Dodaj do ulubionych

Pawka Morozow à rebours

23.05.17, 18:14
Czyli Wildstein senior krytycznie o pracy juniora :)
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1706030,1,bronislaw-wildstein-o-tvp-info-jak-za-gierka.read
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 18:46
      Niekoniecznie. Akurat za ten panegiryk junior nie ponosi odpowiedzialności, więc może tatuś uważa, że synuś powinien wskoczyć na wyższe, bardziej odpowiedzialne i lepiej płatne stanowisko w pisiej gadzinówce.

Czyli można zrozumieć jego wypowiedź następująco: "jest źle, ale jakby Dawidek tym zarządzał, byłoby dobrze"...
      • titerlitury Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 19:05
        Coś w tym jest. Jak nastanie Davidek, to odmieni się oblicze ziemi. Tej ziemi.
        • rzewuski1 Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 23:56
          Dla kaczystów rodzina to podstawa społeczeństwa a pisowska rodzina to fundament katolickiej nowej elity VII RP, zwłaszcza z żydowskimi korzeniami.
    • dystans4 Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 18:53
      Tenże Wilfstein robił wywiad z prezesem i było to nniezwykłe aż tak, że załoźyłem o tym wątek. To na pewno nie było w stylu Gierka, to było w stylu Gomułki albo jeszcze wcześniejszego okresu.
      buldog.
      • kosel_maruvi Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 19:05
        Czyżby się wreszcie obidził? Jakoś w to nie wierzę.
      • titerlitury Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 19:06
        On jest w ogóle dość osobnym przypadkiem.
    • eiran Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 19:18
      Po pierwsze Pawlik, nie Pawka. Pawka (Korczagin) to zupełnie inna historia.
      Po drugie: 'za Gierka' to najlepszy okres w życiu Kawalera Orła Białego. Imprezy, dziewczyny, gorzała i trochę SKS. W którym Kawaler wcale nie był najważniejszy.
      • m.c.hrabia Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 19:26
        eiran napisał:

> Po drugie: 'za Gierka' to najlepszy okres w życiu Kawalera Orła Białego. Imprez
        > y, dziewczyny, gorzała i trochę SKS. W którym Kawaler wcale nie był najważniejs
        > zy.
        >

i przepustka na plac Pigalle, gdzie poświęcił 10 lat na walkę z komuną.
      • titerlitury Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 19:28
        Zrobienia Pawka używa się w ogólnym dyskursie w odniesieniu do Morozowa równie często co Pawlik.

Kawaler zawsze lubił wygodne, beztroskie życie, i za Gierka, i na paryskim bruku. Jedno trzeba mu przyznać: w środowisku prawacków zbudował na popijawach z Pyjasem, Maleszką i Sonikami, niezgorszą legendę.
        • eiran Re: Pawka Morozow à rebours 23.05.17, 20:54
          Różnica pomiędzy Pawką i Pawlikiem jako zdrobnieniami imienia Paweł w języku rosyjskim jest mniej więcej taka, jak pomiędzy Kuba i Kubusiem jako zdrobnieniami języka Jakub w polskim (Kuba i Pawka raczej dla dorosłych a Kubuś i Pawlik, ewentualnie Pawko - dla dzieci). W wersji rosyjskiej raczej nie natkniesz się na formę Pawka Morozow.
          • titerlitury Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 08:25
            Ale, zdaje się, nie rozmawiamy po rosyjsku :)
            • eiran Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 19:03
              Rosyjski to jeden z moich ulubionych języków (zaraz po polskim, a obok jeszcze dwôch-trzech. Dorosła forma Pawka, niezgodna z duchem języka, jakoś mnie razi.
    • taniarada Toć to lepsze niż za Daszczyńskiego 23.05.17, 19:45
      Gdzie pokazywali autostrady Nowaka aż do nieba i stadiony wyższe od "Pałacu Kultury.Gdzie Rolandinio hartał w gałę i fruwał co tydzień do Gdańska .Piątek godz. 13 już był w samolocie.
      • m.c.hrabia Re: Toć to lepsze niż za Daszczyńskiego 23.05.17, 19:52
        taniarada napisał(a):

