Dodaj do ulubionych

Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie...

10.10.04, 15:32
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5900302,wiadomosc.html

Nawet Ałganow zmartwychwstał przy okazji.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 10.10.04, 15:44
      goniacy.pielegniarz napisał:

> wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5900302,wiadomosc.html
      >
      > Nawet Ałganow zmartwychwstał przy okazji.

:)

Jak myślisz, kiedy Majestat oświadczy, że konstytucja mu jednak zabrania
      stawania przed komisją?
    • warka_strong Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 10.10.04, 16:21
      Obserwując prace tej komisji, a zwłaszcza czytając stenogramy z jej posiedzeń,
      zastanawiam się czy jej członkowie pamiętają jeszcze cel,dla którego została
      ona powołana.
      • Gość: papa Smerf Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 16:46
        > Obserwując prace tej komisji, a zwłaszcza czytając stenogramy z jej posiedzeń,
        > zastanawiam się czy jej członkowie pamiętają jeszcze cel,dla którego została
        > ona powołana.

Wydaje mni się, że sprawa przerosła możliwości tej komisji. Materiał się
        rozrasta powstaje masa nowych wątków, w grę wchodzą coraz większe sumy a komisja
        w najlepsze zajmuje się dyrdymałami.
        To coś takiego, jakby woda zerwała wały i powódź zalewała miasto a ktoś z uporem
        by wyciarał z podłogi plamę po rozlanej herbacie.
        • kataryna.kataryna Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 10.10.04, 16:56
          Gość portalu: papa Smerf napisał(a):

> > Obserwując prace tej komisji, a zwłaszcza czytając stenogramy z jej posie
          > dzeń,
          > > zastanawiam się czy jej członkowie pamiętają jeszcze cel,dla którego zost
          > ała
          > > ona powołana.
          >
          > Wydaje mni się, że sprawa przerosła możliwości tej komisji. Materiał się
          > rozrasta powstaje masa nowych wątków, w grę wchodzą coraz większe sumy a
          komisj
          > a
          > w najlepsze zajmuje się dyrdymałami.
          > To coś takiego, jakby woda zerwała wały i powódź zalewała miasto a ktoś z
          upore
          > m
          > by wyciarał z podłogi plamę po rozlanej herbacie.

Ładne mi dyrdymały - rosyjski szpieg mający pretensje do szefa służb
          specjalnych, że minister skarbu nie załatwił prywatyzacji po myśli rosyjskiego
          biznesu. Jeśli to jest drobiazg to nie wiem co nim nie jest.
          • Gość: papa Smerf Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 17:03
            > Ładne mi dyrdymały - rosyjski szpieg mający pretensje do szefa służb
            > specjalnych, że minister skarbu nie załatwił prywatyzacji po myśli rosyjskiego
            > biznesu. Jeśli to jest drobiazg to nie wiem co nim nie jest.

Czyli potwierdzasz dokładnie to, co napisałem. Mamy między innymi takie
            historie, jak te o których piszesz a komisja zajmuje się ksiązką wejść, fundacją
            Jolanty Kwaśniewskiej itp. A dlaczego? Bo tamte problemy ją przerastają.
            • maksimum Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 10.10.04, 18:08

> Czyli potwierdzasz dokładnie to, co napisałem. Mamy między innymi takie
              > historie, jak te o których piszesz a komisja zajmuje się ksiązką wejść,
              fundacją
              > Jolanty Kwaśniewskiej itp. A dlaczego? Bo tamte problemy ją przerastają.
              --------------------------------------------------------------------------------
              -
              > Jak wiesz od dawna ja jestem za jawnoscia zycia i poruszalismy ten temat.
              >
              > JESLI KTOS SIE BOI MOWIC PUBLICZNIE O TYM CO ROBI PRYWATNIE,TZN ZE PRYWATNIE
              > ROBI COS ZLEGO.

sa rzeczy ktore nie sa godne pochwaly ale absolutnie nie powinny interesowac
              urzednika panstwowego
              --------------------------------------------------------------------------------
              -W normalnej demokracji nie ma problemu z tym zeby ukarac miliarderke Marthe
              Stewart wiezieniem,bo pieniadze i uklady nie moga przeslonic prawdy,podwojnej
              moralnosci i checi ograbienia kogos.
              Sprawe fundacji Jolanty Kwasniewskiej juz poruszalem,podajac przyklad jawnie
              prowadzonej fundacji Billa i Melindy Gates,gdzie kazdy moze sobie wejsc na
              strone internetowa i sprawdzic bilans fundacji.
              W Polsce w dalszym ciagu interesy robi sie prywatnie,tak jakby biura w
              wiezowcach byly przeznaczone wylacznie na rozrywki dla opoznionych w rozwoju
              umyslowym.
              Jesli robi sie cos prywatnie,co powinno sie robic publicznie i nie chce sie o
              tym mowic publicznie,tzn ze jestesmy w Pomrocznej,bo kultura Polaka najlepiej
              egzystuje w konspiracji.
              Mozeby ktos wytlumaczyl Polakom ,ze wojna sie dawno skonczyla i trzeba wyjsc z
              ukrycia by zyc normalnie.
            • basia.basia Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 11.10.04, 00:19
              > Czyli potwierdzasz dokładnie to, co napisałem. Mamy między innymi takie
              > historie, jak te o których piszesz a komisja zajmuje się ksiązką wejść, fundacj
              > ą
              > Jolanty Kwaśniewskiej itp. A dlaczego? Bo tamte problemy ją przerastają.

Papo Smerfie, problemy przerastają jakie mamy w Polsce na wszystkich
              przerastają:( W tej komisji wychodza i będą wychodzic jakieś poboczne
              a bardzo bulwersujące sprawy, którymi się dotąd nikt nie interesował!

Pamiętam jak parę osób (polityków) wieszczyło, że prace komisji ds. Orlenu
              będą miały o wiele większe znaczenie niż kś ds. Rywina. Wątpiłam a tu masz!
              Gdzie palce nie wetknąć to bagno!
          • warka_strong Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 10.10.04, 17:08
            Twoje końcowe stwierdzenie potwierdza niejako, że zakres problemów, przerasta
            tę komisję. Zresztą, jeżeli przy okazji sprawy "Orlenu" bije się polityczną
            pianę, nie może to dziwić.
    • leszek.sopot A co Czyżewski powiedział telewizji TVN24... 10.10.04, 17:40
      A zauwazyles, ze z tej informacji wynika, ze Alganow ze skarga pobiegl do
      Kulczyka? Czyzby wiedzial, ze Kulczyk ma wiecej do powiedzenia w rozmowie ze
      Szmajdzinskim niz prezydent, czy tez prezydent po aferzez z "Zyciem" zerwal z
      nim kontakty?
      Alganow najwidoczniej jest dzis "lobbysta" rosyjskich nafciarzy, ktorzy pewnie
      w wiekszosci sa bylymi pracownikami i wspolpracownikami sluzb specjalnych.
      W tym kontekscie wazne sa slowa czyzewskiego, ktory wczoraj na zywo mowil w
      TVN24.
      Na Onecie jest tekst o tej relacji:
      "Czyżewski powiedział telewizji TVN24, że szefami mafii paliwowej byli
      oficerowie służb specjalnych, dodając, że chce złożyć zeznania w tej sprawie".
      info.onet.pl/991588,11,1,0,120,686,item.html
    • douglasmclloyd Odnoszę wrażenie, że i ta Komisja stosuje 10.10.04, 19:50
      goebelsowskie metody zmierzająco do oczernienia Leszka Millera i jego
      organizacji przestępczej.
    • basia.basia Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 11.10.04, 01:14
      Pardon GP:) Nie skumałam, że ten Twój wątek też Ałganowia
      a ja wieczorową porą odsłuchiwałam sobie "7 dzień tygodnia"
      i tak mnie ten Ałganow zbulwersował, że założyłam wątek:)
    • bush_w_wodzie mnie tez to zaczyna przerastac 11.10.04, 01:39
      chociaz nie musze sledzic i ustalac faktow a tylko wystarczy jak obserwuje.
      przerasta mnie to ze nie tylko sie w tym kraju kradnie dla siebie ale i
      sprzedaje sie cale pakiety spraw kraju. bezpieczenstwo energetyczne. autostrady.
      media. czego oni by nie sprzedali?

w handlu uczestnicza najwyzszi uczestnicy panstwowi i najbogatsi polacy. a z
      drugiej strony dawno zdemaskowany agent kgb drzewiej lubiacy wieczerzac z
      premierem dopoki ktos im wyciagnal ze cos falszywie te dumki im wychodza.
      aparat panstwa poczynajac od sluzb specjalnych a konczac na prokuratorach ten
      caly proceder ochrania.

w sumie dobilo mnie ze oni nadal uzywaja alganowa. jakby mowili - ludzie i tak
      nic zrobic nie moga. jest to ukoronowanie tej calej bezczelnej zdrady i grabiezy
      w swietle jupiterow.

tak sie zastanawiam. czy taki kraj w ktorym na oczach wszystkich mozna wszystko
      sprzedac zdradzic i podeptac - i nic za to nie grozi - czy tak kraj ma racje bytu?
      • douglasmclloyd Re: mnie tez to zaczyna przerastac 11.10.04, 01:50
        bush_w_wodzie napisał:

> chociaz nie musze sledzic i ustalac faktow a tylko wystarczy jak obserwuje.
        > przerasta mnie to ze nie tylko sie w tym kraju kradnie dla siebie ale i
        > sprzedaje sie cale pakiety spraw kraju. bezpieczenstwo energetyczne. autostrady
        > .
        > media. czego oni by nie sprzedali?
        >
        > w handlu uczestnicza najwyzszi uczestnicy panstwowi i najbogatsi polacy. a z
        > drugiej strony dawno zdemaskowany agent kgb drzewiej lubiacy wieczerzac z
        > premierem dopoki ktos im wyciagnal ze cos falszywie te dumki im wychodza.
        > aparat panstwa poczynajac od sluzb specjalnych a konczac na prokuratorach ten
        > caly proceder ochrania.
        >
        > w sumie dobilo mnie ze oni nadal uzywaja alganowa. jakby mowili - ludzie i tak
        > nic zrobic nie moga. jest to ukoronowanie tej calej bezczelnej zdrady i grabiez
        > y
        > w swietle jupiterow.
        >
        > tak sie zastanawiam. czy taki kraj w ktorym na oczach wszystkich mozna wszystko
        > sprzedac zdradzic i podeptac - i nic za to nie grozi - czy tak kraj ma racje by
        > tu?

Ałganow jest po prostu nie do zaj.... Takich kontaktów jak on nie ma nikt.
        Ałganow ma w kieszeni prezydenta, miał premiera i kto wie kogo jeszcze. Taki
        szpieg to skarb.
        • bush_w_wodzie Re: mnie tez to zaczyna przerastac 11.10.04, 02:02
          douglasmclloyd napisał:

>
          > Ałganow jest po prostu nie do zaj.... Takich kontaktów jak on nie ma nikt.
          > Ałganow ma w kieszeni prezydenta, miał premiera i kto wie kogo jeszcze. Taki
          > szpieg to skarb.
          >

jak to sie stalo ze on w ogole mogl przebywac w polsce?

a jesli to prawda ze on instruowal naczelnych sldowcow to przeciez... oni sa
          winni zdrady i szpiegostwa? i doktor jan takze?
          • douglasmclloyd Re: mnie tez to zaczyna przerastac 11.10.04, 02:08
            bush_w_wodzie napisał:

> douglasmclloyd napisał:
            >
            > >
            > > Ałganow jest po prostu nie do zaj.... Takich kontaktów jak on nie ma nikt
            > .
            > > Ałganow ma w kieszeni prezydenta, miał premiera i kto wie kogo jeszcze. T
            > aki
            > > szpieg to skarb.
            > >
            >
            > jak to sie stalo ze on w ogole mogl przebywac w polsce?
            >
            > a jesli to prawda ze on instruowal naczelnych sldowcow to przeciez... oni sa
            > winni zdrady i szpiegostwa? i doktor jan takze?

Płatni
            Zdrajcy
            Pachołki
            Rosji
            • bush_w_wodzie Re: mnie tez to zaczyna przerastac 11.10.04, 02:15
              to brzmialo wtedy jak chwyt retoryczny.

a tu mamy potwierdzenie w faktach. az trudno w to uwierzyc. bo jesli to
              rzeczywistosc i sa na to dowody to musi sie to skonczyc wysokimi wyrokami
              skazujacymi

to sie w glowie nie miesci. jak rzadzic w takim panstwie ktorego wszystkie
              sluzby sa na wskros przezarte korupcja a wyleniali oficerowie kgb instruuja
              przedstawicieli rzadu za posrednictwem jednego z najbogatszych "biznesmenow"?
              • basia.basia Ałganow ... 11.10.04, 14:25
                Przed chwilą usłyszałam o co w tej sprawie chodzi (mniej więcej,
                bo więcej jest w nowym Wprost). Otóż w notatce Siemiątkowskiego,
                co to on się tak wzdraga powiedzieć o czym w niej mowa - u Olejnik
                utrzymywała, że to dla dobra interesów państwa - jest mowa o tym,
                że Ałganow zarzucił Kaczmarkowi wzięcie 5 mnl dolarów łapówki
                za sprzyjanie interesom Rosjan czy jakoś tak. Przed chwilą Kaczmarek
                tłumaczył się w TVN24. Wyrażał zdumienie, że Kulczyk opowiedział
                coś podobnego Siemiątkowskiemu, bo kiedyś rozmawiali na ten temat
                ale wtedy Kulczyk go zapewniał, że tego oskarżenia nie traktuje
                poważnie. Bardzo smutny był Kaczmarek.

To się robi ponure! Ja nie rozumiem jak to możliwe, że ten Ałganow
                plącze się po Polsce w dalszym ciągu i różni "wielcy biznesmeni"
                bez skrępowania spotykają się z rosyjskim szpiegiem! Horror!

• douglasmclloyd Re: Ałganow ... 11.10.04, 16:01
                  basia.basia napisała:

> Przed chwilą usłyszałam o co w tej sprawie chodzi (mniej więcej,
                  > bo więcej jest w nowym Wprost). Otóż w notatce Siemiątkowskiego,
                  > co to on się tak wzdraga powiedzieć o czym w niej mowa - u Olejnik
                  > utrzymywała, że to dla dobra interesów państwa - jest mowa o tym,
                  > że Ałganow zarzucił Kaczmarkowi wzięcie 5 mnl dolarów łapówki
                  > za sprzyjanie interesom Rosjan czy jakoś tak. Przed chwilą Kaczmarek
                  > tłumaczył się w TVN24. Wyrażał zdumienie, że Kulczyk opowiedział
                  > coś podobnego Siemiątkowskiemu, bo kiedyś rozmawiali na ten temat
                  > ale wtedy Kulczyk go zapewniał, że tego oskarżenia nie traktuje
                  > poważnie.

Jakby to powiedział Miller: To jakiś absurd.

>Bardzo smutny był Kaczmarek.
                  >
                  > To się robi ponure! Ja nie rozumiem jak to możliwe, że ten Ałganow
                  > plącze się po Polsce w dalszym ciągu i różni "wielcy biznesmeni"
                  > bez skrępowania spotykają się z rosyjskim szpiegiem! Horror!
                  >
                  >
                • Gość: jack Re: Ałganow ... IP: *.proxy.aol.com 11.10.04, 17:05
                  W czym widzisz ponurosc?
                  To jest nastepne potwierdzenie dotychczasowych podejrzen.
                  Zaleznosc polskich polskich politykow od rosyjskich sil secjalnych jest
                  olbrzymia. Stopa zycia Kaczmarka potwierdza czesciowo zarzuty.
                  Alganow rzuca na rynek tylko wybrane wiadomosci w celu pograzenia
                  niepotrzebnych i zastraszenia innych. Ci inni to manipulatorzy naszego prawa.
                  To ci przymykajacy oko i umozliwiajacy powstawanie mafii w Polsce.
                  Gdyby tylko Putin zechcialby swe archiwa otworzyc? A gdyby zrobilaby to CIA?
                  • homosovieticus Re: Ałganow.Putin i CIA robią to właśnie 11.10.04, 17:10
                    Jack to doskonale widzi ale Rywina pali :)
    • homosovieticus A nie przerastało Was wcześniej I TERAZ ! 11.10.04, 16:43
      Naiwnosć w POLITYCE jest GŁUPOTĄ!
      • Gość: SLD-UPek Nasze członki kubią biesiadować! IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 11.10.04, 18:43
        Konstytucja tego nie zabrania, a Ałganow też członek naszej bratniej partii.
        • homosovieticus pojedyńczym jam członkiem.. 11.10.04, 18:58
          ale racje Ci przyznaje.!
          :)

Gość portalu: SLD-UPek napisał(a):

> Konstytucja tego nie zabrania, a Ałganow też członek naszej bratniej partii.
    • homosovieticus To jest naJWARTOŚCIOWSZY WĄTEK medyczny 11.10.04, 20:40
    • homosovieticus Leszku , marynacie a Wy ani be , ani me ? 11.10.04, 21:43
      goniacy.pielegniarz napisał:

> wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5900302,wiadomosc.html
      >
      > Nawet Ałganow zmartwychwstał przy okazji.

Raporcików gówniarzom się zachciewa?
      Ale sami w ciekawych tematach milczą.
      Czemuż to?
      • leszek.sopot Nastepny slepy:(( 11.10.04, 22:38
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16562014&a=16564434
    • Gość: t1s Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 21:51
      Pożyczka moskiewska zaciągnięta była na wysokooktanowy procent.
      • homosovieticus Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 11.10.04, 22:11
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> Pożyczka moskiewska zaciągnięta była na wysokooktanowy procent.
        KAPRA tylkom używam i mnie to nie wadzi!
        Ale wcurwia mocno.
    • Gość: Andrzej.A Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:34
      Najwyraźniej komisja ds. Orlenu dostaje co 15 minut jakiś nowy trop do
      zbadania, co jeden to ciekawszy. Może to doprowadzić do tego, że komisja nie
      skończy swojej działalności a skończy się kadencja sejmu. Ciekawe czy ustawa o
      komisji śledczej przewiduje taki przypadek i co się wtedy dzieje.
      • kataryna.kataryna Re: Co to nie wyjdzie przy tym Orlenie... 11.10.04, 23:38
        Gość portalu: Andrzej.A napisał(a):

> Najwyraźniej komisja ds. Orlenu dostaje co 15 minut jakiś nowy trop do
        > zbadania, co jeden to ciekawszy. Może to doprowadzić do tego, że komisja nie
        > skończy swojej działalności a skończy się kadencja sejmu. Ciekawe czy ustawa
        o
        > komisji śledczej przewiduje taki przypadek i co się wtedy dzieje.

Postępowanie się kończy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka