl/Polityka/160809556-Jerzy-Stepien-nie-chcial-wystapic-w-programie-z-Kamilem-Zaradkiewiczem.html#ap-1 Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:51 ayran napisał: > Chcesz powiedzieć, że u ciebie jest teraz początek sierpnia? > > www.rp.pl/Polityka/160809556-Jerzy-Stepien-nie-chcial-wystapic-w-programie-z-Kamilem-Zaradkiewiczem.html#ap-1 Teraz w tym momencie rozmawia z Rachoniem Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:53 Jeśli w sierpniu Stępień powiedział, że rozmowa z Zaradkiewiczem jest poniżej jego poziomu, to co uległo zmianie? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:56 To że poziomy uległy zamianie.. Stępień powinien stańąc przed Sądem dyscyplinarnym jak mówi Zaradkiewicz. OJ sypią się ludzie z "nazwiskami i zasługami".. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:59 No - skoro sam Zaradkiewicz tak mówi, to musi to być najszczersza prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:02 Nie mówił dla samego mówienia, ale popierał to cytatami z Konstytucjo i regulaminów,,oraz z Kodeksu etyki KRS.. niezalezna.pl/88113-antyleft-poruszyl-lawine-kolejne-informacje-o-milionach-dla-fundacji-sedziego-tk Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:07 Jak rozumiem, podjął już w tej sprawie stosowne działania, postępując w dobrej wierze? Wklejki z nieżelaznej możesz sobie darować, trudno byłoby mi wskazać bardziej zakłamane źródło informacji. Siostry Karnowskie to przy Sakiewkiewiczu dwuosobowe ucieleśnienie prawdomówności. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:28 "Wklejki z nieżelaznej możesz sobie darować, trudno byłoby mi wskazać bardziej zakłamane źródło informacji." Oj tutaj bym nieco popolemizował. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:08 lech1966 napisał: > Nie mówił dla samego mówienia, ale popierał to cytatami z Konstytucjo i regulam > inów,,oraz z Kodeksu etyki KRS.. > niezalezna.pl/88113-antyleft-poruszyl-lawine-kolejne-informacje-o-milionach-dla-fundacji-sedziego-tk > A ile zarobił ten pisi ekspert zsiadając w radzie nadzorczej Naftoportu i dlaczego tam trafił? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:52 Bob, nie dotykajmy granic absurdu. Zaradkiewicz nie jest sędzią i nie ma żadnych przeciwwskazań aby zarabiał czy pracował w dowolnym miejscu na ziemi. To nie on założył fundację i jego fundacji nie wspierały ratusze, HGW czy inne organa państwowe,,bo wiadomo czyje pieniądze są tam dzielone.. To wygląda na "korupcję doskonałą" Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:00 lech1966 napisał: > Bob, nie dotykajmy granic absurdu. Zaradkiewicz nie jest sędzią i nie ma żadnyc > h przeciwwskazań aby zarabiał czy pracował w dowolnym miejscu na ziemi. To nie > on założył fundację i jego fundacji nie wspierały ratusze, HGW czy inne organa > państwowe,,bo wiadomo czyje pieniądze są tam dzielone.. To wygląda na "korupcj > ę doskonałą" > To mnie rozbawiłeś:)) Może w dowolnym miejscu tak, ale niekoniecznie w spółce skarbu państwa, któremu władzom właśnie robi "łaskę?. Czyżbyś był aż tak ślepy i tej "przypadkowej" zbieżności czasowej nie dostrzegał? \ A co do fundacji już się wypowiedziałem poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:56 "Zaradkiewicz nie jest sędzią i nie ma żadnych przeciwwskazań aby zarabiał czy pracował w dowolnym miejscu na ziemi" Pardon, ale jeżeli wg Ciebie szef jednostki, która zapewnia organizacyjne i administracyjne warunki pracy TK może pracować gdzie zechce, to chyba nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:45 lech1966 napisał: > Oglądam teraz program Minęła 20 i zaproszony gość prof. Stępień uciaka ze stud > ia kiedy dowiaduje się że jego adwersarzem ma byc prof. Zaradkiewicz.. > O co tu chodzi?? > A może po prostu z godnością wyszedł, bo nie został wcześniej poinformowany że ma dyskutować z jakimś piswowskim podnóżkiem autoryzującym wyskoki tego rządu w kwestii TK. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 20:49 Nie z PIS-owskim podnóżkiem a z prof Zaradkiewiczem, czyli z również z prawniczym autorytetem. Słyszałeś o Fundacji Stępnia?? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:05 lech1966 napisał: > Nie z PIS-owskim podnóżkiem a z prof Zaradkiewiczem, czyli z również z prawnicz > ym autorytetem. Słyszałeś o Fundacji Stępnia?? O fundacji nie słyszałem, ale o za to Stępniu słyszałem. I nie rozśmieszaj mnie z autorytetem gościa, który konfitury od władzy bez mrugnięcia okiem przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:07 boblebowsky napisał: > lech1966 napisał: > > > Nie z PIS-owskim podnóżkiem a z prof Zaradkiewiczem, czyli z również z pr > awnicz > > ym autorytetem. Słyszałeś o Fundacji Stępnia?? > O fundacji nie słyszałem, ale o za to Stępniu słyszałem. I nie rozśmieszaj mnie > z autorytetem gościa, który konfitury od władzy bez mrugnięcia okiem przyjmuje Poczytaj sobie..Kamienice dostawali inni a Stępień wolał kasiorkę od HGW niezalezna.pl/88038-stepien-zdemaskowany-juz-wiadomo-skad-krzyk-wokol-projektu-ustawy-o-sedziach-tk Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:11 > > > O fundacji nie słyszałem, ale o za to Stępniu słyszałem. I nie rozśmiesza > j mnie > > z autorytetem gościa, który konfitury od władzy bez mrugnięcia okiem prz > yjmuje > > > > Poczytaj sobie..Kamienice dostawali inni a Stępień wolał kasiorkę od HGW > niezalezna.pl/88038-stepien-zdemaskowany-juz-wiadomo-skad-krzyk-wokol-projektu-ustawy-o-sedziach-tk Wiarygodność pisowskiej szmaty (niezależna) jest dla mnie podobna do wiarygodności Matierewicza. Czytanie biuletynów partyjnych pozostawiam wyznawcom tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:16 Jakiej szmaty. Poszukaj sobie 27 przelewów tylko od HGW,,to informacja publiczna. Reszta z ministerstw i innych. Fundacja rozwoju demokracji lokalnej..Naprawdę wymyślił tę nazwę sędzia TK??? Ale budżet całkiem spory. >Kamil Zaradkiewicz @zaradkiewicz Wynagrodzenia w fundacji której prezesem jest s. Stępień - w 2014 = 20 mln zł,w 2015 = 15 mln zł. To 1/2 budżetu TKwww.frdl.org.pl/pliki/frdl/document/sprawozdania%20roczne/raport_2015f.pdf …?< Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:30 lech1966 napisał: > Jakiej szmaty. Poszukaj sobie 27 przelewów tylko od HGW,,to informacja publiczn > a. Reszta z ministerstw i innych. > Fundacja rozwoju demokracji lokalnej..Naprawdę wymyślił tę nazwę sędzia TK??? > > Ale budżet całkiem spory. > >Kamil Zaradkiewicz @zaradkiewicz > > Wynagrodzenia w fundacji której prezesem jest s. Stępień - w 2014 = 20 mln zł,w 2015 = 15 mln zł. To 1/2 budżetu TKwww.frdl.org.pl/pliki/frdl/document/sprawozdania%20roczne/raport_2015f.pdf …?< > A co, są jakieś nieprawidłowości w tej fundacji? Ciekawe że jeszcze do prokuratury nie zgłoszone, a zamiast tego pyszczenie na tłiterze odchodzi. Tam zdaje się wszystko transparentne. Może warto by się wysilić i sprawdzić co to, po co, itd..., a nie ulegać atmosferze kreowanej przez partyjne biuletyny. www.frdl.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:40 boblebowsky napisał: > > A co, są jakieś nieprawidłowości w tej fundacji? Ciekawe że jeszcze do prokurat > ury nie zgłoszone, a zamiast tego pyszczenie na tłiterze odchodzi. > Tam zdaje się wszystko transparentne. Może warto by się wysilić i sprawdzić co > to, po co, itd..., a nie ulegać atmosferze kreowanej przez partyjne biuletyny. No nie wysilaj się. Tusk jak trzeba było znaleźć na matki niepełnosprawnych dzieci wyszedł i powiedział ze swoim głupim uśmieszkiem- Ni ma. Teraz wiadomo dlaczego nie było. Inną sprawą jest że kodeks etyki sędziego z KRS zabrania wszelkich działań tego typu. Chodzi nie tyle o te pieniądze i ich wydawanie co o kodeks etyczny i kręgosłup moralny pana sędziego, a bez końca wciska nam się że są osoby z "nazwiskami i zasługami" z których wszyscy powinni brać przykład..Coś tu jednak nie gra,,,albo nie mamy Elit,,,a "elyty" Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:50 lech1966 napisał: > boblebowsky napisał: > > > > > A co, są jakieś nieprawidłowości w tej fundacji? Ciekawe że jeszcze do pr > okurat > > ury nie zgłoszone, a zamiast tego pyszczenie na tłiterze odchodzi. > > Tam zdaje się wszystko transparentne. Może warto by się wysilić i sprawdz > ić co > > to, po co, itd..., a nie ulegać atmosferze kreowanej przez partyjne biule > tyny. > > > No nie wysilaj się. Tusk jak trzeba było znaleźć na matki niepełnosprawnych dzi > eci wyszedł i powiedział ze swoim głupim uśmieszkiem- Ni ma. Teraz wiado > mo dlaczego nie było. > Inną sprawą jest że kodeks etyki sędziego z KRS zabrania wszelkich działań tego > typu. Chodzi nie tyle o te pieniądze i ich wydawanie co o kodeks etyczny i krę > gosłup moralny pana sędziego, a bez końca wciska nam się że są osoby z "nazwisk > ami i zasługami" z których wszyscy powinni brać przykład..Coś tu jednak nie gra > ,,,albo nie mamy Elit,,,a "elyty" Co do twoich ocen nie mam wątpliwości tak samo jak do ocen partyjnych szmat. Nie wiem tylko Lesiu co to jest to coś co ci nie gra, więc jakbyś mógł tak trochę konkretniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:55 boblebowsky napisał: > > Co do twoich ocen nie mam wątpliwości tak samo jak do ocen partyjnych szmat. Ni > e wiem tylko Lesiu co to jest to coś co ci nie gra, więc jakbyś mógł tak trochę > konkretniej. A jakbyś ty nazwał sypanie groszem publicznym do różnego typu fundacji ludzi z "nazwiskami i zasługami"?? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:59 Ja bym to nazwał wspieraniem społeczeństwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:03 lech1966 napisał: > boblebowsky napisał: > > > > Co do twoich ocen nie mam wątpliwości tak samo jak do ocen partyjnych szm > at. Ni > > e wiem tylko Lesiu co to jest to coś co ci nie gra, więc jakbyś mógł tak > trochę > > konkretniej. > > A jakbyś ty nazwał sypanie groszem publicznym do różnego typu fundacji ludzi z > "nazwiskami i zasługami"?? Pytałem o konkret, a tobie znowu wzorem swoich idoli wystarcza jedynie na insynuacje. Sprawozdania są publiczne więc poczytaj pogrzeb może coś wywęszysz, bo póki co same piardy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:25 boblebowsky napisał: > > Pytałem o konkret, a tobie znowu wzorem swoich idoli wystarcza jedynie na insyn > uacje. Sprawozdania są publiczne więc poczytaj pogrzeb może coś wywęszysz, bo p > óki co same piardy. Jakich ty konkretów ode mnie oczekujesz? Czy to że Stępień założył sobie fundację żyjąca z grosza publicznego i dysponującej budżetem 1/2 budżetu TK to nie jest konkret? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 23:14 lech1966 napisał: > boblebowsky napisał: > > > > > Pytałem o konkret, a tobie znowu wzorem swoich idoli wystarcza jedynie na > insyn > > uacje. Sprawozdania są publiczne więc poczytaj pogrzeb może coś wywęszysz > , bo p > > óki co same piardy. > > Jakich ty konkretów ode mnie oczekujesz? Czy to że Stępień założył sobie fundac > ję żyjąca z grosza publicznego i dysponującej budżetem 1/2 budżetu TK to nie je > st konkret? Konkretem jest działająca zgodnie z prawem fundacja. Reszta czyli pisanie, że "Stępień sobie założył...." i cała reszta to już interpretacja w pisdziaszczym stylu oparta na sugestiach i niedomówieniach, tak jak pisanie wysokości jej budżetu. Że za duży jak na zakres jej działalności? Jeśli tak to dlaczego? To jest konkret, a nie jakieś plucie. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 23:30 boblebowsky napisał: > lech1966 napisał: > > > boblebowsky napisał: > > Konkretem jest działająca zgodnie z prawem fundacja. Reszta czyli pisanie, że " > Stępień sobie założył...." i cała reszta to już interpretacja w pisdziaszczym s > tylu oparta na sugestiach i niedomówieniach, tak jak pisanie wysokości jej budż > etu. Że za duży jak na zakres jej działalności? Jeśli tak to dlaczego? To jest > konkret, a nie jakieś plucie. No dobra Bob, Ale to jest fundacja,,czy firma szkoleniowa która za szkolenia pobiera wynagrodzenie?? Bo tłumaczysz że "działająca zgodnie z prawem" jednak wszyscy pytani mówią że to były pieniądze za szkolenia. Więc co to było?? firma czy fundacja??? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 23:41 > No dobra Bob, Ale to jest fundacja,,czy firma szkoleniowa która za szkolenia po > biera wynagrodzenie?? Bo tłumaczysz że "działająca zgodnie z prawem" jednak wsz > yscy pytani mówią że to były pieniądze za szkolenia. Więc co to było?? firma cz > y fundacja??? > www.frdl.org.pl/index.php/edukacja.html No więc jeszcze raz link do strony fundacji, poczytaj najpierw o zakresie i skali jej działań. Nie pierwsza to i nie ostania fundacja prowadząca szkolenia. Aaa.. i zwróć uwagę na rok jej założenia, może to da ci trochę do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:20 wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/534089,spiecie-w-tvp-info-stepien-kontra-zaradkiewicz-chciano-mnie-z-nim-sfotografowac.html Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 07:37 Fundacja nie może szkolić? Czyli WOŚP nie może szkolić z zakresu pierwszej pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:49 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Fundacja nie może szkolić? Czyli WOŚP nie może szkolić z zakresu pierwszej pomo > cy? Może szkolić ale np. Fundacja Owsiaka nie oczekuje zapłaty za zakupiony sprzęt czyli prowadzi działalność ściśle charytatywną. Środki pozyskuje ze zbiórek i wpłat ale beneficjent nie jest obciążany kosztami. Tu chyba jest jakiś księgowy błąd. Bo albo wpłata jest zapłatą za szkolenie i tak powinna być księgowana, albo jest to wpłata na fundację w formie wsparcia i nie związana z określonym czynnościami po stronie fundacji. Dużo mówi się o uszczelnianiu podatków VAT, a tu nie wiadomo o co naprawdę chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:57 WOŚP nie bierze kasy za szkolenia pierwszej pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:11 "Może szkolić ale np. Fundacja Owsiaka nie oczekuje zapłaty za zakupiony sprzęt czyli prowadzi działalność ściśle charytatywną" Nie każda fundacja prowadzi działalność charytatywną. Nie musi zresztą. "Bo albo wpłata jest zapłatą za szkolenie i tak powinna być księgowana, albo jest to wpłata na fundację w formie wsparcia" Widziałeś dokumenty, które komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:57 Nie było wtedy kasy na matki niepełnosprawnych bo cała kasa szła na walkę z korupcją. Które zapisy kodeksu etyki zabraniają pidejmowania działań tego typu? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:27 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Nie było wtedy kasy na matki niepełnosprawnych bo cała kasa szła na walkę z kor > upcją. > Które zapisy kodeksu etyki zabraniają pidejmowania działań tego typu? Kiedy Obraza??? Za Tuska? Chyba cała kasa szła na tworzenie nowych przyczółków.. To państwo było przeżarte korupcją, choć oficjalnie "się z nią walczyło".. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 23:28 To za poprzednich rządów pisu podobno walczyło się z korupcją a tak naprawdę władza korumpowała obywateli. Za platfusów tak nie było. Starano się wyplenić takie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:52 religijnych.uczuc.obraza napisał: > To za poprzednich rządów pisu podobno walczyło się z korupcją a tak naprawdę wł > adza korumpowała obywateli. Za platfusów tak nie było. Starano się wyplenić tak > ie zachowania. Za platfusów nie korumpowało się obywateli jak leci,,a jedynie wybrane i wyselekcjonowane jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:01 "Za platfusów nie korumpowało się obywateli jak leci,,a jedynie wybrane i wyselekcjonowane jednostki" Dokładnie jak za PiS - wtedy i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:09 Podaj przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:57 Mógłbyś mi Lesiu łaskawie wyjaśnić, jak się ma moje świadczenie pielęgnacyjne, a w szczególności jego wzrost, do sędziego Stępnia? Jako matkę niepełnosprawnego żywo mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:29 yoma napisała: > Mógłbyś mi Lesiu łaskawie wyjaśnić, jak się ma moje świadczenie pielęgnacyjne, > a w szczególności jego wzrost, do sędziego Stępnia? Jako matkę niepełnosprawneg > o żywo mnie to obchodzi. No właśnie ,,,świadczenie ci nie rosło,bo nie wystarczało kasy w budżecie po opłaceniu wszystkich "zaprzyjaźnionych fundacji". Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:03 "No właśnie ,,,świadczenie ci nie rosło,bo nie wystarczało kasy w budżecie po opłaceniu wszystkich "zaprzyjaźnionych fundacji". To teraz wyjaśnij jeszcze zależności: 1) Tusk a budżet Warszawy, 2) budżet Warszawy a budżet państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:16 Ale właśnie mi rosło, Lesiu, i to ponad dwukrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:17 ps No i nadal nie wiem, co ma do tego sędzia Stępień. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:22 No to jesteś poważnie umoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:11 Trzeba będzie zwiać na Ukrainę :) chociaż wolałabym do Kostaryki. Lesiu, to jak tam, co ma Tusk do budżetu Warszawy, a oba razem do STK Stępnia? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:55 Ale patrz, jak się lechowi zmienia z postu na post, najpierw była fundacja Stępnia, już jest fundacja, w której sędzia Stępień jedt prezesem, a na koniec będą zegarki na Placu Czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:56 yoma napisała: > Ale patrz, jak się lechowi zmienia z postu na post, najpierw była fundacja Stęp > nia, już jest fundacja, w której sędzia Stępień jedt prezesem, a na koniec będą > zegarki na Placu Czerwonym. Zegarki jak na razie są na Ukrainie...A do placu czerwonego jeszcze kawałek,,choć kierunek prawidłowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:58 Szyszko pojechał na Ukrainę? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:00 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Szyszko pojechał na Ukrainę? No Obraza, od Yomy nie oczekuję cudów ale Ty mógłbyś się wysilić.. wiadomosci.onet.pl/swiat/slawomir-nowak-przyjal-obywatelstwo-ukrainy/43bzb0 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:03 A jak się to ma do sędziego Stępnia? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:03 Tam zdaje się są hrywny. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:21 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Tam zdaje się są hrywny. Jako pieniądz owszem, Ale mówiłeś coś o zegarkach że jadą gdzieś tam do Rosji, No więc ja typuję że Nowak skoro przyjął obywatelstwo Ukraińskie to chyba ma zamiar tam zostać dłużej i zapewne zabrał ze sobą swoje zegarki.. A tak ap ropo czy on ma tam budować drogi czy zbudować miasto dla członków PO?? Czy to kierunek ucieczki, Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:59 Ucieczki przed czym? Przed pokazowymi procesami bez dowodów winy? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 23:46 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Ucieczki przed czym? Przed pokazowymi procesami bez dowodów winy? Myślę że jeśli już,, to przed procesami z dowodami winy. Choć znasz ten dowcip o sędziach Siedzi dwóch sędziów w pokoju. Wpada adwokat, do jednego krzyczy: Pies pana żony pogryzł psa mojej żony. Psa trzeba było operować, żona ataku dostała, albo zapłaci mi pan 10 tysięcy, albo składam pozew. Sędzia pomyślał chwilę, wyjął dziesięć tysięcy, zapłacił, adwokat wyszedł. Na to drugi sędzia pyta: Ty, czemu zapłaciłeś? Nie masz ani żony, ani psa. Na to sędzia odpowiada: Sam wiesz, sprawa do sądu trafi, różnie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 07:38 Tak, znam ten dowcip, był tu wielokrotnie wklejany. Tylko skąd wziąć te dowody? trzeba będzie produkować... Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:55 A może wystarczy zgromadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:02 Ale jak tu gromadzić, skoro ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:12 To znaczy, że zostały zniszczone. A na co one miały być, te dowody, bo się pogubiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:49 Tw_wielgus śpi jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:58 Cenna samokrytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:57 " Poczytaj sobie..Kamienice dostawali inni a Stępień wolał kasiorkę od HGW" Jeśli Zaradkiewicz chce być poważny, to skomentuje podstawę przekazania komukolwiek dotacji, a nie sam fakt jej przekazania. Chce być? Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:01 wiezień mało,czy nietrzeba będzie budować obozów by pomieścić w nich wszystkich złodzieji transformacyjnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:25 Od kiedy mgr Stepien Jerzy jest profesorem? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Z godnością to CK się przegrupowywała w I wś. 25.10.16, 21:38 boblebowsky napisał: > lech1966 napisał: > > > Oglądam teraz program Minęła 20 i zaproszony gość prof. Stępień uciaka z > e stud > > ia kiedy dowiaduje się że jego adwersarzem ma byc prof. Zaradkiewicz.. > > O co tu chodzi?? > > > A może po prostu z godnością wyszedł, bo nie został wcześniej poinformowany że > ma dyskutować z jakimś piswowskim podnóżkiem autoryzującym wyskoki tego rządu w > kwestii TK. Jaroslav Hašek wiernie to opisał. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 01:29 boblebowsky napisał: > A może po prostu z godnością wyszedł, bo nie został wcześniej poinformowany że ma dyskutować z jakimś piswowskim podnóżkiem autoryzującym wyskoki tego rządu w kwestii TK.< Tak właśnie było. Wcześniej zastrzegł, że nie będzie gadał z Zaradkiewiczem a mimo to TVPis chciała mu zafundować tę nieprzyjemność. Potem, jak Zaradkiewicz opuścił już studio powiedział co miał do powiedzenia. Całkiem jasno i logicznie to brzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 06:47 boblebowsky napisał: > A może po prostu z godnością wyszedł, bo nie został wcześniej poinformowany że > ma dyskutować z jakimś piswowskim podnóżkiem autoryzującym wyskoki tego rządu w > kwestii TK. Każdego tak można obronić. Kaczyński co to nie chciał z kimś debatować też był podobnie broniony, że z "podnóżkiem" nie będzie dyskutował czy ruskim trollem...już nie pamiętam określenia. Stępień , moim zdaniem , po prostu się bał rozmowy z kimś kompetentnym ale o innym poglądzie. Jak każdy słaby człowiek , czuje się bezpiecznie tylko w otoczeniu własnych zwolenników o tych samych poglądach. Tchórz ! Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oby do 19. grudnia 25.10.16, 20:50 Errata,,zawrócił z pod drzwi..Aktualnie rozmawia z Rachoniem Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Re: Oby do 19. grudnia 25.10.16, 20:58 Długo nie POrozmawia:) P.S. 75% pierwszych doniesień jest błędna (Mark Twain). Twoja też:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdecydowanie.ostro Ale Rachoń frajera zgrillował. :) 25.10.16, 21:12 Aż mu bańki z nosa POszły. Niech żałują ci co tego nie widzieli!!!!!!!!!!!! :) :) To był bardzo, bardzo piękny widok. Film "Uprowadzona" to przy tym nic. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_sprawy Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:08 magister profesorem do czego to doszło Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:28 nie_ma_sprawy napisała: > magister profesorem do czego to doszło Jaki magister?? Poczytaj sobie a nie pendrol bzdetów, to doktor habilitowany nauk prawnych pl.wikipedia.org/wiki/Kamil_Zaradkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:31 lech1966 napisał: > nie_ma_sprawy napisała: > > > magister profesorem do czego to doszło > > Jaki magister?? Poczytaj sobie a nie pendrol bzdetów, to doktor habilitowany na > uk prawnych > pl.wikipedia.org/wiki/Kamil_Zaradkiewicz Stępień Lesiu, Stępień....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:31 A Stępień jakie ma wykształcenie? jaki ma tytuł naukowy, bo Wiki wcale sie nie chwali a kwestię tytułu jakoś wybitnie pomija. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:38 Stępień jest magistrem prawa i, tak jak Zaradkiewicz, nie jest profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_sprawy Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:43 odszczekaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:15 mielismy profesora, który mgr nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:29 Nieźle się tuczył na garnuszku PO.... A w Komitecie Honorowym fundacji same Platfusy... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:02 A co, pisiory jeszcze nie przejęły? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:02 Przybliż emdżik skład tego komitetu honorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:34 Szacun prof. Stępień .....choc nie rozumiem po cholere odpowiadasz pan na zaproszenia tych debili? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_sprawy Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 21:43 magister zaledwie... Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:50 Za to ty jesteś profesorem. Na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aby Michał Rachoń 25.10.16, 21:45 Kiedyś krytykowałem sposób prowadzenia tego programu przez p. Karolinę Lewicką za niedobry dziennikarski warsztat, przerywanie rozmówcy i irytujące wymądrzanie się. Jej odejście niestety nie przyniosło zmiany na lepsze. Zastąpił ją p. Michał Rachoń, który zachowuje się jak cham, któremu zależy tylko na tym, by ostrzeliwać zaproszonego do studia gościa (?) seriami pytań nie dając mu żadnej szansy na odpowiedź czy przedstawienie swojego stanowiska. Zamiast dziennikarza widzimy psychopatę, który w trakcie programu traci panowanie nad sobą, mówi coraz szybciej i bardziej wrzaskliwie, a w tonie głosu i mimice twarzy coraz mocniej przebija niekontrolowane podniecenie, wściekła zajadłość - oraz satysfakcja, że oto nokautuje przeciwnika. To nie jest dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Michał Rachoń 25.10.16, 22:53 Bingo. Styl MO stal sie wzorem dla wielu mlodszych dziennikarzy. Rachoniowi udalo sie raz przekluc balon z wielkim ego Stepnia, ale dzisiaj polegl. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 21:57 Putin też zaatakował fundacje, bo one nie dały się kontrolować skorumpowanej władzy na Kremlu. Kaczyński chce chyba zrobić to samo w Polsce. Cały czas piszę, że Kaczyński, Macierewicz, Ziobro i cała reszta tego towarzystwa, to rosyjska agentura. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:02 Ich się nie kontroluje,,"tylko kupuje",,przez choćby takie wpłaty Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:04 Tak jak tę fundację która dała Macierewiczowi tutuł patrioty roku? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:07 Też się wspiera?? Jakiś link do publicznych funduszy? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:20 Niestety, obiektywna niezalezna.prl jeszcze ich nie prześwietliła. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:37 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Niestety, obiektywna niezalezna.prl jeszcze ich nie prześwietliła. No to GW powinna,,jakoś cisza,,,,czyżby nie bylo o czym pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:49 świetnie cię nawiedzony muzykancie boblebowsky wypunktował. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:58 belphegor-pisu napisał: > świetnie cię nawiedzony muzykancie boblebowsky wypunktował. > Idź podłub w tablecie lub w nosie a nie wtrącaj się dziecko do rozmowy dorosłych.. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 23:19 Puknij się 3671 bajtowy wPiSywaczu w swoje łyse czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:53 Powinna miezalezna.prl ale dziwnie omijajà ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 22:57 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Powinna miezalezna.prl ale dziwnie omijajà ten temat. Niezależna punktuje Stępnia,,,i jemu podobnych ,,a jakieś inne medium powinno zająć się punktowaniem tych "których nikt nie chce punktować" Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 23:20 blablablabla Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 23:29 Nie, noezalezna.prl powinna punktować wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 23:32 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Nie, noezalezna.prl powinna punktować wszystkich. A to już sam musisz im zgłosić.. Może akurat Ciebie posłuchają.. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 23:41 Ty w kapowaniu masz wprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 26.10.16, 07:38 Powinni sami to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 25.10.16, 23:04 To nie jest fundacja. Wydawnictwo Bialy Kruk jest po prostu firma wydajaca ksiazki patriotyczne. I KATOLICKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejny ruch PiSu, jak w matuszce Rassiji. 26.10.16, 09:10 Nie świadczy to dobrze o tym wydawnictwie że wydaje takie książki. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 25.10.16, 22:34 To zupełnie tak jak uciekł do Watykanu Karol Wojtyła! Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:20 male sprostowanie; mgr.Stepien uciekl ze studia, jak studencik przed egzaminem ...prof.Zaradkiewicz zrobil by z niego mielonego Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:31 141288bs napisał: > male sprostowanie; mgr.Stepien uciekl ze studia, jak studencik przed egzaminem > ...prof.Zaradkiewicz > zrobil by z niego mielonego Stępień Uciekł przed profesorem Zaradkiewiczem powiadasz.... Jedno zdanie i dwa kłamstwa, gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:40 uwazasz,ze nie uciekl? - no to powiedzmy jedno klamstwo...a drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:42 141288bs napisał: > uwazasz,ze nie uciekl? - no to powiedzmy jedno klamstwo...a drugie? Jest takim samym profesorem jak Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:49 Co ty mi tu "podpierasz sie Kaczynskim"...udowodnij jego profesure. - Ty nawet nie wiesz,ze byl tepym studentem,mial problemy z kolokwiami nie mowiac o egzaminach. Lzesz jak lump. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:52 141288bs napisał: > Co ty mi tu "podpierasz sie Kaczynskim"...udowodnij jego profesure. - Ty nawet > nie wiesz,ze byl tepym studentem,mial problemy z kolokwiami nie mowiac o egzami > nach. Lzesz jak lump. Co ci mam udowodnić? Żeś pałka? Wątek dotyczy mgr. Stępnia i dr. hab Kamila Zaradkiewicza. Skup się. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:55 jest takim samym profesorem jak Kaczynski - to ty pisales, kolku Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 00:58 141288bs napisał: > jest takim samym profesorem jak Kaczynski - to ty pisales, kolku Czyli.... jak z koziej pisdy worek na mąkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 01:06 Wreszcie zrozumiales i prawidlowo okresliles mgr Stepnia. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 01:11 141288bs napisał: > Wreszcie zrozumiales i prawidlowo okresliles mgr Stepnia. Nie dość żeś prawdomówny, to jeszcze błyskotliwy, a do tego wszystkiego miszcz ciętej riposty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 06:51 Mnie zbulwersowało w tym stępniu typowe dla otępiałych pełoców myślenie. Nieważne co mówi prawo czy konstytucja bo mnie prosił jakiś nieboszczyk bym tak postąpił??? Spróbujcie tej metody przed byle jakim sądem a przekonacie się jaka jest prawda. Taki buc jak stępień jest święcie przekonany że jego prawo nie obowiązuje bo ma plecy a jak wiadomo głowa mu jest zupełnie niepotrzebna a bez pleców nie da się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 06:58 matigrypl napisał(a): > Mnie zbulwersowało w tym stępniu typowe dla otępiałych pełoców myślenie. Niewa > żne co mówi prawo czy konstytucja bo mnie prosił jakiś nieboszczyk bym tak post > ąpił??? Spróbujcie tej metody przed byle jakim sądem a przekonacie się jaka jes > t prawda. Taki buc jak stępień jest święcie przekonany że jego prawo nie obowią > zuje bo ma plecy a jak wiadomo głowa mu jest zupełnie niepotrzebna a bez pleców > nie da się żyć. Wyjątkowo odrażający koniunkturalista. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 07:39 Koniunkturalista? Czyli teraz popiera stanowisko PiS w sporze o TK? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:24 Stępień bał się wystąpić w programie razem z profesorem prawa Zaradkiewiczem... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 08:33 Zaradkiewicz nie jest profesorem prawa, emdżik.. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:30 Oglądałem wczoraj Wiadmoości i padła tam informacja o tym, że ów Stępień poprzez fundację nieżle państwo doił. Czy to jest prawda? Czy to było przyczyną jego panicznej ewakuacji ze studia TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:36 Tak, taka tam była informacja. dziwię się że nie wierzysz że była prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Hmmmm w działalność rzeczonej fundacji umoczona 26.10.16, 09:39 była również pani specjaliska od spożywania bezików widelcem, wydawca Wyborczej a nawet córka Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka dlaczego "umoczona"? 26.10.16, 09:41 czy ta fundacja jest organizacją przestępczą? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: dlaczego "umoczona"? 26.10.16, 09:59 :))))) Dzizas a czy p. Plichta z Amber Gold kradł ludziom pieniądze? Nie! On po prostu wykorzystał tę uroczą naiwność, której próbkę zaprezentowałaś przed chwilą. Czy rzeczona fundacja kradła pieniądze? Nie oczywiście, że nie. Została specjalnie założona żeby państwo miał co finansować ponieważ doskonale wiemy, że w państwo ma za dużo pieniędzy, a w Konstytucji jest zapisane (trybunał może to potwierdzić, wystarczy go poprosić), że nadwyźkę z budżetu ma przkeazywać na różne dziwne fundacje, które zajmują się "krzewieniem", a nawet "utrwalaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka nie udawaj głupszego, niz jesteś 26.10.16, 10:07 dobrze wiesz, że słowo "umoczony" oznacza współudział w nielegalnym działaniu użyłeś go świadomie w celu dyskredytacji Fundacji Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:25 było środkiem stylistycznym mającym na celu nadania wypowiedzi odpowiedniej "soczystości", ładunku emocjonalnego, który być może spowodował to, że prof. Stępień w poczuciu tego, iż uczestniczył w czymś dalekim od przyzwoitości, z poczucia wstydu dał nogę ze studia by uniknąć konfrontacji z brutalną prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:30 sędzia Stępień nie uczestniczył w niczym dalekim od nieprzyzwoitości, choć ty razem z niewychowanym ignorantem Rachoniem tak twierdzicie Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:36 Być może, być może, na tym etapie rozpracowywania afery możemy przyjąć i tą nieco ryzykowną hipotezę. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:37 nie ma żadnej afery Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:40 Tak oczywiście, i tę hipotezę możemy roboczo wziąść pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:41 jeśli uważasz, że jest afera, powinieneś napisać, na czym ona polega Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:46 Hipoteza - Słonko - rozważam sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Słowo "umoczony" w tym kontkeście 26.10.16, 10:50 to jak rozważysz, napisz, na czym polega ta afera, o której napisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: dlaczego "umoczona"? 26.10.16, 10:25 "że nadwyźkę z budżetu ma przkeazywać na różne dziwne fundacje" FDRL bynajmniej nie jest "dziwną fundacją". Jest na to za stara. A krzewienie owszem - więcej zrobiła dla "demokracji lokalnej" niż na przykład obecny obóz rządzący - razem wzięty. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: dlaczego "umoczona"? 26.10.16, 11:00 Żeby zrobić więcej niż obecna ekipa wystarczy zrobić cokolwiek, a FDRL zrobiła więcej. Warsztaty, szkolenia, konsultacje zarówno dla urzędników, polityków (dla niepoznaki urzędników na kierowniczych stanowiskach), ale też zwykłych sołtysów, studentów, drobnych i większych przedsiębiorców, NGO, uczniowie podstawówek (tu raczej dodatkowe zajęcia, aniżeli szkolenia, ale to semantyka), itd. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: dlaczego "umoczona"? 26.10.16, 11:25 Dokładnie. Fundacje są zakładane po to, by gromadzić fundusze. Również ze źródeł państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Hmmmm w działalność rzeczonej fundacji umoczo 26.10.16, 09:53 Lech1966 poszedł spać? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Hmmmm w działalność rzeczonej fundacji umoczo 26.10.16, 10:27 tw_wielgus napisał: > była również pani specjaliska od spożywania bezików widelcem, wydawca Wyborczej > a nawet córka Komorowskiego. Bezrefleksyjnie powtarzasz brednie wyprodukowane przez machinę propagandy partyjnej. A gdzie rozum własny zostawiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Hmmmm w działalność rzeczonej fundacji umoczo 26.10.16, 10:43 W którym miejscu? W tym w którym wsspominam wiekopomny udział pani prezydentowej Kwaśniewskiej w nauczeniu ludzkości kutury spożywania bezów czy w tej, w której córka Pana Komorowskiego zostałą wspomniana w kontekście czerpiących korzyści z krzewienia, a nawet umacniania? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Hmmmm w działalność rzeczonej fundacji umoczo 26.10.16, 10:53 tw_wielgus napisał: > W którym miejscu? W tym w którym wsspominam wiekopomny udział pani prezydentowe > j Kwaśniewskiej w nauczeniu ludzkości kutury spożywania bezów czy w tej, w któr > ej córka Pana Komorowskiego zostałą wspomniana w kontekście czerpiących korzyśc > i z krzewienia, a nawet umacniania? W całym wątku, poczynając od tego a priori uznałeś całą sprawę za aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 09:44 "Oglądałem wczoraj Wiadmoości i padła tam informacja o tym, że ów Stępień poprzez fundację nieżle państwo doił" Czy każde przekazanie dotacji celowej to jest dojenie państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:03 Odpowiadam krótko i precyzyjnie: Nie! A teraz prosiłbym o odpowiedź na pytanie: jakie korzyści uzyskało społeczeństwo finansując akurat tę fundację? Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:11 Argumenty, a nie blablabla Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:19 "A teraz prosiłbym o odpowiedź na pytanie: jakie korzyści uzyskało społeczeństwo finansując akurat tę fundację?" Mowa o dotacji celowej, nie podmiotowej. Zatem co najmniej teoretycznie ta fundacja, podobnie jak kilka innych, dostała pieniądze na zrealizowanie jakiegoś celu. Trudno mi mówić o korzyściach, jeżeli nie znam nawet teoretycznego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:21 wyjaśnij, jeśli możesz, wielgusowi co to jest dotacja celowa, bo on tego przecież nie wie - podobnie, jak nie wie tego Rachoń Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:29 Co się wysługujesz... Sama spróbuj....:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:34 Myślę, że wystarczy zwrócenie uwagi na to, że jest to dotacja celowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:28 Hmmmm.... zatem możemy przyjąć, iż jest jedną z setek wydmuszek utworzonych w celu / uwaga będzie soczyste słowo/: dymania podatników przez tak zwaną elitę. Oczywiście być może tak nie jest, być może opracowania dostarczane przez fundację służyły rządowi PO do oceny dalekowzrocznej perspektywy rozwoju demokraji w kontekście spożywania bezy widelcem. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:34 Halo podatniku, znany z dymania znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO 26.10.16, 10:49 "zatem możemy przyjąć, iż jest jedną z setek wydmuszek utworzonych w celu (...)" Nie, nie możemy tego przyjąć. "być może opracowania dostarczane przez fundację służyły rządowi PO" A także rządowi PiS w stosownym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka to jest skrajna naiwność 26.10.16, 09:32 chodzenie to "tvp info" program obejrzałam przed chwilą w internecie i po raz pierwszy widziałam prowadzącego na oczy zupełnie rozumiem, po co rozmawiać z kimś takim, sędzie Stępień jest chyba naiwny, że przyjął to zaproszenie Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 09:46 Doskonałe! Po co mi inny punkt widzenia skoro mam ten, który wtłoczyło mi środowisko liberalno-lewicowe? Dobrze się z tym czuję i jakakolwiek próba zburzenia mojego przekonania, że mamy demokrację, wolność - którą wywalczył dla mnie Lech Wałęsa - nie jest mi potrzebne. Oddałam mój rozum w dzierżawę redaktorom z GW ponieważ to bracia "starsi w wierze", a skoro starsi to pewnie mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 09:48 nie chodzi o inny punkt widzenia chodzi o to, że nie widzę sensu rozmawiania z niewychowanym ignorantem, jaki jest prowadzący program Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:00 Ta.... Za to MO jest wzorem kultury, którą powinno się powielać na kubkach do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:06 jeśli interesuje cię moje zdanie o Monice Olejnik to nie jest ono najlepsze niemniej ten Rachoń nie dorasta jej do pięt - to kompletny ignorant Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:30 No popatrz a do programu takiej MO Stępień poleciałby z prędkością nie gwarantującą, że wytrzyma mu guma w skarpetkach. Czyli Twoja argumentacja upadła. Szukaj innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:34 przeciez napisałam, że Olejnik, choć słaba, jest o wiele długości lepsza od tego całego Rachonia nie rozumiesz tak prostego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:39 Przecież to chamka czystej wody o resortowym pochodzeniu, której gdy Lech KAczyński przypomniał początki kariery to się rozpłakała. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:42 jeśli Olejnik to chamka, to Rachoń jest chamem wielokroć większym Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:45 Chamem się ablo jest albo nie. Nie ma stopniowania. Toteż jeżeli Twoim zdaniem Stępień wyszedł z programu Rachonia ponieważ nie odpowiadała mu kultura prowadzącego to poprzez analogię powinien dostrzec niewłaściwość brania udziału w propagandowch występach MO. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:49 ale można być większym lub mniejszym bucem Stępień nie wyszedł z programu - może byś jednak te audycję obejrzał, zanim zacząłeś ją komentować Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 11:00 wagonetka napisał(a): > ale można być większym lub mniejszym bucem Zwłaszcza kiedy mówimy o małopolskim znaczeniu sowa "buc". Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 11:02 to właśnie miałam na myśli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:56 A zdradzisz źródło tej rewelacji? Bo ja z kolei słyszałem, że to Lech Kaczyński płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 11:21 Podsłuchiwałeś pod drzwiami studia? www.polskatimes.pl/artykul/53938,jak-lech-kaczynski-grozil-po-programie-monice-olejnik,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Nieźle goebbelsik:)) 27.10.16, 10:58 tw_wielgus napisał: > Przecież to chamka czystej wody o resortowym pochodzeniu, której gdy Lech KAczy > ński przypomniał początki kariery to się rozpłakała. Nieźle... zapomniałeś tylko dodać, że Leszek za swoje nomen omen chamskie zachowanie następnego dnia ją przeprosił przysyłając bukiet róż. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:29 wagonetka napisał(a): > nie chodzi o inny punkt widzenia > chodzi o to, że nie widzę sensu rozmawiania z niewychowanym ignorantem, jaki je > st prowadzący program Ignorantem? Gdzieżby, to świetny specjalista od partyjnej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:32 widziałam go po raz pierwszy i zrobił na mnie wrażenie właśnie - delikatnie bardzo mówiąc - właśnie niewychowanego ignoranta mogłabym napisać dosadnie: chamskiego głupka Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 10:00 Podatnik czyli całodobowy wPiSywacz. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: to jest skrajna naiwność 26.10.16, 11:27 Co kogo obchodzi punkt widzenia jakiegoś Rachonia? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 10:38 Prowadzący to wyjątkowy szczyl, ale rozumiem dlaczego forumowym aktywistom tak się podoba. Jestem przekonany, że Stępień się tam więcej nie pokarze. lech1966 napisał: > Oglądam teraz program Minęła 20 i zaproszony gość prof. Stępień uciaka ze stud > ia kiedy dowiaduje się że jego adwersarzem ma byc prof. Zaradkiewicz.. > O co tu chodzi?? > Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 10:58 boblebowsky 26.10.16, 10:38 Prowadzący to wyjątkowy szczyl, ale rozumiem dlaczego forumowym aktywistom tak się podoba. Jestem przekonany, że Stępień się tam więcej nie pokarze. Pokarałby się pokazując się tam. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 11:07 ayran napisał: > boblebowsky 26.10.16, 10:38 > > > Prowadzący to wyjątkowy szczyl, ale rozumiem dlaczego forumowym aktywistom t > ak się podoba. Jestem przekonany, że Stępień się tam więcej nie pokarze. > > > > Pokarałby się pokazując się tam. > ups.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 11:32 Oglądałem i wiem że stępień używał starej metody bardzo popularnej w peło. Mianowicie nie odpowiadał na pytania lecz kluczył, mantaczył, chciał przegadać i eksponował histerię typu pełowskiego. Tak się zagalopował że powiedział nie wiedziałem??? I to ma być sędzia który, co? nie wie że nieznajomość paragrafów nie zwalnia od odpowiedzialności? Żałosna osobowość bufona który jakimś cudem zaszedł tak daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 19:27 Co się dziwisz,,,to tylko magister,,wielu rzeczy jeszcze nie wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 19:31 Lesiuuu... a ty może wiesz, kiedy pis ma zamiar wykonać wyrok TK w sprawie świadczeń dla opiekunów dorosłych niepełnosprawnych? Skoro taki ci bliski ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 19:37 Przecież możesz zapytać mgr. Stępnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 19:41 Ale pyta Ciebie, bo w ciągu ostatnich 48 godzin więcej o tym mówiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 20:24 Kłopot w tym że się nie interesowałem tym wyrokiem i nic na jego temat nie wiem. Nawet nie wiem o co chodziło,,,sorry.. Nie mam nikogo niepełnosprawnego w rodzinie ani wśród znajomych żeby się tym interesować. Mogę jedynie powiedzieć że mimo wyroku TK o kwocie wolnej od podatku ( że jest zbyt niska) to PO nie miało zamiaru tej kwoty podnieść,,a wygrane wybory przez PIS zdjęły odium z PO i mogą teraz krzyczeć do woli nawet na temat niepełnosprawnych..Nie popieram rozdawnictwa ( w formie 500+> "bo sam nie dostaję"), ale nie popieram też neoliberalnego wyzysku i wdeptywania słabszych (jednak obywateli tego kraju ) w błoto. Myślę że te 500 + troszkę wyrównały szanse (warunek żeby nie poszła ta kwota na wódę). Choć przy wynagrodzeniu min, 1460 PLN ( do łapy w 2017r) to w porównaniu do 500 na dziecko ta podwyżka wygląda bardzo słabo .. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 21:15 Lesiuuu... nie tego dotyczyło pytanie, ale skoro bardzo chcesz, to mam następne. Kiedy zapadł wyrok TK dot. kwoty wolnej i kto wtedy rządził? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 21:41 yoma napisała: > Lesiuuu... nie tego dotyczyło pytanie, ale skoro bardzo chcesz, to mam następne > . Kiedy zapadł wyrok TK dot. kwoty wolnej i kto wtedy rządził? Słuchaj Yoma.. czy to jakaś zgaduj zgadula, albo jakiś quiz? Domyślam się że ty wiesz więc po co te pytania. Wal śmiało co masz do powiedzenia a nie "owijaj w sreberka" . Skoro (jak się domyślam) wiesz na ten temat wszystko, to podaj mi kiedy sprawa wpłynęła do TK i za czyich rządów?, z czyjego wniosku.. Nie zapomnij też dodać na jakim poziomie była utrzymywana przez poprzedni rząd i przez ile lat?. Nowy zmienia w tym względzie wiele. Choćby te 500+ dla dzieciaków, więc i kwota wolna od podatku już nie będzie taka straszna dla rodzin wielodzietnych .. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 21:52 Nie Lesiu, to nie jest zgaduj zgadula. To jest próba uświadomienia maluczkiemu, że warto czasem coś sprawdzić, zanim się zacznie pisać głupoty. Otóż sprawa była z wniosku RPO, a wyrok zapadł 28 października 2015 r. Rok temu. Kto wtedy rządził i kto miał rok, żeby wyrok wykonać? > kwota wolna od podatku już nie będzie taka straszna Lesiu, ale to jest kwota wolna od podatku, a nie ciężka grzywna :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 22:06 yoma napisała: > Nie Lesiu, to nie jest zgaduj zgadula. To jest próba uświadomienia maluczkiemu, > że warto czasem coś sprawdzić, zanim się zacznie pisać głupoty. > > Otóż sprawa była z wniosku RPO, a wyrok zapadł 28 października 2015 r. Rok temu > . Kto wtedy rządził i kto miał rok, żeby wyrok wykonać? Sejm (obecny, aby było jasne) zaczął pracę 12 XI. 2015. Doskonale wiesz że w tym trybie nic się nie da zrobić z budżetem i zwykle jest to budżet poprzedniego sejmu. Zawsze tak było i tak pewnie pozostanie. Ostatni raz była waloryzowana w 2006 roku więc to platfusy nie podnosiły jej przez osiem lat, bo by zabrakło na ośmiorniczki. Skoro kwota nie została zmieniona to miej pretensje do PO + PSL. bo to ich robota i ich projekt. Dobrze że zostali odsunięci od władzy bo przez następne 4 lata byłaby taka sama kwota WoP > > > kwota wolna od podatku już nie będzie taka straszna > > Lesiu, ale to jest kwota wolna od podatku, a nie ciężka grzywna :) A tu znów mam problem z interpretacją tego co piszesz? Co ma wspólnego kwota WoP do grzywny? Czy kwota WoP to ma być kara? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 22:48 >Co ma wspólnego kwota WoP do grzywny? Czy kwota WoP to ma być kara? No właśnie ciebie pytam, bo piszesz, jakby była. Nie wierzysz, to przeczytaj swoją twórczość przed opublikowaniem. >nic się nie da zrobić z budżetem i zwykle jest to budżet poprzedniego sejmu. No to pytanie trzecie, Lesiu. Kto i kiedy złożył projekt ustawy budżetowej na ten rok i jak szybko została uchwalona, licząc od wpłynięcia do laski do podpisu prezydenta? :) Możesz nie odpowiadać. Szczerze mówiąc, aż mi cię szkoda. Bo co odpowiedź, to większa kula w płot, więc naprawdę już sobie daruj. BTW w budżecie na przyszły rok ani zająknięcia o zwiększeniu kwoty wolnej, ojoj... Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 26.10.16, 23:24 yoma napisała: > No właśnie ciebie pytam, bo piszesz, jakby była. Nie wierzysz, to przeczytaj sw > oją twórczość przed opublikowaniem. Napisałem tak jak chciałem jak nie rozumiesz moich intencji to zapytaj o nie ( tak jak ja zapytałem ciebie) a nie dorabiaj do tego drugiego dna. Oczywiście że była to kara dla najgorzej zarabiających bo panowie z PO potrzebowali niewolników dla neoliberalnych pracodawców.. > No to pytanie trzecie, Lesiu. Kto i kiedy złożył projekt ustawy budżetowej na t > en rok i jak szybko została uchwalona, licząc od wpłynięcia do laski do podpisu > prezydenta? :) Normalne jest że uchwalił to obecny sejm i podpisał obecny prezydent, ale doskonale wszystkim wiadomo że dokonuje się kosmetycznych zmian a szkielet budżetu przygotowany przez poprzedni rząd zostaje. Jeśli chcesz mi coś udowodnić to przedstawiaj argumenty a nie zadawaj pytań. Ale skoro lubisz pytania to i ja mam jedno. Powiedz mi ile podatków i danin podniosło PO w czasie swoich rządów,,oraz ile uchwalono nowych podatków (te z zakamuflowaną nazwą także)?? > Możesz nie odpowiadać. Szczerze mówiąc, aż mi cię szkoda. To mnie ciebie szkoda, ze pozwoliłaś sobie aż tak wyprać mózg. Bo co odpowiedź, to w > iększa kula w płot, więc naprawdę już sobie daruj. > > BTW w budżecie na przyszły rok ani zająknięcia o zwiększeniu kwoty wolnej, ojoj Muszę cię zmartwić, bo paltfusiarnia też nie miała zamiaru tej kwoty podnieść nie dając nic w zamian. PO nie podnosiło niczego poza podatkami i tworzeniem coraz to nowych obowiązkowych danin..PIS nie planuje podniesienia kwoty WoP ale za to uruchomiło program wsparcia dla rodzin wielodzietnych za co mu chwała.. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 07:33 "Oczywiście że była to kara dla najgorzej zarabiających bo panowie z PO potrzebowali niewolników dla neoliberalnych pracodawców.." To ja zapytam: co ma kwota wolna od podatku do neoliberalnych pracodawców? "Normalne jest że uchwalił to obecny sejm i podpisał obecny prezydent, ale doskonale wszystkim wiadomo że dokonuje się kosmetycznych zmian a szkielet budżetu przygotowany przez poprzedni rząd zostaje" Wybacz Lechu, ale uległes propagandzie PiS. PiS wprowadził podatek bankowy, podatek od sprzedaży detalicznej, uchwalił program 500+, opodatkował odprawy - to więcej niż kosmetyczne zmiany. Owszem, przy zmianach władzy nowy rząd nie ma zbyt wiele do powiedzenia, proces tworzenia projektu budżetu jest ukończony lub zbliża się do końca, nie ma czasu na za daleko idące poprawki. Ale w ciągu danego roku budżetowego nic lub niewiele stoi na przeszkodzie, żeby budżet zmieniać, szczególnie jeżeli rzad uważa, że poprzedni przygotował wadliwy projekt. Zwalanie wszystkiego na poprzedników jest ukłonem w stronę takich jak Ty, Lechu, ale nie mowieniem całej prawdy. Bo i tak, rząd twierdzi, nie zrozumiecie. "Powiedz mi ile podatków i danin podniosło PO w czasie swoich rządów,,oraz ile uchwalono nowych podatków (te z zakamuflowaną nazwą także)??" I ponownie Lechu - PO już od roku nie rządzi, wkrótce przestanie być dla Was jakąkolwiek zasłoną dymną. Będziecie musieli sami zmierzyć się ze złożonymi wyborcom obietnicami: podnieść kwotę wolną od podatku, obniżyć VAT, zlikwidować tzw. podatek miedziowy. Na razie jednak żaden z Twoich politycznych idoli się do tego nie pali. Dlaczego? Tylko nie zasłaniaj się PO. "PIS nie planuje podniesienia kwoty WoP ale za to uruchomiło program wsparcia dla rodzin wielodzietnych za co mu chwała.." Podatki płaci więcej osób niż korzysta z programu wsparcia dla rodzin wielodzietnych (nie wspominając, że miał wspierać każdą rodzinę z dzieckiem). Ogólny bilans wypada na niekorzyść dla podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 07:22 "Doskonale wiesz że w tym trybie nic się nie da zrobić z budżetem i zwykle jest to budżet poprzedniego sejmu. Zawsze tak było i tak pewnie pozostanie" A co ma budżet roku 2016 do ustalenia w tym samym roku kwoty wolnej od podatku? Nic nie stałoby na przeszkodzie,żeby zapisać, iż ustawa wchodzi w życie np. 1 stycznia 2017 r. "Ostatni raz była waloryzowana w 2006 roku więc to platfusy nie podnosiły jej przez osiem lat(...)" Platfusy były minęły, nie rządzą, odchodzą krótką drogą na śmietnik historii. Czy już zawsze Lechu będziesz tłumaczył niemoc i niechęć PiS tym, że PO czegoś nie zrobiła przez 8 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 07:55 No i ja jednak wracam do wstępnego pytania, co niezbędny lesiowi krótki kurs ekonomii oraz wiedzy o Polsce i świecie współczesnym ma do sędziego Stępnia. Nie Lesiu, już nie brnij. Poległeś. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:20 Lechu nie brnie i dlatego nie odpowiada na pytania, tylko coś wspomina o Platformie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:50 yoma napisała: > No i ja jednak wracam do wstępnego pytania, co niezbędny lesiowi krótki kurs ek > onomii oraz wiedzy o Polsce i świecie współczesnym ma do sędziego Stępnia. > > Nie Lesiu, już nie brnij. Poległeś. Jesteś śmieszna z tym zarzutami wobec mnie. Czy ty odpowiadasz na moje pytania?? Prowadzisz rzekomą dyskusję omijając tematy dla ciebie niewygodne czym wcale nie poprawiasz swojej wiarygodności a wręcz przeciwnie.. Odpowiedz mi choć na to pytanie. Kto nie waloryzował KWoP przez ostatnie lata doprowadzając tym samym do takiego a nie innego wyroku TK?? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:58 Widocznie rządziło PiS bo TK przecież nie tknąłby platfusów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:00 "Kto nie waloryzował KWoP przez ostatnie lata doprowadzając tym samym do takiego a nie innego wyroku TK??" Kto nie waloryzuje kwoty pomimo wyroku TK? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:43 sverir napisał: > Platfusy były minęły, nie rządzą, odchodzą krótką drogą na śmietnik historii. C > zy już zawsze Lechu będziesz tłumaczył niemoc i niechęć PiS tym, że PO czegoś n > ie zrobiła przez 8 lat? Sam napisałeś że z kręgosłupem budżetu nie wiele da się zrobić w takiej sytuacji. A od wyroku TK do zaprzysiężenia sejmu minęło tylko 15 dni. Nie chciałem zasłaniać się PO jednak Yoma żąda aby PIS w ciągu roku nadrobił zaniedbania PO z 8 lat a tak się nie da. Oczywiście nie mam zamiaru zasłaniać się cały czas PO ale akurat w tym czasie i miejscu jest to prawidłowa odpowiedz. Pytałem o wprowadzone podatki przez PO a nie PIS, a opodatkowanie odpraw prezesów SSP uważam za coś normalnego, to składnik wynagrodzenia i skoro emeryt czy rencista musi płacić podatki od głodowej renty czy emerytury to dlaczego prezes SSP ma nie płacić od ekstra kasy na otarcie łez?? Czy szary pracownik nie płaci podatku od premii? Równość wobec prawa gwarantuje nam konstytucja a omijanie ustawy kominowej to nie mój wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:50 Skoro dało się z kręgosłupem zrobić tyle, że wprowadzono 500+, to z mniejszymi sprawami powinno było pójść łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:55 Pożyjemy,,,zobaczymy,,oceniać będziemy później,. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 10:04 "A od wyroku TK do zaprzysiężenia sejmu minęło tylko 15 dni. Nie chciałem zasłaniać się PO jednak Yoma żąda aby PIS w ciągu roku nadrobił zaniedbania PO z 8 lat a tak się nie da" Lechu - wybacz, ale te frazesy zachowaj na wiece wyborcze albo chociaż wstrzymaj się do spraw, które faktycznie bywają problematyczne. Bez polityki (wprost) - 25 listopada Sejm uchwalił ustawę o zmianie podatku dochodowego od osób fizycznych, opodatkowując odprawy prezesów i odszkodowania za zakaz konkurencji. 10 grudnia zmienił Sejm ustawę o finansach publicznych, dotyczącą modyfikacji formuły stabilizującej reguły wydatkowej. 22 grudnia - kolejna nowelizacja PIT (na marginesie - nowelizacja nowelizacji z 25 listopada). 15 stycznia - ustawa o tzw. podatku bankowym, 18 marca - bezpłatne leki dla seniorów. To krótka lista ustaw, które wpływają na tegoroczny i następne budżety. Pomijam szereg ustaw "ustrojowych", o prokuraturze, o Trybunale, służbie cywilnej, ustroju rolnym, itd. Na to wszystko PiS miał czas, żeby naprawić "zaniedbania PO z 8 lat". A nie miał czasu na podniesienie kwoty wolnej od podatku? Pan Prezydent, przypomnę, wyręczył Sejm w zakresie przygotowania tekstu ustawy - 30 listopada złożył swój projekt. 2 grudnia Sejm w swej łaskawości skierował projekt do KFP. I ta sama komisja biedzi sie nad tym projektem ponad pół roku, chociaż zdążyła ekspresowo (najwyraźniej) pięćdziesięcioma innymi projektami. Nie ma w tej chwili politycznej woli, żeby podnosić kwotę wolną od podatku, tylko mówienie o tym jest jeszcze bardziej niepolityczne. Zatem wmawia się ludziom, że tu o jakąś naprawę zaniedbań chodzi. A przecież widać wyraźnie schemat, bo się powtarza przy ustawie o VAT, przy ustawie o podatku od wydobycia niektórych kopalin, przy ustawie o podatku akcyzowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:13 "Nie mam nikogo niepełnosprawnego w rodzinie ani wśród znajomych żeby się tym interesować" Co nie przeszkadza Ci krytykować:) "Mogę jedynie powiedzieć że mimo wyroku TK o kwocie wolnej od podatku ( że jest zbyt niska) to PO nie miało zamiaru tej kwoty podnieść" Może nie miało zamiaru, zwłaszcza że ich koalicjant był wobec tego sceptyczny. Ale wiesz co? Gó... mnie PO obchodzi. Rządzi PiS, samodzielnie, nie musi się na nikogo oglądać, nie musi z nikim handlować. Nikt mu nie może przeszkodzić w realizacji obietnic wyborczych. Absolutnie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:39 Wracając do niepełnosprawnych, p. Szydło obiecała od nowego roku nowe specjalne świadczenia. Gdyby tak lesio mógł wskazać odpowiedni zapis w budżecie... Tylko nadal nie wiem, co ma STK Stępień do obiecanek p. Szydło. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:00 yoma napisała: > Wracając do niepełnosprawnych, p. Szydło obiecała od nowego roku nowe specjalne > świadczenia. Gdyby tak lesio mógł wskazać odpowiedni zapis w budżecie... > > Tylko nadal nie wiem, co ma STK Stępień do obiecanek p. Szydło. A gdzie ja widzę związek mgr. Stępnia i obiecanek Szydło? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:33 A prosiłam, żebyś czytał swoją twórczość przed publikacją :) wątek jest o STK Stępniu, a ty: a świadczenia dla niepełnosprawnych! a Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:54 Nie chwale bezgranicznie PIS, ale trzeba też wskazać na wieloletnie zaniedbania PO. Przegrali wybory dla tego że zajmowali się głównie sobą i wąską grupą beneficjentów która nie była w stanie dać im wygranej w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:58 Ale w 2011 r. wygrali, bo zajmowali się wszystkimi i zaniedbali bardzo mało spraw w poprzednich czterech latach. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:01 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Ale w 2011 r. wygrali, bo zajmowali się wszystkimi i zaniedbali bardzo mało spr > aw w poprzednich czterech latach. Obraza,,weź się uspokój. Wygrali bo straszenie PIS-em jeszcze działało.. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:07 Tak samo teraz działało straszenie platfusami. Nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 23:07 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Tak samo teraz działało straszenie platfusami. Nic ponadto. Zgoda,,więc skoro już to zrozumiałeś jako jeden z niewielu sympatyków PO to może wreszcie przełkniecie gorycz porażki, zewrzecie szyki i poczekacie spokojnie na następne wybory??? Jeśli o mnie chodzi to nikt mnie nie straszył PO,,,sam zauważyłem że to szemrane towarzystwo, bo nie ma drugiego takiego kraju ( w domyśle demokratycznego) na świecie aby kolejna afera przykrywała poprzednią zanim opadnie kurz z poprzedniej a prokuratura stwierdzała że nie ma żadnych dowodów lub nie popełniono czynu zabronionego, a jak już "przypadkiem" ktoś coś znalazł to sądy uwalniały od zarzutów. To musiało kiedyś "pierdyknąć" a że pękło teraz i beknąć muszą wszyscy uczestnicy "układu" to nie wina PIS. Nasz wieszcz miał rację mówiąc "to państwo istnieje tylko teoretycznie" Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: No więc i ja obejrzałem 28.10.16, 01:37 Ja nie jestem sypatykiem PO lesiu. Nigdy na platfusów nie głosowałem. I jeślu o mnie chodzi to nikt mną nie sterował żebym bał się PiSu. Już w 2001 r. wiedziałem co to za swołocz. Nie było jeszcze rakiego kraju, w którym jedna rozkręcona przez media afera przykrywała kolejną i żeby potem się okazywało że nie było żadnej afery bo trzeba ludzi zwalniać z aresztów lub uniewinniać bo dowodów na przestępstwa brak. A jesteśmy państwem z krwi i kości, w którym nie skazuje się kogoś bez dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:58 "Nie chwale bezgranicznie PIS(...)" Wybacz, Lechu, ale jeszcze nie poznałem granic chwalenia PiS. Mógłbyś je wskazać? "ale trzeba też wskazać na wieloletnie zaniedbania PO" Ale po co? Czy w jakikolwiek sposób usprawiedliwiają brak działań rządu w sprawach zaniedbań PO? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:03 sverir napisał: > "ale trzeba też wskazać na wieloletnie zaniedbania PO" > > Ale po co? Czy w jakikolwiek sposób usprawiedliwiają brak działań rządu w spraw > ach zaniedbań PO? Jak się zostawi górę nie załatwionych spraw "pod dywanem" to po pierwsze trzeba to uporządkować aby można było wejść do gabinetu i zacząć pracę.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 09:34 Na przykład kwotę wolną od podatku :) Przypomnij sobie datę wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 10:05 "Jak się zostawi górę nie załatwionych spraw "pod dywanem" to po pierwsze trzeba to uporządkować aby można było wejść do gabinetu i zacząć pracę.. " I wg Ciebie odprawy zwalnianych menadżerów są o wiele ważniejsze niż kwota wolna od podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 15:22 sverir napisał: > I wg Ciebie odprawy zwalnianych menadżerów są o wiele ważniejsze niż kwota woln > a od podatku? Opodatkowanie managerów doprowadzi do wpływów do budżetu,,,zwiększenie KWoP zmniejszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 15:43 "Opodatkowanie managerów doprowadzi do wpływów do budżetu,,,zwiększenie KWoP zmniejszy.. " To nie jest odpowiedź na moje pytanie. W skrócie pytam: ważniejsi obywatele czy budżet? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 22:47 sverir napisał: > > To nie jest odpowiedź na moje pytanie. W skrócie pytam: ważniejsi obywatele czy > budżet? Jedno i drugie jest ważne,,bardzo ważne, dlatego wydaje mi się że najtrudniejszą sprawą jest pogodzenie wpływów do budżetu z ochroną interesów biedniejszych i kiepsko wynagradzanych pracowników. Obliczenie minimum socjalnego jest w sumie proste, jednak obliczanie "realnej minimalnej kwoty"na podstawie realnych kosztów jakoś nie jest możliwe,,lub zwyczajnie zaniżane. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 28.10.16, 07:23 "Jedno i drugie jest ważne" W jednakowym stopniu? "Bardzo nam przykro, ale nie możemy oddać tych pieniędzy potrzebującym podatnikom, bo inaczej budżet nam się nie zrównoważy"? Lechu - państwo istnieje dla obywateli, nie obywatele dla państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 15:49 >,,,zwiększenie KWoP zmniejszy.. No to skąd te straszliwe pretensje do PO? Powinieneś ich po rękach całować. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 22:51 yoma napisała: > >,,,zwiększenie KWoP zmniejszy.. > > No to skąd te straszliwe pretensje do PO? Powinieneś ich po rękach całować. Piszesz kawałek zdania i oczekujesz jakichś moich przemyśleń. Bez uzasadnienia, bez kierunku, bez pomysłu,,,jak obecna opozycja.. Nie wysilaj się,,,nie musisz mi udowadniać że nie jesteś wielbłądem.. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 08:58 sverir napisał: > > Może nie miało zamiaru, zwłaszcza że ich koalicjant był wobec tego sceptyczny. > Ale wiesz co? Gó... mnie PO obchodzi. Rządzi PiS, samodzielnie, nie musi się na > nikogo oglądać, nie musi z nikim handlować. Nikt mu nie może przeszkodzić w re > alizacji obietnic wyborczych. Absolutnie nikt. Teraz ty zwalasz na koalicjanta, że to niby PSL się nie zgadzał na podniesienie KWoP. Robisz tak samo a mnie usiłujesz pouczać.. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka lech1966, mam wielką prośbę 27.10.16, 09:05 odpowiedz mi na pytanie: dlaczego w otwierającym wątek wpisie napisałeś "prof. Stępień ucieka ze studia TVP INFO " sędzia Stępień uciekł? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: lech1966, mam wielką prośbę 27.10.16, 20:47 wagonetka napisał(a): > odpowiedz mi na pytanie: dlaczego w otwierającym wątek wpisie napisałeś "prof. > Stępień ucieka ze studia TVP INFO " > > sędzia Stępień uciekł? Pierwotnie została podana informacja że mgr.Stępień wyszedł że studia jak dowiedział się że ma rozmawiać z dok.hab Zaradkiewiczem. Wpisałem zgodnie z informacją z ekranu,,po chwili dowiedziałem się że jednak zawrócił spod drzwi o czym również napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 10:08 Lechu - koalicjantem było zarówno PSL, jak i PO. Mówienie,że PSL chciał/nie chciał jest równie wartościowe, jak mówienie o PO w tym samym kontekście. I owszem, PSL nie chciał zmiany kwoty wolnej od podatku, więc PO nawet się tym nie zajmowała. Co jest potwierdzeniem twoich słów o tym, że PO nie miała zamiaru tego zmieniać. Z czym masz problem? Zaprzeczasz sam sobie? Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 15:25 sverir napisał: > Lechu - koalicjantem było zarówno PSL, jak i PO. Mówienie,że PSL chciał/nie chc > iał jest równie wartościowe, jak mówienie o PO w tym samym kontekście. > > I owszem, PSL nie chciał zmiany kwoty wolnej od podatku, więc PO nawet się tym > nie zajmowała. Co jest potwierdzeniem twoich słów o tym, że PO nie miała zamiar > u tego zmieniać. Z czym masz problem? Zaprzeczasz sam sobie? Oby tak dalej. Oj Sverir nie chce mi się za każdym razem przypominać że to był rząd PO+PSL. Traktuj to tak jakbym wymieniał obydwu koalicjantów.. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No więc i ja obejrzałem 27.10.16, 15:42 "Oj Sverir nie chce mi się za każdym razem przypominać że to był rząd PO+PSL. Traktuj to tak jakbym wymieniał obydwu koalicjantów.." W takim razie nie denerwuj się, gdy pisze o potrzebach PSL:) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: No więc i ja obejrzałem 28.10.16, 08:19 Byłą, owszem. Wtedy paradowali wszędzie oszuści z PiS, i teraz też paradują. Odpowiedz Link Zgłoś