> Gdzie pokazywali autostrady Nowaka aż do nieba i stadiony wyższe od "Pałacu Kul
        > tury.Gdzie Rolandinio hartał w gałę i fruwał co tydzień do Gdańska .Piątek godz
        > . 13 już był w samolocie.

chlałeś , powstrzymaj się od pisania.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Toć to lepsze niż za Daszczyńskiego 23.05.17, 22:32
        O, to tak jak Szydło.
    • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 09:49
      Cudna manipulacja..:)))
      red. Passent podrzucił pomysł? Ten Passent:
      niezalezna.pl/76755-nowe-akta-ipn-sluzalcze-listy-passenta-i-celinskiego-do-kiszczaka ?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 09:54
        Passent pisał służalcze listy do Kiszczaka tak jak Szaniawski? Ale numer.
        • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 10:43
          Passent i Celiński. Nie wiedziałeś? Jakie w biuletynie dla lemingów nic nie pisali w tej kwestii?
          Hmmm.... oczekiwałbym artykułu zaczynającego się od słów:
          "Samozaoranie Passenta", a później internet się śmieje i na koniec memy z Passentem wystającym z d.. Kiszczaka
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 10:50
            Passent i Celiński jak patriota, kum Kuklińskiego-Szaniawski? Ale numer. Może Kuklińsji mu te listy dyktował?
            • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 11:22
              Nie wiem czy przeoczyłeś specjalnie czy to tylko wynik roztargnienia ale zapytałem czy w "biuletynie dla lemingów" nie opisano tego wizerunkowo katastrofalnego zachowania redaktorów Polityki i nie otrzymałem odpowiedzi.
              Bo trzeba Ci wiedzieć, że prasa "niezależna" opisała zdarzenie z pikantnymi szczegółami.
              • taniarada Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 11:36
                f.a.q napisał:

> Nie wiem czy przeoczyłeś specjalnie czy to tylko wynik roztargnienia ale zapyta
                > łem czy w "biuletynie dla lemingów" nie opisano tego wizerunkowo katastrofalneg
                > o zachowania redaktorów Polityki i nie otrzymałem odpowiedzi.
                > Bo trzeba Ci wiedzieć, że prasa "niezależna" opisała zdarzenie z pikantnymi szc
                > zegółami.
                >
                Obraza jak dziecko w mgle.Wszystkiemu się dziwi . Jemu "wPolityce i Polityka to wsio rawno.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 11:41
                  No niezupłnie, lafiryngo tirówkowa. Wpotylice.prl to odrażający przykład na manipulowanie procesami myślowymi u wiernych ich czytelników.
                • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 11:46
                  No niestety, chyba właśnie tak jest. Próbowałem chłopu wyprostować kręgosłup moralny ale niestety bezskutecznie, dalej ma lewostronną krzywicę.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 11:39
                Zapytałeś a ja nie odpowiedziałem bo nic na ten temat nie wiem. Z tego co wiem to ty jesteś wiernym czytelnikiem tego biuletynu dla lemingów więc możesz sobie sam poszukać. natomiast ja zapytałem czy owi panowie postępowali tak samo jak wierny Towarzysz (dosłownie) Kuklińskiego.
                • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 11:58
                  Otóż niestety ( albo "stety",,,) się mylisz. Nie kupuję, nie czytam, a tu występuje jedynie w celach misyjnych. Ratuje nieszczęsne lewackie dusze przez piekłem wiecznego potępienia.
                  Zresztą szatan o nicku "szyja monster" i tak wycina ogromną cześć mojego misyjnego dzieła.
                  • taniarada Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 12:13
                    A religijnego nie wycinają .No może czasami. Lol.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 12:48
                      Ciebie też nie, tirówko.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 12:47
                    Ja też nie kupuję, nie czytam. Więc po co mnie pytasz?
                    Ale widzę że niezawiessimaja.ru zyskała u ciebie na wiarygodności, a przecież kiedyś twierdziłeś że to odpowiednik GW.
                    • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 13:51
                      To że ty NIC nie czytasz to wiem ponieważ zawsze prosisz o link do jakiejś banalnej informacji.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 13:57
                        Zazwyczaj proszę o link do dowodów na jakieś twierdzenie.
                        • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:18
                          Ależ nie, prosisz o link, gdyż brakuje Ci podstawowych umiejętności posługiwania się "internetami". Zostałeś w minionej epoce, jak relikt jakiś. Niedługo oddadzą cię do muzeum, gdzie latami będzie się na tobie osadzał kurz. Masz uczulenie na kurz?
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:28
                            Ależ nie. Wiadomo jaką nerwowość wywołuje u oszczerców zapytanie o dowody. Najczęsciej piszą "sam sobie poszukaj".
                            • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 15:26
                              Szanowny kolego,
                              Nie wiem jak to jest u oszczerców i tutaj jestem zmuszony całkowicie zdać się na twoje doświadczenia, ja natomiast wiem, że intelektualne lenistwo nie powinno zwalniać z myślenia i dążenia do poznania prawdy.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 15:30
                                Toteż mnie nie zwalnia, dlatego wolę mieć do czynienia z dowodami na jakieś twierdzenia. Przyznasz, że przyjmowanie na wiarę różnych twierdzeń nie jest oznaką intelektualnego dążenia do prawdy.
              • sverir Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 12:54
                " Bo trzeba Ci wiedzieć, że prasa "niezależna" opisała zdarzenie z pikantnymi szczegółami"

