Dodaj do ulubionych

TOK FM -- ,,wybory w TOKu''

18.06.17, 11:05
Do pani Dominiki Wielowiejskiej.

Uprzejmie proszę, żeby zrezygnowała Pani z zapraszania do audycji niedzielnej ,,Wybory w TOKu'' pana Ryszarda Czarneckiego, a także innych osób, nieumiejących zachować się w towarzystwie. Chodzi nie tylko o jego kompletnie nieradiową dykcję, ale głównie o maniery.

Niestety, musiałem dzisiaj wyłączyć radio w połowie audycji, po wysłuchaniu kilku jego długich monologów niewnoszących niczego do tematu dyskusji, oraz kilku jego chamskich uwag w stosunku do innych osób w studio. Akurat tych innych osób chętnie bym posłuchał, gdyby tylko znalazła Pani skuteczną metodę uciszenia na chwilę pana Czarneckiego. Niestety, tak się działo nie po raz pierwszy.

Nie wiem, dlaczego ten nieokrzesany typ musi wystąpić w każdych ,,Wyborach w TOKu'' i dlaczego jest jedyną osobą, ktorej pozwala Pani bełkotać do woli, ale jeśli taka coniedzielna nawalanka z panem Czarneckim się powtórzy, to w niedzielę o 10:00 będę wyłączał TOK FM, bo jego zachowanie jest nie na moje nerwy.

Ufam, że potrafi Pani, nawet wród ludzi o poglądach podobnych do pana Czarneckiego, znaleźć kogoś bardziej kulturalnego. Z przyjemnością go posłucham.

- Stefan

P.S. Ten post zamieszczam na liście kontaktowej TOK FM i jednocześnie na Forum Kraj GW.

Zwalczaj biurokrację!
Obserwuj wątek
    • rczaja12 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 18.06.17, 12:05
      Rzeczywiście było trudno wytrzymać, ale dotrwałem do końca. Ten propagandzista zabierał 80% czasu audycji i jeszcze wszystkim przerywał, przeszkadzał i wybijał z rytmu. Było to tak żałośnie prymitywne, ale chyba po to tam przyszedł. Nieraz kultura prowadzącej przegrywa z chamstwem, ale nie można się poddawać. Nie zapraszać tego indywiduum. Ciągle występuje w innych stacjach i tam jest jego miejsce. To powinno być miejsce wyrażania poglądów innych opcji politycznych, bo w mediach publicznych nie ma takich możliwości. Oczywiście jeżeli pan Czarnecki jeszcze przyjdzie do audycji to należy go ucywilizować. Jeżeli się nie da, to lepiej nie zapraszać bo to jest nie do wytrzymania!

Robert5
    • eiran Wielowieyska już kiedyś wyjaśniała.... 18.06.17, 12:13
      "kiedyś", to znaczy przy okazji, kiedy w audycji nie było żadnego posła PiS, że występy polityków tej partii m.in. w TOK M są ściśle reglamentowane i wielu innych politykom partia zakazała udziału w programie. (przed Czarneckim regularnie pojawiał się obecny rzecznik Dudy). Pozycja Czarneckiego jest, zdaje się, taka, że nie musi każdorazowo pytać o zgodę i z konieczności jest zapraszany. Przez jakieś czas nie było nikogo z PiS i w programie pojawiali się jacyś nieznani szerzej działacze z partii Gowina itp.
      • pijatyka Re: nieznani szerzej działacze z partii Gowina 18.06.17, 23:50

Mogą być ;->
    • fajnnyydammm Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 18.06.17, 12:31
      PAn Rysio to najsympatyczniejszy człowiek na Ziemi:)!!!!
      • buldog2 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 18.06.17, 12:36
        Zgodnie z zasadami SamoPIS.

--
        PiS nie robi, tylko mówi, a jak robi, to odwrotnie, niż mówi - Piq
      • buldog2 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 18.06.17, 21:22
        My to wiemy, że chamstwo się w PISie podoba.

--
        Partia Interesów Sowieckich - Obraza
        PIS-Sacculina
    • volupte Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 18.06.17, 12:35
      Brawo:-)
      • buldog2 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 19.06.17, 09:46
        ,,Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne ,to byśmy nigdy niczego nie mieli" Jarosław Kaczyński, PIS-Sacculina.

--
        PIS-Sacculina
    • buldog2 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 18.06.17, 13:22
      Można godzić się z tym, że Partia (PIS = PIS-KGB-SB = PISB) rzuca na odcinek swojego cyngla, zgodnie z własnymi (PISB-owskimi) manierami i upodobaniami. Jak ma upodobanie w chamstwie, to rzuca chamów.

Zadaniem prowadzącej program jest umożliwić takim przedstawienie stanowiska Partii, choćby nawet było nie to, że nieprzyzwoite, skandaliczne, ale wręcz szokujące. Stanowiska Hitlera, Stalina, Kima czy Pol Pota winny być opinii publicznej przedstawione.
      Ale jeśli kto nie ma do przekazania praktycznie nic, tylko chamstwo, zapraszanie, a jeszcze oferowanie mu pozycji uprzywilejowanej mija się celem.

--
    • qwardian Wyjątkowo kłamliwy wpis na Forum Kraj... 19.06.17, 09:39

> Nie wiem, dlaczego ten nieokrzesany typ musi wystąpić w każdych

Poraz pierwszy od długiego czasu wystąpił polityk PiS w tym programie i słucham Wybory w TOK (nie mam telewizora) regularnie po mszy w kościele po czym tańczę rytualnie na stole wydając okrzyki radości.

Tym razem jednak byłem zawiedziony, że w tym gronie zdrajców wystąpił polityk PiS pomimo wielokrotnych zapewnień, że w tym śmierdzącym gremium nie wystąpi. To mnie właśnie odstrasza od Pisiorów, brak konsekwencji. Zdecydowanie bliżej mi do ONR.

Sir Richard pogonił sforę psów, albo raczej kundli, beznadziejnego Halickiego i równie dennej Nowackiej, która ma problem natury emocjonalnej . Piszę to mając spory respekt do Schetyny na prawej stronie i do Czarzastego na lewej. Wysyłajcie do mediów ludzi w miarę sensownych..
      • niegracz violawiejska niech się sama usunie 19.06.17, 10:14
        mądralińska
        hadko słuchać

tej przekupy
    • zapijaczony_ryj Ciekawe jak ktoś z taką wadą wymowy mógł 19.06.17, 10:16
      zostać adwokatem?
      Przecież teń ćwok najzwyczajniej sepleni!
    • stefan4 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 25.06.17, 10:52
      Dziękuję Pani, Pani Dominiko, za niezaproszenie pan Ryszarda Czarneckiego do dzisiejszych ,,Wyborów w TOKu''. W ten sposób zerwała Pani ze złą tradycją i dała sobie (i słuchaczom) szansę na zalążek jakiejś merytorycznej dyskusji na tematy polityczne. Zawsze lepiej jest dyskutować niż obrzucać się obelgami i złośliwościami. Dlatego gratuluję jeszcze raz.

- Stefan

P.S. Ten post zamieszczam na liście kontaktowej TOK FM i jednocześnie na Forum Kraj GW.
      • cossa.nostra Dyskusje, dyskusje, dyskusje w TOKu:) 26.06.17, 09:24

A PiS i tak wygra z palcem w doopie PO.
        Alleluja!
        • sverir Re: Dyskusje, dyskusje, dyskusje w TOKu:) 26.06.17, 10:20
          Nie wiedziałem, że pisowcy lubią takie zabawy z tymi palcami.
        • stefan4 Re: Dyskusje, dyskusje, dyskusje w TOKu:) 26.06.17, 14:17
          cossa.nostra:
          > A PiS i tak wygra z palcem w doopie PO.

Chyba słabo zrozumiałeś problem. Chodzi o kulturę dyskusji, a nie o to, kto komu wsadzi palec w dupę. Próby wsadzenia sobie nawzajem palca w dupę są tylko drugorzędnym celem dyskusji politycznej; przede wszystkim chodzi o dojście do wspólnych wniosków i ew. zaproponowanie wspólnych rozwiązań.

A propos: polski rzeczownik ,,dupa'' pisze się przez u a nie przez oo.

- Stefan
    • stefan4 Re: TOK FM -- ,,wybory w TOKu'' 02.07.17, 13:20
      stefan4:
      > Do pani Dominiki Wielowiejskiej.
      >
      > Uprzejmie proszę, żeby zrezygnowała Pani z zapraszania do audycji niedzielnej
      > ,,Wybory w TOKu'' pana Ryszarda Czarneckiego, a także innych osób, nieumiejących
      > zachować się w towarzystwie.

W zeszłą niedzielę myślałem, że zrezygnowała Pani z usług pana Czarneckiego dla programu ,,Wybory w TOKu'' i gratulowałem Pani decyzji. Jednak dzisiaj okazało się, że była to tylko krótka przerwa w dręczeniu słuchaczy.

Kiedy na początku programu znowu usłyszałem agresywny bełkot pana Czarneckiego, natychmiast przełączyłem na program I Polskiego Radia i zamiast dyskusji politycznej wysłuchałem bezpretensjonalnej paplaninki o jakiejś kolejce gondolowej w jakimś uzdrowisku. Nawet to jest lepsze niż pretensjonalna paplanina prezentowana standardowo przez tego pana.

Nie wiem, dlaczego pan Czarneckiego jest tak ważny w Pani pracy zawodowej, że nie potrafi się Pani bez niego obejść. Jednak obawiam się, że przez upór Pani w lansowaniu tego człowieka program ,,Wybory w TOKu'' stopniowo straci słuchaczy. Mnie już właśnie stracił.

- Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka