kfugktru23 07.11.16, 08:03 Pod pretekstem tropienia gangsterów służby dostaną zielone światło do szpiegowania zwykłych obywateli dobra zmiana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekam.na.lewice Re: Nikt nie ucieknie przed podsłuchami 07.11.16, 08:16 To maniera zarówno tej obecnej chadecji jak i tej byłej. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Nikt nie ucieknie przed podsłuchami 07.11.16, 08:23 czekam.na.lewice napisał: > To maniera zarówno tej obecnej chadecji jak i tej byłej. Nie tylko w Polsce służby w tym zakresie dostały zielone światło. W USA po 11 września jest totalna inwigilacja każdego obywatela. Jak podsłuchują w Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jak-podsluchuja-w-Niemczech-Francji-i-Wielkiej-Brytanii,wid,11610171,wiadomosc.html?ticaid=1180b1&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Nikt nie ucieknie przed podsłuchami 07.11.16, 08:33 moralny_karzel napisał: > Nie tylko w Polsce służby w tym zakresie dostały zielone światło. > W USA po 11 września jest totalna inwigilacja każdego obywatela. > Jak podsłuchują w Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii? > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jak-podsluchuja-w-Niemczech-Francji-i-Wielkiej-Brytanii,wid,11610171,wiadomosc.html?ticaid=1180b1&_ticrsn=3 Czy to coś wyjaśnia? Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Nikt nie ucieknie przed podsłuchami 07.11.16, 08:38 czekam.na.lewice napisał: > moralny_karzel napisał: > > > Nie tylko w Polsce służby w tym zakresie dostały zielone światło. > > W USA po 11 września jest totalna inwigilacja każdego obywatela. > > Jak podsłuchują w Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii? > > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jak-podsluchuja-w-Niemczech-Francji-i-Wielkiej-Brytanii,wid,11610171,wiadomosc.html?ticaid=1180b1&_ticrsn=3 > Czy to coś wyjaśnia? Owszem,że pod płaszczykiem walki z terroryzmem, można inwigilować wszystkich i nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Nikt nie ucieknie przed podsłuchami 07.11.16, 09:24 moralny_karzel napisał: > czekam.na.lewice napisał: > > > moralny_karzel napisał: > > > > > Nie tylko w Polsce służby w tym zakresie dostały zielone światło. > > > W USA po 11 września jest totalna inwigilacja każdego obywatela. > > > Jak podsłuchują w Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii? > > > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jak-podsluchuja-w-Niemczech-Francji-i-Wielkiej-Brytanii,wid,11610171,wiadomosc.html?ticaid=1180b1&_ticrsn=3 > > Czy to coś wyjaśnia? > > > Owszem,że pod płaszczykiem walki z terroryzmem, można inwigilować wszystkich i > nie tylko w Polsce. Oczywiście, że można ale to nic nie wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 09:21 Czy pamiętacie jak poprzez służby Tusk "załatwił" konkurenta Cimoszewicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 11:01 Napisz wprost, ze podoba ci się totalna inwigilacja. Metoda "a u was murzynów prześladują" to typowo PiSia zagrywka. Co powiesz jak to Ciebie dotknie? Ale do tego trzeba mieć cokolwiek pod sufitem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 11:03 mariner4 napisał: > Napisz wprost, ze podoba ci się totalna inwigilacja. Oczywiście popieram:) > Metoda "a u was murzynów prześladują" to typowo PiSia zagrywka. Co powiesz jak > to Ciebie dotknie? Wielokrotnie dotykało. > Ale do tego trzeba mieć cokolwiek pod sufitem. > M. Nie komentuję. Frustracje i brak argumentów są Twoim a nie moim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 11:34 Nie. W każdym niemal poście relatywizujesz wyczyny PiS. Nie przeszkadza Ci psychopata w MON, Błaszczaki, Misiewicze i podobne sprawy. Bronisz PiS jak lew. Ja wiem co narobiła PO, ale do k... nędzy miało być uczciwie. Odczuwasz to? Hipokryto. M Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 11:37 A zrekapituluj sobie tresc swoich wlasnych postow. Ciekawe, co Ci wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 11:54 mariner4 napisał: > Nie. W każdym niemal poście