Ta niezależna to ta, dla której piszą ludzie odważni po latach?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 12:59
                  To ta, do której wielgus do niedawna nie pałał sympatią.
                  • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 13:52
                    Pozwolisz ze ja odpowiem? Wszakże nie powołałem Cię na rzecznika.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 13:56
                      Pozwalam.
                      • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:12
                        To b. uprzejme z twojej strony.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:16
                          Wiem. Tak to już jest że decyduję co zrobisz.
                          • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:23
                            A to już kłamstwo i ogromne nadużycie , z którym ze względu na niepokojące napięcie emocjonalne - jakie towarzyszy twoim wpisom - nie będę komentował.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:29
                              Z którym nie będziesz komentował? Co to znaczy?
                • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 13:53
                  Ta niezależna, w której nie pisują zaschnięci wazeliniarze w typie Passenta.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 13:59
                    A nie pisywał tam wazeliniarz Reszczyński? A nie, to był Nasz Dziennik. Bohaterem niezależnej to był raczej wazeliniarz Rymkiewicz.
                  • sverir Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:08
                    "Ta niezależna, w której nie pisują zaschnięci wazeliniarze w typie Passenta"

To chyba jakaś prasa z branży gier komputerowych.
                    • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:15
                      Sugerujesz że tylko w prasie dla gimbusów nie pracują komunistyczni lizusi?
                      W takim wypadku nie osiągniemy konsensusu, bo ja znam porządne redakcje zatrudniające kwiat polskiego dziennikarstwa nieunurzanego po pachy w wazelinie.
                      • sverir Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:16
                        " Sugerujesz że tylko w prasie dla gimbusów nie pracują komunistyczni lizusi?"

Teraz mnie obrażasz.

"W takim wypadku nie osiągniemy konsensusu, bo ja znam porządne redakcje zatrudniające kwiat polskiego dziennikarstwa nieunurzanego po pachy w wazelinie"

Zdradź mi proszę, które to porządne reakcje, bez wazeliniarstwa wobec władzy.
                        • f.a.q Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:21
                          Ależ nie było moim zamiarem obrażenie Cię, jeżeli przypadkiem to uczyniłem głęboko przepraszam i błagam o wybaczenie.
                          Porządne redakcje spełniające powyższe kryteria to na przykład "Forbes",
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pawka Morozow à rebours 24.05.17, 14:30
                            To niemożliwe. Pamiętasz list Dekana?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka