Dodaj do ulubionych

odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej

18.12.16, 16:45
twitter.com/tvp_info/status/810493472608256001
Na twitterze melduja,ze rowniez w Wielkoposce i Gdyni.
Obserwuj wątek
    • moralny_karzel Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 16:47
      Eee,tam zaraz odcięto.
      Kto miałby odciąć? Kodziarze?
      • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 16:51
        oranyboskie, nie bedzie teleranka...
      • pajac.prezydencki Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 16:52
        Dlaczego reszta kraju ma być pokrzywdzona. Wszystkim wyłączyć.
      • czekam.na.lewice Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 06:06
        moralny_karzel napisał:

> Eee,tam zaraz odcięto.
        > Kto miałby odciąć? Kodziarze?
        KODziarze jako organizacja to może i nie ale niektórzy KODziarze , Ci z WSI i eSBe, Ci sympatycy, może i tak.
        • mara571 a KOD to kto utworzyl? 19.12.16, 06:11
          czekam.na.lewice napisał:

> moralny_karzel napisał:
          >
          > > Eee,tam zaraz odcięto.
          > > Kto miałby odciąć? Kodziarze?
          > KODziarze jako organizacja to może i nie ale niektórzy KODziarze , Ci z WSI i e
          > SBe, Ci sympatycy, może i tak.
    • taniarada Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 17:15
      No jak Dukaczewski jest na spędzie KOD to różne rzeczy można zrobić .Ja bym podejrzewał Kijowskiego .Jak machnął brodą to sygnał zaginął.Lol.
      • kota7 Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 12:08
        nie zapłaciłeś faktury to kurski wyłączył
    • wtop.ek ile ci płacą Niemcy? 18.12.16, 17:16
      ????
    • mara571 chodzi o"awarie" MUX 3 18.12.16, 17:18
      gdzie jest emitowany program TVP.
      Firma nazywa sie Emitel i przyznaje sie do "winy"
      www.emitel.pl/aktualnosci/aktualnosc-pojedyncza/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=76&cHash=9964ddbf49aae6b1ac323cb8045b164b
      • taniarada Re: chodzi o"awarie" MUX 3 18.12.16, 17:26
        mara571 napisała:

> gdzie jest emitowany program TVP.
        > Firma nazywa sie Emitel i przyznaje sie do "winy"
        Bujasz Mara to ci z KODu swoimi trąbkami zakłócili sygnał.Lol.
        • kota7 Re: chodzi o"awarie" MUX 3 19.12.16, 12:08
          nie zapłaciłeś faktury to kurski wyłączył
      • nazimno Re: chodzi o"awarie" MUX 3 18.12.16, 22:29
        Sprawa jest mocno zagmatwana (juz poza aspektami technicznymi):

www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=6032FDBB

• mara571 jak naprawisz bledy poprzednikow? 18.12.16, 23:19
          paluszki w tej transakcji mieli lobbysci Kulczyka,ustawe znoszaca kontrole uchwalono na zyczenie rzadu Tuska, podpisal 12 kwietnia 2010 po prezydenta Komorowski.
          Co teraz mozna zrobic bez wrzasku o zamachu na wlasnoc prywatna.
          Takich kwiatkow porzadach sprzedawczykow jest jeszcze duzo. Z PKP Energetyka na czele.
          • nazimno Re: jak naprawisz bledy poprzednikow? 18.12.16, 23:31
            To nie byly "bledy".
            To byl deal z aktorami w rolach glownych.
            • mara571 a na forum nadal wierza w spontanicznosc 19.12.16, 06:01
              protestu w imie wolnych mediow
    • m.c.hrabia Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 17:22
      brak teleranka , kaczora już całkiem poj3bało.
    • snajper55 Jak zawsze kłamiesz 18.12.16, 17:29
      Nikt nie odciął.

S.
      • m.c.hrabia Re: Jak zawsze kłamiesz 18.12.16, 17:37
        snajper55 napisał:

> Nikt nie odciął.
        >
        > S.
        folksdojcz twierdzi ,że odciął :)
      • mara571 niby nie odcial, ale komunikat dezinformuje 18.12.16, 17:50
        dzwonilam do mamy: odbior satelitarny via Polsat jest OK, naziemna wsypialnie nadal nie funcjonuje.
        Takiej awarii jeszcze nie bylo. Licencja chyba sie niedlugo skonczy. Wlasciccielem jest Montagu Private Equity.
        • m.c.hrabia Re: niby nie odcial, ale komunikat dezinformuje 18.12.16, 17:58
          a ja dzwoniłem do taty i twierdzi ,że bredzisz, twoja mama też.
          • mara571 apel J.Olechowskiego o ogladanie Wiadomosci 18.12.16, 18:01
            w internecie. 2/3 wojewodztw ma problemy.
            twitter.com/OlechowskiJarek/status/810522323455537153
    • znak-wodny Małe zmartwienie, 18.12.16, 17:33
      poza elektoratem PiS (19% dorosłych Polaków) nikt tych bzdur nie ogląda.
    • taniarada Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 17:35
      U mnie jest ale to Polska katolicka .Lol.
    • taniarada Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 17:42
      Z ustaleń portalu wPolityce.pl wynika, że całą sprawą zajmie się Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. Jak się dowiadujemy, KRRiT zwróci się do firmy EmiTel, domagając się szczegółowych wyjaśnień w sprawie. Przedstawiciele Rady sprawdzą również, czy wyjaśnienia firmy pokrywają się z wynikami niezależnych pomiarów.
      Sprawa została też poważnie potraktowana w rządzie. Odpowiednie służby zbadają, czy urządzenia nie zostały zakłócone z zewnątrz.Jak mówiłem trąbili ,krzyczeli i zakłócili sygnał .Do przodu Polsko.
      • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 17:44
        Cytuje: "Jak mówiłem trąbili ,krzyczeli i zakłócili sygnał "

Tak mogli zagluszac jedynie wlasne baki.
    • mara571 historia EmiTela 18.12.16, 17:55
      twitter.com/bratpafnucy/status/810518173845884928
      • szwampuch58 Re: EmiTel nowy zaprzaniec? 18.12.16, 18:06
        Jasna cholera jak grzyby po deszczu wyskakuja te cholerne zaprzence czy warcholy PiS-owi,hehehehe
        • wagonetka same wrogi, panie 18.12.16, 18:07
          no kłody pod nogi, panie, jak tu żyć? :-)
          • yoma Re: same wrogi, panie 18.12.16, 18:24
            To palec Boży. Dobry Bóg, gdyby chciał, odciąłby TVN24 :)
            • anna-sara Re: same wrogi, panie 19.12.16, 02:33
              Bóg nie miał czasu bo był na proteście KOD-u.
              • czekam.na.lewice Re: same wrogi, panie 19.12.16, 06:22
                anna-sara napisała:

> Bóg nie miał czasu bo był na proteście KOD-u.
                Trochę zbyt mocno gloryfikujesz Dukaczewskiego.
          • mietowe_loczki Re: same wrogi, panie 19.12.16, 15:01
            Jest też wątek smoleński, a jakże. Bez tego ani rusz.
    • yoma Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 18:27
      Czółko

a kogo to może obchodzić, idź z tym może na f. Radio i Telewizja. Następny wątek będzie pewnie o tym, że twojej mamie zatkała się toaleta?
      • snajper55 Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 18:56
        yoma napisała:

> Czółko
        >
        > a kogo to może obchodzić, idź z tym może na f. Radio i Telewizja. Następny wąte
        > k będzie pewnie o tym, że twojej mamie zatkała się toaleta?

Nie zatkała się tylko KODersi ją zatkali.

S.
        • yoma Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 19:11
          Czyli mama czółka zaprasza KODersów. Czółko ją chyba wyklnie.
    • zapijaczony_ryj TAk samo jak PiS_dacki bandzior JOJO powiedział 18.12.16, 18:30
      Że tylko PiS_dakca gadzinówka TVP Info nadała jego agitacje do wojny domowej!
      Bydlak kłamał, bo ja to jego chamstwo oglądałaem w TVN 24!
    • yoma Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 20:59
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21140270,awaria-w-emisji-tvp-nie-wszyscy-widzieli-oredzie-szydlo-prezes.html
      Kurski lepszy niż nasze czółko :)
    • taniarada |Towarzysz Protasiewicz mówi w porządku 18.12.16, 21:06
      Dziwne awaria nadajników a tylko TYP nie hula.ABW sprawdzi.Do boju Polsko.
    • jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 21:07
      Jest proste wytłumaczenie. Każdy nadajnik, czy inne urządzenie techniczne ma pewną wytrzymałość. Ci, którzy te urządzenia projektowali, nie przewidzieli po prostu, że będą one musiały wytrzymać 35 powtórek przemówienia Szydło. No i się posypało. Nie trza było nadużywać.
      • taniarada Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 21:12
        jureek napisał:

> Jest proste wytłumaczenie. Każdy nadajnik, czy inne urządzenie techniczne ma pe
        > wną wytrzymałość. Ci, którzy te urządzenia projektowali, nie przewidzieli po pr
        > ostu, że będą one musiały wytrzymać 35 powtórek przemówienia Szydło. No i się p
        > osypało. Nie trza było nadużywać.
        Ale w TVNenie pokazywanie 100 razy na mównicy tak zwanej opozycji mieszanej .Tam nadajniki wytrzymały nie piszę już o trąbkach .Ale tu amerykański sprzęt wysiadł dziwne.
        • ta Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 21:14
          Rozpylono mgłę elektromagnetyczną z parówek.
          • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 22:17
            Uwazaj, oddychajac, bo bedziesz puszczac po tej mgle nieprawdopodobne baki.
      • mara571 sygnal telewizji naziemnej znikal wczesniej 18.12.16, 21:27
        Jesli chodzi o projektowanie, konserwacje to panstwo polskie mialo na tym kontrole, ktora komus przeszkadzala.
        Rzad Tuska uchwalil ustawe znoszaca wszelka kontrole panstwa polskiego nad tymi urzadzeniami, ktore moga byc potrzebne np. w sytuacji klesk zywiolowych i wojny. Ustawa trafila do prezydenta Lecha Kaczynskiego. Powinien ja podpisac do 1kwietnia 2010. Nie podpisal. 12 kwietnia 2010 zostala podpisana przez p.o. prezydenta B. Komorowskiego.
        Wczesniej w roku 2000 min obrony B.Komorowski zgodzilsie na ta transakcje:
        " Pod koniec lipca 2000 roku sprzedaż TP SA weszła w kluczową fazę. I właśnie wówczas doszło do szokującego „zaniechania” ze strony szefa MON, Bronisława Komorowskiego, które nie tylko doprowadziło do utraty przez Polskę kontroli nad systemem stanowisk kierowa- nia państwem na czas bezpośredniego zagrożenia militarnego czy konfliktu zbrojnego oraz utraty kontroli nad liniami łącznikowymi pomiędzy jednostkami wojskowymi i węzłami Telekomunikacji Polskiej, ale też sprawiło, że budowany w największej tajemnicy system kierowania państwem na czas wojny został zdekonspirowany.

Chodziło o obiekt 09120, który był sercem Krajowego Systemu Łączności (KSŁ) na czas zagrożenia militarnego, a którego realizację rozpoczęto jeszcze w latach dziewięćdziesiątych. Obiekt 09120 zbudowano w okolicach Warszawy. W jego podziemiach umiejscowiono tak zwany „Węzeł Łączności” na potrzeby ulokowanych w różnych miejscach kilkudziesięciu stanowisk kierowania państwem w warunkach wojny. "
        www.facebook.com/Liga.Swiata.Polska/posts/739275716182576
        A buldog i pielucha beda znowu na forum pieprzyc o agenturalnej dzialnosci PiS.
        • yoma Re: sygnal telewizji naziemnej znikal wczesniej 18.12.16, 21:31
          Aż chce mi się spytać, kto podpisał ustawę o fi rur w toalecie twojej mamy...
        • wagonetka sygnal telewizji naziemnej miał dość 18.12.16, 21:36
          tego pisiego pieprzenia, więc znikał, znikał aż znikł

nie dziwię mu się, święty by nie wytrzymał a co dopiero zwykły sygnał
        • taniarada Posprzedawali gady wszystko obcym 18.12.16, 21:42
          I mamy kłopot.Bieda z nędzą , wszystko na sznurkach wiązane. Strach pomyśleć co by było gdyby towarzysz Putin zechciał się bliżej " przyjrzeć" naszej Ojczyźnie. Wszystko co sterowane zdalnie via radiolinie , bądź internet zapewne przestał by działać. Faktycznie pozostałaby tylko Gwardia Narodowa Ministra Macierewicza.
      • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 22:12
        Ty, jureek, masz tendencje do mieszania wlasnych kreatywnych naiwnych konfabulacji z pseudoeksprecka wiedza na temat funkcjonowania, tu - nadajnikow oraz tresci transmitowanych programow.

Prawda jest taka, ze to, co piszesz na temat techniki nadawczej, to g...oralska prawda jest.
        W czasach, gdy nadajniki pracuja na tranzystorach polowych duzej mocy.
        Bo nadajnikow lampowych uzywa sie juz tylko w muzeum.

Kilka uzytecznych informacji:

www.transradio.de/de/fm

Dlatego przekroczyles tutaj prog mojej wytrzymalsci na brednie o technice.
        To jedno.

Drugie to to, ze cala zasadnicza komunikacja odbywa sie za posrednictwem szkieletowej sieci
        swiatlowodowej sluzacej miedzy innymi do dystrybucji strumieni multimedialnych,
        programow radiowych i telewizyjnych w postaci cyfrowej.

Nadajnik w jakims konkretnym miejscu jest jedynie EMITEREM tego, co do niego
        wloknem szklanym dociera.

A sieciami swiatlowodowymi zarzadza sie w zupelnie inny sposob, niz Ci sie to wydaje.

Krotko mowiac, do wypuszczenia pawia na wolnosc sklaniaja mnie te kretynizmy, ktore tutaj
        na temat tej awarii czytam.

• jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 07:29
          Ja pierniczę. Ale belfer i do tego ponurak. Nawet tak oczywistej ironii nie potrafił załapać. Ech, chłopie!
          To jak tam panie oberlehrer, które przemówienie telewizja powtarzała więcej razy - przemówienie Szydło, czy Jaruzela 13 grudnia 1981 roku?
          • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 07:52
            "Wybzdetowales" swoja kpine tak ofiarnie na temat wytrzymalosci, ze nie moglem sobie odmowic komentarza.

Problem polega na tym, ze to cale naiwniactwo na FK lubi takie kawalki jak Twoj.
            Moze nawet dostaniesz jakas premie.

A lata mi to , "posluszny",... lata mi to obojetnie, ile razy "powtarzali",
            bo nie jestem masochista, zeby "to" ogladac.

Nie chedoz bez sensu, albo zrob to, co ja - nie ogladaj.
            Chyba, ze chcesz to zaliczyc "tysiacpincsetstoosimset" razy,
            ale to Twoj problem, a nie moj.
          • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 07:55
            I poczytaj sobie o "problemach Emitela", bo jasne jest, ze niczego nie wiesz na ten temat.
            • jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 08:22
              nazimno napisał:

> I poczytaj sobie o "problemach Emitela", bo jasne jest, ze niczego nie wiesz na
              > ten temat.

A mi to lata, że posłużę się Twoim sformułowaniem. Telewizji nie oglądam, ogląda za to żona, więc siłą rzeczy coś tam i do mnie dochodzi. Zastanawiające jest natomiast, że Ciebie tak interesują problemy jakiegoś Emitela, chociaż podobno telewizji nie oglądasz, więc Ciebie te problemy nie dotyczą.
              I jeszcze tylko jedna uwaga. Jeżeli chcesz, żebym mógł Cię nadal szanować jako rozmówcę, to nie posuwaj się do takich paskudnych insynuacji, jak sugerowanie, że za moje pisanie jakąś premię dostanę.
              • czekam.na.lewice Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 11:41
                jureek napisał:

> nazimno napisał:
                >
                > > I poczytaj sobie o "problemach Emitela", bo jasne jest, ze niczego nie wi
                > esz na
                > > ten temat.
                >
                > A mi to lata, że posłużę się Twoim sformułowaniem. Telewizji nie oglądam.....
                To ustalcie panowie czy rozmawiacie o problemach panstwa czy ogolnych czy o tym co indywidualnie Ciebie tylko interesuje lub ...lata. To jednak są dwie rozne rozmowy.
                • jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 11:51
                  czekam.na.lewice napisał:

> To ustalcie panowie czy rozmawiacie o problemach panstwa czy ogolnych czy o tym
                  > co indywidualnie Ciebie tylko interesuje lub ...lata.

Lata mi to, jak technicznie działa naziemna telewizja cyfrowa. Żeby używać komputera, też nie muszę wiedzieć, jak pracuje procesor.
                  Natomiast problemem państwa jest to, że telewizja publiczna zamiast informować uprawia propagandę. I to mi już nie lata.
                  • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 12:04
                    Propagande dystrybuuja WSZYSCY zaangazowani aktywnie w media.
                    I jest to albo ordynarna propaganda, albo wysublimowana propaganda, albo
                    nieudolna propaganda. Nie ma medium BEZ PROPAGANDY.

Gdy popatrzy sie z tej perspektywy na polskie media,
                    to widac to wszystko tak wyraznie jak nigdzie indziej.

Jesli ktos tego nie dostrzega, to po prostu udaje dziewice ze wzgledu na percepcje
                    swojej osoby przez otoczenie, bo otoczenie lubi snic o dziewicach.

• jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 12:18
                      nazimno napisał:

> Jesli ktos tego nie dostrzega, to po prostu udaje dziewice ze wzgledu na percep
                      > cje
                      > swojej osoby przez otoczenie, bo otoczenie lubi snic o dziewicach.

Jeśli ktoś nie dostrzega różnicy w nasileniu propagandy miedzy telewizją przedpisowską a obecną, to jest po prostu ślepy.
                      Twoja argumentacja to mniej więcej tak jak obrona milionowych przekrętów tym, że przecież każdemu może się zdarzyć, że wyniesie długopis z pracy.
                      Główne wydanie Wiadomości przypomina obecnie dziennik telewizyjny z czasów komuny, zaś przemówienie Szydło było powtarzane jak wystąpienie Jaruzela 13 grudnia, nawet mimika twarzy (polegająca na braku tej mimiki) była podobna.
                      • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 12:33
                        a.
                        Przypomnij sobie "milczenie_owiec" ARD i ZDF na poczatku stycznia w Niemczech
                        po wydarzeniach w Kolonii. Baaaaaardzoooo symptomatyczne,
                        ale potem ubrane w wysublimowane troskliwe komentarze.
                        Widocznie chca miec "wiecej AFD".

b.
                        Nigdy, nigdzie nie bronilem zlodziei, moja mentalnosc to wyklucza,
                        a na temat propagandy w mediach mam swoje zdanie,
                        ktore wypowiedzialem jasno.

c.
                        Nie porownywalem "przedpisizmu" z "POpisizmem" nie zajmuje sie PATOLOGIAMI
                        mentalnosciowymi.

d.
                        Poniewaz "wystepy" politykow w TV sa z gruntu rzeczy zawsze groteskowe,
                        to ogladanie, pasjonowanie, ocena mimiki i porownania z jaruzelszczyzna
                        bylyby dla mnie masochizmem medialnym, czyli podobna patologia.

Cos jeszcze niejasne?

• jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 12:58
                          nazimno napisał:

> a.
                          > Przypomnij sobie "milczenie_owiec" ARD i ZDF

Weź Ty się zdecyduj, o czym piszesz, bo poprzednio pisałeś coś takiego:
                          "Gdy popatrzy sie z tej perspektywy na polskie media,
                          to widac to wszystko tak wyraznie jak nigdzie indziej."
                          Najpierw piszesz o polskich mediach, teraz wyskakujesz z ARD i ZDF i piszesz, że nie porównujesz mediów przedpisowskich z obecnymi. No pewnie, jak rzeczywistość nie pasuje do Twoich teorii, to po prostu ją omijasz.
                          Poza tym, żeby odnieść wrażenie deja vu wcale nie trzeba bardzo uważnie wysłuchiwać obu przemówień (Szydło i Jaruzela) - wystarczy rzut oka, gdy np. przechodzi się przez pokój, w którym leci telewizor. Tak więc Twoje sugestie, jakobym katował się oglądaniem polityków w TV możesz sobie wsadzić gdzieś.
                          • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 13:11
                            Bardzo mnie to cieszy, ze moge sobie wsadzic.
                            To znaczy, jeszcze jestes w stanie oprzec sie temu propagandowemu
                            cuchnacemu paskudztwu.

Tak, w Polsce wyglada to wyjatkowo kontrastowo, poniewaz niemieckie metody
                            dzialania propagandy sa odmienne i nieporownywalne (eufemizm to jest).
                            I ja mam dokladnie sprecyzowana swiadomosc tych roznic.
                            Dlatego wspomnialem o ARD i ZDF.

Wbrew Twojemu przekonaniu - rzeczywistosc oceniam tak, ze juz kilka razy ostatnio
                            wygralem z Niemcami zaklady o rzeczywisty rozwoj wypadkow, a co ich wyjatkowo
                            zdenewowalo, poniewaz wyszli na naiwne owce. Tak np. bylo z wynikami wyborow
                            w landach w Niemczech, a ostatnio tez z wynikami wyborow w USA.

Zachowaj dystans do wszystkiego i nie angazuj sie uczuciowo w polityke.
                            To jedyna sugestia z mojej strony.

• jureek Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 13:31
                              nazimno napisał:

> Zachowaj dystans do wszystkiego i nie angazuj sie uczuciowo w polityke.
                              > To jedyna sugestia z mojej strony.

Za dużo swojego życia poświęciłem na pogonienie komuny w cholerę, żebym miał teraz obojętnie i bez emocji przyglądać się, jak komuna wraca.
                              Rozpierdalają mi dobrze funkcjonujące tam, gdzie mieszkam, wspólnoty lokalne. Ludzie angażowali się w działalność publiczną na najniższym lokalnym szczeblu i dostali po łapach, bo szczeniak Jaki do spółki z Wiśniewskim wymyślili sobie skok na kasę. Mam patrzeć na to obojętnie? Skłócają ludzi, szczują "Polaków" na "Ślązaków" (a było już dobrze) - ja tu mieszkam i chcę mieszkać w spokoju.
                              • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 14:03
                                To "co wraca" to skutek zignorowania wariantow rozwoju wypadkow przez tych,
                                ktorzy byli waaadzaaaa przed obecnym dzis na scenie "TKM"-em.

Po prostu popelniono cala litanie bledow tak dla PO swoistych, iz byli slepi
                                i nie byli w stanie ich dostrzegac, a tym bardziej dostrzegac ich konsekwencji.
                                Nie mieli tez Cudownego Lustra, ktore by im powiedzialo, ze nie sa
                                najpiekniejsi na swiecie, bo lustro zajmowalo sie nadawaniem
                                propagandy przez 24h/dobe (TVN24).

Jak to zwykle bywa - pozbyto sie z partii osob krytycznie nastawionych,
                                a inni, widzac to, ze strachu przestali wyrazac opinie krytyczne.
                                Tak ordynarnie prosty mechanizm zachowan doprowadzil do upadku PO.
                                Niestety nikt tego nie rozpoznal w pore i poniesiono kleske.

Jakimi trzeba bylo jednak byc baranami, aby do tego doprowadzic!

• nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 19.12.16, 12:14
                  Prawda jest taka, ze w Polsce sa dwie firmy, ktore uczestnicza w rozprowadzaniu
                  strumieni medialnych dla celow radiowo-telewizyjnych.

Jedna firma zarzadza struktura sieci swiatlowodowej a druga radiodyfuzja
                  czyli nadajnikami.

To, ze jakies programy telewizyjne gdzies przestaly docierac, jest bardzo latwe
                  do sprawdzenia, poniewaz istnieja cale gigabajty logow systemowych na temat
                  ewentualnych nieregularnosci w jakosci sygnalow, strumieni, zrodel/przyczyn bledow.
                  Winnego znalezc jest wyjatkowo latwo, jesli sie, oczywiscie wie jak to zrobic.

Walenie takich "kawalkow" jak te na FK i uwagi jakchs "wagonetek" - to jest ostatnie,
                  co powinno sie brac pod uwage przy ocenie tej sytuacji.

• adalberto3 Mnie też wycięto z forum. 18.12.16, 21:15
      Winna krótka informacja:
      "Die Welt" też liczy rannych. "Einige der Regierungsgegner wurden bei der Auseinandersetzung leicht verletzt." Jednym słowem zgłaszajcie się do obdukcji. Redakcja "Die Welt" za wszystko zapłaci.
      www.welt.de/politik/ausland/article160415381/Warum-Polens-Regierung-an-der-Macht-bleibt.html
    • ferdynand_007 Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 22:19
      Uwaga !!!
      Kurski zawiadomi ABW
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21140270,awaria-w-emisji-tvp-nie-wszyscy-widzieli-oredzie-szydlo-prezes.html#BoxNewsImgZ19

Zaplanowany zamach stanu przez KOD. Mają większość w parlamencie, maja pod butem wszystkie służby, mają ORMO Macierewicza i co się dzieje? Te zaplute karły reakcji z KODU zębami swemi przegryzły kabel i TV Propaganda 24 się wyłączyła i zgasła
      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Na szczęście jest Teleexpress
      www.youtube.com/watch?v=ijiWcGzIThQ
      • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 22:25
        I znowu brednie, 007.
        • ferdynand_007 Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 22:36
          Brednie? Pewno, że brednie. No to mały cytat:
          "TVP Info podało, że problemy dotyczą 13 województw oraz, że władze TVP o kłopotach z odbiorem sygnału poinformowały Rządowe Centrum Bezpieczeństwa i Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego".

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          To jest po prostu kabaret

• nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 22:40
            Oprocz problemow technicznych z dystrybucja programow sa tez inne:

www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=6032FDBB

... i te Cayman Islands na dodatek, buuuuuhaaaaahaaaaaaa....
    • wariant_b Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 23:04
      To dla kogo pracują rządowi agenci, których muszą zatrudniać takie firmy jak Emitel?
      • nazimno Re: odcieto odbior TVP w Polsce poludniowej 18.12.16, 23:15
        Ci na Cayman Islands leza sobie na plazy.
    • czekam.na.lewice kilka ogólnych informacji 19.12.16, 06:15
      - Jest taka ustawa - ustawa o telekomunikacji.
      - w oparciu o tę ustawę każdy operator telekomunikacyjny ma obowiązek udostępnić swoje centra jak również oprogramowanie służbom w tym służbom specjalnym.
      - to udostępnienie odbywa się w sposób ciągły bez potrzebnej zgody np. prokuratury , sądu itp.
      czasami to udostępnienie , w tym do oprogramowania, ma charakter stały , po prostu dostępu do oprogramowania i danych.
      Ta instytucja, ta w oparciu o którą powstał EMITEL tj operator tego m.in systemu, to zawsze były "służby" a kadra pochodziła często z dawnych PAR i PiR gdzie zagęszczenie służb wynosiło np. 80 %.
      Wystarczy tych informacji ?
    • adam.eu Kobito, a czy Ty wykluczasz prowokację?? 19.12.16, 06:18
      Zastanów się zdrowo. Co jest bardziej realne?
    • adalberto3 Chodzi o bezpieczeństwo państwa ! 19.12.16, 12:16
      Jeszcze jeden problem dla rządu przy wychodzeniu z PO-wskiego bagna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka