l_zaraza_l
03.02.17, 13:30
" Uważam – zawsze tak uważałam, może to też pozwoliło mi przetrwać – że człowiek nie jest zły, nie rodzi się zły. Ale jeśli trafi się postać, która będzie potrafiła opętać, która przemówi do tych tkwiących w człowieku warstw pychy, przede wszystkim pychy... To właśnie zrobił Hitler. Opanował naród, a ten naród, choć nie w całości, za nim poszedł. Kiedy mechanizm już się rozkręcił, trudno było się z niego wydostać.
Przez trzy lata obserwowałam SS-manów i SS-manki w obozach. Nie wszyscy znaleźli się w nich wyłącznie dlatego, że wierzyli w ideę. Dla wielu to była po prostu posada. Kobiety mówiły: a, będę miała tutaj spokój, niektóre były takimi "Hausfrau". Mężczyźni z kolei trafiali do obozów, bo nie chcieli iść na front. Inni to byli po prostu psychopaci, którzy się wyżywali, albo którzy rzeczywiście uwierzyli w to, że Deutschland über alles, i że są Übermensches, nadludźmi."
Zofia Posmysz
ksiazki.onet.pl/zofia-posmysz-z-tego-sie-nigdy-nie-wychodzi-nigdy-wywiad/bsqz61
Dzisiaj, o 6 rano policja weszła do Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i do mieszkań prywatnych osób funkcjonujących w Ośrodku.
Zabrano komputery, telefony itd.
Tak się składa, że policja działała na zlecenie Prokuratury w Białymstoku, czyli tej, wg której swastyka jest znakiem wiecznej szczęśliwości i opatrzności bożej (czy jakoś tak), z której OMZR to wytykał.
I tak się składa, że połowie stycznia ONR oraz były ksiądz i zwolennik ONR Jacek Międlar złożyli wniosek o delegalizację Ośrodka.
Tak się też składa, że wczoraj w necie krążył wpis Misiewicza na Fb, w którym groził degradacją panu Generałowi Skrzypczakowi, który ostro krytykował zmisiewiczenie armii. PiSie twierdziły, że to fejk. Ale dzisiaj mamy informację o tym, że pan generał został wywalony z Wojskowego Instytutu Technicznego Uzbrojenia.