relatywizujesz wyczyny PiS. > Nie przeszkadza Ci psychopata w MON, Błaszczaki, Misiewicze i podobne sprawy. Po prostu kłamiesz . Przeszkadzają mi i świadczą o tym moje posty w tych wątkach . > Bronisz PiS jak lew. Szczególnie w wątkach o gospodarce :) nie błaźnij się do reszty . Łgarzu. Ja wiem Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 14:07 On nie jest swiadom tego co pisze. Nadal jest w stanie eufori powyborczej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 11:13 Inwigilacja jest w Europie faktem, zwlaszcza w kooperacji z amerykanskim NSA. Unia Europejska wprowadza podobne regulacje we wszystkich krajach czonkowskich, w celu nadzorowania sytuacji zagrazajacych bezpieczenstwu. "Prawo telekomunikacyjne" krytykowane jest ostro w Niemczech, ale stosowne ministerstwa nie maja zamiaru wymiekac i robia to, co robia. W zmiane tych regulacji w Polsce sa "zamieszane" generalnie wszystkie partie polityczne. I nie identyfikuj tego wylacznie z PISem. Tu masz sprawe sprzed miesiaca w niemieckim Bundestagu: dip21.bundestag.de/dip21/btd/18/099/1809951.pdf Czy Ty, mariner4 czytasz w ogole jakies zrodla w obcych jezykach? ... moze warto, zebys sie nie musial pokazywac od tej najbardziej zakutej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Podsłuchy POdsłuchami 07.11.16, 14:12 nazimno. Przeczytales chociaz o co chodzi w linkowanym pdf? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 11:20 mojepanstwo.pl/dane/instytucje/3214,sejm/debaty/549/wystapienia/9802 Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 11:55 nazimno napisał: > > mojepanstwo.pl/dane/instytucje/3214,sejm/debaty/549/wystapienia/9802 Hipokryta z tego naszego Marinera Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 13:19 Ja mysle, ze to moze byc jednak ta pechowa choroba. Ale on przeciez potrafi poslugiwac sie wyszukiwarka, wiec dla mnie to jest dziwne. On sadzi rowniez, ze my nie potrafimy. I myli sie, biedactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:29 nazimno napisał: > Ja mysle, ze to moze byc jednak ta pechowa choroba. > Ale on przeciez potrafi poslugiwac sie wyszukiwarka, wiec dla mnie to jest dziw > ne. > On sadzi rowniez, ze my nie potrafimy. Żyje we własnym, wyimaginowanym świecie , w którym sam tworzy rzeczywistość zarówno co do siebie jak i zewnętrza. Nie dopuszcza argumentów, staje się wtedy nawet agresywny, jak argumentacja narusza jego świat urojony. > I myli sie, biedactwo. > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 14:16 Nie rozumiesz zagadnienia. Co innego jest sprawa przechowywania danych, a co innego podsluchiwanie kazdego bez jakichkolwiek przeslanek popelnienia przestepstwa i co najwazniejsze bez zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 14:30 Podsluchiwanie to dzisiaj nic innego jak "przechowywanie danych" czyli przechowywanie skompresowanych plikow audio, automatycznie spoolowanych do pamieci masowych serwerow. Odpowiedni panowie maja do nich dostep wg przyjetych zasad albo w czasie rzeczywistym albo po fakcie. W systemie telekomunikacyjnym sa funkcje ktore to realizuja. Dane billingowe to jest od dawna "normalka". Czas przechowywania takich danych jest czysto abstrakcyjnym pojeciem i wg roznych symptomow oraz hipotez prawdopodobnych moze dazyc do nieskonczonosci. Istnieje pewnosc, ze tego samego sortu sa pliki audio. Poczytaj sobie o tych sprawach na forach specjalistycznych np. programistow. I wtedy "zrozumiesz zagadnienie". Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 14:56 Czas przechowywania takich danych jest czysto abstrakcyjnym pojeciem i wg roznych symptomow oraz hipotez prawdopodobnych moze dazyc do nieskonczonosci. :) Czas przechowywania danych jest scisle ustalony przez prawo unijne. Prawo to wprowadzono po 9/11 niedawno ten czas skrocono do (jesli sie nie myle) 6 miesiecy. Przechowywanie danych nie ma nic wspolnego z podsluchem. Dane te moga byc wykorzystane jedynie na polecenie prokuratora po stwierdzeniu dzialalnosci przestepczej. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:01 A czy w "tych przepisach" jest gdzies mowa o przechowywanych back-upach? /oraz ich stosownym wykasowaniu/. Bo w systemach sa nawet "kopie kopii" dla optymalnej redundancji. Masz choc troche pojecia o programowaniu? PS Jestem pewien, ze robisz sobie jaja. PS Jesli wierzysz w to, co piszesz, to jestes egzemplifikacja NAIWNOSCI. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:07 Tak. Wszystko jest jasno powiedziane. W interesie providerow nie jest przechowywanie danych. Wiaze sie to z duzymi kosztami. Skrocenie czasu przechowywania nastapilo wlasnie po ich staraniach. Jezeli sie przejmujesz danymi, do ktorych moze miec dostep rzad to lepiej zastanow sie nad checia wprowadzenia przez PiS nowych dowodow osobistych z chipem, a na nim dane o twoim koncie bankowym. :) To dopiero bedzie kontrola obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:12 Wlasnie, ze nie jest to jasno zdefiniowane. Provider polaczony jest ze strona zainteresowana, ktora dostanie to, co chce. Co ta zrobi z danymi nie jest znane maluczkim, a provider z definicji sie nie awanturuje. Provider np. skasuje dane i ma swiety spokoj i miejsce na dyskach. PS Poczytaj sobie "conieco" na jakichs rozumnych forach. To dobrze robi na wyobraznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:19 Wystarczy przeczytac pdf, ktory podales. Nie trac czasu i bierz sie za czytanie. :p Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:21 Wiara przenosi gory z bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:32 I jeszcze wyjasnienie na najprostszym przykladzie, pierwszym z brzegu: technet.microsoft.com/en-us/library/dn163584(v=exchg.150).aspx pzdr, buhahaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:34 I jeszcze jeden przykladzik z nieco innej dziedziny: Residual copies of deleted data may remain on backup media as permitted by law. This data generally disappears after 12 months as old backup media gets overwritten with newer backups. i tez - buhaaaaaahhhhhaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 15:56 Nie rub bigosu z dyskusji. Chcesz ratowac swoje glupoty podajac linki nie na temat. Moze zwyczajnie nie znasz jezykow, w ktorych napisane sa linkowane przez ciebie artykuly? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Masz jakies zaniki pamieci, mariner4? 07.11.16, 16:20 Dokladnie mowiac: chedozysz po proznicy, jak to zwykle na tym FK bywa. Nie masz ZADNEGO pojecia o dzialaniu tych systemow. Nie masz ZADNEGO pojecia o poruszanych szczegolach. Nie masz rowniez pojecia o terminologii, natomiast bredzisz jak stara Majewska. Mozna uwolnic pawia, gdy sie z kims takim dyskutuje, liczac na jakiekolwiek zrozumienie, wiec to jest definitywnie KONIEC tej komedii z Toba. PS "Rub" przez "u", "snafco"... buhaaaahaaaaa... poszedl do szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Spotkania "u Sowy 07.11.16, 11:42 Kwiatkowski: Przepraszam, Koledzy z PSL mnie molestują… Bieńkowska: Ano widzisz.Kwiatkowski: Ja dziękuję za tę informację, że jest oto jedyny dobry kandydat. No to niech pan opisze dobre rozwiązanie, bo ja specjalnie trzymałem się z daleka. Bieńkowska: No to posłuchaj. PW (delagat): Była za 5 min druga, jak Cichosz zrezygnował. Bieńkowska: O 14 był konkurs, wiesz. PW: Miałem informację od kogoś wiarygodnego. (…) Tak czy siak podobno Jezierski się wkurzył i to mocno, i na szybko akcja - kto pomoże. Wojtek Kutyła gdzieś tam tak… Kwiatkowski: W komisji musi być wiceprezes. (…) Bieńkowska: Wspaniała instytucja, gratuluję ci! (śmiech) Kwiatkowski: Ja nie wiem, jak ona ma ciągle dalej 60-procentowe zaufanie, opinii publicznej (śmiech). Dobrze, że nikt się temu w szczegółach nie przygląda Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Spotkania "u Sowy 07.11.16, 14:18 PiSi juz wtedy trenowali nielegalne podsluchy. teraz przeglosowali niekonstytucyjna ustawe i beda to robic "legalnie". Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Od dawna piszę, że Polska się faszyzuje. 07.11.16, 15:47 Ale ślepi Polacy tego nie widzą. No to obudzą się z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś