cronny 12.01.17, 00:11 prezes powie, że było kworum, prezydent podpisze i tak już zostanie, bo co PiS-owi kto zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wagonetka Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:19 moim zdaniem prezes powinien zlikwidować Parlament i urząd prezydenta, bo to do niczego niepotrzebne i tylko generuje koszty Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:37 Jak się będziecie nadal tak zachowywać to PO może zostać zdelegalizowana. A mandaty zostaną podzielone przez pozostałe partie w sejmie i PIS może mieć większość Konstytucyjną.. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:38 chcesz powiedzieć, że ja się źle zachowuję? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:41 Nie mówię o Tobie,,a o tym całym proteście słusznie nazwanym "ciamajdanem" Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:44 nie mówisz o mnie? to po co do mnie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:50 Nie piszę do ciebie tylko na publicznym forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 00:52 nie piszesz do mnie? to świetnie, bo nie bardzo umiem rozmawiać z durniami Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:01 Co tak cienko? Stać cię na więcej.. Nie będę zniżał się do twojego poziomu,,bo to poziom szambiarki fekaliów. Agresja jest zawsze potwierdzeniem braku logicznych argumentów lub wykazuje braki w wykształceniu, ewentualnie świadczy o niskiej samoocenie i problemach z osobowością.. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:04 to nie była agresja w mojej ocenie jesteś po prostu i zwyczajnie, klasycznie głupi to stwierdzenie faktu ale są gorsi od ciebie, bo nie głupota jest największą skazą, tylko podłość, a ty podły nie jesteś - w odróżnieniu od większości pisiaków Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:12 Co ty nazywasz podłością? Czy to że Was ostrzegam i informuję co się może stać? To wasza sprawa co zrobicie, a machajcie sobie szabelką, mnie nic do tego. Czy ja cię krytykuję? Rób sobie co chcesz ale w razie "W" powiem....a nie mówiłem. Możecie się obudzić z "ręką w nocniku". Albo też stwierdzę fakt,,że "byliście bezdennie głupi",,,ale może to będzie za późno,,bo już mleko zostanie rozlane.. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 08:00 Jak wy się tak dalej będziecie zachowywać, to Jarosław wam zemrze, a Wy będziecie zagubieni jak niemowlęta we mgle. Ja też nie grożę, tylko ostrzegam, że cyc Pana Prezesa nie jest nieśmiertelny i pora, żebyście zaczęli myśleć samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 13:08 O bogowie... mogę na sygnaturkę? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 13:33 Jeśli o mnie chodzi, to nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.pisduszko Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:22 O, o właśnie, lech1966, poPiSowo kombinujesz koleś... Podoba mi się gangsterska logika sylogizmu - jeśli WY będziecie się zachowywać irytująco to ONI mogą zostać ukarani. (Klasyczny, bandycki szantaż terrorystyczny - jeśli WY nie zapłacicie okupu - MY będziemy zabijać ICH - zakładników) No i oczywiście - zgodnie z gangsterską subkulturą i mafijną moralnością - zrabowanym dobrem MY - PiS podzielimy się ze wspólnikami. Jasne, wspólnicy PiS muszą być łasi na korupcję, mieć łapczywy stosunek do bandyckich łupów i mentalność alfonsiarsko-paserską. Tylko z jednym, z tego co napisałeś lechu1966 się nie zgadzam (póki co, bo po reformie oświaty to będzie standard) otóż napisałeś: "i PIS może mieć większość Konstytucyjną".. a przymiotniki w języku polskim pisze się z małej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:26 mistrzowskie podsumowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:29 prof.pisduszko napisał: PIS może mieć wię > kszość Konstytucyjną".. a przymiotniki w języku polskim pisze się z małej liter > y. No widzisz, nic nie jarzysz. Zauważyłeś że słowo "Konstytucyjną" jest napisane dużą literą, ale zupełnie nie kumasz dlaczego. A ja nie mam zamiaru ci tego tłumaczyć,,idę spać..Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdety... jezyk polski sie zmienia 15.01.17, 07:18 prof. pisduszko napisał: otóż napisałeś: "i PIS może mieć większość Konstytucyjną".. a przymiotniki w języku polskim pisze się z małej litery. bzdety... jezyk polski sie zmienia istotne slowa pisze sie juz dzis z duzej Litery, a nawet w calosci sie je "WYTLUSZCZA" Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. PS. ja prawdziwym Doctorem jestem.... do tego "Zachodnim"... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_kaputt Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 15.01.17, 00:57 Na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:47 wagonetka napisał(a): > moim zdaniem prezes powinien zlikwidować Parlament... Tak postąpił Mussolini a uprawnienia parlamentu przyznał sobie. > ... i urząd prezydenta Tak postąpił Hitler, łącząc jako Führer uprawnienia kanclerskie z prezydenckimi Nihil novi sub Sole. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 01:56 Cronny, ależ tego, co cytujesz nie napisała wagonetka ! To pisał lech1966. Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 12:26 ta napisała: > Cronny, ależ tego, co cytujesz nie napisała wagonetka ! To pisał lech1966. > Mijasz się z prawdą, ta wagonetka 12.01.17, 00:19 > moim zdaniem prezes powinien zlikwidować Parlament i urząd prezydenta, bo to do niczego > niepotrzebne i tylko generuje koszty To jest drugi wpis w tym wątku, zaraz pod moim postem otwierającym Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpisu A pojutrze moga zostac uchodzcami 12.01.17, 01:06 i moze Urban ich przyjmie do obozu dla uchodzcow? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
nsyriusz033 Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 02:09 oPOpozycjoniści nie powinni wziąć żadnych pieniędzy z budżetu - i to przez cały rok 2017! Przecież twierdzą, że budżet jest nielegalny...Ale przede wszystkim powinno im sie nie wypłacać wynagrodzeń poselskich - za trzy miesiące, przecież nie pracują ale paraliżują prace Sejmu! Z naszych pieniedzy żyją codziennie w Sejmie, już od trzech tygodni, tam zużywają prąd, wodę, zanieczyszczają, psują urządzenia. Dlaczego my podatnicy mamy za te ich burdy płacić?! Łagodny jest nasz aktualny rząd. Za rządów Platformy tak nie było, oni zaraz by srogo ukarali wszystkich - nie- swoich - i to za to , że są nie-swoi ! Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 mamy wodza rewolucji,podobnego do Lenina... 12.01.17, 07:36 ...tyle,że nie jest łysy. Tak należałoby zrobić zgodnie z prawem,tylko weź pod uwagę fakt taki,że ci POpaprańcy tylko czekają na taką PiSiaków reakcję. Przecież widać wyraźnie,że jest to ich prowokacja i w razie czego wyć będą na świat cały,że PiS morduje niewinnego. Znamy oszustów więc się sprowokować nie damy. POczekamy aż sami zdechną. Bardziej się martwię tymi prostytutkami i złodziejami z kijowa,przepraszam z Warszawy,bo oni mogą zrobić jak Lenin rewolucję,a jak wiemy gorszej qrwy od niego świat nigdy nie oglądał a czego dokonał,wolę nie przypominać. A może warto sobie przypomnieć ? Zresztą jestem pewien,że Polacy znaja dobrze Lenina i nie dadzą się złapać na jego piękne słówka. Qrwa to qrwa,złodziej to złodziej i alimenciarz w jednej osobie. Nie wierzę,że te kobiety w tych zaKODowanych manifestacjach to wszystkie są prostytutki,czy one oślepły ??? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 12.01.17, 13:18 I nie przeszkadza ci, że Jarek od 20 lat zużywa prąd i wodę w Sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_kaputt Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 15.01.17, 00:58 Budżet jest nielegalny - zarząd nad nim sprawuje narodowo-socjalistyczna mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Ano, przecież 12.01.17, 07:48 "Jeśli dojdziemy kiedyś do władzy, to utrzymamy ją z pomocą Bożą. Nie damy już jej sobie odebrać." - pasuje do K. Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Gdy fałszowanie głosowań wejdzie PiS w zwyczaj 12.01.17, 13:04 to nie skończy się przecież na oszustwach przy okazji uchwalania ustaw. Jeśli ten numer ze szwindlem przy debacie i głosowaniu nad budżetem państwa na rok 2017 przejdzie PiS-owi bezkarnie, to mamy praktycznie otwartą drogę do likwidacji w Polsce demokracji parlamentarnej i zastąpienia jej dyktatem monopartyjnym, lub - po prostu - dyktaturą Jarosława Kaczyńskiego. Bo ile to roboty z takim ustawieniem komputera w sali plenarnej, żeby podawał takie wyniki głosowań, na jakie zostanie zaprogramowany? Zagrożona jest wiarygodność wyborów samorządowych, parlamentarnych i prezydenckich. I to nie tylko przez dostosowywanie ordynacji do geografii wpływów PiS. Wiele wskazuje, że w kierunku pełnej kontroli PiS nad wynikami głosowań zmierzają też manipulacje przy PKW i statucie Krajowego Biura Wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Gdy fałszowanie głosowań wejdzie PiS w zwycza 12.01.17, 13:41 Numer już przeszedł. Nie pierwszy wszak. Dyskusja z kaczystami pod przewodnictwem K. Jarosława o demokracji nie ma sensu. RP z demokratycznego państwa prawnego błyskawicznie zmienia się w dyktaturę. Jak widać - partie opozycyjne są bezsilne. Ostatnie wydarzenia potwierdziły, że z kaczystami nie wolno się dogadywać, są pozbawieni honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Gdy fałszowanie głosowań wejdzie PiS w zwycza 12.01.17, 14:55 cronny 12.01.17, 12:26 ta napisała: > Cronny, ależ tego, co cytujesz nie napisała wagonetka ! To pisał lech1966. > Mijasz się z prawdą, ta ------- Nie mam możliwości odpowiedzieć pod tym postem z przyczyn technicznych - to jedyny post z jakim się spotkałam na tym forum, pod którym nie ma narzędzi do odpowiedzi. Tak więc muszę tutaj, burząc nieco drzewko. Nie minęłam się z prawdą. Odniosłam się na bieżąco do tych wpisów, które tutaj wisiały w nocy. Do wpisu lecha1966 i do twojego, w którym cytowałeś jego wypowiedź, zresztą paskudną, przypisując ją wagonetce ! Rano sytuacja się zmieniła.Wpis lecha1966 zniknął, a w twoim poście cytaty z niego zostały podmienione na rzeczywiste cytaty z wagonetki. Mnie zarzuciłeś mijanie się z prawdą, dodatkowo uniemożliwiając bezpośrednią odpowiedz na ten zarzut. Manipulacja to łagodne określenie tego, co się stało. Masz, jak widzę, narzędzia, by kreować wirtualną rzeczywistość. Kim jesteś, cronny i dlaczego to robisz? Nie będę dyskutować na ten temat. Ty wiesz i ja wiem, jak było. Spójrz na swoją sygnaturkę, czy ja mogę mieć w udowodnieniu prawdy jakąkolwiek szansę ? Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Gdy fałszowanie głosowań wejdzie PiS w zwycza 13.01.17, 00:39 Uff. PS. Zaciekawiłaś mnie ta. Naprawdę uważasz, że ja tu jestem kimś więcej niż jednym z setek, a może i tysięcy forumowiczów - a Ty jesteś tak ważną osobą, że po to aby mnie sprawić radość, a Tobie dokuczyć zostały pozmieniane wpisy w tym wątku? Masz wyobraźnię. -- "Z faktu, że jesteśmy paranoikami, nie wynika jeszcze, że cały świat nie spiskuje przeciwko nam." /Woody Allen/ Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Drogi IVI :) 13.01.17, 00:50 Mam nadzieję, że jeszcze czytasz FK teraz i zauważysz mój wpis. Padły wszelkie demokratyczne bastiony naszej ojczyzny, ale myślę, że jeszcze jest szansa na ich odbudowę. Mimo to mam chandrę jak stąd w pizdu... Może czas na wspólną geriatryczną wódeczkę w realu? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Gdy fałszowanie głosowań wejdzie PiS w zwycza 13.01.17, 01:12 cronny napisał: > Uff. > > PS. Zaciekawiłaś mnie ta. Naprawdę uważasz, że ja tu jestem kimś > więcej niż jednym z setek, a może i tysięcy forumowiczów - a Ty jesteś tak ważn > ą osobą, że po to aby mnie sprawić radość, a Tobie dokuczyć zostały pozmienian > e wpisy w tym wątku? > Masz wyobraźnię. > -- > "Z faktu, że jesteśmy paranoikami, nie wynika jeszcze, że cały świat nie spisku > je przeciwko nam." /Woody Allen/ To, co opisałam jest faktem. Nie mam niestety zrzutu strony więc możesz sobie pisać, co uważasz i z porcją jadu jaka ci potrzebna do dobrego samopoczucia. Bywaj zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Ta! Nie cietrzew się;) 13.01.17, 01:21 Pamiętam jak się ścięłyśmy parę lat temu z powodu strajku lekarzy. Wtedy obie byłyśmy wobec siebie bardzo złośliwe, jednak później udało nam to się przezwyciężyć. A zatem - jak w tytule tego postu;) Serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Gdy fałszowanie głosowań wejdzie PiS w zwycza 13.01.17, 00:44 Cronny to mój stary przyjaciel z FK i zapewniam, że nie ma nic wspólnego z pogiętym drzewkiem w tym wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Emigracja, partyzantka, czy Bialy Sznur ? 13.01.17, 00:50 ktory serdecznie polecam :) pl.freepik.com/darmowe-zdjecie/bia%C5%82y-sznur_43390.htm Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Bialy Sznur - to tfuj wybor. 13.01.17, 01:25 remember: pl.freepik.com/darmowe-zdjecie/bia%C5%82y-sznur_43390.htm Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 13.01.17, 01:49 Jeżeli się nie sprawdza, trzeba ją zmienić. Decydujące powinno być dobro społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 13.01.17, 16:16 Obecna Konstytucja przewiduje możliwość swojej zmiany, jednak aby tego dokonać zgodnie z prawem trzeba mieć większość konstytucyjną, a pisdzielnia z kukizami to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 14.01.17, 23:59 iza.bella.iza napisała: > > ...pisdzielnia z kukizami to za mało. > Teoretycznie. Ale właśnie jesteśmy świadkami skutecznie przeprowadzonej próby zastąpienia materialnego dowodu, że przy uchwalaniu budżetu na rok 2017 przez PiS było wymagane prawem kworum, dowodem z autorytetu, czyli... gołosłownym oświadczeniem Kaczyńskiego, że takie kworum było. I numer przeszedł. To jaki problem będzie mieć PiS z Konstytucją? Art.235.4.Ustawę o zmianie Konstytucji uchwala Sejm większością co najmniej 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz Senat bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów. Wystarczy gdzieś cichcem zebrać klub poselski PiS (234 posłów), klub senatorski PiS (64 senatorów) obstawić wejścia szczelnie, żeby nawet żaden kukuruźnik się nie wślizgnął. W 15 minut - rach-ciach załatwią trzy czytania i wszystkie głosowania w obu izbach. Dojazd do pałacu prezydenckiego na sygnale - góra 10 minut. Wejście po schodach - 3 minuty. Przejście przez pokój i podpis - 2 minuty. =========== RAZEM: 30 minut. Jakby były jakieś wątpliwości, np., że terminy, albo takie tam - to Odzyskany TK je rozwieje. I po ptolach. PS. Droga IBI, dzięki za miłe słowa, pozdrawiam i całuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 00:12 cronny napisał: > Wystarczy gdzieś cichcem zebrać klub poselski PiS (234 posłów), klub senatorsk > i PiS (64 senatorów) obstawić wejścia szczelnie, żeby nawet żaden kukuruźnik si > ę nie wślizgnął. Można nawet wpuścić posłów opozycji, oni i tak zajmą się włażeniem na krzesła i robieniem zdjęć, a do kworum można zawsze doliczyć..Taką mamy opozycję, Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 00:13 Drogi IVI, mnie też dopadła "deprecha konstytucyjna". Jednak wiem, że trzeba knuć, żeby coś wykuć;) Moje dzieci już wiedzą, że w następnych wyborach nie warto głosować na kolorowych pięknoduchów, że trza bronić praw podstawowych:) Szkoda mi, że ich piękne ideały nim sięgnęły bruku musiały ustąpić "dziejowi duchów", ale z drugiej strony lepiej niż póniej. p.s. ponawiam zaproszenie na "wódeczkę" w realu;) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Korekta:) 15.01.17, 00:21 ale z drugiej strony lepiej teraz niż później:) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 00:27 iza.bella.iza napisała: > p.s. ponawiam zaproszenie na "wódeczkę" w realu;) Nie żebym się czepiał Iza, ale znów ma zapłacić za "wódeczkę" KOD??? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 00:38 A co tobie do tego z kim i jakiej kasy my sobie z IVI będziemy pili? Dałeś KOD choć grosz? Nie dałeś, więc odpie...się od rozliczeń finansowych tego stowarzyszenia. Odpie...się również od moich prywatnych spraw na FK. Ciebie nigdy, przenigdy nie zaproszę na prywatną "wódeczkę" w realu. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 01:03 I jeszcze jedno - moi kumple z podstawówki, pracownicy ZTM Warszawa, w życzeniach noworocznych napisali mi tak: Niech nasze wozy wożą wszystkich, nawet pis-dogłowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 01:12 iza.bella.iza napisała: > I jeszcze jedno - moi kumple z podstawówki, pracownicy ZTM Warszawa, w życzenia > ch noworocznych napisali mi tak: Niech nasze wozy wożą wszystkich, nawet pis-do > głowych:) Iza , jesteś cudowna babka, jak krytykujesz w dobrym tonie to się nie odzywam,,,ale jak przeginasz to zawsze zastukam..Miłej nocki życzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Konstytucja nie jest dogmatem wiary. 15.01.17, 02:22 lech1966 napisał: > Iza , jesteś cudowna babka, jak krytykujesz w dobrym tonie to się nie odzywam,, > ,ale jak przeginasz to zawsze zastukam..Miłej nocki życzę.. Lesiu, mój równiusieńku, jam nie z soli,ale z roli...A ty skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
sprawy_nie_ma Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 15.01.17, 03:57 ten cant z konstytucją to dobry pomysł, bo czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Sensacyjnie dobry wynik budżetowy 15.01.17, 11:37 Marek Belka podczas konferencji „Leaders: Poland in a Global World” w Londynie ocenił ekonomiczną kondycję Polski. Były premier i szef NBP zaznaczył, że jest ona wyjątkowo dobra. W rozmowie z polskimi dziennikarzami Belka wspomniał o utrzymaniu dla Polski ratingu A- przez agencję ratingową Fitch. Powiedział, że takie rozwiązanie go nie zaskoczyło. – Budżet jest w dobrym stanie, a to jedna z najważniejszych rzeczy – uzasadnił były premier i były szef NBP.Zatkało kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Dziś kant z budżetem, jutro zmienią konstytuc 15.01.17, 15:52 faszyzm i kaczyzm w jednym stali domu Odpowiedz Link Zgłoś